***STRØMPRISEN*** FAKTURAEN FOR VANLIGE FOLK - SKREKK OG GRU

*JBJB
02.12.2021 kl 19:00 104442

Hei folkens:))

Og...Nord Pool melder i dag om 236.25 øre/kWh pluss MVA, el avgifter, Co2 avgifter++++ i Sør-Norge, folkens - hvis denne prisen holder seg gjennom hele julemåneden vil en vanlig forbruker med et gjennomsnittlig forbruk på 3000 kWh i Desember få en faktura fra sitt strømselskap på nærmere 15 000 kr, i Januar - som vi beskrev i vår tråd som nå er fjernet vil de som først får besøk av namsmannen og må frekventere fattighuset de som har skreket høyest om "jorden brenner" og krevd iverksettelse av grønne luftslott - bedrifter og firmaer vil føle utgiftene på bunnlinjen og inflasjonen vil stige raskt og brutalt - Tyskland meldte om skyhøy inflasjon denne uken og proklamerte i rene ord at energiprisene var hovedårsaken - tang og tarefolket i samarbeid med nikkersadelen har tutet om fornybar kraft uten at konsekvensene ved å avvikle stabile kraftkilder har blitt utredet - resultatene ser vi nå med vindturbiner som står stille, solen uteblir og gassleveransene er overlatt til Putins dagsform - vi er fortsatt bare i den første vintermåneden og prisene på strøm kan bli dramatisk høyere når høytrykkene legger seg over kontinentet - periodevis strømutkobling lurer i kulissene hvis kulda legger seg over Europa i Januar/Februar etter at de grønne naive politikerne har klekket ut at prisen til oppvarming skal være mest mulig lik i Norge som på Sicilia/Mallorca - inkassobyråene melder allerede om høy aktivitet hos "vanlige folk" på grunn av de astronomiske prisene til oppvarming og lys her i et av verdens kaldeste og mørkeste land - vinteren vil bli grisete big time - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

NB! Håper dere fulgte våre råd om å binde strømmen slik vi gjorde til 49 øre/kWh inkludert MVA tidligere i år:))

Siste tilgjengelige strømpris for postnummer 0150 er:
236.25 øre/kWh
https://norgesenergi.no/hjelp/strompriser/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 16.01.2024 kl 21:00 Du må logge inn for å svare
Piggvar 2
07.09.2022 kl 12:04 4430

Billgere å spise på Maaemo til vintern enn hjemme :)

Den var litt dum - vi har jo strømtøtte - Men mange bedrifter vil gå under hvis de ikke får hjelp. Da hjelper ikke så mye med strømstøtten til de som mister jobben !
Trenger ikke å være proffessor i matematikk for å forstå at mange bedrifter vil gå konkurs av dette ...
Redigert 07.09.2022 kl 12:13 Du må logge inn for å svare
Winter is Here
07.09.2022 kl 12:26 4405

"Kommisjonen vil anbefale medlemslandene å sette et pristak på strøm på 200 euro per megawattime, skriver Bloomberg og Financial Times. De to mediene viser til henholdsvis kilder kjent med situasjonen og et foreløpig dokument. Et tak på 200 euro per megawattime, tilsvarer rundt to kroner per kilowattime. Strømprisen ligger til sammenligning på rundt 4,60 kroner per kilowattime i Tyskland onsdag."

https://e24.no/olje-og-energi/i/EQoXk5/medier-eu-kommisjonen-jobber-med-forslag-om-pristak-paa-stroem

Litt usikker om hvordan de har tenkt å gjøre dette, har de tenkt å fordele/rasjonere strømmen etter behov ? Jeg trodde ikke det var nok strøm til alle derfor går prisen opp altså så man oppfordrer markedet til å rasjonere selv istedefor myndighetene. Men hvis de klarer det, betyr det at prisen i Norge vil gå ned eventuelt ikke opp lenger ?
Redigert 07.09.2022 kl 12:27 Du må logge inn for å svare
noprofit
07.09.2022 kl 12:39 4391

Når det gjelder gass så er det som jeg forstår to delt forbruk i Europa, noe brukes til å lage elektrisitet og går ut i el-nettet, mens mesteparten av gassen brukes direkte i oppvarming av bolig og varmtvann.

Etter hva jeg har forstått er det kun El biten de snakker om å sette et pristak på for å skåne el-prisen fra gass-prisen.
Hugoil
07.09.2022 kl 15:48 4354

Synes jeg leste et sted i norsk media at selv om strømprisene var høye, så tjener ikke strømselskapene noe særlig mer likevel? Noen andre som har lest det samme, hvor stod det?
Men her fra engelsk media leser vi det motsatte: https://imgur.com/TKEHrVR
noprofit
07.09.2022 kl 15:49 4733

Ja det er jo kraftselskapene som tjener
Hugoil
07.09.2022 kl 16:53 4716

...men noen andre som har lest det samme, evt. link?

