Da har vel Teslaen blitt dyrere, eller ?

Slettet bruker
STRøM 30.01.2022 kl 09:34 1970

Og det er vel ikke bøndene eller de trygdede som kjører Tesla. Så derfor er det vel en relevant artikkel for de kondisjonerte jeg presangterer her, da sjø !

Kirsti Sand
Våre politikere må slutte å kaste bort tiden med å krangle om hvem som har skylden! Slikt gagner verken folket eller saken.
Man driver vel ikke barnehage på Storting eller i regjering?
De som nå «sitter ved spakene»og skal styre landet vårt, MÅ ta grep og begynne å jobbe! For folket!
Norge må få tilbake styringen over sin strøm og sin vannkraft. Og over våre naturressurser!
Vi kan ikke selge eller gi ut til Europa, sålenge vi ikke dekker eget behov.
Vi må fristilles fra ACER!
Ble folket spurt vedr disse viktige bestemmelser?
NEI!!!
Her ble livsviktige valg tatt av styrende politikere, som ikke så konsekvenser av de valg de tok på vegne av folket.
Vi ble sneket inn i noe ingen så konsekvenser av - ei heller styrende politikere! Folket fikk ikke et valg!
Nå krever vi at politikerne slutter å krangle og fordele skyld!
Nå må de såkalt styrende i landet vårt ta grep, begynne å jobbe og ta ondet ved roten!
At Staten gir noen kroner tilbake til folket er kortsiktig behandling og kun et lite plaster på et stort infisert sår, som kun kan helbredes ved andre inngrep!
Slik «behandling» som nå gis, gagner ikke det norske folk på sikt!
Strømprisene MÅ varig ned!
Norge MÅ ut av disse avtalene som tapper vanlige folk for det de har / ikke har av sparepenger!
Folket ba ikke om dette! Vi ba - og vi ber - om at fokus nå blir til det beste for eget folk!
Vi er givere i Norge - og deler gjerne av vårt overskudd! Men vi går aldri med på å ta fra nordmenn uten styring og påføre folket fattigdom!
Ei heller å rasere våre natur-ressurser!
Våre politikere og styresmakter har fått vår tillit for lenge. Og har skuslet den bort!
Nå må de gjøre jobben de er satt til å gjøre - kompetent eller ikke! Vi krever at de utdanner seg for de mandat folket har gitt dem og slutter å kaste bort verdifull arbeidstid på svada!
Det snakkes fra politikerhold om at gis vi full tilgang til strøm, vil vi sløse.
Hvem tror politikerne de er? Overformynderi?
Tror de at de styrer en barnehage?
Politikerne er valg - av tenkende fornuftige nordmenn. Noen av oss hadde våkenetter før Stortingsvalget og led valgets kval. Vi som folk tar dette på alvor!
Vi leker ikke med Norges fremtid!
Vi kjenner på stort ansvar både for dagens styring av landet OG for konsekvenser for de uendelig kjære som kommer etter oss❣️
Det må våre politikere forstå!
Hadde jeg - og andre arbeidstakere - ikke gjort jobben vår på vårt arbeidssted - og gått ut over vårt mandat på egenhånd (og uten kunnskap) - hadde vi mistet stillingen ganske raskt!
Våre folkevalgte: Ta grep nå! Gå til arbeidet vi som folk har gitt dere mandat til å utføre!
Dere har et stort arbeid foran dere! Gjør det!
Redigert 30.01.2022 kl 09:36 Du må logge inn for å svare
Heks
30.01.2022 kl 09:49 1930

Jepp, ta grep nå
Forby produksjon av krytovaluta i Norge

>Det er luft og ingenting. Ingen dekning og ingen sikkerhet
Like negativ er Nordeas suksessforvalter Robert Næss, som i tillegg viser til den ekstreme strømbruken ved å lage (mine) kryptovalutaenhetene. Røkke skal på den ene siden redde verden med grønne investeringer, mens hans satsing på bitcoin og andre kryptovalutaer krever vanvittig med elektrisk kraft........"""bitcoin og andre kryptovalutaer krever vanvittig med elektrisk kraft"""""det er vel nok av vanlig folk som ikke ser følgene av pengespillet våre rikfolk driver med

Det er vi som betaler produksjonen av "vanvittig med elektrisk kraft".
Slettet bruker
30.01.2022 kl 09:56 1917

Og mens jeg har deres oppmerksomhet, her er en til som muligens treffer !!

