QEC - alle rekylers mor?

SirJohnny
QEC 02.03.2022 kl 09:58 90984

Siste mnd:

DNO + 2%
Equinor + 26%
IOX + 55%

Og QEC ned - 28%.

Vi snakket om en differanse på rundt 50% mot andre olje og gasselskaper. QEC er generelt følsom mot olje og gassprisen, men er denne gang blitt glemt av markedet. Potensialet for erstatning og pilot fremstår som en gratis opsjon.

Jeg eier selv aksjer og oppfordrer folk til å tenke selv. Tror vi raskt vil se kurser på 2,50kr +
Yngling ØH
07.03.2022 kl 14:08 3795

Tenk 2-4 måneder frem i tid. Uansett hvordan krigen går (bortsett fra atomkring), så vil folk kreve at vi skal importere lite eller ingen olje og gass fra russland. Og selv dersom det aksepteres midlertidig import, så har det nå gått opp for den vestlige verden at vi ikke kan gjøre oss avhengig av upålitelige handelspartnere, som russland mfl. Politikken i Europa, USA og deler av Sør-Amerika og deler av Asia vil bli et enormt stort fokus på å være selvforsynt.
Det betyr at vi dessverre må flytte på ambisjonene om grønn overgang, og at den grønne overgangen vil måtte skje på statlige subsidierte vilkår, samtidig som vi må pumpe opp mer olje og gass. Kravet blir nok da med høy sannsynlighet at gass vil være bedre å utvinne enn olje, selv om også mer tungolje vil bli akseptert (f.eks fra Venezuela). Amerika vil heller ønske at verden forsynes med olje fra Venezuela, enn å kompromisse for mye med Iran. Det valget er ganske enkelt.

Presset på Canada for å utvinne de mest miljøvennlige gassfeltene kommer derfor til å bli enormt. Både innad i Canada, men også fra andre land, så snart de oppdager at Canada har mer de kan yte. St Lawrence feltet fremstår som både stort, enkelt og raskt å bygge ut, med rimelig utvinningskostnad og lav produksjonskostnad.
Det kan godt være at Canada vil velge å holde igjen på full åpning av utvinning av olje og gass. Men det ville overraske meg stort om Canada i denne alvorlige krisen sier nei til å bygge ut dette feltet.



Peter Sellers
07.03.2022 kl 14:13 3761

@kimj du utfolder deg som en guru på disse Qec trådene og refser de som har et helt annet syn på aksjen og utsikten på det fremtidige enn deg. Du har tidligere nevnt at slik grunnløs baissing ikke har noe på disse trådene å gjøre for det kan skremme småsparere til å kjøpe seg inn. Jeg finner din haussing uten sidestykke du sier helt klart at pilot kommer, de har riktignok godkjenning hos First Nation men fortsatt ikke av myndighetene i Quebec og det er vesen forskjell. Det kimj kan være like feil til å lure småsparere til å lytte til dine meget optimistiske ord for så å kjøpe men ingen pilot kommer og igjen tape penger. Så vær varsom mine din ordlegging, du verken vet eller kan si noe om utfallet av en pilot blir godkjent eller ikke ei heller om kursen blir 50kr.
Slettet bruker
07.03.2022 kl 14:23 3736

Hva du skriver, er helt logisk. Men likevel tenker ikke Quebecs myndigheter som deg. Det er tross alt de som bestemmer Qecs skjebne i Quebec.
Jeg vil anbefale at du leser deg opp på Quebec. I første omgang kan du jo lese artikkelen av tidligere senator og redaktør, Andre Pratte som jeg har limt inn høyere opp på tråden. Artikkelen omhandler hva som rører seg politisk i Quebec samtidig som den belyser Binnion og de utfordringene han står over for. Som tidligere senator og nå redaktør burde forfatteren ha førstehånds kunnskap om hva han skriver. Her et avsnitt som berører ditt innlegg:

«Dessverre har logikk lite å gjøre med den populære følelsen mot alle olje- og gassprosjekter i Quebec. Det er fristende å anklage Quebecere for hykleri, ettersom deres personlige energivalg ofte ser ut til å motsi deres miljøposisjoner. Siden 1990 har utslippene fra veitransport økt med 60 prosent i Quebec, for eksempel. Hvordan kan du motsette deg oljeproduksjonsprosjekter hvis du kjører en SUV?Men opinionen, i Quebec som andre steder, er ikke en svart-hvitt ting. Det er motsetninger, ja, men det er også forklaringer og mange nyanser av grått. Quebec har aldri produsert olje eller gass; 95 prosent av elektrisitetsproduksjonen i provinsen kommer fra vannkraft, hvis utbygging har vært en kilde til nasjonal stolthet.
Selv om de putter bensin i tanken på bilene sine og noen bruker naturgass til å varme opp hjemmene sine og til matlaging, er olje og gass i Quebecers øyne «fremmede» energikilder. De foretrekker kanadisk olje fremfor olje fra andre land. Men ettersom klimaendringene har blitt en slik prioritet, er deres sterke tilbøyelighet til ingen olje i det hele tatt, så naivt som dette høres ut.»
kimj
07.03.2022 kl 14:35 3703