Ang. poli8tikerenes stdsvar at de 2(?) utenlandskablene bare har medført 10% av prisoppgangen - har vi fått sett den analysen??
Dette fra dagens Finansavisen indikerer flere ganger så stor priselastisitet:
--
Gasskrigen vinnes med mange forskjellige våpen
Gass fra Russland utgjør 7 prosent av Europas elektrisitetsproduksjon. Prisoppgangen bringer alle typer energi til Europa som erstatning. Fredag møtes EUs energiministre i krisemøte for å forsøke å roe ned elektrisitetsmarkedet.
https://www.finansavisen.no/nyheter/kommentar/2022/09/06/7925253/gasskrigen-vinnes-med-mange-forskjellige-vapen
Redigert 07.09.2022 kl 16:55 Du må logge inn for å svare
Winter is Here
07.09.2022 kl 18:04 4745

"NVE: Laveste kraftproduksjon på ti år forrige uke
Fyllingsgraden i vannmagasinene i sørlige deler av Norge falt på grunn av lite regn. Samtidig hadde alle utenlandskablene nettoimport forrige uke."

https://e24.no/olje-og-energi/i/76l9nW/nve-laveste-kraftproduksjon-paa-ti-aar-forrige-uke

Blir vanskelig med et "klassisk" pristak når det ikke nok strøm generelt.
Redigert 07.09.2022 kl 18:06 Du må logge inn for å svare
Hugoil
07.09.2022 kl 20:13 4759

En svært interessant artikkel, otgså for Spetqalen:

Om USA og Europas forberedelser for reduksjon av russisk gass og ønskede høyere priser via LNG gassifiserings-stasjoner (vs Russland rørgass) før 2021:
--
"....De angloamerikanske oljegigantene steg opp fra 2. verdenskrig som verdens ledende leverandører av olje, de ble da kalt Seven Sisters, som skapte et globalt oljeprismonopol. Henry Kissinger bemerket under oljesjokkene på 1970-tallet: «Kontroller oljen og du kontrollerer hele nasjoner.» Siden 1980-tallet skapte Wall Street-bankene, ledet av Goldman Sachs, et nytt marked innen «papirolje», eller futures og derivathandel med fremtidige oljefat. Det skapte et stort kasino med spekulativ fortjeneste som ble kontrollert av en håndfull gigantiske banker i New York og City of London.

De samme sterke økonomiske interessene har jobbet i årevis for å skape et lignende globalisert «papirgass»-marked i futures, som de kunne kontrollere. EU-kommisjonen og deres Green Deal-agenda for å «avkarbonisere» økonomien innen 2050, og eliminere olje-, gass- og kulldrivstoff, spente den ideelle fellen som har ført til den eksplosive økningen i EUs gasspriser siden 2021. For å skape denne «enkle» markedskontrollen ble EU «lobbyert» av de globalistiske interessene for å pålegge drakoniske og de facto ulovlige regelendringer mot Gazprom for å tvinge den russiske eieren av de ulike gassdistribusjons-(rørlednings)nettverk i EU, til å åpne dem for konkurrentenes gass.

De store bankene og energiinteressene som kontrollerer EUs politikk i Brussel, hadde skapt et nytt uavhengig prissystem parallelt med de langsiktige, stabile prisene på russisk rørledningsgass, som de ikke kontrollerte.

Innen 2019 tillot rekken av byråkratiske energidirektiver fra Brussels EU-kommisjon, fullt deregulert gassmarkedshandel, de facto å sette prisene på naturgass i EU, til tross for at Russland fortsatt var den desidert største gassimportkilden. En rekke virtuelle handelssentre var etablert for å handle futures-kontrakter for gass i flere EU-land. I 2020 var det nederlandske TTF (Title Transfer Facility) det dominerende handelssenteret for EU-gass, den såkalte EUs gasstandard. Spesielt er TTF en virtuell plattform for handel i futures- gasskontrakter mellom banker og andre finansielle investorer, «Over-The-Counter» – «over disk». Det betyr at denne handelen er de facto uregulert, utenfor enhver regulert utveksling. Dette er avgjørende for å forstå spillet som kjøres i EU i dag.

I 2021 var bare 20% av all naturgassimport til EU, LNG-gass, hvis priser i stor grad ble bestemt av futures-handel i TTF-knutepunktet, EUs de facto gass-standard, eid av den nederlandske regjeringen, den samme regjeringen som ødelegger gårdene i landet for et falskt nitrogenforurensningskrav. Den største importandelen av europeisk gass kom fra Russlands Gazprom som leverte mer enn 40 % av EUs import i 2021. Gassen var via langsiktige rørledningskontrakter hvis pris var langt lavere enn dagens TTF-spekulasjonspris. I 2021 betalte EU-statene en estimert ekstrakostnad på rundt 30 milliarder dollar for naturgass i 2021, enn om de hadde holdt seg til Gazproms oljeprisprising. Bankene elsket det. Det gjorde ikke amerikansk industri og forbrukerne. Bare ved å ødelegge det russiske gassmarkedet i EU kunne finansielle interesser og Green Deal-talsmennene skape sin LNG-markedskontroll. )
...

