Bearmarkedet er ett faktum. - hvor ny finanskrise venter.

Slettet bruker
USA 27.01.2022 kl 03:59 62887

Man har lenge lurt paa hva som ville drepe det 13 aar lang bullmarkedet. Ville det bli en stor naturkatastrofe, at gjeldsboblen sprakk, Covid som mange trodde en stund, eller noe annet.

Det ble noe annet. Inflasjon, fordi sentralbankene har tatt alt for mye moellers tran. Altfor hoey Inflasjon tvinger sentralbankene til og avslutte pengetrykkingen, og til aa sette opp rentene. Hor heving av rentene vil drepe kredittveksten, og da begynner man paa en nedadgaaende trend.

En annen aarsak til at vil gaa over i ett bearmarked, er fordi boersene har opptraadt som ett pyramidespill fremfor boers i alle disse aarene, godt foret av fiatpenger som har satt en verdi paa selskapene som ligger langt over deres relle verdi. Multipplene har naermest gaatt berserk. Naa skal denne verdien normaliseres. Og den ligger er ett godt stykke under dagens verdisetting paa boers.

Ponzischemet er endelig over. Og man kan begynne og forholde seg til en normal boers igjen som er litt mer forutsigbar. For naa skal regningen for ponzischemet betales. Det blir spennende og se hvordan dette vil slaa ut paa verdens boerser. Tipper det til slutt blir saa ille at folk flest til slutt vil oenske at USA's tre siste presidenter, og de tre siste sentralbanksjefene, burde settes i fengsel fordi de med aapne oeyne (og paa tross av alle advarsler) har omgjort USA til ett konkursbo som vil sende verden ut i en ny finanskrise.

Pga. dette, vil det nok vaere mange land som vil bli noedt til og ta en Kypros i loepet av de neste aarene. Men foerst skal vi kraftig ned, deretter kommer en ny panikkrunde med pengetrykking og store underskudd paa statsbudsjettene, som ikke vil vare saa lenge fordi gjelden er blitt saa hoey at rentene vil stige for mye, noe som vil kulminere i en ny finanskrise. Det eneste som kan hjelpe paa veien dit, er at Mancin gir etter og tillater BBB, men det er kan 40 milliarder kr. i snitt pr. stat pr. aar, slik at det spoers om det er nok til og stagge en gjeldkrise i mangel paa likviditet, Det tror jeg ikke. For det blir som om Norge skulle bruke 40 milliarder ekstra, og det er ikke nok.

Vi faar se, det er mye penger der ute etter alle pengetrykkingen som har vaert foretatt, men hvis makro fortsetter sin nedgang som vi har sett signaler om den siste tiden, og er noe som har skjedd i god tid foer pengetrykkingen blir avsluttet, er det nok kroken paa bullmarkedet for denne gang.
Redigert 27.01.2022 kl 09:02 Du må logge inn for å svare
pengex
27.01.2022 kl 09:13 22974

Usa har enda ikke opplevd energikrisa europa er inne i der alle basisvarer blir dyrere. 14 cent kwt og 1usd l. diesel. Kun fed som trykker ned markedet.
Slettet bruker
27.01.2022 kl 12:36 22876

Markedet venter naa for og se hvor gode tall de allerede trykkede pengene vil gi. Men paa sikt er det ingen tvil om at QE, slutt, stigende renter og OT start vil senke markedet.
Redigert 27.01.2022 kl 12:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.01.2022 kl 17:01 22790

Rentene stiger og dette er resultatet. Hvor det blir enda verre i mars.

US Pending Home Sales Puked In December, Realtors Blame Rising Rates

"Mortgage rates have climbed steadily the last several weeks, which unfortunately will ultimately push aside marginal buyers."



Og til dere som trodde paa noe stort etter dette; ser USA raller paa dette, men det vil ikke vedvare. Vi ser di siste krampetrekningene i bullmarkedet.

GDP Soared In Q4 To 6.9% Despite Omicron, Driven By Huge Inventory Accumulation

It's all downhill from here.


