OPPSIDE 700 %, RISIKO NULL

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
03.01.2024 kl 19:49
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
kodenavn
NODL 09.02.2022 kl 09:34 388708


NODL, oppside 700-800 prosent.
Så kom meldingen om at Hemen, John Fredriksens personlige investeringsselskap, har kjøpt 9300 aksjer, og tippet over grensen på 40 % av aksjene i Northern Drilling, ticker NODL.
Dette lille kjøpet betyr at Hemen har tilbudsplikt på resten av aksjene i NODL Det ble samtidg meldt at det vil komme et bud på kr. 17.-

Kursen går selvfølgelig rett til 17.-, der den stoppes av en ivrig selger. Det er ingen premie for å gjette hvem det er.

The offer price in the forthcoming offer will be NOK 17 per NODL share, which exceeds the highest price Hemen has paid for shares in NODL during the last six months.

Fint tenker du. Tilbud på 17.-, og kursen er 17.-, case closed, her er det ikke penger å hente.
Men er det slik ?

Jeg mener potensialet er skyhøyt her.

CASET, kortversjon:
Northern Drilling, riggselskap. Tidlligere eide rigger er skilt ut i eget selskap, og er ute av regnskapet. Selskapet har pr idag ingen eiendeler. Litt gjeld og litt cash går i ca null.
Så cirka et tomt selskap uten gjeld eller eiendeler.

MEN, selskapet har et krav på Koreas store verft, Daewoo, DSME (verdens 3. største verft) på
230 MUSD, pluss renter, kostnader mm., dvs. 124-150 NOK pr. aksje.


Kravet:
Sea Drill hadde bestilt 2 nye boreskip, West Aquila og West Libra, av Daewoo. Som kjent gikk det ikke så bra for Seadrill, og NODL kjøpte skipene av Daewoo for 592 millioner dollar, og betalte inn 180 millioner dollar ved signering av kontraktene.
Skipene skulle egentlig leveres til Northern Drilling i henholdsvis januar og mars 2021, men leveringen ble utsatt en rekke ganger før begge ble kansellert i henholdsvis august og oktober i fjor pga kontraktsbrudd ved at verftet ikke klarte å levere i tide.
NODL bestilte også boreskipet Cobalt av DAEWOO. Her ble det innbetalt 50 mill dollar.
Denne kontrakten er også kansellert.

Det betyr at Northern Drilling har et krav mot Daewoo på minst 230 millioner dollar, eller over2 milliarder kroner. Det tilsvarer 124 kroner pr. aksje. I tillegg kommer renter og eventuelt andre kostnader.

Løsning:
Hemen forhandler med DAEWOO om kravet, Hvis de blir enige, blir de sikkert enige etter at tilbudsplikten har gått ut, altså tidligst i mai, for Hemen håper selvfølgelig at noen skal si ja takk til 17.-.
Hvis de ikke blir enige, går saken iht kontrakten til voldgiftsdomstolen i London. Da kan det ta tid,
12 til 24 måneder.

Sannsynlighet for å vinne frem med kravet:
De som kjenner saken best, er Hemen, dvs John Fredriksen og hans advokater.
Hemen kjøpte 9300 aksjer for å komme i budplikt.
Jeg tenker at storeulv (JF) ikke ville prøve å kjøpe selskapet hvis han ikke trodde han skulle vinne frem mot Daewoo. JFs advokater er de beste i gamet, og jeg tror de visste veldig godt hva de gjorde da de kansellerte kontraktene. Det høres også rimelig ut at det er en klausul som sier at kjøper skal ha igjen pengene hvis selger ikke klarer å levere.

Risiko ved å kjøpe NODL. Oppside og nedside.

Nedside:
Hemen må fremsette det pliktige tilbudet innen 4 uker. Det må stå i minimum 4 uker, max 6 uker,
Så en gang mellom 9. mars og 20. april, er du GARANTERT å få igjen 17 NOK.
Så i 4-10 uker fra nå, har du NULL risiko, bortsett fra rentetapet på investeringen.
Hvordan kursen vil gå etter mars/april, er umulig å spå.

