OPPSIDE 700 %, RISIKO NULL

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
03.01.2024 kl 19:49
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
kodenavn
NODL 09.02.2022 kl 09:34 380800


NODL, oppside 700-800 prosent.
Så kom meldingen om at Hemen, John Fredriksens personlige investeringsselskap, har kjøpt 9300 aksjer, og tippet over grensen på 40 % av aksjene i Northern Drilling, ticker NODL.
Dette lille kjøpet betyr at Hemen har tilbudsplikt på resten av aksjene i NODL Det ble samtidg meldt at det vil komme et bud på kr. 17.-

Kursen går selvfølgelig rett til 17.-, der den stoppes av en ivrig selger. Det er ingen premie for å gjette hvem det er.

The offer price in the forthcoming offer will be NOK 17 per NODL share, which exceeds the highest price Hemen has paid for shares in NODL during the last six months.

Fint tenker du. Tilbud på 17.-, og kursen er 17.-, case closed, her er det ikke penger å hente.
Men er det slik ?

Jeg mener potensialet er skyhøyt her.

CASET, kortversjon:
Northern Drilling, riggselskap. Tidlligere eide rigger er skilt ut i eget selskap, og er ute av regnskapet. Selskapet har pr idag ingen eiendeler. Litt gjeld og litt cash går i ca null.
Så cirka et tomt selskap uten gjeld eller eiendeler.

MEN, selskapet har et krav på Koreas store verft, Daewoo, DSME (verdens 3. største verft) på
230 MUSD, pluss renter, kostnader mm., dvs. 124-150 NOK pr. aksje.


Kravet:
Sea Drill hadde bestilt 2 nye boreskip, West Aquila og West Libra, av Daewoo. Som kjent gikk det ikke så bra for Seadrill, og NODL kjøpte skipene av Daewoo for 592 millioner dollar, og betalte inn 180 millioner dollar ved signering av kontraktene.
Skipene skulle egentlig leveres til Northern Drilling i henholdsvis januar og mars 2021, men leveringen ble utsatt en rekke ganger før begge ble kansellert i henholdsvis august og oktober i fjor pga kontraktsbrudd ved at verftet ikke klarte å levere i tide.
NODL bestilte også boreskipet Cobalt av DAEWOO. Her ble det innbetalt 50 mill dollar.
Denne kontrakten er også kansellert.

Det betyr at Northern Drilling har et krav mot Daewoo på minst 230 millioner dollar, eller over2 milliarder kroner. Det tilsvarer 124 kroner pr. aksje. I tillegg kommer renter og eventuelt andre kostnader.

Løsning:
Hemen forhandler med DAEWOO om kravet, Hvis de blir enige, blir de sikkert enige etter at tilbudsplikten har gått ut, altså tidligst i mai, for Hemen håper selvfølgelig at noen skal si ja takk til 17.-.
Hvis de ikke blir enige, går saken iht kontrakten til voldgiftsdomstolen i London. Da kan det ta tid,
12 til 24 måneder.

Sannsynlighet for å vinne frem med kravet:
De som kjenner saken best, er Hemen, dvs John Fredriksen og hans advokater.
Hemen kjøpte 9300 aksjer for å komme i budplikt.
Jeg tenker at storeulv (JF) ikke ville prøve å kjøpe selskapet hvis han ikke trodde han skulle vinne frem mot Daewoo. JFs advokater er de beste i gamet, og jeg tror de visste veldig godt hva de gjorde da de kansellerte kontraktene. Det høres også rimelig ut at det er en klausul som sier at kjøper skal ha igjen pengene hvis selger ikke klarer å levere.

Risiko ved å kjøpe NODL. Oppside og nedside.

