Maktesløse politikere

noprofit
STRøM 15.01.2022 kl 14:19 2633

Her står støre og gjengen og sier at de ikke kan gjøre noe, mens i Frankrike pålegger de kraftprodusenten å selge til fastpris langt under markedspris.

Nei det er EU regler,......Acer etc,,,,,,,hva er det med HAN!!!!!

Går det an å være mindre statsmannsaktig???? og det verste av alt et han liksom representerer ARBEIDER partiet og med slagord som NÅ ER DET VANLIG FOLKS TUR.

Hvor feil er det mulig å komme??? Helt utrolig hvis AP klarer 10% på neste valg, makan til nølende og vinglete regjering tror jeg ALDRI vi har opplevd.

kodenavn
15.01.2022 kl 17:02 2571

Nå er det vanlige folks tur til å fylle opp statskassa via strømregningen.

Slik at Støre kan dra rundt i verden å love store bidrag til det grønne skiftet.
Vanlige folk betaler.
noprofit
15.01.2022 kl 17:26 2537

Samt bruke / gi bort en masse penger slik at de får høye stillinger i internasjonale organisasjoner når er ferdige som politikere.
PSI- Investor
15.01.2022 kl 17:40 2521

Jo men Frankrike de er jo ikke fullverdige EU- medlemmer. De er jo bare med i noe sånt eøs- greier og trenger ikke forholde seg så strengt til eu’s mange dustete pålegg som Norge må.

Eller
Kan det ha vært omvendt
vicktor
15.01.2022 kl 17:51 2497

Sverige bruker den samme kabelen som Norge, når de eksporterer strøm til England.
De har stoppet eksporten av strøm gjennom den kabelen.
Det tør altså ikke Støre å gjøre.
Slettet bruker
15.01.2022 kl 18:49 2447

i Frankrike pålegger de kraftprodusenten å selge til fastpris langt under markedspris.

Link?
Odi.1
15.01.2022 kl 19:52 2373

Innfør 100% mulighet for å stryke politikere på og i alle valg.
Eneste som kan stoppe galskapen ; og få noe som kan ligne på ett demokrati. Ett total forbud med å kumulere.
Njord
15.01.2022 kl 22:33 2271

Norske politikere skyver EØS avtalen foran seg: Selv Vedum gjorde dette når det gjalt taket på lønnskompensasjon.
Forbanna sludder og og vås; vi har en gjeng servile nikkedukker helt uten baller på Stortinget som ser ut til å ha nok til å tuske til seg fordeler 🤬
Det er klinkende klart Norge nå burde sette strengere krav til minstevannstand i reservoarene, for dermed å redusere eksporten, samt innføre makspris med begrunnelse egenforsyning. Så får vi se da hva EU gjør. Mest sannsynlig Ikke en dritt; akkurat som Putin så kan vi vise liten vilje til økt gasseksport. Makan til ryggløse folk vi har valgt inn som våre fremste tillitsvalgte 🤬

Njord
Redigert 16.01.2022 kl 15:21 Du må logge inn for å svare
vicktor
15.01.2022 kl 22:54 2251

Njord
Helt enig med deg. Støre har sagt at vi har full styringsrett over EL kraften.
Forstår overhode ikke hva de holder på med.
Slettet bruker
15.01.2022 kl 23:18 2218

De tjener bedre på å selge strømmen utenlands enn innenlands.
Så kommer noe lindrende behandling med tiltak som varer fire måneder, mens de i sitt stille sinn vet at neste vinter blir det samme regla.
Høye strømpriser blir den nye normen.
Statskassa bugner over av likviditet med høyere utbytte fra Statskraft, gass- og oljeinntekter.

