Enorm oppside

Slettet bruker
AKOBO 08.11.2021 kl 10:48 92249

Spennende selskap med enorm oppside
Tokerod
13.02.2023 kl 06:52 4954

Tokerod skrev Over 8kr i dag
Hvordan er dette med Frankfurt ? Følger de samme tider , kurser osv ? Fordeler ulemper ?
GullogGråstei
14.02.2023 kl 22:42 4818

Det lurte jeg også på. Jeg trodde kanskje det med handel på Frankfurtbørsen ville være verdt en børsmelding.
GullogGråstei
20.02.2023 kl 11:13 4615

Her er en fersk artikkel om Akobo. Den inneholder kanskje ikke så mye nytt for de som kjenner selskapet, men forteller likevel historien om prosjektet og om fremdriften frem mot oppstart i mars.

https://www.miningreview.com/gold/stellar-grades-the-distinguishing-factor-for-segele-project/
Purdey
27.02.2023 kl 08:56 4310

Når dere invisterer i Akobo, hvor mye vekt legger dere i at det er gull, som i at man v høy inflasjon som vi har nå, ofte vekter over i faktisk gull? Eller ser dere på akobo som et hvilket som helst annet tilsvarende selskap m gruvedrift av et annet materialet?

Selv tenker jeg det er et kinderegg. Et spennende selskap m magekilende afrikansk risk/reward.
Men samtidig så er det på en måte betryggende at det er gull vi skal selge. Med tanke på at sentralbanker i 22 har kjøpt rekordmye gull og alt det som ligger bak det faktum.
GullogGråstei
27.02.2023 kl 23:40 4272

Jeg har definitivt i bakhodet at Akobo - gjennom gullprisen - sannsynligvis vil tjene på en makroutvikling som andre aksjer i porteføljen vil reagere negativt på.

Det ville iallfall være overraskende dersom gullprisen skulle falle markant samtidig som vi får høy rente, høy inflasjon og resesjon.

Men akkurat nå legger jeg først og fremst vekt på at selskapet skal komme igang med produksjon av gull. Jeg forventer at det skal være rett rundt hjørnet nå, og at det ikke blir for store forsinkelser i forhold til guidet oppstart i slutten av kvartalet.

Det hadde ikke gjort noen ting om det kom flere nyheter om positive boreresultater i Segele heller.
GullogGråstei
05.03.2023 kl 08:52 4076

Nå er det fire dager til Q4-tallene kommer. Jeg er veldig spent på presentasjonen. Ikke så mye på tallene fra Q4, som sannsynligvis bare viser en burn rate i tråd med aktiviteten i selskapet, men fordi presentasjonen blir en anledning til å oppdatere oss på fremdriften i Segele.

Guidingen har lenge vært på oppstart av produksjon i slutten av dette kvartalet. Selskapet har dessuten så smått begynt å gjenoppta letevirksomhet. Først og fremst håper jeg at det ikke kommer noen negative overraskelser. Da kan vi få et rally. Kanskje blir det også noen som posisjonerer seg denne uken nå før Q4?
Purdey
05.03.2023 kl 11:39 4103

Ja jeg er også veldig spent. Og som deg tenker jeg at tallene fra q4 ikke av særlig interesse. Regnskapsmessige tall er ikke intr før om 6mndr. Når vi kommer godt ned i vinkjellern til Ben Cartwrite på Panderosa Ranch.

Jeg håper virkelig vi ser masse i maskin ila mars. Det var noen bilder på fb denne uka og det virket som om det var en del igjen av byggeprosessen.... vet ikke når de ble tatt. Med stipulert oppstart ila q1, hvor mye forsinkelse har de gitt rom for da? Oppstart av en fabrikk i Afrika uten forsinkelse vil vel være nærmest unikt og vil bety enormt firmaets troverdighet. Men en forsinkelse er jo nesten å forvente i Afrika. Bare se follobanen. Vi er jo ikke helt på nett her oppe heller.

Det virker som om kursen holdes i sjakk av det store spøkelse som heter Afrika. Tror ikke mye vil skje m kursen før vi får min egendefinerte P.I.P. (Proof In the Pudding) altså bevis på at gull produseres og selges. (Børsverdnen er jo så glad i POC, proof of concept, men etter å ha fulgt quantafuel er jo ikke en poc mye verdt)

Jeg vil gjerne ha følgende:
Bekreftelse på oppstart ila q1
Oppdatering på prøveborringer helst segele 02 og joru,
Oppdatering på plan for prøveborringer andre områder.
Hvilke sikkerhetstiltak gjøres, både internt og externt.

