OPPSIDE 700 %, RISIKO NULL

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
03.01.2024 kl 19:49
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
kodenavn
NODL 09.02.2022 kl 09:34 380351


NODL, oppside 700-800 prosent.
Så kom meldingen om at Hemen, John Fredriksens personlige investeringsselskap, har kjøpt 9300 aksjer, og tippet over grensen på 40 % av aksjene i Northern Drilling, ticker NODL.
Dette lille kjøpet betyr at Hemen har tilbudsplikt på resten av aksjene i NODL Det ble samtidg meldt at det vil komme et bud på kr. 17.-

Kursen går selvfølgelig rett til 17.-, der den stoppes av en ivrig selger. Det er ingen premie for å gjette hvem det er.

The offer price in the forthcoming offer will be NOK 17 per NODL share, which exceeds the highest price Hemen has paid for shares in NODL during the last six months.

Fint tenker du. Tilbud på 17.-, og kursen er 17.-, case closed, her er det ikke penger å hente.
Men er det slik ?

Jeg mener potensialet er skyhøyt her.

CASET, kortversjon:
Northern Drilling, riggselskap. Tidlligere eide rigger er skilt ut i eget selskap, og er ute av regnskapet. Selskapet har pr idag ingen eiendeler. Litt gjeld og litt cash går i ca null.
Så cirka et tomt selskap uten gjeld eller eiendeler.

MEN, selskapet har et krav på Koreas store verft, Daewoo, DSME (verdens 3. største verft) på
230 MUSD, pluss renter, kostnader mm., dvs. 124-150 NOK pr. aksje.


Kravet:
Sea Drill hadde bestilt 2 nye boreskip, West Aquila og West Libra, av Daewoo. Som kjent gikk det ikke så bra for Seadrill, og NODL kjøpte skipene av Daewoo for 592 millioner dollar, og betalte inn 180 millioner dollar ved signering av kontraktene.
Skipene skulle egentlig leveres til Northern Drilling i henholdsvis januar og mars 2021, men leveringen ble utsatt en rekke ganger før begge ble kansellert i henholdsvis august og oktober i fjor pga kontraktsbrudd ved at verftet ikke klarte å levere i tide.
NODL bestilte også boreskipet Cobalt av DAEWOO. Her ble det innbetalt 50 mill dollar.
Denne kontrakten er også kansellert.

Det betyr at Northern Drilling har et krav mot Daewoo på minst 230 millioner dollar, eller over2 milliarder kroner. Det tilsvarer 124 kroner pr. aksje. I tillegg kommer renter og eventuelt andre kostnader.

Løsning:
Hemen forhandler med DAEWOO om kravet, Hvis de blir enige, blir de sikkert enige etter at tilbudsplikten har gått ut, altså tidligst i mai, for Hemen håper selvfølgelig at noen skal si ja takk til 17.-.
Hvis de ikke blir enige, går saken iht kontrakten til voldgiftsdomstolen i London. Da kan det ta tid,
12 til 24 måneder.

Sannsynlighet for å vinne frem med kravet:
De som kjenner saken best, er Hemen, dvs John Fredriksen og hans advokater.
Hemen kjøpte 9300 aksjer for å komme i budplikt.
Jeg tenker at storeulv (JF) ikke ville prøve å kjøpe selskapet hvis han ikke trodde han skulle vinne frem mot Daewoo. JFs advokater er de beste i gamet, og jeg tror de visste veldig godt hva de gjorde da de kansellerte kontraktene. Det høres også rimelig ut at det er en klausul som sier at kjøper skal ha igjen pengene hvis selger ikke klarer å levere.

Risiko ved å kjøpe NODL. Oppside og nedside.

Nedside:
Hemen må fremsette det pliktige tilbudet innen 4 uker. Det må stå i minimum 4 uker, max 6 uker,
Så en gang mellom 9. mars og 20. april, er du GARANTERT å få igjen 17 NOK.
Så i 4-10 uker fra nå, har du NULL risiko, bortsett fra rentetapet på investeringen.
Hvordan kursen vil gå etter mars/april, er umulig å spå.

