🇳🇴 Datasenter er milliardindustri


Datamengden i verden øker i et stadig raskere tempo og det eventyret skal Harmonychain bli en del av. For å imøtekomme det eskalerende behovet trengs det nye og mer moderne datasentre. Dette må imidlertid skje svært raskt. Derfor saumfarer nå it-giganter i verden etter egnede steder å lokalisere sine sentre. Norge har ren og billig energi, kaldt klima, stabilt politisk og økonomisk regime og god infrastruktur. Alt ligger til rette for at Norge skal kunne bli en supermakt innen datasentre og Harmonychain hiver seg nå på,Det er det kalde klimaet som gjør Nord-Norge spesielt interessant.Datasentraler bruker nemlig mye strøm til nedkjøling. Dette behovet reduseres derimot dersom omgivelsene er naturlig kalde. Kautokeino tomtene tror jeg ikke står uberørte lenge før en betydelig kontrakt er signert .Og hvem vet får vi en stor fisk på kroken ?
Redigert 08.06.2022 kl 14:15 Du må logge inn for å svare

Spennende men hvor skal pengene til bygging komme fra.??? Selskapet har vel 60-70 mill på bok og tjener null penger. Dette må løses med en stor emi.

Vi er ikke noe for datasentre i Norge. Fordi det lukter overvåking og spionasje av denne vorksomheten.

Dersom Harmonychain lykkes med å lage en kompetativ ASIC Scrypt miner så kan de for eksempel helt klart ha potensiale til å prises til 8-10 milliarder. Dette er noe av det som gjør Harmonychain til et uhyre spennende selskap.
UberMath
13.02.2022 kl 21:13 5247

Gullhaugen

Et par ting her nå. HMONY har som meldt i Oktober/November 83 mill kroner på bok og Egenkapital ca 105 mill hvorav nesten alt er omsetningsmidler. Du vet ikke at de har 70 mill kroner på bok nå, jeg skjønner ikke hvordan du kom frem til det. Typisk cash burn for HMONY uten inntekt er ca 6 millioner i halvåret, men dersom de kom fort i gang med collocated mining samarbeid i Halden i November så kan det fort være slik at de har lavere burn og faktisk vil drifte positivt allerede i H1 2022. Se på mining utregninger og profitabilitet. Det er betydelig med penger å hente i denne businessen så lenge krypto ikke kolapser.

Det viktigste er likevel de siste børsmeldingene som kom i Januar. Harmonychain meldte at de nå har en Asiatisk partner (med over 300 000 mining computere) som lett kan fylle 100 containere med ASICs eller HPC clusters. HMONY betaler ingenting av denne investeringen (bortsett fra muligens container, strømskap og ledningsnett), men får 50% av krafteffektiviseringen som kan beløpe seg til over 100 mill om skalaen er stor nok. HMONY får også royalty dersom deres mining pool brukes. Så emisjon for å bygge en mining farm som Arcane Crypto trengs neppe i HMONY. de har en annen modell og eier sin egen mining pool.

Det berømte toget er i bevegelse og straks tester vi opp inn i 1.33 til 1.50 range på nytt. Ryker motstanden da så blir det å gå fort. HMONY er priset til bare 175 mill kroner og EK over 100 mill. Dette er billige greier.
rockpus
13.02.2022 kl 22:14 5178

Tror dere det Norske folket synes det er greit med enda høyere strømpriser fordi vi skal bruke strøm til noe så unyttig som krypto mining?

Glem heller ikke at her kan det inngås intensjonsavtaler med flere potensielle partnere evt samarbeid !
UberMath
13.02.2022 kl 23:11 5079

Det der er jo bare ord og tull. Kommunal ministeren bekrefter jo at det er beskjedne mengder energi som går til datasenter drift. Selv i 2040 er det prognosert bare 4 til 15 TWh fra NVE. Det er mindre enn hva som eksporteres til UK og Tyskland nå bare i 2022.Strømprisene er relatert til denne eksporten, ikke det at man trenger energi til å drifte og vokse egen industri. Merkelig land man lever i dersom man skal stenge ned digtalisering i samfunnet, prosessering av seismikk, google søk, facebook posts og annet datakrevende arbeid som Blockchain for å kunne hjelpe ut EU med kraft som de strengt tatt burde ha besørget for selv.