Oppside:
De siste ukene har det vært omsatt 20-40.000 aksjer pr dag.
Igår og i dag ble det omsatt hhv. 207.000 og 284.000 aksjer.
Hemen har 6.453.826 aksjer. De har JF neppe lyst til å selge. Og de holder lenge om mange vil kjøpe.
Jeg tror egentlig ikke mange av de andre aksjonærene har lyst til å selge heller. I hvert fall ikke
topp 20, som har 29,4 % (i tillegg til Jfs 40 %)
Så 69,4 % av aksjene sitter ganske godt fast tror jeg.
Da er det 4.9 mill aksjer som kan sitte løst. Det er ikke mye.
Hvis mange som leser dette mener det samme som meg, at her er nedsiden et stykke fremover NULL, samtidig som best case litt frem i tid med god sannsynlighet er 130.-ish, vil aksjen gå uten at noen kan holde den igjen
Så hvor mye vil den gå ?
Det kommer an på hvordan kjøperne vurderer sannsynligheten for 130.-
Hvis de som jeg tror den er stor, burde kursen kunne gå til mellom 60.- og 100.- ganske fort.
Hvis de tror den er mindre, går den til 30, 40 eller 50.
Det som er sikkert, er at 17.- er helt feil kurs. For da har du null risiko, og betaler null for muligheten at kursen kan gå til 130.-

Hva hvis kursen går ?
Da har JF 2 muligheter.
A) La budet gå sin gang, og ta de aksjene han får fra bevisstløse tanter til 17.-. Så må han finne seg i å bare få 40 % av oppgjøret, og vi andre aksjonærer får resten.
B) Han kan øke budet, og se om det gir ham flere aksjer. Om han gjør dette, og eventuelt hvor mye, er håpløst å gjette på.
Men Hemen kan bare tvangsutløse andre aksjonærer hvis han får over 90 % av aksjene.
Og det er hele min agenda med å skrive dette. Det er ikke bare ren nestekjærlighet :)
Jeg vil at dere skal se at oppsiden er kjempestor, mens nedsiden er null
Hvis dere er enige meg i vurderingene her, vil kursen gå langt, og jeg vil ikke bli tvangsinnløst for knapper og glansbilder, dvs 17.-.

Og hva er min horisont ?
Det beste ville være om Hemen ble enige med DSME i løpet av forsommeren.
Fra 17.- til 130.- på noen få måneder hadde vært fint, og det kan skje.
Jeg tror sannsynligheten for å få 130.- er stor, og jeg selger ikke billig.
Men saken kan gå til voldgiftsdom i London. Da tar det lenger tid.
Tid er penger sies det, og i tilfelle saken går til London og det tar et år eller mer, er jeg klar for å selge under 130.- . Mellom 90 og 100 kanskje ?
Kommer vi ikke dit, venter jeg på London.Lykke til, håper du gjør en kule på denne. Risikoen er i hvert fall null inntil videre.
Du har ikke en gang markedsrisiko i ukene som kommer. Går markedet åt skogen, får du fremdeles dine 17.- Hemen har cash.
rischioso
29.12.2023 kl 23:39 5206

Ingen blir avspist før ting er avklart. Dette er et pliktig bud og ikke en tvangsinnløsning - når man ikke skjønner forskjellen så blir jo alt det andre man mener også feil.- LES & LÆR!

Prosessen er følgende:

1. Fredriksens eierandel oversteg 50% i emisjonen og gjennom det måtte gi et pliktig bud. Du har 2 typer bud, pliktig og frivillig hvor dette var pliktig.
2. Loven sier at budet ikke kan være lavere enn det Fredriksen selv har betalt for aksjene i løpet av de siste 6mdr så han satt budet lik det han betalte i emisjonen.
3. Budet er så lavt at ingen aksjonærer vil akseptere det og det er det som skal stemmes over på EGF den 09.01.
4. Resultatet gir seg selv når Fredriksens eierandel overstiger 2/3-deler, men det slutter ikke der - det er kun begynnelsen.
5. Når avstemmingen er overstått så må selskapets styre sende inn en søknad om de listing til OSE sammen med stemme resultat som viser at de fleste aksjonærer har stemt i mot noe som må tas hensyn til av OSE som skal behandle søknaden og allerede her kan resultatet bli at søknaden ikke blir innvilget grunnet den store motstanden sett i forhold til antall aksjonærer som stemte i mot pga aksjonær vern lovgivningen - og de fleste kan nok tenke seg til hva som skjer med aksjekursen om søknaden blir avvist..
6. Om søknaden mot formodning skulle bli innvilget så stopper det ikke med det for den avgjørelsen kan påklages noe som tar tid.
7. Om klagen mot formodning ikke får medhold i første instans så stopper det heller ikke der for avgjørelsen kan klages inn til børs klagenemda og får vi medhold der så kan nok de fleste skjønne hva det ville gjøre med aksjekursen.
8. Om klagen mot formodning ikke får medhold der heller så kan det gå mot en runde i retten noe Fredriksen har vært igjennom tidligere og tapt fordi han nettopp gav et pliktig tulle bud der som her noe man kan lese om her:

Innledning av saken kort oppsummert:

https://e24.no/naeringsliv/i/OnKbxk/fikk-15-mill-for-aa-lure-boersen

Resultatet:

Jeg er ferdig med Norge, utbasunerte Fredriksen da avgjørelsen falt 12. desember i fjor.

https://e24.no/naeringsliv/i/KvJB5M/fredriksen-mot-oslo-boers-fredriksen-kvester-boersen

* Mao, sjansen er heller liten for at Fredriksen ønsker å utsette seg for en slik skjemmende reprise og viktigst av alt er at ting vil ta tid. Det er å forvente at hele første kvartal går med i første og andre klageinstans og som vi kjenner til så er sannsynligheten svært høy for at både Cobalt kjennelsen og anke bekreftelsen vil være avklart innen den tid noe som vil kunne gi massive rekyler og tilhørende reprising - mao - ingenting vil være avklart på en lang stund hvor veldig mye både kan og vil skje i mellomtiden så det å forholde seg til realitetene istedenfor å spy ut hjemmesnekrede løgner er et must om man skal lykkes på børs. ...;)

Da takker jeg for meg og overlater scenen til the Muppets!
skadi
29.12.2023 kl 23:45 5166

Bla, bla, bla....
Etter budet kommer tvangsinløsning og game over for deg og dine følgesvenner. Men gjerne sitt til slutten du, det unner jeg deg virkelig.
oivindl
30.12.2023 kl 09:46 4972

"Den uavhengige eksperten mener jo ikke at NODL er verdt 12,5 øre pr aksje og av samme grunn understreket at det ikke er en anbefaling - mao, det de mente var at det ikke var noen ulovligheter knyttet til det pliktige budet nettopp,"
-rischioso

Da har du nok misforstått igjen. Det er ikke lovligheten KWC skal vurdere, det er om prisen er fair.
Noe de også avslutter med.
At de hverken anbefaler å godta eller ikke godta, er en helt annen sak.


the Company's Board of Directors has engaged KWC AS (“KWC”) as an independent third party to provide a fairness opinion and independent assessment of the Offer (“Independent Statement”) on behalf of the Company"

"Therefore, we are of the opinion that the terms of the Mandatory Offer are fair from a financial point of view, and thus represents a full and fair arm’s length price for all the outstanding shares of NODL. ”

Det er altså "fair from a financial point of view".
oivindl
30.12.2023 kl 10:01 4934

"så kan det gå mot en runde i retten noe Fredriksen har vært igjennom tidligere og tapt...”

Snakker vi om den samme Fredriksen som du i flere uker har messet om aldri har tapt en rettsak?
Slettet bruker
30.12.2023 kl 10:37 4884

Hvordan tenker du å finansiere all denne klagingen? Skal du initiere et aksjonæropprør med spleis og stor ståhei?
unikum
30.12.2023 kl 12:50 4764

Kan jo snart lure på om dere er sendt ut av Fredriksen på ens ærend slik at han vil få kapret selskapet for slikt og ingenting? Makan på å vri og vrenge på alt mulig kun mot en retning er jo mistenksom. Åpner jo ikke for en enste mulighet for at resterende ca 10,7 % av selskapet kan bli priset etter mulig verdi. Dere håper jo på at alle taper penger, utennom Fredriksen? Hva er greia, dere hjelper absolutt ingen andre?
Slettet bruker
30.12.2023 kl 13:09 4731

i overkant av 200 Nordnet-kunder kjøpte aksjen på årets siste handelsdag og 2176 Nordnet-kunder er nå eiere av NODL. Antall småaksjonærer betyr ingenting, det er kjøttvekta som teller og det betyr at delisting vil bli resultatet når Hemen stemmer dette igjennom på EGF.9. januar. Småaksjonærene har ikke ressurser til å ta opp kampen mot dette. En klage fra en gjeng spekulanter med småposter vil uansett ikke bety noe i vurderingen. De har dessuten god anledning til å komme seg ut rundt 1 krone. Å kjøpe aksjen i den tro at Hemen må ut med flere kroner er bare drømmerier og fabling med formål å hausse aksjen, noe tradere nyter godt av.