Nedside:
Hemen må fremsette det pliktige tilbudet innen 4 uker. Det må stå i minimum 4 uker, max 6 uker,
Så en gang mellom 9. mars og 20. april, er du GARANTERT å få igjen 17 NOK.
Så i 4-10 uker fra nå, har du NULL risiko, bortsett fra rentetapet på investeringen.
Hvordan kursen vil gå etter mars/april, er umulig å spå.

Oppside:
De siste ukene har det vært omsatt 20-40.000 aksjer pr dag.
Igår og i dag ble det omsatt hhv. 207.000 og 284.000 aksjer.
Hemen har 6.453.826 aksjer. De har JF neppe lyst til å selge. Og de holder lenge om mange vil kjøpe.
Jeg tror egentlig ikke mange av de andre aksjonærene har lyst til å selge heller. I hvert fall ikke
topp 20, som har 29,4 % (i tillegg til Jfs 40 %)
Så 69,4 % av aksjene sitter ganske godt fast tror jeg.
Da er det 4.9 mill aksjer som kan sitte løst. Det er ikke mye.
Hvis mange som leser dette mener det samme som meg, at her er nedsiden et stykke fremover NULL, samtidig som best case litt frem i tid med god sannsynlighet er 130.-ish, vil aksjen gå uten at noen kan holde den igjen
Så hvor mye vil den gå ?
Det kommer an på hvordan kjøperne vurderer sannsynligheten for 130.-
Hvis de som jeg tror den er stor, burde kursen kunne gå til mellom 60.- og 100.- ganske fort.
Hvis de tror den er mindre, går den til 30, 40 eller 50.
Det som er sikkert, er at 17.- er helt feil kurs. For da har du null risiko, og betaler null for muligheten at kursen kan gå til 130.-

Hva hvis kursen går ?
Da har JF 2 muligheter.
A) La budet gå sin gang, og ta de aksjene han får fra bevisstløse tanter til 17.-. Så må han finne seg i å bare få 40 % av oppgjøret, og vi andre aksjonærer får resten.
B) Han kan øke budet, og se om det gir ham flere aksjer. Om han gjør dette, og eventuelt hvor mye, er håpløst å gjette på.
Men Hemen kan bare tvangsutløse andre aksjonærer hvis han får over 90 % av aksjene.
Og det er hele min agenda med å skrive dette. Det er ikke bare ren nestekjærlighet :)
Jeg vil at dere skal se at oppsiden er kjempestor, mens nedsiden er null
Hvis dere er enige meg i vurderingene her, vil kursen gå langt, og jeg vil ikke bli tvangsinnløst for knapper og glansbilder, dvs 17.-.

Og hva er min horisont ?
Det beste ville være om Hemen ble enige med DSME i løpet av forsommeren.
Fra 17.- til 130.- på noen få måneder hadde vært fint, og det kan skje.
Jeg tror sannsynligheten for å få 130.- er stor, og jeg selger ikke billig.
Men saken kan gå til voldgiftsdom i London. Da tar det lenger tid.
Tid er penger sies det, og i tilfelle saken går til London og det tar et år eller mer, er jeg klar for å selge under 130.- . Mellom 90 og 100 kanskje ?
Kommer vi ikke dit, venter jeg på London.Lykke til, håper du gjør en kule på denne. Risikoen er i hvert fall null inntil videre.
Du har ikke en gang markedsrisiko i ukene som kommer. Går markedet åt skogen, får du fremdeles dine 17.- Hemen har cash.
rischioso
23.10.2023 kl 15:25 3224

Forventninger og hva som faktisk blir tilfellet er 2 forskjellige ting og derfor kan ikke eminivået forhåndsettes og av samme grunn er det blitt spesifisert i den siste meldingen - altså dagens melding. - les og lær:

https://newsweb.oslobors.no/message/601903

* Aksjen er nå priset som en opsjon hvor hele selskapet er verdt knappe 20mnok og fortsatt ligger det massive 2,3 milliarder nok i potten - et slikt betydelig misforhold er av de sjeldne og helt klart verdt et bet ...;)
Redigert 23.10.2023 kl 15:35 Du må logge inn for å svare
citius
23.10.2023 kl 15:32 3211


