HMONY - Magefølelse på at nå kommer en voldsom reprising.

UberMath
HMONY 14.11.2021 kl 21:38 47064

Jeg har Bitcoin, Litecoin, Moonriver, Ethereum, DLTX og HMONY.

De fleste av disse har korrigert kraftig opp i senere tid og det har vært meget hyggelig å få uttelling på disse. Ikke bare fordi man har tjent grassat godt på å ha tålmodighet og tro på blockchain technology, men også fordi etter å ha blitt idiotforklart som risktaker og drømmer det siste året så får man endelig rett. De fleste begynner nå virkelig å tro på at Bitcoin og andre store coins med høy mcap kan ha en fremtid som store og mektige valuta, kanskje til og med som en verdireferanse som er mer solid enn gull.

Det sagt, Harmonychain har ikke bevegd seg på et par måneder. Selskapet har verdi på rundt 150 mill kroner. Dette til tross for at andre krypto selskap kjører bratt oppover. Selskapet koster nå 1/3 av hva det kostet ved notering i vår. Dette som resultat av at krypto fikk et kraftig tilbakefall i mai/juni og at HMONY i det videre meldte at de hadde trøbbel med chipen i Juni. Men chipen gjorde comeback i August. Nå gjør chipen flere hash/Joule enn noe annet på markedet. Nærmeste konkurrent bruker omtrent 4 ganger mer kraft pr hash. Bitcoin og andre krypto er tilbake til ATH. Men, likevel prises HMONY til 1/3 av sin tidligere pris. Jeg tror da at tiden må være inne for en korreksjon. Dette særlig fordi Litecoin, som Harmonychain foreløpig har siktet seg inn på som sin foreløpig viktigste valuta, har økt 45% (180 $ til 260 $) den siste mnd på grunn av gode nyheter på den sørlige halvkule. Nå er det ikke helt kjent hvor mye krypto Harmonychain besitter etter aktivitet på sine lokasjoner, men siden de meldte for 2 mnd siden at deres Scypt pool software er i alfa og testes så vil jeg tro at de er i full sving med å få det. Det er da merkelig om ikke et rally i Litecoin også skal drive Harmonychain opp i pris. Og dersom ikke fordi man spekulerer i om Harmonychain kan ha Litecoins, så i hvert fall fordi man vet at Lokotech som Harmonychain eier jobber med å produsere en hashmachine for Litecoin (og andre scrypt coins). Det er liv laget i dette og jeg tror Harmonychain snart må begynne på en opptur. Sjelden jeg gidder skrive noe over et case, men denne tror jeg skal være ganske åpenbar?

I oppsummering, Hva er Harmonychain:

Harmonychain eier to bedrifter. Den ene heter Arctic Core, den andre heter Lokotech.

Arctic Core: Har utviklet scrypt pool for mining av scrypt algo baserte krypto coins som Litecoin og Doge coin. Dette betyr at selskapet selger innpass i et større pool med prosessorkraft til ymse småbrukere der ute mot en royalty (noen % av mining value skal gå til Harmonychain). De selger plass og prosessorkraft i såkallte co-located datasentere. Omsetningen på dette området starter nok for alvor i Q1 2022, men vokser nok nå uke for uke. Der er flere bedrifter som selger HPC datacenter capasity i norden og omsetningen for disse kommer fort opp mot 1 milliard og for noen som satser hardere så blir omsetningen mange mange milliarder. I en fremtid hvor mining og datasentre blir veldig viktig så kan Arctic Core i seg selv være spennende og en god investering. Forretningsmodellen er kjent og det å bruke datakraft her i politisk stabilie norden med tilgang på billig og grønn kraft er lukrativt og trygt. Der er ingen norske datasentre som selger datasentre til bruk for mining. Derfor tror jeg at etterspørselen er enorm.

Lokotech: Utvikler en Scrypt miner de kaller Bulldozer (såkalt ASIC). Denne kan utvinne krypto coins i et rasende tempo på et meget lavt kraft forbruk. Lokotech er i designfasen ennå, de har intet annet å vise for seg enn simuleringer, men de jobber og Ola Stene (CEO) synes å mene at de skal klare å få chipen i Wafer produksjon i god tid før medio mars. Dette er den største verdidriveren i HMONY. En ASIC som dette gir ikke bare brukeren god samvittighet fordi denne mineren kan få kryptoverdenen til å gå rundt på 1/4 av strømmen, men også fordi marginene blir jo drastisk mye bedre når strømprisene er høye. En ASIC av siste generasjon koster gjerne opp mot 8 000 til 15 000$. Det sier seg selv at dersom Lokotech kan produsere og selge 10 000 vis av ASICs så snakker vi milliard omsetning (i kroner). I dag koster HMONY 150 mill og har vel 80 mill på bok? det er da ganske tydelig at markedet har priset inn 0% sannsynlighet for suksess, Harmonychains konkurrenter koster i skala 800 milliarder kroner.