..Deretter kom den russiske gassrørledningen Jamal, gjennom Hviterussland og gjennom Polen, til Tyskland. I desember 2021, to måneder før Ukraina-konflikten, stengte den polske regjeringen den polske delen av rørledningen og kuttet Gazproms gassleveranse, med sine lave priser til Tyskland, så vel som Polen. I stedet kjøpte polske gasselskaper russisk gass fra lagrene til tyske gasselskaper, via den polsk-tyske delen av Jamal-rørledningen, til en høyere pris i en reversert strøm. De tyske gasselskapene fikk sin russiske gass via langsiktig kontrakt til en svært lav pris og videresolgte gassen til Polen med et stort overskudd. Denne galskapen ble bevisst nedtonet av den grønne økonomiministeren Habec, kansler Scholz og tyske medier, selv om den tvang tyske gasspriser enda høyere og forverret den tyske gasskrisen. Den polske regjeringen nektet å fornye gasskontrakten med Russland, og kjøper i stedet gass på det frie markedet til langt høyere priser. Som et resultat strømmer det ikke mer russisk gass.."
http://www.informationclearinghouse.info/57224.htm

Det er vel dette de streiket for i Leipzig, at Olaf Schulz i Tyskland stengte nettopp ferdigbyggede NordStream 2 fra Ru til Ty for heller å kjøpe vestlig LNG gass ove3r investeringsbankenes marked istedenfor på lan ge forutsigelige kontrakter med Ru.

great reset

biden build back better

--

I England kjøres det kampanje for å få 1 million strømkunder til ikke å betale regningen for oktober:
Det skal litt til for å henge med denne tidligere MTV-ankeret, så gå derfor til minutt 12 for å høre siste halvpart:
https://www.youtube.com/watch?v=KJuEb1o3TQ8
Redigert 07.09.2022 kl 20:35 Du må logge inn for å svare
*JBJB
07.09.2022 kl 21:42 4745

Hei folkens:))

Og...Spettet kastet olje og energiministeren under bussen i gårsdagens debatt på NRK1 med Fredrik Solvang, folkens - Aasland fikk svart belte i " solgt smør uten å få betaling mine" - argumentene til Spettet er hentet rett ut av våre tråder - vinteren vil bli mega grisete big time for vanlige folk, bedrifter og Europa/vesten - read out lips - skrekk og gru...ZnageZz...

Spetalen påpeker at Norge produserer omtrent 150–160 terawattimer i året, og at innenlandsforbruket ligger på omtrent 140 terawattimer – hvilket gir et overskudd som har sørget for at prisene har vært lave i lang tid. Men med kablene blir dette overskuddet eksportert, og prisen settes av kjøpere i Tyskland heller enn norske brukere, sier han.
https://www.dn.no/energi/oystein-stray-spetalen/terje-aasland/stromkrisen/oystein-stray-spetalen-pa-nrk-debatten-om-stromkrisen-har-ikke-noe-med-solidaritet-a-gjore/2-1-1291911?utm

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 07.09.2022 kl 23:08 Du må logge inn for å svare
*JBJB
08.09.2022 kl 20:56 4576

Hei folkens:))

Og...amen, godt oppsummert med innspill fra tråden, folkens - takk kaffelattejenter, takk MDG med følge, takk naivister med Parisavtalen med liten skrift og FNs agenda 30 som bibel - energikrisen og strømkrisen i Norge og vesten er menneskeskapt, derom hersker ingen tvil - vintrene fremover vil bli grisete big time - red our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

Poenget med dette enkle tilbakeblikket er at vi må ikke lulle oss til å tro at uten Putin ville alt vært bra. Krisen er i hovedsak selvskapt. Europa har ført historiens kanskje dummeste energipolitikk . 10–20 år med feilslått kraftpolitikk gir dessverre resultater, og det vil ta mange år å rette opp situasjonen. Med kablene har vi sikret at Sør-Norge også får dele smertene. Norge må forberede seg på europeiske priser fremover, med stor volatilitet avhengig av fornybarenergiproduksjonen, magasinfyllingsgraden, eksport/import og etterspørselen generelt, eller så må tiltak gjøres med kablene.
https://www.finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2022/09/08/7926588/verdens-dummeste-energipolitikk-har-gitt-resultater

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 09.09.2022 kl 19:31 Du må logge inn for å svare
panamajack
09.09.2022 kl 23:31 4347

Sydnorsk elbolag köpar billig strom från Nordsverige och säljar vidare dyrt till Tyskland.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/norge-inkasserar-miljarder-nar-sverige-skickar-el-till-tyskland

Elpriset i dag 9/9 SEK 0,98 i sektion SE1 og SE2.

