***STRØMPRISEN*** FAKTURAEN FOR VANLIGE FOLK - SKREKK OG GRU

*JBJB
02.12.2021 kl 19:00 106973

Hei folkens:))

Og...Nord Pool melder i dag om 236.25 øre/kWh pluss MVA, el avgifter, Co2 avgifter++++ i Sør-Norge, folkens - hvis denne prisen holder seg gjennom hele julemåneden vil en vanlig forbruker med et gjennomsnittlig forbruk på 3000 kWh i Desember få en faktura fra sitt strømselskap på nærmere 15 000 kr, i Januar - som vi beskrev i vår tråd som nå er fjernet vil de som først får besøk av namsmannen og må frekventere fattighuset de som har skreket høyest om "jorden brenner" og krevd iverksettelse av grønne luftslott - bedrifter og firmaer vil føle utgiftene på bunnlinjen og inflasjonen vil stige raskt og brutalt - Tyskland meldte om skyhøy inflasjon denne uken og proklamerte i rene ord at energiprisene var hovedårsaken - tang og tarefolket i samarbeid med nikkersadelen har tutet om fornybar kraft uten at konsekvensene ved å avvikle stabile kraftkilder har blitt utredet - resultatene ser vi nå med vindturbiner som står stille, solen uteblir og gassleveransene er overlatt til Putins dagsform - vi er fortsatt bare i den første vintermåneden og prisene på strøm kan bli dramatisk høyere når høytrykkene legger seg over kontinentet - periodevis strømutkobling lurer i kulissene hvis kulda legger seg over Europa i Januar/Februar etter at de grønne naive politikerne har klekket ut at prisen til oppvarming skal være mest mulig lik i Norge som på Sicilia/Mallorca - inkassobyråene melder allerede om høy aktivitet hos "vanlige folk" på grunn av de astronomiske prisene til oppvarming og lys her i et av verdens kaldeste og mørkeste land - vinteren vil bli grisete big time - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

NB! Håper dere fulgte våre råd om å binde strømmen slik vi gjorde til 49 øre/kWh inkludert MVA tidligere i år:))

Siste tilgjengelige strømpris for postnummer 0150 er:
236.25 øre/kWh
https://norgesenergi.no/hjelp/strompriser/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 16.01.2024 kl 21:00 Du må logge inn for å svare
Tigerberget
09.08.2022 kl 11:11 2871

Carbon og Aluminium 😊👍🏼
Mye fint i Syrefast også.
*JBJB
09.08.2022 kl 19:22 2825

Hei folkens:))

Og...tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen har som kjent gått av som sjef for Norges Bank og ser ut til å ha lest seg opp på tråden, folkens:)) - nå tar nemlig den tidligere sentralbanksjefen bladet fra munnen og sier det alle vet, men som få tør å si mens de er i statens tjeneste eller leder for store konsern - det grønne skiftet satt i scene av den seldestruktive Parisavtalen/FNs bærekraftmål (husk at djevelen alltid sitter i detaljene) får skylden for dagens energipriser - vår 3 årige fastprisavtale på 3 anlegg til 39 øre/kwh + MVA blir mer gullkantet time for time, dag for dag - dere (bedrifter og vanlige folk) som fortsatt sitter med spot avtaler eller flytende pris vil få en grisete vinter - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

– Å produsere strøm med kullkraft er billig. Å produsere den samme strømmengden med vindturbiner og solceller er mye dyrere. På grunn av klimaomleggingen kvitter vi oss nå med de rimelige produksjonsmetodene, og erstatter dem med dyre. Da blir det et prispress på tilbudssiden. Samtidig vil de være et stort prispress på forbrukersiden fordi stadig nye områder skal elektrifiseres, sier han.
https://www.europower-energi.no/kraftmarked/-lave-strompriser-i-fremtiden-det-kan-vi-bare-glemme/2-1-1275126?abtest=a

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
velkjent
09.08.2022 kl 19:26 2840