Dette er vel den viktigste oppdateringen så langt.

GullogGråstei
05.03.2023 kl 13:30 4084

Ja, jeg vil også gjerne ha svar på mye av det samme, men frykter litt at de har måttet prioritere Segele-oppstarten og at en liten organisasjon ikke klarer å favne over alt sammen i det tempoet som vi ønsker oss. Vi får se.

Forskjellen på Akobo og et selskap som Quantafuel er vel at et småskala mineralprosesseringsanlegg for gull er svært "proven technology". Det utelukker selvfølgelig ikke forsinket oppstart, men det bør utelukke at man havner i en situasjon med tekniske utfordringer i anlegget som ingen skjønner noe av. Utstyr for småskala gravity assisted cyanide leaching er omtrent hyllevare.

Det som kanskje er driftsutfordringene man må ha et øye på, er at folk faktisk gjør jobben sin, at ingen stikker av med gull, og at både anlegg og transporter er tilstrekkelig sikret. Det at flystripen ved Segele - som Akobo selv bygget - stod ferdig for en god stund siden, tilsier at de har hatt dette med transportsikkerhet i tankene en god stund.

Ser man noen måneder frem i tid blir det spennende å følge med på hvor mye åre de har klart å behandle pr. dag, og hvor stor utvinningsgrad de klarer å oppnå. Ikke minst blir det spennende å følge med på cash flow.
Redigert 05.03.2023 kl 13:33 Du må logge inn for å svare
Tokerod
07.03.2023 kl 21:41 3916

dollar styrkes og gull svekkes etter FED i dag !
GullogGråstei
07.03.2023 kl 23:52 3866

De to tingene henger litt sammen. Dollarkursen er helt vanvittig akkurat nå.
Purdey
08.03.2023 kl 08:44 3778

Hva skjer egentlig m de dollarne vi får for gullet? Vi selger jo til en int bank i dollar, men blir de overført til konto i norge?
Purdey
09.03.2023 kl 09:06 3675

Da ble det en forsinkelse, kjipt, men jeg er ikke overasket, skal bli intr å høre estimert forsinkelse.

Er det å forstå at det minianlegget som skal flys ut blir igangsatt for å få igang produksjon?

Det jeg likte aller best m rapporten var: new exploration target in Gindaba, perhaps the most significant up to date.

Tokerod
09.03.2023 kl 09:14 3704

Ikke beste nyhetene ! Men litt forventet og.. får se hva slags avtaler som gjøres videre
GullogGråstei
09.03.2023 kl 15:59 3645

Ja, det kom - som kanskje ventet - en forsinkelse. Jeg er litt forundret over at de ikke informerte markedet om det litt tidligere, gitt at planene allerede så stramme ut rundt juletider med flere containere som manglet og ingen såle som var støpt. Nå melder altså selskapet om to måneders forsinkelse på hovedanlegget og oppstart i slutten av mai. La oss håpe at det er et tidsestimat som bygger på en mer troverdig plan og ikke er like avhengig av eksterne faktorer som er vanskelige å kontrollere.

Det at selskapet anskaffer et lite - og mer mobilt - produksjonssystem, kan kanskje være fornuftig i alle tilfeller. Det er tydelig at det er mye gull i hele Akobo-området, men at noen av konsentrasjonene kanskje ikke er store nok til storskala industrielle anlegg. Et slikt lite anlegg kan sikkert senere brukes til å spe på inntektene og få ut verdier av selv mindre forekomster.

For meg var det også dette nye prioriterte funnet som primært vekket nysgjerrigheten min. Signalene de gir er at dette er noe ganske stort. Basert på en helhetlig vurdering valgte jeg derfor å laste opp med flere aksjer i dag.

Caset i Segele er i prinsippet det samme som før. Når jeg har vært med selskapet siden det var unotert på NOTC, har jeg selvfølgelig tid til å vente i to måneder til. Troverdige utsikter til betydelig vekst i ressursreservene gjennom dette nye target-området veier tyngst.
Redigert 09.03.2023 kl 16:00 Du må logge inn for å svare
Purdey
09.03.2023 kl 16:29 3631

Dette er nok en grunn til at det ikke ble noe rally heller.
Får håpe at minianlegget kanskje klarer å holde de økonomiske forsinkelsene i sjakk. De får ha et par tre stykk som sitter å mater den m åre 24/7. Et snedig sjakktrekk for å levere gull ila q1.

Men tenk på de triggerne som kommer nå neste mndr, når resultatene fea div prøveborringer kommer på løpende bånd.

