XXL 2022

karve
XXL 24.12.2021 kl 16:34 32276

Med dagens kurs ca Kr 14 tror jeg vi ser en positiv overraskelse i 1 kv 2022. Innsidekjøp på 20 , detaljhandel desember, endring mot nettbasert handel, friluftsliv, covid som vedvarer . Ingen meglerhus som kommenterer aksjen. Det eneste som kan holde igjen her er vareleveranse. Mitt tips i løpet av 2 kv er minst Kr 20 😀
Slettet bruker
22.06.2022 kl 06:10 1307

Men butikken har ikke gått dårlig, den gikk så det suste under pandemien og det er en helt annen situasjon nå, enn i 2019. Varelager er nedbygget og vareflyten effektivisert. Klubbkonseptet er lansert, netthandelen fungerer bra og de har ryddet opp i HR. De ble gjeldfrie, og finanstrollene i styret mente at det var for galt, så de tok opp et langsiktig lån som de mente ga en forsvarlig balanse, og betalte ut et solid utbytte. Make sense, sett med brillene til en som lever av å sjonglere kapital, litt mindre fornuftig om man betrakter det med kjøpmannsblikk.

Mitt poeng er at XXL nå langt på vei er blitt et meget veldrevet og konkurransedyktig konsept som temmelig sikkert er rigget for å ekspandere ytterligere utenlands. Ikke så mye å hente i Norge, når det gjelder markedsandeler, det vil bli for dyrt. XXL er allerede ledende. At folk et halvt års tid har brukt mer på å reise, betale strøm og renter på lån, enn på å kjøpe sportsutstyr, er til å leve med. Det innebærer nok en redusert omsetning en periode, men XXL er rigget for fleksibilitet i mye større grad nå, enn for tre år siden.
Så driftsmessig er jeg trygg på at selskapet «står han av». Litt mer bekymret for hva slags planer finanstrollene har. De planene som fikk Wibe til å hoppe av. Tror den egentlige årsaken kan være at han ikke ville risikere sitt gode navn og rykte på flere sprell av den sorten som styret la opp til, da de lånte til utbytte.

Og det kan selvsagt ha vært en tabbe, selv om det jo er penger som havnet i aksjonærenes lommer. Det vil tiden vise. Jeg tror pressen vil få mye å skrive om, når det gjeldet XXL fremover.
Redigert 22.06.2022 kl 06:13 Du må logge inn for å svare