Jeg kjøpte Harmonychain fordi Artic Core kommer uansett til å stable sine datasentre og krypto minere på bena og begynne å tjene penger. Det blir mer å tjene jo høyere verdien på krypto blir. Jeg mener dette caset er i seg selv et ganske greit case å sitte i om man vil ha litt krypto eksponering uten å involvere seg med en coinwallet. HMONY er billig og omsetningen kan øke fort dersom de er dyktige. Det kan i tillegg oppleves tryggere for mange å kjøpe en aksje som vil stige som en krypto (for eksempel Litecoin) i stedet for å streve med utenlandske wallets hvor penger kan bli borte i transfer. I tillegg så har man da dette relativt utrolige caset med Lokotech. Meldes noe som kan tolkes positivt i forhold til denne chipen så vil aksjen brutalt korrigere opp. Dette kan jo også imidlertid skje ned om noe negativt blir meldt, men etter at det først ble meldt negativt i Juni og nå positivt i August (og igjen på investordagene) så virker det litt usannsynlig at mer frem og tilbake skal komme. Tenker da at jeg bare gir en liten heads up med denne posten, så får folk vurdere om det er noe som kunne vært en passende krypto eksponering.
Redigert 17.11.2021 kl 10:52 Du må logge inn for å svare
UberMath
27.02.2022 kl 17:46 4550

Ser at all krypto er høyaktuell nå i en tid hvor bankkontoer stenges i Øst (Russland) og Vest (Canada). Selskapene innenfor fintech kommer til å få kraftig oppsving.
UberMath
01.03.2022 kl 00:02 4414

Nå er det på tide å komme seg ombord. Krypto virker sterk.
Redigert 01.03.2022 kl 00:08 Du må logge inn for å svare
UberMath
02.03.2022 kl 09:01 4252

Magefølelse på at nå er alle emisjonskameratene (med 0 kunnskap om mining og hva datasentres rolle i verden kommer til å bli) ute. HMONY vil kun gå en vei herfra. Opp!
UberMath
24.03.2022 kl 10:50 3975

Litecoin og Bitcoin på vei opp igjen nå. Jeg tror at flere av blockchain selskapene kommer til å få et meget hyggelig 2022.
Hartepool
25.03.2022 kl 22:24 3911

Reneste tyveri fra styret med denne professoren som akademisk alibi…grafser til seg millioner av opsjoner.
Styret skal ikke ha opsjoner. Management og ansatte skal ha.
Styret får kjøpe aksjene som alle andre i markedet.
Dette er det værste eksempel på elendig Corporate govenance jeg noengang har sett.
Sa2ri
25.03.2022 kl 23:03 3882

Godt observert - slik er det i mange tech-aksjer men denne tar vel kanskje kaka. De som kritiserer blir også kastet ut av gruppen de har på FB - ikke mye interesse for åpenhet og diskusjon, men de som føyer seg greit inn i folden er hjertelig velkommen.
HP17
26.03.2022 kl 16:25 3721

Dette må jo være det største «ranet» av aksjonærer på oslo børs noengang? En opsjonspakke på hele 42 millioner aksjer tilsvarende en økning i aksjekapitalen på hele 25%.

Må være det grådigste forslaget i historien. Ren galskap om dette går igjennom.
UberMath
26.03.2022 kl 18:35 3662

Husk den gamle opsjonspakken som var på ca 20 mill aksjer blir kansellert når denne på 42 mill blir innført. Således så blir påstanden din om økt antall fully diluted aksjer på 25% feil. Økningen er på ca 12%? Det sagt, styret kunne godt holdt tilbake og nøyd seg med å gi styreleder 5 til 8 mill. 15 mill er kanskje som du sier grådig. Men aksjen var opp de to siste dagene i uka som gikk. Virker ikke som markedet bryr seg og ellers er klar for opptur?
Gullhaugen
26.03.2022 kl 18:56 3638

Hele selskapet virket merkelig. Hva er det de driver med egentlig? Har de omsetting? Tjener de penger. Er dette en lekebutikk?
HP17
26.03.2022 kl 18:56 3638

