Kursutvikling - Q4


Stadig nedgang de siste tider og nærmer oss tilbake der vi var på 52 uker siden, er det noen nyheter å forvente før Q4 som kan bidra til å løfte forventinger litt? Noen som vet? Forøvrig bare å sitte stille til det tar av..
gade
27.01.2022 kl 14:28 4590

Det har vært et fall fra topp intradag for 3 mnd. siden (170) og ned til dagens laveste til nå 92,00. Meget stor prosentvis nedgang som skyldes helt klart shorting og mangel på annonsering av forsknings-nyheter. Emisjonen på 125,-ga nok kapital til ut 2023 da mye skulle være avklart av resultater. Det er ingen informasjon om negative selskapsnyheter så caset skulle være intakt. Vanskelig å forstå denne nedgangen hvis det ikke er en storaksjonær som i det stille selger seg ut. Det blir sagt at Folketrygdfondet har lånt ut aksjer uten at det er verifisert. (shorting!) så det er grunn til å være langsiktig optimist !!
heilo888
27.01.2022 kl 17:45 4491

Godt forklart om Ultimovacs av skribenten Fornybar på TI i dag:

Ultimovacs utvikler en kreftvaksine som vaksinerer pasienten mot spesifikke varianter av telomerase. Den består av noen peptider, og kan kalles en 2. generasjons vaksine fordi den bygger videre på kunnskapen de fikk av forsøk gjort på tidlig 2000-tall.

Ultimovacs har gjort fire fase 1-studier, tre som monoterapi og en studie i kombinasjon med ipililumab ( CTLA 4-hemmer).

I disse studiene har de:

vist sikkerhet i >70 pasienter
funnet riktig dose for fase 2-studier
vist tidlige signaler til effekt som monoterapi (i lungekreft og prostata) og tidlige signaler og litt sterkere signaler og tegn til effekt i kombinasjon med sjekkpunkthemmer (ipililumabstudien og pembrolizumabstudien).
Her er det viktig å være oppmerksom på at selv om alt av tegn peker på at UV1 har en sjanse til å faktisk være virksom i kreft med spredning, så har de ikke bevist det enda fordi de fleste av disse resultatene kan med flaks være tilfeldig eller effekt av andre legemidler. KAN. Det at alt peker i samme retning er positivt.

Grunnen til at dette legges så stor vekt på for Ultimovacs sin del er at rasjonalet for UV1 er universelt og markedspotensialet i så måte gigantisk. At ting ser bra ut gir litt mer forhåpninger og det gir seg utslag i prising.

Ultimovacs har nå fem randomiserte fase 2-studier gående eller i oppstart, finansiert alene og sammen med organisasjoner, og også noen i samarbeid med big pharma-selskaper. Selskapets strategi er å vise at vaksinering med UV1 i tillegg til annen immunterapi gir flere langtidsoverlevere enn hvis man ikke vaksinerer. Måten de gjør det på er å gjøre studier i mange forskjellige typer kreft, og med flere forskjellige immunterapier og strategier. Når man får resultatene vil man ha et definitivt svar på om vaksinering med UV1 er en fremtidig behandling for kreft, i hvilken grad og i hvilke krefttyper det burde kunne tas videre i fase 3 i. Da er det ønskelig å få solgt produktet med proof of concept bevist, til en aktør som har finansielle muskler til å ta det videre i de indikasjoner som er rasjonelle. Dette er et nøkkelpunkt fordi det forteller en del om risikoen i nåtiden. Dersom de får til dette skal Ultimovacs fokusere på TET.

Siden rasjonalet til UV1 er å kombinere med annen immunterapi, så er det et par ting man må ta med seg i den fasen av utvikling UV1 er nå. Parallelt med utviklingen av UV1 utvikles det også annen immunterapi, enten immunstimulatorer eller andre sjekkpunkthemmere m.m. Jeg vil argumentere for at, siden Ultimovacs forretningsidè for UV1 er utlisensiering til en større aktør og ikke å registrere produktet direkte på studier som går nå (De sier dog selv at det er en mulighet i noen indikasjoner), så er mange av de andre produktene under utvikling nå potensielle kombinasjonsmedikamenter i FASE 3 eller kontrollarmer, og ikke direkte konkurrenter som kan avvikle utviklingen av UV1 nå. Den gode sikkerheten til UV1 gjør at den vil være en ideell kombinasjonspartner dersom den viser effekt, og dersom det ikke viser effekt så er ikke problemstillingen relevant uansett. TIGIT og LAG3-hemmere er derfor mulige partnere i fremtiden og ikke konkurrenter som vil ta UV1 ut av utvikling. Jeg vil nesten argumentere for at selv andre immunstimulatorer vil kunne kombineres med UV1 i fremtiden om effekten er der, nettopp på grunn av den gode sikkerheten.