Ja, tiden renner ut for el-bilene. Når blir det innført kjøreforbud? Vanvittig å sløse bort el-kraften på bil når vi har bensin og dieselbiler.
Odi.1
15.08.2022 kl 10:39 2581

Stemmekveget til Ap klorer seg fast og vil ikke ha strøm fra Nord til Sør.
" Ap-nestleder Bjørnar Skjæran sier at partiet ikke vil følge oppfordringen fra lederen i partiets energiutvalg om å bygge strømkabler fra Nord- til Sør-Norge. "
https://finansavisen.no/nyheter/politikk/2022/08/15/7913386/aps-nestleder-uaktuelt-med-overforing-av-strom-fra-nord-til-sor?internal_source=sistenytt

Solidaritetstanken er plutselig lagt på "Is" :)
Hvordan er det da med overføring, og skattefordeler andre veien, bør vel se på det også etter hvert da?
PSI- Investor
15.08.2022 kl 10:47 2588

Det er nå i alle fall unektelig pussig at de er opptatt av at sørNorge skal være solidariske med Europa/ EU mens nordNorge ikke skal være solidariske med sørNorge.

Ellers har det jo tydelig vis dukket opp en meget god løsning ser det ut som for oss som kun leser linken uten å klikke på den:
https://www.nrk.no/vestland/rekorddyr-ved-kan-gjere-det-billigare-a-fyre-med-straum-1.16062937

Bare veden blir dyr nok går altså strømprisen ned ser det ut som, og det er jo en meget enkel løsning som burde være lett å gjennomføre, og som få kunne sett for seg for bare få dager siden
Redigert 15.08.2022 kl 10:52 Du må logge inn for å svare
Odi.1
15.08.2022 kl 11:08 2563

Og en annen ting, dem ( politikere og lobbyister/ privilegert journalister er meget opptatt av å kalle Det Norske folks eiendom for "STRØMSTØTTE" , noe som er totalt bak mål for enhver innbygger , det sies at det har en pris å produsere den reneste NORSKE energien for 11 øre og en betaler opp mot 4- 7 kr KW .

Så kjære Journalister , skriv hva det er , dette er TILBAKEBETALING av Norske fra-rana energi produksjon , fall rettigheter mm .
Og en meget FARLIG håndtering av magasin kontroll , bacup fra ledere innen EL forsyning og selvsagt Politikere som en må promte få på plass STRYKING av på politiske lister om en i det hele tatt skal kunne kalle Norge ett Demokrati.
TOTAL FORBY KUMMULERING!

Og nå bør det komme "Hoderulling" av disse personene som har kjørt Norsk Energi sikkerhet på DUNKEN!
Det er bare å følge pengestrømmen, så finner man dem.
Redigert 15.08.2022 kl 12:15 Du må logge inn for å svare
Odi.1
15.08.2022 kl 11:19 2554

^' * Noe som en aldri har hørt en stavelse om er alt som handles "SVART" innen ved omsetning og produksjon i Norge
Taxi og andre næringer er uglesett siden dagens morgen , har til gode å se en eneste en som er tatt og "hengt" ut i media for Svart ved salg noen gang.

Kan vi tippe "VG" journalisten eller andre har alt på det Tørre når de handler ved til Hytta eller Huset sitt? :) Spør for en venn....

Så at det er mørketall i dette segmentet med unndragelse av skatt , arbeidsgiveravgifter og MVA som ikke tåler dagens lys, er åpenbart !

( gjelder selvsagt ikke alle , men vi får aldri tall på dette her , det er kun det "symbolske" som blir oppgitt )
Redigert 15.08.2022 kl 11:34 Du må logge inn for å svare
PSI- Investor
15.08.2022 kl 11:30 2555

Du er inne på noe
For nå kommer jo den nye monsterskatten
Man skal skatte for fordel av å eie noe i firma som kan egne seg til privat konsum.
Så hvis du eier f eks 10 campinghytter eller vannscootere eller mtorsykler etc som du kun leier ut om sommeren så skal du skatte av fordelen av at du kunne ha bodd i dem/ brukt dem ALLE SAMMEN hele den tiden de ikke er leid ut. Det spiller ingen rolle om du kan bevise at du ikke bruker noe av dette privat.
Dette synes mange er helt fint fordi de ikke skjønner annet enn at rike har det alt for godt.