Varfor är kostnad på strom i Sydnorge så dyrt?
Winter is Here
10.09.2022 kl 11:48 4264


"Statnett: Sør-Norge kan få kraftunderskudd fra 2025
Økt strømforbruk og brems i kraftutbygging kan gi kraftunderskudd i Sør-Norge fra 2025, skriver Statnett i et notat. – Ser for oss en periode på fem år hvor forbruket vokser raskere enn tilbudet, sier direktør Gunnar Løvås."


https://e24.no/olje-og-energi/i/kEJrQv/statnett-soer-norge-kan-faa-kraftunderskudd-fra-2025
pengex
10.09.2022 kl 19:12 4144

At nettet i norge er en tragedie viste de for lenge siden. Lettere å bare sende den rett ut av landet da.
Nå som statskraft tjener penger som gress kan vel en oppgradering ikke være så vanskelig.
Redigert 10.09.2022 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Garmis
10.09.2022 kl 21:52 4064

Jojo, det er jo slik at penger tjenes når hestene bites.
Jeg har selv bundet strømprisen min til familiens hus i 15 år. Og har betalt en forsikringspremie for dette gjennom en noe høyere pris.
Når dette har gitt en gevinst siste måneder er det ikke slik at jeg har tjent inn igjen det jeg har betalt tidligere, blir jeg forbannet når noen sjarlataner roper ulv.
Det hjelper ikke at tullinger offentlig viser at de har fast pris og gir bort strøm. Selv om jeg tjener på all strømmen som blir forbrukt har jeg respekt for strømberedskapen og bruker ikke mer enn vanlig forbruk. Disse tullinger som utnytter sin posisjon har jeg ikke noen sans for.
Dersom regjeringen beslutter å avslutte kontrakter for oss med fastpris går jeg gjerne til rettssak. Det kan da ikke være ulovlig å være forutseende?
Vi brukte ikke mer enn 800 KWT i august! Og er solidariske i motsetning til disse duster som utnytter situasjonen........
Redigert 10.09.2022 kl 22:05 Du må logge inn for å svare
*JBJB
10.09.2022 kl 22:21 4037

Hei Garmis/folkens:))

Og..."utnytter situasjonen", Garmis, den var drøy - de som "låner" el bil laderen til nabopris kjører neppe en eneste kilometer lengre enn nødvendig og dermed null ekstra fotavtrykk i klimaregnskapet - når samboeren melder flytting til hytta og dermed registrere adressen som primærbolig med full strømstøtte er det godt innenfor regelverket uten ekstra klimaavtrykk og langt mer etisk riktig enn pendlerbolig sakene og utnyttelsen av regelverket av stortingsrepresentantene..ZnageZz...

-Takk-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Garmis
10.09.2022 kl 23:36 4001

JBJB hvem du nå en er. Denne situasjonen handler om å bidra ikke utnytte. Dersom du ikke forstår dette kan jeg ikke diskutere med deg.
Selv om noen er heldige med sin fastpris skal man ikke utnytte dette. Og melde flytting til hytta for å "utnytte " systemet er langt utenfor mine normer.
inga
11.09.2022 kl 02:43 3972

"Denne situasjonen handler om å bidra". Du får det til og høres ut som noen er i nød, og at vi alle derfor må være solidariske og gi vårt bidrag for å lette på situasjonen til de som er rammet av nøden. Og hva du mener med "ikke utnytte" situasjonen er heller ikke så greit å forstå hvis en ikke har spesiell omsorg for strømprodusenter eller statskassa, slik du tydeligvis har. Det er fullt lovlig (og forståelig i situasjonen som er nå) å melde flytting til hytta, og det er heller ikke forbudt å være grei med naboen så han slipper billigere unna strømutgiftene. Så lenge ting er lovlige og ingen lider noen overlast, så er dette helt innenfor mine normer. Jeg kjenner ikke dine normer og hva som er begrunnelsen for de, men de må jo være rimelig spesielle ut i fra det du forfekter.

Redigert 11.09.2022 kl 02:44 Du må logge inn for å svare
Tigerberget
11.09.2022 kl 03:00 3980

Gamlis…
Solidariske my ass…
Jeg har fastpris og lar naboene lade gratis hos meg.
Er det ikke bedre å hjelpe medborgere i en vanskelig hverdag enn å la Staten grabbe til seg enda mer enn det de allerede gjør i dag?
Dette er min prioritering av omfordeling av penger. Noe Støre skulle gjort for lenge siden.

Hvis du er så solidarisk så handler du vel aldri på Taxfree så Staten mister inntektene de kunne fått fra deg på Vinmonopolet?
Redigert 11.09.2022 kl 03:02 Du må logge inn for å svare
Hugoil
11.09.2022 kl 13:42 3799

Politikerene har handlet for mye etter det de internasjonalt rikeste (uformell makt) ønsker.