Ankesaken kan trekke ut i tid. Først må anken slippe gjennom, deretter må saken opp til ny behandling. Det er lite trolig at anken slipper gjennom. Gitt at sjansen er 10% for å vinne frem kan dette settes til 200 mill. I kombinasjon med 50% sjanse for å vinne i Cobalt-saken så er dagens markedsverdi ganske fair.

Ser at unikum lurer på motivet til de såkalte baisserne. det kan være så enkelt at den massive haussingen provoserer frem reaksjoner. Det er jo ingen grenser for sprøyt som kommer fra rischioso. Hva er motivet for all denne grisete haussingen?
Redigert 30.12.2023 kl 13:09 Du må logge inn for å svare
oivindl
30.12.2023 kl 13:21 4705

"Ser at unikum lurer på motivet til de såkalte baisserne. det kan være så enkelt at den massive haussingen provoserer frem reaksjoner. Det er jo ingen grenser for sprøyt som kommer fra rischioso. Hva er motivet for all denne grisete haussingen?”

Støttes 100,%.
Feilinformasjon, uredelig argumentasjon og nedlatende kommentarer fra Rischioso, skaper definitivt reaksjoner.
unikum
30.12.2023 kl 13:35 4678

Faktisk enig at noe av haussingen tar av(spesielt fra folk som bytter side) men samtidig så er det max utfall i forhold til aksje eiere. Sjansen for det skjer, at over 3 milliarder kommer inn er kanskje ikke stor men sjansen at selskapet vil få inn en del penger frem i tid er godt innenfor. Så gjelder det å kjempe imot at Fredriksen overtar selskapet nesten "gratis" og der faller dere bassiere totalt ut dessverre og evner ikke å se kampen våres. Kjøp dere heller inn og kjemp mot overmakta, ta sjansen, ta ett lodd og kanskje blir det ett sabla godt lodd. Fredriksen gjør så absolutt dette for ikke moro skyld og tidsfordriv!
Redigert 30.12.2023 kl 13:36 Du må logge inn for å svare
oivindl
30.12.2023 kl 14:29 4594

"Så gjelder det å kjempe imot at Fredriksen overtar selskapet nesten "gratis" og der faller dere bassiere totalt ut dessverre og evner ikke å se kampen våres.”

Den kampen kjempes definitivt ikke på Hegnar Online.
Paradoksalt nok er det grunn til å bebreide Rischioso også i den sammenhengen. Han har fremstilt Fredriksen som en godhjertet kapitalist som alltid ivaretar medaksjonærene.

Allerede ved den rettede emisjonen ble det klart at småksjonærene kom dårlig ut.
Noe budpremie ble det definitivt ikke på tilbudet fra Fredriksen, og nå antydes det at et eventuelt bud ved passering av 90% ikke blir bedre.
Og plutselig oppdager Rischioso at Fredriksen visstnok har tapt rettsaker likevel.
Shikibetsu
30.12.2023 kl 19:21 4353

Så kom det ikke overraskende nok en melding med forsøk på å gruse kursen, de er ikke fornøyd med at den «fortsatt ligger såpass høyt». Tett opp mot EGM, trolig ikke mange som godtar «tilbudet». Hva har man å tape på å si nei om de likevel ønsker å tvangsinnløse til den samme prisen.
Muligheten er fortsatt åpen for at Nodl/ Hemen ønsker kursen lavt for å støvsuge, kan vurderes som en enklere prosess enn forsøk på å tvinge igjennom en delisting som kan vise seg å bli noe langtekkelig hvis motstanden fra den øvrige aksjonærbasen står løpet ut. Motstand og klager kan kanskje føre til at delisting ikke blir godkjent, ting drar ut i tid og et evt positivt utfall fra enten Cobalt eller anke krysser forsøket.

