Europa i resesjon?

Slettet bruker
30.12.2021 kl 00:28 892

Nå smeller det opp med priser på det meste og produksjonen må ta korte tap før de kan øke prisene på grunn av ekstra kostnader.
Arbeidsetterspørselen er høy men folk vil kjøpe og bruke mindre i lang tid når prisene øker dramatisk det vil ikke gi mere arbeid.
Det er store ubalanser og veksten kan gå rett i dass denne våren.
Det er ikke billig strøm til elbilen i europa heller så det grønne skiftet vil skrotes av befolkningen før det staretet.
Kan alle bli oppspist og tvunget til lavere produksjon er europa konkurs.
Energie politikken og dyre budsjetter fra før kan føre til devaluering om de ikke finner løsninger som er bærekraftig,noe som ser håpløst ut akkurat nå og litt frem
Norge er unntak da de er en energie nasjon men kan måtte betale dyrt tilbake på import og avtaler.
Med ukk ute er Europa mer ulønsomt enn noen gang,dette kan bli skikkelig skummelt og med korona i baksetet.
Børsene liker det de ser,men det begynner og se ut som et surt eple ingen vil ha.
Korreksjonen er sannsynligvis snart et faktum om en ikke er en drømmer eller stjerne titter som liker biffen på utgangsdato.
Kinasyndromet er også en usynlig gjeldsfelle som kan sette sjakk matt.
Det er mye ubalanser over hele verden,dette er farlig farvann.

pengex
30.12.2021 kl 00:48 867

Media tar ikke opp slike saker. Alt er gull. Nordmenn er mer interessert i linda johansens ekteskap, hvordan få crispy ribbe og hvordan få en gyllen ståpikk.
Oversvømmelse av sudan, 20' i alaska og nedslakting av folk i burma er notiser på 3 linjer. Fuck europa. Vi har gravd vår egen grav.
Føles som man lever i verdens mest overfladiske hjørne.
Redigert 30.12.2021 kl 00:52 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.12.2021 kl 02:33 809

Det jeg kan støtte dere på er at COVID har synliggjort hvem det er de få resterende demokratier støtter opp under. Hele tilnærmingen til COVID har vært en katastrofe, og er det fortsatt. Overføringer til monopolister, multinasjonale selskaper, store og mektige aktører har bare akselerert, og regningen har blitt sent til de, politikere, etter demokratiske grunnprinsipper, skal ivareta. Både i form av å stjele penger fra de, betydelig dårligere livskvalitet og utstrakt bruk av tvang på alle måter og nivåer. Politisk virke har i lengre tid beveget seg langt vekk fra å ivareta sin befolkning, og dreier seg nå nesten bare om egosentriske mål, personlig vinning og bruk av politikk til å infisere samfunnet med " virus" som skader langt utover det COVID har som konsekvenser. Kapitalanarki og fascisme preger også de få steder som fortsatt har demokratiske elementer igjen. Når også sentralbanksjefer og media er med på å underbygge en legitimering av alt fanskap som vi blir servert hver dag, og til og med idoler får spalteplass for å forsvare polarisering, feilfordeling av goder og urett, så vil jeg påstå at de fleste samfunn er i full oppløsning. At verden tillater at de fleste land og innholdet, blir styrt av mordere, sosiopater, kriminelle virksomheter/ organisasjoner hvor beriking alltid går foran samfunnsinteresser uten at det løftes så mye som en finger, er langt mer enn bare forkastelig.
Vil det fortsette en stund til? Garantert! De fleste i Norge er så indoktrinerte at de fortsatt tror at vi lever i verdens beste land, selvom alle fakta tilsier at livskvaliteten her er i full fart nedover, omtrent bare slått av USA i den vestlige verden. Massiv og organisert indoktrinering virker i de grader, og dermed kan politikere skru til pinebenken enda noen hakk. Parallelt med dette ser vi hvor lett det er for Kina og Russland å skade økonomier ( stenge gasskrana, nekte å forsyne land med grunnstoffer osv.) Også på et nasjonalt plan kan planer saboteres, slikt sosiopaten Manchin gjorde med infrastrukturplanene til Biden, som er helt avgjørende for grønn omstilling, eller Røkke med sin tullete karbonfangst i Norge. Politiske " løsninger" er ingen reelle løsninger, men avkrevde " løsninger" fra en stadig mer kynisk kapitalsterk elite.
Politikerens oppgave er redusert til å forsvare idiotiske løsninger, som ikke er basert på viten, men kun på makt.
Dette vil fortsette en stund til, så jeg ser ingen kollaps i aksjemarkeder på lenge. Det vi vil se er enda mer makt og penger overført til eliten, og alles kamp mot alle. Aksjemarkeder idag er allerede den mest manipulerte pengearenaen som finnes, og dette fortsetter inntil the 1% og store mektige aktører har flyttet pengene sine i andre områder. De finnes for øyeblikket ikke, så da fortsetter " festen" inntil de bestemmer seg for å dra ut proppen. Deretter får vi nok en runde, hvor de skal tilegne seg den kapitalen småaktører per idag sitter på.
Det kan godt hende at vi først får en mindre reaksjon ned ( en slags generalprøve), men så lenge det er penger igjen på bordet ser vi ingen kollaps i kurser generelt, bare sektorvis kollaps ( slik vi har sett i grønne aksjer).
Forøvrig overgår grådighetskulturen i Norge nå jappetiden med meget god margin, og er de rike i Norge blitt tre ganger så rike som sine peers i rike EU land. Parallelt med dette har fattigdommen i Norge ( OECD målestokk, så da er det garantert verre i det virkelige livet) økt 7 år på rad og overgår 10% av befolkningen med god margin. I f. eks. Nederland har den gått ned 7 år på rad, og Norge kan slå i bordet med at de har 50% flere fattige enn Nederland ( 2020 tall...også i 2021 gikk fattigdommen ned der, men garantert ikke her). Den psykiske helsa her er inntil 3 ganger så dårlig som der borte for visse store samfunnsutvalg.
Om vi annekteres av Russland imorra, så tror jeg ikke at ting blir veldig mye verre🥴.
Flesteparten tror dog fortsatt at Norge er verdensmestre i å ivareta folk flest, noe som er direkte løgn.
Redigert 30.12.2021 kl 02:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.12.2021 kl 23:39 614

Dette var en god mening,takk for den.
Politikere og vekst kan uansett gå til hode på mange drømmere som meler egoistiske mål..
Stabilitet er vel kanskje det viktigste fremover noe som utfordres av politiske krumspring også i norsk politikk.
Norge bør som stat ikke ha som mål og bli rikere selv men gi befolkningen lavere matpriser og strømpriser og utanning der vi trenger det.
Men det er vel ikke mange land i verden som har svelget Norsk politikk som pr innbygger har hatt gull lotteri med olje og gass industrien som bonus men på mange måter bruker opp pengene til et enormt skatte og avgifts systemvelde som sluker de fleste til og knapt tåle strømmen som kommer.
På lånte penger turer vi frem med Teslaen,hehe