Når europeiske politikere med viten og vilje styrter samfunnet ut i noe som kan bli den verste krisa på hundre år, begynner de å få svar fra gata. I land etter land går tusenvis av mennesker ut på gater og torg og forlanger regjeringenes avgang. Folk krever rimelige livsvilkår, en energipolitikk det går an å leve med – og de krever fred.

Tusenvis av borgere samlet seg på Heldenplatz i Wien for å uttrykke sin misnøye. Innbyggernes solidaritet er bred, kjernespørsmålene er frihet, suverenitet og kampen mot massive prisøkninger, spesielt i energipriser. Blant talerne var også Zoltan, en politimann fra “Polizisten für Grundrechte”. Det er interessant at også folk som er satt til å vokte lov og orden nå reagerer slik.

Stræm-demonstrasjon i Wien i forgårs:
https://twitter.com/RadioGenova/status/1568653669025091587?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1568653669025091587%7Ctwgr%5E4cbbc069b8c0773f090005d749f764b0dc751aea%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fsteigan.no%2F2022%2F09%2Fopproret-i-europa-trappes-opp%2F&utm_source=substack&utm_medium=email

Strøm-demonstrasjon i Berlin i går:
https://twitter.com/RadioGenova/status/1568233036277321734?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1568233036277321734%7Ctwgr%5E4cbbc069b8c0773f090005d749f764b0dc751aea%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fsteigan.no%2F2022%2F09%2Fopproret-i-europa-trappes-opp%2F&utm_source=substack&utm_medium=email

Strøm-demonstrasjon i Magdeburg - Nord Stream:
https://twitter.com/RadioGenova/status/1567064963658776576?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1567064963658776576%7Ctwgr%5E4cbbc069b8c0773f090005d749f764b0dc751aea%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fsteigan.no%2F2022%2F09%2Fopproret-i-europa-trappes-opp%2F&utm_source=substack&utm_medium=email

I Italia tar stadig flere innbyggere nobelprisvinner Dario Fos komedie fra 1974 på alvor. Komedien hadde tittelen Non si paga, non si paga! – «Vi betaler ikke, vi betaler ikke!»
Etter at innbyggere i Napoli hadde brent strømregningene sine på piazzaen, har de fått følge av rasende folk i Terni, Assisi, Bastia, Foligno, Gubbio, Norcia, Spoleto og andre italienske byer:
https://twitter.com/RadioGenova/status/1566757539215196164?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1566757539215196164%7Ctwgr%5E4cbbc069b8c0773f090005d749f764b0dc751aea%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fsteigan.no%2F2022%2F09%2Fopproret-i-europa-trappes-opp%2F&utm_source=substack&utm_medium=email


degenerert politikk
Redigert 11.09.2022 kl 14:15 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
13.09.2022 kl 23:47 3575

EU planlegger makspris på 180 øre. Pussig, det var akkurat det jeg meldte til den tyske visekansleren for en del uker siden, i forbindelse med at
han var her.
https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/eu-kommission-preisdeckel-strom-von-der-leyen-1.5656680
Jeg sa at Tyskland kan få kjøpe mye strøm fra oss i fremtiden. Og at prisen for dette blir 130 - 180 øre.

Men uavhengig av dette, er det p.t. uklart om staten eller private skal ta profitten i Norge. Jeg mener
staten. Men folket i Norge lar ikke staten få komme til, før staten lager et opplegg overfor husholdninger
og bedrifter, som folket kan akseptere. Her kommer folket til å utvise stor makt, og kjøre over Stortinget
om nødvendig.
-sannheten-
16.09.2022 kl 12:28 3410

Slik blir strømstøtteordningen:
Regjeringens strømstøtteordning til næringslivet vil koste 3 milliarder kroner. Den er ment å treffe rundt 20 000 bedrifter i Norge.

Pakken inneholder flere ulike elementer:

* Direkte støtte gjennom en energitilskuddsordning:

Under den nye ordningen vil bedrifter som har gjennomført en energikartlegging kunne få dekket inntil 25 prosent av strømprisen over 70 øre for månedene oktober-november 2022.

Bedrifter som i tillegg til dette velger å investere i enøktiltak vil kunne få inntil 45 prosent av strømprisen over 70 øre.

Bedrifter som mottar tilskudd under den nye ordningen, vil ikke få lov til å ta ut utbytte i 2023.

* Lånegarantiordning for å sikre selskapenes likviditet:

Regjeringen legger fram en lånegarantiordning, hvor staten garanterer for 90 prosent av beløpet i nye banklån til bedrifter som står overfor en akutt likviditetsmangel som følge av ekstraordinært høye strømregninger.

Ordningen avgrenses til bedrifter med minst 3 pst. strømintensitet i første halvår 2022. Den øvre grensen for lånebeløp er satt til 50 millioner kroner per foretak/konsern.

Ordningen har en foreløpig varighet fram til våren 2023.