Oppside:
De siste ukene har det vært omsatt 20-40.000 aksjer pr dag.
Igår og i dag ble det omsatt hhv. 207.000 og 284.000 aksjer.
Hemen har 6.453.826 aksjer. De har JF neppe lyst til å selge. Og de holder lenge om mange vil kjøpe.
Jeg tror egentlig ikke mange av de andre aksjonærene har lyst til å selge heller. I hvert fall ikke
topp 20, som har 29,4 % (i tillegg til Jfs 40 %)
Så 69,4 % av aksjene sitter ganske godt fast tror jeg.
Da er det 4.9 mill aksjer som kan sitte løst. Det er ikke mye.
Hvis mange som leser dette mener det samme som meg, at her er nedsiden et stykke fremover NULL, samtidig som best case litt frem i tid med god sannsynlighet er 130.-ish, vil aksjen gå uten at noen kan holde den igjen
Så hvor mye vil den gå ?
Det kommer an på hvordan kjøperne vurderer sannsynligheten for 130.-
Hvis de som jeg tror den er stor, burde kursen kunne gå til mellom 60.- og 100.- ganske fort.
Hvis de tror den er mindre, går den til 30, 40 eller 50.
Det som er sikkert, er at 17.- er helt feil kurs. For da har du null risiko, og betaler null for muligheten at kursen kan gå til 130.-

Hva hvis kursen går ?
Da har JF 2 muligheter.
A) La budet gå sin gang, og ta de aksjene han får fra bevisstløse tanter til 17.-. Så må han finne seg i å bare få 40 % av oppgjøret, og vi andre aksjonærer får resten.
B) Han kan øke budet, og se om det gir ham flere aksjer. Om han gjør dette, og eventuelt hvor mye, er håpløst å gjette på.
Men Hemen kan bare tvangsutløse andre aksjonærer hvis han får over 90 % av aksjene.
Og det er hele min agenda med å skrive dette. Det er ikke bare ren nestekjærlighet :)
Jeg vil at dere skal se at oppsiden er kjempestor, mens nedsiden er null
Hvis dere er enige meg i vurderingene her, vil kursen gå langt, og jeg vil ikke bli tvangsinnløst for knapper og glansbilder, dvs 17.-.

Og hva er min horisont ?
Det beste ville være om Hemen ble enige med DSME i løpet av forsommeren.
Fra 17.- til 130.- på noen få måneder hadde vært fint, og det kan skje.
Jeg tror sannsynligheten for å få 130.- er stor, og jeg selger ikke billig.
Men saken kan gå til voldgiftsdom i London. Da tar det lenger tid.
Tid er penger sies det, og i tilfelle saken går til London og det tar et år eller mer, er jeg klar for å selge under 130.- . Mellom 90 og 100 kanskje ?
Kommer vi ikke dit, venter jeg på London.Lykke til, håper du gjør en kule på denne. Risikoen er i hvert fall null inntil videre.
Du har ikke en gang markedsrisiko i ukene som kommer. Går markedet åt skogen, får du fremdeles dine 17.- Hemen har cash.
BoostSeeker
07.12.2023 kl 16:19 3116

Hvilket døsdsstøt - at det første pliktige budet er kommet? Ja, det ble så lavt som man kunne forvente om man ikke ønsker aksept og må dele kravpotten med oss andre. For skal han få aksept så må budet heves - for han har en plikt, men vi har en rett till enten å askeptere eller avslå og et slikt bud vil bli avslått - ikke vanskeligere enn som så 😊
Eri_invest
07.12.2023 kl 16:21 3094

Trodde tilbudsplikten først inntraff etter at rep.emi aksjer var tilgjengelig. Hva betyr egentlig denne meldingen for oss som ikke har fått rep. emi aksjene inn på konto.
BoostSeeker
07.12.2023 kl 16:30 3012

Du er muligens inne på noe vesentlig her - jeg tenkte det samme. Slik man kan forstå lovverket så sier det at et pliktig bud skal gis i løpet av 4 uker etter at grensen for tilbudsplikt er passert. Han har ikke passert noen ny tilbudsplikts grense om han ikke har fått råderetten over aksjene. Og om han hadde fått råderett over aksjene så skulle det ha blitt meldt noe det ikke har siden prospektet fortsatt ligger til godkjenning så har han heller ikke fåt noen råderett og uten råderett ingen aksjer - mao, det kan se ut som at det er skjedd en glipp her hvor budet er fremsatt for tidlig. Sparebank1 vil nok få en del forespørsler om dette as we speak.
Redigert 07.12.2023 kl 16:32 Du må logge inn for å svare
Eggkurven
07.12.2023 kl 16:39 2966