Noterer og forstår det slik at styret i Nodl ønsker å fravvike kravet om å uttale seg om tilbudet fra Hemen, at dette KWC dokumentet kom istedet for. Kanskje for å ha ryggen fri fra evt utfall i etterkant om Hemen får det som de vil. Tvilsomt at KWC har tatt den mulige oppsiden så sterkt med i betraktningen om hva som er fair pris, og vurdert løpet som er kjørt i forkant med hvorfor aksjonærer skulle kjøre emi. Nodl kunne jo lik så greit sagt noe som dette på første børsmelding: Vi kjører en emi rettet kun mot største aksjonær til lavest mulig pris slik at han tar over nesten hele selskapet og den mulige oppsiden omtrent gratis , pynter med en liten repemi slik at det ser fair ut ved første øyekast, så skremmer vi opp alle med en delisting for så å tvinge de til å selge til samme pris som de ga. Glem helt at det er en oppside og penger å hente for alle her, kun største eier som evt skal høste av de. Oppsiden er kun for han som får ta over 100% til 0,125 øre pr aksje, dette får ingen andre muligheten til å bli med på.

Det vi får håpe på her nå, er at det ikke blir så enkelt å gruse kursen nok. At en evt delisting blir avslått/ trekker ut i tid..nok til at vi får et positivt utfall/ signal på en av sakene. Mye tyder på at det haster for Hemen/ Nodl å få kjørt igjennom agendaen, raskt!

Der blir nok litt svingstang her noen dager til på nyåret før vi får se noe «endelig utfall» på om det blir delisting eller ei.

Uansett utfall, så håper jeg børsen og Finanstilsynet går denne saken litt ekstra etter i sømmene. Greit at det er børsmeldt ditten og datten «og alle ble informert» osv osv, men de fleste kan vel se at det er helt på jordet at det skal være okå å gjøre det på denne måten. DET, er i hvert fall ikke fair.

Redigert 30.12.2023 kl 19:32 Du må logge inn for å svare
oivindl
30.12.2023 kl 20:05 4320

"Noterer og forstår det slik at styret i Nodl ønsker å fravvike kravet om å uttale seg om tilbudet fra Hemen, at dette KWC dokumentet kom istedet for. Kanskje for å ha ryggen fri fra evt utfall i etterkant om Hemen får det som de vil.”

Trenger ikke spekulere i dette. Det står klart at det er bestemt av Oslo Børs.

"Oslo Børs, in its capacity as take-over supervisory authority, has decided that the statement on the offer pursuant to section 6-16 of the Norwegian Securities Trading Act shall be issued by an independent expert and not by the Board of Directors of NODL,”
Myra2
30.12.2023 kl 20:18 4306

Er det noen som tror på noe godt gammeldags rally her ?
Shikibetsu
30.12.2023 kl 20:19 4322

Ah, my mistake. Du har rett, Oslo børs ser at de ikke bør uttale seg eller noe i den duren. Misset den.

Hvem bestilte/ engasjerte KWC? Hemen/ Nodl eller Oslo Børs?
oivindl
30.12.2023 kl 21:10 4255

Ville tippe styret har valgt KWC, men det står det ingenting om.
Men de er i hvert fall godkjent av Oslo Børs.

"and that such statement can be issued by KWC AS ("KWC") on behalf of the Company."
Shikibetsu
30.12.2023 kl 21:21 4224

Hva tenker du som «nøytral engasjert tilskuer» om konklusjonen til KWC da? Helt ærlig, er det fair i dine øyne? Er det slik småaksjonærer skal behandles og greit at børsen styres på denne måten? Burde FT vært i virke her?
oivindl
30.12.2023 kl 23:49 4106

Virker ikke fair på meg, nei.
Hadde jeg hatt aksjer i NODL som nå hadde falt såpass mye i verdi, hadde jeg nok latt de stå.
Jeg tipper at konklusjonen til KWC er basert på nåværende verdier i selskapet, og at de ikke kan spekulere i utfall av de ulike rettssakene.
Personlig synes jeg den rettede emisjonen ikke så særlig bra ut. Den gav jo kraftig utvanning.
Å spekulere i resultatet av en rettssak, er vel bortimot håpløst når man ikke har tilgang på noe som helst av rettsdokumenter eller avtaler.

