Uke 7 - 2022

solfylt
RECSI 14.02.2022 kl 07:56 43183

Q4 om fire dager (18.02.2022) Om det skal komme meldinger før dette så begynner det å haste litt…
Uke 6 endte på kurs 15,02.
MorganKane
17.02.2022 kl 19:00 5589

Jeg er inne jeg. Men som jeg alltid har sagt, gå aldri all inn i en aksje. Spre risiko er alltid viktig. Mao, aldri bli for grisk. Og sist, men ikke minst, ha tålmodighet.

Etter at BBB midlertidig gikk i venteboksen la jeg aksjene i skuffen. Her er det kun tålmodighet som gjelder. Ikke noe poeng å diskutere frem og tilbake de samme tingene i det uendelige. Det blir bare repetisjon, eventuelt så blir det å kommentere på rykter eller lovforslag som ikke man ikke vet om blir noe av eller ikke. For meg gir det liten mening. Det er bare å vente på mini BBB, eventuelt lokale initiativ på delstatsnivå. Eventuelt nye verdikjeder som inkluderer både Europa og USA som blir presset frem av økt ønske om lokalprodusert og bærekraftig solar. Jeg skal innrømme at jeg trodde det ville gå raskere, men dette kommer uansett, spesielt med Hanwha ombord og batteribeinet, men nøyaktig tidsperspektiv blir ren tipping. Første step kan skje i "morgen" eller fortsatt ta en måned eller to. Likevel; 42,5 kommer i løpet av 3-12 måneder. Garantert:-) Jeg kommer tilbake og kommenterer når det er noe nytt å kommentere, kanskje allerede i morgen, etter at resultatene blir lagt frem.
Redigert 17.02.2022 kl 19:01 Du må logge inn for å svare
247Bulli
17.02.2022 kl 19:27 5398

Nasdaq var ned 0,86% da Obx stengte, Recsi over 3% og mest av alle på hovedlista. Om frykt for invasjonhvorfor brent nå ned 2,5%? Personlig tror jeg det er trader som har utnyttet siste dagers oppgang for så å dumpe aksjen og spre usikkerhet og frykt. Utrolig "skvetten" aksje hvor kursen er helt maltraktert over flere år av tradere. Min mening.
Redigert 17.02.2022 kl 19:31 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.02.2022 kl 21:05 4918

Enig, det er dessverre mange skvetne aksjonærer som stikker så fort kursen bikker nedover. En perfekt lekeplass for tradere, som gjør gode penger på dette. En situasjon med en potensiell krig nært forestående øker også volatiliteten. Jeg tipper vi starter med dipp i morgen tidlig i regi av tradere for at markedet skal oppleve at kvartalsrapporten skuffer. Da er det bare for dem å samle enda fler aksjer tilbake til billig penge. Sånn går no dagan.

Ser frem til å få innblikk i videre guiding. Regner med at REC er i ferd med å gå ca break even og over i pluss, noe jeg vil påstå er nokså sterkt i den situasjonen med stengt fabrikk. Uansett krig eller ikke krig, vi trenger stadig mer og mer energi- og dette i økende grad elektrisk energi.

Så får vi se hvor dette bærer videre...
Slettet bruker
17.02.2022 kl 21:18 4819

For å tydeliggjøre for alle;

Det konmer ALDRI børs sensitiv informasjon på kvartals rapporter. Føler at jeg må si det hver eneste kvartal….

Likevel kan kvartalspresentasjoner fortelle oss mye. Gjelder guidingen for gjenåpning i 2023 fremdeles? Kan selskapet dele mer informasjon om hvor de er i prosessen rundt gjenåpning av kunder / evt hva de venter på? Hvordan er prosessen rundt ny CEO? Mer innsikt i inngangen til Hanwha Solutions og samarbeidet mellom HD og AKH. Er vi heldige får vi til og med en oppdatering på situasjonen i Yulin.

Nemi’s du oppfører deg som en idiot når du sier at vi har ventet på Q4 i flere måneder. De kommer aldri til å gi oss åpningsdato på Q-rapport uten å melde fra først. Det er ikke lovlig. Slutt å late som om vi skal få børs sensitiv informasjon i morgen.