Håper vi alle kollektivt kan si oss enige at 0,125 er et forferdelig bud som INGEN burde ta. Det utrrykes i siste beskjed at Fredriksen ønsker å ta selskapet av børs. Dette er helt ekstremt hostile takeover, men han oppnår det kun dersom han er over 90% eierskap, så det gir en 0,65 % margin før alle mister sine aksjer til 0,125 kroner.

Jeg har aldri sett før et slikt urent spill. Ekstrem utvanning, etterfulgt av lowball tilbud i håp om å løse ut alle aksjonærer for null og niks. Håper dere alle stiller til felles søksmål om han fårtak i de siste 0,65% av aksjene han trenger for å fullføre tvangsinnløsningen.

"Hemen aims to delist Northern Drilling upon completion of the Offer"
unikum
07.12.2023 kl 16:42 2956

Jepp enig, her har det nok gått litt for fort i svingene, selv om de har brukt mange uker... Men kanskje det kom ett komma feil i tilbudet, ett par hakk til høyre kanskje...
Vil jo aldri bli godtatt av noen. Muligens de er program forpliktet til dette.
Slettet bruker
07.12.2023 kl 16:44 2952

Da skjedde akkurat det jeg advarte om. Bud på 0,125kr. Julegaven eller det generøse budet kom aldri og nedturen ble et faktum. Men jeg driver vel fortsatt med løgn BoostSeeker?
BoostSeeker
07.12.2023 kl 16:55 2897

RE - Håper dere alle stiller til felles søksmål om han fårtak i de siste 0,65% av aksjene han trenger for å fullføre tvangsinnløsningen.

- Nei, er det noe vi kan være sikre på så vil det aldri skje Ikke han, men de som driver dette i hans sted for han bruker ikke tiden sin på dette pusleriet. De vil aldri gjøre det og av samme grunn lot han seg vanne ut fra 94 til 89% gjennom rep emien. Han har heller aldri i sin historie tvangsutløst noen i et selskap han har startet for det ville ha ødelagt hans gode navn og rykte noe han er helt avhengig av for å kunne få med seg investorer videre fremover så glem den tanken, men det jeg stusser over er at Sp1 Markets kan ha gjort en brøler for ingen tilbudsplit er slått inn før han har fått råderetten over aksjene og så lenge prospektet fortsatt ligger til godjenning så er ingen råderett gitt siden råderetten er linket til den og dermed heller ingen budplikt så dette er høyst merkelig. Det kommer nok mange reaksjoner på dette med mulige rettlslige etterspill, men uansett en gledens dag for gamle aksjonæer som kommer til å handle med begge hendene for å snitte seg videre ned - mao, aldri er noe så galt at det ikke er godt for noe 😊
Redigert 07.12.2023 kl 17:03 Du må logge inn for å svare
cm punk
07.12.2023 kl 16:59 2864

Dette lukter ikke bra, siste mann ut får slukke lyset
unikum
07.12.2023 kl 17:00 2868

Håper du evner å ser hvor mange aksjer som ble solgt før den fatale nedturen også... Tror vi fikk svaret der hva 11 % aksje eiere mente om det, så for de som ikke skjønte noe av melding stå utenfor.
BoostSeeker
07.12.2023 kl 17:07 2832

Ja, vi snakker om 2 sifrett milioner i aksjevolum omsatt daglig på 4, 5 og 6 tallet hvor kursen har seget ned på tynt volum så det burde ikke væer vanskelig å skjønne hva 11% av aksjonærmassen mener 😊
Redigert 07.12.2023 kl 17:08 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.12.2023 kl 17:08 2818

Skjønte noe av meldingen? Hva er det du mener er positivt med denne meldingen?
Omnislash
07.12.2023 kl 17:12 2797