Disse spekulasjonene og spekulasjoner om Fredriksens intensjoner, som om man skulle kjenne ham ut og inn, er noe av det jeg har reagert på.
I tillegg til tildels grov feilinformasjon av ulikt slag, spesielt fra de som burde vite bedre.
Det er ikke sikkert FT tar en slik sak. Så lenge ting har gått riktig for seg, tviler jeg på om de blander seg inn i saker som normalt tillegger styret å avgjøre. Da er det rettsvesenet som må brukes.
Har selv vært i kontakt med FT angående saker som jeg anså som ulovlige i et aksjeselskap, men ble henvist til generalforsamlingen, eventuelt rettsapparatet.
Redigert 30.12.2023 kl 23:56 Du må logge inn for å svare
Gullhaugen
31.12.2023 kl 09:36 3927

Daewoo har varslet motkrav. Er det noen som kjenner størrelsen på dette kravet?
Stephen
31.12.2023 kl 12:43 3776

Sikkert noen DOF folk som kan bidra med gode råd om en dugnadsgruppe :)
Mvh. Stephen
Slettet bruker
31.12.2023 kl 14:11 3690

Kravet er ikke tallfestet, men antas å ikke være særlig stort da de fikk solgt drillskipene.
Myra2
31.12.2023 kl 14:11 3707

Kjøp m begge hender å hold på aksjene.Mang som har noen vanvittig papirtap fra før av. Så løp å kjøp på dem lave kurser som er nå.👍💪
olew69
31.12.2023 kl 15:45 3647

så det du mener er at 2176 Nordnet kunder ikke helt vet hva de driver med?vet ikke hvor du ser disse opplysningene om nye aksjonærer i Nodl. men pr 15/12 var det kun 359 aksjonærer i Nodl.dette står i prospektet datert 15/12.23.her står det også at Marius Hermansen"Board Member"besitter 406915 aksjer i Nodl. han er primær innsider.og må vel melde alle handler han gjør. selv om han innehar aksjene på en nominee konto. når han kjøpte noen" av disse aksjene ved emisjonen i februar(31.-) 67612 aksjer. betalte han nesten 2,1,- mill for. greit tap da? hvis han skulle få igjen 12,5 øre . nei man får tenke selv og gå etter egen magefølelse.kjøpe litt på dippene.og trade litt på oppturene. jeg tror det skjer mye i kulissene :-)) Godt nytt år!
HerbM
01.01.2024 kl 12:01 3364

"Den kampen kjempes definitivt ikke på Hegnar Online."

Hvor ellers?
Slettet bruker
01.01.2024 kl 12:27 3330

Du finner antall Nordnet-kunder i appen og på https://www.nordnet.no/market/stocks/16682289-northern-drilling?details

De som har kjøpt aksjen etter 12.12.23 har ikke stemmerett på SGF (betyr uansett ingenting) og har strengt tatt ingen beskyttelsesinteresse da dette er spekulanter som gambler på at Hemen skal kjøpe de ut på høyere kurs. Det siste vil bli tillagt vekt dersom delistingen påklages.
oivindl
01.01.2024 kl 13:39 3278

F.eks på EGF eller via ulike klage- og rettsprosesser.
Hva tenker du man oppnår på HO?
HerbM
01.01.2024 kl 14:12 3230

Hvor lett tror du det er å vinne mot fredriksen alene? HO er dessuten det eneste stedet jeg har sett som fremhever viktigheten av å bruke stemmereten sin for å stemme i mot budet.
Eggkurven
01.01.2024 kl 14:36 3201

Hva tenker dere om at KWC AS kaller dette fair market value, samtidig som markedet har hatt et snitt godt over 1 krone de siste 3 måneder? Vet mange anser selskapet som verdt 0 kroner, men jeg syns det er viktig å huske at per halvårsrapporten vi fikk sist så verdsatte man 100% av verdien på forskuddene som balanseverdier, altså fordringer man forventet å få. Ingen avsatt tap for motkravene, og heller ingen forventning om å få ytterligere fordringer inn for krav for kostnader, renter etc. Med andre ord var det 229,2 millioner USD i balansen, tilsvarende cirka 6,5-7,0 kr i dagens aksjekurs. Så snur plutselig selskapet rundt og sier at det er 0 verdier i selskapet fordi første sak tapte. Jeg ville selv sagt at det ville vært naturlig å verdsette fordringene i rettsakene til deres prosentvise sannsynlighet for refusjon. Altså deres vektede sannsynlighet burde danne grunnlaget for verdsettelsen av selskapet. Hva om vi er super konservative og sier 25% sannsynlighet for Cobalt, og 5% sannsynlighet for de 2 andre sin ankesak? Dette ville gitt en kurs på 0,60 - 0,65 kr, altså en kurs 5 ganger høyere en budet til Hemen og 5 ganger høyere enn det KWC kaller "fair market value". Markedsprisen de siste månedene har selv på sine laveste uker vært opp mot dobbelte av det jeg forsøker å konservativt regne meg fram til, som betyr markedet har hatt en annen formening om "fair market value" av aksjen. Det er ikke en rettferdig vurdering å anse alle rettsakene som tapt og verdt null. For om dette en påstand som styret i NODL støtter, altså at sakene er så godt som tapt, så forventer jeg at de kan ytre dette for oss aksjonærer og etterfølgende avslutte sakene, noe de selvfølgelig ikke har gjort, for sakene er ikke tapt.

