Meltwater - Noterte konkurrenter

Bergkrystallen
MWTR 06.02.2022 kl 15:15 5178

Har Meltwater noen direkte sammenliknbare konkurrenter som er å finne på en av verdens børser?

Redigert 06.02.2022 kl 15:16 Du må logge inn for å svare
Kjøp
06.02.2022 kl 15:33 5150

Sprout Social (SPT) og Sprinklr (CXM) på Nasdaq blir vel nærmeste noterte konkurrenter. Les også om Competition fra side 26 i prospektet når de gikk over til Oslo Børs her:

https://meltwater-site.cdn.prismic.io/meltwater-site/55d90b6a-9386-46ab-a3d9-7eaf44304dbb_Meltwater+Listing+Prospectus.PDF

De har konkurrenter, men ingen som er så komplette som Meltwater. De er verdensledende
Bergkrystallen
07.02.2022 kl 11:40 4863

Sett opp mot Sprout og Sprinklr: Lav EV/Rev multippel for MWTR hvis vi legger til grunn 401$ forventet rev 2021.

Med noe slowdown i kostnader etter gross kan jo dette bli riktig så hyggelig. Sett verdifallet det siste året vil det overraske meg hvis vi ser kurser på 10-20 igjen. Er nesten ikke omsetning i aksjen som gir kunstig fluktuasjon. Håper det blir noe mer fart i denne aksjen etter at de legger frem Q4 financials.
Redigert 07.02.2022 kl 11:41 Du må logge inn for å svare
Kjøp
07.02.2022 kl 11:57 4832

Ja, multippel er ganske lav her i sammenligning. Muligens kan man laste litt mer her under 20kr fremover, men vil også tro at nedsiden herfra er begrenset. Har man ikke gått inn i aksjen enda så kan det være lurt å vente på Q4 og se utviklingen. Oppdatert guiding kommer i Q4.
Bergkrystallen
07.02.2022 kl 20:03 4656

Helt siden 17. januar har selskapet kjøpt tilbake aksjer for nær 3 mill. daglig. Det utgjør som minimum 30 % av total handel. På tross av at kursen svinger er det ingen tegn til at fallet de siste dagene skyldes et stort volum eiere som ønsker seg ut av selskapet. Kursen flyttes av mange små handler, sannsynligvis kortsiktige investorer med mindre andeler.

i morgen eller på torsdag får vi sikkert en oppdatering på antall nye premiumkunder etc. La oss virkelig håpe at dette overgår alle forventninger og at vi snart kan få en opptur i denne aksjen. Er jo litt rart at selskapet fortsetter å kjøpe millioner av aksjer om de visste resultatene som blir lagt frem er dårlige. Er de skuffende kan de jo bare vente på at kursen faller og så kjøpe med begge henda? Spennende er det i alle fall.
Struts
08.02.2022 kl 16:06 4339

Nedgang i det siste kan muligens skyldes negativ omtale om TECH- og grønne aksjer generelt. Se gjerne (eller ei) innlegg i FA i dag side 6 om "Grønne aksjer". Men der skjæres mye over en kam. I motsetning til en del andre aksjer, så er det vel slik at Meltwater faktisk tjener penger? Og kanskje er det så enkelt at flere og flere investorer forventer børsmeldinger nær sagt hver eneste dag? Jeg vet ikke, men hadde noen (ungdommer kan jo så mye) kjørt en korrelasjons-analyse på kursutvikling basert på antall børsmeldinger, vel - da hadde kanskje resultatet overrasket. Ikke vet jeg!
oboy88
08.02.2022 kl 22:38 4193

Nei, det er ikke slik at Meltwater tjener penger. Etter tre kvartaler av 2020 hadde de et nettoresultat på minus 29mill USD (altså ca. 260 mill norske kroner) om man regnskapsfører etter US GAAP. Selskapet har nå gått over til den europeiske IFRS-standarden, og da kommer tapet opp i 48mill USD (altså sånn ca 430 mill norske kroner). Så de er nok et godt stykke unna det å "tjene penger".

Så du mener de låner til aksjekjøp ?

I 2021 har de inntekter på rundt 400m USD. De regner med å avslutte 2021 med en årlig justert ebitda-margin på 5% De gikk med underskudd i q3 2021 pga planlagte investeringer. De har vel mål om å vokse med 20% årlig. Som mange kanskje vet så er ikke vekst gratis.

