NIKOLA - Et mareritt eller tidens mulighet

Slettet bruker
NIKOLA 21.01.2022 kl 20:35 8472

Nikola er "i fritt fall" og det er så absolutt ingen teknisk støtte på nedsiden. Etter rentefrykten i USA tok grep har aksjen "trynet" fra USD 15,56 i november 2021 til USD 7,52 i skrivende stund. For å få litt større perspektiv er ATH rundt USD 92,-09 juni 2020. Nå gikk nok denne såpass høyt på luft og kjærlighet i god kombinasjon med "ren svindel" (Noe som også nå blir bellyst i MSISE). Er det i det hele tatt noen grunn til å vie denne noe oppmerksomhet?

Ja det er det. Ny ledelse har fått selskapet på "rett kjøl" . Ting begynte å se lovende ut med flere nye ordre, fornyet optimisme og litt greiere kurser. Dette var før rentespøkelset. Er dette en så stor trussel?

Dette er jo 1000 kroners spørsmålet. Skyhøy inflasjon har satt verdens sentralbanker på tå hev. Om denne inflasjonen vil fortsette er høyest usikkert. I dag kan vi lese at forsyningsproppen innen skipsfarten er i ferd med å løsne. Cap size ratene faller som en stein sammen med bl.a. GOGL. Dette er imidlertid et signal på sannsynlig fall i inflasjonen om man tar bor energi. Og energi er jo hele grunnlaget for Nikola som skal revolusjonere tungtransporten. Nok om det.

Rent teknisk er aksjen i fritt fall. Det har den vert en stund og dermed ført MACD inn i en ekstremt gunstig posisjon. Spesielt i time chartet. Dag chartet kan gi rom for noe mere nedside. Oppsiden som i dette caset er av interesse er høyt. Fra USD 7,43 til USD 15,56 er jo en hyggelig oppside i en relativt kort tidshorisont.

Jeg skriver dette kun fordi jeg "ikke gidder" å se bursdagsprogram på NRK. Heller PC med XO og trade NIKOLA som i øyeblikket er ned 6,76% men som har vert lavere, hehe.
manduka
28.07.2022 kl 16:04 606

Hvis "proposal 2" går gjennom og det blir trykket opp et par millioner ny aksjer, er det noen som har noen formening om hva dette vil gjøre med aksjekursen?