JengaX

Tex_Willer
JENGAX 04.01.2022 kl 09:46 3433

Starter en tråd om JengaX, den nye kryptosatsingen til den kjente investoren Morten Klein og Spenn Technology i Afrika. JengaX skal starte en kryptobørs i Afrika, som er et kontinent med en økning i krypto på 1200% det siste året. Ingen andre verdensdeler har flere holdere av kryptovaluta enn Afrika i følge Morten Klein. Det gir store muligheter ved å gå inn i et så sterkt voksende marked nå så det blir spennende å følge med på utviklingen fremover. Med Morten Klein som største investor får man også mye kompetanse, drive og oppmerksomhet rundt selskapet, så det er bra.

https://e24.no/boers-og-finans/i/V9oJb6/stavanger-mann-selger-kryptoselskap-for-50-millioner-til-profilert-investor

Spenn Technology har nettopp solgt CPH Crypto, en kryptobørs til JengaX for 50 millioner. Morten Klein og Spenn inngår et joint Venture i JengaX og etter planen så skal det fusjoneres inn deler av Spenn i JengaX fremover, med en form for utbytteutdeling til de eksisterende Spenn - aksjonærene. Det er meget mulig at det vil skje i aksjer i JengaX, noe som gir en mulighet til direkte eierskap i JengaX på et tidlig stadium, i tillegg til eierandelen på 20% som Spenn har i JengaX.

JengaX skal etter planen noteres på OTC - listen i Oslo senest 2. kvartal 2022.

Denne tråden kan brukes til å poste informasjon og diskutere om JengaX etterhvert som selskapet utvikles, så kom gjerne med innspill. 🙂
Redigert 04.01.2022 kl 09:50 Du må logge inn for å svare
tomsa
04.01.2022 kl 10:07 3410

Spennende aksje, sitter med en liten pott i Spenn AS, «min rocket stock» Afrika, er vel det kontinentet man på noen måter er i ferd med å ta av…. et nytt Kina? En veldig befolkningsvekst, mest ungdom!
Afrika-Ungdom-ny teknologi-….. tror dette kan være et godt lodd. Samtidig er jeg ikke helt fornøyd med at de har gjort så mye organisasjonsendringer, salg, nasdaq mm. Men dette må en vel se på som et ledd i en forhåpentligvis sterk positiv utvikling
Tex_Willer
04.01.2022 kl 12:18 3359

Ja, Afrika er jo et kontinent med stor utvikling i mange land, med spesielt fokus på kryptovaluta siden det er en måte å investere og spare på som er tryggere på mange måter siden inflasjonen fremdeles kan være stor i enkelte land. Afrika er det kontinentet der flest privatpersoner bruker krypto og også ønsker å bruke det i hverdagen, noe Spenn legger til rette for med oppstart og integrering av kryptobørsen til JengaX på Spenn - plattformen.

Organisasjonsendringene (oppkjøp og fusjoner) gjøres jo med tanke på å gjøre Spenn mest mulig brukervennlig og interessant for afrikanerne, slik at de møter både behovet for å investere og spare i kryptovaluta samt å kunne bruke kryptovaluta på samme måte som vanlige penger. Brukerne kan ta ut kryptovaluta som sømløst veksles inn i nasjonal valuta så alle kan kjøpe dagligdagse ting som mat og klær på en enkel måte. Organisasjonsendringene vil nok roe seg mer etterhvert, men jeg synes alt som er gjort så langt er fornuftig. Man kan se at selskapet tenker langsiktig og strategisk i forhold til å skape et mest mulig brukervennlig og innovativt produkt.
Redigert 04.01.2022 kl 14:39 Du må logge inn for å svare
Tuambeat
04.01.2022 kl 22:51 3276

Tex_Willer, kjekt å se noen fremsnakke Spenn og JengaX.