December US Durable Goods Orders Tumbled Most Since 2020 COVID Collapse

Orders tumbled 0.9% MoM...


Dog easer kineserne, men oekonoomien blir samtidig trukket ned av den fallende eiendoms og boligsektoren. Og vi vil ikke faa se ett kina som tok paa seg oppgaven om og loefte hele verdensoekonomien slik de gjorde etter 2009. De begynner og bli blakke ogsaa. Og tap i eiendoms sektoren beloeper seg til rundt 700 milliarder kr. pr. aar i flere aar fremover. I tillegg vil den kinesiske oekonomien lide av nedgangen i USA;
Men skal man eie aksjer i dag, er det kanskje i kina.
Redigert 27.01.2022 kl 17:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.01.2022 kl 22:25 22657

Har sett paa oekonominyheter baade her og der de to siste dagene.

Noen spaar ett boersfall paa 90% og ny finanskrise, mens andre spaar boersen 10% opp i aar, eller marginal forbedring. Naar man saa paa ansiktet til de to sistnevnte, virket det ikke som at de trodde paa hva de selv sa, selv om det ganske sikkert er mer sannsynelig enn hva den foerstnevnte uttrykte.

Aarsak, stuper boersene mer enn 30%, startes ganske sikkert seddelpressene opp igjen.

Men jeg sier det igjen, man kan ikke heve rentene og strupe likviditeten midt opp i verdens stoerst gjeldkrise noensinne, og forvente oppgang paa boersene. For gjoer man det, vil noe gi etter. Ikke sikkert vi ser dette foer i mai, men allikevel. Hvor boersene like gjerne kan krakke i loepet av kort tid fordi mange innser det samme.
Redigert 27.01.2022 kl 22:29 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.01.2022 kl 08:10 22476

Pilene peker ned alle steder. Det sies ikke, men jeg tror at rekordgjeld verden rundt begynner og begrense andre aktiviteter. I Norge sliter mange med hoeye boliglaan, samtidig som inkassoselskapene har mer og gjoere enn vanlig.

Norge
Overraskende stort shoppefall på 3,1 prosent i desember

Detaljhandelen falt mye mer enn ventet i desember, men noe kan skyldes tidligere handel på Black Friday i november og frykt for leveringsforsinkelser.
Redigert 28.01.2022 kl 08:21 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.01.2022 kl 15:35 22355

USA

Fed's "Favorite" Inflation Indicator Highest In 38 Years,

Personal Spending Drops Most Since Feb

...first drop in spending since Feb 2021...
Redigert 28.01.2022 kl 15:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.01.2022 kl 19:38 22333

FED er tatt med buksene nede, hvor alle inklusive FED, forstaar at QE slutt, QT start og oekte renter raskt vil lede oss ut i resesjon. Aarsaken er verdens stoerste gjeldsboble noensinne som ikke er i stand til og haandtere en resesjon uten og sprekke og utloese en ny finanskrise.

Slik at FED har valget mellom dette, eller ytterligere pengetrykking og beholde 0 rente. Markedet tror paa det sistnevnte, dvs. at FED vil bli noedt til og snu 180 grader. Og fortelle markedet at the Ponzischeme is On, not Off.

Skjer det, kan bullmarkedet ta ny fart. Problemet dog, er at en slik beslutning vil gjoere alt verre. Det er ille nok at allerede naa har sentralbankene foert verden dit at gjeldsnivaaet har blitt saa hoeyt, at man aldri kan tillate en resesjon og utvikle seg uten og utloese en ny finanskrise;-)) Det kan bety evig QE, som betyr oekt gjeld som forverrer situasjonen.

