Bearmarkedet er ett faktum. - hvor ny finanskrise venter.

Slettet bruker
USA 27.01.2022 kl 03:59 63210

Man har lenge lurt paa hva som ville drepe det 13 aar lang bullmarkedet. Ville det bli en stor naturkatastrofe, at gjeldsboblen sprakk, Covid som mange trodde en stund, eller noe annet.

Det ble noe annet. Inflasjon, fordi sentralbankene har tatt alt for mye moellers tran. Altfor hoey Inflasjon tvinger sentralbankene til og avslutte pengetrykkingen, og til aa sette opp rentene. Hor heving av rentene vil drepe kredittveksten, og da begynner man paa en nedadgaaende trend.

En annen aarsak til at vil gaa over i ett bearmarked, er fordi boersene har opptraadt som ett pyramidespill fremfor boers i alle disse aarene, godt foret av fiatpenger som har satt en verdi paa selskapene som ligger langt over deres relle verdi. Multipplene har naermest gaatt berserk. Naa skal denne verdien normaliseres. Og den ligger er ett godt stykke under dagens verdisetting paa boers.

Ponzischemet er endelig over. Og man kan begynne og forholde seg til en normal boers igjen som er litt mer forutsigbar. For naa skal regningen for ponzischemet betales. Det blir spennende og se hvordan dette vil slaa ut paa verdens boerser. Tipper det til slutt blir saa ille at folk flest til slutt vil oenske at USA's tre siste presidenter, og de tre siste sentralbanksjefene, burde settes i fengsel fordi de med aapne oeyne (og paa tross av alle advarsler) har omgjort USA til ett konkursbo som vil sende verden ut i en ny finanskrise.

Pga. dette, vil det nok vaere mange land som vil bli noedt til og ta en Kypros i loepet av de neste aarene. Men foerst skal vi kraftig ned, deretter kommer en ny panikkrunde med pengetrykking og store underskudd paa statsbudsjettene, som ikke vil vare saa lenge fordi gjelden er blitt saa hoey at rentene vil stige for mye, noe som vil kulminere i en ny finanskrise. Det eneste som kan hjelpe paa veien dit, er at Mancin gir etter og tillater BBB, men det er kan 40 milliarder kr. i snitt pr. stat pr. aar, slik at det spoers om det er nok til og stagge en gjeldkrise i mangel paa likviditet, Det tror jeg ikke. For det blir som om Norge skulle bruke 40 milliarder ekstra, og det er ikke nok.

Vi faar se, det er mye penger der ute etter alle pengetrykkingen som har vaert foretatt, men hvis makro fortsetter sin nedgang som vi har sett signaler om den siste tiden, og er noe som har skjedd i god tid foer pengetrykkingen blir avsluttet, er det nok kroken paa bullmarkedet for denne gang.
Redigert 27.01.2022 kl 09:02 Du må logge inn for å svare
gepard1
26.08.2022 kl 23:05 4905

Naa spoers det om finansavisene klarer og finne opp flere eventyr som loefter boersene. Det skal holde hardt;-))
gepard1
27.08.2022 kl 09:19 4830

Eventyret om at Powell skulle ta en Pivot omtrent foer han hadde begynt sitt forsoek paa og sende inflasjonen ned, er over. Og denne gangen er det alvor. Og den dagen maalet er naadd, vil ikke Powell nullstille rentene igjen. Vi skal tilbake til en ordinaer oekonomi med ett ordinaert rentenivaa paa plass. Dette kan dog lede til en ny finanskrise, noe som kan utloeses mange steder i verden. Med tanke paa verdens gjelds situasjon saa gaar vi i mot toeffere tider, mye toeffere tider, med utrolig mange slags defaulter. Og Oslo boers stod vel i rundt 500 poeng sist gang boersene ikke var stimuli drevet.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets sier også at Powell var klar i talen.

