Bearmarkedet er ett faktum. - hvor ny finanskrise venter.

Slettet bruker
USA 27.01.2022 kl 03:59 63137

Man har lenge lurt paa hva som ville drepe det 13 aar lang bullmarkedet. Ville det bli en stor naturkatastrofe, at gjeldsboblen sprakk, Covid som mange trodde en stund, eller noe annet.

Det ble noe annet. Inflasjon, fordi sentralbankene har tatt alt for mye moellers tran. Altfor hoey Inflasjon tvinger sentralbankene til og avslutte pengetrykkingen, og til aa sette opp rentene. Hor heving av rentene vil drepe kredittveksten, og da begynner man paa en nedadgaaende trend.

En annen aarsak til at vil gaa over i ett bearmarked, er fordi boersene har opptraadt som ett pyramidespill fremfor boers i alle disse aarene, godt foret av fiatpenger som har satt en verdi paa selskapene som ligger langt over deres relle verdi. Multipplene har naermest gaatt berserk. Naa skal denne verdien normaliseres. Og den ligger er ett godt stykke under dagens verdisetting paa boers.

Ponzischemet er endelig over. Og man kan begynne og forholde seg til en normal boers igjen som er litt mer forutsigbar. For naa skal regningen for ponzischemet betales. Det blir spennende og se hvordan dette vil slaa ut paa verdens boerser. Tipper det til slutt blir saa ille at folk flest til slutt vil oenske at USA's tre siste presidenter, og de tre siste sentralbanksjefene, burde settes i fengsel fordi de med aapne oeyne (og paa tross av alle advarsler) har omgjort USA til ett konkursbo som vil sende verden ut i en ny finanskrise.

Pga. dette, vil det nok vaere mange land som vil bli noedt til og ta en Kypros i loepet av de neste aarene. Men foerst skal vi kraftig ned, deretter kommer en ny panikkrunde med pengetrykking og store underskudd paa statsbudsjettene, som ikke vil vare saa lenge fordi gjelden er blitt saa hoey at rentene vil stige for mye, noe som vil kulminere i en ny finanskrise. Det eneste som kan hjelpe paa veien dit, er at Mancin gir etter og tillater BBB, men det er kan 40 milliarder kr. i snitt pr. stat pr. aar, slik at det spoers om det er nok til og stagge en gjeldkrise i mangel paa likviditet, Det tror jeg ikke. For det blir som om Norge skulle bruke 40 milliarder ekstra, og det er ikke nok.

Vi faar se, det er mye penger der ute etter alle pengetrykkingen som har vaert foretatt, men hvis makro fortsetter sin nedgang som vi har sett signaler om den siste tiden, og er noe som har skjedd i god tid foer pengetrykkingen blir avsluttet, er det nok kroken paa bullmarkedet for denne gang.
Redigert 27.01.2022 kl 09:02 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
19.10.2022 kl 22:56 1272

Vi har hørt det her først, ca hver måned de siste 15 årene :)
gepard1
19.10.2022 kl 22:46 1298

Tipper boersene vil storkrakke i November eller Desember.

Hvor boerskrakket i 1929 kommer til og se lite ut i sammenligning.

Bonds, aksjer og derivatmarket, alt kommer til aa gaa til helvete.

Be prepared, For starter de QE igjen, kommer inflasjonen til aa utvikle seg til hyperinflasjon, alle vet at verdens stoerste industri nasjoner ikke har noen mulighet til aa betale tilbake sin gjeld, og rentene paa statsbaerende gjeld kommer til aa gaa til himmels. Bare uker igjen til verdens stoerste boerskrakk ever. Du hoerte det her foerst.;-))
Redigert 19.10.2022 kl 22:52 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.10.2022 kl 14:54 1364

Er helt utrolig at børsene er her oppe. Jeg har ikke et papir og er svært forsiktig. Når tallene til Kina blir tilgjengelige så krasjer det nok. Ikke bare japan og storbritania som sliter. Gjelden til USa er til å kvalm av.
Jeg foreslår også mer helikopterpenger for å utsette det litt til :)
Redigert 19.10.2022 kl 15:40 Du må logge inn for å svare
gepard1
19.10.2022 kl 14:36 1390

Med en Japanske og Britiske oekonomien paa kanten av stupet, kan man godt si at aksjemarkedet er livsfarlig om dagen. For Boersene kan pga. dette, stupe naars som helst.

