OPPSIDE 700 %, RISIKO NULLNODL, oppside 700-800 prosent.
Så kom meldingen om at Hemen, John Fredriksens personlige investeringsselskap, har kjøpt 9300 aksjer, og tippet over grensen på 40 % av aksjene i Northern Drilling, ticker NODL.
Dette lille kjøpet betyr at Hemen har tilbudsplikt på resten av aksjene i NODL Det ble samtidg meldt at det vil komme et bud på kr. 17.-

Kursen går selvfølgelig rett til 17.-, der den stoppes av en ivrig selger. Det er ingen premie for å gjette hvem det er.

The offer price in the forthcoming offer will be NOK 17 per NODL share, which exceeds the highest price Hemen has paid for shares in NODL during the last six months.

Fint tenker du. Tilbud på 17.-, og kursen er 17.-, case closed, her er det ikke penger å hente.
Men er det slik ?

Jeg mener potensialet er skyhøyt her.

CASET, kortversjon:
Northern Drilling, riggselskap. Tidlligere eide rigger er skilt ut i eget selskap, og er ute av regnskapet. Selskapet har pr idag ingen eiendeler. Litt gjeld og litt cash går i ca null.
Så cirka et tomt selskap uten gjeld eller eiendeler.

MEN, selskapet har et krav på Koreas store verft, Daewoo, DSME (verdens 3. største verft) på
230 MUSD, pluss renter, kostnader mm., dvs. 124-150 NOK pr. aksje.


Kravet:
Sea Drill hadde bestilt 2 nye boreskip, West Aquila og West Libra, av Daewoo. Som kjent gikk det ikke så bra for Seadrill, og NODL kjøpte skipene av Daewoo for 592 millioner dollar, og betalte inn 180 millioner dollar ved signering av kontraktene.
Skipene skulle egentlig leveres til Northern Drilling i henholdsvis januar og mars 2021, men leveringen ble utsatt en rekke ganger før begge ble kansellert i henholdsvis august og oktober i fjor pga kontraktsbrudd ved at verftet ikke klarte å levere i tide.
NODL bestilte også boreskipet Cobalt av DAEWOO. Her ble det innbetalt 50 mill dollar.
Denne kontrakten er også kansellert.

Det betyr at Northern Drilling har et krav mot Daewoo på minst 230 millioner dollar, eller over2 milliarder kroner. Det tilsvarer 124 kroner pr. aksje. I tillegg kommer renter og eventuelt andre kostnader.

Løsning:
Hemen forhandler med DAEWOO om kravet, Hvis de blir enige, blir de sikkert enige etter at tilbudsplikten har gått ut, altså tidligst i mai, for Hemen håper selvfølgelig at noen skal si ja takk til 17.-.
Hvis de ikke blir enige, går saken iht kontrakten til voldgiftsdomstolen i London. Da kan det ta tid,
12 til 24 måneder.

Sannsynlighet for å vinne frem med kravet:
De som kjenner saken best, er Hemen, dvs John Fredriksen og hans advokater.
Hemen kjøpte 9300 aksjer for å komme i budplikt.
Jeg tenker at storeulv (JF) ikke ville prøve å kjøpe selskapet hvis han ikke trodde han skulle vinne frem mot Daewoo. JFs advokater er de beste i gamet, og jeg tror de visste veldig godt hva de gjorde da de kansellerte kontraktene. Det høres også rimelig ut at det er en klausul som sier at kjøper skal ha igjen pengene hvis selger ikke klarer å levere.

Risiko ved å kjøpe NODL. Oppside og nedside.

Nedside:
Hemen må fremsette det pliktige tilbudet innen 4 uker. Det må stå i minimum 4 uker, max 6 uker,
Så en gang mellom 9. mars og 20. april, er du GARANTERT å få igjen 17 NOK.
Så i 4-10 uker fra nå, har du NULL risiko, bortsett fra rentetapet på investeringen.
Hvordan kursen vil gå etter mars/april, er umulig å spå.

Oppside:
De siste ukene har det vært omsatt 20-40.000 aksjer pr dag.
Igår og i dag ble det omsatt hhv. 207.000 og 284.000 aksjer.
Hemen har 6.453.826 aksjer. De har JF neppe lyst til å selge. Og de holder lenge om mange vil kjøpe.
Jeg tror egentlig ikke mange av de andre aksjonærene har lyst til å selge heller. I hvert fall ikke
topp 20, som har 29,4 % (i tillegg til Jfs 40 %)
Så 69,4 % av aksjene sitter ganske godt fast tror jeg.
Da er det 4.9 mill aksjer som kan sitte løst. Det er ikke mye.
Hvis mange som leser dette mener det samme som meg, at her er nedsiden et stykke fremover NULL, samtidig som best case litt frem i tid med god sannsynlighet er 130.-ish, vil aksjen gå uten at noen kan holde den igjen
Så hvor mye vil den gå ?
Det kommer an på hvordan kjøperne vurderer sannsynligheten for 130.-
Hvis de som jeg tror den er stor, burde kursen kunne gå til mellom 60.- og 100.- ganske fort.
Hvis de tror den er mindre, går den til 30, 40 eller 50.
Det som er sikkert, er at 17.- er helt feil kurs. For da har du null risiko, og betaler null for muligheten at kursen kan gå til 130.-