Mette Cathrine Faannessen
Jeg tenker på alle som sliter unødig nå. Den beste måten å underkue et menneske på, er å ta fra dette mennesket grunnlaget for å få tilfredsstilt sine basale behov: søvn, mat, varme osv. Da knekker et menneske raskt sammen. Nå er det mange som knekker! Et annet perspektiv er at dette lille landet langt mot nord, trenger all den arbeidskraft det kan få. Ved å knekke et menneske i form av å ta fra det grunnlaget for å få dekket sine basale behov, er det heller ikke mulig å få verdiskaping av dette menneske. Henviser her til Maslows behovspyramide. Konklusjon: landets demokratisk valgte regjeringer har gjennom mange år prøvd å knekke folket for å selv å sikre seg sine grunnleggende behov i stort monn. Men nok er nok. Nå må nåværende, og tidligere, regjeringsparti stå sammen og finne løsninger for at enkeltmennesket skal klare å yte i fellesskapet. Beklager å si det, men dette sviket mot et karrig lands innbyggere, minner meg sterkt om slik Frankrike ble styrt på 1700 tallet. Og løsningen på denne undertrykkende situasjonen er faktisk ganske enkel: ta bort profitt, ta bort mva(den som skulle få Norge opp og frem, lenge før vi fikk oljeinntekter), ta bort unødvendige avgifter, effektivisere de eksisterende El-kraft depoene vi har, kutt ut å være EU sin diskenspringer(folket har 2 ganger stemt Nei til EU), kutt utenlandskablene dersom dette medfører økte utgifter for Norske husstander, og kutt mulighetene for storprofitt, på mening manns bekostning, til enkeltpersoner, enkeltselskaper og staten. Vi hiver penger ut av landet, for å fremstå som de mest enestående i verden, vi er på førsteplass med det grønne skiftet, selv om det overhodet ikke er Norge som forurenser verden, vi blander oss inn i alle verdens konflikter, for å fremstå som bedrevitere. Men sine egne landsmenn, ja de har regjeringene de siste 30 år gitt en god dag i. Nå vil vi ha slutt på uverdige livsformer i vårt eget land. Norge har råd til å ta godt vare på sine egne. I fjor fikk vi et ekstra utbytte på oljeinntektene med 21 milliarder. Har vi ikke da råd til å la enkeltmennesket i kalde Norge få dekket sine grunnleggende behov?
Heks
30.01.2022 kl 10:13 1883

Meget populær å skyve eget ansvar for høye strømpriser over på utlandet. Populisme er i siget. Sparer oss selv for å ta ansvar.
Heks
30.01.2022 kl 10:26 1853

En norsk husholdning bruker fire ganger så mye strøm som en dansk
Norge har ekstremt høy andel elektrisitet i energiforbruket. Strømforbruket per innbygger er rundt ti ganger
større enn verdensgjennomsnittet. Som det fremgår av diagrammet nedenfor, har Norge i tillegg det høyeste
strømforbruket i Europa. Norske husholdninger har fire ganger så høyt strømforbruk som danskene, og
nesten dobbelt så høyt som i Sverige og Finland. Dette skyldes bl.a. mye kraftintensiv industri, og at
elektrisitet er en mer vanlig oppvarmingskilde enn i andre land.6
93 prosent av norske husholdninger bruker
elektrisitet til oppvarming.
Mr Karma
30.01.2022 kl 11:26 1777

Ja, og som mange som har peiling har påpekt i tiår....elektrisitet er egentlig et altfor raffinert produkt til å bruke til oppvarming. Opp særlig de siste 20-30 år har vi sett bygg etter bygg bli oppført med kun strøm som energikilde. De har ikke engang en dieselgenerator i kjelleren hvis strømmen ryker en periode. Det blir bare å sitte der og se på at temperaturen faller.....

Vi hadde engang en stor rapport som ble produsert av Sårbarhetsutvalget. Skal vedde på at svært lite av anbefalingene er gjennomført. Det har nok heller blitt verre.

Heks
30.01.2022 kl 12:15 1730

og hvorfor ble så svært lite av anbefalingene gjennomført? er det ikke vår, industriens, regjeringenes (og da hvilken som helst) egen dumhet og gjerrighet som trodde billigstrøm skulle vare livet ut? kraftkrevende industri ble lokket til Norge siden regjeringene til og med senket avgiftene for disse langt under det folk flest måtte må betale som avgifter. det førte selvfølgelig også med seg at absolutt for folk flest unødvendige "industri" > kryptovaluta industri< så sitt snitt til å utnytte billig strøm som til og med var subvensjonert. Og hvorfor i all verden skal folk flest senke sitt forbruk og bygge dyrere hus som sparer strøm når strømmen er så vanvittig billig (ca. 50% billigere enn ellers i Europa? Men nå, når vi får føle konsekvensene selv, leter vi helt fortvilet etter de "skyldige" som selvfølgelig er ikke vi eller alle disse regjeringene som var/er ansvarlig for denne utviklingen>>>>nei da nå kommer populistene med sine akk så enkle løsninger den sittende regjering er de skyldige, EØS er skyld, ..... utlandet er skyld.
pengex
30.01.2022 kl 23:31 1565