Men hva så med skog, her tror jeg at skattemyndighetene har glemt seg bort, for skog er ikke med i forslaget.
Det er klart eier du en hel skog bør du vel da etter samme dustete tankegang da skatte av muligheten for å bruke alle trærne til ved
keisam
15.08.2022 kl 11:33 2557

Fjern alt av strømstøtte. Strømmarkedet fungerer ikke som opprinnelig tenkt for innbyggerne. Fornybarheten i energimiksen som vi kjøper er minimal, omkring 15-20%.

Som tidligere påpekt utgjør NVE, Statskraft og Statnett en stor trussel for Norges befolkning. Likeså politikerne og byråkratene.

Beste tipset for folk flest, bygg opp eget fyrhus for fremtiden. Skog har vi nok av i Norge og tilveksten er større enn avvirkningen. Energiprisene vil forbli høye i lang tid så lenge folk får strømstøtte, eller kan like gjerne kalle det borgerlønn.

Superglobalisten Astrup i Høyre, mannen som vil fjerne hjemfallsretten av norsk vannkraft vil i tillegg støtte bedriftene, merkelig påfunn.

Er i slike tider folk som tidligere har vist måtehold skal få belønning og da kan ikke staten pøse ut penger. Folket i Midt- og Nord-Norge er vel møkk lei av å sponse søringer med strømregningen.

Odi.1
15.08.2022 kl 12:02 2523

keisam: " Er i slike tider folk som tidligere har vist måtehold skal få belønning og da kan ikke staten pøse ut penger. Folket i Midt- og Nord-Norge er vel møkk lei av å sponse søringer med strømregningen. "
Staten pøser ut penger? Og hva med det dem beslaglegger av resursene våre? Tror tallene er gigantiske i fordel Staten.

Og hvem som sponser hvem av Sør eller Nord tror jeg ville blitt noen meget pussige regnestykker. Flat kostnad i hele Norge må bli løsningen.


Nå går mye av pengene i Kommune kassene, som ett eksempel OSLO som en gigantisk EL aktør etter "tvungne" oppkjøp etc ,
så pøser dem ut penger der mye er totalt uten kontroll på hvordan dem brukes, regningen skal betales.
Odi.1
15.08.2022 kl 12:24 2479

PSI " Men hva så med skog, her tror jeg at skattemyndighetene har glemt seg bort, for skog er ikke med i forslaget.
Det er klart eier du en hel skog bør du vel da etter samme dustete tankegang da skatte av muligheten for å bruke alle trærne til ved "

Dette er nok helt kontroll på fra dem som kom med forslagene.
Landbruket er totalt beskyttet , og spesielt nå som dem er under Sosialist paraplyene ,SP sammen med SV-RV-AP (mdg) .
Skal ikke ramse opp fordeler skattemessig/avgift Gårdsbruk har , kontra annet næringsliv og private i Norge , men det er en studie for dem som orker.
Kan bare si, det er helt vilt.

Skal jeg tippe , vil jeg tippe at dem snart får dekket strøm regningen for å tørke ved hurtigere også :)
Redigert 15.08.2022 kl 12:50 Du må logge inn for å svare
keisam
15.08.2022 kl 12:37 2452

Er strukturelle problemer som medfører beslagleggelse av våre ressurser. Acer-avtalen har medført at store deler av vår vannkraft styres fra Ljubljana, ifølge juridiske miljø i akademia.

Så fremt staten til hver tid kjøper seg ut av dette vil ingen endringer skje før slutten av 20-tallet eller tidlig 30-tallet, når den tunge driveren demografi slår inn, befolkningsnedgang i Europa.

