Massive prisøkninger


Prices are to rise massively in new contracts from January.

Like other publication paper markets in Europe, the UK is currently experiencing a dramatic change in the price environment. Virtually all publication paper manufacturers have unveiled unprecedented extra premiums in addition to the price hikes set out in quarterly contracts. Raw material and energy surcharges of varying magnitudes are to apply from October or November onwards, regardless of whether contracts are still in effect. Quite a few paper producers will institute two separate instalments, with others eyeing just one. That being said, some deliveries are reportedly still taking place at prices agreed from 1 July onwards.

Moreover, paper manufacturers want to put up prices dramatically with effect from 1 January 2022 in cases where there were relatively small or no price markups in the fourth quarter. Manufacturers claimed that they had already inked contracts at much higher prices and are confident of having all agreements signed and sealed by the end of this year.

Tok ett lodd Norske skog da jeg leste om at de øker ferskfiberkapasiteten i Skogn med 100000 tonn og at de nå starter opp produksjon av kartong på en av maskinene i Bruck. Kan gi en omsetningseksplosjon utover året. Nå skal det også sies at de lave multiplene som kom ut av årsrapporten gjorde det fristende å kjøpe inn. Dersom prisen på trykkpapir holder seg eller attpåtil øker så kan inntektene derifra betale ned mye av gjelden som går til konverteringer av maskiner til emballasjeproduksjon. Alt trenger nødvendigvis ikke å være rosenrødt på kort sikt. Energikrisen i Europa har ført til at mange emballasjefabrikker har stengt periodevis ned. Det har ført til opphopning av returfiber og lavere priser. Mindre tilgang til ferdigprodukter har ført til prisoppgang på emballasje til sluttbrukere. Enkelte har begynt å starte opp igjen nå.
ibyx
01.02.2023 kl 14:01 9636

Følg med!
Snart går de siste restene av salg under 69 NOK!
:-)
ibyx
01.02.2023 kl 15:36 9567

Gir seg ikke!
COVALIS CAPITAL LLP 886 007 0,93% 31.01.2023

Gjennomsnittskurs igår var 68,09.
Like før de går tom for ideer nå!
Redigert 01.02.2023 kl 15:43 Du må logge inn for å svare
ibyx
01.02.2023 kl 19:43 9522

Short my xss!
Oceanwood Opportunities Master Fund (“OOMF”) has today bought 80,000 shares in Norske Skog for an average price of NOK 68.2668 per share.
After the purchase, Oceanwood Capital Management LLP ultimately manages 15,976,681 shares (equal to approximately 16.9%) in Norske Skog ASA.

Så istedenfor nytt "blokksalg" fikk vi et lite "blokkjøp" (ca 5,4 MNOK).
Et lite utilsiktet "oppdrag" til shorten der? Vel. Et lite statement ihvertfall?
🤣
Hold på Skogen!
👍

PS. Godt mulig dette kan trigge ny dump fra "Covalis" og dem som evt. kjører løpet sammen med dem!
Så vær klar dersom du tror på minst 50% av det analytikerne sier når de vipper opp sine kursmål!
🤣
Redigert 01.02.2023 kl 20:19 Du må logge inn for å svare
ibyx
02.02.2023 kl 10:55 9349

Endelig en dag for shorten å smake trykket!
Tar ikke alt her for 100% korrekt. Men ser ut som de har tjent noen kroner.

"Player" som det heter i URLen!
https://shortnordic.com/history_player.php?player=COVALIS%20CAPITAL%20LLP&land=norway

Men de har fortsatt mye å dekke inn. Tenker det er greit å ha litt tørt krutt i bakhånd!
Det *kan* tenkes at de dekker seg inn noe idag, men stoler ikke på det. Dette er OSE!
ibyx
02.02.2023 kl 15:32 9232

Nettopp ibyx!

COVALIS CAPITAL LLP 951 329 1,00% 01.02.2023

Alle venter på blokksalg og det var nok planen også.
I forkant av resultatet hauset husene opp kursen og i tillegg ble d varslet om utbytte uten resultat på kursen.
Meglerhusene er korrupte og spriter opp før salget.
Nå som kursen gikk motsatt vei prøver de å lure markedet med å gjøre ett lite kjøp .