Peter Schiff sa for ti aar siden at dette er det samme som en heroinmissbruker opplever. Etterhvert som han bruker, trenger han stadig stoerre doser for aa overleve. Boersen og markedet gjoer det samme. Pga. den voksene gjeldsbyrden, trenger markedet til stadighet stoerre doser med penger(trykking) for hvert aar som gaar. Slik at hvis de gjoer dette, sender de markedet utfor stupet. Dette fortalte han ogsaa i en kongresshoering, men ble ikke hoert. Og naa er den amerikanske oekonomien oedelagt av pengetrykking.. Resultat, Tilfoeres ikke markedet stadig stoerre doser med penger, blir en ny finanskrise resultatet.

Bush, Obama, Trump og Biden, har skylden for dette, sammen med Bernanke, Yellen og Powell.. Disse har tilsammen oedelagt den amerikanske oekonomien totalt. Denne gjengen har i loepet av 19 aar, 5 dobblet det amerikanske gjeldsnivaaet, i forhold til hva alle andre presidenter og sentralbanksjefer siden 1776 gjorde foer de;-))? Og hvor de gjentatte ganger fra mange kilder ble fortalt at hva som skjer naa ville bli resultatet hvis de fortsatte. Det broed de seg ingenting om fortsatte allikevel. De burde vaert satt i fengsel. For de har kjoert USA konkurs med vilje.

Saa hva tror du FED vil gjoere?? Slik jeg ser det har de tre valg. !. fortsette og trykke penger og holde renten naer 0. 2. Ta en Kypros og gjoere staten rik igjen og fortsette paa samme maate med overforbruk, og nye 30 aar med vekst. Det vil selvfoelgelig utloese ett boerskrakk, men pga. av at staten er rik, vil markedet snart reise seg igjen. Nr. 3. blir det dummeste, la markedet skli ut i en resesjon og utloese en ny finanskrise samtidig som staten forblir lutfattig. Det tror jeg ikke kommer til aa skje.

Vel, de har ett fjerde valg, stoppe pengetrykkingen og heve rentene, la markedet skli utfor stupet, og akkurat naar det gaar helt galt, ta en Kypros med begrunnelse i at de ikke har penger til og gjoere noe annet. Dette er det smarteste, fordi det er den eneste maaten de kan redde den nasjonale oekonomien paa. Men skal det gjoeres, maa de minst kjoere den amerikanske gjelden ned til 50% av BNP. Noe som vil kreve ett rimelig stort ran. Stjele 18 trillion dollars;-))
Redigert 28.01.2022 kl 20:22 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.01.2022 kl 08:01 22044

China PMIs Show Economy On Verge Of Contraction Amid Continued Growth Slowdown

“Industrial activities slowed due to weak domestic demand. The slowdown is particularly severe for the small firms.”

https://www.zerohedge.com/economics/china-pmis-show-economy-verge-contraction-amid-continued-growth-slowdown
Slettet bruker
31.01.2022 kl 14:40 21880

Hva er det FED egentlig proever og gjoere ved og avlyse videre pengetrykking og heve rentene?

Jo de forsoeker og normalisere oekonomien. Betyr det ogsaa normalisering av aksjekursene. Det burde vaere foelgende av FED's nye pengepolitiske retning. For hva blir effekten av renteheving? Normalt betyr det lavere etterspoersel fordi folk faar mindre penger og rutte med. FED forsoeker rett og slett og kjoele ned oekonomien. Naar man har hoey inflasjon paa toppen av dette som foerer til at folk ikke har raad til og kjoepe like mye som tidligere, blir det en dobbel negativ wammy.

Det er veldig vanskelig og se at dette skal vaere positivt for aksjemarkedet?
Redigert 31.01.2022 kl 14:44 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
31.01.2022 kl 16:20 21762

Nordea mener helt motsatt 🤣🤣
omans
31.01.2022 kl 19:37 21659

Når man sitter med bear, og det går oppover på børsen blir det på en måte bear marked i bear derivatet, så noe hold er det i det, når man sitter long I bear som ts antakelig gjør fortsatt.
Redigert 31.01.2022 kl 19:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.01.2022 kl 22:30 21492

JPMorgan Says "We Go Higher" But Morgan Stanley Counters "Sell Rallies", This Is A "Classic Bear Market"

Saa hvem har rett?
Slettet bruker
31.01.2022 kl 22:33 21467

Omans, du maa ta ballen istedenfor mannen. Du har tapt mye siden toppen, og det kan fort bli mye mer. Hold deg til argumenter for opp eller ned, istedenfor aa sjikanere andre. Da blir du en mye stoerre mann, istedenfor og vaere en drittsekk paa forumet.
Redigert 31.01.2022 kl 22:47 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.01.2022 kl 22:46 21423

Toeffere tider fremover.