Syns historikken til dette selskapet er stygt. Syns det er ekstremt vag språkbruk i børsmeldinger, ekstremt lite informasjon om rettsakene, utvanning av aksjonærer på dårlig grunnlag. Grunnen for den rettede emisjonen var at man trengte penger fort, men hvis man sammenligner den rettede emisjonen med reparasjonsemisjonen så tror jeg ikke du finner mer enn 5-10 arbeidsdager forskjell i hvor raskt det gikk å hente penger i hver emisjon. Tror det hadde vært utrolig mange som ønsket å delta i emisjon for å unngå å blir utvannet. En 4x utvanning, en "hostile takeover".

Dette er et selskap og case som jeg har lest meg mer opp på enn noen annen aksje jeg har vært en del av tidligere. Jeg har lest nesten hver eneste kommentar på Shareville, har lest over 70 sider av forumer på finansavisen om NODL, åpnet og sjekket alle kvartalsrapporter historisk, og lest hele siste halvårsrapport, hver eneste børsmelding er lest gjentatte ganger for å forstå og lese mellom linjer, lest mange relevante artikler, diskutert i timevis på telefon med venner som har interesse i samme aksje. Sitter egentlig bare igjen med en dårlig følelse om hvordan aksjonærene er behandlet i denne aksjen. Jeg har fortsatt tro på at det er mer sannsynlig med en mellomting mellom full refusjon og fullstendig tap, og føler styret i NODL, nærmere sagt Hemen, gjør alt som kan gjøres for å unngå å dele dette utfallet med andre.
oivindl
01.01.2024 kl 14:50 3208

Du kan samle støtte her, det er riktig, men kampen utkjempes ikke her.
Om du skifter ut noen små aksjonærer med noen nye, tviler jeg på om det har betydning.
Joda, sikkert greit å få kursen opp, kanskje det kan ha betydning, men da får man jaggu være ærlig i det som legges frem.

Stemmeretten bør brukes, enten man mener det ene eller det andre.
Myra2
01.01.2024 kl 14:53 3191

Kursen Trades jo fort oppover på denne går jo fort 20 til 50% på en dag
rischioso
02.01.2024 kl 00:01 2902

Tror nok de fleste - i alle fall de som har lest seg opp på caset skjønner at det ikke er fair value og av samme grunn understreket de at det ikke var en anbefaling - altså en helgardering ...;)

Videre så kjenner vi også til at Fredriksen selv nylig har lagt 40mnok på bordet så heller ikke han synes at det er en fair value, men snarere en mulighet for han kaster ikke friske penger etter dårlige.
Også er det viktig å få med seg at han heller aldri noen gang i hele sin karriere har tvangsinnløst aksjonærer i selskaper han selv har etablert og denne gang vil ikke bli noe unntak. ...;)

Uansett, prosessen fremover vil ta tid og det er nettopp det som er viktig for de som er inne pr i dag og ikke minst for andre som vil ta et bet fremover for det vil svinge like godt som tidligere om ikke enda mer for det er å forvente at første kvartal vil gå med før en endelig avklaring foreligger og av samme grunn kan mye skje i mellomtiden - veldig mye - som feks at:

1. Cobalt kjennelsen med over 500m nok i potten kan tikke inn
2. Anke bekreftelse med over 2 milliarder nok i potten kan tikke inn
3. Fredriksen kan snu vedrørende de listingen
4. Verftet kan invitere til forliksforhandlinger

Mao, det ligger flere nærstående og og ikke minst meget sterke mulige kurs triggere i loopen hvor tiden ikke virker helt å være på Fredriksens side derav hastverket ...;)

