Bearmarkedet er ett faktum. - hvor ny finanskrise venter.

Slettet bruker
USA 27.01.2022 kl 03:59 63209

Man har lenge lurt paa hva som ville drepe det 13 aar lang bullmarkedet. Ville det bli en stor naturkatastrofe, at gjeldsboblen sprakk, Covid som mange trodde en stund, eller noe annet.

Det ble noe annet. Inflasjon, fordi sentralbankene har tatt alt for mye moellers tran. Altfor hoey Inflasjon tvinger sentralbankene til og avslutte pengetrykkingen, og til aa sette opp rentene. Hor heving av rentene vil drepe kredittveksten, og da begynner man paa en nedadgaaende trend.

En annen aarsak til at vil gaa over i ett bearmarked, er fordi boersene har opptraadt som ett pyramidespill fremfor boers i alle disse aarene, godt foret av fiatpenger som har satt en verdi paa selskapene som ligger langt over deres relle verdi. Multipplene har naermest gaatt berserk. Naa skal denne verdien normaliseres. Og den ligger er ett godt stykke under dagens verdisetting paa boers.

Ponzischemet er endelig over. Og man kan begynne og forholde seg til en normal boers igjen som er litt mer forutsigbar. For naa skal regningen for ponzischemet betales. Det blir spennende og se hvordan dette vil slaa ut paa verdens boerser. Tipper det til slutt blir saa ille at folk flest til slutt vil oenske at USA's tre siste presidenter, og de tre siste sentralbanksjefene, burde settes i fengsel fordi de med aapne oeyne (og paa tross av alle advarsler) har omgjort USA til ett konkursbo som vil sende verden ut i en ny finanskrise.

Pga. dette, vil det nok vaere mange land som vil bli noedt til og ta en Kypros i loepet av de neste aarene. Men foerst skal vi kraftig ned, deretter kommer en ny panikkrunde med pengetrykking og store underskudd paa statsbudsjettene, som ikke vil vare saa lenge fordi gjelden er blitt saa hoey at rentene vil stige for mye, noe som vil kulminere i en ny finanskrise. Det eneste som kan hjelpe paa veien dit, er at Mancin gir etter og tillater BBB, men det er kan 40 milliarder kr. i snitt pr. stat pr. aar, slik at det spoers om det er nok til og stagge en gjeldkrise i mangel paa likviditet, Det tror jeg ikke. For det blir som om Norge skulle bruke 40 milliarder ekstra, og det er ikke nok.

Vi faar se, det er mye penger der ute etter alle pengetrykkingen som har vaert foretatt, men hvis makro fortsetter sin nedgang som vi har sett signaler om den siste tiden, og er noe som har skjedd i god tid foer pengetrykkingen blir avsluttet, er det nok kroken paa bullmarkedet for denne gang.
Redigert 27.01.2022 kl 09:02 Du må logge inn for å svare
gepard1
17.10.2022 kl 21:01 1556

Alt kraesjer i KINA, men de oensker ikke aa skremme noen................................... Det maa vaere deilig og vaere ett diktatur naar oekonomien gaar til helvete, for de kan lyve hvor mye de vil;-)) Demokratiene er helt sikkert veldig missunnelige;-))


DN.NO
Kina utsetter offentliggjøring av kvartalsstatistikker og nøkkeltall

Kina skulle legge frem kvartalsstatistikker for bruttonasjonalprodukt og andre nøkkelstatistikker for september natt til tirsdag.

Nå er offentliggjøringen utsatt på ubestemt tid, ifølge Kinas statistikkbyrå. Det er ikke oppgitt en forklaring.

Dette skjer samtidig som kommunistpartiet avholder partikonferansen denne uken.

Tror amerikanske bull haier snart maa innse at de vil bli senket av andre land.
Redigert 17.10.2022 kl 21:17 Du må logge inn for å svare
gepard1
17.10.2022 kl 21:13 1526

Amerikanske innkjøpssjefer venter dårlige tider fremover

Empire Manufacturing-indeksen var -9,1 i oktober, ifølge data fra New York Federal Reserve.

Ifølge Trading Economics var det på forhånd ventet en indeks på -4,0.

Indeksen fremkommer ved at sentralbanken i staten New York hver måned stiller en del spørsmål til en rekke av delstatens vareprodusenter om situasjonen i dag og seks måneder frem i tid.
gepard1
19.10.2022 kl 14:36 1400

Med en Japanske og Britiske oekonomien paa kanten av stupet, kan man godt si at aksjemarkedet er livsfarlig om dagen. For Boersene kan pga. dette, stupe naars som helst.

Med stigende renter og hoey inflasjon som peker mot en kraftig resesjon, og utelukker vider QE, gjoer markedet enda farligere.
Redigert 19.10.2022 kl 14:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.10.2022 kl 14:54 1374

Er helt utrolig at børsene er her oppe. Jeg har ikke et papir og er svært forsiktig. Når tallene til Kina blir tilgjengelige så krasjer det nok. Ikke bare japan og storbritania som sliter. Gjelden til USa er til å kvalm av.
Jeg foreslår også mer helikopterpenger for å utsette det litt til :)
Redigert 19.10.2022 kl 15:40 Du må logge inn for å svare
gepard1
19.10.2022 kl 22:46 1308

Tipper boersene vil storkrakke i November eller Desember.

Hvor boerskrakket i 1929 kommer til og se lite ut i sammenligning.

Bonds, aksjer og derivatmarket, alt kommer til aa gaa til helvete.

Be prepared, For starter de QE igjen, kommer inflasjonen til aa utvikle seg til hyperinflasjon, alle vet at verdens stoerste industri nasjoner ikke har noen mulighet til aa betale tilbake sin gjeld, og rentene paa statsbaerende gjeld kommer til aa gaa til himmels. Bare uker igjen til verdens stoerste boerskrakk ever. Du hoerte det her foerst.;-))
Redigert 19.10.2022 kl 22:52 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
19.10.2022 kl 22:56 1282

Vi har hørt det her først, ca hver måned de siste 15 årene :)