OPPSIDE 700 %, RISIKO NULL

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
03.01.2024 kl 19:49
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
kodenavn
NODL 09.02.2022 kl 09:34 381209


NODL, oppside 700-800 prosent.
Så kom meldingen om at Hemen, John Fredriksens personlige investeringsselskap, har kjøpt 9300 aksjer, og tippet over grensen på 40 % av aksjene i Northern Drilling, ticker NODL.
Dette lille kjøpet betyr at Hemen har tilbudsplikt på resten av aksjene i NODL Det ble samtidg meldt at det vil komme et bud på kr. 17.-

Kursen går selvfølgelig rett til 17.-, der den stoppes av en ivrig selger. Det er ingen premie for å gjette hvem det er.

The offer price in the forthcoming offer will be NOK 17 per NODL share, which exceeds the highest price Hemen has paid for shares in NODL during the last six months.

Fint tenker du. Tilbud på 17.-, og kursen er 17.-, case closed, her er det ikke penger å hente.
Men er det slik ?

Jeg mener potensialet er skyhøyt her.

CASET, kortversjon:
Northern Drilling, riggselskap. Tidlligere eide rigger er skilt ut i eget selskap, og er ute av regnskapet. Selskapet har pr idag ingen eiendeler. Litt gjeld og litt cash går i ca null.
Så cirka et tomt selskap uten gjeld eller eiendeler.

MEN, selskapet har et krav på Koreas store verft, Daewoo, DSME (verdens 3. største verft) på
230 MUSD, pluss renter, kostnader mm., dvs. 124-150 NOK pr. aksje.


Kravet:
Sea Drill hadde bestilt 2 nye boreskip, West Aquila og West Libra, av Daewoo. Som kjent gikk det ikke så bra for Seadrill, og NODL kjøpte skipene av Daewoo for 592 millioner dollar, og betalte inn 180 millioner dollar ved signering av kontraktene.
Skipene skulle egentlig leveres til Northern Drilling i henholdsvis januar og mars 2021, men leveringen ble utsatt en rekke ganger før begge ble kansellert i henholdsvis august og oktober i fjor pga kontraktsbrudd ved at verftet ikke klarte å levere i tide.
NODL bestilte også boreskipet Cobalt av DAEWOO. Her ble det innbetalt 50 mill dollar.
Denne kontrakten er også kansellert.

Det betyr at Northern Drilling har et krav mot Daewoo på minst 230 millioner dollar, eller over2 milliarder kroner. Det tilsvarer 124 kroner pr. aksje. I tillegg kommer renter og eventuelt andre kostnader.

Løsning:
Hemen forhandler med DAEWOO om kravet, Hvis de blir enige, blir de sikkert enige etter at tilbudsplikten har gått ut, altså tidligst i mai, for Hemen håper selvfølgelig at noen skal si ja takk til 17.-.
Hvis de ikke blir enige, går saken iht kontrakten til voldgiftsdomstolen i London. Da kan det ta tid,
12 til 24 måneder.

Sannsynlighet for å vinne frem med kravet:
De som kjenner saken best, er Hemen, dvs John Fredriksen og hans advokater.
Hemen kjøpte 9300 aksjer for å komme i budplikt.
Jeg tenker at storeulv (JF) ikke ville prøve å kjøpe selskapet hvis han ikke trodde han skulle vinne frem mot Daewoo. JFs advokater er de beste i gamet, og jeg tror de visste veldig godt hva de gjorde da de kansellerte kontraktene. Det høres også rimelig ut at det er en klausul som sier at kjøper skal ha igjen pengene hvis selger ikke klarer å levere.

Risiko ved å kjøpe NODL. Oppside og nedside.

Nedside:
Hemen må fremsette det pliktige tilbudet innen 4 uker. Det må stå i minimum 4 uker, max 6 uker,
Så en gang mellom 9. mars og 20. april, er du GARANTERT å få igjen 17 NOK.
Så i 4-10 uker fra nå, har du NULL risiko, bortsett fra rentetapet på investeringen.
Hvordan kursen vil gå etter mars/april, er umulig å spå.

