PLT- polight!


Horten selskapet med det skarpeste IT- ingeniørene ombord har i dag veldig mye på gang, så mye at en lurer på om det kan bli for mye!

Markedsprisen er i dag ca 1,85 mrd, kursen har hatt en pen oppgang de siste par årene!

Jeg tenker med den markedsprisen, og den teknologien. Hvorfor legger ikke Apple eller konkurrerende selskaper 5-10 mrd på bordet for å sikre seg selskapet inkl ingeniørstaben? Teknologien/ferdig testet produktet til polight vil mest sannsynlig bli brukt i både AR og smarttelefon i mange selskaper!

Noe tanker rundt et evt. oppkjøp? Jeg tenker at større oppkjøpskandidat skal en lete lenge etter.
VNVN
02.02.2022 kl 15:25 1609

Får sitere Myragubben. Det kommer til å bli en eventyrlig budrunde, hvor ingen har råd til å tape, og ingen har råd til å vinne!
Det er så mange som har investert millioner av kroner i R&D, patenter og løsninger som benytter seg av TLens i en eller annen form, og ingen er villig til å risikere at en konkurrent kjøper seg fortrinnet ved å ta kontroll over teknologien! Jeg tror ikke dette (lenger) er aktuelt, og heller ikke ønsket av selskapet eller aksjonærene.
Pilegrim
02.02.2022 kl 15:28 1605

Kommer ikke til å skje.
Myrabakk
03.02.2022 kl 00:46 1409

Enig i det VNVN sier her. Det er ikke gunstig for noen å risikere å miste muligheten til å bruke TLens I sine fremtidige produkter. TLens ser ut til å være løsningen på både selfiecam, AR-glasses, og mye mer. De som jobber med særlig AR-glasses er helt avhengige å ha en lynrask, mikroskopisk linse for å utføre de oppgaver som man ser for seg må løses. VCM nevnes ikke som et alternativ i AR engang. Det er clumsy, stort, tregt, strømforbrukende og forstyrrer andre applikasjoner med magnetisk interferens, noe som er svært negativt når det kanskke er så mye som 10-15 kamera og sensorer som kjører parallelt.

Dersom Apple kjøper poLight, så kjøper de selvfølgelig også rettigheten til TLens og produksjon/salg av denne. Da vet man at Apple ikke kommer til å dele TLens med konkurrentene sine.

Nå vet vi at Apple, Microsoft, Magic Leap, Samsung, Huawei, Google/Alphabet, Honeywell, Xiaomi, Oppo, Vivo, Varjo, osv, osv alle jobber med AR-glasses, en industri som er antatt å vokse mer enn 50% i årlig gjennomsnitt de neste 5-6 årene. Alle kjenner TLens, og poLight har uttalt at de jobber med omtrent "all major players". Pipeline viste minst 19 AR-prosjekter på gang i Q3, noe som styrker troen på at alle kan komme med TLens.

Hva ville Microsoft gjort med sitt AR-prosjekt dersom Apple kjøpte opp poLight, eller motsatt, hva ville apple gjort?

Vi vet at Microsoft har jobbet i flere år med TLens I AR, og det er lagt ned vanvittig mye penger i R&D her. Jeg kan ikke se noen annen teknologi som kan utføre det TLens kan, så de som ville stått uten tilgang har et problem...

Dersom Apple hadde lagt inn et bud på poLight, så ville Microsoft vært nødt til å overby. Da ville nok Oppo/Vivo/OnePlus, Sunny Optical, Q-Tech og mange andre også kommet på banen. Da blir det høyt spill, for hvem har råd til å tape muligheten? Tror derfor ikke noen tør prøve.

Eneste alternativ ville kanskje vært et oppkjøpsfond av nøytral klasse, eller lignende?
tunktee
03.02.2022 kl 01:34 1387

E vi der nå;
At vi vet at dette er det enerådende produktet, og alle de store må ha det?
Come in guys! så er enkelt er det aldri.
Noen her er gamle nok til å huske Opticom, påfølgende Thin Films, og enda påfølgende Ensurge (som tilfeldigvis hadde emisjon i dag)
Ikke selg skinnet før bjørnen er skutt!

Kloke ord, tunktee!
Myrabakk
03.02.2022 kl 17:02 1053

Tja, jeg har ikke tenkt å overbevise noen om at alle MÅ ha det. Jeg handler poLight med begge hender fordi absolutt alt peker på det, og fordi JEG tror dette.
Det er per nå faktisk ikke en eneste konkurrent I verden innen tunable optics som klarer å løse optisk kvalitet i mikrolinser, der målet er å gjengi et bilde. Alle liquid lenses som er i kategorien mikrolinser har for dårlige resultater på blant annet hysteresis, temperaturøkning og optisk drift til å kunne brukes her. Andre linseteknologier bortsett fra tunable optics som kan fokusere er kun VCM. Den som har lest patentene til AR-utgiverne, som Apple, Microsoft, Magic Leap osv... vet at ingen av disse selskapene satser på VCM. Den er rett og slett diskvalifisert før kappløpet starter, i og med at den utelates fra teknologipatenteringene i alt.

PoLight har allerede meldt innpass ed DesignWin med en Major Player i sitt første AR-prosjekt nå 1.desember. I pipeline lå det 19 prosjekter per Q3. Ikke noen dårlig line, og ifølge CEO så er det stort sett samtlige Major Players som er der.

Ikke for det, det er jo ikke sikkert alle vinnes. Men skal de store aktørene ha høy nok kvalitet til å overvinne sjøsykefølelsen man har pga "lag" i dagens produkter så må man vel finne opp noe nytt om ikke TLens skal foretrekkes.... og det er noe som tar mange år!

Men å dra opp Opticom??? What? Nevn hvor mange prosjekter de hadde i pipeline, og som de fikk innpass I, så tror jeg fort man ser at polight IKKE er noe slikt.

Skal ikke hausse denne, men det er ikke noen grunn til å baisse og sammenligne med noen som aldri fikk til noe.
tunktee
03.02.2022 kl 19:24 961

Det var ikke meningen å baise.
Har mye aksjer, og ønsker selvfølgelig at Polight går til stratosfæren.
Det var mer et innspill for at det ikke skulle bli rene hallelujastemningen her.
Man setter pengene sine der man mener det er best sjans for å lykkes, men ingenting er garantert i aksjemarkedet.
happi67
03.02.2022 kl 20:04 918

Mye kan skje fremover. Og ting tar lang tid. Men i alle produkter som TLens er i har fått super bra kritikk. Så tenker at største problemet er løst. Med at de har 160 millioner på bok er jo greit også. Så ser lyst ut fremover. Men har vært utolmodig lenge nå.