GullogGråstei
09.03.2023 kl 17:44 3585

Enig, det er mange positive triggere i horisonten nå. Det blir viktig å komme i gang med produksjon. Da tror jeg også at vi får roen til å komme skikkelig i gang med leteaktiviteter igjen.
Redigert 09.03.2023 kl 17:45 Du må logge inn for å svare
Kjellemo
09.03.2023 kl 19:24 3562

Noen som har tilgang til en oppdatert topp 20 listen? Den på nettsiden til Akobo er fra oktober 2022....
Tokerod
14.03.2023 kl 10:24 3242

Er ikke akobo ganske dårlig på og informere ? Selv i qr… eller bare jeg som har denne oppfatningen ?
Purdey
14.03.2023 kl 20:10 3197

Ja den var litt klønete, de har nok vist om forsinkelsen en stund og kunne ha iformert markedet om det tidligere. Samtidig druknet nok nyheten om det nye funnet i forsinkelsesnyheten.
GullogGråstei
14.03.2023 kl 23:42 3203

Ja, jeg synes også at de kunne vært tidligere ute med forsinkelsesnyheten.

De færreste forventer at alt går på skinner i Afrika, men det er likevel best om ledelsen er mest mulig nøkterne når de guider. Når planene ryker, bør de dessuten si ifra med en gang. De kunne ha sagt at de guidet på oppstart i slutten av Q1, men at de minner om at de er avhengige av tidsmessig tilgang på eksterne faktorer som leveranse av sement og anleggskomponenter i containere som de ikke har like god mulighet til å påvirke.

Kanskje de følte at de handlet litt overilt når de i fjor først guidet på én ting angående boreresultater, og så senere måtte slå kontra et par dager etterpå? Kanskje de derfor valgte å se an utviklingen litt lenger denne gangen, og til slutt innså at forsinkelsen var uunngåelig kort tid før Q4-tallene?

Nå har de guidet på at primæranlegget i Segele blir to måneder forsinket, altså med en oppstart i slutten av mai. Jeg kunne godt tenke meg at de hadde sagt hvor stram tidsplan de da opererer etter, og om det er usikkerhetsmomenter som kan skape ytterligere forsinkelser.

En måned eller to spiller kanskje ikke så veldig stor rolle for verdien i prosjektet i Segele, men god kommunikasjon er med på å bygge tillit som kan være fin å ha når man guider om fremtidsutsikter i andre sammenhenger.

Det nye funnet som de snakket om er etter alt å dømme mye viktigere for verdiene i selskapet. Jeg gleder meg til de får noen boreresultater som kan gi mer håndfast grunnlag for å estimere hva det er snakk om, men tror ikke at de lyktes helt med å formidle dette på presentasjonen. Men hvis verdiene er der, vil det jo komme frem før eller siden. Vi får smøre oss med tålmodighet og vente i spenning. Jeg tror fortsatt at dette går bra.
Redigert 14.03.2023 kl 23:44 Du må logge inn for å svare
Purdey
14.03.2023 kl 23:49 3194

Jeg har ikke mistet noe trua, tvert om.

Når du ser på div gullgruve serier på tv er det stor stas når man finner digre nuggets, har du peiling på om det er potensiale for digre nuggets her?
GullogGråstei
15.03.2023 kl 01:17 3199

Det vet jeg ikke. Jeg har forsøkt å lese meg litt opp på gull og gruveutvinning og har skjønt at nugget-effekter kan variere veldig. I Segele er det snakk om at åren har ganske høy "nuggetization", men jeg tror likevel ikke at det betyr store klumper, bare at gullet er konsentrert og spredd i åren. Først og fremst er dette et fenomen som kan gjøre det litt vanskelig å avgjøre reell grade fra borekjerner. Jeg tror ikke at man ser for seg å finne store klumper, men hvem vet?

Det som egentlig betyr noen ting er gullårens samlede volum, altså at man har geologisk struktur som har tillatt mineralisering av gull i et betydelig omfang både i høyde, lengde og bredderetning. Desto større årens volum er, og desto nærmere overflaten, desto mindre høy må den gjennomsnittlige graden være for at det skal være lønnsomt.

