***STRØMPRISEN*** FAKTURAEN FOR VANLIGE FOLK - SKREKK OG GRU

*JBJB
02.12.2021 kl 19:00 103914

Hei folkens:))

Og...Nord Pool melder i dag om 236.25 øre/kWh pluss MVA, el avgifter, Co2 avgifter++++ i Sør-Norge, folkens - hvis denne prisen holder seg gjennom hele julemåneden vil en vanlig forbruker med et gjennomsnittlig forbruk på 3000 kWh i Desember få en faktura fra sitt strømselskap på nærmere 15 000 kr, i Januar - som vi beskrev i vår tråd som nå er fjernet vil de som først får besøk av namsmannen og må frekventere fattighuset de som har skreket høyest om "jorden brenner" og krevd iverksettelse av grønne luftslott - bedrifter og firmaer vil føle utgiftene på bunnlinjen og inflasjonen vil stige raskt og brutalt - Tyskland meldte om skyhøy inflasjon denne uken og proklamerte i rene ord at energiprisene var hovedårsaken - tang og tarefolket i samarbeid med nikkersadelen har tutet om fornybar kraft uten at konsekvensene ved å avvikle stabile kraftkilder har blitt utredet - resultatene ser vi nå med vindturbiner som står stille, solen uteblir og gassleveransene er overlatt til Putins dagsform - vi er fortsatt bare i den første vintermåneden og prisene på strøm kan bli dramatisk høyere når høytrykkene legger seg over kontinentet - periodevis strømutkobling lurer i kulissene hvis kulda legger seg over Europa i Januar/Februar etter at de grønne naive politikerne har klekket ut at prisen til oppvarming skal være mest mulig lik i Norge som på Sicilia/Mallorca - inkassobyråene melder allerede om høy aktivitet hos "vanlige folk" på grunn av de astronomiske prisene til oppvarming og lys her i et av verdens kaldeste og mørkeste land - vinteren vil bli grisete big time - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

NB! Håper dere fulgte våre råd om å binde strømmen slik vi gjorde til 49 øre/kWh inkludert MVA tidligere i år:))

Siste tilgjengelige strømpris for postnummer 0150 er:
236.25 øre/kWh
https://norgesenergi.no/hjelp/strompriser/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 16.01.2024 kl 21:00 Du må logge inn for å svare
*JBJB
06.12.2021 kl 11:32 4368

Hei folkens:))

Og...da er situasjonen vi har advart mot rykket et skritt nærmere, folkens - første land ut er Polen som i dag har bedt om krisehjelp fra nærliggende land på grunn av sviktende leveranser fra egne energikilder og truer med strømutkobling - dette har medført at oljekraftverket i Karlshamn igjen er satt i produksjon og gir bistand til Polen, men situasjonen er skjør og vedvarende kulde kan medføre at all produksjon fra verket trenger innenlands - Norge blir dratt med i samrøret av kraftkabler på kryss og tvers og kan fort komme i samme fella som Polen - foreløpig kan vi trøste oss med 7 øre reduksjon i el avgiften, men fra nyttår medfører den grønne galskapen nye hopp i nettleien - klima, bedrifter og vanlige folk er taperne mens staten, fylkene og kommunene toer sine hender - hvor er de voksne på Stortinget når de ikke oppholder seg i godstolen i pendlerleilighetene - den grønne galskapen er ute i åpent lende - skrekk og gru...ZnageZz...

Svenska kraftnät skriver på sin hemsida att analyser visar att Polen i dag inte kommer att klara effekttillräckligheten vissa timmar och har bett om stöttning från grannländer, däribland Sverige.
– Polen hörde av sig i går och hade ett ganska stort underskott. Det är betydligt mer än vi klarar av att köra på Karlshamnsverken men eftersom det inte planerades att gå i dag ser det ut som att vi kan stötta Polen, säger Erik Ek som är strategisk driftchef på Svenska kraftnät.
https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/qWevzm/oljeeldat-kraftverk-i-gang--for-polen

https://www.expressen.se/dinapengar/elpriset-stiger-kraftigt-igen-blir-nu-hogsta-nagonsin/?fbclid=IwAR3Zz1DKNQSv2Z_ivE0UfXyhu-stoTv0GW8jUw8C5c3nYhBmIPC3zSfHXyY

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 06.12.2021 kl 11:55 Du må logge inn for å svare
noprofit
06.12.2021 kl 11:58 4322

Ja jeg lurer mer på om regjeringen har fått sine første strømofre på samvittigheten.

Dersom dette viser seg å være fordi de har satt på lading eller andre hvitevarer på natta, så bør dette være en tankevekker.......