Fasinerende lesing

Ønsker deg lykke til med utvikling av sparegrisen
rischioso
23.10.2023 kl 15:39 3192

Ikke så veldig fascinerende, men heller logisk om man kan lese og ikke minst forstår det man leser, MEN det er det jo ikke alle som kan - dere får gi tåka skylda ...;)
oivindl
23.10.2023 kl 15:51 3164

"Fremover når emi skal settes så vil EMI nivået være avhengig av den faktiske kursen og settes etter den og ikke etter pålydende"
-Rischioso

Det er din påstand, og kan dessverre ikke leses ut av dagens melding.
Blue Cow Group
23.10.2023 kl 17:18 3100

Så du har gått fra camp "jeg forstår ikke børsmeldingen" til camp Jeg tror ikke på børsmeldingen?
Og ikke nok med det, alle som tror på børsmeldingen er dumme og kan ikke lese?

Du er meg og forblir en skrue du Ris ;D
Omnislash
23.10.2023 kl 18:03 3070

Jeg er helt enig i at det er verdt et bet ;)

Men det kommer an på om rammene for bettet faktisk stemmer.
Det virker for meg som du er avhengig av

A) at man får refusjon før emisjonen er et faktum. I dette scenarioet klarer jeg ikke å se for meg at folk er villig til å kjøpe papirer opp til type NOK 25 hvis det uansett henger et gigantisk emisjonsspøkelse med tegningskurs på NOK 0,1 nærmest på innsiden av døren.

B) Hvis refusjon ikke inntreffer før emisjon er et faktum, så er man avhengig av at emisjon IKKE blir et faktum tross mobiliseringen den siste tiden for å få det gjennomført. Hva er egentlig sjansen for det?

Grunnen til at det ikke er en C her er fordi at dersom emisjonen blir et faktum før refusjon, så det plutselig veldig, veldig mange flere aksjer i omløp og dermed ryker NOK 25.
X-43 scramjet
23.10.2023 kl 23:17 2843

Det som hadde vært fint nå er om vi hadde fått inn en melding om seier eller et forlik av West Cobalt rigg saken. Alltid når ting ser mørkt ut så kan en uventet melding komme å sjokkere markedet. Er high risk nå NODL aksjen, kan svinge kraftig opp eller ned
rischioso
24.10.2023 kl 00:50 2844

Ja, Cobalt kan være jokeren. HUSK, den var faktisk den første som ble kansellert og allerede helt tilbake i 2019 i motsetning til de 2 drillskipene som ble kansellert så sent som i 2021. Mao, det er å anta at det da foreligger lange forhandlinger om kravet relatert til Cobalt noe som underbygger at den saken er sterk hvor det i mellomtiden har vært eierskifte for verftet noe som kan både ha forlenget og komplisert forhandlingene. Voldgiftsaken for Cobalt ble først opprettet så sent som august i fjor dvs for rundt 15 mdr siden så en avgjørelse på den kan derfor tikke inn hvilken dag som helst. Får selskapet medhold her så blir det en reprising uten like om den kommer før emisjonen og kommer den i etterkant av emisjonen så er det 2 triggende ting som vil skje:

1. Reprising, dog noe mindre enn før emisjonen, men allikevel mangeganger dagens kursnivå.
2. Viktigst av alt - da er selskapet også mer enn fullfinansiert til å kjøre anken uten flere emisjoner

Mao, mulighetene er mange så siste ord er langt i fra sagt i denne saken og på sidelinjen står de kunnskapsløse krakknissene med finger'n en viss plass - og akkurat det skal de få fortsette med ...;)
citius
24.10.2023 kl 07:49 2685The payment date and delivery date of the Offer Shares is expected to be on or about 9 November 2023, which is the date after the Company is scheduled to convene a Special General Meeting ("SGM") resolving to reduce the par value of the Company's shares from USD 1 to USD 0.01. Consequently, any Offer Shares will be issued with a par value of USD 0.01.
Pirato
24.10.2023 kl 07:50 2689