Det som er positivt for Akobo er at de ganske snart vil ha det operative mineralprosesseringsanlegget på plass i Segele. Fra det tidspunktet av vil det kunne være veldig lav terskel for å foreta lønnsom utvinning av åre fra en betydelig geografisk radius rundt Segele. Kapitalkostnaden ved å ha et prosessanlegg er allerede dekket. Åre kan fraktes dit. Hvis jeg ikke forstod budskapet på Q4-presentasjonen helt feil, befinner dette nye lovende området seg _innenfor_ denne radiusen. Det var bl.a litt derfor jeg lastet flere aksjer i forrige uke.
Redigert 15.03.2023 kl 01:22 Du må logge inn for å svare
GullogGråstei
15.03.2023 kl 21:52 3117

Jeg kjøpte enda litt mer her i dag. Dette er en av få aksjer som har forutsetning for å blomstre i det fryktmarkedet vi har nå.

Med den utviklingen vi har i gullpris og dollarkurs får man nå 20 641 kroner pr unse med gull. Det er svært gunstig tall for et selskap som snart skal ut og selge produsert gull.
Redigert 15.03.2023 kl 22:02 Du må logge inn for å svare
Purdey
16.03.2023 kl 01:32 3092

Om banker går åt skogen, og credit suisse er vel ikke noen smågutt, og man ikke lenger tørr ha pengene i banken, hvor skal man da ha pengene sine? Jo i ekte penger, gull.
Tokerod
16.03.2023 kl 07:07 3095

Kommer det noe nytt fra dra meglerhusene snart da ? Vært en del som har hendt siden last one jeg fikk med meg
Purdey
16.03.2023 kl 17:35 3083

Kan godt vente til vi får litt mer håndfaste resultater fra segele 02 og det nye området. Men m gullet i snart 2000$ og en $ i nesten 10.8kr så er det vel på tide m en ny analyse.

GullogGråstei
17.03.2023 kl 19:04 3009

Med dollarkurs og gullpris tilsier prosjektverdien av Segele "as is" og uten noe mer en de bekreftede ressursene, fort verdier på opp mot 10 kroner aksjen. I tillegg kommer alt potensialet. Jeg sitter bare å venter på at de får bekreftede borekjerner som peker mot at vi har større reserver som kan gå inn i mineralprosesseringsanlegget. Da får vi fort en helt annen kurs.
Redigert 17.03.2023 kl 19:05 Du må logge inn for å svare
GullogGråstei
20.03.2023 kl 10:20 2813

Dette er en god nyhet. Nå får selskapet ro til å både lete mer og ferdigstille prosessanlegget samtidig. Betingelsene er også gode. 15% rente for Akobo er ikke problematisk i og med at inntektene blir så store når de først kommer.

Gull koster for øvrig nå 21,423 kroner pr. unse. Det er vanvittig bra.
Purdey
20.03.2023 kl 12:43 2770

Dette var også superspennende. Heretter har vi godmeldinger kommende på løpende bånd.

12.00 PM CET / 20-Mar-2023 / Akobo Minerals AB (OSE:AKOBO)

Akobo Minerals announces the start of core drilling at Gindibab
OSLO, 20 March 2023: Akobo Minerals AB (publ) (Euronext and Frankfurt: AKOBO), the Scandinavian-based Ethiopian gold exploration and boutique mining company, today announced the start of core drilling on a new target at Gindibab. The core drilling at the Gingibil quartz vein swarm in the Gindibab area, lies approximately six kilometres southeast of Akobo Minerals’ Segele gold mine, which will soon be producing the company’s first gold.





Key highlights

Early indications point to this being the most exciting target so far within Akobo Minerals’ license area
Individual veins up to 3m wide have been observed in the quartz vein swarm and looks to be hosting significant amounts of visible gold
The quartz vein swarm has been traced over a strike length exceeding 700 metres, with individual gold-bearing veins close to 100 metres long
This latest phase of activity supports our ambition of developing a million-ounce world class deposit
GullogGråstei
20.03.2023 kl 13:31 2759

Jeg kjøper med begge hendene på denne nyheten. Selv om graden i dette nye området kanskje er lavere (vi vet ikke) så er prosjektet i Segele nå høyst sannsynlig verdt over 20 kr. pr aksje. Synlig gull betyr typisk grade på over 10g/t. Strike length på over 700 meter. Årer som er over 100 meter lange. Nå begynner jeg å drømme om tigangeren igjen.
GullogGråstei
20.03.2023 kl 13:43 2768

Forstår ikke markedet denne meldingen? Jeg begynner å lure.
Tokerod
20.03.2023 kl 14:03 2761

Prøver akobo drive kursen etter inside , lån og lån m opsjoner ?