Opp mot covid kan energipolitikken vise seg å kreve langt fler ofre gjennom de neste vintermånedene, bare fordi man har en handlingslammet regjering.

https://www.drm24.no/blalys/politiet-dessverre-ikke-hap-om-overlevende/120512

Slettet bruker
06.12.2021 kl 12:02 4324

Tror også dette er de første offergavene som staten gir på grunn av strømprisene. Vi kan også ta farvel til matproduksjonen her i Norge, men folket hater jo bønder så da kan vi bare ta farvel med matproduskjon her i nord. Blir morsomt når vi trenger mat ved senere kriser!

Selv er det røykfyølt her i byen og alle sprengfyrer med ved inklusive meg selv! Nå er det også bevist at elbilene forurenser mye mer gummidekk enn vanlig biler da de er mye tungre og sliter mer. God dag mann økseskaft politikk er det eneste våre politikere kan føre.
Kan vi arrestere noen for å stjele våre felles kraftressurser ? alle poltikere burde settes i fengsel , de er idioter alle sammen.

Takk for rådet her nede hentet frem te lys jeg også :)
Redigert 06.12.2021 kl 12:28 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.12.2021 kl 12:13 4303

Det blir for dumt å si at folk hater bøndene.

Problemet er manko på konkurranse, lav kvalitet på det som finnes i butikkene
og ett elendig utvalg.

At det i tillegg er dyrt gjør saken værre.

Det var ikke uten grunn at mange dro til Svergie når de kunne.
Jeg har bodd i Holland .. en helt annen kvalitet på de spiser og ikke minst utvalget.
Slettet bruker
06.12.2021 kl 12:16 4242

sånn nå er alle T lysene og kubbelysene tent. Det varmer godt det da. og billig blir det. kjøpe økonomipakker.
Slettet bruker
06.12.2021 kl 12:33 4217

Det skal etter nyttår lønne seg og bruke strøm på nattetid.
Noen husbranner kan sikkert oppstå og det er nok av advarsler.
Det er Ap som for tiden er vaktansvarlig og et bredt storting liker veldig godt nye inntekter til statskassen.
Det kan bli en lang vinter om dette været blir fasit,grr iskaldt rett og slett,husker 2010 beinkaldt.
Slettet bruker
06.12.2021 kl 12:55 4177

Print ut arven etter Erna så har du noe å fyre med selv om det stinker
Vikusen
06.12.2021 kl 13:00 4163

Kjøp Cloudberry, så kan man bare glede seg over høge strømpriser.
suspekt
06.12.2021 kl 13:19 4127

Jeg har boikotet all julebelysning, lyslenker og alt unødvendig lysefjas rundt huset. Nå er det slutt på all bruk av unødvendig av strøm. det er vedfyring døgnet rundt som gjelder.
En skam for alle innbyggerene i Norge at vi blir så revpult av unge, uvitende, naive politikere, de grafser kun til seg selv.
Snart blir det demostrasjoner på carl johan, gå man av huse dere som bor rundt stortinget.
Slettet bruker
06.12.2021 kl 15:30 4042

Det er uten tvil strømpolitikken i Norge gjennom 40 år som nå blir synlig. Den består av at befolkningen og småbedrifter ikke beskyttes mot uforutsigbare utgifter, samt at de tilrettelegger for kapitalanarkistiske forhold, hvor mangel på vedlikehold, infrastruktur og maksimering av vinning er en suppe, og betalende instans befolkningen.
Denne politikken er en generell politikk som gjelder samtlige samfunnsområder. Politikere vil ikke tenke samfunn og helhetlig og er kun en administrasjon for eliten.
Det resulterer i medianlønninger som ligger på 17.plass i OECD, en elite som er 3 ganger så rik som i mellomeuropa,en psykisk helse som er tre ganger så dårlig enn der, husholdninger med den desidert høyeste gjelda i OECD, og en lang rekke med negative rekorder, som reduserer livskvaliteten til norske innbyggere til et absolutt nullpunkt. Samtlige partier som har sittet i ulike regjeringer de siste 40 år har sørget for det.
I Nederland beskyttes befolkningen aktivt mot råskapen. Så har «alle» lange bindinger på både strøm og lån, fordi myndigheter tvinger aktører til minimale avanser på lange lån/ strømavtaler. En vanlig husholdning vil få en økt strømregning på 20 euro per måned neste år, men kompensasjon gjør at de ikke går i minus på strømregningen ( inkludert gass). Den prosessen er de ferdig med, slik at folk ikke behøver å bli plaget med ytterligere usikkerhet. I Norge legger de befolkningen på pinebenken så lenge som mulig, og er det om å gjøre å slå politisk mynt ut av situasjonen. Nærmere fascisme er det vanskelig å komme.
Slettet bruker
06.12.2021 kl 16:20 3999

Andre tiltak som er innført: Forbud mot kjøp av bolig, når du ikke skal bo der selv. Strenge husleiereguleringer, ofte koblet opp mot inntekt. Gratis reising i helger for utsatte grupper. Utstrakte rabattordninger for ulike grupper. Sosiale reguleringer av utbyggere ( ofte koblet opp mot maks.pris, standarddefinering osv, med som hovedmål at ikke byer ødelegges av utflytting av familier, eldre, studenter osv.)
Avskaffelse av studielån for å unngå gjeldstyngede studenter.
Betydelige lønnsøkninger for lærere, sykepleiere osv., for å stoppe flukten fra disse yrkene.
De fleste av disse konkrete eksempler er faktisk gjennomført av moderate høyreregjeringer. Det sier mye om hvor langt til høyre AP/SP er.