Skal sies at det kun er snakk om drøye 0,6%, så han 90%. Hvor sikkert er et at ikke en liten del av de 11% kaster aksjene? Og kan han virkelig ta selskapet ned fra børs og på den måten tvinge frem et salg til NOK 0,125 for resterende?
BoostSeeker
07.12.2023 kl 17:18 2767

Det er flere positive ting med denne meldingen:

1. Den kan være en glipp fra Sp1 Markets side og således ugyldig.
2. Om den har jussen på sin side så vil budet uansett bli avslått og vi som er aksjonærer får muligheten til å bli med videre og få vår del av kravpotten med potensiell refusjon av 3milliarder + som vil utgjøre en aksjekurs på næmere 10-kroningen før økte forventninger relatert til videre planer som vil bli meldt når kravene er ferdigbehandlet.
3. De gamle aksjonærene som sitter med skyhøyt snitt får nå muligheten til å snitte seg ytterligere ned - så lenge det varer før resten av markedet våkner.

Mao, om man har et åpent sinn som evner å se muligheter og ikke bare umuligheter så bringer denne meldingen også flere positive ting hvor katta nå er ute av sekken - gyldig eller ei 😊
Redigert 07.12.2023 kl 17:22 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
07.12.2023 kl 17:23 2754

0,125…

Hadde det ikke vært for en viss skribent ville jeg hatt medynk.

Nå er det nesten så jeg dauer…🤣🤣🤣
BoostSeeker
07.12.2023 kl 17:27 2732

Smalt det fra han som gikk inn i Hyon på topp for rundt 1 år siden - men vi har ikke ledd av deg av den grunn - vi har følt med deg hele veien og gjør det fortsatt 😊
Redigert 07.12.2023 kl 17:28 Du må logge inn for å svare
unikum
07.12.2023 kl 17:28 2725

He he ikke positivt men mer som forventet. Hadde håpet på i første omgang 12,5 kr men vi får se. Men slik du beskrev nedturen i minus 31 % idag kom med ett volum på ca 400 000 kroner og ikke 40 milll eller hundre mill.
Så høres jo da ut som om du hadde 10,99 % av oss andre aksjonærer i ryggen og slår deg på brystkassen. Du må lære deg viktigheten av omsetning i en aksje som er regel nr 1 og forstå betydningen (eller ville forstå)
BoostSeeker
07.12.2023 kl 17:53 2631

Ja, ikke helt som man kunne håpe på, men heller som forventet for det var enten eller. Om de virkelig var ute etter aksept så måtte budet ha væt 5+, men bud under 5 uansett størrelse vil uansett bli nedstemt fordi de gamle aksjonæene som er i flertatall og som har et snitt langt høyere vil aldri akseptere et slikt bud noe de heller ikke gjorde med budet på 17nok i februar. Så det som nå skjer er at ting ikke endres og vi få muligheten til å grafse til oss 11% av kravpotten - så slik sett positivt 😊
skadi
07.12.2023 kl 17:53 2643

Det som er helt sikkert er at han kan gjøre hva han vil med selskapet, hvis han klarer å "lure" til seg de drøye 0,6 prosent til 12,5 øre stykke.
Jeg tviler ikke på at han klarer akkurat det.......
Bullrik
07.12.2023 kl 18:00 2608

Skambud fra Hemen. De trodde nok ikke selv at det budet ville gå igjennom hos aksjonærene. Er nok for å få tak i billige aksjer over børs dette. Så får vi se i morgen hva aksjonærene tror på over børs, når de får tenkt seg om i natt.
Redigert 07.12.2023 kl 18:00 Du må logge inn for å svare
BoostSeeker
07.12.2023 kl 18:03 2583

Er diu litt trang i nøtta ellr bare gjør du deg slik?
Har Fredriksen noen gang tvangsutløst noen i et selskap han selv har startet? NEI.
Hva vill ha skjedd om han gjorde det? Det ville jo ikke ha vært en eneste investor som fremover som ville ha investert i hans selskaper hvor han hadde en høy eierandel noe han er helt avhengig av. Om du hadde fulgt med så hadde du visst at han nylig har latt seg vanne ut fra 94% til 89% nettopp av motsatt grunn at han ikke vil komme i en situasjon hvor han kunne tvangsinnløse. Mao, skal du først baisse så baiss i alle fall med noe man kan tro på 😊
Bullrik
07.12.2023 kl 18:49 2406

Etter hva jeg kunne se av børsmeldinger . Venter man på godkjenning . Ikke børsmeldt tidspunkt for nye. Trolig i Jan.
Redigert 07.12.2023 kl 18:49 Du må logge inn for å svare
elnomi
07.12.2023 kl 18:58 2393

Da får dere 12.5 øre for NODL!
Kursen er over 235 øre, lykke til.