I et intervju med den britiske storavisa Financial Times, advarer oljefondsjef Nicolai Tangen om at en «permanent inflasjon» kan ramme avkastningen framover.

Tangen har ved flere anledninger advart om at fondet kan ha tunge tider foran seg. Han sier at inflasjonen kan føre til at renten går opp på sikt, noe som kan være negativt for både obligasjonsmarkedet og aksjemarkedet samtidig.

- Jeg er helt sikker på at det kommer til å gå nedover en periode, la han til.Oljefondet er spredt på tusenvis av aksjeposter verden over, særlig i markeder som USA og Europa. Hvis inflasjonen skulle stige videre, og globale sentralbanker setter opp rentene mye, vil det potensielt kunne snu de siste årenes enorme børsoppgang. Da er det lite fondet kan gjøre, ifølge Tangen.
Redigert 31.01.2022 kl 22:55 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.02.2022 kl 22:36 21171

Sen. Joe Manchin, asked about Build Back Better, said: “What Build Back Better bill? I don’t know what you guys are talking about.”

I asked him if he’s had any talks on the matter since December. “No, no, no, no. It’s dead.”
Slettet bruker
01.02.2022 kl 22:42 21148

US Manufacturing Weakens More In Jan: Job Creation Crashes As Prices Paid Spi

January Markit US Manufacturing PMI fell from 57.7 in December to 55.5 at the final print of January (very slightly higher than the flash PMI print of 55.0) - that is the weakest print since Oct 2020.

January ISM US Manufacturing fell from 58.8 to 57.6 (very very salightly better than the 57.5 expected) - that is the weakest since Nov 2020.

Dette skjer foer Powell har sluttet og trykke penger, og hevet rentene. Saa hva tror dere vil skje naar den dagen kommer?
Redigert 01.02.2022 kl 22:47 Du må logge inn for å svare
Apache_Kafka
01.02.2022 kl 22:43 21150

For du tror de som forårsaket finanskrisen er snille nok til å gå ut å advare oss småaksjonærer?

De tjener penger på nervøse investorer…Ta det med en klupe salt.

Om markedet faller 50% så er fortsatt de som kjøpte seg inn rett etter corona godt i pluss, så whatever. Hold konspirasjonsteoriene for deg selv
Slettet bruker
01.02.2022 kl 22:46 21130

Apache

Makro svekkes sakte men sikkert verden rundt, Slik at saa snart Powell stopper seddelpressen og hever rentene vil markedet krakke. Og det er ikke veldig lenge til.

Ogsaa maa man huske paa at Çovid Ba2 vil forlenge corona krisen med minst to maaneder til, noe som ogsaa taerer paa verdens oekonomien. I den perioden vil det helt sikkert dukke opp nye mutasjoner som vil forlenge krisen enda lenger. Det er game over.

Det eneste som kan redde dette bullmarkedet, er hvis Powell snur.
Redigert 01.02.2022 kl 22:51 Du må logge inn for å svare
Apache_Kafka
01.02.2022 kl 22:59 21080

Om markedet krakker så er jeg sikker på at jeg sitter igjen med mer en hva jeg hadde gjort om jeg hadde solgt meg ut når du begynte å snakke om krakk.

Å spå et børskrakk er som å si at det kommer til å snø, det er bare et spørsmål om tid før man får rett.
Nyt solen, man trenger ikke å gå rundt med vinterjakke året rundt.
thypoon
01.02.2022 kl 23:20 21046

Kraftig oppgang på
Wall Street, igjen. Knalltall fra AMD og Alphabet.