I grunn er demokratiet og velferdsstaten avskaffet for lenge siden, og finnes det ingen etablerte partier som beskytter sin befolkning i Norge. Også alle pålagte råd, utvalg, instanser, som Norge må ha, har ingen reelle ivaretagende funksjon ( Forbrukerrådet, Stockwatch, klageinstanser, bilorganisasjoner og fagforeninger osv.).
Til og med media, som definerer diverse problemstillinger, har en undertrykkende og ukritisk funksjon.
Redigert 06.12.2021 kl 16:32 Du må logge inn for å svare
kokkohill
06.12.2021 kl 16:56 3958

Det er påfallende hvor mørkt det er blitt hjemme ,julebelysningen ble satt opp mange steder ,men er nå slukket.

Statnett sitt overføringskart har vist at alle kabler ut av landet har ekspotert maximalt gjennom månder. Vi kan komme i en situasjon at når julematen skal tilberedes vil landet gå i svart….

Situasjonen vi er kommet i er det NESTEN ett samlet storting som står bak. Det er direkte latterlig å se hvor billige politiske poeng skal scores nå om dagen.

Noen må stå opp og ta ansvar , kablene til itlandet må snarest tas kontroll over ….. Måtte sjø kabelmonsteret fra Nordland lese dette og gi oss en vel utført jobb i god tid før JUL 🎅
Slettet bruker
06.12.2021 kl 17:18 3932

Legg merke til at INGEN foreslår strukturelle endringer som ville kunne beskytte vanlige husholdninger, altså å legge til rette for strømavtaler med lang løpetid, og minimale avanser. Ingen berører dessuten de strukturelle reguleringer og tiltak som skal forebygge en infrastrukturkollaps.
Det berører et vedlikeholdsgap på flere tiår, betydelige egenkapitalkrav til hele bransjen, anti spekulasjonstiltak, og en konkret utbyggingsplan for flyt av strøm i hele landet, samt streng regulering av import/ eksport. Her er alle liksom løsninger som er foreslått ( sakset fra e24)
Rødt mener at økte statlige inntekter fra merverdiavgift (moms) på strøm og det økte utbyttet fra Statkraft skal gå rett ut til folket for å kompensere for de høye strømregningene (E24)
El- og IT-forbundet vil bruke flere milliarder på å kutte hele eller deler av merverdiavgiften på strøm, og fjerne en fjerdedel av strømregningen. Kraftbransjeorganisasjonen Distriktsenergi støtter ideen (E24)
Også arbeidstagerorganisasjonen Lederne med 17.000 medlemmer ber nå om momsfritak på strøm (Lederne)
Huseierne vil ha en engangsutbetaling på 2.000 kroner per husholdning, eller fem milliarder, og støtter kutt i elavgiften. De ønsker også momskutt fra 25 til 15 prosent, og mener strøm må regnes som «nødvendig vare» (E24)
Venstre, Høyre og KrF foreslår å gi studenter 1.000 kroner ekstra i stipend, med utbetaling i januar (VG)
Venstre, Høyre og KrF foreslår også 2,9 milliarder kroner i strømhjelp, som vil gi 750 kroner per person til husholdninger som tjener under 1,2 millioner kroner (NRK)
MDG vil dele ut 5,1 milliarder til folket, og viser til den økte grunnrenteskatten staten får fra strømselskapene grunnet høyere strømpris. MDG vil også droppe regjeringens foreslått kutt i elavgiften og gi pengene (480 kroner per innbygger) rett i lommen på befolkningen (MDG)
Kristelig Folkeparti ønsker å droppe momsen på strøm i desember, og ber regjeringen om mulig målrette tiltaket mot dem som har minst.
Frp vil gi 4.000 kroner i kontantstøtte til alle landets husstander for å kompensere for dyr strøm, utbetalt innen utgangen av 2021 (Stortingets nettsider)
Frp har tidligere også foreslått å droppe elavgift og moms ut året som et strakstiltak
Kraftbransjens organisasjon Energi Norge foreslo tidligere i høst å trappe ned elavgiften. Denne er på 16,69 øre per kilowattime, eller nær 21 øre med moms på toppen, men regjeringen skal kutte avgiften noe til neste år
Slettet bruker
06.12.2021 kl 17:58 3887

hvor mye får myndighetene inn nå i vinter og hvor mye har de tenkt å gi tilbake til forbrukerne i Norge ? det koster mellom 3 og 15 øre å produsere 1 Kwt strøm.