Er JengaX er ny uavhengig kryptobørs i Afrika, eller er JengaX avhengig av Spenn for å få brukere? Fordi da blir hele litt misvisende dersom kontinentet Afrika blir nevnt, men Spenn bare opererer i 3-4 land i Afrika. Spenn har levert guidingen for 2021 og vel så det, men kursen faller stabilt hver dag.

Hva tror du trengs for å snu trenden, hva er evt bunnen? Pr dd er Spenn verdt 633M.

Har du aksjer i JengaX? Hva mener du JengaX er verdt/ pricetarget på den?

Hilsen engasjert kryptoinvestor!
Tex_Willer
06.01.2022 kl 10:52 3184

Tuambeat, ja både Spenn og JengaX er to veldig spennende og fremtidsrettede selskap så det er fint å kunne utveksle kunnskap og diskutere litt rundt det.

Sånn som jeg har forstått det er JengaX en uavhengig kryptobørs i Afrika som ikke er avhengig av å operere i markedene der Spenn er i dag. Samarbeidet med Spenn gir imidlertid som Morten Klein sier i artikkelen en flying start for JengaX med tilgang til over en million kunder fra start med flere synergieffekter som styrker satsingen. Et eksempel på det er avtalen Spenn har inngått med organisasjonen Zanamaca i Zambia, der Zanamacas 6 millioner medlemmer skal onboardes på Spenn - plattformen den neste tiden. Da vil JengaX etterhvert få tilgang til 7 millioner Spenn - kunder, osv..

Spenn har levert godt i forhold til guiding allerede, og kursen er synkende. Det skyldes nok flere faktorer.

Trenden er nedadgående og det kan ta litt tid å snu trender, men nå som aksjekursen er presset så langt ned er det en god mulighet for en skikkelig rekyl når det først snur. Selskapet er lavt priset med en free float (tilgjengelige aksjer i selskapet) på bare ca. 10% grunnet en lock up på 85% av aksjene samt at en stor del av aksjene er eid av innsidere som ikke selger. I tillegg husker nok markedet at Spenn - kursen på det høyeste lå på 12 DKK etter en eventyrlig oppgang i Mai i fjor, noe som kan tiltrekke flere investorer ved sterk oppgang og drive ytterligere oppgang.

En annen årsak til nedgangen nå er gamle aksjonærer som har vært med i Spenn over lang tid som selger seg ned med de 15% de har mulighet til etter lock-up avtalen. De som er villige til å selge på disse lave nivåene vil gå tomme etterhvert siden det er begrenset hvor mye de kan selge. Når de er ferdige vil salgspresset avta. De siste emisjonene i Spenn før de gikk på børs har vært på tilsvarende ca. 17 danske øre. Vi nærmer oss nå dette nivået, og det er naturlig at salgsviljen vil avta etterhvert som vi nærmer oss det nivået.

En tredje årsak er den generelle nedgangen i smallcapaksjer i markedet, der dette segmentet har blitt totalt utbombet de siste månedene. Januar er jo historisk en sterk måned for smallcapaksjer, så er det et rett tidspunkt for en rekyl så er det denne måneden. JP Morgan mener f.eks. det er en god mulighet for shortskvis og rally i smallcapaksjer i Januar, så vi får satse på at det skjer. Det er litt uro i markedet i dag, men det kan fort endre seg.

En katalysator for å snu trenden og skape rekyl kan være en positiv analyse fra et av de store meglerhusene. Det ble nylig opplyst fra ledelsen i Spenn at de er i dialog med flere meglerhus, så vi kan håpe på en analyse snart.