Oppside:
De siste ukene har det vært omsatt 20-40.000 aksjer pr dag.
Igår og i dag ble det omsatt hhv. 207.000 og 284.000 aksjer.
Hemen har 6.453.826 aksjer. De har JF neppe lyst til å selge. Og de holder lenge om mange vil kjøpe.
Jeg tror egentlig ikke mange av de andre aksjonærene har lyst til å selge heller. I hvert fall ikke
topp 20, som har 29,4 % (i tillegg til Jfs 40 %)
Så 69,4 % av aksjene sitter ganske godt fast tror jeg.
Da er det 4.9 mill aksjer som kan sitte løst. Det er ikke mye.
Hvis mange som leser dette mener det samme som meg, at her er nedsiden et stykke fremover NULL, samtidig som best case litt frem i tid med god sannsynlighet er 130.-ish, vil aksjen gå uten at noen kan holde den igjen
Så hvor mye vil den gå ?
Det kommer an på hvordan kjøperne vurderer sannsynligheten for 130.-
Hvis de som jeg tror den er stor, burde kursen kunne gå til mellom 60.- og 100.- ganske fort.
Hvis de tror den er mindre, går den til 30, 40 eller 50.
Det som er sikkert, er at 17.- er helt feil kurs. For da har du null risiko, og betaler null for muligheten at kursen kan gå til 130.-

Hva hvis kursen går ?
Da har JF 2 muligheter.
A) La budet gå sin gang, og ta de aksjene han får fra bevisstløse tanter til 17.-. Så må han finne seg i å bare få 40 % av oppgjøret, og vi andre aksjonærer får resten.
B) Han kan øke budet, og se om det gir ham flere aksjer. Om han gjør dette, og eventuelt hvor mye, er håpløst å gjette på.
Men Hemen kan bare tvangsutløse andre aksjonærer hvis han får over 90 % av aksjene.
Og det er hele min agenda med å skrive dette. Det er ikke bare ren nestekjærlighet :)
Jeg vil at dere skal se at oppsiden er kjempestor, mens nedsiden er null
Hvis dere er enige meg i vurderingene her, vil kursen gå langt, og jeg vil ikke bli tvangsinnløst for knapper og glansbilder, dvs 17.-.

Og hva er min horisont ?
Det beste ville være om Hemen ble enige med DSME i løpet av forsommeren.
Fra 17.- til 130.- på noen få måneder hadde vært fint, og det kan skje.
Jeg tror sannsynligheten for å få 130.- er stor, og jeg selger ikke billig.
Men saken kan gå til voldgiftsdom i London. Da tar det lenger tid.
Tid er penger sies det, og i tilfelle saken går til London og det tar et år eller mer, er jeg klar for å selge under 130.- . Mellom 90 og 100 kanskje ?
Kommer vi ikke dit, venter jeg på London.Lykke til, håper du gjør en kule på denne. Risikoen er i hvert fall null inntil videre.
Du har ikke en gang markedsrisiko i ukene som kommer. Går markedet åt skogen, får du fremdeles dine 17.- Hemen har cash.
skadi
03.01.2024 kl 19:49 2860

Til og med riskokeren har skjønt det og solgt seg ut. Men før han gjorde det, så prøvde han å lokke flest mulig lykkejegere /nybegynnere inn i dette tapere papir på stadig synkende kurser. Moralsk lavmål av verste sort.
Blir spennende å se hvilken aksje han velger som neste "prosjekt".
elnomi
03.01.2024 kl 19:36 2912

Ikke mamge dager igjen til dellidting sv NODL blir vedtatt. Selg nå på dagens kurs eller selg senere til 12.5 øre. Andre valg har dere ikke. Salgsvinduet er i ferd med å lukkes, om dere vil eller ikke.
BWMx5
03.01.2024 kl 18:36 3058

+9999999!

Største komikeren/klovnen på forumet er det vel ingen som helst tvil om hvem er. Bare tragisk at han ikke skjønner det selv😂
unikum
03.01.2024 kl 18:15 3129

I sin tid i Pgs gikk den samme mann glipp av en opptur fra ca 7 kr til 13 kr (holdt på akkurat samme måte) før Pgs forvant ned igjen til 5 men oppgangen som de fleste av oss fikk, fikk ikke risen noen glede av. Mye mulig at det samme kan skje i Nodl, hvem veit? ikke jeg men spennende er det.
Omnislash
03.01.2024 kl 17:47 3225

Vi snakket jo om tidslinje for kort tid siden, hvorpå du ikke så den korte tiden frem til 8. januar som noe problem, fordi dette vil dra så lenge ut i tid (flere mnd) at innen den tid vil triggerne mest sannsynlig komme.