vi må ikke glemme at liberaliseringen (EU priser) av strømmen begynte på 80 tallet.
Redigert 06.12.2021 kl 18:06 Du må logge inn for å svare
*JBJB
06.12.2021 kl 18:24 3858

Hei folkens:))

Og...de neste fem årene blir grisete for alle bedrifter og vanlige folk med spot pris, folkens - en gjennomsnittsfamilie vil i løpet av denne perioden betale ca. kr. 240 000 i strømutgifter med et gjennomsnittlig forbruk og kr. 4000 i utgifter pr. mnd. i snitt (lavt estimert i forhold til dagens priser) - først i 2026 vil utgiftene flate ut i henhold til kraftanalytikerne - politikerne har latt seg rive med av indoktrinerte skoleunger med plakater om jorden brenner og faset ut stabile energikilder samtidig som elektrifiseringen er blitt religionifisert - regnestykket går rett og slett ikke opp lengre og Tyskland alene har lagt ned stabile energikilder på høyde med hele den norske kraftproduksjonen - i kveld ligger for øvrig temperaturen nord i landet på i underkant av 40 blå etter 40 år med trusler om global oppvarming, men i pendlerleilighetene med skattefinansiert strøm er det godt og lunt:)) - vintrene vil bli grisete her i et av verdens kaldeste og mørkeste land - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

NB! Håper dere fulgte våre råd om å binde strømmen slik vi gjorde til 49 øre/kWh inkludert MVA (ca. 39 øre + MVA) tidligere i år:))

Spår fem år med elleville strømpriser: – Det grønne skiftet går rett og slett for fort
https://www.dn.no/energi/strom/strompris/gass/spar-fem-ar-med-elleville-strompriser-det-gronne-skiftet-gar-rett-og-slett-for-fort/2-1-1111177?fbclid=IwAR3du5U1osDksxmxDEX0uqMppyrrEGdPNwZxANN_9r8_ZL7fZmGNKQZsXpQ

https://www.yr.no/nb/i-n%C3%A6rheten/1-298383/Norge/Troms%20og%20Finnmark/Kautokeino/Kautokeino

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla


Redigert 06.12.2021 kl 18:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.12.2021 kl 23:25 3695

For noe tull å skylde på ungdommer som vil redde verden. Det er grådighet, maktmisbruk, ignorering av samfunnet og politikk tilpasset en stadig rikere eliten, som dessuten er særnorsk som er årsaken. Grådige aktører og kjøpte politikere har aldri noensinne hørt på ungdommer. Du driver med ren hjernevasking.
Dessuten så er det den totale uviljen til grønne alternativer, som bidrar til skyhøye strømpriser, og ikke den «høye farta» der. I Norge har de ikke engang en infrastruktur som ville koste småpenger ( 5 milliarder), til hydrogen… Samtidig har Statoil alene rotet bort minst 200 milliarder, og drar Staten inn enorme beløp på sin kyniske strømpolitikk.
Alt som ikke gagner oljebransjen eller Røkke og Co blir hindret; DET er politikken
Redigert 06.12.2021 kl 23:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.12.2021 kl 23:59 3654

Denne prosessen for høyere strømpris begynte tidlig på 80 tallet. alt mulig skulle være markedsstyrt og politikerne gikk foran med hevet flagg. inntil disse tider var strømprisene styrt av politikerne pga at de slapp ikke resten av europa til. billige strømpriser var et gode for folket og næringslivet men politikerne ville slippe det helt løs og EU har tatt kontroll. NÅ må politikerne ta styringen tilbake og gi folket og næringslivet billig strøm tilbake der det hører hjemme. vannkraft er unikt i så måte. 1 kwt vannkraft koster mellom 3 og 15 øre å produsere. Nå må politikerne komme med en GOD avtale til folket og næringslivet.
undrende
07.12.2021 kl 00:31 3616

Politikerne i landet her har kvitta seg med ubehagelige anti globalister/kollegaer med tanke for nasjonens ve og vel først, og erstattet de med unger fra ungdomspartiene, uten et snev av livserfaring og forståelse for det norske demokratiet. De har tjuv meldt oss inn i EU, tross at folket har sagt NEI to ganger, tross en økende motstand mot EU/EØS etter folkeavstemningene. Korrupsjon og naivitet hånd i hånd. Vi har ikke sett starten ennå, tross galopperende strømpriser, på vei mot 10 kr kwh.
Neste steg er en vanvittig symbol handling uten effekt, når de rapper til seg 8% av den totale vann energien, og fører ut til sokkelen. Innen 2030 skal industri Tyskland ha 80% ren energi. Gjett hvem som må skaffe til veie den, og hvem som få svi for det..... Norge har aldri, og vil aldri få ta del i tyskernes industri, men er bra nok til å pynte på CO2 regnskapet.
I dag døde en av de absolutt siste politikerene i Norge, Kåre Willoch. Selv om han måtte passere 60 år før han ble likandes. Ikke mange igjen av de....
undrende
07.12.2021 kl 00:37 3605