Hva hvis kursen går ?
Da har JF 2 muligheter.
A) La budet gå sin gang, og ta de aksjene han får fra bevisstløse tanter til 17.-. Så må han finne seg i å bare få 40 % av oppgjøret, og vi andre aksjonærer får resten.
B) Han kan øke budet, og se om det gir ham flere aksjer. Om han gjør dette, og eventuelt hvor mye, er håpløst å gjette på.
Men Hemen kan bare tvangsutløse andre aksjonærer hvis han får over 90 % av aksjene.
Og det er hele min agenda med å skrive dette. Det er ikke bare ren nestekjærlighet :)
Jeg vil at dere skal se at oppsiden er kjempestor, mens nedsiden er null
Hvis dere er enige meg i vurderingene her, vil kursen gå langt, og jeg vil ikke bli tvangsinnløst for knapper og glansbilder, dvs 17.-.

Og hva er min horisont ?
Det beste ville være om Hemen ble enige med DSME i løpet av forsommeren.
Fra 17.- til 130.- på noen få måneder hadde vært fint, og det kan skje.
Jeg tror sannsynligheten for å få 130.- er stor, og jeg selger ikke billig.
Men saken kan gå til voldgiftsdom i London. Da tar det lenger tid.
Tid er penger sies det, og i tilfelle saken går til London og det tar et år eller mer, er jeg klar for å selge under 130.- . Mellom 90 og 100 kanskje ?
Kommer vi ikke dit, venter jeg på London.Lykke til, håper du gjør en kule på denne. Risikoen er i hvert fall null inntil videre.
Du har ikke en gang markedsrisiko i ukene som kommer. Går markedet åt skogen, får du fremdeles dine 17.- Hemen har cash.
Riot
26.05.2023 kl 09:12 2298

Skiljedomen kommer typ nu….
Så uppsidan är väll 3-400% och nedsidan typ 100%
Som att satsa på trav, vinnare med odds 35 per satsad 10:a.
Spännande fredagkväll.

Skjønner at det skal komme noe I løpet av Mai (som snart er over), så ja noe må komme av informasjon. Men det ser ikke ut til at det er tro på positivt utfall slik kursen beveger seg. Eller er det slik at de som har tatt plass (på toget) bare sitter “stille” å venter - resten er støy. Når du skriver “Spännande fredagkväll.” Er det referanse til Odsen/trav eller utfallet av NODL krav som kommer (i kveld)? Hadde foretrukket at denne ble avklart nå - sittet i denne lenge nok nå!
Riot
26.05.2023 kl 15:58 1934

Jag tror utfallet av skiljedomen kommer efter börsens stängning.
Det kan ju bli nästa vecka också, det är ju fortsatt maj.
Spännande efter år av väntan……

Tror det kan gå en stund fra arbitration er ferdig til domsavgivelse, men fint at de kommer i gang. Hadde vært godt med noen datoer å forholde seg til. Fingers crossed

Det fins jo ikke volum i handelen, 180tusen NOK idag iflg Nordnet?! Volum under 7tusen??
saulus
27.05.2023 kl 12:05 1475

Tror dere må smøre dere med mer tålmodighet. Avgjørelsen skal komme normalt innen seks uker etter høringen. Men jeg ser at mange saker ved LMAA likevel først blir ferdig åtte-ti uker senere. Med andre ord kan ting skje snart, eller om to måneder. Enig i at en informasjon om status for høringen burde publiseres, slik at informasjonen er lik for alle.

De siste dagene ser det ut som om del har mistet troen. Kan ikke hva som skal være så mye endret i selskapets framtid i forhold til når kursen sto i 35.

Det virker som om at det er kjøpersiden som mangler. Merkelig hele greia. Jeg hadde vel tippet at jo nærmere man nærmet seg en avgjørelse desto høyere ble aktiviteten. I stedet har det vært motsatt. Jaja, børs er børs.

Folk virker aventende og det er lite kjøpere, men selv om kursen er litt ned er det på svært lite volum.

Omsatte aksjer ligger som regel mellom 150 - 300 k dagen ut fra hva jeg ser på nordnet. Jeg bekymrer meg lite om den lille nedgangen. Caset er det samme som jeg også ser det.

Blir spennende hva som kommer snart. Som jeg forstår det fra noen kommentarer kan det komme avklaring alt ifra i dag, til 6-8-10 uker frem i tid.
Brian O
05.06.2023 kl 08:13 385

Da er vi godt inne i juni og caset vårt nærmer seg avklaring. Ifølge selskapet har voldgiftssaken funnet sted i Mai og nå venter vi på avklaring. I markedet går det noen få poster dagen som driver kursen mange prosenter opp eller ned.

Tvi tvi folkens - jeg har trua på at dette går veien.