Begriper ikke hvorfor NSKOG får så lave multipler i markedsprisingen av selskapet? Basert kun på 4Q så får jeg en EV/EBITDA på1,8(?). Regnet ut slik: MCAP (27/1/23) 6720 mill. NOK + Netto gjeld 1092 mill. NOK: EBITDA 4332 mill. NOK (1083 mill NOK x 4 kvartaler) = 1,8. Enkelte oppkjøpsfond betaler både 9 og 11 ganger EV/EBITDA dersom de kommer over selskaper som kan vokse og har en fremtid. Har ikke forpakninger fremtid? I samme moment kan en skrive at P/E kan bli på 1,73 med samme regnemåte. Blir ikke overrasket om NSKOG greier femtilappen i fortjeneste pr aksje i år. En skulle tro yngre investorer tror at treforedling kun dreier seg om skrivepapir som ingen vil ha pga. Internett. Sånn er det jo ikke. Er allikevel overbevist om at noen før eller senere vil oppdage hvor glemt treforedling er og gir bransjen den prisingen den fortjener. Kan også være positivt både for miljø og klima.

Mr Å
03.02.2023 kl 08:11 8757

NS er som et kinder egg i min verden, 3 ønsker på en gang.

1: Verdi og vekst selskap i et.

2: Kommende gode utbytter

3: Man invester i et selskap med tilnærmet 100 prosent rabatt fantastisk måte og få ned formuen sin på og spare skatt.
Man invester 1 kr i noe som egentlig er vært 2.
Helt fantastisk, la markede prise NS til halv pris de neste 10 årene.
Med den formuskatten og utbytteskatten som er nå, handler det nå om og finne gode selskaper med unormalt lav prising som betaler gode utbytter.
NS er definitivt et slik selskap.
Man kan legge på, eks Yara med prognose på 60/70 i utbytte til våren prises til 447.- pr aksje, direkte avkastning på 13 til 15 prosent.
Aker er i samme kategori ligger en god rabatt hvis man ser litt inn i fremtiden.
Røkke har ikke tatt inn den gamle olje sjefen til og starte opp kapital forvalting for morro skyld.

Hvis man er trygg på at verdiene er der, sett på Netflix, kok en kopp med kakao og nyt livet 🥳
Verdiene og formueskatten blir et problem før dere aner det uansett, da ønsker dere slike selskaper!
Redigert 03.02.2023 kl 08:11 Du må logge inn for å svare

Europa er for tiden nettoimportør av forbruksvarer slik at det blir mer forpakningsmasse som blir til overs og går til resirk enn hva Europa selv bruker. Derfor har mye gått til eksport, bla. til Kina. Kina har som kjent innført forbud mot returfiber i sin opprinnelige form, men tillater såkalt resirkuler masse. Flere Kinesiske selskaper bygger nå fabrikker som produserer resirkulert masse både i Asia, men også i USA som er beregnet for eksport til Kina. Har ikke hørt eller lest noe om en bygger slike i Europa. En skulle tro Svenske eller Nederlandske bedrifter ville vært interessert i noe slikt. Noe for Norske Skog? Nå er også en del av landbruket i ferd med å bli robotisert, spesielt innenfor grønnsaksdelen med perspektiver om høyere avkastning pr Hektar og lavere kostnader. Dersom det fører til lavere priser i disse dyrtider så regner jeg med at markedsdynamikken fører til økt etterspørsel etter emballasje.


Da ble d nøyaktig slik jeg skreiv. Kjeltringhusene lurte mange igjen.