Med stigende renter og hoey inflasjon som peker mot en kraftig resesjon, og utelukker vider QE, gjoer markedet enda farligere.
Redigert 19.10.2022 kl 14:37 Du må logge inn for å svare
gepard1
17.10.2022 kl 21:13 1516

Amerikanske innkjøpssjefer venter dårlige tider fremover

Empire Manufacturing-indeksen var -9,1 i oktober, ifølge data fra New York Federal Reserve.

Ifølge Trading Economics var det på forhånd ventet en indeks på -4,0.

Indeksen fremkommer ved at sentralbanken i staten New York hver måned stiller en del spørsmål til en rekke av delstatens vareprodusenter om situasjonen i dag og seks måneder frem i tid.
gepard1
17.10.2022 kl 21:01 1546

Alt kraesjer i KINA, men de oensker ikke aa skremme noen................................... Det maa vaere deilig og vaere ett diktatur naar oekonomien gaar til helvete, for de kan lyve hvor mye de vil;-)) Demokratiene er helt sikkert veldig missunnelige;-))


DN.NO
Kina utsetter offentliggjøring av kvartalsstatistikker og nøkkeltall

Kina skulle legge frem kvartalsstatistikker for bruttonasjonalprodukt og andre nøkkelstatistikker for september natt til tirsdag.

Nå er offentliggjøringen utsatt på ubestemt tid, ifølge Kinas statistikkbyrå. Det er ikke oppgitt en forklaring.

Dette skjer samtidig som kommunistpartiet avholder partikonferansen denne uken.

Tror amerikanske bull haier snart maa innse at de vil bli senket av andre land.
Redigert 17.10.2022 kl 21:17 Du må logge inn for å svare
gepard1
14.10.2022 kl 23:31 1923

En ting forstaar man naar man leser rundt forbi.

Hvis ikke seddelpressene snart skrus paa igjen for full guffe alle steder, vil det bryte ut en ny finanskrise. Men kan de gjoere dette uten at visse renter gaar til himmels???
Redigert 14.10.2022 kl 23:34 Du må logge inn for å svare
gepard1
14.10.2022 kl 16:42 2005

I dag:

Jamie Dimon advarte at verdensøkonomiens utsikter er langt ifra gode.

Da er det kun en ting som kan redde markedet, og det er mer QE fra FED. Naar kommer den? For markedet tror nye QE pakker kommer, hvis ikke ville boersen staatt mye lavere.

Det store spoersmaalet blir vil rentene paa statsobligasjoner gaa til himmels hvis det lanseres en ny runde med QE, eller vil rentene falle, og markedet gaa inn i en siste supersyklus foer en ny finanskrise bryter ut?

Det de burde gjoer naa, Japan, UK, USA Spania, Frankrike, Portugal, Italia og Hellas, Ja kanskje Kina ogsaa, er aa ta en Kypros og rydde opp i stasfinansene, Ja senke gjelden til 30% av BNP, og saa kan de starte en ny 50 aars syklus med oppgang igjen, foer oevelsen igjen maa gjentas;-) en gang paa 2070 tallet.
Redigert 14.10.2022 kl 16:49 Du må logge inn for å svare
gepard1
13.10.2022 kl 15:17 2118

Prisene opp i USA

Se frem i mot 1% renteforhoeyelse i november.
gepard1
12.10.2022 kl 16:37 2239

No Mercy from FED!

Chicago Fed President Says Rate Hikes Will Continue Even If It Leads To Job Losses

It would appear that central banks and western governments are intent on crashing the system, and they are offering no practical solutions to the consequences that will result.

“If unemployment goes up, that’s unfortunate. If it goes up a lot, that’s really very difficult,” Evans said. “But price stability makes the future better.”

https://www.zerohedge.com/economics/chicago-fed-president-says-rate-hikes-will-continue-even-if-it-leads-job-losses
Redigert 12.10.2022 kl 16:38 Du må logge inn for å svare
gepard1
11.10.2022 kl 09:32 2369

Storbritania.

Rentene skal videre opp, boligmarkedet faller, og inflasjonen er skyhoey. De maa nok i gang med de stoerste QE pakkene Storbritania noensinne har sett. And then some for aa redde markedet fra aa krakke. Men hva vil det koste av inflasjon, thats the big question.

Japan gjoer dette allerede, og allerede foer jul, tipper jeg ECB og USA maa gjoere det samme. For med verdens stoerste gjeldsboble paa plass kan ikke markedet normailseres. Markedet er totalt avhengig av lave renter, og stoerre og stoerre QE pakker hvert eneste aar for aa fungere. Paa samme maate som en heroin avhengig er avhengig av stoerre og stoerre doser hvert aar for aa foele seg vel.