Siden så mange er bearish går det sikkert mot ny ATH:)

omans
01.02.2022 kl 23:45 20980

Jeg ser ingen bear marked. Bear marked er når noe er ned over 20% og det faller videre fra det. Når du kommer med oppspinn, er det på sin plass å poengtere at bear derivatet fortsatt er i bear marked, selv om gearing effekten gjør at det svinger mer enn børsen. Mange aksjer er i sterk oppadgående momentum, noe som forekommer i bullmarkeder.
Redigert 01.02.2022 kl 23:54 Du må logge inn for å svare
omans
02.02.2022 kl 05:52 20882

J P Morgan var en hedersmann innen banknvesenet som bl.a stilte opp ved finanskrisa i 1907 med kapital og fikk med seg flere andre rike, slik at det kom likviditet inn igjen i systemet. Siden FED ikke eksisterte da, som kunne komme til unnsetning.

Trist å se at det sitter folk bak det navnet idag som vanærer hedersmannen på den måten.
Redigert 02.02.2022 kl 05:54 Du må logge inn for å svare
omans
02.02.2022 kl 06:08 20926

Slyngstad var en bedre oljefondsjef, som konsentrerte seg om jobben sin og ikke prøvde fremstå som en slags halvdårlig markedsanalyse mann og spåmann, med budskapet til småaksjonærer. Oljefondet, sitter de fortsatt i Nikola aksjen, eller tok de tapet før det ble altfor stort?

Ikke så lenge siden nyheten om at oljefondet skulle selge seg ut av oljeaksjer, det sier litt om dømmekraften bak vår formue og evt fremtidige utbetalinger i støtteordninger.

Så lenge handlingsregelen er så lav som 4% er det lite generasjoner får se til så mye disse pengene, det blir for det meste en lekegrind for enkelte utvalgte som får lov å jobbe der.
Redigert 02.02.2022 kl 06:11 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.02.2022 kl 21:38 20697

Britene hever renten, og EU/ECB har saa smaatt begynt og fase ut QE.

Det begynner og ligne mer og mer paa at man vil normalisere oekonomien igjen, Noe som vil bety normalisering av boersene. Tiden for fiatpenge stimuli og boers pyramidespill er paa vei mot sin slutt.

For det er vanskelig og se hvordan dette kan gaa bra, siden verdens gjeldsnivaa samtidig har naadd det hoeyeste nivaaet noensinne? Her lukter det en kommende gjelds og likviditets krise i lange baner.
Redigert 03.02.2022 kl 21:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.02.2022 kl 18:03 20480

Da er QE slutt og renteheving ett faktum. Det er bare og staalsette seg. 1 maaned til.

January Payrolls Huge Beat: 467K Jobs Added As December Revised Massively Higher; Earnings Overheating
Redigert 04.02.2022 kl 18:03 Du må logge inn for å svare
ShoeShineBoy
04.02.2022 kl 19:27 20435

Årlig lønnsvekst på 5,7 prosent, opp fra 5 prosent i december. Vi får stadig klarere tegn på at inflasjonen er ute av kontroll. Fed har kommet veldig bakpå og må snart ta drastiske grep og heve renten kraftig.
Slettet bruker
04.02.2022 kl 23:04 20319

Alle vet hva som kommer;

BofA Says Endgame Begins: Global Rate Shock Has Triggered Tech Wreck, Recession Countdown And "Systemic Event"

"Historic week as rates shock goes global, tech wreck threatens systemic damage, recession scare goes mainstream."
Slettet bruker
04.02.2022 kl 23:06 20324

Den virkelige inflasjonen ligger naermere 15%. Det hadde den vaert hvis de hadde regnet den ut paa samme maate de gjorde for en 20 til 30 tilbake.
Redigert 04.02.2022 kl 23:06 Du må logge inn for å svare
tuja
05.02.2022 kl 10:14 20110