Det jeg personlig vil se etter er fremtoningen under selveste presentasjonen. Tørr James May å ta en fremoverlent tone? Tørr han å skryte av hvilken posisjon selskapet egentlig befinner seg i? Blir det satt noe press på politikere i forhold til hvor viktig REC er for fornybare verdikjeder, spesielt innenfor fremtidens el-batterier gjennom hans utsagn? Får vi noe mer detaljer om guiding for ML? Jeg vil se etter hvor mye selskapet faktisk deler med oss. Ikke tallene som blir utgitt på Butte. Det bryr jeg meg ikke om. Kontrakter vil reforhandles i 2022 uansett og bringe mer fortjeneste for selskapet.

Ref. Det politiske spillet som foregår mellom vesten og Russland, så bekymrer det meg ikke i forhold til det store bildet. Det virker som om aksjonærer forventer ingenting i morgen, hvis man skal dømme etter markedsverdien. Ja, nasdaq dro REC ned, men da burde andre teknologi og vekst aksjer som NEL også ha falt. Jeg tror dette er aksjonærer som satser på en billigere inngang i morgen.

Vi får se. Aksjekurs kan selvfølgelig alltid falle ytterligere, men REC har ekstremt sterk støtte på høyt 13-tallet. Alt vi trenger er en positiv og fremoverlent interim CEO og det kan være momentet aksjekurs har ventet på. Tradere herjer med aksjekurs for nå, men sekundet moment endres så vil det bli ekstremt trangt inn i døren. Vi har sett gjentatte ganger hvor mye markedsverdien kan vokse ila. noen få børsdager. Dessverre har nyhetsstrømmen fra selskapet ikke fortsetter, noe som gjør at markedsverdien enkelt faller ned igjen.

Jeg har full forståelse ovenfor alle som er lei av ventingen. Men slik er aksjer. Man blir ikke rik over en natt. De som har tro på fremtiden akkumulerer mer, ikke fordi de skal tjene millioner i morgen, men fordi de tror at avkastningen vil være vanvittig når verdikjedene i USA først settes i gang og REC endelig får forutsetningene til å lykkes, noe de nærmest aldri har hatt tidligere.

Glem nå ikke at selskapet klarte seg under mange tøffe år, hvor mange andre kunne ha gått konkurs. Det viser styrke fra selskapet og fra tidligere CEO, Tore Torvund. Som Nils Kjellstad sa i desember;

Selskapet er på vei til en ny fase.

Jeg kan gjerne ta juling på min investering en periode til, fordi jeg vet at fremtiden er uunngåelig. Fornybart vil komme og REC vil være en stor bærebjelke for denne satsningen. Gjenåpning av ML er kun begynnelsen. Det vil være et så stort kapasitets behov for REC sine produkter at jeg er overbevist om at det vil komme ytterligere fabrikker om noen år. Der er veksten jeg venter på.

Fornybart vil være et kappløp mellom vesten og Kina. Spesielt USA og Kina. Vestlige markeder vil bli stengt for Kina, men de har hele Asia og Afrika de kan erobre og selge til. De er smarte og satser langt mer enn vestlige land gjør. Politikere i USA må våkne opp på statlig og lokalt nivå, fordi ellers handler det ikke om hva aksjekursen er på REC, men at fremtidens stormakt vil være Kina. Da tror jeg vi vil ha større problemer enn aksjekurs, for å si det sånn.

Alt ordner seg. Ting tar mye lengre tid enn jeg først antok. Biden og demokratene har dummet seg ekstremt mye ut og har noen måneder på seg til å redde seg selv. På tide å vise handlekraft nå, slutte å prøve å få gjennomslag på alt. Få gjennom grønt. Vinn mellomvalget, så har de to nye år på seg. Om de vinner mellomvalget eller ikke er helt avhengig av hva de gjør de neste månedene. Så ja, ting har tatt tid. Mye tid hvis jeg skal være helt ærlig, men snart nærmer vi oss perioden nå eller aldri og er det en ting jeg er sikker på, så er det at slue politikere alltid får frem viljen sin når det er snakk om deres egen fremtid. Manchin driter i mellomvalget, han gir seg uansett om noen år, men det gjør ikke alle de andre demokratene og Biden. Skal Biden bli husket som en visjonær som endret USA - eller en tulling som vil gi valget gratis til Trump? De neste månedene får vise.
drapper12
17.02.2022 kl 21:29 4710