Lykke til!
https://newsweb.oslobors.no/message/606004

Stokk Dum
07.12.2023 kl 19:05 2310

Jeg har bare en ting å si: Det er en skamplett!

mvh (og LOL)
JG68
07.12.2023 kl 19:10 2307

hva skjer med EMI aksjene som jeg fikk tildelt om jeg ikke godtar noe fra den 8 desember til 5 januar, noen dom vet....ja jeg er ikke like rutinert som mange her inne så saklige svar eller ingen svar takk ;) forstår jeg rett at 0.125 kr er det minste en kan få for disse nå? var ikke Fredriksen innom FLYR også så gikk på ræva for ganske nøyaktig 2 år siden ( da aksjen falt 90% eller noe)
BoostSeeker
07.12.2023 kl 19:28 2232

Ingenting som skjer annerledes og tilbudet har ingenting med emiaksjene dine og gjøre. Dette er et pliktig tilbud fra Fredriksen på resten av aksjene fordi eierandelen hans ble høyere når han tok mye i den rettede emisjonen hvor vi som er akjonærer har en rett til å godta eller avslå tilbudet.
Siden det var lavt så vil det ikke bli godtatt og alt er i realiteten som før tilbudet kom. Mao emi aksjene dine får du uansett og så snart prospektet er godkjent. Det er bare å beklage at det popper opp en masse useriøse nick som pøver å skremme fordi de ønsker en rimelig inngang, men igjen - ingenting er endret fra før medingen kom annet enn at nå vet vi at budet ble lavt og at det ikke vil bli godkjent.
Marketwatch
07.12.2023 kl 19:30 2236

Ikke si at de som har investert i dette papiret ikke ble advart. Hadde jeg hatt aksjer i dette selskapet nå, hadde jeg solgt tvert. Når emisjonsaksjene kommer vil kursen uvergelig gå mot 12,5 øre. Lykke til!
Slettet bruker
07.12.2023 kl 19:34 2208

Dette må være noe av det dummeste jeg har lest på forumet her - og her er det MYE dumt. Investerings-rasjonalet til mange her var jo nettopp at Fredriksen skulle kjøpe dere ut for høyere summer enn 0,125kr. Dette skjedde ikke! Nå er det på tide at dere svelger stoltheten og sier at dere tok feil.
Slettet bruker
07.12.2023 kl 19:38 2187

Tror du skal være litt forsiktig med å si hva jeg skal lære meg og ikke. Jeg har mer eller mindre forklart akkurat det som utspiller seg i selskapet nå.
BoostSeeker
07.12.2023 kl 19:40 2169

Hvilke emiaksjer vil bli solgt? Fredriksen tok det meste i den rettede emisjonen og han selger ikke en eneste aksje for han ønsker jo resten. Og da sitter vi igjen med rep emien som ble halvparten så stor som planlagt og der tok de gamle aksjonæene som sitter med et skyhøyt snitt mesteparten av aksjene og de vil ikke selge med tap, men heller bli med videre og det var derfor de ble med i emisjonen. Så hvem skal da selge - noen få nye aksjonærer - er det derfor du hadde solgt - LoL, vel - må si du er lettskremt eller trodde du vi er lettlurt - mao, det er lov å tenke selv og de som gjør det forholder seg til realitetene noe som alltid lønner seg 😊
BoostSeeker
07.12.2023 kl 19:46 2114

Du har ikke forklart en dritt av verdi. Du sitter hver dag og tipper og feilinformerer noe alle kan gjøre. Når kursen har gått opp så har du forsvunnet med halen mellom bena som en feiging fordi du har tatt feil noe du stort sett har gjort og kommer ikke tilbake før kursen har en rød dag så kom ikke her og tro at du er snåsamannen - for det er du så absolutt ikke, ikke en gang i næheten 😊