Nå har riktig nok oljeprisen gått mye de siste to dagene, men leste en plass at statsbudsjettet regnet inn 200 kr mindre pr. Fat enn nåværende pris er. 550 vs. 750.
Gassprisen vet jeg ikke, men utbyttet fra Statskraft er omtrentlig dobbelt fra 20 til 21.
De kommer til å ha problemer med å bruke pengene, så da bruker dem det på ting vi vanlige folk ikke forstår.
Håper virkelig jeg tar feil, for det er nok ting å bruke pengene på i Norge.
Kappa3278
16.01.2022 kl 07:02 2118

Nå er det vanlige folk sin tur å betale.
AP sin definisjon på fordelings politikk er å fordele offentlige topp stillinger seg mellom, likt.
Slettet bruker
16.01.2022 kl 10:19 2032

Er det ingen som lurer på hvorfor det stadig dukker opp nye strømselskap?
Disse gjør ikke annet enn kjøper og selger strøm. Fjordkraft er en av disse. Det er priset til 11 milliarder! Etter 2005 da Stoltenberg-regjeringen liberaliserte strømmarkedet og etter Erna slapp inn Acer er prisen mangedoblet for forbrukerne. Strøm er noe alle må ha hele tiden, derfor blir dette så feil. En kw/t koster som kjent 8 øre å produsere.
Å slippe kapitalkreftene inn i uten reguleringer måtte gå galt.
Vi vil ha tilbake det gamle systemet, legg ned Norpool og kutt av kablene!
Odi.1
16.01.2022 kl 10:30 2010

Dette er bare en forsmak. Bare slapp av. Syt til en blåner.
Det er kun en ting som kan stoppe galskapen.
Fjern kumulering; få inn de mest politike og oppegående politikerene. AP oppererer mer som en gammeldags form for Amerikansk sekt som på toppen beskytter hverandre for sine prevelegium på andres bekostning.
Redigert 16.01.2022 kl 10:31 Du må logge inn for å svare
Hjembrent
16.01.2022 kl 11:16 1959

Utrolig mye dumt å lese her. Noen vil ha det gamle systemet og noen vil ha makspris. Hvis en setter makspris på en vare som det er for lite av, må en jo innføre rasjonering isteden. Hvordan skal det gjøres? Maks 2000 kwt per måned uavhengig om du har stor eller liten familie, stort eller lite hus? Poenget er at det for tiden er lite strøm tilgjengelig pga lite vind og lav magasinfylling. Samtidig er marginalstrømmen dyr å produsere pga høye gasspriser. Da må vi spare litt på strømmen alle mann. I tillegg må vi over tid etterisolere husene våre, kjøpe små elbiler isteden for store, bygge solcelleanlegg på taket osv. Ingen av disse tingene vil bli gjort hvis det er så lave strømpriser som vi har hatt de siste ti - tjue årene. Så er jeg også enig i at staten, som får ekstra store inntekter i en periode, nå subsidierer strømmen i noen måneder, særlig for de fattige. Uten mulighet for kraftutveksling hadde vi sittet og fryst med tomme vannmagasiner i tørre år. Men de som drømmer om nye batterifabrikker og strømkrevende datasentre i Norge, bør kanskje tenke seg om en gang til.
Slettet bruker
16.01.2022 kl 11:22 1945

Hjembrent skrev Innlegget er slettet
Til opplysning produserer Norge mer strøm enn vi bruker. Magasinene tappes til utenlandskablene. Før hadde kjøkkenwattmeter hvor vi enkelt kunne se om vi var under streken. Overforbruk betalte vi mer for. Veldig enkelt å forholde seg til.
Odi.1
16.01.2022 kl 11:40 1911

Teori og praksis?
De står på nyhetene og forteller at de tappet ned magasin for den grunn at de "regnet" med mye vindkraft inn til Norge fra Europa i løpet av høsten og vinteren.
Det er overflod pr innbygger med energi i Norge.
Forrurense natur med solparker og vindmøller er total unødvendig.
Konkluderer nå EU med at gass kommer under klimavennlig; så må vi jo bygge ut på gass energi ; over alt der det er mulig og hendsigsmessig.
Er vel rett rundt hjørne med avstemmingen i EU.