La OW forsvinne ut av Skogen. Mulig denne exit trusselen har ligget som en våt klut over aksjekursen over lang tid. Det er vel også derfor noen har vært villig til å shorte enda resultatene bare har blitt bedre og bedre. Byggma fremstår også som en mer industribygger. Er ikke sikker om OW forsto treforedling helt heller. Dersom aksjekursen svekker seg er det en kjøpsmulighet, det er det selv om kursen ikke svekker seg. Prisen på returfiber er på vei opp og det kan føre til at Skogen bruker det som "unnskyldning" for å holde høye priser på kartong (omsetningseksplosjon), samtidig som det er muligheter for at energiprisene svekker seg i Europa. Trenger ikke bli så galt dette her.
Redigert 07.02.2023 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
omans
07.02.2023 kl 21:20 8073

Det har ikke skjedd noe, bare litt finansakrobatikk. Fundamentalt er q4 akkurat sluppet, så det ser bra ut.
Kanskje hadde det vært lurt å selge på 76 idag for å kjøpe seg inn igjen i slutten av uken, men en langsiktig investor kan ikke forholde seg til akrobatikk som gir kortsiktige utslag. På en måte verre å selge om kursen stiger etterpå, enn la vær å selge men litt tilbakefall. Kurs skal jo uansett videre opp.

q4 2022 er ikke nødvendigvis representativt.

Se om du kan få hørt q4-presentasjonen. Mener en gjetning ble nevnt der for 2023. Tør ikke ta tallet etter husk her.

Fikk hørt 4Q pres. og oppfattet at det ble endel kostnader ifm oppstart i Bruck. Har ingen problemer med det. Marginene fotr pappenvil fortsatt fortelle at Skogen er en oppadgående kandidat. Håper de også kjøper opp nedlagte/rimelige trykkpapirfabrikker som de kan konvertere til kartong. Swedish Timber AB har nettopp kjøpt en avispapirfabrikk så rimelig pr salgstonn at de muligens selger den fortsatt rimelig pr. salgstonn, men allikevel med gevinst. Kommer kanskje tilbake til det.

Mangel på tømmer i Kanada, skogsbranner i Chile, sagflismangel i Norge. Ser ut til at den returfiberbaserte produksjonen til Skogen kan få en flying start da etterspørselspresset vil øke mot returfiber.

Å kjøpe andre selskaper eller selv bli oppkjøpt? Senere årene så har oppkjøpsfond gått inn i treforedling og gjort alt de kunne/kan for å vri om til mere lønnsomme investeringer. Vi så jo Oceanwood gikk inn i NSKOG og fikk selskapet inn i en positiv trend. Det har de tjent godt på. Selv trodde jeg en periode at Kanadiske Resolute forest product ville legge ett bud på Norske skog mens de var i endring. Resolute er inne i sagbruk, papirmasse, trykkpapir og hygieneartikler. Fellesnevner med Resolute og Skogen ville vært trykkpapiret som har hatt en veritabel prisoppgang de senere årene. Resolute badet jo i penger etter ekstrem lønnsomhet innen sagbruksdelen. Resolute er selv nå iferd med i bli oppkjøpt. Nå står også Skogen sterkere selv om gjeldsituasjonen gjør at de fortsatt må spørre långiverne om de får betale ut utbytte.En analytiker kalte forpakninger ett marked i «strukturell vekst» og kan ha rett i det. Det har som nevnt fått både etablerte forpakningsbedrifter og oppkjøpsfond til å sette seg i stor gjeld for å surfe på denne veksten. Noe som tidvis fører til overkapasitet, eller trusselen om for mye kapasitet ligger der. Ett annet eksempel er, også, Kanadiske Cascades, notert på Toronto børsen. De har også ett stort konverteringsprosjekt i USA, Bear Island prosjektet som er en tidligere trykkpapirfabikk som nå konverteres til kartongmateriell. Der har budsjettene blitt overskredet mer enn det dobbelte enn hva som var planlagt. Cascades kom med resultat nylig som ikke var så galt selv om de gikk minus for året. Cascades kan være en oppkjøpskandidat
Redigert 26.02.2023 kl 19:11 Du må logge inn for å svare

