PLT- polight!


Horten selskapet med det skarpeste IT- ingeniørene ombord har i dag veldig mye på gang, så mye at en lurer på om det kan bli for mye!

Markedsprisen er i dag ca 1,85 mrd, kursen har hatt en pen oppgang de siste par årene!

Jeg tenker med den markedsprisen, og den teknologien. Hvorfor legger ikke Apple eller konkurrerende selskaper 5-10 mrd på bordet for å sikre seg selskapet inkl ingeniørstaben? Teknologien/ferdig testet produktet til polight vil mest sannsynlig bli brukt i både AR og smarttelefon i mange selskaper!

Noe tanker rundt et evt. oppkjøp? Jeg tenker at større oppkjøpskandidat skal en lete lenge etter.
Dado83
21.03.2023 kl 07:49 340

Polight skal hente 135 millioner kroner
It-selskapet Polight, som blant annet driver med scannere, vil hente inn 135 millioner kroner i ny kapital.
Frist er satt til 11. april for å tegne seg til aksjeutvidelsen, der meglerhuset Pareto er tilrettelegger.

Fortrinnsrettsemisjonen er delvis garantert av noen eksisterende aksjonærer og investorer for 100 millioner kroner. Garantistene vil få et honorar på ti prosent av beløpet de garanterer for.
Nettoprovenyet fra emisjonen skal benyttes til å finansiere selskapets vekstplan, heter det i meldingen.
Polight-aksjen vil handles eksklusiv rett til fortrinnsrettsemisjonen 12. april hvis den blir godkjent på generalforsamlingen i selskapet.
tunktee
28.02.2023 kl 21:35 648

Jeg tenker det er 60% sjans for emisjon om rundt 6 måneder.
Avhengig av hvor store ordrereserver/avtaler de har på det tidspunkt, vil annen finansiering være mulig.
Jo høyere risiko for kreditor, blir renten dertil høy, og ikke nødvendigvis ønskelig for Polight.

Men hvorfor skal man frykte emisjon i et teknologi-vekstselskap?
Har ikke tidligere emisjoner vært på stadig høyere kurs, og «alle» har tjent penger?

Kursen stiger normalt på gode nyheter, og kan være langt høyere før kapitalbehov.
Og kursen stiger i en en del tilfeller kraftig etter emisjon da markedet liker at selskapet er finansiert.

Emisjonskurs sist på 110 (delt på 5 etter splitt) kunne i prinsippet gitt 70% gevinst på svært kort tid om man solgte.
I ettertid har som kjent alle teknologiindekser stupt, og få selskap har sluppet unna det.
Redigert 28.02.2023 kl 21:38 Du må logge inn for å svare
skadi
28.02.2023 kl 19:40 733

Og emisjonen kommer?

Fra dagens presentasjon side 20:

According to current plans, the Group’s cash deposits will
fund activities through the second quarter 2023.
Thereafter, additional capital will be required to continue
poLight’s planned commercialisation of its TLensÒ
technology.

Hvor mange emisjoner har det allerede vært hos Polight?
Redigert 28.02.2023 kl 19:42 Du må logge inn for å svare
tunktee
28.02.2023 kl 10:34 875

Nå kaster SEO vekk så mye tid på å forklare ting med t-skje på presentasjonen at kursen faller siden produktiviteten i Polight stuper….
tunktee
25.02.2023 kl 00:37 1150

Angående emisjon.

Har sett at mulig emisjon har vært debattert fra tid til annen her og andre steder.

Da emisjonen i 3. kvartal 2021 hadde selskapet 55,6 mill i kontanter ved inngangen til kvartalet, 30. juni 2021.
Ved inngangen til foregående kvartal, 30. september 2022, hadde selskapet 104,4 mill.

Selskapet reduserte kassen med 20,1 mill i 3. kvartal, og 53,6 mill så langt t i 2022.
Legg merke til at selskapet reduserte leverandørgjelden vesentlig i kvartalet, og økte varelageret betydelig i løpet av 3 første kvartal i 2022.

EBITDA, som knapt er et relevant begrep i mange selskap og bransjer, kan i dette selskapet være en pekepinn på kapitalbehovet over tid.
Dette var (11 322) i Q3 og (36 742) for årets 3 første kvartal.

Jeg tro det er mulig at selskapet hadde +/-85 mill i kontanter ved årsskiftet, og at det sådan er noe tid til det trenger kapital.

Selskapet er gjeldfritt. Det kan være vanskelig for selskap å få kreditt frem til de har proof of concept eller inntekter. (om selskapet, ikke produkt i denne sammenheng.)
Nå har selskapet sterkt økende inntekter QonQ med flere kontrakter, og mange avtaler i pipeline.

Jeg tror selskapet har kommet til et punkt det, hvis nødvendig, er mulig å finansiere på andre måter enn emisjon.

Ellers mener jeg at kapitalbehovet ligger kvartaler frem i tid, med mindre behov for å kraftig øke produksjon. Sistnevnte bør være svært enkelt å finansiere på andre måter enn emisjon.

Vil nevne at jeg ikke har satt meg inn og tatt med vilkårene og tidsrammen for offentlige tilskudd, som historisk har bidradd med å tilføre kontanter til selskapet.