25% økning i følge Finansavisen i dag. Og det er helt hinsides. Dagens aksjonærer blir kraftig utvannet og betaler for dette gilde.
HP17
26.03.2022 kl 18:57 3691

De driver med alt mulig og derfor skjønner ingen noe av forretningsmodellen. Men vanvittige opsjonpakker som tar verdier fra aksjonærene, det skal de ha. For et selskap
UberMath
26.03.2022 kl 19:41 3663

men nå er vel ikke finansavisens journalister særlig skarpe? Den gamle opsjonspakken kanselleres (og den inneholder også mange aksjer) og denne nye inneholder 42 mill.. Selv om man synes det er mye så er jeg ingen fan av å gjøre grove feil i gjengivelse av fakta. Finansavisen får heller ikke med seg at Rustads bonusavtale er samme som var vedtatt i 2021.
UberMath
26.03.2022 kl 19:47 3678

Svaret på det er jo megaenkelt. De bygger opp datasentre, utvikler mining pool, og kan yte BaaS tjeneste på strandet strøm. Foruten dette så har de den famøse chipen til Lokotech som skal i Wafer produksjon i Juli, og så melder de at de videre skal starte Helium og Filecoin forskning. Ingen omsetning ennå, men virker som de har troa. Det er ikke så overraskende å finne selskap på Oslo Growth som først tjener penger litt frem i tid. 90% av Growth er slik.
Viken79
27.03.2022 kl 10:49 3559

HP17? Du virker ganske opplyst. Kan du forsøke å fortelle meg hvorfor dette er helt hinsides? Hvis jeg for eksempel kjøper 100 000,- aksjer til 0,9,- pr. stk imorgen og en gang i løpet av 2022 etter at HC gjengen har gjort en bra jobb, kursen er høyere enn imorgen og de ønsker å utløse opsjonene på 42 mill aksjer. Vil jeg sitte igjen med mer eller mindre penger enn hva jeg har investert? Vet du også hva innløsningskursen på opsjonene som minimum vil være?
EspedalH
27.03.2022 kl 11:55 3543

Må roe ned hausingen her nå UberM nå som du snart er del av styret. Tildelingen på opsjoner er hinsides all fornuft! Rystad sin bonus vil jo aldri bli aktuell… Dette har vel aldri heller vert meldt fra et selskap på Oslo børs? «Generalforsamlingen godkjenner at selskapet holder styret og selskapets ledende ansatte skadesløse for ethvert ansvar mot vedkommende i egenskap av utførelse av sine tillitsverv i konsernspiss sitt styre eller konsernets styrer hvor selskapet har eller har hatt eierinteresser.»
Nei her gjelder det å holde seg langt unna!! Å følge med på komedien som utspiller seg! Når kommer melding om at ceo er tilbake fra farspermisjon?
UberMath
27.03.2022 kl 14:04 3512

Som sagt tidligere. Jeg tror din søken etter hvem folkene bak disse anonyme nickene på et anonymt forum er, tar fokus vekk fra sakene som diskuteres. Jeg er dessverre ikke den personen du synes å tro jeg er. Skjønner heller ikke hvorfor det skal være viktig på et anonymt forum. Folk kan si hva de vil innenfor reglene uten å bli hengt ut.

At du ikke liker selskapet må du vel få lov til. Det er helt vanlig det at folk velger å være med på forskjellige case eller ikke, og så kan man være lei seg for at man gikk glipp av muligheter i etterkant. Det er ikke min jobb å overbevise deg om det ene eller det andre heller. Men jeg kan snakke fritt om at jeg tror blockchain er fremtiden. Blockchain er bokføring uten en tredjepart, eller man kan si at tredjeparten er erstattet med en 100% objektiv consensus algoritme. De som drifter disse blockchain nettverkene som har forskjellig mål og mening (noen uten mening i det hele tatt :) ), er disse selskapene som er omtalt som "minere". Dette er fremtiden og hvis jeg får rett så tror jeg dette er det eneste som gjelder om 3 år. For ordens skyld HMONY er et selskap som prøver å finne sin plass i denne verdikjeden.
Redigert 27.03.2022 kl 14:51 Du må logge inn for å svare
Pengeknuger
28.03.2022 kl 21:40 3395

Det som nå kommer frem om foreslåtte kjempeopsjoner til styreleder og andre, og at teknologidirektøren går ut med kraftige protester bør gjøre at aksjonærene tenker seg grundig om. Når gründeren protesterer må det antas at de øvrige som jobber med teknologiutvikling også føler at noen skal melke innsatsen de selv står bak. Luftslott ?
Gullhaugen
28.03.2022 kl 22:17 3406