I følge børsmeldingen om JengaX og Spenn går det frem at den delen av Spenn som fusjoneres inn i JengaX som gir grunnlaget for utdeling til Spenn- aksjonærene (antageligvis i aksjer i JengaX), gjøres basert på en verdsettelse av JengaX på 400 millioner. Dette vil sannsynligvis bli før JengaX noteres på OTC i Oslo senest 2. kvartal 2022. Det er vanskelig å si hva verdsettelsen vil være når selskapet går på børs og hvordan utviklingen blir, men om man ser på Arcane Crypto, en annen kryptobørs som Morten Klein tjener gode penger på, så har dette selskapet vært verdsatt til 1,5 - 2 milliarder kroner de siste månedene. Det er langt fra umulig at JengaX vil få en tilnærmet verdsettelse på relativt kort tid. Da vil man i såfall gjøre en kjempedeal om man får tildelt aksjer i JengaX som Spenn - aksjonær basert på en verdsettelse på 400 millioner. Jeg har ikke aksjer direkte i JengaX nå, men har aksjer indirekte via Spenn's eierskap på 20% i tillegg til utdelingen til Spenn - aksjonærene som kommer etter fusjonen av deler av Spenn inn i JengaX.

"JengaX will build on technology and KYC solutions (Know Your Customer) delivered by SPENN Technology’s subsidiary Blockbonds AS. A part of Blockbonds AS will be demerged into JengaX in a transaction based on a valuation of JengaX set at approximately NOK 400 million post merger"

https://via.ritzau.dk/announcement?announcementId=4557&lang=en

Det er en rekke spennende muligheter og ting på gang i både Spenn Technology og JengaX som mange investorer enda ikke har fått med seg. Det er to meget fremtidsrettede selskaper som har posisjonert seg svært godt i et marked med en vekst i krypto på 1200% det siste året. Det ble et langt svar på spørsmålene, men så er det også mye interessant som skjer både i krypto og i disse selskapene nå. 🙂
Tex_Willer
06.01.2022 kl 15:03 3124

https://mfn.se/nir/a/spenn-technology/spenn-technology-a-s-cashes-nok-20-million-from-sale-of-jengax-shares-4f4baa12

Enda en stor nyhet fra Spenn! De selger 10% av sin nåværende eierandel i JengaX for 20 millioner. Det mest interessante er imidlertid at Spenn vil eie så mye som 55% av JengaX etter fusjonen der deler av Spenn skal fusjoneres inn i JengaX med en verdsettelse av JengaX på ca. 440 millioner. Ledelsen i selskapet har signalisert at det vil bli en utdeling til Spenn - aksjonærene etter denne fusjonen (antageligvis i form av aksjer i JengaX), og når Spenn får en så stor eierandel er det sannsynlig at utdelingen til aksjonærene blir betydelig! Uansett vil Spenn - aksjonærene gjennom Spenn sitte med en eierandel på 55% i en kryptobørs i Afrika med den kjente norske investoren Morten Klein som medeier og samarbeidspartner. Afrika er et kontinent med en ekstrem vekst i krypto på så mye som 1200% det siste året. I følge Morten Klein er det heller ingen kontinenter med flere holdere av kryptovaluta enn Afrika, så timingen for denne satsingen er meget god, selskapet virker perfekt posisjonert for dette.

Her er utdrag fra børsmeldingen :

"As part of the strategic move to spread the JengaX share on more hands in preparation of the announced 2022 OTC listing, SPENN Technology A/S has sold a 10 percent stake in JengaX for approximately NOK 20 million – based on a valuation of JengaX at NOK 200 million.

JengaX is a crypto exchange company established newly established by two leading Norwegian-based crypto currency and blockchain companies: Sunzis AS (owner and CEO Morten Klein) and SPENN Technology A/S (owner and CEO Jens Glaso). JengaX will provide smooth and instant purchase and sale of various crypto currencies, and instant conversion between crypto and fiat (national currencies) – primarily in Africa.

JengaX will build on technology and KYC solutions (Know Your Customer), similar to BankID in Norway or NemID in Denmark, delivered by SPENN Technology’s subsidiary Blockbonds AS. A part of Blockbonds AS will be demerged into JengaX in a transaction based on a post-merger valuation of JengaX at approximately NOK 440 million.

