QFUEL: I RUTE MED UTVIDELSEN AV KRISTIANSUND-GJENVINNINGSANLEGG

reee
QFUEL 02.12.2021 kl 08:47 3024

Oslo (Infront TDN Direkt): Quantafuel har ferdigstilt den nye sorteringslinjen og er i rute med utvidelsen av selskapets gjenvinningsanlegg i Kristiansund. Den nye sorteringslinjen har vært i bruk siden midten av november.
Det fremgår av en melding fra selskapet torsdag.

Quantafuels gjenvinningsanlegg i Kristiansund har nå ferdigstilt selskapet nye sorteringslinje med kapasitet på 20.000 tonn i året. Inntil 40 tonn plast blir allerede prosessert daglig.

– Vi er veldig fornøyd med fremgangen vår i Kristiansund. Timingen kunne ikke vært bedre ettersom etterspørselen er sterk og vi ser rekordhøye priser på resirkulert plastmateriale av høy kvalitet, sier Quantafuels administrerende direktør Lars Rosenløv.

Selv med begrenset produksjonsvolumer, har et antall med skipninger blitt gjort til markedspriser som er vesentlig høyere enn budsjettert, opplyses det.

Videre fremgår det at i desember vil oppsettet bli forbedret med ekstra ekstruderkapasitet, som vil være fullt operativ fra tidlig i første kvartal 2022.

For å utnytte sorteringskapasiteten fullt ut, er det også igangsatt en ytterligere utvidelse av den mekaniske gjenvinningen til 20.000 tonn pr år, med planlagt produksjonsoppstart sent i andre kvartal 2022. Selv med denne utvidelsen i drift, har anlegget fortsatt kapasitet til å øke produksjonen med 10.000 tonn kjemisk resirkuleringsråstoff pr år for det fremtidige plast-til-væske-anlegget, legger selskapet til i meldingen.
Redigert 02.12.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
reee
02.12.2021 kl 08:50 3014

Spent på hva Hegnar vil si om dette
"jeg vet ikke så mye men de putter plastposer inn den ene enden og så skal det komme olje ut den andre og det er ikke så lett. Har ingen peiling selv men skal være negativ og nevne atter en gang at spetalen sa man måtte være født uten hjerne for å tro på caset, selv om han like ettert investerte i et lignende selskap" <;o)
Steve Hops
02.12.2021 kl 18:57 2840

Hegnar er en oppriktig fjott! Hadde ikke han hatt ansatte, så tror jeg vi har hatt tidenes mest idiotiske avis. Værre en lokalavisa i Brønnøysund
Nanoq
02.12.2021 kl 21:15 2761

Man skal ikke undervurdere det som skjer på Kristiansund-fabrikken, en fabrikk som i dag også fungerer som et utviklingslaboratorium for Quantafuel-selskapet, hvor både mekanisk og kjemisk resirkulering/gjenbruk er i fokus sammen med sorteringsteknologi for avfallsplast.

Samtidig som fabrikken nå snart er klar til full produksjon av avfallsplastprodukter fra både mekaniske og kjemiske prosesser.

Veldig spennende å følge det som skjer der oppe i QFUEL-Kristansund.
hatitchi
02.12.2021 kl 22:08 2693

Nå er du vel optimistisk. Byggestart av en linje for kjemisk resirkulering vil ifølge fitinvestmentideas.com ikke skje før neste år, og det vil ta to år å ferdigstille den. Blir bra når de får både kjemisk og mekanisk resirkulering i Kristiansund, men ser ut som den kommer i drift omtrent samtidig som Esbjerg.
Bulldog
03.12.2021 kl 08:18 2529

Quantafuel Kristiansund var Replast AS frem til 27. april 2021. https://www.replast.no/om-replast
Vandalen
05.12.2021 kl 18:54 2212

Er det ikke en linje som alt er bygget, men at det skal bygges flere linjer neste år? Utifra hva jeg husker så er det allerede produsert oljeprodukter ved pilot reaktoren i Kristiansund, og kan ikke helt forstå hvordan de kan ha utvunnet dette uten å ha en linje ferdig bygget. Pilot reaktoren som er bygget i Kristiansund skal brukes som grunnlag for bygging av de videre linjene, til en komplett fabrikk. Dette er vel noe av fordelene med den modulbaserte løsningen QF har. Korriger meg gjerne om jeg husker feil.
Redigert 05.12.2021 kl 18:55 Du må logge inn for å svare
hatitchi
05.12.2021 kl 19:55 2156

Pilot-reaktoren i Kristiansund var nok mer en pilot a la den som ble bygget i Mexico for å bevise teknologien. Min tanke er at det tar mye mer tid å bygge en kjemisk linje som skal gå kontinuerlig enn en pilot-reaktor som man kan kjøre batch-produksjon på for å verifisere den nye teknologien.

"Even with this expansion in operation, the plant still has capacity to increase production with 10,000 tonnes of chemical recycling feedstock per year for the future plastic-to-liquid plant."

Ordlyden i denne delen av børsmeldingen viser tydelig til at PtL-delen er noe for fremtiden, så det skjer ikke noe kjemisk resirkulering i dag. Er litt skuffet av selskapet at de ikke kan melde når de forventer å ha den kjemiske linjen ferdig, men velger å gi det til investorer i private samtaler.
jokke
05.12.2021 kl 20:37 2085

Feil postet.
Redigert 05.12.2021 kl 20:43 Du må logge inn for å svare
Vandalen
05.12.2021 kl 23:47 1945

« Quantafuel’s pilot plant in Kristiansund is part of the next generation PtL plants. The plant is co-located with Replast’s facilities for mechanical recycling of plastic waste.