Uenig med deg selv? 🤭 Jeg for min del betalte nada for disse aksjene og har ikke noe behov for å gevinst sikre, så jeg beholder og håper på en trigger eller to før evt tvangsinnløsing vil skje (om han i det hele tatt har lov til det).
oivindl
03.01.2024 kl 17:24 3305

"Når jeg har vært svært aktiv med å belyse mulighetene for triggerne når tidslinjen var lengre så er det også på sin plass at jeg deler det motsatte når det er tilfellet”

Hva har endret seg siden i går?
Har datoen for EGF endret seg?
Eller tenkte du det ikke var av betydning da du skrev følgende i går:
"her kan man tjene stort i det ultrakorte til det mellomlange bildet om man tåler å sitte"
unikum
03.01.2024 kl 17:16 3361

Du selger og deretter snakker caset ned. Vi alle ser og veit tidsfrister. Men måten du gjør dette på er umoralsk og skal kun trigge deg selv. Selvsagt all din rett til det men siden vi begge lever av trading så holder jeg meg for god til å snu og vende avhengig om jeg er ute eller inne. Slår kun negativt tilbake slik som dette nå vil gjøre for deg. Færre og færre vil ha tillit til deg og vi alle veit forumet påvirkningskraft, spesielt for nybegynnere og andre som ikke har tid til å følge så godt med. Og det hjelper nok ikke om hvor mange nickere du bruker, skrivemåten er der. Da er jeg ferdig snakket og beholder mine aksjer inntil videre for de har ikke kostet meg mer enn snitt på kr 0,2
oivindl
03.01.2024 kl 17:13 3375

"med unntak av vår alles kverulant som hardnakket fortsetter å kverulere om og rundt det andre skriver”

Der bommer du litt på språkbruken, korrigere og kommentere er nok riktigere begreper en kverulere.
rischioso
03.01.2024 kl 16:45 3475

Det tekniske bildet er kun et hjelpeverktøy og derfor kun en liten del av det store bildet. Som jeg skrev - det er nå KUN knappe 3 hele børsdager igjen før EGF så tidslinjen er knapp og dermed minsker sannsynligheten for at eventuelle triggere vil komme først. Derfor har jeg posisjonert meg for at det er EGF som kommer først med en avstemming som vil gå for de listing noe som udiskutabelt vil lage kurspress.

Derfor har jeg posisjonert meg for det. Hva andre gjør og om de satser på at en trigger kommer i løpet av disse 3 børsdager må jo få lov til det, men jeg mener at sannsynligheten nå er størst for at eventuelle triggere vil komme i etterkant og har av samme grunn posisjonert meg for det. Mao, lite teknisk, men mye fundamentalt som jeg vektlegger i det ultrakorte bildet.

Når jeg har vært svært aktiv med å belyse mulighetene for triggerne når tidslinjen var lengre så er det også på sin plass at jeg deler det motsatte når det er tilfellet. Det er jo hele meningen med forumet at vi deler fortløpende hva som virker å skje så får den enkelte selv bestemme hva man vektlegger.
Redigert 03.01.2024 kl 16:46 Du må logge inn for å svare
unikum
03.01.2024 kl 16:36 3528

Du skal selvsagt få lov å ha ytringsfriheten din. Men det som du er kjent for er å snu om etter du har gjort transaksjoner, legger alltid det er det du ser i det tekniske bildet. Om du bruker grafer fra First Price vites ikke men svar meg gjerne på det du ser i forhold til dagens salg ?
Jeg har kjøpt og solgt Nodl en haug ganger men snakker aldri ned caset pga teknisk bilde jeg ser i kula mi...
Og hvem er interessert i hva du ser, spesielt tidspunkt når du deler dette!
rischioso
03.01.2024 kl 16:36 3539

Pga meg? Jeg kan ikke stenge noen ute av forumet så da var det på basis av noe du har skrevet og hva du skriver er jo ditt ansvar så ikke pga meg, men pga deg selv ...;)
Slettet bruker
03.01.2024 kl 16:31 3583

Morsomt å lese dette da jeg ble utestengt av forumet på grunn av deg😂
Stokk Dum
03.01.2024 kl 16:28 3613

Katta er stein dau.

mvh
rischioso
03.01.2024 kl 16:18 3671

Skal du fortelle meg hva og om jeg skal si noe?