Kraften må videreforedles hjemme her i Norge. Vi må lage mer kunstgjødsel (YARA), Mer Aluminium (Hydro), Mer Hydrogen og Ammoniakk (en haug med Growth selskaper på dette), og mer fremtidsrettet datasenter tech.. det er idioti å kappe bena av egen industri. Er man av den tro at redusert kraftbruk gjør susen, ja da bør heller landfast kraft til platformer stoppes samtidig som eksporten reduseres.
Redigert 13.02.2022 kl 23:13 Du må logge inn for å svare
rockpus
14.02.2022 kl 09:28 4933

Enig i at vi prioriterer egen industri. Men jeg kan bare ikke se noe samfunnsnyttig i krypto.
UberMath
14.02.2022 kl 10:17 4880

Datasentre kommer ofte med langt mer enn ASICs maskiner for krypto validering. Bare sjekk bakgrunnen til Carson som er HMONY sin advisor. Han har 2år bak seg i en massiv HPC gigant. HPC er det selskap som PGS, TGS, MSEIS bruker når de skal reprosessere seismikk. HPC brukes også til å regne FEA på vindmøller, biler, raketter, båter.. egentlig alt av design. Der er også andre bruksområder. Det er godt betalt for disse tjenestene og de er viktige. Når HMONY i tillegg bruker HPC og Blockchain til å ta unna strandet strøm så er det win-win. Spiller liten rolle hvem som stiller med regneklusterene men de som gjør får høy profitt. Kraftselskapet sparer utgifter og også HMONY som orkestrerer det hele tjener og godt.

Når gjelder Krypto og krypto valuta spekulasjon så skal jeg være enig i at den biten er lite nyttig. Det tiltrekker mange røvere som pumper iidiotcoins opp og ned i kjelleren igjen. Men de 20 største MCAP coins har nok komet for å bli. Slik som ellers i verden blant fiat valutta så er det mer enn 20 valutta i handel. Nytten med Krypto og Blockchain er at man tar bokføringsoppgaven vekk fra banken. I en haug land i verden er dette en vanvittig fordel og lettelse. Når Bitcoin eksisterer så kan folk spare i penger relativt trygt i forhold til om de skulle spart i landets valuta som kan bli verdiløst over natten. Der er også annen bruk av blockchain til bokføringsoppgaver som er veldig nyttig for verden. Når man snakker om at vi ikke må strupe utviklingen av teknologien før vi ser hva den kan bringe med seg så tenker man på:

* Bokføring av CO2 kvoter og CO2 utslipp i verden.. hvem skal gøre det? Hvem kan vi stole på? Skal Kina bli CO2 banken som holder styr på dette? Eller er det noen fra EU, Brasil, Russland eller USA? Jeg kan garantere deg at uansett man hadde gitt denne oppgaven så ville det blir vanskelig for statsmaktene å stole på hverandre. det ville utvikle seg et voldsomt byråkrati. I stedet så kan man gi dette til Blockchain som da vil være en dum konsensus agoritme som lever i nettet og driftes av minerne. Miningen/valideringen vil selv bokføre utslipp og kvotesalg etterhvert som dette blir meldt inn av parter i systemet.
*Hva med fiske kvoter og faktisk fiske uttak? Minere/validerer vil drifte dette nettet og selv bokføre hva som kommer på land og hvem som har kvote for hva.
*Osv Osv. Blockchains er den nøytrale bokføreren verden har trengt i alle disse årene. Den kommer billig på nett og lever sitt eget liv så lenge noen melder seg for å mine/validere bokføringen.
UberMath
28.02.2022 kl 18:35 4550

Krypto kommer til å få en massiv pump nå med SWIFT som beviser seg som en utrygg havn for et moderne finansielt system.

Harmonychain ligger på billigsalg fordi chip utsettelse, men miner om at datasentrene og mining utviklingen fortsetter som før.