Forskjellen på fattige og rike kommuner vil også bli betydelige etter hvert pga strømprisene.

Hørte tidligere på radioen fra en politiker i nord at de får mindre overføringer fra statsbudsjettet enn hva folketallet skulle tilsi, om det er korrekt vet ikke jeg.
keisam
15.08.2022 kl 12:43 2447

Må nok ta med en annen ting driver, industriens død i Europa.
noprofit
15.08.2022 kl 13:05 2421

måtte gni meg i øynene, når jeg så morgendagens pris, helt utrolig.med et gjennomsnitt på over 3 kr i Øst og over 4 i kr sand.

og dette er når det er på sitt varmeste i Norge.

Lurer veldig på hva prisen blir utover høsten når vi allerede ser disse høye prisene nå!
Odi.1
15.08.2022 kl 13:16 2406

Har i den siste uka fått snapper fra Operatører til havs rundt der disse Havvind parkene som er planlagt i 100 Milliarder krones klassen skal stå , der har det vært speilbilde på havet, ikke en Rukke.
Når klarer vi få fjernet Molboen i Norge , må jeg spørre?

Bygge Vindparker i Milliardklassen med Olje og Gass penger for å strekke strømkabler til plattformer som produserer Gass som en selger til Europa, og ww
( Vindstille så tar vi "fri" )

Når en har politikere som har en IQ på størrelser med en ert så må det gå galt , åpenbart.

Få fjernet Kumulering må være pr nr en ved neste Kommune og Stortingsvalg debatt ! Hvert fall ikke kall Norge ett Demokrati før det er gjort. Tullinger må fjernes.
Redigert 15.08.2022 kl 13:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.08.2022 kl 13:21 2405

Penga renner inn i den norske statskassa. Nettleie,moms og mye annet kan fjernes uten at EU klager.

Det er 25% moms solcelle paneler. EU anbefaler en sats fra 0 til 5.
M.o Norge dilter ikke etter pampene i Brussel

Ett mere berusende eksempel er vinmonopolet.
Brussel ønsket dette vekk men Norge og Svergie gjør som det vil med det.
magnus78
15.08.2022 kl 13:24 2423

Futureprisen for strøm neste år er høye. (https://www.startsiden.no/str%C3%B8mpris/) scroll til bunnen
PSI- Investor
15.08.2022 kl 13:27 2432

Når det blir billigere å drikke seg drita for å holde varmen enn å bruke strøm da kan det hende at enkelte politikere våkner ja

Da setter de nok opp prisen på alkoholen
Redigert 15.08.2022 kl 13:28 Du må logge inn for å svare
Odi.1
15.08.2022 kl 13:31 2425

Ja, at en skal innføre Leonid Iljitsj Bresjnev politikken til slutt i Norge også?
Dele ut 60% så en ikke føler smertene...
keisam
15.08.2022 kl 14:17 2423

Dette er det optimale og ønsket samfunn for de fleste. De kristne protestantiske verdiene forsvinner sakte men sikkert. Vi vil leve lenge med denne utviklingen, statsansatte og naverne gir tilstrekkelig med stemmer for å opprettholde dette. Når nedre del av middelklassens lommebok og oljefondet er tømt vil vi nok se noen strukturelle endringer, og det kan skje fort. Dagens politikere er en gjeng ubrukelige rygg slikkere og alt for mektige byråkrater. Brua som kollapset i dag, 10 år etter den ble bygd, er et godt bilde på dagens samfunnsutvikling. Man kan ikke påberope seg retten til etterpåklokskap ved slike hendelser.
keisam
16.08.2022 kl 14:18 2397

Trøndelag og Møre og Romsdal kan bli vinnere med disse strømprisene, https://e24.no/naeringsliv/i/z7W7xr/vurderer-aa-flytte-nordover-en-konsekvens-av-stroemprisene. Produksjonsbedrifter er tydeligvis på flyttefot.
Strømprisen utgjør ca det samme som husleien i sør og vest, omkring 5-6 %.
Verdiutviklingen i næringseiendommer kommer neppe til å øke betraktelig.
Unngår muligheten for stopp i produksjon ved rasjonering.
SP distriktspolitikk fungerer bra.
PSI- Investor
16.08.2022 kl 14:43 2373

Så 5 kr i morgen så fint, det må være den beste strømmen som noen sinne er levert i Norge?