Men ser ikke ut som folk forstår den nei...
"Individual veins up to 3m wide have been observed in the quartz vein swarm and looks to be hosting significant amounts of visible gold" ser for meg elver av gull under bakken
GullogGråstei
20.03.2023 kl 14:38 2743

Ja, det de beskriver høres ut som veldig mye gull.
Tokerod
20.03.2023 kl 14:57 2727

det er mye som klaffer i dag ! gullpriser + nye glad melinger :) ser for meg 15-20kr snart
GullogGråstei
20.03.2023 kl 15:14 2717

Ja, markedet ønsker sikkert litt mer informasjon om akkurat hva dette her er snakk om. Jeg forestiller meg at dette her er en ressurs som man uansett kan kjøre på lastebil til proesseringsanlegget i Segele, og slik sett at det representerer en økning av reservene omtrent uansett hva de finner.

Men det høres ut som om selskapet tenker litt annerledes og forestiller seg at dette Gingibil-funnet er noe som er så stort at det er aktuelt å utvikle som et open-pit prosjekt. Det som virkelig blir spennende er å få litt mer indikasjoner på hva slags grade det er i denne årestrukturen. Det blir spennende tider fremover.
GullogGråstei
20.03.2023 kl 15:24 2762

Jeg legger vekt på dette i meldingen: "this is by far the most encouraging exploration site we have found to date"
Purdey
20.03.2023 kl 16:42 2756

Og det sier jo sitt, når segele er en av de feiteste årene i verden!

Er Gundabad (gingibil) nå prioritert forran det allerede påbegynte prøveborreskjemaet i Segele 02?

Rart den også ikke løp mer med så høy omsetning.

En annen ting som slo meg er jo om Gingibil er så bra som de håper, så kan jo det være en trigger til å utvide prosessanlegget tidligere enn planlagt til full kapasitet, for å kunne sluke åre fra begge steder.


Redigert 20.03.2023 kl 19:57 Du må logge inn for å svare
GullogGråstei
20.03.2023 kl 22:40 2707

Alt tyder på at Gingibil har høyere prioritet enn Segele 2 og 3.

Ja, en løsning her som kan bidra til å løfte selskapets bunnlinje raskt er selvfølgelig å sørge for å få Segele-anlegget opp til maks kapasitet og fore det med åre fra Gingibil.

Men først må de forsøke å stadfeste hva dette her egentlig er snakk om. Jeg leser "700 meter utstrekning", "tre meter tykkelse på kvartsårene", "synlig gull over det hele", og vi har fortsatt ingen anelse om hvor dypt det går. Dette kan faktisk være snakk om så store volumer at det blir kostnadssvarende å sette opp et nytt anlegg med mye høyere kapasitet (*drømmer*).

Men selv gitt det lille vi vet konkret basert på meldingen som kom dag, fremstår det svært positivt for verdiene i Akobo. Det er mye usikkerhet, men gitt at verdien av Segele kanskje representerer opp mot 10 kroner pr. aksje, basert på det vi har av konstaterte reserver i dag, fremstår substansen i denne meldingen å bære bud om reviderte verdier på minst 17 kroner og kanskje opp mot 30 kroner aksjen eller mer.

Spørsmålet blir egentlig hvor mye lit man fester til selskapets vurderingsevne. Hvis man tror at de er en gjeng med inkompetente skrønemakere, velger man kanskje å se det an. Hvis man antar at de har et visst ønske om å ivareta egen troverdighet og at beskrivelsen av dette leteområdet er kommunisert på en noenlunde ryddig måte, er det naturlig å se for seg aksjen opp minst 50% fra dagens nivåer bare på denne nyheten, sannsynligvis mer. Jeg forstår fortatt ikke helt hvorfor kursen bare gikk moderat opp i dag. Jeg klager ikke. Jeg fikk kjøpt mange aksjer på billigsalg i dag.

I og med at de nå faktisk har startet et boreinitiativ i området, regner jeg med at vi vil få nyheter om funn av synlig gull i boreprøver i tiden fremover. Det kan bidra til å konkretisere og danne et gradvis mer presist bilde av hva dette handler om.
Redigert 21.03.2023 kl 09:10 Du må logge inn for å svare
Purdey
21.03.2023 kl 05:15 2675

Det er jo snakk om at kina, russland og store ikkevestlige økonomier vil opprette en egen valuta basert på gull, slik at de kan handle olje med noe annet enn Dollar.

Lurer på om det har vært tema her. https://www.finansavisen.no/energi/2023/03/20/7995296/russland-tar-over-som-storste-oljeleverandor-til-kina

Det vil vel bare øke gullbehovet til disse landenes sentralbanker?