– Han tok av hanskene. Nå er han mye klarere på at de ikke gir seg før de har lykkes, sier Andreassen og tilføyer:

– En kraftig marsjordre. Powell har ikke sagt det så klart før som nå. De vil gjøre alt de kan for å bringe etterspørselen ned
Men Fed er bestemt på å gjøre jobben, ut i fra Powells tale.
Redigert 27.08.2022 kl 09:20 Du må logge inn for å svare
freetexx
27.08.2022 kl 09:56 4809

Ja blir gode tider fremover! Værre for idiotene her inne som ikke forstår makro og at markedet styres både opp og ned. Blir godt å bli kvitt idiotene i markedet for denne gang, før en ny generasjon driver alt opp igjen på håp og følelser. Vi vil minnes denne toppen som stonks generasjonen.
Anywhere
27.08.2022 kl 10:55 4804

Så man kan satse på inflasjonsdrevne aksjer og gå short i kapitalintensive ferske techselskaper?
Matros
27.08.2022 kl 15:50 4733

Det interessante er er langrentene fortsatt er kun 3 prosent, også 5 åringen er på knappe 3 prosent. Det innebærer at man har tidenes bear marked i obligasjoner, ikke fordi de nominelle verdiene faller mye, men fordi realrentene er negative med flere prosentpoeng. Mens man tidligere kunne tjene gode penger på å selge aksjer og kjøpe obligasjoner når nedgangskonjunkturen kom, taper man nesten garantert penger om man kjøper statsobligasjoner i dag, og justerer avkastningen for inflasjon. Den største risikoen i dag er at sentralbankene mister kontrollen over langrentene og disse stiger over 5 %. Da er statsfinanser ikke bærekraftige, og det blir ragnarok. Det vil trolig ikke skje.

Dette gjør at aksjemarkedet fremstår som langt mer attraktivt relativt til obligasjoner enn på lenge. I tillegg sitter PE fond smekkfulle av cash på sidelinjen, klare for å plukke opp selskaper. Aksjemarkedet vil derfor være langt mer fremoverlent enn det makroøkonomene spår.

Samtidig er det verdt å merke at selskapenes marginer har aldri vært høyere, nå en del skuffelser kommer, så alle strategene skal finstyre anbefalingene sin til når de mener inntjeningsforventningene er lave nok, kombinert med attraktiv verdsettelse. Det er et krevende spill, og markedet vil gå lenge før de rekker å si kjøp .

På Oslo børs er vi så heldige å ha en del strukturelle case. Innen energi har det vært massive underinvesteringer. I shipping er ordrebøkene nesten tomme. Innen disse sektorene vil man finne selskaper som frontline, hafnia, stolt nilsen, odfjell, odfjell technology,og shelf drilling hvor inntjeningen vil eksplodere neste år.
gepard1
28.08.2022 kl 18:53 4621

Matros, godt innlegg. Men naar rentene verden rundt skal opp, opp og opp, hvor boligmarkedene faar svi, og store verdier fordufter, kan dette ende veldig stygt. For i mange land sitter folk med rekordgjeld i boliger. I sum hoeyere enn noensinne.
Redigert 28.08.2022 kl 18:55 Du må logge inn for å svare
gepard1
29.08.2022 kl 02:36 4526

Jackson Hole.

En hel verden av sentralbanksjefer, sier at det er slutt paa den stimuli drevede oekonomien, og at rentene skal opp frem til inflasjonen er bekjempet.
gepard1
29.08.2022 kl 13:12 4357

Sovereign credit risk is on the rise in Europe – we have the ECB on September 8, the Fed on the 21st, and the all-important Italian elections on the 25th. The ECB has yet to pick its poison:

1. A plunge in the Euro is fueling runaway inflation in the periphery – this risk could place a right-leaning coalition in control of Italy for the first time in decades. Putin would be all smiles - from Moscow to Vladivostok - with that outcome.

2. Aggressive rate hikes force more price discovery in Europe and put colossal pressure on a banking system - stuffed to the gills with sour loans. The tell - Jamie Dimon doesn't suspend stock buybacks every day, he's playing defense. Apple and Tesla are nearly 10% of the S&P (SPY) and 20% of the QQQs – have roughly $100B in sales coming out of the EU.
gepard1
02.09.2022 kl 20:56 4301

Bearmarked skyter fart. Denne gang skal vi lenger ned enn forrige gang.

Og det kan utvikle seg en finanskrise baade i Storbritania, Japan og Kina i loepet av vinteren.
Redigert 02.09.2022 kl 21:52 Du må logge inn for å svare
gepard1
05.09.2022 kl 07:17 4196

Det snakkes om stroemstoette stimuli i hele europa.

Velg da vil inflasjonen skyte fart igjen, og man kan forvente seg mange rentehevinger fremover.

Og Norge er ett Molbo land, med en helt unoedvendig stroemkrise som er 100% politikerskapt. For vi hadde ingen stroempris problemer foer utenlands kablene ble bygget og ACER avtalen ble inngaatt. I motsetning til andre land, har vi nok energi til oss selv, og trenger ikke og vaere i denne krisen i det hele tatt.