Det er nå altså meldt regnvær, styrtregn i perioder, i hele sørNorge, i minst en uke, og det brukes minimalt med strøm siden det er varmt nok til å ikke fyre og ikke så varmt at man må kjøle.
De strømprisene det er bare humbug, de finnes ikke, det er bare noen som sitter og bestemmer at i morgen så prøver vi oss med enda mer enn i dag. Dette er ikke styrt av noe marked det tror jeg ikke på.
Det må være viktigere å sikre norske arbeidsplasser generelt enn at stat og kommuner skal håve inn på strøm, det er en helt ekstremt kortsiktig politikk som på lang sikt vil være svært skadelig hvis det ikke dukker opp noen voksne som kan stoppe galskapen.
Hugoil
16.08.2022 kl 15:26 2339

Please redesign our world: https://youtu.be/gw_Zk7DmbyE
keisam
16.08.2022 kl 15:34 2354

Det er ingen i politikken som er villig eller har myndighet til å stoppe galskapen. Byråkratene i ACER, NVE, Statkraft og Statnett som styrer dette og det siste de tenker på er samfunnets utvikling og befolkninga.
Når nedre og midtre del middelklassen har brukt opp sine kredittrammer og billigsalg av hytter, biler og båter er gjennomført kan det bli såpass opprør i samfunnet som medfører strukturelle endringer.
Hørte Peter Warren i går snakket om granskning av tidligere nevnte aktører, vet ikke om det vil bidra veldig.
Strømproduksjonen må tilbake på demokratiske hender og styres etter demokratiske prinsipper. Muligheten for at MDG uansett blir sterk og vil skipe strøm ut fra fastlandet er absolutt tilstede.
Styreformen i Norge og EU endres fra et demokratisk styresett til byråkratisk styresett. Politikerne får dilte etter byråkratene hvis de fremdeles vil bestemme over "toppen av isfjellet".
Hugoil
16.08.2022 kl 16:01 2337

Norge ikke bare avgir strøm til EU, men også stadige biter av suvereniteten - se bare på den smittsomme lockdownen (og Kjerkhols avstemming om WHO/EU-koordinert framtidig "pandemi-håndtering"). EU er et steg på veg til One World Order, hvor Ukraina-krigen er brygget fram for å reddes av NATO/FN mens man samtdigi tjener fett på våpenproduksjon. Det er vanskelig å få dette skikkelig fram for dagen, delvis pga. ytringsfrihet - jfr. rapporten nylig som viste at ytringsfriheten er god. På forum? Hvor mye hjelper det? Når det kommer til mediebildet, så er det redigert og regissert. En av dem som påvirker det er denne BARONEN - som er styreleder i nyhetsbyrået THOMSON REUTER (og tidligere såkalt Young Global Leaders i World Economic Forum slik som Kronprins Haakon i videolinken over. Kronprinsen er forresten i slekt med Bill Gates, hvorfor ferierte Bill m. fam. ellers 1 uke på hytta på Sørlandet): https://en.wikipedia.org/wiki/David_Thomson,_3rd_Baron_Thomson_of_Fleet
Vi?
--
«Europeerne må være villige til å betale den prisen det koster for å støtte Ukraina og holde unionen samlet,» sa EUs utenrikssjef Josep Borrell i et intervju med den spanske dagsavisa El Païs 11. august 2022.
«Vi må forklare innbyggerne våre at dette ikke er noen andres krig,» sa Borrell og understreket: «Publikum må være villig til å betale prisen for å støtte Ukraina og for å bevare enheten i EU.»