Vil ta med ett innlegg om Swedish Timber «ST» og hvorfor de kan bli aktuelle for Byggma/Norske skog sfæren. ST er i utgangspunktet ett sagbruk som har fortsatt å kjøpe opp andre sagbruk. Nylig så kjøpte de en avispapirfabrikk fra et Finsk treforedlingsselskap. Prisen var på ca 18 mill Euro på gjeldfri basis. Avispapirbedriften har en kapasitet på 245000 tonn, så oppkjøpsprisen gir en omsetningsverdi pr tonn på ca 73 EUR pr tonn. Må sies å være svært rimelig tatt i betraktning dagen markedspris ligge nærmere 10 ganger høyere i Europa. ST og Byggma har også til felles at de har personer/person som eiere som er fremoverlente og visjonære. ST har ett bruddent regnskapsår som slutter den 31/7 og da fikk de ett resultat føre skatt på litt i overkant av SEK 69 mill av en omsetning på SEK. 409 mill Tar med at resultatet kom da plankeboomen var på sitt heteste. Min teori er at Byggma som nå mottar nærmere 100 mill kroner fra NSKOG kan greie ett oppkjøp av ST uten noe særlig gjeld, kanskje ingenting. Deretter kan de «selge» eller innfusjonere avispapiret til Skogen. Sagbrukene kan være gode som råstoffleverandører til Byggma. Skogen kan da enten fortsette med avispapir eller konvertere den oppkjøpte enheten til kartongmateriell.
ibyx
27.02.2023 kl 01:00 6681

Proppfull av "psykologi" nå! Kan smelle opp når som helst!
Kan også gå en liten tur under 60... men det vil *ikke* vare og i tilfelle utgjøre en *veldig* fin kjøpsmulighet!
ibyx
28.02.2023 kl 14:01 6322

Oi! Hysj!
Bamsefar i Skogen?
ibyx
01.03.2023 kl 10:02 5990

Litt tidlig ennå sier "automatisk analyse"! :-)
Norske Skog ASA holds several positive signals, but we still don't find these to be enough for a buy candidate

Derimot kvalifiserer den for HOLD og akkumuler..

Og så har vi jo disse kursmålene da. Og shorten som er blitt *litt* mindre..
ibyx
01.03.2023 kl 11:42 5891

Det er antagelig bedre å vente med å kjøpe til den har passert blokksalgkursen på 71 kroner?
Kan jo være litt vanskelig å tolke slike utsagn?
Hva er forskjellen på å akkumulere og BUY?
🤔
Torine
01.03.2023 kl 14:06 5789

Finansavisen 1.3. Pareto beholder Norske Skog i porteføljen.

"Pareto-teamet venter også på at Norske Skog skal klinke til.
Norske Skog har mer å gå på. Det vi tror på har ikke spilt seg ut enda."
JonneHex
01.03.2023 kl 14:10 5770

Det er psykologien i pumpbuying det. De aller fleste kommer til å kjøpe på over 90kr..
Ingen ville ha BTC på 6k, men alle kjøpte på 20k. 😏
Akkumulere er det smarte. Gidder aldri kjøpe fomo.
Mennesket er Lemen vettu.

Etter å ha lest årsrapporten til Kanadiske Canfor Pulp er jeg blitt mer overbevist om riktighten å ta noen aksjer i NSKOG når de nå har bestemt seg for mer jomfrufiber i Skogn. Ikke alle land har nok ressurser til det nå virker det som og da kan den som har tilgang til tømmer virkelig oppleve verdiskapning. I mellomtiden kan en oppleven en boost når det gjelder prising av returfiberbaserte produkter. Kan bli mangel på returfibermateriel og som isåfall må skyves over på kunden. Får en en knøttliten EBIT - margin prosent på ett høyt prisnivå kan det slå kraftig ut på bunnlinjen om en får ryddet unna gjeld.
ibyx
06.03.2023 kl 09:27 5114

Jobbes jevnt og trutt i skogen. Småkrattet er snart ryddet av veien!

Må vell nærme seg oppstart av bølgepapp i Bruck ,mulig markedet ikke blir informert om dette før produksjonen er stabil over tid.