At that point, SPENN Technology A/S will own approximately 55 per cent of JengaX, valued at approximately NOK 240 million."
Tex_Willer
07.01.2022 kl 10:54 3056

Det er enda en spennende ting ved den siste børsmeldingen. Det er et strategisk salg skriver selskapet. De får inn 20 millioner som øker bunnlinja, men det jeg er nysgjerrig på er hvem kjøperen av aksjene er. Ikke umulig at det kan være en profilert investor.

DLT på Oslo Børs, der Spetalen er involvert, er jo et selskap som fokuserer på å gå inn i blokkjede, krypto og wallets :

"DLT ASA er et teknologiselskap som fokuserer på utvikling, drift og støtte av blokkjeder. Selskapet søker å identifisere prosjekter, team og selskaper innen desentralisert økonomi og støtte åpen kildekode for offentlig distribuert ledger-teknologi. Selskapets strategi er å fokusere på blockchain og desentraliserte plattformer, protokoller, børser og wallets"

Dette blir jo bare spekulasjoner, men Spenn passer beskrivelsen perfekt vil jeg si. Det hadde vært veldig spennende om de hadde gått inn i JengaX og Spenn. 🙂
Tex_Willer
14.01.2022 kl 10:12 2895

https://yellowcard.io/blog/crypto-scoop-bitcoin-will-hit-100k-before-mid-year/

Spenns samarbeidspartner Yellow Card har kommet med nyttårsoppdatering rundt krypto.

Yellow Card er bull på krypto og tror på et nytt bullrun i 2022, med Bitcoin i 100.000 kanskje allerede til sommeren. De refererer til Goldman Sachs som også tror på en pris på Bitcoin på 100.000. Om vi får et nytt bullrun for krypto vil det dra med seg fintech - og kryptoselskaper som Spenn og JengaX, som vil dra nytte av dette. Krypto og blockchain - teknologi er fremtiden, så dette vil bare øke på fremover.
Tex_Willer
19.01.2022 kl 11:52 2768

https://www.linkedin.com/posts/jensglaso_storiesofspenn-activity-6888436703007129600-QihV

I en oppdatering skriver CEO at han drar på en 4 ukers reise til Afrika. Han beskriver på en veldig fin måte hvordan kjerneideen med Spenn kan hjelpe mange vanskelig stilte mennesker i Afrika. Han skriver at han de neste fire ukene skal besøke Zambia, Mozambique, Rwanda, Uganda, Kenya, Ghana og Nigeria. Dette er veldig spennende, det er store muligheter for at det kan bli inngått flere avtaler i løpet av disse ukene.

Reisen til Zambia kan gi fortgang i prosessen med å onboarde de 6 millioner kundene på Spenn - plattformen, så det er ikke umulig at vi får en oppdatering der snart.

Rwanda kan gi nye avtaler og en snarlig oppdatering på det nye låneproduktet til Spenn som vi så langt vet har blitt veldig godt mottatt av kundene.

Uganda er det neste landet Spenn skal etablere seg i, der det ble børsmeldt at de så for seg at det skjedde i slutten av 2021. Ikke umulig vi får en oppdatering på at de er i gang med dette etter reisen til Uganda.

Nigeria er det største landet i Afrika med over 200 millioner innbyggere og et marked med et enormt potensial for Spenn. Nigeria har også et stort og økende kryptomarked, noe som er perfekt for kryptobørsen JengaX. Ikke umulig det kan komme noen avtaler her også i løpet av disse 4 ukene.

Kenya er et land der Spenn allerede har tilstedeværelse med et kontor med en del ansatte. Kenya var faktisk det første landet der Spenn etablerte seg, og Spenn sitt økosystem er bra bygget ut der allerede. Får vi godkjenning og en avtale med en bank i landet vil det gå fort å rulle ut Spenn.

Spenn's aktiviteter i Ghana og Mozambique er det lite informasjon om, så det blir interessant å se hva som skjer der de neste ukene.

Ellers er flere av disse landene interessante for etablering av kryptobørsen til JengaX, så det kan fort komme overraskelser her også i de kommende ukene.