– «Vi er i full krig!»
En del folk her hjemme har åpenbart ikke forstått at krigen i Ukraina er en stedfortrederkrig mellom Vesten og Russland. De burde lese intervjuet med Borrell, for han levner ikke noen tvil om at dette er Vestens krig, EUs krig.

«Estamos in plena guerra,» – Vi er i full krig, sa han til El Païs.
--


Politikken er tenkt ut og omforent på World Economic Forum.

"
Den ytterste konsekvensen av både offentlig-private partnerskap og disse målområdene er opprettelsen av en stort sett tyrannisk sosial kontrakt der individet har blitt underordnet disse mektige interessene. Noble mål om å skape en bedre verden har også blitt kidnappet. Dette er spesielt tydelig i sammenheng med partnerskapet mellom WEF og FN og implementeringen av de globale målene (Agenda 2030) gjennom anvendelse av teknologiene til den fjerde industrielle revolusjonen.

Det betyr at 1900-tallets demokratiske prinsipper og maktfordeling i stor grad er blitt fullstendig undergravd og i stedet erstattet av en ny global klasse som former vår felles fremtid basert på deres egne interesser.
Dette har ført til en de facto privatisering av både nasjonale myndigheter og internasjonale organisasjoner, der lobbyister ikke lenger holdes i lobbyen, men har beveget seg inn i maktens sete og formet politikk som direkte påvirker livene våre. Hva dette betyr har blitt spesielt tydelig siden pandemien ble erklært i mars 2020. I tillegg har ledende multinasjonale investeringsforvaltningsselskaper som BlackRock, ledet av World Economic Forums egen Larry Fink, stadig flyttet sine posisjoner fremover.
"


vi?

men hvem er de? De skal være Putin og Kina.
Redigert 16.08.2022 kl 16:04 Du må logge inn for å svare
Odi.1
16.08.2022 kl 16:30 2337

Fysak Politikere MÅ pelmes ut, og inn med politikere som tar tilbake EL produksjon og distribusjonen til de Norske Innbyggerne.
Alle disse Tulle Appene får dem stappe langt opp der bak hvor solen aldri skinner....
keisam
16.08.2022 kl 22:04 2266

Samfunnsutviklingen er skummel. Flere av dine poenger har også blitt snakket om i podkasten til Wolfgang Wee, av Glenn Diesen, Pål Steigen, Asle Tonje, Hans Erik Olav, Asbjørn Næss og Kjell Erik Eilertsen. Felles for flere av disse er at de til stadighet blir kansellert og sjelden får ytre seg MSM. I sommer har både Glenn Diesen og Pål Steigen blitt slaktet offentlig. Er viktig at innbyggerne er mest mulig lydige og konforme borgere. Og dette er kanskje ikke så ulikt store nasjoner opptrer for å skape lydige og konforme mindre nasjoner som gode allierte.

Giske har fått en grei erfaring på hvordan tidligere skamløs nettverksbygging med påfølgende "utfrysing" som kan opparbeide seg makt til å røske litt opp i ukulturen som har etablert seg i byråkratiet, politikere og media. Han har kanskje også pondus nok til å "snakke Brussel midt i mot".

Pandemihåndteringen er et kapittel for seg selv og et godt bilde på hvor langt enkelte ville gå for å begrense folks frihet.

noprofit
17.08.2022 kl 13:20 2165

Trodde det ville roe seg ned, men når jeg ser prisene for morgendagen, og dette er en vanlig dag i august, så må jeg si at når VINTEREN kommer vil vi se priser på opptil 30-40 kroner per kwh.

keisam
17.08.2022 kl 13:32 2176

Vi må bare tilvenne oss høye strømpriser. Folk på bygda må bare være kreative og fikse seg alternative oppvarmingsmetoder.
Kvike11
17.08.2022 kl 13:38 2180