Og oljefondet har de en klar plan for også. Det ble veldig åpenbart da de tverrpolitisk tvang gjennom ansettelsen av Brundtland vennen Tangen i fjor.
pengex
07.12.2021 kl 00:41 3602

Trist....😪
Snakka med elvia om den nye nettmodellen som vi altså må tilpasse oss. Den ble til slik at nettleverandør slipper å bedrive utbygging/forbedring. Kun det og ikke noe annet.
Fikk gratis tips om å bruke mest strøm på natta. Og ikke dusje så lenge. Det er altså expertisen vi skal støtte oss på.
*JBJB
07.12.2021 kl 12:28 3434

Hei folkens:))

Og...den grønne galskapen går den veien høna sparker, folkens - etter 40 år med trusler om global oppvarming er det i natt målt ny kulderekord med 43,8 blå grader i Naimakka nord i Sverige - spot prisen i sør Norge ligger på samme tid mellom 4 og 5 kr. til forbruker i gjennomsnitt med enkelttimer som er mye høyere - Europas grønne batteri blir nå tappet i alle ender etter mange år med føleripolitikk satt i sene av indoktrinerte ungdomspolitikere, som vanlige folk nå får kjenne på kroppen - kaffelatte og føleripolitikerne har overgått hverandre i luftige tiltak uten konsekvensutredninger for klimaet og vanlige folk - selv en vindturbin på hver tue produserer som kjent nada når vinden uteblir og solcellekraftverkene det samme i vintermørket - stadig flere firmaer i Europa faser nå ut eller utsetter planer på grunn av de elleville strømprisene i Europa - inflasjonen løper løpsk, rentene stiger, skattene øker+++ og lønnsøkninger for vanlige folk blir oppspist as we speak - stadig flere vanlige folk vil falle under fattigdomsgrensen og må leve på almisser fra det offentlige - vinteren er kun i sin spede begynnelse og vil bli grisete hvis langtidsvarslet for januar/februar slår inn - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

I dag fick Sverige vintersäsongens hittills lägsta temperatur med minus 43,8 grader i Naimakka i Norrbotten. Det är ovanligt kallt för december.
– Så här låga decembertemperaturer har vi inte haft i Sverige på 35 år, säger Nitzan Cohen, meterolog på SVT.
https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/43-8-minusgrader-i-naimakka-i-dag

Siste tilgjengelige strømpris for postnummer 0150 er:
220.27 øre/kWh
https://norgesenergi.no/hjelp/strompriser/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 07.12.2021 kl 12:40 Du må logge inn for å svare
PSI- Investor
07.12.2021 kl 12:44 3402

Politikerne har fått det slik de ville, men antagelig skjønner de det fremdeles ikke siden de selv ikke har fått de store regningene enda.

Alt som må brukes til ekstra store strømregninger vil gå ut over alt annet forbruk slik av varehandel og tjenestenæring vil lide.

Når de så endelig får lagt ned all oljeproduksjon i tillegg slik at det ikke kommer inntekter heller så begynner de nok å bli fornøyde.

Det har jo da også vært blodig urettferdig at Norge skulle være verdens beste land å bo i år etter år. Sånn kan vi vel ikke ha det. Antagelig.
Slettet bruker
07.12.2021 kl 16:12 3331

Problemet er langt større enn bare strøm. Det er snakk om 40 år med 1000 vis av politiske beslutninger som har drept det som en gang så ut til å bli et lovende demokrati. Slikt er det mange steder ( se f.eks.https://wir2022.wid.world/executive-summary/ hvor Norge er unntaket i Europa, når de rike har tredoblet sin rikdom, mens en medianlønn ligger på 17. plass i OECD). Især er det skremmende at livskvaliteten i Norge bare synker og synker, mens den er på vei oppover i mellomeuropa de siste årene ( før COVID). Og mens undersøkelser viser at håpløsheten blant ungdom i Norge også skyldes store økonomiske bekymringer, nå under COVID, så er ikke økonomi en faktor for ungdommer i mellomeuropa under COVID.