Til slutt en disclaimer; jeg var med i emisjonen, er aksjonær, og ønsker kursen opp.
happi67
03.02.2022 kl 20:04 2316

Mye kan skje fremover. Og ting tar lang tid. Men i alle produkter som TLens er i har fått super bra kritikk. Så tenker at største problemet er løst. Med at de har 160 millioner på bok er jo greit også. Så ser lyst ut fremover. Men har vært utolmodig lenge nå.
tunktee
03.02.2022 kl 19:24 2359

Det var ikke meningen å baise.
Har mye aksjer, og ønsker selvfølgelig at Polight går til stratosfæren.
Det var mer et innspill for at det ikke skulle bli rene hallelujastemningen her.
Man setter pengene sine der man mener det er best sjans for å lykkes, men ingenting er garantert i aksjemarkedet.
Myrabakk
03.02.2022 kl 17:02 2451

Tja, jeg har ikke tenkt å overbevise noen om at alle MÅ ha det. Jeg handler poLight med begge hender fordi absolutt alt peker på det, og fordi JEG tror dette.
Det er per nå faktisk ikke en eneste konkurrent I verden innen tunable optics som klarer å løse optisk kvalitet i mikrolinser, der målet er å gjengi et bilde. Alle liquid lenses som er i kategorien mikrolinser har for dårlige resultater på blant annet hysteresis, temperaturøkning og optisk drift til å kunne brukes her. Andre linseteknologier bortsett fra tunable optics som kan fokusere er kun VCM. Den som har lest patentene til AR-utgiverne, som Apple, Microsoft, Magic Leap osv... vet at ingen av disse selskapene satser på VCM. Den er rett og slett diskvalifisert før kappløpet starter, i og med at den utelates fra teknologipatenteringene i alt.

PoLight har allerede meldt innpass ed DesignWin med en Major Player i sitt første AR-prosjekt nå 1.desember. I pipeline lå det 19 prosjekter per Q3. Ikke noen dårlig line, og ifølge CEO så er det stort sett samtlige Major Players som er der.

Ikke for det, det er jo ikke sikkert alle vinnes. Men skal de store aktørene ha høy nok kvalitet til å overvinne sjøsykefølelsen man har pga "lag" i dagens produkter så må man vel finne opp noe nytt om ikke TLens skal foretrekkes.... og det er noe som tar mange år!

Men å dra opp Opticom??? What? Nevn hvor mange prosjekter de hadde i pipeline, og som de fikk innpass I, så tror jeg fort man ser at polight IKKE er noe slikt.

Skal ikke hausse denne, men det er ikke noen grunn til å baisse og sammenligne med noen som aldri fikk til noe.
tunktee
03.02.2022 kl 01:34 2785

E vi der nå;
At vi vet at dette er det enerådende produktet, og alle de store må ha det?
Come in guys! så er enkelt er det aldri.
Noen her er gamle nok til å huske Opticom, påfølgende Thin Films, og enda påfølgende Ensurge (som tilfeldigvis hadde emisjon i dag)
Ikke selg skinnet før bjørnen er skutt!
Myrabakk
03.02.2022 kl 00:46 2808

Enig i det VNVN sier her. Det er ikke gunstig for noen å risikere å miste muligheten til å bruke TLens I sine fremtidige produkter. TLens ser ut til å være løsningen på både selfiecam, AR-glasses, og mye mer. De som jobber med særlig AR-glasses er helt avhengige å ha en lynrask, mikroskopisk linse for å utføre de oppgaver som man ser for seg må løses. VCM nevnes ikke som et alternativ i AR engang. Det er clumsy, stort, tregt, strømforbrukende og forstyrrer andre applikasjoner med magnetisk interferens, noe som er svært negativt når det kanskke er så mye som 10-15 kamera og sensorer som kjører parallelt.

Dersom Apple kjøper poLight, så kjøper de selvfølgelig også rettigheten til TLens og produksjon/salg av denne. Da vet man at Apple ikke kommer til å dele TLens med konkurrentene sine.

Nå vet vi at Apple, Microsoft, Magic Leap, Samsung, Huawei, Google/Alphabet, Honeywell, Xiaomi, Oppo, Vivo, Varjo, osv, osv alle jobber med AR-glasses, en industri som er antatt å vokse mer enn 50% i årlig gjennomsnitt de neste 5-6 årene. Alle kjenner TLens, og poLight har uttalt at de jobber med omtrent "all major players". Pipeline viste minst 19 AR-prosjekter på gang i Q3, noe som styrker troen på at alle kan komme med TLens.

Hva ville Microsoft gjort med sitt AR-prosjekt dersom Apple kjøpte opp poLight, eller motsatt, hva ville apple gjort?

Vi vet at Microsoft har jobbet i flere år med TLens I AR, og det er lagt ned vanvittig mye penger i R&D her. Jeg kan ikke se noen annen teknologi som kan utføre det TLens kan, så de som ville stått uten tilgang har et problem...

Dersom Apple hadde lagt inn et bud på poLight, så ville Microsoft vært nødt til å overby. Da ville nok Oppo/Vivo/OnePlus, Sunny Optical, Q-Tech og mange andre også kommet på banen. Da blir det høyt spill, for hvem har råd til å tape muligheten? Tror derfor ikke noen tør prøve.

Eneste alternativ ville kanskje vært et oppkjøpsfond av nøytral klasse, eller lignende?
Pilegrim
02.02.2022 kl 15:28 3004

Kommer ikke til å skje.
VNVN
02.02.2022 kl 15:25 3008

Får sitere Myragubben. Det kommer til å bli en eventyrlig budrunde, hvor ingen har råd til å tape, og ingen har råd til å vinne!
Det er så mange som har investert millioner av kroner i R&D, patenter og løsninger som benytter seg av TLens i en eller annen form, og ingen er villig til å risikere at en konkurrent kjøper seg fortrinnet ved å ta kontroll over teknologien! Jeg tror ikke dette (lenger) er aktuelt, og heller ikke ønsket av selskapet eller aksjonærene.