Results from the pilot plant will be used as the basis for the full-scale plant to be built on the same premises. Setting up the pilot plant at Replast’s facilities ensures unequivocal quality of plastic feedstock, utilising Replast’s facilities and expertise in plastic waste handling.»

https://www.quantafuel.com/Kristiansund
Vandalen
06.12.2021 kl 00:04 1916

2022 har vert satt som bygge år for Kristiansund når lokasjonen har blitt omtalt i en rekke Q-rapporteringer, så ser ikke helt at det er gitt noe mer informasjon til private investorer, en hva de har meldt til resten av markedet.

Q4-rapp 2020.
« Commissioning of equipment at our Replast facilities in Kristiansund is progressing ahead of plan, and the results from this pilot testing will provide valuable input to Quantafuel’s next plant design. We have taken the next important step through the initiation of a FEED for a permanent 10,000 tons per year plastic-to-liquid chemical recycling facility in Kristiansund with expected start-up end of 2022.»
Slettet bruker
06.12.2021 kl 01:37 1863

 
Denne analysen shorterne baserer seg på?
https://walletinvestor.com/ose-stock-forecast/qfuel-stock-prediction/data   Kurs = 0 i august 2022.
https://walletinvestor.com/ose-stock-forecast/qfuel-stock-prediction/chart
https://walletinvestor.com/ose-stock-forecast/qfuel-stock-prediction

De klarer følgende kunststykker:
• Siste splitt = 10:1, mens den var 1:10.
• 52 Week Low:  0.000001 NOK
• 1-Year Forecast:  0,000001 NOK

Redigert 06.12.2021 kl 01:39 Du må logge inn for å svare
Nanoq
25.01.2022 kl 11:40 1172


Allerede i år vil det genereres pene inntekter i Quantafuel.

Kristiansund-fabrikkens mekaniske avfallsplastproduksjon,

Skive-fabrikkens kjemiske avfallsplastproduksjon/nafta til BASF,

og 40% eierskapet av Geminor i stor vekst (med årlige salgsinntekter på 1,8 milliarder NOK og forventet EBITDA i 2021 på minst 50 mill. NOK) bør kunne legge en stabil bunn under kursen i dette nivået.

Spesielt den nye QFUEL avfallsplast-sorteringslinjen som nå er under etablering på Geminors nye store avfallsanlegg i Aalborg, er et meget interessant prosjekt som kan få stor positiv betydning for Quantafuel framover. Ikke bare som et viktig bidrag til en bedre og mer stabil nafta-produksjon, men også som et nytt salgsprodukt til andre avfallsselskaper.


Quantafuel ruster sig til fuldskala i Esbjerg med nyt anlæg i Aalborg
11. juni 2021

https://www.energy-supply.dk/article/view/796333/quantafuel_ruster_sig_til_fuldskala_i_esbjerg_med_nyt_anlaeg_i_aalborg?rel=related

Quantafuel investerer i en plastaffaldssorteringslinje i tilknytning til Geminors eksisterende aktiviteter i Aalborg.

Det er et vigtigt skridt for at Quantafuel kan sikre behovet for råmaterialer for både anlægget i Skive og det planlagte nye fuldskala-anlæg i Esbjerg.

Investeringen vil via Geminor gøre Quantafuel i stand til at deltage i affaldsudbud på et tidligt tidspunkt og opnå erfaring med at drive en sorteringslinje for plastaffald, der kan anvendes til dansk husholdningsaffald til både kemisk og mekanisk genanvendelse, oplyser Quantafuel i en pressemeddelelse.

- Ved at investere i vores egen sorteringsanlæg kan vi levere en integreret service til alle kommuner. Om få år bliver kommunerne ved lov pålagt at genanvende en stor andel af deres plastaffald. I dag indeholder husholdningsplastaffald 30-40 procent andre materialer, så det skal sorteres, før vi eller andre kan genbruge det. Sammen med Geminor hjælper vi med at løse denne udfordring siger Kjetil Bøhn, CEO for Quantafuel.

På Quantafuels anlæg opgraderes brugt plastaffald til værdifulde plastprodukter med minimal miljøpåvirkning, hvilket skaber en cirkulær værdikæde, der supplerer den traditionelle mekaniske genanvendelse af plast.

Sammen med Geminor sigter Quantafuel mod at levere fuldt integrerede, uafhængige sorterings- og genanvendelsesanlæg med mekanisk og kemisk genanvendelseskapacitet samt sporings- og logistikkapacitet, der kan dokumentere hvert trin i værdikæden. Disse anlæg vil levere certificerede, genanvendte materialer til forbrugsvarevirksomheder, der gennemfører den cirkulære økonomi for plastaffald på en gennemsigtig og dokumenteret måde.

Quantafuel er allerede blevet tildelt certifikater fra både ISCC PLUS og REDcert2.

Sorteringsanlægget i Aalborg vil være i drift i første kvartal i 2022, have en kapacitet på 20.000 ton om året og forventes at generere 30 mio. norske kroner i yderligere omsætning med en IRR (Internal Rate of Return) på 22 procent.

Den samlede CAPEX for investeringen er 60 mio. norske kroner.



I den energirigtige sags tjeneste: Geminor vil samle mere affald på havnen i Aalborg

....Enten kan affaldet gå til afbrænding, det vil sige energiudnyttelse. Vi har også en aftale med Quantafuel om at levere plastaffald, der ikke kan genanvendes mekanisk, og derfor kan bruges i deres kemiske genanvendelses proces.

...I det nye anlæg forventer Geminor at kunne håndtere 60.000 ton affald hvert år, der altså både skal gå til genanvendelse og energiudnyttelse.

Mer her:
https://www.energy-supply.dk/article/view/750901/i_den_energirigtige_sags_tjeneste_geminor_vil_samle_mere_affald_pa_havnen_i_aalborg