Dette blir det samme som du har ett banklaan som er for stort til at du kan betjene det, hvor banken sier at vi laaner deg litt mer penger i aar slik at du kan betjene gjelden, og neste aar sier banken det samme, pytt pytt det gjoer ikke noe at du ikke kan betale laanet ditt, for vi laaner deg bare litt mer penger slik at du kan betjene gjelden din for i aar, og slik fortsetter det aar etter aar, mens gjelden din vokser til uante proporsjoner. Hvor du er totalt avhengig av bankens naade for aa ikke gaa konkurs.

Dette er hva alle de store industrinasjonen har gjort med seg selv. Og naa er alle konkurs. Saa uten lave renter og QE er det game over. Men de kan ikke holde paa slik i all evighet.

For hva blir resultatet hvis de setter ned rentene igjen og lanserer nye store QE pakker? Hyperinflasjon?? Eller hva blir resultatet hvis de fortsetter aa sette opp rentene samtidig med at lanserer nye QE pakker som antakeligvis vil skape enda hoeyere inflasjon og kreve enda hoeyere renter litt lenger ned i veien? Hvor hoeye renter taaler markedet med QE paa plass?? Thats the big question.

Dette begynner mer og mer paa aa ligne paa Game Over, uansett hva de maatte velge og gjoere. Hyperinflasjon eller krakk naa. Hva ville du valgt? Hva boer de gjoere?
Redigert 11.10.2022 kl 10:13 Du må logge inn for å svare
gepard1
10.10.2022 kl 09:20 2502

ECB: Skal fortsette med aggressive rentehevinger

Referatet fra Den europeiske sentralbankens (ECB) rentemøte forrige måned, publisert torsdag, viser ifølge Capital Economics at de har til hensikt å fortsette med aggressive rentehevinger.

Siden den gang har septembers inflasjonsdata kommet inn høyere enn ventet, blant annet drevet av energi- og matvarepriser. Riktignok har gassprisene falt den siste måneden, men gitt volatiliteten hittil i år og det faktum at de fortsatt er ekstremt høye, er det etter Capital Economics' syn kun en mager trøst. Dessuten, bemerker analysebyrået, skal enkelte ECB-medlemmer ha hevdet at raske rentehevinger vil redusere behovet for større hevinger senere, når økonomien kan være kontraherende.

Totalt sett mener Capital Economics det er mest sannsynlig at ECB hever renten med 100 basispunkter ved neste rentemøte, som avholdes 27. oktober. Selv om det vil være en rekordstor renteøkning for ECB, vil innskuddsrenten fortsatt kun være 1,75 prosent. Dette er betydelig lavere enn tidligere rentetopper og tilsvarer en markant negativ realrente – og flere aggressive rentehevinger anses derfor som sannsynlig.
gepard1
07.10.2022 kl 02:09 2908

US stocks and bonds were pressured heading into Friday's NFPs as Fed speakers continued to distance themselves from a policy pivot.

Tror aldri vi faar se ett oekonomsik oppsving igjen pga. av stor oekning i statsgjeld kombinert med en massiv pengetrykking.. Gjoer de dette en gang til, vil rentene paa stasgjeld stige. En annne aarsak er at de ikke vil stimulere inflasjonen, eller til en ny inflasjons boelge.

Og droemmen om en FED Pivot synes og vaere langt borte. Jaa saa langt at det er store sjangser for at det vil gaa galt ett eller annet sted i verden lenge foer den tid. Japan og Storbritania med ett skyhoeyt gjeldsnivaa er mine favoritter. Til at renten vil stige saa mye at de ikke haandtere sine gjeldsbetalinger.

Ett annet er ett raattent bankvesen som kan gaa overende i mange land. Tror ikke disse banken taller en resesjon. Noe vil ryke og det foer nyttaar.
Redigert 07.10.2022 kl 02:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.10.2022 kl 16:58 3031

På tide at de betaler tilbake det de skylder over hele verden. skakk kjørt økonomisk land som fremdeles får lov til å dundre på.
Hver eneste person i USA er skyldig ca.950 000 kr til utlandet.

"US national debt now tops $31 trillion for the first time ever — here's who the country owes"

:''https://finance.yahoo.com/news/us-national-debt-now-tops-210000112.html
Redigert 06.10.2022 kl 17:01 Du må logge inn for å svare
Stokk Dum
05.10.2022 kl 14:46 3156

Re: "Men faktum er at så stort kutt har ikke markedet tro på."