Se utdraget fra LinkedIn :

"Disse rwandiske kvinnene er selve bildet på hvorfor SPENN Technology eksisterer. Hver dag sitter de her og selger bukser. Tidligere la de pengene i en boks, som gang på gang ble stjålet. Nå kan de sette dem trygt inn på en sparekonto – med 4 % rente. Gjennom å sette inn en liten sum på kontoen sin hver dag, har de klart å bygge seg opp en solid buffer. Og pengene er trygge. De slipper å legge dem i en boks før de setter seg på bussen og må stille seg i en lang bankkø for å sette dem inn. Det er dette som var kjerneideen da jeg startet SPENN. Å løse problemene kontantsamfunnet byr på – på en profitabel måte for alle involverte.

I dag setter jeg meg på flyet for å besøke eksisterende og mulige nye markeder på det afrikanske kontinentet. Det er noe av det mest givende jeg gjør. Og det er fantastisk å se utviklingen som har vært siden SPENN først gjorde sitt inntog i enkelte av landene 👏🏻 Jeg kan nå både komme meg fra flyplassen til hotellet og handle på det lokale supermarkedet uten så mye som en mynt i lommeboka. Jeg trenger bare SPENN-appen. Taxisjåførene er et annet eksempel. Av og til går de tomme for kontanter, og må låne noen dollar som startkapital for å fylle bensin. Med SPENN har de pengene digitalt. Og trenger de å låne noe, kan det gjøres i appen.

I skrivende stund har vi over én million brukere verden over. Men vi ønsker å bli flere – for det er fortsatt en vei å gå når det kommer til finansiell inkludering globalt. Det er grunnen til at jeg de neste fire ukene skal besøke Zambia, Mozambique, Rwanda, Uganda, Kenya, Ghana og Nigeria. Jeg gleder meg til å få møte de fantastiske menneskene her, og både se SPENN i bruk og ikke minst observere hvor vi har potensial for å hjelpe. Det er utrolig motiverende å first hand se forskjellen vi gjør – og kan gjøre – for mennesker 🤝

I løpet av den neste måneden vil jeg dele bilder, videoer og historier fra hvert land jeg besøker her på LinkedIn. Vil du få det med deg, følg gjerne både meg og hashtaggen #StoriesOfSPENN."
Tex_Willer
16.02.2022 kl 09:52 2362

Legger inn denne posten fra Spenn - tråden da den også inneholder informasjon om JengaX:

CEO i Spenn er i Nigeria nå som er det siste landet på rundreisen i Afrika. Nigeria er hovedmarkedet til Access Bank, som er en av partnerbankene til Spenn. Access Bank er en av de største bankene i Afrika med et aggressivt mål om å bli den aller største banken. Spenn er en del av planen for å nå dette målet, så det vil ikke være overraskende om det også kommer en avtale ut av dette besøket.

En avtale med Access Bank i Nigeria vil i såfall kunne være den avtalen med det største potensialet av alle så langt. Grunnen til det er at Nigeria er det desidert mest folkerike landet i Afrika med over 200 millioner innbyggere. Det er et enormt marked for Spenn, større enn alle markedene de er i per nå til sammen!

Det har også vært mye oppmerksomhet rundt den sterke veksten i brukere av krypto i Nigeria, noe som er perfekt for kryptobørsen til JengaX som skal startes opp i Afrika om kort tid. Minner om at JengaX skal noteres i Oslo senest 2. kvartal 2022, og at Spenn da vil ha en eierandel på 55%. Man får dermed indirekte eierskap i JengaX ved å investere i Spenn. Det er også planlagt en utdeling til aksjonærene etter at en del av Spenn er fusjonert inn i JengaX. Dette vil antageligvis skje i form av aksjer før noteringen i 2. kvartal. Det er faktisk ikke så lenge til 2. kvartal nå, så vi kan nok vente nyheter rundt dette snart. Når de nyhetene kommer kan det være greit å allerede sitte godt plassert i Spenn.