Automatisk teknisk analyse. Kort sikt, 4. feb 2022
Hovedindeksen ligger i en fallende trendkanal på kort sikt. Det viser at investorer over tid har solgt til stadig lavere kurser for å komme seg ut av indeksen, og indikerer en negativ utvikling for markedet. Indeksen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 1138 poeng og motstand på 1212 poeng. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Indeksen tester motstanden ved cirka 1193 poeng. Dette kan gi en reaksjon ned, mens et brudd opp gjennom 1193 poeng vil utløse et kjøpssignal. Volumtopper og volumbunner korresponderer dårlig med topper og bunner i kursen. Dette bekrefter trendbildet. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som understøtter det negative trendbildet. Indeksen anses samlet sett teknisk negativ på kort sikt.
Anbefaling en til seks ukers sikt: Selg (Score: -85)
Slettet bruker
06.02.2022 kl 16:15 19839

This Is The Worst Earnings Season Since Covid Emerged And It's About To Get Much Worse

We are facing negative EPS print - as well as a broader economic recession - as soon as the third quarter.

The bad news is that, as Bank of America has calculated, 4Q consensus EPS is tracking just 2% above where it stood on Jan 1, led by tech (but this is about to get hit badly) and financials, while revenue beats are even more precarious, tracking at just +1% versus consensus ...

... which is far weaker than prior quarters since COVID when EPS was +11% on average vs. consensus by Week 3.

https://www.zerohedge.com/markets/worst-earnings-season-covid-emerged-and-its-about-get-much-worse

Slettet bruker
10.02.2022 kl 14:49 19492

Bullmarkedet stritter i mot, selv om alle vet hva som kommer. 0 fiatpenger og en rekke rentehevinger sammen med en gjeldskrise som ikke taaler noen renteheving. Dette samtidig som Corona bremsen vil vaere der konstant, for den forsvinner ikke, og flokkimmunitet er det umulig og oppnaa med virus som til stadighet muterer.

Rate-Hike Odds Spike After Hottest CPI In 40 Years

...food, energy, and used car prices were the biggest drivers...
Redigert 10.02.2022 kl 15:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.02.2022 kl 16:34 19413

En ting er sikkert, boersen er ett farlig sted og vaere bear paa;-))((

For naa som seddelpressen skal slaas av, og rentene heves, burde det bety at markedet skulle falle jevnt og trutt fremover.

Isteden kjoeper man aksjer fordi man mener at FED raskt vil innse at de har gjort feil, og maa starte seddelpressen og senke rentene igjen;-))????

Jeg tror ikke paa dette, for gjeldkrisen vil overta, og den blir det umulig og komme seg ut av. I hvertfall ikke ved og gjoere den verre en gang til. Gjoer de det vil rentene paa statslaan gaa til himmels. Slik at jeg tror det er game over uansett.
Redigert 10.02.2022 kl 16:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.02.2022 kl 14:53 19246

Greit og vite.

There have been absolutely ZERO times in history the Fed began an interest-rate hiking campaign that did not eventually lead to a negative outcome...
Redigert 11.02.2022 kl 14:54 Du må logge inn for å svare
omans
11.02.2022 kl 16:27 19182

Prøv å bruk hue det er ikke før Fed SLUTTER å øke rentene at Bull markedet tar slutt, med tidssone etter det.
ShoeShineBoy
11.02.2022 kl 16:27 19191

Mange sentralbankfolk som biter negler for tida. Skal vi tro de lærebøkene jeg hadde så skal inflasjonen tilta med mindre det kommer en kraftig innstramming i pengepolitikken. Kan nesten virke som de har glemt alt de lærte på universitetet om sammenhengen mellom lave renter, stramt arbeidsmarked og prisvekst. Eller lever de i en slags fornektelse av tallenes tale som nå med all tydelighet viser akselererende inflasjon i USA? Kan virke som de ikke er i stand til å innse realitetene og forandre retning. Er det den massive gjelden i offentlig og privat sektor som gjør at de lever i håpet om at alt vil gå over nærmest av seg selv? Det er en betydelig risiko for at dette på sikt blir svært kostbart. Og sentralbankene som har blåst opp bobler både i aksje-,rente- og boligmarkeder med tilnærmet gratis penger siden finanskrisen i 2008 kan miste all troverdighet om de nå ikke skifter kurs.
omans
11.02.2022 kl 17:27 19146