* Er dog for solenergi og vind energi der det har en hendsikt ut i verden.
Redigert 16.01.2022 kl 11:46 Du må logge inn for å svare
keisam
16.01.2022 kl 12:16 1871

Dette er det kapitalistiske systemet vi alle er enig om er det beste for samfunnet. Når vi skal pusse opp et soverom fungerer det veldig godt, går inn på nettsiden mitt anbud, beskriver rommet og løsning, får inn 5-7 ulike håndverkere som gir tilbud og vi velger som regel det rimeligste. Markedet bestemmer prisen ut fra tilbud og etterspørsel.

I 2017 uttalte Raymond følgende i Aftenposten:
"Oslo kommune vil eie Norges nest største vannkraftprodusent
Under pressekonferansen sa byrådsleder Raymond Johansen at produksjonsdelen av Hafslund vil legges inn som et datterselskap av kommunens heleide kraftselskap E-CO. Dette vil gjøre E-CO til Norges nest største vannkraftprodusent etter Statkraft.

– Dette sikrer Oslo kommune eierskap over strømnettet og kraftproduksjonen som i dag eies av Hafslund, sier Johansen.

Johansen forteller videre at siden Hafslund ble privatisert, så har det blitt tatt ut utbytte for 5,5 milliarder kroner.

– Dette viser klokskapen og nødvendigheten av et kommunalt eierskap, fortsetter byrådslederen.

Gjennomføringen av transaksjonen og eierskapsrestruktureringen er forventet å finne sted i løpet av tredje kvartal 2017"

Ut fra Raymond sine uttalelser om klokskap så bør vel kanskje utbytte tilfalle innbyggerne, men det er vel kanskje som å tro på julenissen.

Sjekket litt på purehelp for selskapsopplysninger men mistet oversikten fullstendig, er så mange selskap under Hafslund ECO. Fordelen med denne type organisering og selskapsstruktur er sikkert mange, utvilsomt for enkeltpersoner som sitter i hverandres styrer med sannsynligvis markedstilpasset honorarer.

Staten sin refusjonsordning er urettferdig. De kommunene som eier/produserer kraft gjør det bra og de kommunene som ikke eier/produserer kraft blir ikke kompensert. Ullensaker kommune tror jeg ikke har store kraftinntekter og er nedsyltet i gjeld, skal de på noen måte kompenseres? Øke skattene og avgiftene for å kompensere økte kostnader? Hva skjer med tilflytning når kommuneøkonomien er skral? Slik det ble sagt for litt siden, da det blåste så mye i Europa, satte kraftselskapene prisene så høyt som de ville på Nordpool, struper etterspørselen. Hvis kraftprodusenten var så bekymret for nivået i magasinene da, hvorfor tenkte de ikke på det i sommer? Det er vel neppe så enkelt å styre dette med vannmagasin osv. men jeg tror nok grådighet er en viktig faktor. Når strømprisene legger seg på 60-90 øre utover våren og sommeren så har vi tilvendt oss prisene og inntekten til kraftselskapene blir betydelig i årene fremover. Dette er kapitalismens natur, de rike blir rikere og de fattige blir fattigere. Politikkere kan ikke gjøre noe med dette, og vi blir bare mer å mer glad i disse ettersom de tar deler av vår strømregning, gjennomsnittlige nordmann blir mer og mer avhengig av staten og vår frihet svekkes for hver dag. Nå kommer det forslag om at folk kan bygge hus uten pipe, alternativ oppvarming i hus er ikke eksisterende. Jeg har ikke noe stor kjennskap til mafia men jeg tror det fungere nesten på samme måte, arbeiderne innhenter penger, overleverer dette til mafiabossen og deretter vil mafiabossen dele ut noe av disse pengene igjen til arbeiderne. Mulig også stor likhet med de entreprenørene som driver med sosial dumping, arbeiderne har en tariffesta lønn men må betale skyhøye priser for bolig og annen livsnødvendig varer og tjenester.
Redigert 16.01.2022 kl 12:20 Du må logge inn for å svare
Odi.1
16.01.2022 kl 12:22 1865