Slik jeg ser det så er det altså begrenset nedside i form av “det kom inn noe fra sidelinjen som gjør at vi ikke kan registrere produktet på denne studien og vi må derfor avbryte” siden hovedmomentet nå er å vise definitiv effekt og så selge produktet, og ikke i hovedsak å registrere produktet allerede nå (selv om de har håp i melanom). De vil altså ikke måtte stanse en studie fordi registreringmuligheten forsvinner. Risikoen med at noe totalt uventet blir standard of care mens studien går så det blir uetisk å innrullere er mulig, men det er LITE TROLIG siden det er immunterapi som allerede er standard of care der hvor Ultimovacs opererer, og det er ikke sannsynlig at det forandrer seg veldig med det aller første dersom ikke innrulleringen stopper helt opp. De har dog veldig god track record på innrullering så det holder jeg også for mindre sannsynlig. En annen risiko ved caset er at ingen er interessert i å kjøpe UV1 fordi det viser laber eller ingen effekt, men det er ikke en risiko som går på studieløpene per nå.

Avveiingen jeg gjør meg er at selskapet er i en annen og mer behagelig situasjon enn de som er i direkte registreringsstudier, og at de er tryggere frem til den definitive value inflection pointet som avlesning av INITIUM er. Den avlesningen vil bestemme veldig mye om forventningene og hvordan man regner på kursmål rundt selskapet og den går foran alt annet. Vi får dog oppdateringer på pembrolizumabstudien før det, som gir en ørliten pekepinn i forhold til hva INITIUM vil fortelle.

Jeg måtte i møte midtveis så jeg mistet tanken litt, men la det være helt klart: Dersom de som første selskap i verden beviser at man kan vaksinere mot kreft og få effekt vil det være en helt gedigen sensasjon og jeg kan vanskelig tenke meg at ikke en eller annen aktør da vil kjøpe opp medikamentet for å ta det bredt ut. Risikoen ligger i om INITIUM feiler eller om det blir en suksess, men utviklingen frem dit burde med stor sannsynlighet kunne gå på skinner.

Det ser ut som det kan fungere, men ingen har gjort det før.

Folkefiendefondet er notorisk kjente for å låne ut til short samt å ta selskapene de er investerte i...i røven

De mener selv det er en sunn aktivitet i markedet... litt i likhet med en voldtektsmann som innbiller seg at ofrene nyter hans handlinger
heilo888
17.02.2022 kl 08:35 3970

Meget sterk Q4 rapport med økt rekruteringstakt for de 2 første fase 2 studiene Initium og Nipu:

Ultimovacs ASA: Fourth quarter 2021 result presentation

Oslo, 17 February 2022: Ultimovacs ASA ("Ultimovacs") (OSE ULTI), a clinical stage leader in immune stimulatory vaccines for cancer, announces its fourth quarter 2021 results today.

The presentation by the company's management team can be followed as a live webcast at 09:00 CET and will be made available on the website. It will be possible to post questions during the presentation through the webcast.Highlights for the fourth quarter of 2021:

On December 2, 2021, Ultimovacs announced that UV1 received Orphan Drug designation from the U.S. FDA in the treatment of malignant melanoma.
On October 26, 2021, Ultimovacs announced a new Phase II clinical trial (LUNGVAC) investigating UV1 in combination with pembrolizumab in non-small cell lung cancer (NSCLC). (also presented in the Q3 report)
On October 20, 2021, Ultimovacs announced that UV1 received Fast Track designation from the U.S. FDA in the treatment of unresectable or metastatic melanoma. (also presented in the Q3 report)
On October 13, 2021, Ultimovacs announced that the overall survival rate after two years of follow-up in the Phase I clinical trial of UV1 combined with pembrolizumab was 80% in this first cohort of 20 patients. (also presented in the Q3 report)


Clinical trial enrollment update

INITIUM trial: 120 patients have been enrolled to date, up from 91 as of the previous quarterly report.
NIPU trial: 66 patients have been enrolled to date, up from 45 as of the previous quarterly report.
FOCUS trial: 10 patients have been enrolled to date, up from 5 as of the previous quarterly report.
DOVACC trial: The first patient was enrolled on 15 December 2021, and 2 patients have been enrolled to date.
TENDU trial: 6 patients have been enrolled to date in this dose escalation study compared to 4 patients in the previous quarterly report, completing treatment of the second cohort. No safety concerns emerged in the first two dose level cohorts, allowing the enrollment of patients in the third, final dose cohort.