Prosessen fremover var og er som følger:

https://www.finansavisen.no/forum/post/5781193

* Mao, det meste ligger til rette for et gedigent nyttårs rally og en reprising uten like om og når de rette triggerne tikker inn i det korte til mellomlange bildet så helt klart verdt et bet - å male fanden på veggen eller spekulere i all verdens konspirasjonsteorier som flere virker å bruke tiden til blir det aldri penger av, men et bet gir den muligheten - faktisk ikke mer komplisert enn som så ..;)
Redigert 02.01.2024 kl 00:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.01.2024 kl 00:15 2871

Hele koker ned til har man kroner å tape så har man samtidig muligheten til å tjene - tjene fort og i stor % avkastning

Lite vits i spekulasjoner, advarsler og bla bla atter bla. Vi som er inne / ute inneute rundt forbi og slever over dette papiret vet godt det er høyrisiko. Vet også man ikke blir rik av og trøkke negative gloser uke etter uke. Her er det en eventyrlig mulighet for flere hundre prosent avkastning første uken av 2024
Redigert 02.01.2024 kl 00:15 Du må logge inn for å svare
Aldara
02.01.2024 kl 10:08 2532

Dagens bunn 0,79?
rischioso
02.01.2024 kl 10:24 2558

Hvor var du når kursen gikk alt i fra 50-600% i de siste 3 månedene før jul? Håper du var inne ...;)
Jeg var inne og det hver gang så du har helt rett - voksenopplæring for de som står på utsiden og som gikk glipp av en hver rekyl fordi hodene deres var fylt av dommedags profetier og ikke muligheter...

Her vil det svinge godt og det begge veier hele dette kvartalet med alle de muligheter det gir så får vi håpe at voksenopplæringen kommer til nytte for her kan man tjene stort i det ultrakorte til det mellomlange bildet om man tåler å sitte og heller akkumulere når det svinger ned og ta gevinst på dager med gode rekyler for gode rekyler vil det bli mange av fremover - happy trading...;)
Redigert 02.01.2024 kl 10:27 Du må logge inn for å svare
Gunner
02.01.2024 kl 10:59 2475

Ser dessverre litt mørkt ut her nå. Kanskje en rekyl, men det tror jeg ikke. Fredriksen tar nok alt.
Fredpåjord
02.01.2024 kl 11:16 2405

Eier du ingen skam?
Før jul sa du at nå kom rekylen. Det samme i romjulen og nå fortsetter du om det samme vaset om nyttårsrekyl.
Selvsagt vil det en dag komme kanskje en bitte liten rwkyl på ett par %. Men denne går ned 10 og 10 % mer eller mindre hver dag.
Så de "triggerpunktene dine". Det er noe alle vet om og ditt halmstrå. Som sagt alle vet om disse og enda faller kursen hver dag. Tenker du selv at alle andre har feil og du er eneste som har rett? Klovn.
Selv blind høne klarer å finne korn. Så en dag får du sikkert rekylen din på 10-15% men det hjelper lite når fallet er det samme både dagen før og etter.

Så er det bare å vente på ditt svar som er å vri seg unna og får deg til å fremstå enda dummere.
Til alle som leser tråden her. Ikke hør på en hauser når kursen faller 10% hver dag. Hen vil skylde på alt annet enn det faktum at denne casen er nærmest dødfødt.

Går du inn her så går du inn med penger du mest sannsynlig aldri ser igjen.
unikum
02.01.2024 kl 11:43 2305

Amen!
Da kom en en til som skal redde alle fra undergangen. Tror faktisk ikke folk evner til å se hva dette med å være på børs i slike selskaper er? Enorme oppsider er som regel forbundet med risiko. Tror du virkelig de som er her inne ikke er klar over dette ? Bare tull å poste dette gang på gang .De 10 % er av ingen betydning når disse som drar ned kursen setter i gang igjen. Da vil jeg være inne, inntil det så kan det hoppe de 5-10 % ned eller opp.
oivindl
02.01.2024 kl 11:44 2318

Når alle triggere og alle spådommer har slått feil, er det godt å ty til backtrading som en nødløsning.
Redigert 02.01.2024 kl 11:44 Du må logge inn for å svare
rischioso
02.01.2024 kl 11:46 2393

Jeg og diverse analytikere har snakket om et høyst mulig jule-/nyttårs rally hele veien basert på at veldig mye kan skje fremover så ingen skam i det - har du ikke troen på noen rekyl så ikke kjøp - så får du din "fred på jord" ...;)