Uchi takk for enda et godt innlegg. Om forumet bare hadde flere mennesker som deg! I motsetning til morgankane så er du fremdeles her og viser deg frem på gode og dårlige dager!! Ja det er lite å diskutere om men er fremdeles viktig at vi aksjonærer har deg! Du skulle ha jobbet i ledelsen i REC eller vært en representant for oss små aksjonærer!!! Jeg deler dine tanker og fremtiden er det eneste som gjør at jeg klarer å holde ut denne tøffe perioden! Takk!
Mathias
17.02.2022 kl 22:43 4245

Ser nå at Doug Shelton, Senior Lead Operator i Rec SILICON (ML), kommenterer på LinkedIn at «It's looking better all of the time» under Rec sin post om at Q4 slippes i morgen…
Får en følelse av at det er noe positivt på gang 🤞🏻
MorganKane
17.02.2022 kl 23:16 3986

Drappert,

Hvis du kontinuerlig trenger støtte og gjentagelse av det som allerede er sagt for å ha tro på dine investeringer er aksjemarkedet kanskje ikke noe sted for deg? I hvertfall ikke aksjer som er mer usikre og hvor fortjenesten ligger frem i tid.

Etter min vurdering er pengene dine REC tryggere der enn om de hadde vært i banken. Frem til det kommer noe nytt fra selskapet så forhold deg til det. Ikke min jobb å berolige deg i tide og utide. Det får du spørre morra di om å gjøre

Når det er sagt, lykke til i morgen. Spennende å høre om de har noe mer å si om samarbeidet med Hanwha. Og hvordan det går i jakten på ny CEO. Har også lyst til å høre mer om Yulin. Nå har de tjent godt med cash det seneste året, selv med begrenset produksjon deler av tiden, og må vel vurderes å oppjustere verdien igjen...
Redigert 17.02.2022 kl 23:17 Du må logge inn for å svare
Trollstuket
17.02.2022 kl 23:37 3837

Jeg hadde en rask samtale med Doug på Linkedin igår natt.

han sa rett ut oversatt til norsk ;

De får absolutt null info fra ledelsen, men håper fabrikken blir restartet.

Slik er det dessverre når selskap er på børs.

Edit ; jeg fant også et dokument der det sto beskrevet enkelte som jobber i fabrikken både Butte og ML med navn,stilling,kontaktinfo (100+)
I ML fant jeg ish 40-50 stk.
Når dette ble oppdatert kan jeg ikke svare på, men att den blir holdt vedlike kan vi vell tørre å påstå :-)

Ser nå att det er gjort flere ansettelser i ML fabrikken i 2021.
Kan også være MERK!! stillingsoverdragelse
alt fra kontorarbeid til operatører.
Igjen så er det ikke mange stillinger, og LANGT ifra nokk til gjenåpning.

Holder dokumentet for meg selv, ønsker ikke spre navn og info på nettet.
Så dere kritikere får si det dere vil.


Redigert 18.02.2022 kl 00:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.02.2022 kl 23:42 3786

Helt ukritisk spørsmål og jeg spør av ren nysgjerrighet, men drapper12 - hvor gammel er du?
Slettet bruker
18.02.2022 kl 06:42 3361

20 min igjen. Jeg bruker one timen min i dag. Please få noe kursdrivende info
247Bulli
18.02.2022 kl 09:32 2853

Q4 rapport eller ikke. Teknisk støtte på ca 14,20? som avgjør kortsiktig kjøpsanbefaling eller ikke?
Slettet bruker
19.02.2022 kl 11:36 2196

Ukraina-invasjon vil føre til at EU kutter gassimport fra Russland. Som igjen vil gjøre at strømprisene skyter i været. Kjipt på kort sikt, men det må nødvendigvis bety (enda mer) massive energiinvesteringer fremover. Ikke minst innen fornybart.
Null
19.02.2022 kl 13:23 1939

Litt trist dette at vi ikke får opp ML
Også pga at Norsun pr dato rasler med knivene om å permitere ansatte å stoppe ned produksjonen av wafere hvorfor?

JO pga mangel på råstoff til sine trekkere i Årdal......

Selv om det er mangel på råstoff så kan vi ikke starte fabrikken vår, det må jo da være mulig å få dette i gang med tanke på fremtiden.

Q4 ja hva skal man si ikke noe annet en de tidligere presentasjonene intet nytt under "solen" så