Oppdatert kursmål: 4,5 kr Kongsberg Automotive.


KOA: SB1M VIL IKKE BLI OVERRASKET OM P&C-VIRKSOMHETEN SELGES
Oslo (Infront TDN Direkt): Sparebank 1 Markets oppjusterer sitt kursmål på Kongsberg Automotive-aksjen til 4,5 kroner fra tidligere 3,5 kroner og skriver at de ikke vil bli overrasket om selskapet velger å selge Powertrain and Chassis (P&C)-virksomheten og fokusere mer på spesialproduktsegmentet fremover.
Det fremgår av en analyse fra meglerhuset tirsdag ettermiddag.

Meglerhuset tror at P&C-divisjonen har et potensial som KOA mest sannsynlig ikke kan realisere selv gjennom sin nåværende størrelse, og konkurrenter kan mest sannsynlig kjøpe P&C-segmentet til høyere EV-multipler enn hva KOA selv implisitt handles til på grunn av potensielle synergier.

"Gjenværende KOA vil, ifølge våre estimater, være i en netto kontantposisjon og godt posisjonert for å vokse i spesialprodukt-segmentet både geografisk og i nye bransjer. Derfor argumenterer vi for at gjenværende KOA bør prises til et høyere multippel enn hva som er tilfellet for KOA i dag", skriver meglerhuset.
Redigert 13.01.2022 kl 14:01 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.11.2021 kl 23:50 4302

Når kom dette og hvorfor ligger det ikke på FA?
Grimsmo
24.11.2021 kl 23:58 4266

Børsmeldt i dag. Men ingen Aviser som har postet noe om de

Kongsberg Automotive er ikke på radaren til Finansavisen. E24 er mer oppdatert, men mer på de lange linjene enn på utviklingen fra dag til dag.
KOA har Capital Markets Day 9. desember, da får vi nok mer info om strategiene fremover.