Ulempen med å skulle vente på kvartalsrapporter i en slik aksje med såpass stor oppside som meltwater er at den er såpass volatil at den kan finne på å sprette 20% opp ved gode nyheter..
Bergkrystallen
09.02.2022 kl 09:51 3921

Ser frem til at man bare kan snakke om EBITDA og ikke justert EBITDA. Alle selskap har engangseffekter. For MWTR sin del spises mye av EBITDA av engangseffekter. Så er spørsmålet hvorvidt de er engangseffekter snarere noe vi heller må belage oss på noen år fremover. Dette er et rått selskap og jeg gleder meg til vi virkelig ser skalerbarheten og økende marginer.


Kommer oppdateringen i morgen? Håper på maaange nye premiumkunder og andre som har oppgradert til dyrere pakker
Bergkrystallen
10.02.2022 kl 09:20 3485

Dagens børsmelding:

To note, the Company plans to continue providing Quarterly Trading updates and
will issue an enhanced version of its Quarterly Reports. Going forward,
Meltwater will cease to issue Premium Client updates on a monthly basis and has
instituted a regular earnings quiet period. The earnings quiet period will begin
30 days prior to earnings reporting and will end at the time of the earnings
release for that quarter. During that time there will be no formal or informal
business discussions by management with analysts or investors.

For further information, please contact:

Brinlea Johnson
Investor Relations Contact
ir@meltwater.com

Egentlig veldig enig i den strategien og spesielt dette at de ikke kommer til å snakke med journalister og analytikere. De vinkler jo saker slik de selv vil. Nå får vi i stedet kvartalsvise tall og d r flott. Da tenker jeg vi får se en voldsom vekst fremover som setter fart på kursen
Bergkrystallen
10.02.2022 kl 09:57 3432

Jeg er enig det, men stusser litt over at dette ikke ble varslet samtidig med rapporteringen per desember.
Redigert 10.02.2022 kl 09:59 Du må logge inn for å svare

Med tanke på hvor ofte våre eksperter bommer på sine kursmål så er det muligens liten vits i å legge inn kursmålet fra DNB 17 nov 2021 kun få uker siden på hel kr 76. Da har kursen en lang vei å gå, men jeg føler meg 100% sikker på at vi vil nå dette kursmålet allerede i år.


Ser du har skrevet mange positive innlegg om Meltwater siden ifjor sommer, og kurser rundt 45 kr (da du kjøpte?!)

Nå er kursen 50 % lavere! (så dårlig hadde man ikke gjort det på børsen med pilkasting som investeringsmetode)

Hva mener du er årsaken til at du (og "alle" meglere) så langt har tatt totalt feil?

Årsaken til at vi alle har tatt feil er kort og godt at aksjekursen ved notering på euronext growth var altfor høy. Selskapet er ikke mer verdt akkurat nå. Selv om MWTR er på hovedlisten nå er det langt flere andre selskaper på bingo børsen som har falt mer. Så ikke vanskelig å sitte igjen med enda mindre på mange andre aksjer
Redigert 12.02.2022 kl 21:28 Du må logge inn for å svare
Kjøp
12.02.2022 kl 21:42 2839

Har et godt tap i denne. Årsaken til fallet kan være linket til generelt teknologifall på OB og euronext growth, se på Kahoot feks. De endrede regnskapsreglene gav et dårlig inntrykk og tror mange investorer ble skremt. Er selv langsiktig og tror at sålenge Meltwater fortsetter å vokse i et voksende marked så kommer kursen etter. Har lært at man ikke skal ta råd fra analytikere hvertfall! Hva tror du om Meltwater fremover?


Angående kursen, så skrev jeg dette i en annen tråd 18.11: "Basert på hva Meltwater har presentert av tall de siste kvartalene har jeg ingen problemer å se kursen under 20 kr om 12-15 måneder. På et eller annet tidspunkt må de begynne å levere, og det tidspunktet nærmer seg."

Ja, kurser på 19-tallet kom virkelig mye raskere enn jeg trodde, og det meste av nedgangen fra i underkant av 30 kr skyldes nok at proppen ble dratt ut av tek- og (tidligere) Euronext-aksjer, som dere nevner. Og heller ingen tvil om at den var alt for luftig priset. (kurser på 60-69 kr var helt crazy, ut fra alle tilgjengelige regnskaps- og markedstall). "Vekst-meldingen" som Meltwater kom med 17. januar, har nok nå fjernet den verste selskapsspesifikke frykten på kort og mellomlang sikt. Tror derfor ikke den skal under 20 igjen så sant ikke USA-børsene med Nasdaq i spissen går på en skikkelig smell. For at kursen skal dra seg over 30 kr igjen så må selskapet gjenvinne tilliten hos investorene. Til det kreves nok minst ett, sannsynligvis to, kvartaler med stødig vekst og positiv utvikling over hele linjen. Det er nok selskapet/ledelsen smertelig klar over, og vi får se hva de får til.