"The subscription price will be set through an accelerated bookbuilding process." Viktig å merke seg. Mange har misforstått at den er på 0.01 USD siden pålyden verdi er satt ned til 0.01 USD.
Pirato
24.10.2023 kl 07:57 2642

"The Private Placement is directed solely towards existing shareholders of the Company" Og det er bare de som har aksjer som kan delta.
Kingen
24.10.2023 kl 08:02 2623

Ris fikk rett han. Spennende å se om Fredriksen passerer 50% og dermed utløser budplikt på selskapet.
elnomi
24.10.2023 kl 08:03 2624

Det er fint for da kan vi mindre aksjonærer ta en større del av kaka ved å delta med EUR 100 000 om vi ønsker. Fint at det også gjøres via en bookbuilding som vil endelig fastsette prisen.
+ det ser ut som det også blir en reperasjonsjonsemisjon. The Company may, subject to completion of the Private Placement, consider conducting a subsequent share offering of new shares (the "Subsequent Offering").
Redigert 24.10.2023 kl 08:06 Du må logge inn for å svare
Guuz
24.10.2023 kl 08:05 2612

The payment date and delivery date of the Offer Shares is expected to be on or about 9 November 2023, which is the date after the Company is scheduled to convene a Special General Meeting ("SGM") resolving to reduce the par value of the Company's shares from USD 1 to USD 0.01. Consequently, any Offer Shares will be issued with a par value of USD 0.01.

Bookbuilding eller ikke, ser da ut som aksjene får 0,01 i verdi uansett. Så når prisen for å bli med i lotteriet videre er 1 mill så er jo dette slutten for de fleste småaksjonærer?
Pirato
24.10.2023 kl 08:12 2572

3.5 MUSD er ikke mye. Det blir kamp om aksjene og da kan emikursen fort havne over 10 kr.
Redigert 24.10.2023 kl 08:27 Du må logge inn for å svare
Kingen
24.10.2023 kl 08:18 2554

Prisen per aksje vil bestemmes gjennom en såkalt akselerert bokbyggingsprosess.
Pirato
24.10.2023 kl 08:20 2559

3.5 MUSD er bare småpenger for Fredriksen. Jeg tipper han byr minst 15 kr per aksje.
Redigert 24.10.2023 kl 08:26 Du må logge inn for å svare
elnomi
24.10.2023 kl 08:29 2503

Det holder nok nå at han byr kr 4-5 pr aksje, så får han hele NODL (og hele oppsiden) for mellom 100 - 125 millioner.
YNWA250505
24.10.2023 kl 08:35 2553

Dette er den første av minst to emisjoner og ingen her inne tror vel at Store Ulv betaler mer enn han må? Han driter fullstendig i aksjonærer. Han tenker kun på seg selv.
unikum
24.10.2023 kl 08:41 2584

Sikkert ,han liker å berike seg selv men han må nok dra med seg oss andre denne gangen. Nå skal de igjennom 2-3 rettsaker, 1 venter vi på å få resultatet fra. Her kan det bli mye penger som plutselig dukker opp.
Redigert 24.10.2023 kl 08:42 Du må logge inn for å svare
Omnislash
24.10.2023 kl 08:52 2589

Så du tror ikke kursen skal ned vesentlig idag?
Pirato
24.10.2023 kl 08:53 2600

"Prisen per aksje vil bestemmes gjennom en såkalt akselerert bokbyggingsprosess." Hva er det du ikke skjønner med denne setningen?
elnomi
24.10.2023 kl 09:02 2574

no later than 25 October 2023 at 16:30 (CEST). ..bookbuildingen går til i morgen etter børsslutt, det betyr at det kan bli god etterspørsel etter aksjer i dag fra større aktører som vil inn og delta i emisjonen for da må en eie aksjer
Klabbeføre
24.10.2023 kl 09:09 2543