Nå er kryptoaksjer råbillige.
Redigert 28.02.2022 kl 18:36 Du må logge inn for å svare

Vi skal ikke ha nasjonalt undergravende datasentre her. Og de som evt. måtte finnes må vi få ut.
Vi skal drive med kraftforedlende industri, men ikke datasentre og bitcoin.
UberMath
28.02.2022 kl 21:42 4445

Hvem skal prosessere seismikk og drive det fulldigitaliserte samfunnet om du ikke skal ha datasentre. Går og ut fra at du har tenkt å slutte bruke google? Gud bedre for noe tull.

Norge med rikelig tilgang på grønn energi skal slutte å selge dette til Europa og videreforedle kraften selv. Vi skal bli verdens datasenter. Harmonychain er med å bygge opp dette sammen med mange andre som ikke er på børs. Green Mountain som omsatte for 189 mill i 2021 ble solgt for 7.6 milliarder til Israel.
Redigert 28.02.2022 kl 21:49 Du må logge inn for å svare
UberMath
01.03.2022 kl 12:14 4332

Ser ut som krypto blir implementert over hele verden nå. Kom dere inn i kryptorelaterte aksjer.
UberMath
07.03.2022 kl 12:22 4120

Fortsatt.. Ha fokuset nå selv om forside etter forside lekser opp om krig og fanskap. Datamengde og evne til å prosessere data vil eksplodere fremover. Det er kjøps mulighet nå.
UberMath
08.03.2022 kl 09:43 4024

15 Mars er H2 rapport.

Oppdatering på spinneriet !

Har kjøpt. Dette er en ekstremt potent aksje/selskap. Mye surr har det vært og mange har ledd lenge men fremtiden ser veldig interessant ut.
UberMath
15.03.2022 kl 14:04 3533

I dag fikk vi svaret på at det er datasentrene som kommer til å bringe de bokførte verdiene for HMONY opp.

Meget spennende at de begir seg inn på forskning på Filecoin og Helium. Helium særlig. Internet of things.
Møyfrid
15.03.2022 kl 14:07 3529

Datasentrene?

Som i festetomtene i Karasjokka?


Og den sletne rønna i Halden 👌 kan ikke se at det er trekt opp nytt strøminntak der, så regner med at de klarer seg med 70 år gammelt EL-anlegg. Det sier litt om drifta der
Møyfrid
15.03.2022 kl 14:51 3448

Nja....

Mentor Trafo har begynt å trekke synergieffekter fra den planlagte atomkraftverket i Finland, så det er fullt mulig å se en oppsving av dimensjoner her før påske.

Og så skal dem jo inn i Filecoin og Helium. Går rett i strupen på DLTx der...:-)
UberMath
15.03.2022 kl 14:58 3430

Industritomtene i kautokeino (feste signert for under 3 uker siden) kom ikke med datasenter på tomten hvis du tenker det er normalt. Dette skal bygges opp og det vil ta litt tid ja. Men HMONY har sikret seg muligheten for tilgang på dritbillig energi for fremtiden og de vil vokse der med partnere. Når gjelder Halden så hører jeg at de har mulighet for 5 MW operasjon der i dag på eksisterende trafo. Snakkes om Ethash og Scrypt som en god mulighet.
Redigert 15.03.2022 kl 15:33 Du må logge inn for å svare
UberMath
15.03.2022 kl 15:04 3417

Fortsatt så sikter du etter feil person tror jeg og fortsatt så skorter det på selvinnsikten. DLTX er ned 61% siden du var mer enn positiv til den (skal vi si hauset?). Derfor, om du lurer, så er det ikke mange som betrakter deg som noen slags guru på krypto. Du bare poster utrolig mye blåøyde greier om DLTX. Beklager harde ord, men litt sant er det.

Grunnen til at HMONY ikke stuper tilbake på samme vis som DLTX er at der er virkelige folk på gølvet hos HMONY som utvikler tech til blockchain økonomien. HMONY og aksjen er lavt priset i forhold til mulighetene og omsetningsmidlene i selskapet. Men det går ikke bare opp hele tiden, selv om det til slutt går opp når de lykkes. Og som du sikkert er kjent med, HMONY går ikke opp bare 100% om det blir treff. Den skal nok opp mange multipler. I DLTX til motsetning snakker man nesten utelukkende om negativ cashflow og dersom det rapporteres positive tall så er det som oftest regnskapsjukking som følge av holding i aksjer som DLTX eier litt i. CFO gikk vel også av der nettopp? Neppe for godt tegn det heller. Tror du kunne ha godt av å være litt mer balansert i dine vurderinger.