Oppretthold Mongstad, slutt og bruke utenlandskablene, og meld oss ut av ACER avtalen, saa kan vi umiddelbart tilby bedrifter og folk en normal stroempris igjen.

Det andre problemet er at dette er en villet politikk fra folk flest, som fortsetter og stemme paa de globalistiske partiene Hoeyre, FRP og Arbeiderpartietsom har skapt denne krisen, og da faar de som fortjent. For som man reder saa ligger man! Det maa stemmes inn nye partier paa stortinget for aa faa fjernet denne krisen. For de stoerste partiene som sitter paa stortinget, jobber for EU, og ikke for oss. De oppfoerer seg som EU's Jehovas vitner, de er helt EU fanatiske. Hva EU oensker, er mye viktigere enn hva nordmenn trenger.
Redigert 05.09.2022 kl 07:41 Du må logge inn for å svare
hectorgonzales
05.09.2022 kl 09:06 4127

Men er vi ikke "moralsk forpliktet" til å hjelpe resten av Europa? Problemet er Tyskland der "De Grønne" vil kutte all atomkraft - de gamblet på Russisk gass og det gikk galt. Energi er for viktig til at vi kan gamble med det og derfor er det overskuddskraft som skal exporteres og ikke innlemme forbrukere og bedrifter i denne farsen. Tyskerne må finne utav dette selv. Enten må de legge ned egen industri eller så må de få opp produksjon av egen energi.
omans
05.09.2022 kl 12:12 4163

3,2% opp til Ath nå, deretter 8,8% opp til 1400 i års avslutnings rally.(q4).
gepard1
16.09.2022 kl 00:28 3998

The "Economy Is Braking Hard" - Billionaire Investor Warns Aggressive Fed Is Causing "Cracks Everywhere"

"We are going to have a major crash..."

“The economy is braking hard,” Sternlicht told the outlet.

“If the Fed keeps this up, they are going to have a serious recession and people will lose their jobs.”

https://www.youtube.com/watch?v=6hfOK2dPsVc&t=2s

https://www.zerohedge.com/markets/economy-braking-hard-bilionaire-investor-warns-aggressive-fed-causing-cracks-everywhere

Redigert 16.09.2022 kl 00:31 Du må logge inn for å svare
gepard1
17.09.2022 kl 18:30 3850

Krig, skyhøy inflasjon, Covid, energikrise, rentesjokk, økende gjeld og global forsyningstrøbbel. Til sammen bereder dette grunnen for en økonomisk nedtur av enorme dimensjoner.

Det er kun en ting som kan forhindre dette. Og det er ett nytt stort stimuli program. For og bare senke rentene igjen, vil ikke vaere nok.

Kommer det??
Winter is Here
17.09.2022 kl 19:21 3864

Hvis vi snakker om USA, hvor skal pengene komme fra, FED og printing ? Skal USA øke gjeldet ytterligere til 200 prosent av BNP eller mer, jeg tror at den er ca. 127 prosent idag.
Redigert 17.09.2022 kl 19:22 Du må logge inn for å svare
gepard1
21.09.2022 kl 09:17 3567

Buffett Indicator Says Markets Are Going To Crash?

"...if you don’t lower your expectations... I think you are making a mistake...”

The Buffett Indicator is a valuation measure that compares the stock market’s capitalization to the Gross Domestic Product. A favorite of Warren Buffett, the indicator sits shy of 2.44 times market-cap to GDP. That number doesn’t mean much on its own, but it’s striking when placed in a historical context. Even after the recent fall in markets, the ratio is still one of the highest on record, north of the 2.11 level recorded during the dot-com bubble of 2000, and considerably elevated compared to the average since 1950.

Stocks are far from cheap. Based on Buffett’s preferred valuation model and historical data, return expectations for the next ten years are as likely to be negative as they were for the ten years following the late ’90s.

Investors would do well to remember the words of the then-chairman of the SEC, Arthur Levitt. In a 1998 speech entitled “The Numbers Game” he stated:

“While the temptations are great, and the pressures strong, illusions in numbers are only that—ephemeral, and ultimately self-destructive.”

Regardless, there is a straightforward truth.

“The stock market is NOT the economy. But the economy is a reflection of the very thing that supports higher asset prices: earnings.”