Større klovne bedrift skal du leite lenge etter. De skulle aldri vært på børsen. Denne skal ned til 0.5 igjen.
UberMath
28.03.2022 kl 22:27 3385

Så Rustad er redd for å miste eierandeler i luftslottet? Hmm, denne logikken skjønner jeg ikke. Kanskje Motsatt?
Redigert 28.03.2022 kl 22:28 Du må logge inn for å svare
Pengeknuger
28.03.2022 kl 22:43 3345

Nå er det jeg som kaller det luftslott. Teknologidirektøren tror sikkert på det han skaper, at han misliker og protesterer på at andre kommer inn og beriker seg er jo bare et sunt tegn. Tror du bør tenke litt grundigere igjennom saken før du trekker konklusjoner om Rustads motiv bak hans varsko.
Møyfrid
28.03.2022 kl 22:51 3416

"I fjor avholdt Harmonychain generalforsamling 1. juni. I år er finanskalenderen endret slik at generalforsamlingen er fremskutt til 1. april."

Dette "selskapet" kunne jo ikke valgt en bedre dato for å avholde GF 🤣🤣🤣
Mulla3
28.03.2022 kl 23:06 3514

UberMath skrev Innlegget er slettet
Holder du lenge nok på tråden så får di rett.
Sa2ri
29.03.2022 kl 06:53 3435

Dette var dagens, kanskje ukas kommentar :-) Ser man på hva de skriver og hvordan de formulerer seg i børsmeldingen, så er det nok en grunn til å holde seg langt borte fra dette selskapet. Bare å lese dette her:

"«For at også de andre i selskapet skal være insentivert til å yte sitt beste for selskapet i 2022 samt av hensyn til behovet for å rekruttere og binde flere ledende personer enn tidligere, samt for å ha fleksibilitet i forhold til eksterne rådgivere, investorer og eventuelt nye ansatte, ønsker styret å etablere en ny ordning der det tildeles tegningsretter», heter det."
Hartepool
29.03.2022 kl 07:06 3447

Et selskaps styre skal ikke motta opsjoner. Ledende ansatte og andre viktige bidragsytere på lønningslisten skal derimot gjerne ha opsjoner.
Styret skal kontrollere ledelsen og kjøpe sine aksjer i markedet som alle andre aksjonærer.
Dette selskapet driver me self destruction.
Økonomilærer
29.03.2022 kl 07:25 3433

Jeg ville vært svært forsiktig med å nærme meg denne aksjen. Hvis dagens oppslag i Finansavisen er noenlunde etterrettelig, lukter det ikke godt med noe som kan tyde på grådig selvtekt av styret på bekostning av aksjonærene. For noe vas: "...trenger opsjoner for å være insentivert". "Ingen kommentar" (fra styreleder) er en smule paptetisk. Det er også trist, nesten litt flaut, å se at en fallert finansprofessor (han var ikke så verst som min lærer på 80-tallet på NHH) lar seg bruke på denne måten. Det var vel nevneren, ikke telleren som var din styrke også den gangen Thore. Vi snakker mye om E'n i ESG. PÅ Handselshøyskolen NMBU snakker vi også mye om G'n med våre flinke studenter. Dette er nemlig corporate governance av verste merke. Det er nærliggende å ty til den store management-guru Peter Drucker: [... the well-meant but idiotic belief that executives should have major financial stakes in the company, the stock options (which I have always considered an open invitation to mismanagement)]. Kjære generalforsamling i Harmonychain. Ta til vettet og stem dette ned.
Redigert 29.03.2022 kl 07:28 Du må logge inn for å svare
UberMath
29.03.2022 kl 10:48 3272

Det var ennå godt du opprettet dette nicket i dag for å fortelle oss dette. :)

Uansett, med opsjoner eller uten opsjoner stemt gjennom så registrer jeg at det er tilløp til litt maktkamp. I mange tilfeller følger det da oppgang fordi det virker som det da er noen verdier der å krangle om. Nå er vel ikke hele styret arbeidende, men styreleder er arbeidende, da er opsjoner helt vanlig form belønning. Lønn på No cure no pay basis.
Redigert 29.03.2022 kl 11:11 Du må logge inn for å svare
Pengeknuger
29.03.2022 kl 11:33 3224

Skjelver du ikke når du ser forslaget: « Generalforsamlingen godkjenner at selskapet holder styret og selskapets ledende ansatte skadesløse for ethvert ansvar mot vedkommende i egenskap av utførelse av sine tillitsverv i konsernspiss sitt styre eller konsernets styrer hvor selskapet har eller har hatt eierinteresser.»
UberMath
29.03.2022 kl 11:58 3211