Jeg har heller ikke sagt at jeg har solgt - jeg sa at jeg posisjonerte meg der etter og forklarte hvorfor noe som var på sin plass når jeg over tid hadde en litt annen mening før tidslinjen ble i smaleste laget. Hva andre gjør blir helt opp til den enkelte...;)
rischioso
03.01.2024 kl 16:15 3689

Forumet er ment å være en plass for å dele meninger om caset. Caset endrer seg og meningene tilsvarende for ingenting er statisk så da kan ikke den enkelte låse seg til en mening - med unntak av vår alles kverulant som hardnakket fortsetter å kverulere om og rundt det andre skriver for caset har han jo ikke greie på...

Takhøyden er stor på Hegnar forum, men det skal vel være her som de fleste andre plasser, en lett blanding av personligheter så det får vi bare lære og leve med ...;)
unikum
03.01.2024 kl 16:12 3710

Om ikke jeg ser helt den ? Ser at kurs faller etter ca kl 13 i dag fra 0,9 som den har ligget på en stund som den også havnet på når rep emi aksjene kom. At kursen faller 10 øre med snitt handler på 5 000 har ingenting med teknisk. Det veit du også. Hadde salgene vært på stigende omsetning så ja men nei er riktig svar.
Selg det er frivillig men holdt kjeft etterpå!
Slettet bruker
03.01.2024 kl 16:08 3755

Rene selvskadingen det der, litt synd at du villeder andre i fallet.
Redigert 03.01.2024 kl 16:08 Du må logge inn for å svare
oivindl
03.01.2024 kl 16:07 3766

"Dette er min mening så får andre ha sin - ikke vanskeligere enn det ...;)”

Det er jo forsåvidt et greit utgangspunkt.
Da kan jo enhver sjekke hvordan dine tidligere meninger og vurderinger har slått til.
En ting er triggere du har bommet på og børsmeldinger du har misforstått, men man kan jo også se på kursutviklingen du har spådd.
Har den også vært basert på TA? i så fall kan man jo gjøre seg opp sin egen mening om det.

Men her et par eksempler:
Spådde en fin dag for aksjonærene etter en tidligere børsmelding, resultat ble ned 70%
Forventet en dobling de tre siste børsdagene i 2023.
Resultat ned rundt 15%.
Så var det ny dobling i det ultrakorte bildet etter nyttår.
Ser ikke helt bra ut den vurderingen heller.

Så ikke den beste trackrecorden å slå i bordet med.
rischioso
03.01.2024 kl 15:52 3829

Og dine totalt meningsløse kverulerende bidrag som aldri noen gang har inneholdt ditt syn på caset - de mener du er innafor - og årsaken til det finner vi nok her...;)

https://sml.snl.no/kverulantparanoia

oivindl
03.01.2024 kl 15:50 3845

Og på Hegnar Online finnes det uredelige bløffmakere, det tror jeg også alle har skjønt nå.
oivindl
03.01.2024 kl 15:49 3866

Går ut fra du nå ser hvorfor mange stiller spørsmål til det meningsløse innholdet i Rischiosos innlegg.
rischioso
03.01.2024 kl 15:48 3874

Lille venn - på børs som de fleste andre plasser i livet så går ting både opp og ned for hadde det ikke gjort det så ville ikke TA eksistert - såpass forstår de fleste ....;)
Slettet bruker
03.01.2024 kl 15:46 3898

TA fra Wish eller First Price da antar jeg, ettersom du finner både betonggulv og stigende trend i en aksje i fritt fall.
Redigert 03.01.2024 kl 15:46 Du må logge inn for å svare
rischioso
03.01.2024 kl 15:46 3903

Det tekniske tar aldri høyde for fremtidige triggere så der er vi enige. Der vi ikke helt virker å ha samme syn er tidslinjen. Før nyttår så hadde vi en helt annen tidslinje frem til EGF enn den vi har i dag - mao, sannsynligheten er derfor mer enn halvert for at triggere vil komme før EGF derav endring i rekkefølge.
Rekkefølgen er jo det viktigste for kommer EGF først med avstemming som går for de listing så vil det lage kurspress og dermed får vi også mest sannsynlig kurspress før en eventuell trigger basert rekyl. Så igjen, triggerne er der, men sannsynligheten for at en eller flere nå kommer før EGF er betydelig redusert noe som betyr at vi først vil få en anti trigger (EGF) før noe annet noe som igjen vil lage kurspress - kan ikke helt skjønne at du ikke ser den ...
unikum
03.01.2024 kl 15:36 3957