Når det gjelder kortsiktig utvikling på HMONY, så vil jeg tro den kjører opp igjen fordi de hadde bare en midlertidig utsettelse på chip men har fortsatt mange mulige kontrakter på vei inn (dette vet man av LOI), men DLTX tror jeg står parkert dessverre. DLTX kunne gått opp, men det har vært altfor mye innsidesalg og uheldige nyheter der.
Redigert 15.03.2022 kl 20:09 Du må logge inn for å svare

Spenning i synsfeltet vil jeg si, posisjonering kan fort komme her nå. Ikke overrasket om vi ser denne som børsvinner iløpet av sommeren

Vi vil ikke ha utenlandske datasentre i Norge. Sånt må stoppes med alle midler.
Det dreier seg bare om overvåkning, spionasje og snylting. Absolutt ikke noe vi skal tillate.

Og landsforrædere som deltar i dette må gjøres til targets.
Redigert 22.05.2022 kl 20:34 Du må logge inn for å svare
rolas
22.05.2022 kl 19:49 2733

https://www.vol.no/nyheter/i/nWeKwB/planlegger-datasenter-i-oeksnes

Planlegger datasenter i Øksnes
Yngve Bolstad Johansen har ifølge Øksnesavisa søkt om tillatelse til oppstart av et datasenter i Øksnes.
Kommunen har mottatt søknad om tillatelse til å bygge kritisk infrastruktur til datasenter i Steinlandsfjorden.

– Behovet for dataprosessering og datastreaming i samfunnet øker mye de neste årene. Dette både til personlig forbruk gjennom måten vi lever på med utveksling på Facebook, Snapchat, streamingtjenester og så videre, eller rett og slett gjennom vår industri, forklarer Bolstad Johansen til Øksnesavisa.

Han mener videre det er viktig at det er norske interessenter som legger til rette for dette. Om ikke blir det litt som for vindmøllene, hvor mye av verdiskapningen båre går til utlandet, påpeker Johansen.

– Personlig mener jeg at overskuddskraft må videreforedles der den er skapt, fremfor å eksportere den til utlandet slik at den bidrar til vekst utenfor Norge i stedet for i distrikts-Norge, fastslår han i søknaden ifølge avisa.
Viken79
22.05.2022 kl 20:06 2705

Supert! La de gode nyhetene komme! :D

Overvåkning, spionasje og snylting fra utlandet vil vi ikke ha i Norge. Ergo ingen datasentre.
Og selvfølgelig ikke via norske instanser heller.
Mht. vindkraft, bør alt ny sådan i Norge være lønnsom og eies av staten.
Private norskeide foretak kan få oppdrag innen vindkraft.
Redigert 22.05.2022 kl 20:37 Du må logge inn for å svare
6S
22.05.2022 kl 21:45 2630

Tall fra NVE viser at ca 60% av eierskapet i «norsk vindkraft» er utenlandsk. Finansiering og støtteordninger har gått fra kunde og staten til de utenlandske eierne. Har i flere år vært lukrativt.
-Dëë-
24.05.2022 kl 02:56 2390

Billig energi? 🤔 Njææ

Harmonychain opp ca 25% siden sluttkurs 13. mai. Er det noe i gjære?
rolas
26.05.2022 kl 19:10 2057

Tror det er forventning om update på chip som er årsak.
Med god grunn.
Søknad om datasenter i øksnes også en trigger. Antar denne muligens blir godkjent. Spennende tider nå.

Nå liker vi vel utviklingen folkens ?

Nå går toget til 1.8

Du glemte å si tutt, tutt...

TUT TUT TA EN TITT PÅ NEWSWEB NÅ. BOOM 5 -7-12-20 KR.
VI ÅPNER PÅ 3 KR I MORGEN
https://newsweb.oslobors.no/message/564398
Redigert 09.06.2022 kl 00:01 Du må logge inn for å svare
hmnei2
15.06.2022 kl 06:53 903

Dette selskapet er så ekstremt dårlig og useriøst… 6 dager etter at de melder om fremskritt og nye simuleringer, så blir det nok en utsettelse. Helt elendig.
Det burde aldri vært på børs.