Nå er det slik at vi som har vært på børs en stund kjenner til at kurs går opp og kurs gå ned noe du også må lære deg. Fasiten på ursutviklingen er ikke etter ett minutt, 1 time, 1 dag eller 1 uke - fasiten ligger langt frem i tid og kursen vil fortsette og gå opp og ned også fremover - slik er det på børs at noen nyheter sender kursen ned og andre sender kursen opp. Ingenting annet er endret i selskapt fra i går til i dag eller fra i dag til morgen for kravpotten er fortsatt 3miliarder + og oppsidepotensialet ved full refusjon er fortsatt næmere 10 kroningen - den enste forskjellen fra i dag til i morgen er at vi er 1 dag næmere Cobalt kjennelsen hvor det ligger 500m nok i potten og 1 dag nærmere en ankeoppdatering på kravet med over 2milliarder i potten og det er der fokuset må være og ikke at kursen går noen ører opp eller ned i løpt av timer 😊
Redigert 07.12.2023 kl 19:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.12.2023 kl 19:47 2101

Siden det er en del nye her vil jeg også presisere én ting: budet er som forventet og endrer ingen ting for selskapet eller aksjonærene. Det er ingen som kommer til å akseptere et slikt bud heller. Problemet er at det har blitt skapt en forventning (blant annet av BoostSeeker og unikum) om at budet ville være høyere. Dette gjør at kursen faller når forventningen ikke inntreffer. Så er det slik at det er muligheter for at Fredriksen tvangsutløser resterende aksjonærer, men da må man fastsette en riktig verdi av selskapet først, og den er ikke på 0,125kr. Den vil være en del høyere, men ikke over 1kr (tror jeg).
Bullrik
07.12.2023 kl 19:49 2090

Hva er det skyhøye snittet på?Til gamle aksjonærer. Hvordan tror du morgendagen vil se ut ?
Slettet bruker
07.12.2023 kl 19:50 2079

Dette er helt feil og rett og slett ufint av deg. Jeg har prøvd å få til en diskusjon rundt verdivurdering og kommet med mine synspunkter, men da har du bare rapportert meg. Når kursen gikk opp (én dag siden jeg begynte å skrive) kommenterte jeg fortsatt at verdsettelsen var for høy. Du er en løgner av en annen verden og har tatt så grundig feil. At du ikke klarer å svelge den og fortsetter å anklage meg er bare helt utrolig.

Edit: jeg er absolutt ikke snåsamannen, men jeg kan en ting eller to om børs.
Redigert 07.12.2023 kl 19:51 Du må logge inn for å svare
ocw
07.12.2023 kl 19:52 2066

er det ikke like greit og opprette en ny Lukket gruppe? så får folk oppføre seg deretter :-) er rimelig lei denne kverulerende baissinga, som kun kommer på røde dager..
Slettet bruker
07.12.2023 kl 19:53 2056

Ja, lag et ekkokammer! Det pleier å få kursen til å gå opp.
Bullrik
07.12.2023 kl 19:57 2032

Kansje alle parter bør dempe språkbruken . Lite utbytte for andre å se kjeklingen imellom dere .
elnomi
07.12.2023 kl 20:00 2011

Da får dere kr 0,125 pr aksje!
Lykke til folkens. Herregud, men ikke kom å klag på budet på 0,125. Dere har blitt advart. I morgen blir det kursslakt!

https://newsweb.oslobors.no/message/606004
elnomi
07.12.2023 kl 20:04 1973

Fredriksen vinner alltid og aksjonærene vil tape stort.
Budet er på 0,125!
BoostSeeker
07.12.2023 kl 20:05 1983

Ja, om det er stemning for det så kan jeg etablere en lukket tråd så vil i alle fall folk ha en plass de kan lese seg opp fortløpende på fakta - her på tråden så er det blitt feilinformert og kverulert så mye at å skulle finne fakta blir som å lete etter en nål i høystakk om man ikke er villig til å repetere og krangle hver eneste dag - jeg er temmelg lei jeg oxo 😊