Hvor stort kutt har markedet tro på?

mvh
Villmannen
05.10.2022 kl 14:42 3170


Ser at futures i USA nå er ned 300 poeng. Dvs at det går mot en kjempe smell på OSE ved USA åpning. NÅ venter alle i spenning på om kutt i oljeproduksjonen skal redde dem. Men faktum er at så stort kutt har ikke markedet tro på. Akkurat nå - kun cash og put som gjelder.
gepard1
05.10.2022 kl 14:16 3207

Og boligmarkedet i Kina er paa vei mot det samme som skjedde i IUSA i 2008. En total meltdown.

https://www.youtube.com/watch?v=loKynIxridE
https://www.youtube.com/watch?v=X8_MSta5vk8
gepard1
05.10.2022 kl 13:57 3235

Det virker som om verdens energi DIKTATURER har bestemt seg for aa samarbeide om og oedelegge den vestlige oekonomien med hoeye energi priser.?

White House Panics As Gasoline Prices Rebound, Mulls Export Ban, Blasts OPEC+ "Hostile Acts"

https://www.zerohedge.com/commodities/white-house-panics-prices-rebound-mulls-gasoline-export-ban-blasts-opec-hostile-acts
Redigert 05.10.2022 kl 14:20 Du må logge inn for å svare
tuja
05.10.2022 kl 09:56 3281

Mest sannsynlig ett bear-market rally som nærmer seg "endgame":

https://www.marketwatch.com/story/this-is-not-healthy-the-latest-advance-for-stocks-could-signal-more-pain-ahead-for-markets-heres-why-11664903479?mod=home-page

But as tempting as it might be to call a bottom in stocks, Nicholas Colas, co-founder of DataTrek Research, said Tuesday that investors should brace for more carnage in the near term as several reliable historical signs of a durable bottom are still missing from markets.

Valuations are still too high, Colas said, and although 2022 has seen immense two-way volatility in stocks, sharp moves higher historically tend to signal that more volatility might be in store for stocks.
omans
04.10.2022 kl 23:58 3477

Du har en pussig tilnærming til real økonomiske forhold.

FED redder ikke aksjemarkedet, det er markedet som følger med på FED og hvordan de tilnærmer det pengepolitiske mot real-økonomien.
Aksjemarkedet priser seg ift mange forhold. FED sin pengepolitikk og reguleringer er en av faktorene som følges. Risiko er ofte enten på aller av, nå er investorene mer Risk-on.
Redigert 04.10.2022 kl 23:59 Du må logge inn for å svare
gepard1
04.10.2022 kl 21:05 3610

Da finner finansaviser og meglere opp den samme historien igjen, sentralbankene vil snart redde oss;-))

Men baade gjeld, renter og inflasjon er for hoey til at det er mulig.

Senker de rentene skyter inflasjonen fart igjen.
Stimulerer de igjen, skytrer inflasjonen fart igjen.
Paralellt med dette vokser den allerede uhaandterlige gjeldsboblen seg stoerre og stoerre for hver dag som gaar.

Dette kommer til aa ende galt hva enn de gjoer. Innen mars 2023, vil markedet storkrakke, hva enn de maatte finne paa..
Redigert 04.10.2022 kl 21:06 Du må logge inn for å svare
HP17
30.09.2022 kl 21:55 4024

En kan ikke lengre utelukke at det snart vil dukke opp et bear marked?
gepard1
30.09.2022 kl 21:54 4026

Alle venter paa at FED skal skippe sine inflasjonsmaal, og redde aksjemarkedet igjen.
gepard1
29.09.2022 kl 17:29 4352

Signs Are Pointing Toward Equities Capitulation

The extreme stress showing in credit and currency markets, has yet to be fully reflected in equities, though this moment may not be far away.

https://www.zerohedge.com/markets/signs-are-pointing-toward-equities-capitulation
gepard1
29.09.2022 kl 10:58 4426

1% til saa maa FED snu seg 180 grader?

Ved 04.15-tiden natt til onsdag krøp «tiåringen» over fire prosent.

Ikke siden 2010 har renten vært over fire prosent, ifølge Bloomberg.

Renten omtales ofte som «verdens viktigste» fordi den påvirker renter og finansmarkeder verden over.

Rundt tre kvarter senere har den tiårige renten på amerikanske statsobligasjoner falt tilbake til 3,988 prosent.

Siden Federal Reserve hevet renten med 0,75 prosent for tredje møte på rad forrige uke har tiåringen økt med nesten 0,5 prosentpoeng.
gepard1
29.09.2022 kl 09:16 4471

Verdens oekonomien er basickly fucked up.