* Støtte til energisparetiltak:

Regjeringen legger også fram enøk-støtte på inntil 50 prosent av investeringskostnaden. Dette vil i stor grad dreie seg om tiltak som ikke støttes i dag, som energistyringssystemer, etterisolering og solcellepaneler.
__________________________________________________________________________________________________________________________
3 mrd. kr. frem til våren (dvs. kanskje 3/4 - 4/5 årsforbruk i praksis) er altfor tamme greier.
Hva med kraftkrevende industri ?
Mr Karma
16.09.2022 kl 13:00 3391

Premiering til de som satset på bare el. Men de må vel for de har hjernevasket folket i årevis, at Norge har rikelig strøm o.s.v. Jeg har hver gang jeg har vært borti en boligentreprenør spurt de: Hvor er pipene?, Hvorfor er det ikke sentralfyringsanlegg i tillegg? Blokkene er 100 % strøm. Spurte hva skjer hvis det er problem med strømforsyningen? Må beboerne evakuere? Hver eneste gang har jeg blitt blåst bort med noen vislelyder og grimaser.

Mitt strømpakkeforslag:
ALLE strømutgifter over kr. 1 fram til d.d. i 2022 blir betalt av Staten. F.o.m. i dag blir 80 % av strømutgifter over kr. 1 betalt av Staten. Siden problemet antas å være langvarig, blir støtten forlenget med gradvis reduksjon. Altså neste år blir det 70 %, i 2024 blir det 60% o.s.v. Differansen mellom støtte og 100 % går til enøktiltak. Strømforbruk utover totalforbruk siste år blir ikke refundert. Strømleverandørene ordner opp og sender samlefaktura til Staten. Det opprettes en kontrollordning det er respekt for.
Mr Karma
16.09.2022 kl 13:01 3398

Hei der *JBJB

Siden du fikk i rett i så mange spådommer.....Har du et estimat for strømprisene i vinter?
PSI- Investor
16.09.2022 kl 13:19 3373

Så strømstøtte for næringslivet nå, det er jeg veldig glad for! Vi kan ikke være så solidariske med EU- land at vi ofrer eget næringsliv.
MEN selskap som mottar strømstøtte skal ikke få ha utbytte!
Hvor skal de som eier selskapene få penger til å betale formueskatten som eierskapet gir da?
Formuesberegningen på aksjer har jo tatt helt av de siste årene, og nå snakker de jo om å øke den enda en god del.
Altså en ting er satsen på formueskatten, men grunnlaget de beregner etter tar helt av.
Det er ikke alle som jobber i selskap de eier aksjer i, det er ikke bare å ta ut høyere lønn.
Skjønner de ikke at formueskatten er helt sinnsyk stor og MÅ betales med penger som kun kan komme fra inntekt på ett eller annet vis?
Eller er det rett og slett et krav om at man skal måtte selge seg ned?
For ordens skyld, dette gjelder ikke meg selv, jeg har ikke strømkostnader i mine selskap annet enn inndirekte via leie med strøm inkludert så jeg skal ikke søke strømstøtte
True
17.09.2022 kl 15:04 3293

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/abPq2L/i-dag-kan-du-tjene-penger-paa-aa-bruke-stroem-jeg-tror-folk-er-fornuftige

"Sparer strøm".... Med strømstøtte.

Flott insentiv for å forsøke å få folk til å bruke mest mulig strøm i en illusjon om at de "sparer strøm". Ah, I love this greedy world XD
Redigert 17.09.2022 kl 15:13 Du må logge inn for å svare
keisam
17.09.2022 kl 22:08 3185

Iflg. Lan Marie Berg så er det hverken skattebetalere eller næringslivet som skal bidra til EUs solidaritetsfond, det er penger fra oljefondet. Moxnes har jo vært tydelig på at eiere bare må selge seg ned, ref Witzøes uttalelse om formueskatten for ei god stund siden. Utbyttene for 2022 blir nok høyere en vanlig og mulig prestasjonsbonuser blir betydelige i 2023.

Norge som nasjon råtner mer og mer for hver dag som går og de usle 5-7 % grundere som eksisterer i Norge mister motivasjonen for videre satsing på ulike risikoprosjekter. Når vi får senket aldersgrensen for valg til 16 år og avisene i Akersgata får oss inn i EU der vår selvråderett svekkes mere så blir Norge komplett for sosialistene. Tror også det hadde vært en fordel med opprettelse av en vgs-linje som kalles NAV, eller kanskje en bachelor grad så vi får de mest kompetente trygdemottakere.
oivindl
18.09.2022 kl 00:08 3132

"og avisene i Akersgata får oss inn i EU der vår selvråderett svekkes mere så blir Norge komplett for sosialistene"

Dette er litt historieløst. Det har aldri vært sosialistene som har ivret etter å få Norge inn i EU.
keisam
18.09.2022 kl 09:55 3014