No, the Buffett Indicator doesn’t mean markets will definitely crash. However, there is a more than reasonable expectation of disappointment in future market returns.



https://www.zerohedge.com/markets/buffett-indicator-says-markets-are-going-crash
gepard1
21.09.2022 kl 20:12 3541

Opptil 3.25%.

Da er det bare og forbrede seg paa neste renteheving. For FED sier de ikke vil gi seg foer inflasjonen gar ned til 2%. Det vil vaere en stund til det skjer, for etter alle rentehevingen maa bedriftene oeke sine priser enda mer for og vaere i stand til aa betale sine laan.
gepard1
21.09.2022 kl 22:29 3446

WOW

FED; MEDIAN FORECAST SHOWS RATES 4.4% AT END-2022, AT 4.6% IN 2023, 3.9% IN 2024

Og FED tror ikke de naar maalsettningen om 2% inflasjon foer i 2025.

Dette kan fort bety 2 aar med nedgang i markedet, samt at det er store muligheter for at det bryter ut en ny Finanskrise innen den tid!!
Redigert 21.09.2022 kl 22:33 Du må logge inn for å svare
gepard1
21.09.2022 kl 22:38 3545

– Resesjonen blir lang og stygg

Nouriel Roubini, også kjent som «Dr. Doom», anbefaler investorer å se på høye gjeldsgrader. Han spår en lang mørketid.

Roubini mener resesjonsfrykten som preger markedene for tiden er høyst reell.

– Selv i en ordinær resesjon kan S&P 500 falle 30 prosent. I en virkelig hard landing, som jeg forventer, kan indeksen faller 40 prosent, sier styrelederen og direktøren i Roubini Macro Associates til Bloomberg.

Han anbefaler dem som tror på en mindre resesjon å se på den høye gjeldsgraden i selskaper og land.

– Etterhvert som rentene stiger og gjeldsbetjeningen blir dyrere, vil mange zombie-institusjoner, zombie-husholdninger, selskaper, banker, skyggebanker og zombie-land dø. Så får vi se hvem som svømmer nakne, fortsetter Roubini.

https://www.finansavisen.no/nyheter/makro/2022/09/21/7932834/dr.-doom-spar-mission-impossible-for-fed-og-en-lang-dyp-resesjon
fattigstakkar
21.09.2022 kl 22:53 3573

Unner deg noen måneder i solen etter mange år på tørkeloftet. Men kommer du til å kjøpe når markedet har falt nok, eller kommer du til å fortsette å være like negativ hele veien opp igjen også?
gepard1
22.09.2022 kl 00:19 3522

Har hatt rett siden februar naar denne traaden ble startet. Og bullperioden maatte jo ta slutt en gang.

Tipper det blir veldig hardt for verdensoekonomien de neste to aarene og unngaa at det bryter ut en ny finanskrise, siden mange land opplever forskjellige kriser allerede. Fra Kina til Italia. Og det er godt og ha noen Svenske bjoerner godt i pluss.;-))

Og boersene maa falle mye mer enn de har gjort hittil, foer jeg investerer i noe som heter bullderivater. Men det er enklere naa. Begynner politikere og sentralbanksjefer igjen og stimulere og senke rentene kraftig, er det bare og skifte beite fra bear til bull. Men det tror jeg ikke vil skje foer inflasjonen er under kontroll, eller foer det bryter ut en ny finanskrise.

Men det er en ting jeg ikke forstaar. Hvorfor kollapser ikke den Japanske Yenen, etter all deres gjeldsbygging og pengetrykkingen som fortsatt paagaar??? For de er jo i praksis 5 ganger konkurs, med en gjeld de aldri vil vaere i stand til og betale tilbake.

Redigert 22.09.2022 kl 08:43 Du må logge inn for å svare
gepard1
23.09.2022 kl 23:35 3376

Til mitt forrige innlegg kan jeg ikke ta noe aere for og ha truffet paa dette bearmarkedet siden jeg har bommet i saa mange aa foer. For det maatte snu en eller annen gang.