Staten gjør dessuten alt for å tåkelegge uheldige rapporter, og erstatter de med bestillingsverk. Noen undersøkelser kan de dog ikke gjøre noe med, som " lykkeundersøkelsen" som er der hvert år siden 80 tallet, og som viser at " lykken" nå er dårligere for ungdommer enn pensjonister, og har fått seg en betydelig knekk. En knekk som blir fullstendig ignorert politisk. Det er sjokkerende at samtlige av de etablerte partier ligger til høyre for Merkel og Rutte. MDG er å betrakte som grønnfascistisk, samnenlignet med de grønne partier i mellomeuropa.
Systemtvang, undertrykking, kapitalanarki og husholdninger som skal betale for de rikes grådighet er nå typisk norsk, og en politikk man bedriver i Russland, USA og Kina. Vi er veldig langt unna de få gjenværende demokratier, og det er ingen etablerte partier som kan skryte av at de vil samfunnets beste eller skal bedrive gjenopprettende demokratisk virke.
Redigert 07.12.2021 kl 16:33 Du må logge inn for å svare
vicktor
07.12.2021 kl 19:02 3243

monitor1
Jeg er også urolig for fremtiden, ikke for min del for jeg 70 år, men for de som vokser i dag.
Tidligere for 50 år siden klarte en mann å ha hjemmeværende kone og barn på en lønning.
I dag klarer folk seg snart ikke på 2 lønninger. Vi betaler egentlig alt for mye i skatter og avgifter
i dette landet. Nå straffes du for å ha formue på kr. 1 650 000,- da er du rik ??
Du for egentlig ikke kjøpt deg en 1 roms leilighet på 20 m2 for den summen en gang.
Du må også betale eiendomsskatt på en bolig som banken ofte eier det meste av.
Barn og ungdom lærer ingen ting om personlig økonomi i skole, som er det viktigste i våre liv.
"Lykkeundersøkelsen" Verdens beste land å bo i . For en god tid siden undersøkte jeg, først hvem som
ledet dette arbeidet og han var ikke (uventet for meg ) nordmann. I slike undersøkelser spør man ikke
de som har det dårlig, narkomane, uteliggere og mennesker som blir nektet medisinsk behandling.
Antall selvmord og antall feil-behandlinger på våre sykehus, som ofte fører til død og lemlestelser.
Vi har demokrati sies det, men det stemmer nok ikke. I et demokrati ville vi ikke stemt ja, til alle disse
bomringene, for ikke å snakke om EL prisene vi blir servert nå om dag.
Slettet bruker
07.12.2021 kl 20:55 3144

Jeg er 65 selv. Jeg er dog ikke en som sier at " alt var så mye bedre før". En fordel er det dog å sammenligne ting over tid, og så kunne være mindre navletittende ( har levd de første 27 år i to mellomeuropeiske land).
Politikere idag kan, om de vil, i grunn bare google seg frem til gode løsninger, men det skjer ikke. Den siste ekte, oppriktige politiker i Norge døde nettopp, og selvom jeg ikke delte hans politiske ståsted, da han sto på som verst, så var han alltid samfunnsengasjert og ville det beste for Norge.
Dagens politikere har andre agendaer, hvor det å argumentere for hårreisende samfunnsskadelige tiltak, selvom de ikke har hold i virkeligheten, er viktigere enn å bedrive gjenopprettende demokratisk virke. Demokrati har som mål å sørge for størst mulig livskvalitet for folk flest. Der svikter man worldwide, men når Norge som eneste land i EU/ OECD slår den ene negative rekorden etter den andre, på tross av en gigantisk sparegris, så må man spørre seg hvordan det er mulig at avviket er stor, og blir større med tiden.
Og som du er inne på, så er det utrolig mye rart å sette fingeren på. Også i Nederland har man eiendomsskatt, men der betaler alle ( især næringslivet), etter de verdier man sitter på, med som konsekvens at folk som eier en vanlig bolig ( snittet ligger på 419.000 euro= 4.261.000), betaler mye mindre enn næringslivet. I Norge er snittet på 4.240.144 kr.
Boligskatt er annerledes organisert i Nederland ( tredeling på kommune, stat og provins, hvor avfallshåndtering og vannavgift er inkludert. Snittet er på 1361 euro per år). Bompengerfinansiering finnes selvsagt ikke.
Det som er " typisk norsk", er det at boligbeskatning slår ut tilfeldig, og at næringslivet stortsett slipper unna.
Ellers er jeg helt enig med deg især når det gjelder den psykiske helsa til unge mennesker; Det illustrerer veldig godt at ting ikke er slik de burde være, og det synliggjør politisk svikt. ( Det må relateres til oppvekstvilkår, tilrettelegging for god livskvalitet gjennom bl.a. mobilitet, muligheter for å vedlikeholde sosiale bånd og tilhørighet, utfoldelse og fremtidsutsikter, og mye mer).