Alt går opp og ned på sikt. De fleste forventer en snitt avkastning år over år i aksjemarkedet på en viss prosent. Kanskje 12-14, kanskje 15-18. Det kan variere. Noen ganger knall år, noen ganger dårlige år. Du finner ikke i noen lærebøker at Hovedindeksen nå¨kan stige til 2000p eller mer i den kommende antatte børs boomen, kanskje på så kort tid som ila 2-3 år. Historien forteller at med rente-oppgang, så følger børs boom. Det skriver jeg her, og er gratis lesning.
ShoeShineBoy
11.02.2022 kl 18:02 19153

Skjønte ikke helt hvor du vil med innlegget ditt, men er åpenbart viktig å lære av historien. Men hvilken historisk parallel finnes det til den perioden vi har vært inne i de siste ti årene? Kanskje opptakten til krakket i 1929? I moderne tid har imidlertid gjeldsnivået aldri vært så høyt. Dette tilsier at markedene vil være svært følsomme for selv en liten renteøkning.
omans
11.02.2022 kl 19:41 19094

Er det gjeldsnivået i bedriftene du tenker på? Da vil evt de enkelte børsnoterte selskapene bli straffet ift at de ikke kan betjene løpende gjeld, Noe som vil fremkomme i kavrtalsrapportene. Litt pussig om en tenker 100 år syklus nå, en hadde finanskrise i 1907 og 2008, en hadde pandemi i 1918-1920(spanskesyken) og 2020-2022, en hadde børsboom fra 1920 frem til krakket i 1929, og vil man få børsboom fra 2022 og fremover ?

Se til dot.com 1999-2000 og opptakten til finanskrisa 2008-2009, markedene startet ikke bear tiden før rentehevingene hadde sluttet, legg til en liten tidsone etter siste heving, og trøblet startet.
Redigert 11.02.2022 kl 19:43 Du må logge inn for å svare
Steve Hops
11.02.2022 kl 19:52 19063

Bare å ta det helt piano. Se på historien fra børs start til i dag. Det har vært masse rart som har styrt kursen ned, men det har alltid gått oppover. Hvis man tenker i korte drag så er det volatilt, men da kan man spørre seg; hva i huleste tenkte du når du ikke skjønte at børsen er volatil?

Der man på dotcom bølgen, så var det historisk en korreksjon som varte i ca 1 år var det ikke, så gikk alt opp igjen. Og det var før digitalisering av økonomien. Dumpen mars 2020 blir mindre og mindre. Så om man er redd for et par plask i dammen så kanskje man skal vurdere litt mindre volatile aksjer? Eventuelt litt mere stabile verdipapirer - eller eiendom eller noe.
doctor
11.02.2022 kl 20:26 18999

Problemet er jo at man aldri i verdenshistorien har hatt en slik gjeldsoppbygging. Det er jo et paradoks at under en pandemi skal aksjemarkedet boome. Det skyldes ikke noe ny industriell eller digital revolusjon, det skyldes overskudd av likviditet kombinert med rekordlave renter. Dette overskuddet drypper ikke ned på hvermansen men pumpes inn bl.a. i aksjemarkedet.
Face it; USA er konk og det er USA som fortsatt styrer (økonomisk, militært, kulturelt osv). USA er ikke i stand til å betjene sin gjeld, gjeldstaket heves stadig og en renteøkning nå er total katastrofe.
Man kan jo innbille seg at etter en liten nedtur fortsetter alt som før men det dette forutsetter at FED snur 180 grader og utsetter det økonomiske ragnarokk en stund til.