COVID-19: Although Ultimovacs remain optimistic regarding progress in the Company’s broad clinical program, the effect of the pandemic on the biotech industry and the conduct of clinical trials is still uncertain. Ultimovacs will continue to provide enrollment updates in each quarterly report.
Despite earlier and current pandemic-related challenges, the levels of patient enrollment have been increasing recently in both the INITIUM and NIPU studies. Ultimovacs’ updated guidance is that both studies are estimated to have readouts during the first half of 2023, rather than during the second half of 2022 as indicated in the early guidance given in 2019 before either study started.
The DOVACC and FOCUS trials are still in their early stages of hospitals/clinical site activation, and the start-up phase of both has taken somewhat longer than originally planned. Ultimovacs has guided that the readouts of topline results are expected to take place in 2023 and have done so since the trials began. In the LUNGVAC trial, Ultimovacs expects the first patient to be enrolled during the first half of 2022 with topline results expected by the end of 2024. Once each of these trials has progressed sufficiently to provide a reliable trajectory beyond initiation, Ultimovacs will review guidance and expect to give an update with the Q4 2022 report.


Financial

Total operating expenses amounted to MNOK 50.9 in Q4-21, and MNOK 163.8 in FY21.
Net negative cash flow from operations was MNOK 33.9 in Q4-21, and MNOK 125.8 in FY21. Total cash and cash equivalents increased by MNOK 227.9 during Q4-21 and amounted to MNOK 574.2 as per 31 December 2021.
A private placement was successfully completed on October 26, 2021, raising gross proceeds of MNOK 270 (net MNOK 259.0). (also presented in the Q3-report)The report and presentation are also available on the Company website:

www.ultimovacs.com/investors/reports-and-presentations

For further information, please visit www.ultimovacs.com or contact:Carlos de Sousa, CEO

Email: carlos.desousa@ultimovacs.com

Phone: +47 908 92507Hans Vassgård Eid, CFO

Email: hans.eid@ultimovacs.com

Phone: +47 482 48632Mary-Ann Chang, LifeSci Advisors

Email: mchang@lifesciadvisors.com

Phone: +44 7483 284 853

This information is considered to be inside information pursuant to the EU Market Abuse Regulation and is subject to the disclosure requirements pursuant to Section 5-12 in the Norwegian Securities Trading Act.

This stock exchange announcement was published by Joachim Midttun, Finance Manager at Ultimovacs ASA, on 17 February, 2021 at 08:00 CET.Attachments

Ultimovacs-ASA-Q421-Report
Ultimovacs-ASA-Q421-Presentation

sell ? eller ?
Redigert 17.02.2022 kl 09:01 Du må logge inn for å svare

Ultimovacs fikk et driftsresultat på -51 millioner kroner i fjerde kvartal 2021, mot et driftsresultat på -26 millioner kroner i samme periode i fjor.

mulig det blir bra , men ting tar tid i bio så jeg venter.
heilo888
17.02.2022 kl 10:57 3759

Det økende underskuddet på driftsresultatet er kun et resultat av at flere studier nå er kjørt i gang og at dette er utelukkende positivt.
Men ut fra det man tidligere har sett av finanspressens dekning av biotek så er det ikke å forvente at de forstår dette!
Polygon
17.02.2022 kl 11:06 3742

Det er tydeligvis noen som ikke leser om selskapet på TekInvestor, og dermed har forstått at en utsettelse av INITIUM og NIPU var 100% forventet og allerede varslet av selskapet. Rekrutteringen i INITIUM som de rapporterte i dag betyr at 1H23 egentlig er 1Q23, noe som er over forventning. Og at NIPU også er 1H23 er også over forventning.

...og de bruker fortsatt helt forventet mye penger, og er fortsatt finansiert til godt ut i 2024.

INNsider kjøp nå

Klarer De Sousa å få denne opp til 100 igjen i dag? Prøve en post

nei, dette var tabbekjøp! Skulle holdt første tanke om vente eller holde seg unna biotechen.
heilo888
18.02.2022 kl 12:38 3263

Løft blikket og se ett år frem i tid!
Men nå allerede i H1 2022 kommer det nyheter med data fra pembrostudien og innrullering i complete i fase 2 INITIUM-studien.
SomSa
18.02.2022 kl 13:30 3180


I dagens marked med bla. forventet økende rentenivå kan aksjekursen halveres. Hvorfor ikke selge nå, kjøpe i selskaper som skal presentere data og deretter kjøpe tilbake etter gevinstsikring.....?