Det som også er typisk norsk er at foreldregenerasjonen, når de kan, finansierer kjøp av bolig for sine barn. Dette gagner kun banken, og sørger for at " sparepenger" nå flyttes til boligfinansiering av neste generasjon. Ungdommer idag, og da især de uten rike eller sparsomme og velvillige foreldre, fratas muligheter til etablering, noe som er ikke bare er kynisk, men utrolig skadelig og utilgivelig politikk.
Og nå skal begge generasjoner loppes for vanvittige strømregninger. Støre skjønner seg ikke på slikt, og Vedum ler av slikt.
Redigert 07.12.2021 kl 21:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.12.2021 kl 10:06 2981

I Nord Korea må husholdninger betale for at landet lager snoep til barna, for å feiere bursdagen til sin Hitler.

I Norge skal Staten feire sine milliarder i ekstra inntekter på strøm ved å tvinge studenter til å ta opp strømlån! 3000 kroner i økt lån.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/wO40p5/regjeringen-snur-studenter-skal-faa-stroem-stoette

Er det SP/AP eller Kim som er den største sadisten her?
Redigert 08.12.2021 kl 10:07 Du må logge inn for å svare
pengex
08.12.2021 kl 10:17 2981

Ha ha ha tomme batteritraller på sørlandsveier. Hjem å lade folkens. Kun 4 kr kilowatten.
Slettet bruker
08.12.2021 kl 10:17 2971

Norge er et slikt land som politikerne våre gjerne IKKE VIL SAMMELIGNE seg med og det er ikke folk flest sin skyld, men de korrupte politikerne som driter i egen befolkning. De snakker pent, men det er det eneste de kan. Verre korrupt land enn Norge tror jeg det er vanskelig å finne! Samt at politikere driter i egen befolkning totalt. Har vi noengang stemt for å gå inn i EØS ? ACER ? Råtne troll er de alle sammen. Hvorfor klarer Nederland å sette en makspris på strøm til folket og der er det satan meg syden i forhold til her. Er ikke det i strid med EØS så kan for faen ikke det være problem å ta vare på norske borgere. Bare vent det blir snart bensinbomber mot mye rart her i Norge , vi har importert folk som gjør slikt om de ikke er fornøyd.
Redigert 08.12.2021 kl 10:59 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.12.2021 kl 10:26 2941

skuffende at regjeringen bruker så lang tid med å lage en avtale med vanlige Norske strømkunder. Trist.
stem Demokratene
Redigert 08.12.2021 kl 10:28 Du må logge inn for å svare
PSI- Investor
08.12.2021 kl 10:29 2930

I en god del tilfeller er det snakk om ren udugelighet.
Man fatter vedtak fordi man tror det er lurt, og tror i så stor grad at man dropper å utrede. Man setter i gang og skjønner ikke engang når de dårlige resultatene kommer at man tok feil. Reversere et dårlig vedtak er umulig tydelig vis.
Ev tror man utredningen er feil og gjør likevel det man tror er best.
Enkelte utredninger avvises som bestillingsverk, og avvises selv uten å ha blitt lest.

Tidligere var det rassismekortet som trumfet alt. Nå er det miljøkortet. Dersom noen tror at en ting er lur å gjøre pga miljø og klima da gjennomføres det uten å utrede om det faktisk er en lur tanke, og uten å tenke på alle konsekvensene. Dessuten gidder man ikke finne ut om tiltaket faktisk hjelper på globalt nivå.. Klimatiltak som kun har til hensikt å senke Norges klimautslipp men så flytter dem andre steder er det jo 100% meningsløst å gjennomføre, men det virker ikke å affisere politikere i særlig grad.
Så ja jeg mener det kan sikkert være en god del korrupsjon i Norge, noen mener Norge er best i verden på skjult korrupsjon, men jeg holder en god knapp på udugelighet
oppturen
08.12.2021 kl 12:35 2859

Her kan de gjøre det enkelt, legg på 100% eksport toll på strømprisen.
Er spotprisene i Sverige og Tyskland da på 2 kroner må strømselskapene selge for 1 krone for å konkurrere i utlandet. ( + 1 krone i avgift og pris til kunde i utlandet blir 2 kroner)
Innenlandsprisen blir da likevel bare 1 krone. Enkelt

vicktor
08.12.2021 kl 12:54 2841

PSI - Investor
Ren udugelighet, het enig.
Vi husker Terra skandalen, hvor 8 kommuner ble lurt inn i avtaler de ikke forsto noen ting av, udugelighet.
Med sikkerhet i fremtidige kraftinntekter lånte kommune penger og kjøpte obligasjoner.
Tapet ble 1,4 milliarder kroner. Etter mange rettsrunder er tapet redusert til ca. 400 millioner.
At ikke våre politikere tar lærdom av en slik sak, er tankevekkende.
Vi Norge skulle være Europas Batteri og forsyne de med vår vannkraft, sa Jens Stoltenberg
Det var direkte løgn. Det bekreftet Direktør for NVE Per Sanderud i 2015
Europa produserer 250 GWh sol og vindkraft. Det vi kan bidra med er 6,4 GWh, når det ikke blåser
Så at vi kan " Redde verden " det er bare tull og tøys, vi ødelegger bare vår egen kraftforsyning.
Slettet bruker
10.12.2021 kl 09:39 2624

https://e24.no/olje-og-energi/i/jagxm9/anbefaler-kontantutbetaling-for-aa-hjelpe-stroemkundene-kan-gjoeres-ganske-enkelt-og-raskt