Men jeg husker jeg i sin tid betalte langt over 10% rente paa mine laan. Slik at naar markedet gaar til helvete med en sentralbankrente paa under 5%, betyr at at dette gaar galt fordi den samlede gjelden i verden er altfor hoey. Og da har sentralbankene og regjeriner kun to valg og velge i mellom. La rentene vaere lave og la den hoeye inflasjonen fortsette, eller og drepe oekonomien og aksjemarkedet ved og sette opp rentene. Jeg vet ikke hva som er verst for verdensoekonomien. Men Powell mener i allefall at det er umulig og bygge opp en baerekraftig oekonomi i ett land som har hoey inflasjon.
Redigert 24.09.2022 kl 00:03 Du må logge inn for å svare
Bullinvestor
24.09.2022 kl 00:35 3341

Den relativt kraftige duppen vi hadde fra Mars 2020 under pandemien med sykt lav rente, da kunne jo kjøpekort spekulantene også tjene penger på børsen samt drive med diverse investeringer. Det luten som brukes nå med høyere rente er noe helt annen og tar mye lengre tid, er veldig mange parametre som kan skape problemer, hvor veldig stor gjeld er en skummel faktor.
fattigstakkar
24.09.2022 kl 10:37 3128

Jeg har vært skeptisk til markedet i mange år selv og shortet hver gang jeg var sikker på at det kom et krakk. Det kom som regel ikke og førte bare til stadig større tap. Unntaket var koronakrakket, hvor jeg endelig fikk betalt for pessimismen. Etter det har jeg holdt meg unna tung shorting og kun brukt det som hedge for lange posisjoner. Verden går som regel ikke under og den gangen den gjør det hjelper det lite å sitte med inntekter fra bear derivater. Jeg synes fortsatt de amerikanske børsene er dyre, men det virker det som om markedet har akseptert at de skal fortsette å være. Spørsmålet blir hvor mye mindre dyre de trenger å bli før vi setter en bunn for 2022. Det virker til å ha blitt en opplest og vedtatt sannhet at S&P skal ned til 3400, men når nesten alle tror det har det en tendens til ikke å skje. Husker hvordan "ekspertene" uttalte seg under koronakrakket. Alle spådde død og fordervelse. Selv etter at børsene hadde steget 20% fra bunnen og teknisk var i et bull-marked, mente de fleste at dette ikke kunne regnes som et bullmarked og at det kun var en bounce fra oversolgt nivå før nye bunner skulle settes. Vi vet hvordan det gikk. Så er det riktig at oppgangen kom som følge av nullrenter og helikopterpenger, men med historikken til FED burde det ikke vært noen stor overraskelse at det ville skje.

Det kan selvfølgelig hende at dette er DET store krakket, på linje med 1928, men det satser ikke jeg mine penger på. Og skulle det skje vil det ikke komme som et smell høsten 2022, men gjennom en lang rekke skuffelser i årene som kommer hvor det vil være mange bearrallies å ta gevinst på underveis. Men mest sannsynlig går det nogenlunde bra, denne gangen også :)
Redigert 24.09.2022 kl 10:40 Du må logge inn for å svare
omans
24.09.2022 kl 14:42 3058

Er lite som tyder på finanskrise rett om hjørnet som han skriver om stadig, når det først skjer børs-fall som nå, er det en naturlig korreksjon av den kraftige oppgangen siden 2020 bunnen. Tenker det blir som i 2005, da rentene startet å stige, en fikk en korreksjon tidlig, så stabiliserte det seg, med påfølgende oppsving/oppgang i 3 år.
Jeg vil anta at sp500 ikke vil bryte ned av ca 3585 på ukesbasis, selv om en kan se dupper under. Man vet allikevel ikke om tredje verdenskrig bryter ut, eller om det skjer andre uforutette ting.
Redigert 24.09.2022 kl 14:42 Du må logge inn for å svare
Marve
24.09.2022 kl 18:58 2997

Hei Omans. Tenker du oljeaksjer er i begynnelsen av en oppgangssyklus tilsvarende 2005? Dreining fra vekstaksjer til verdiaksjer.
omans
24.09.2022 kl 20:35 2930

Hei, synes kanskje den dreiningen har pågått en stund og enkelte vekstaksjer virker å ha bunnet ut mer eller mindre. Ønsker jo å se at d roer seg i markedene nå, er veldig nært nå iom rentehendelsen skjedd siste dager (selv om forventet) (markedet priser inn ofte raskt) Tror nok d er mer å gå på etter hvert for oljeselskaper, har tro på energi etter at tåka letter for nå. Er syklisk og etter flere år med underinvesteringer kan en anta at det vil bli nytt syklisk oppsving. Når oljeprisen er høy, vil det være naturlig med litt mer satsning, men er nok litt etterslep. Rig count er endel lavere nå enn mot slutten av 2005-2008 perioden. En har det såkalte grønne skiftet som spiller inn, men etterspørselen etter energi er høyt og tilbudet må følge tritt. Spørs hvordan de regulerer(opec) og hvordan krigen utvikler seg, (ser ikke så bra ut mhp energikrisen)
-O
Redigert 24.09.2022 kl 20:43 Du må logge inn for å svare
geo01
25.09.2022 kl 00:30 2834