El selskaberne tjener styrtende med penge, staten tjener styrtende med penge, derfor er alle tavse.
Strømpriserne i DK er idag pr
4554,13 dk/MWH
er ved at være dyrt..
Redigert 17.08.2022 kl 13:38 Du må logge inn for å svare
PSI- Investor
17.08.2022 kl 13:39 2179

Rekorddyr strøm for tredje dag på rad?
Her er det vel snakk om å huske ekstremt dårlig, det har jo vart i mer enn et halvt år nå.
Hvis politikerne tenker at alle bare husker noe få dager bakover i tid er det kanskje ikke så rart at de ikke gidder gjøre noe?
https://e24.no/boers-og-finans/i/ja8K3b/rekorddyr-stroem-for-tredje-dag-paa-rad

I en enebolig går det fort 25.000 kwh i året. og med 5,- kr pr stk blir det altså 125.000,- i strømregning.
Politikere som har vært redde for at nordmenn skal ha for god råd og tenker at det er viktig å kjøre på med rentehevinger de kan vel nå snart tenke at jobben er gjort?

EDIT: Ser at jeg glemte nettleien, som heldig vis skal opp den også.
Men i motsetning til andre ting som blir dyrere, og som da vanlig vis blir bedre, så skal altså nettleien opp for å sørge for at det ikke blir nødvendig å gjøre nettet bedre!

Og så kommer jo heldig vis momsen på toppen da, staten skal jo ha sitt stakkars.
Redigert 17.08.2022 kl 13:57 Du må logge inn for å svare
Kvike11
17.08.2022 kl 13:39 2193

Løsningen er egne solpaneler og direkte til et batteri og derfra til en varmepumpe, uden om måleren.
måske en lille vindmølle i baghaven, er jo lovligt
keisam
17.08.2022 kl 13:56 2176

Sol og vind gir begrenset effekt på vinteren.
Bygg fyrhus med vedovn, varm opp vann og fordel omkring.
Betinger at man må fikse ved på en prisgunstig måte i forhold til kjøp fra vedutsalg.
Slettet bruker
17.08.2022 kl 18:32 2192

Sol og vind har begrensinger selv om Syd Norge har bedre forhold enn Holland. Sydvendt vegg med solcelle paneler vil ha mindre problemer med snø og is. Lys reflektert fra snø og is er en annen bonus. Det er kaldere i Norge enn Holland og solcelle panel funker bedre når det er kaldt.

Strøm fra solcelle paneler er en frukt som henger lavt ..
Solcelle paneler kan monteres etter frokost i morgen og være i drift før lunsj

Mindre vind turbiner er en annen mulighet det er enkelt å montere men en må søke kommunen om lov selv den står på egen eiendom.

Påstander om at Norge logrer med halen for pampene i Brussel er ikke sant.
EU anbefaler 0-5 % moms på solcellepaneler og annet utstyr når enn selv lager strøm
Solcelle paneler er fortsatt belagt med 25% moms i Norge

Skyld ikke på EU/EØS men på ett lite kompetent Storting
Nettleie,moms og mye annet kunnet vært skrotet i morgen etter frokost
Tigerberget
17.08.2022 kl 18:42 2258

Får utbetalt ca 500kr for strømforbruket mitt i Juli.

Greit med fastpris en stund til 😊
Slettet bruker
17.08.2022 kl 18:48 2280

Er det etter nettleie + strøm ?
Hugoil
17.08.2022 kl 21:22 2227

Dere hørte hva reporteren sa på Dasgsrevyen 21 i dag om å stenge for russiske turister - "Norge vil vente å se hva EU bestemmer seg for".

Norge - et land delvis uten styring.

tenke sjæl
Redigert 17.08.2022 kl 21:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.08.2022 kl 21:43 2240

Delvis uten styring er tøv fordi Norge har bestemt seg for å samarbeide med EU
Redigert 17.08.2022 kl 21:44 Du må logge inn for å svare