Fin innlegg Keisam👍

Raymond er vel AP politiker også.
Dog må en huske at folk kan søke/tigge om BO Støtte .
Ap og co har laget ett sikkerhetsnett for folk flest.
Jonas Støre : " Vi lytter til folket"
Spennende det vel?
Gled dere til Domino effekten av denne politiske galskapen.
Hvor mange % tror dere mat vil stige fremover ?
Hvem troe dere sitter med styre-honorar fra Samvirkesystemene som er tredd ned over hodene våre?* ultimate komedien slår inn når det å passe på barn og bytte på bleier er totalt katastrofalt å tjene penger på;
" FELLESSAPETS VERDIER" Co / AP ; Sv og SP
Mens livsnødvendig energi i ett av verdens kaldeste land kan en spekulerte bort i alt mulig ; som gode Honorarer og posisjoner. til politikere i alle krøk og kroker.
Redigert 17.01.2022 kl 11:57 Du må logge inn for å svare
Hjembrent
16.01.2022 kl 13:38 1809

Og hvem skal bestemme hvilket nivå overforbruket ditt, og mitt, skal ligge på?
Slettet bruker
16.01.2022 kl 15:15 1758

Strømprisene var regulert da, ingen spekulasjon. Vi betalte hva det kostet å produsere. Kapasiteten i nettet ble regulert med en pris for opp til ca.4 kw og en pris for merforbruk.
keisam
16.01.2022 kl 16:00 1701

Strømprisen er i dag også regulert, med et lovverk som passer som hånd i hansken for kraftprodusenter. Når inkompetente globalistiske folk som Espen Barth Eide forsvarer felleseuropeiske energipolitikk med velsignelse av brødhuene fra USA så kan vi ikke forvente mere. 26,3 % stemte på AP ved sist valg, så statistisk sett er hver fjerde person som leser dette tilhenger av dette systemet. Energikrisen har vært varslet lenge.
pengex
17.02.2022 kl 18:37 1282

Har vært gjennom en runde på faststrøm og det billigste er 110øre i 3 år. Når skal vi få ett overslag på hva fremtiden bringer? Legger snart om tavla 50/50 målt /ikke målt og tar smellen når elvia banker på.
pengex
17.02.2022 kl 18:38 1282

Har vært gjennom en runde på faststrøm og det billigste er 110øre i 3 år. Når skal vi få ett overslag på hva fremtiden bringer? Legger snart om tavla 50/50 målt /ikke målt og tar smellen når elvia banker på.
Slettet bruker
18.02.2022 kl 01:41 1182

Er dette så jævli vanskelig ?
Enten så kompenseres abonnentene i Norge. Husholdningene kan deles inn i 4 - 5 kategorier etter historisk forbruk,
antall personer i husstanden e.lign. Disse kategoriene får et maks kwt tak som kompenseres ordentlig.
Snittprisen 2011 - 2020 var iflg. energimeldingen side 54, 27,1 øre/kwt.

Eller så holdes det folkeavstemning om oppsigelse av EØS-avtalen. Utenfor EØS vil Norge ha full råderett over norsk strøm.
Og kan disponere strømmen som folkeviljen vil. Og hva folkeviljen vil er rimelig klart. Ikke vanskeligheter der.
Vi setter passende priser på det vil skal bruke selv, og eksporterer resten dyrest mulig. Vi kan også bygge ut mye mer
kraft (som staten gjøres til eier av) med selvkost 20 - 30 øre, og eksportere det dyrest mulig. Alt overskudd i statskassen.
Redigert 18.02.2022 kl 01:42 Du må logge inn for å svare