Tror du tar det litt for personlig. Det er bare en aksje. Du kan kjøpe og selge alt etter hva du tror er lurt. Jeg tror blockchain er fremtiden og at HMONY har virkelig gode ting på gang. Derav krangel.
Jonky
29.03.2022 kl 12:28 3178

Dette skallet er visst bare svindel og bedrag uansett hva selskapsnavn eller folk som står bak. Anbefaler andre her å sjekke historien. Utrolig det ikke er av børs for lenge siden.
UberMath
29.03.2022 kl 12:42 3173

Du mener Rustad har vært en luring tidligere? Fortell
Verdi_29
29.03.2022 kl 13:43 3130

Det burde også snakkes mer om at Litecoin og Dogecoin er døende crypto. Kan ikke fatte og begripe hvorfor noen vil inn i denne.
Sa2ri
29.03.2022 kl 14:40 3071

Dette er gutta sine det:

"Gründer slettet fra hjemmesiden
Christian Rustad er gründer og teknologidirektør i Harmonychain, men protesterte mot styreleder Bjørn Zachrissons store opsjonsprogram. Så ble han radert ut fra hjemmesiden.
Publisert 29. mars 2022 kl. 13.39

Steinar Grini
Redaktør

– Jeg har ingen kommentar. Send spørsmål på e-post, sier styreleder Bjørn Zachrisson.

Det jobber ikke mange mennesker på Harmonychains kontor i St. Olavs gate i Oslo. Til daglig er det bare gründer og teknologidirektør Christian Rustad og «lead software developer» Arve Rasmussen som setter føttene sine innenfor.

– Adm. direktør Ola Stene-Johansen er der sjelden. Det samme med finansdirektør Ben Miklozek, sier Christian Rustad.

Selv om Rustad både er gründer, teknologidirektør og største aksjonær i Harmonychain ble han radert ut fra selskapets hjemmeside.

Under «About» på nettsiden harmonychain.com dukket følgende opp: Adm. direktør Ola Stene-Johansen, finansdirektør Ben Miklozek, Arve Rasmussen, Bjørn Zachrisson, styremedlemmene Thore Johnsen og Tore Sviland, «Tech wiz» Martin Devold Soknes og «Finance expert» Kristen Jakobsen.

To perifere navn

Lørdag omtalte Finansavisen at styret i Harmonychain foreslår for generalforsamlingen et svært stort opsjonsprogram, tilsvarende 25 prosent av selskapets aksjekapital. Størstedelen av programmet skal gå til styreleder Bjørn Zachrisson, men også Stene-Johansen, Sviland og Miklozek. I Finansavisen tirsdag protesterte gründer og storaksjonær Rustad kraftig mot forslaget.

– Det er rart at jeg ikke står der. Det kan hende de ikke vil at jeg skal være på hjemmesiden på grunn av at jeg er motstander av opsjonene.

– Kjenner du Devold Soknes og Jakobsen?

– Devold Soknes så jeg først nå. Jeg har aldri møtt ham. Det var forslag om noe, men han har aldri vært knyttet til selskapet ettersom Zachrisson bare ville ha utlendinger.

– Hva med Kristen Jakobsen?

– Han representerer et selskap som er aksjonærer og er en bekjent av Zachrisson, sier Rustad.

Jakobsen er godt kjent i finansmiljøet som tidligere sjef i Pareto og senere som leder for konkursrammede Marine Subsea der Jakobsen tapte stort.

– Trolig fil-feil

Vi fulgte Zachrissons oppfordring og sendte e-post med spørsmål om hva Devold Soknes og Jakobsen gjør for Harmonychain, og hvorfor Christian Rustad er utelatt fra hjemmesiden.

Plutselig er Devold Soknes borte. Inn er nå Rustad kommet. Så kommer en e-post fra Zachrisson: «Takk for at du gjorde oss oppmerksom på det. Vi gikk over til nytt hjemmeside system for noen uker siden, så det er trolig en fil-feil. Christian Rustad er nå på hjemmesiden».

Vi spør Zachrisson hva Devold Soknes og Jakobsen gjorde på siden som har tittelen «This is us». Svaret fra styrelederen er: «Var med i oppstarten av Harmonychain, liten rolle i dag utover å være diskusjonspartnere»."

https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2022/03/29/7843290/gruender-slettet-fra-hjemmesiden
Møyfrid
29.03.2022 kl 15:12 3037

Herlig...🙃 For et sirkus! 🤣🤣🤣