Så: De høye priser skyldes forhold utenfor Norge i det ene øyeblikket, men når folk skal kompenseres så vil ikke strømbransjen at de må ordne med å kreve refusjon fra Staten, og da mener de at strømbrukere som er miljøsvin og egentlig kriminelle hele gjengen, kommer til å bruke strøm i rene festmodus, noe som gjør at strømprisen stiger til nye høyder. Så mye svada er sjelden kost: Her sparer hele Norge strøm som F. og så ville en kompensasjon på realforbruket forårsake en umoralsk sløsende og miljøfiendtlig befolkning? En forbruksrelatert kompensasjon ( altså utfra den regningen du får), er en rettferdig ordning. At bransjen lager et bestillingsverk for at de ikke gidder å måtte søke Staten om refusjon er kvalmende. Bestillingsverket var sikkert ikke gratis.
kokkohill
10.12.2021 kl 10:41 2562

Dette er MAFIA og hvor er økokrim og Riksrevisjonen?

Her må inn sterk politisk styring som gagner det Norske folk.

Statkraft ,statens kraftselskap , har også skatteflyktet til Belgia og lurt unna skatt til eier., deg å meg. Skattegaven til Belgia er FORMIDABEL……. Pressen hvor?????

Norske skattemyndigheter ligger i strid med statens heleide kraftselskap Statkraft. Saken handler om opp til 70 milliarder kroner plassert i skattegunstige Belgia..

https://www.aftenposten.no/okonomi/i/n1Qza/i-aarevis-har-statkraft-spart-milliarder-i-skatt-paa-aa-flytte-penger-til
Slettet bruker
10.12.2021 kl 10:48 2557

37 øre fastpris her. 3 år avtale. Deilig
valdresbonden
10.12.2021 kl 11:23 2511


Har ikke tid til å lete etter billige fastprisavtaler jeg. Tid er penger.

V.
Slettet bruker
10.12.2021 kl 12:21 2472

Det er ingen "billig" fast avtaler å finne.
Enten må lage en strøm selv eller skru den av.

Norge betaler nå prisen for dårlig planlagt energi forsyning
og grønn idioti. Polen hadde trøbbel med effekt i eget nett og
ba om hjelp . Fra Svergie, Tyskland og Lithauen fikk de hjelp
ett godt eksmple på at EU samarbeide er lurt i stede for å sitte
på egen tue frakoblet andre.

Slettet bruker
10.12.2021 kl 12:26 2475

https://www.youtube.com/watch?v=CJcIXznbsV4
Hør denne helt ferske energiforelesningen av svenske Björn Gillberg, og se plansjene han viser.
Fakta er at Sverige importerer strøm. De eksporterer ingenting. Og det er Norge som Sverige importerer fra.
*JBJB
10.12.2021 kl 13:16 2417

Hei folkens:))

Og...Nord Pool melder i dag om en strømpris i Sør Norge på 188.95 øre/kWh pluss MVA, el avgift, nettleie, co2 avgifter++, folkens - til forbruker blir den fakturerte prisen nærmere 4 kr/kWh - politikerne trodde de kom unna med noen øre i redusert el avgift, men den grønne galskapen uten konsekvensanalyser medfører nå redsel for at det såkalte grønne skifte skal havarere på grunn av folkelig motstand når julemiddagen må spises kald og vannglassene fryser på nattbordene - de grønne ekstremistene skjelver mest når galskapen er ute i åpent lende og fremfører kreative løsninger på skattebetalernes regning for å berge egen udugelighet - først har de påført strømkundene elleville grønne strøm priser, så skal offentlige almisser deles ut igjen for å redde galskapen - Parisavtalens grønne medløpere og pampene i Brussel/Berlin har nemlig klekket ut den smarte løsningen at prisen for oppvarming og lys på sikt skal være lik på Sicilia som i Tromsø - at de samme politikerne har fri strøm i pendlerleilighetene og og gratis lading av el bilen i stortingsgarasjen føyer seg inn i bildet av den grønne historien om keiserens nye klær - vinteren vil bli grisete når regnskapet skal gjøres opp med vanlige folk/bedrifter som vert - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

Siste tilgjengelige strømpris for postnummer 0150 er:
188.95 øre/kWh
https://norgesenergi.no/hjelp/strompriser/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 10.12.2021 kl 14:36 Du må logge inn for å svare
Springer
10.12.2021 kl 13:31 2411

Elektrifisering av sokkelen. Når kommer bremsen på? Når reverseres den hårreisende symbolske udugelige avgjørelsen?