Å hvor kommer 3 milliarder inn i det tekniske bildet?
Du må begynne å holde deg for god til slike ting, trodde du hadde bedret deg men tydeligvis ikke og skjuler deg bak tekniske bildet som plutselig endret seg over natta. Var kanskje ingen endring mellom 09-0930 i dag ?
Redigert 03.01.2024 kl 15:40 Du må logge inn for å svare
rischioso
03.01.2024 kl 15:32 3989

Jeg bruker teknisk analyse - andre står fritt til å mene hva de vil om det men det endrer ikke det tekniske bildet. Enten vi liker det eller ei så kommer EGF og det blir avstemming. Markedet priser dette inn nå så får tiden vise hva som skjer etter EGF. Uansett så vil ingenting være avgjort på en god stund - mao, mye kan ennå skje, men i en litt annen rekkefølge enn den vi så for oss for en stund siden og det er det som nå har endret bildet - slik jeg ser det.
Redigert 03.01.2024 kl 15:35 Du må logge inn for å svare
rischioso
03.01.2024 kl 15:29 4020

Min lille venn og sikkert den eneste du har deler alltid både på godt og vondt. Jeg er ikke ute etter å snitte ned eller å ta andres aksjer slik mange dessverre bruker forumet til. For meg ligger viktigheten i å dele ting slik jeg ser det etter hvert som tiden går og ting endres. Triggerne ligger fortsatt i loopen, men tidslinjen er betydelig kortet ned og da bør man forholde seg til det noe markedet nå har begynt å innse noe vi har sett av kursutviklingen den siste tiden. Dette er min mening så får andre ha sin - ikke vanskeligere enn det ...;)
unikum
03.01.2024 kl 15:25 4054

Bland nå ikke inn teknisk inn i dette bildet det blir for vagt..
unikum
03.01.2024 kl 15:23 4073

Tar ett tap, selger kanskje 70 % av porteføljen, satser på at flere gjør det samme inntil kursen har falt nok og handler seg inn på håp om oppgang igjen. Man er aldri helt ute men godt redusert inntil kjøpe knappen begynner å virke igjen. Her må man ha tunga rett i munn og selvsagt lese tall enn %
Slettet bruker
03.01.2024 kl 15:15 4125

Hmmm, du prediker en ting og gjør noe annet. Pluss ord og uttrykk som bakfylla, lille venn og nedlatende kommentarer, innen du kommer med halen mellom bena som årets hausseklovn.
rischioso
03.01.2024 kl 15:13 4158

Vel, dette er ikke annet enn annen info jeg har delt. Vi må ta høyde for at det ennå ikke er kommet noen triggere og at EGF er rett rundt hjørnet. Har ingenting med om jeg har solgt eller ikke. Vi så hva gammelt nytt angående budet gjorde med kursen for kort tid siden og da bør vi kunne anta at resultatet fra avstemmingen vil forsterke akkurat det for en avstemming om de listing vil garantert bli stemt for med Fredriksens eierandel. Selv om prosessen videre vil trekke ut i tid som jeg tidligere har informert om så vil markedet forskuttere og det vil gi økt kurspress - men for all del om man er ute etter å trade ører så vil det kunne fortsette som før og på veien nedover. Jeg er ikke ute etter å snitte ned for så langt ned tror jeg ikke kursen kommer at det vil bli mulig, men for andre vil det nok bli slike muligheter...;)
Redigert 03.01.2024 kl 15:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.01.2024 kl 15:10 4185

Hvordan snitter man ned etter å ha solgt?
Slettet bruker
03.01.2024 kl 15:08 4224

Betonggulv der altså. Pluss vettet i behold!
unikum
03.01.2024 kl 15:02 4268

He he hva var det ric ? Solgte du nå med håp igjen å snitte deg ned. Mye tap ? Kanskje ikke så lurt å bli påvirket av dette. I Nodl handler det absolutt ingenting om tekniske bildet!
Redigert 03.01.2024 kl 15:05 Du må logge inn for å svare
rischioso
03.01.2024 kl 14:47 4351

Helt greit volum, MEN det tekniske har svekket seg betraktelig den siste uken med nedgang hvor det er satt stadig lavere topper og bunner. EGF nærmer seg og kommer det ikke triggende nytt av betydning innen den 09.01 så er det å forvente at nedgangen vil fortsette inntil videre så man bør ta høyde for det og posisjonere seg der etter.
aklm
03.01.2024 kl 12:21 4645

Du så et forsøk på å skape etterspørsel