Produktene/tjenestene Meltwater tilbyr har jeg bare overfladisk kunnskap om, så det skal jeg ikke uttale meg for mye om. Men med milliarder i omsetning og "drøssevis" med store og seriøse selskaper som kunder, så er det jo åpenbart at de gjør mye riktig.

Du har for lite greie på dette til å uttale deg så bombastisk at kursen skal ned. Den skal kanskje der men ett selskap som kjøper tilbake aksjer allerede er ett modent selskap. Jeg tror med dagens økende kunnskap og bruk av skydata selskapet med alle store premuim kunder vil levere fremover.
Kjøp
13.02.2022 kl 00:27 2716

Du traff fint på den spådommen. Om vi får et fallende marked fremover så vil det også legge en demper på kursen her ja.

Men selskaper skal fortsatt overvåke sine merkevarer, markedsføre og drive annen media intelligence i økende tempo for blandt annet å ligge foran sine konkurrenter. Føler meg ganske sikker på at denne blir grei å sitte i. Blir interessant å se oppdatert guiding og mer i Q4.

Nei, det er sant Ukraina krisen og renteøkninger kan holde kursen nede på kort sikt 👍
Redigert 13.02.2022 kl 10:55 Du må logge inn for å svare

Cisco Systems har lagt frem et tilbud om kjøp av Splunk verdt over 20 milliarder dollar.
Det skriver The Wall Street Journal fredag kveld og viser til personer med kjennskap til saken.
Tilbudet ble gitt nylig, og selskapene er for øyeblikket ikke i aktive samtaler, sier noen av personene.
Bloomberg News skriver etter at WSJ-saken ble kjent at det er uklart om Cisco fortsatt er interessert i Splunk etter at samtalene mellom selskapene brøt sammen.
Splunk bruker maskindata for å identifisere mønstre, gjøre målinger og diagnostisere problemer i forbindelse med kundenes forretningsdrift.
Splunk-aksjen steg så mye som 16 prosent i etterhandelen i USA fredag og ble sist handlet opp 11,3 prosent.

Dette lover jo godt for Meltwater som selv er en stor oppkjøpskandidat. La oss bare få håpe de ikke blir solgt før om minst 3 år
Redigert 14.02.2022 kl 09:25 Du må logge inn for å svare
Struts
16.02.2022 kl 10:05 1940

Du skal ha takk for informasjonen din! Husker ikke riktig hvem jeg lyttet til da jeg investerte (DNB kanskje), men kan selvfølgelig bare skylde på meg selv for ikke å ha dobbeltsjekket. Uansett, dumpet forleden de aksjene jeg hadde. Kan muligens gå glipp av en del når tallene kommer 24.02.22, og så var det noe om et oppkjøp av Cisco for tilsvarende selskap (Splunk?). Men liker ikke å leve helt i det uvisse, så... Takk igjen!

PS. Splunk ja som YNWA skriver. Sukk.
Redigert 16.02.2022 kl 10:07 Du må logge inn for å svare

En ærlig sak det Struts. Selv gjør jeg som selskapet og kjøper aksjer. Men nå har jeg som sagt bestemt meg for å sitte i mange år. Meltwater er uten tvil en oppkjøpskandidat og har jo en vill vekst og den ser ut til å fortsette.

Obs, ledelsen i Splunk vil ikke godta et bud nå da de heller vil legge frem mye bedre tall fremover og på den måten drive prisene opp. Meltwater er i samme båt. Fremtiden er meget stor for selskapet
Bergkrystallen
16.02.2022 kl 10:51 1861

Noen tanker hvorfor omsetningen er så lav på dagsbasis?
Som jeg tidligere har vært inne på omsettes 3 av 10 kroner om dagen av selskapet selv i forbindelse med aksjeoppkjøp.
Struts
16.02.2022 kl 11:44 1794

Den er grei! Unner deg (og alle andre aksjonærer) det beste! Er selv (dessverre antagelig) en trader og ikke så tålmodig. Men utelukker ikke en tilbakekomst, ser an tallene neste uke...

Ny tjeneste/produkt
Ready to simplify your campaign management and reporting?
At Meltwater, we understand that the expectations towards PR Pros and Marketers keep growing - particularly in performance and reporting.

Leveraging data has become an integral part of the success of your work - and without a holistic view of that data, it can be difficult to measure impact and justify campaign spend.

Today however, we're excited to announce the launch of our Paid, Earned, & Owned dashboard which combines all three channel types into one performance-based report:

Measure reach & engagement as summed up values across all channels
Analyse how (or if) your messaging influences earned conversations
Optimise your ad spend to improve your brand's reach in real-time
And so much more...

Ready to improve your unified strategy with unified reporting? Complete the on-page form and we'll drop you an email with all the details.