Overskudd i OLT

semu
OLT 22.11.2021 kl 09:36 1706

I Finansavisen sist uke hadde de en oversikt over børsnoterte selskaper som gikk med overskudd/underskudd i siste kvartal.

Den viste at OLT l på 11 plass over størst overskudd. Hva sier dette oss investorer? Jo større mulighet for utbytte utbetalinger og eller større muligheter til å fortsette investeringene ved å bygge eiendom for eiendom i selskapet. Nå har de eiendeler i selskapet for første gang på over 60 milliarder.
Nå har de muskler til å vokse med lav lånegjeld derav gode rentebetingelser.

Ser også at det har gått en del større poster i det siste og her er det vel noen som plukker og vil akkumulere rimelige aksjer selv om Olav Thon Gruppen sitter med en såvidt stor andel av den totale aksjekapitalen
semu
22.11.2021 kl 13:19 1658

Ja i dag gikk det en post på 200 000 aksjer igjen. Kurs 199. Ikke ofte det går slike store poster så her må man følge med løpende
Okseogbjørn
22.11.2021 kl 15:07 1620

Handles til halv pris av underliggende verdi (P/NAV 0,5).
P/E 13. Det impliserer en yield på 7,7%, noe som er veldig lav prising av den type eiendom selskapet besitter.
Forventet dividende yield på 4% (men større kapasitet).

God inflasjonsbeskyttelse
Goldman Sachs sier at selskaper som eier fysiske eiendeler gir den beste beskyttelsen mot inflasjon og anbefaler eiendomsaksjer som en hedge mot dette. Inflasjon vil gjøre reell rente lavere og OLT har god inflasjonsbeskyttelse i sine leiekontrakter. De vil øke sine leieinntekter ved inflasjon.

Reprising av kjøpesentre i markedet
Kjøpesenter har hengt etter kontor, logistikk og øvrig næringseiendom de siste årene. Disse begynnner å nærme seg et smertepunkt og flere eiendomssinvestorer vil fatte interesse for kjøpesenter som nå handles til en mye høyere yield. Stordalen, Ringnes & Co har hamstret kjøpesentre gjennom selskapet Aurora Eiendom. Dette vil vises når det børsnoteres til en mye skarpere prising enn OLT. Dette blir OLT nærmeste peer og vil medføre en reprising av OLT. Dette vil gi reprising av kjøpesentre i markedet og OLT vi få en enda lavere P/NAV.

Kjøpesenterdøden er overdrevet
Kjøpesentre vil nok endre form, men ikke dø ut. Butikker vil i større grad fungere som show room. Man ser en sterk økning i klikk og hent i butikk på kjøpesentre. Kjøpesentre vil å større grad også bli opplevelsessentre med andre type leietakere samlet; Kino, treningssentre, spisesteder etc.

High Barriers to enter
Nesten all eiendom i OLT ligger i byer og sentrumsnære områder. Dette innebærer fysiske beskrankninger, altså at det er begrenset med plass og tomt igjen i det mest populære stedene i landet. Dette vil gjøre at tomtene og eiendommene til selskapet bare vil fortsette å stige i verdi og det er tilnærmet null risiko for at eiendelene vil synke i verdi.

Utviklingsmuligheter
Siden det er manko på tomter i byene, har OLT gode utviklingsmuligheter. De kan utvide eiendommene, bygge leiligheter på toppen av kjøpesentre etc. Dette representerer realopsjoner med stor verdi for selskapet.
Okseogbjørn
03.12.2021 kl 11:05 1458

Et stjernelag av investorer vil på børs med kjøpesentersatsingen Aurora Eiendom
https://www.dn.no/eiendom/eiendom/petter-stordalen/christian-ringnes/et-stjernelag-av-investorer-vil-pa-bors-med-kjopesentersatsingen-aurora-eiendom/2-1-1109655

Mulige kilder til opppside som følge av dette:
1) Økt interesse for kjøpesentereiendom. Kloke hoder har forstått et kjøpesenterdøden er overdrevet.
2) Kan medføre reprising av kjøpesentereiendom (lavere yield). Dette kan bety på solide gevinster for OLT og lavere P/NAV.
3) OLT vil få en direkte peer på Oslo Børs som mest sannsynlig er vesentlig høyere priset
4) OLT sine eiendommer er av vesentlig høyere kvalitet enn Aurora, spesielt pga beliggenhet. OLT eier store eiendommer i sentrumsnære strøk, mens Aurora stort sett eier i mer grisgrendte strøk
semu
31.12.2021 kl 23:49 1226

Godt nytt år til alle eiere av OLT aksjer. Tror vi får et spennende år jeg i 2022
semu
27.04.2022 kl 09:09 885

Nå har årsrapporten kommet med alle notene og de er verd å lese for å forstå detaljene i regnskapet. Det er et veldig bra resultat for 2021. Det er merkelig at kursen ikke går opp mot bokført verdi i alle fall. Man må også huske på at det er konservative anslag på verdiene i selskapet. 10 % økning av verdiene vil gi ca 6 milliarder i økt totalverdi av selskapet. Da vil økningen gå fra 19.3 milliarder til 25.3 milliarder. Ja da kan jo alle regne ut hvordan det slår ut på kursen/verdien for hver aksje.
Kortvarig nedgang i kursen påvirker ikke det reelle overskuddet fremover så veldig mye
semu
20.08.2022 kl 22:48 622

I siste kapital så er det en artikkel om den nye sjefen i OLT gruppen. Kanskje lite kjøpevillig sjef men da bør i alle fall utbytte deles ut noe høyere enn det som er gjort hittil . Det å samle opp penger på bok i selskapene med lav belåning er jo ikke noe de frie aksjonærene liker.