Forby mining ? Og hvordan hadde du tenkt å løse det ? Stenge ned internet i norge. De fleste miner på utenlandske pools. Det finnes en hel verden av og absurde pengesummer i krypto nå. Her er det bare å melde seg på eller bli sittende på perongen når toget går.
Skal man varme opp ett lokale kan man gjøre dette gratis med mining eller betale 2-3kr kwt på varmepumper osv. Systemet har krasjet etter utenlandskablingen og oppumpinga av elbiler i norge. Uten at regjeringen løftet en finger før regninga gikk skyhøyt for hvermandsen.
Vi som fortsatt kjører diesel og miner m/gratis varme gjør samfunnet en tjeneste og holder forbruksmaskinen igang.
Redigert 30.01.2022 kl 23:39 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.01.2022 kl 23:52 1535

Skulle likt å lest den lovteksten =D
Heks
31.01.2022 kl 06:20 1447

>Det er luft og ingenting. Ingen dekning og ingen sikkerhet
Like negativ er Nordeas suksessforvalter Robert Næss, som i tillegg viser til den ekstreme strømbruken ved å lage (mine) kryptovalutaenhetene. Røkke skal på den ene siden redde verden med grønne investeringer, mens hans satsing på bitcoin og andre kryptovalutaer krever vanvittig med elektrisk kraft........"""bitcoin og andre kryptovalutaer krever vanvittig med elektrisk kraft"""""det er vel nok av vanlig folk som ikke ser følgene av pengespillet våre rikfolk driver med

Det er vi som betaler produksjonen av "vanvittig med elektrisk kraft".
Heks
31.01.2022 kl 06:27 1431

pengex mener altså at internet i Norge må stenges ned når så kalte "datasentre" som bare blir til i Norge for å "mine" som krever vanvittig med elektrisk kraft??? en ny kospirasjonsteori eller hva????? Så vidt jeg vet så har Kina fremdeles internet tross i at "mining > stjeling av vanvittig kraft på bekostning av folk flest i Norge....måtte stenges.
pengex
31.01.2022 kl 07:02 1376

Sa han og plugga inn en 100kwt tesla. Ha ha ha....
Tror du minng går via datasentre? Er det derfor gpukort har tredobbla seg i pris?
De supre datasentrene lagrer bare idiot-cookies eller big data om deg og meg.
Silicon Valley
03.02.2022 kl 16:12 1235

Det er selvsagt et problem med mining av kryptovaluta med henhold til strømprisen.
Strømprisen er en auksjon. På lik linje med børsen fungerer det slik at jo flere kjøpere det kommer til desto høyere går prisen. Hvis folk skal spare strøm for å på sånn sett få ned prisen hvil lavere pris i et fri marked dra til seg nye kjøpere av strøm. Så forbrukerne kan sitte og spare strøm, men det vil ikke gi lavere strømpriser fordi at ved lavere strømpriser vil det komme til nye kjøpere og dra prisen opp.

Miners av kryptovaluta lever primært av å mine kryptovaluta til rimelig strøm. Dvs når strømprisen går ned lønner det seg å mine kryptovaluta. Det vil selvsagt dra opp prisen på strøm.

Hvis vi skal sikre rimelig strøm til folket kan vi dessverre ikke la markedskreftene herje helt fritt. Den sykeste av alle faktorer her er kryptovaluta. Et meningsløst produkt som egentlig ikke bidrar til noe annet enn verdi til et fåtall spekulanter.

Så selvsagt, et forbud mot mining av kryptovaluta vil bidra til å senke strømprisen i Norge og andre steder. En kutting av kabelen vi akkurat åpnet vil selvsagt også senke prisen på strøm i Norge.

Med en helt åpen marked kan dere prøve å spare på strøm. Det vil ikke senke prisen på strømmen på kort eller lang sikt fordi en lav pris drar til seg nye kjøpere. Så ved neste pris spike opp vil det bli enda dyrere. Fordi at hvis du allerede har spart så mye du kan på strømmen kan du ikke spare mer ved neste prisoppgang. Så å spare på strøm bli litt som å pisse seg selv på byksa på lang sikt.
Redigert 03.02.2022 kl 16:13 Du må logge inn for å svare
PSI- Investor
03.02.2022 kl 16:26 1206

Hvis norske forbrukere sparer for mye på strømmen øker vel nettleien, for netteierne skal jo ha inn en viss sum årlig uansett
Silicon Valley
03.02.2022 kl 16:36 1191

Du kan være sikker på at du blir melket så godt det går. Netleien skal kun gå til oppgradering av infrastruktur så hvis alle regler følges så skal det ikke ha noe å si. Men hvis strømselskapene synes at de tjener for dårlig så prøver de jo selvsagt å sette opp prisene så godt det går.