Kartongbarnsjen anses å være inn i en "strukturell vekstfase", men er nå iferd med også å komme inn i en "strukturell overkapsitetsfase". Riktignok vil høyere rente nivå redusere tilgangen. Større konserner med kritisk masse kan med 50% EK realisere nye prosjekter, som ombygging eller greenfields. Nå skjer det også konsolidering inne papp også så en får se hvor NSKOG havner hen.
Redigert 27.03.2023 kl 08:29 Du må logge inn for å svare

Det positive er at Skogen fortsatt har divisjoner som holder på med trykkpapir. Nå som UPM legger ned så blir det færre om beinet når trykkpapirlagrene skal etterfylles. Har tro på trykkpapir. Selv om hvert hode bruker mindre volum trykkpapir så blir vi fortsatt flere hoder her på kloden. På ett punkt så kommer vi til enn "crossroad" hvor etterspørselen trekker opp volumene igjen.
ibyx
29.03.2023 kl 14:22 3550

Er det oppturen mot utbytte vi ser komme nå?

Utbytte Ex-dag Utbytte/aksje
27.4.2023 21.4.2023 5 NOK

Annonsering av utbytte var vel bare en manøver for å pumpe aksjekursen før ledelsen kunne innløse sine opsjoner og Oceanwood skulle selge seg ut.

Endelig vedtak av utbytte er avhengig av waiver fra långiverne og kan ikke se at det er annonsert noe sted? Merkelig at at ligger inne med ex utbytte flere steder spør du meg.

Spørsmålet nå er vel hvor raskt de kan få de nye bølgepapp-linjene oppe og gå. Små forsinkelser her blir fort veldig dyrt, spesielt med nedgangen i publikasjonspapirsegmentet. Slike forsinkelser er åpenbart kurssensitivt og siden det ikke er annonsert noe får vi anta at det er på tid og budsjett.

Slik jeg ser det er dette det beste kjøpet man kan gjøre på Oslo Børs nå. Halv pris ift peert og fundamentalverdi. EV kan nå regnes hjem med veldig god margin. Opsjoner som Circa, CEBINA, CEBICO, eiendomsutvikling og Biogass får man gratis med på kjøpet!

Bølgepappproduksjonen i Bruck er igang ,det er nok ett prosjekt på tid og budsjett.
Gratulerer til alle aksjonærer.
Andriken
29.03.2023 kl 20:50 3205

Norkse Skog’s rebuilt recycled corrugated case material machine at the Bruck mill in Austria will not start commercial production in the first quarter as originally planned. The commercial start-up was delayed and is now expected to take place in the course of the first half of the year....
Andriken
29.03.2023 kl 20:50 3204

Norkse Skog’s rebuilt recycled corrugated case material machine at the Bruck mill in Austria will not start commercial production in the first quarter as originally planned. The commercial start-up was delayed and is now expected to take place in the course of the first half of the year....

Takk for info. Leste det på Instagram at den var i produksjon ,men da har vell kilden vært upresis.
Men salg av energi vil de kunne gjøre frem til oppstart.
Redigert 29.03.2023 kl 22:22 Du må logge inn for å svare

Bølgepappproduksjonen var igang 1. April. så utsettelsen var lite å snakke om. Norske Skog gjennomfører prosjektet etter tidsplanen. Neste milepæl er q4 når Golbey kjører igang produksjonen. Dette skaper mye cash flow i åresvis ...
Macninja
08.04.2023 kl 12:57 2656

Riktig! Og tenk at dette er i tillegg til produksjonen de har på papir i dag hvor markedet har blitt strammere siden Stora Enso kutter produksjon! Sissener har forøvrig anbefalt norske skog som en trygg havn aksje se neste 3 årene.

Enkelte analytikere har spenstige kursmål i forhold til dagens nivå. Nå kan de få litt mer "kjøtt på beina". Containerindeksen som har krasjet er på vei oppover igjen. Meldes om økt volum, flere containere med varer som skal pakkes inn i papp. Ett annet tegn er økende priser for visse grader returfiber i Europa. Tilstrammingen er vel tydeligst i Asia, men vil vel smitte over til Europa og USA etterhvert.

Ville tro at lønnsomheten på containerboard er meget god med det nye energiverket.
Redigert 10.04.2023 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
ibyx
11.04.2023 kl 10:58 1563

Franklin har tjent noen kroner. Men med den siste resten er de pt i minus på papiret. Det *mulige* (?) utbyttet på 5 kroner ligger vel stadig tyngre i potten her nå?

https://shortnordic.com/detaljer_selskap.php?company=NORSKE%20SKOG&land=norway