Problemet er flaskehalser og avhengighet av kinersiske varer og russisk gass,og en feilslått grønn satsing.
Utenom renter har Norge så mange flaskehalser likevel mot Usa at næringslivet ikke bryr seg.Skatt og avgifter dreper konkuransedyktighet som er og bli den verste innsatsfaktoren.
Der er loverket mot byggestandard og lastebiler med bommavgift og sky høye drivstoff priser.
Dette koster mye mer enn normale renter.
Problemet i Norge er at innbyggerne er gjeldsslaver og de straffes stygt.
Med oljefondet og egen valuta som de burde drite i burde de holde renten som i japan på 0.
Det gir vekst og forutsigbarhet.
Skatt på aksjer er dødsens og dreper Norske investorer,mens utenlandske går fri,
Banan republikker liker utenlandske investrere men bryr seg lite om eget folk.
Marve
25.09.2022 kl 01:09 2810

Takk for svar. Har hatt sittet i Shelf og Pgs ett års tid, har fortsatt ståltro selv i disse urolige tider med resesjon etc. Verden trenger mye olje og gass fremover hvis ikke stopper alt opp som Trøim sier.
Bullinvestor
25.09.2022 kl 02:24 2833

Trøim har et lite poeng, kan ikke si så mye annet. Under pandemien var Borr ganske så nært å gå konk, var vel helikopter pengene fra banken som ble redningen.
gepard1
25.09.2022 kl 12:48 2792

Hvis ikke sentralbankene skrur paa seddelpressene igjen, vil dette ende i en ny finanskrise. Men det kan godt hende de tar en Japan etterhvert , og kjoerer markedet med fiatpenger saa lenge det er mulig. Men foer det skal i allefall S&P ned til 2900 poeng.

Alternativet til at de tar en Japan som alle vet vil gaa helt galt paa ett aller annet tidspunkt,fordi statsgjelden vil bli helt hinsides, er at de tar en Kypros for aa rette opp statsbalansene. I saa fall vil markedet storkrakke. Men slik de har oppfoert seg saa langt, tyder det meste paa at de kommer til aa ta en Japan saa fort inflasjonen er under kontroll.

Men det kan bli en forsiktig Japan, fordi de er redde for aa skape en ny inflasjons boelge, og i mellomtiden kan det hende at gjeldsbelastningen blir saa hoey i ett eller annet viktig land, at vi blir sendt ut i en ny finanskrise uansett. F.eks. I Italia eller Japan ...............
Redigert 25.09.2022 kl 12:55 Du må logge inn for å svare
omans
25.09.2022 kl 22:40 2716

Noen prater som de skulle være selverklærte guruer. Ingen kan si de har fasit med skråsikkerhet. Ser denne fyren uttalte seg også mars 2020:

Markets aren’t prepared for how severe the fallout of the global spread of coronavirus could get and the turmoil has only just started, according to the manager of a peer-beating fund.
The stark warning comes from Allianz Global Investors’ portfolio manager Mike Riddell, who oversees $4.7 billion for the company. “The speed of the market repricing has obviously been dramatic, however markets have only gone from pricing in no risk of anything to a moderate risk,” Riddell said in a phone interview. “Where we think markets can still move is in volatility.”
--
Vi husker børsen bunnet mars 2020. Noen har bare en tendens til å dukke opp nær bunnen, og flokken sluker d gang etter gang.



Badgirl
26.09.2022 kl 07:26 2701

Jeg vil si tungt fall på to av børsene og lett blanding på resten enig?
omans
26.09.2022 kl 07:33 2768

Er ikke noe overraskende med dette, d snur ikke sånn plutselig når sentimentet er preget av frykt .Først må det komme noen signal på at inflasjonen topper ut og faller, og slikt er delte meninger om. Finnes økonomer som mener en snart ser slike tegn, og det vil sparke igang nytt rally. På kort sikt vil d naturlig være volatilt på lengre sikt kan nytt rally oppstå. Historisk viser det seg at å utnytte slike perioder til å finne gode kjøp er lukrativt for langsiktige. Om man ikke er fast day trader, handler børs alltid om fremtidige muligheter for frø man sår idag.