Går jo kjempebra dette, kun ned 20% idag
Gozilla
24.10.2023 kl 09:10 2543

Er det mulig ???
Skal printe ut denne tråden å henge den opp, for personlig coaching.
Den vil da for alltid minne meg på at det finnes mange som er en større idiot en meg selv.
elnomi
24.10.2023 kl 09:14 2511

Les børsmeldingen. Hvor ofte har du sett en bookbulding gå over hele 2 børsdager?
The subscription price will be set through an accelerated bookbuilding process. The application period for the Private Placement will start today, 24 October 2023 at 09:00 (CEST) and is expected to close no later than 25 October 2023 at 16:30 (CEST)

Og skal en delta i denne emisjonen om en er en større aktør som vil inn og ha en del av den potensielle erstatningen på 2,5 milliarder må en eie aksjer i NODL og da må en kjøpe over børs i dag/morgen, så kan en delta med minimum EUR 100 000.


citius
24.10.2023 kl 09:15 2509


Det og være på børsen med noen sparekroner er bra,
mye læring og utvikling skjer her, man får både oppturer og nedturer

Man bør ha, etter min mening, et lite knippe aksjer
og ikke minst, et par håndfuller på Watch-listen, for læring, følge med om man tenker rett osv
skrive i margen, datoer, kurser, evnt utbytter mm

Etter som årene går blir man bedre og bedre, men ikke slutt å lære, ikke tro du er bedre enn markedet, ingen kan gå på vannet

Bli god, gjør sparegrisen større, ha det gøy


YNWA250505
24.10.2023 kl 09:31 2442

Det kjøpes faktisk aksjer over 1 kr fortsatt. Det er jo sinnsykt. De smarte har solgt
Klabbeføre
24.10.2023 kl 09:44 2399

Blir spennende å se hvilke fabler og eventyrhistorier riskokern kommer med her idag
rischioso
24.10.2023 kl 09:45 2393

Nå må vel du og andre kunnskapsløse krakknisser snart forstå at virkeligheten er en del annerledes enn den dere deler. Jeg er seriøst flau på deres vegne. Prøv heller å forstå prosessen fremover og ta heller et bet for all krakksnakket henger pr i dag ikke på greip og er både støyende og komisk. Ja, det finnes risk her som de fleste andre plasser, men til gjengjeld så er den mulige oppsiden så veldig mye større - thats a fact...;)
Redigert 24.10.2023 kl 10:02 Du må logge inn for å svare
rischioso
24.10.2023 kl 09:45 2399

Ja, dette blir en superspennende waiting game med 1 nærstående joker og flere triggere på veien. Jokeren er som kjent kravet relatert til riggen Cobalt - der ligger det 500mnok i potten og den kan tikke inn hvilken dag som helst fremover.

Så har vi den kurstriggende ankeprosessen hvor selskapet kjører en helgardering gjennom følgende 2 løp:

1. Anke på basis av rettslige feil i selve voldgiftsprosessen noe som krever aksept av retten
2. Anke på basis av alvorlige uregelmessigheter som ikke krever rettens aksept

* Mao, dette er genialt og på denne måten sikrer de en anke og når anken er en realitet så vil nye forventninger prises in og vips så er vi tilbake til nivået kursen var før dommen kom fordelt over noe flere aksjer, men allikevel betydelig over dagens kurs.