Pga. altfor store gjeldsbyrder everywhere, Uten en konstant tilfoersel av store mengder med FIAT penger, bryter den sammen. Problemet med dette er at FIAT penger betyr ny og stoerre gjeld. Noe som burde loefte rentene paa laan enda mer.

Og hva gjoer EU med dette. Vil de andre EU landene fortsette og ta opp gjeld for de som er konkurs?? Er ikke saa sikker paa at det vil/kan fortsette. Slik at dette kan bli stygt fremover.

2023 will show the way.
Badgirl
28.09.2022 kl 22:28 4629

Må bare spørre! Når har du tenkt å bytte ut det engelske tastaturet med et norsk?
gepard1
28.09.2022 kl 21:27 4716

Mange har spaadd hva som vil skje naar man kom saa langt at oekonomien er totalt avhengig av stimuli for ikke aa bryte sammen, og saa langt at alle forstaar at de aldri kan slutte med stimuli uten at markedet bryter sammen.

Noen har sagt at da vil markedet krakke, og noen har sagt at bullmarkedet vil fortsette. Jeg har flere ganger skrevet at rekordgjelden gjoer at markedet er helt avhengig av stimuli, og maa som en heroin pasient, stadig tilfoeres stoerre doser med penger hvert aar for og overleve. Japan og England har naa bevist at dette er riktig. Og snart vil de andre komme etter. For det ser ikke ut som at noen er villige til og ta en Kypros for aa rette opp statsbalansene, og faa tilbake en normal baerekraftig oekonomi? De velger isteden metoden som gjoer alt verre paa sikt, og mye vanskeligere og rydde opp i isteden.

Det store spoersmaalet blir hvor vi dette ende? Kan de stimulere med stoerre doser til evig tid? Eller vi inflasjonen til slutt drepe markedet uansett?? Thats the big question som antakeligvis ingen har noe godt svar paa?

Ett annet stort spoersmaal, er om dette vil lede til at noen av de stoerre valutaene kan/vil bryte sammen?
Redigert 28.09.2022 kl 21:40 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
28.09.2022 kl 20:09 4774

Gjelder å kjøpe når man tror frykten har en topp. Vi er nok ikke der nå. Surt børsklima over hele linja.
gepard1
28.09.2022 kl 19:30 4835

Da er vi ved veis ende/ Hvor England tar en Japan.

The bottom line is that this is the beginning of the end for the fiat system, which now faces a terminal dilemma:

1. Fight inflation and suffer market collapse and economic depression with millions laid off.

2. Or push to stabilize social order and employment with higher asset prices, runaway (hyper)inflation be damned.

Markeds kollaps, eller hyperinflasjon? ------ Naar rentene paa statsgjelden passerer 5%, maa hvert land ta ett valg.

England valgte det sistnevnte. Og boersene ser ut til aa like det, saalangt i hvertfall.

Men flere land maa nok gjoere det samme, for at oekonomien skal ha noen mulighet til aa skifte retning...........................frem til hyperinflasjonen dreper alt i sin vei.
Redigert 28.09.2022 kl 21:21 Du må logge inn for å svare
omans
27.09.2022 kl 14:26 4999

En er passe tilbakestående om man ikke skjønner at investorer må til enhver tide eie aksjer, om selskaper skal være børsnoterte må aksjene være spredd rundt på investorer. Hvis alle skulle solgt, hadde ingen kunne kjøpt og børsen ville gått i null. Når det er overvekt av selgere og ikke så mange til å ta imot, så får man fall slik vi har sett i det siste. Dette ser man på fear and greed indeks, som sier at akkurat nå er det ekstrem frykt blandt investorer. Å kjøpe under perioder med ekstrem frykt har gang på gang vist seg å være smart, altså å utnytte følelsesmessig påvirkede investorer som ikke har kontroll på sine følelser overfor aksjer man eier som kan falle i verdi under volatilitet.
Morgan Stanley har vært ute før, som Sell any rally, oljepris vil være lav hele åre etc, men d har vist seg at de bare er endel av det negative sentimentet selv. Å ta risiko er mer smart når frykten er høy, enn når det er høyt confidence nivå som når man kjøper kun av FOMO.
Selv når NEL var over 30, kom bl.a BAC på banen og analyserte seg frem til PT 45.
Slettet bruker
27.09.2022 kl 06:19 5186

https://www.usdebtclock.org/ utrolig at dollar er så sterkt. Burde vært devaluert da de faen ikke klarer betjene gjelden.