Ja det er godt mulig det er historieløst. Erindrer Gro, må ta forbehold om hun er sosialist, kanskje bare sosialdemokrat, var ivrig med å få Norge med i EU. Burde kanskje brukt ordet venstresiden i stedenfor sosialist. Slik jeg tolker dagens politiske situasjon ønsker flere på venstresiden Norge inn i et tettere samarbeid med EU. Skartveit prøver jevnlige å løfte dette temaet, til og med sportskommentator i VG bruker sin flate til dette. VG skal kanskje være politisk nøytrale som avis men jeg har den oppfatning av at de som jobber der som kommentatorer har en tilbøyelighet for venstresiden i norsk politikk. Ikke vet jeg. Registrer også at den største EU-motstanderen i AP er ute så veien for EU-tilhengerne i AP er åpen.
True
18.09.2022 kl 10:27 2988

Sosialistene er besatt på å ødelegge denne verden ja. What else is new? Ikke rart i at kompetente og dyktige mennesker (kapitalister) ikke gidder lenger og t.o.m. flykter fra sitt eget moderland.

Men sånn er det. Utakknemligheten lenge leve. Er som sagt ikke uten grunn at jeg gjorde en helomvending selv i livet og gikk all inn i Finansverden selv om jeg har en Master i Strategi og ledelse.

Finansiell frihet er den eneste løsningen ut av dette kaoset. Spill systemet, eller bli spilt av det.
Redigert 18.09.2022 kl 11:48 Du må logge inn for å svare
keisam
18.09.2022 kl 11:44 2950

Der sa du det rette, spille med helt til du har finansiell frihet til å gjøre som du selv vil. De gamle kristelige verdiene som mange av oss er flasket opp med hvor vi skulle yte før vi nyter viskes sakte men sikkert ut. Staten stoler ikke på at vi klarer å håndtere overskuddsmidler selv, derfor skal de dras inn og utbetales som støtteordninger. Begrepet trell som Spettet brukte er veldig treffende, og vil være dekkende på mange områder utenom energi. Sparing til pensjon for ikke offentlige ansatte blir vanskeligere. Pensjonister i privat sektor og grundere blir tapere om kun noen få år, klasseskille blir betydelige. Tror mange med formuer over 30 mill. kommer til å forduftet fra Norge de nærmeste årene. Har ikke regnet på dette men anslår punktet omkring 30 mill med ikke alt for dyr livsstil gjør det lønnsomt med utflytting.
Mr Karma
18.09.2022 kl 12:17 2925

Punktet på 30 million er etter min mening altfor høyt. Mange av de har så mye nettverk, verdier og bånd til Norge at de flyttebyrden blir altfor stor. De resignerer heller (noe som er ille nok) Det er de med ambisjoner, blir syke av barnehagesamfunn, og som godt kunne tenke seg å bygge opp verdier som kommer til å dra. Særlig når de begynner å oppdage hvor politisk offentlig sektor har blitt. Det vrimler ikke akkurat av FRP ' ere i offentlig sektor for å si det slik. SÅ OMTRENT ALLE UTREDNINGER, PROBLEMSTILLINGER, TILTAKSFORSLAG TIL POLITIKERNE HAR SOSIALDEMOKRATISKE TENDENSER.

Det kommer til å bli en massiv "under the radar" utvandring av dyktige mennesker til f.eks. USA og andre land, men det ligger noen år fram i tid etter min mening. Når NRK jevnlig begynner å kjøre skrekkhistorier fra "hvordan folk har det i USA" , er det tegn på at de vil unngå at folk i det hele tatt skal vurdere emigrering. Hjernevask fungerer. Arbeidmarkedet der borte er i ferd med å forandre seg radikalt. Det er mange plasser skrikende behov for ordentlige, normale, folk som kan noe. Og de tjener mye bedre enn her hvis de er villige til å arbeide.
keisam
18.09.2022 kl 12:42 2911

Som en vis mann sa:
"Faen med folk er pisselei, folk er likegyldig, verste som skjer med en fotballklubb, det er faen meg undergangen det"

Hvis mange av grundere på ulike nivå opplever lignende så er det kanskje en uheldig utvikling av samfunnet.
PSI- Investor
18.09.2022 kl 12:47 2910

Fikk lyst til å kommentere det med offentlig ansatte i administrasjon:
I Moss kommune har byggesaksavdelingen gått offentlig ut i Moss Avis for noen måneder siden og sagt at de ‘sier nei når de kan og ja bare når de må’.
Har de da forstått hvem de jobber for?
Er det befolkningen som er til for administrasjonens skyld kun for at administrasjonen skal ha inntekter via eiendomsskatt og annen skatt/ avgift?
Eller skal administrasjonen faktisk jobbe for befolkningens beste? Det må de helt ha glemt!
Når dette er kriteriet vurderer de jo kun ut fra mulighet til å si nei
Redigert 18.09.2022 kl 12:49 Du må logge inn for å svare
keisam
18.09.2022 kl 14:19 2876