I tillegg så tegner Fredriksen seg for å sikre sin nåværende eierandel og kan når som helst etter hvert som tiden skrider frem basert på jokeren Cobalt og innvilget anke trigge tilbudsplikt - mao, vi går både en spennende og ikke minst en triggende tid i møte hvor en mulig pott på 500mnok er nærstående og en betydelig større og mulig pott på hele 2 milliarder ligger noe lengre frem i tid så helt klart verdt et bet - Spennende er det og desto mer spennende blir det for hver dag som går hvor jokeren Cobalt mest sannsynlig vil være først ut og så den triggende ankebekreftelsen som hver for seg og til sammen vil kunne trigge tilbudsplikt...;)
Redigert 24.10.2023 kl 10:04 Du må logge inn for å svare
Stepping
24.10.2023 kl 10:05 2324

Kommer du til å fortsette å skrive under dette nicket, eller tenker du endre det ?
rischioso
24.10.2023 kl 10:09 2315

Jeg har hatt dette nicket og kun det siden 2008 og har tenkt og fortsette med det - du vil nok etter hvert forstå at det er helt andre du bør stille det spørsmålet - deg selv inkludert...;)
oivindl
24.10.2023 kl 10:40 2254

Kunnskapløs og kunnskapsløs.

Nå kom jo denne emisjonen, til tross for at du fullstendig utelukket den.
I tillegg kom den langt tidligere enn du forutså, men likevel i tråd med det som var meldt.

Naturlig at de får på plass kapital før ankeprosessen startsett.
Omnislash
24.10.2023 kl 10:43 2235

For oss småsparere vil det helt og holdent bero på hvor mange nye aksjer de må spytte ut for å finansiere seg til 2,5 mrd.
Redigert 24.10.2023 kl 10:44 Du må logge inn for å svare
Eggkurven
24.10.2023 kl 11:01 2177

Okei har mange tanker her, men dette er klart utfallet jeg fryktet.

Det er såpass lite penger som skal hentes at det er ikke sikkert Frederiksen tilegner seg noe mer enn det han allerede har som prosentvis eierandel. Resten kan lett brukes for å berike sine venner og kollegaer i styret. Å utlyse tilbudsplikten er det mulig han venter med inntil videre til de siste 6 mnd prisene er nærmere 8 kr enn 34 kr.

Scamjet og Rischioso, jeg ser dere begge skriver om en potensiell oppside med Cobalt resultat. For det første er det jo muligheten for at en avgjørelse ikke kommer i dette tidsrommet, men om den blir avgjort så betyr det ikke at selskapet får noen penger og vil fortsatt utføre emisjonen. Da vil kursen forsatt bli utvannet av emisjonen og potten til Cobalt vil ikke vilsvare noe spennende kurs fra dagens prising, nesten 1,5x eller dobling? Det sagt ville det vært en vesentlig sak som vil gjøre det tydelig at de ikke kan knuse småaksjonærene med utvanningen.

Jeg mener det er tydelig at de svikter aksjonærene sine her under "behovet av raske penger". En vanlig emisjon tar vel ikke mye lengre tid enn 2 uker det heller? Er det ingenting som kan gjøres her? Det er jo klart ikke likebehandling av aksjonærer.
elnomi
24.10.2023 kl 11:04 2161

Skjønner du ikke det?
Det er for å kunne sikre seg å bli med i emisjonen som nå går over 2 dager med bookbuilding og estimert slutt onsdag 25.10 etter børsslutt. En må eie aksjer for å være med her. Fredriksen har bekreftet at han går «all inn» på sin del og det gjør han selvsagt for når en ser på 19 millioner (dagens verdi) + 35 millioner i emisjonen målt opp mot den potensielle oppsiden på 2,5 milliarder og en anke signaliserer at NODL mener de har en god sak.
Eggkurven
24.10.2023 kl 11:40 2077

Fredriksen har vel bekreftet at han skal gå inn med minimum det som representerer hans andel, og dermed beholder samme prosentandel av selskapet. Kan jo være han tar til seg mer, men han har kun kommunisert å beholde sin posisjon så langt?

Du må også eie minst 500 000 aksjer for å delta i emisjonen på minimumsordre 100 000 EURO?