Som vi vet, myyye spennende på gang. Men siden 2023 blir det endelige «gjennombruddsåret» kastet nok noen utålmodige aksjonærer aksjene sine i dag da det ikke kom noen «saftige» nyheter på Q pres i går.

Hører en på denne podcasten så er det en gjeng full av selvtillit og det ligger tykt utenpå at de er overbevist at UV1 kommer til å bli kommersielt på et tidspunkt innen 2 år. Det blir garantert BP selskaper som kommer til å slåss om å få samarbeide/kjøpe Ulti.

Jeg sitter på hendene og har bestemt meg for å stå løpet ut med mine aksjer i Ulti. Dette er tidenes mulighet etter Algeta. UV1 er en gamechanger. Verdien av det kommer til å bli fenomenal!!!
heilo888
18.02.2022 kl 23:29 2891

Og så har man TET-teknologien som kan vise seg å bli like stor som UV1 vaksineteknologien.

Meningen er vel å selge ut/lisensiere ut UV1 til BP-selskaper, og sitte igjen med TET-teknologien selv. Man tror at de fleste vaksiner kan dra nytte av denne adjuvans-teknologien.
Whatthe
21.02.2022 kl 12:43 2549

Fikk kjøpt meg litt mer opp i Ultimovacs i dag, kurs 77,40. (Jeg vet at å «snitte ned» generelt ikke nødvendigvis er en god ide, men har tro på denne langsiktig, så her er det bare å benytte anledningene. Også om det blir flere fremover)

god mulig det er en dårlig ide å snitte ned , overnatting fra fredag har allerede kostet 6% , men eg ser mulighet for en trade opp i dag.

men kaster om den ikke kommer.

Tja, hva skal en si. Var forberedt på store svingninger, men nå har vel pendelen svingt i overkant mye tilbake? Det er ikke noe fundamentalt som er endret som jeg kan se, men hvis noen har fått med seg noe så del gjerne! Ble med opp og blir med ned, men satser på å bli med opp igjen. Hvis de lykkes med bare en del av ambisjonene kan dette bli meget hyggelig til slutt, og jeg er villig til å sitte stille og vente. Har fortsatt stor tro på at de skal lykkes. Argumenter for at jeg bør hoppe av?

Ingen grunner til å hoppe av nå, snarere tvert imot. Ledelsen er bull, i tillegg skal de nå snart ut på en «sjarmoffensiv» mot markedet. Nei, om 1-2 år vil disse nivåene vi ser nå fremstå som helt utenkelige.

heilo888
14.03.2022 kl 23:52 1453

En av hovedkonkurentene til Ultimovacs har feilet og synes å være ute. Denne pivotal fase 3-studien i melanom var noe Bristol Myers S. hadde satset på.
Så nå blir ikke akkurat partnerstudien sammen med Ultimovacs mindre viktig!

PRINCETON, N.J., & SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)–Bristol Myers Squibb (NYSE: BMY) and Nektar Therapeutics (NASDAQ: NKTR) today announced an update following the first analysis of the Phase 3 PIVOT IO-001 study evaluating the doublet therapy of bempegaldesleukin in combination with Opdivo (nivolumab) compared to Opdivo monotherapy as a first-line treatment for previously untreated unresectable or metastatic melanoma. Following a review of the study for efficacy and safety by an independent Data Monitoring Committee (DMC), Bristol Myers Squibb and Nektar were informed that the study did not meet the primary endpoints of progression-free survival (PFS) and objective response rate (ORR) as assessed by Blinded Independent Central Review (BICR). The DMC notified the companies that the third primary endpoint of overall survival (OS) did not meet statistical significance at the first interim analysis.

Given there was no additional clinical benefit in the doublet therapy arm compared to the monotherapy arm for the primary endpoints of PFS and ORR, and based on the data reviewed by the DMC, the companies have decided to unblind the trial and to perform no additional analyses for the OS endpoint. Additionally, based on the results from PIVOT IO-001, the companies have also made the decision to discontinue enrollment and unblind the ongoing PIVOT-12 study in adjuvant melanoma, which is evaluating the doublet therapy of bempegaldesleukin in combination with Opdivo compared to Opdivo monotherapy in patients at high risk for recurrence after complete resection of melanoma. Patients in both studies will be counseled on their treatment options, and permitted to continue treatment if agreed to with their physician.