Så jo på nyhetene på tv2 i går hvor Stine som ble utsatt for omsorgsvikt og vold under oppveksten og barnevernet i Ringsaker kommune muligens ikke gjorde jobben sin. Skremmende at avslaget på erstatning var fattet av en saksbehandler i Protector forsikring. Avstanden mellom byråkratiet/folkevalgte og befolkningen blir stadig større.
ulla
20.09.2022 kl 22:08 2629

Og slik kan vi komme oss ut av knipa etterhvert…… Se og lær! https://youtu.be/aXiLYfhQ0mg
Kvike11
28.09.2022 kl 12:23 2455

Det er meget lettere i Danmark , der truer elforsyningen med at slukke for strømmen til vinter.
Glæder mig til jeg skal have abonnement penge tilbage, sikke et rod.
Gas er der heller ikke noget af, solen skinner ikke og vinden har lagt sig.
Er der USA hangarskib på vej til Bornholm
*JBJB
29.09.2022 kl 18:35 2357

Hei folkens:))

Og...den nye grunnskatten har mange fasetter og vil utløse en "skattebombe" i form av høyere strømpriser/matvarepriser++++ for vanlige folk, folkens - havbruksnæringen var ute i går og melder om stopp i mange nye prosjekter - i dag melder Lyse industrier om skrinlegging av viktige innvesteringer på 5 milliarder, en rekke andre kraftselskaper melder om tilsvarende stopp i nye byggeplaner - er det ingen voksne hjemme i denne regjeringen - strømprisen til vanlige folk, bedrifter og offentlige bygninger vil øke dramatisk etter grunnskattstuntet - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz...

https://www.europower-energi.no/okonomi/lyse-sjefen-refser-regjeringen-og-skrinlegger-milliardprosjekt/2-1-1323228

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 29.09.2022 kl 18:40 Du må logge inn for å svare
Mr Karma
29.09.2022 kl 21:16 2291

ok grunnrenteskatt. Det er en gammel ide. Det finnes noen brukbare økonomiske resonnementer for det. Men på toppen av ordinær skatt? Det har jeg ikke sett så mange økonomiske artikler på. Hadde det vært slik at grunnrenteskatten kunne inngå i ordinær skatt, eller en utforming som en fradragsberettiget avgift så kunne jeg sett en hvis fornuft i det. Selv om jeg nok hadde stemt mot. Men dette de kommer med her er bare statlig gradighet og antakelig missunelse fra landbønder overfor sjøbønder. To grupper som har gått hver sin vei organisatorisk. Får denne regjeringen aldri nok penger? Se hvordan de sløser med offentlig midler rundt baut i hele landet.

Hvis det er noen av leserne her som vil teste seg selv m.t.p. psykosomatiske reaksjoner, så foreslår jeg at de kikker noe på nettsiden til Sløseriombudsmannen. Ikke rart de må ha flere skatter. Antakelig er dette bare begynnelsen.

*JBJB
14.12.2022 kl 14:37 1917

Hei folkens:))

Og...hvordan klarte et av verdens mest stabile kraftproduserende land å rote det til slik at vi i dag har en av Europas høyeste kraftpriser, folkens - hvorfor lyttet politikerne til jorden brenner folket som har republisert at den globale oppvarmingen som er meldt siden 1990 tallet ville gjøre kraftbehovet minimalt vinterstid her opp i iskanten, mens fakta viser den kaldeste desember på en mannsalder - men vi advarte både i den slettede tråden og i denne om konsekvensene av den hodeløse politikken som er ført i Norge/Europa og som ville få følger for vanlige folk, bedrifter og næringsliv - de som fulgte rådene om å binde strømmen til fastpris kan nå le hele veien til banken - vår egen fastprisavtale til 39 øre/kwh pluss Mva. medfører at ca. 4500 kr. tikker rett inn på kto. i januar 2023 med et stipulert forbruk på 2500/Kwh (primærbolig) i desember 2022 og forventet spot pris over kr. 2 resten av måneden - ingen kunne forutse invasjonen i Ukraina, men tingens tilstand åpenbarte seg allerede lenge før den tid for de som følger litt med og kan leses i tråden fra høsten 2021 - med tanke på køene utenfor fattighusene/Nav kontorene og Namsmannens overtidsbruk som vi advarte mot tidligere i tråden er det flaut å være Normann - politikerne maler seg lengre å lengre inn i et hjørne og sender smuler til folket - dagens stunt om 6 øre/kwh i redusert el. avgift fra 1 Januar 23 utgjør ca. 120 kr. pr. mnd. med 2000 Kwh i forbruk - i Spania og Portugal ligger spot prisen for øyeblikket på kr. 1,20/Kwh. men temperaturen liger på 15 gr. og behovet for oppvarming der etter - Januar, Februar og halve Mars ser ut til å bli grisete big time her oppe i steinrøysa mot iskanten - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz..

Siste tilgjengelige strømpris for postnummer 0150
564.41 øre/kWh
https://norgesenergi.no/stromavtaler/spotpris

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 14.12.2022 kl 17:23 Du må logge inn for å svare