Det spiller ingen rolle hva Quebecs regjering tenker, men dette kan du ikke forstå? Det er ikke legitimt å lyve når noen lager lover og gjør vedtak. Da blir du stoppet i retten. Det de driver med er ikke lovlig. Da hjelper det ikke lage flere illegitime lover og fortsette å lyve. Det vil ikke ha noe for seg. Retten vil bare ugyldiggjøre loven, siden den ikke er legitim. Derfor vinner energiselskapene i retten. Slaget er allerede tapt for regjeringen, det er bare enkelte politikere som oppfører seg som småbarn i Quebec som sleper føttene etter seg og ikke helt vil innse realitetene. Slapp av, veldig snart er det tid pilotprosjekt. Questerre har retten på sin side. Alt ender bra :-)
kimj
07.03.2022 kl 14:39 3729

Hvem har jeg refset?
Hva regjeringen mener spiller ingen rolle på urfolkers landområdet. Det er urfolket, First Nations, som har rett på sine naturressurser. Resten av Quebec venter man fortsatt på endelig godkjenning, det stemmer. Utica Resources vant i retten mot vedtaket regjeringen hadde gitt for å stoppe utvinning og tillatelse. Noe som tilsier at man må gi tillatelse.

Hvordan mener du man skal få tapt penger? De har økende produksjon pga vedtatte brønner som er under utvikling, utenom Quebec. De er gjeldfrie og går i pluss. Eksakt hvor mener du de skal få tapt penger? Oljeprisen er nå det dobbelte av hva den var for 1 år siden. Vet du selv hva du mener?
Redigert 07.03.2022 kl 14:43 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.03.2022 kl 15:07 3630

Spiller det ingen rolle hva Quebecs myndigheter tenker!
Vil du at jeg skal ta din påstand på alvor?
Binnion har kjempet mot Quebecs myndigheter i over 10 år. Aksjekursen har gått opp og ned i takt med den politiske stemningen. Kanskje du likevel burde lese deg opp på Quebec?

Redigert 07.03.2022 kl 15:23 Du må logge inn for å svare
Yngling ØH
07.03.2022 kl 15:22 3578

Spørsmålet i det korte og mellomkorte bildet er vel mer i retning om dagens situasjon med krig og kritisk mangel på olje og gass, vil medføre både internt- og eksternt press på Canadas regjering om å åpne for utvinning, i det minste på noen felt.
Jeg kan vanskelig se at Canada står der om 3-4 måneder, og sier til USA og Europa, at de ikke tenker å åpne en dritt.

Det kommer ikke til å skje.
mofi1
07.03.2022 kl 15:27 3556

Jeg har faktisk for en stund siden spurt Jason om myndighetene i Québec kan hindre urfolket i å utvikle sine egne områder. Her er svaret:

It’s possible the authorities could prevent the Indigenous people from developing their traditional use lands. I suspect however that this creates major challenges for their relations with them including UNDRIP (their consent is required) as well as the Federal Bill C-15 that says consultation with them is required.

Jason
Peter Sellers
07.03.2022 kl 15:37 3359

@kimj, grunnen til at folk kjøper aksjer i Qec er pga det store gassfeltet i Quebec og forventningene til et ja fra myndighetene. Uten Quebec så er det mange andre aksjer som er mye mer interessante med vesentlig større potensial enn Qec, Qec er og blir en oljemygg pt, med Quebec ja da prater vi, men vi er ikke der pt og tror det blir lite sannsynlig med utvinning.
Peter Sellers
07.03.2022 kl 15:44 3406

@kimj, kan du da forklare meg hvorfor Qec ikke går så det suser i dag? opp ca 3,65% IOX opp nå ca 43% Borr opp ca 14,5% kun Qec med marginal oppgang, ja IOX er en trading aksje men det er Qec også, så hvorfor ikke høyere i dag dersom olje er av slik viktig betydning for Qec?
Slettet bruker
07.03.2022 kl 15:56 3358

Nå er jo også delte meninger blant urfolket om det er så smart å tillate Binnions pilotprosjekt. En fraksjon skal mobilisere en kampanje mot prosjektet.
Redigert 07.03.2022 kl 15:57 Du må logge inn for å svare
kimj
07.03.2022 kl 16:01 3318

Retten har allerede fortalt regjeringen at deres lov og deres vedtak er illegitim. Det spiller ingen rolle at de ikke vil, de må. Du driver og prater om hva som skjedde for 10 år siden. Hvordan skal det være relevant? De har tapt i retten. Klinkende likegyldig for meg hva som har skjedd før, nå skal vi videre. De har tapt, loven og vedtakene er ulovlige.
kimj
07.03.2022 kl 16:04 3319

Igjen dette med rasjonelle markeder. En aksjekurs er drevet av tilbud og etterspørsel. At norske investorer ikke leser rettsavgjørelser som omhandler små energiselskaper i Canada får jeg selvfølgelig ikke gjort noe med. Samme for meg hvem som ønsker å tjene penger og ikke. Kursen vet jeg hvor skal hen :-)
mofi1
07.03.2022 kl 16:04 3315

Tja, nå finnes vel ikke det prosjekt som ikke også har noen som er uenig. Men jeg lurer mest på hvilket prosjekt du har som er så ivrig på disse trådene til å komme med « rykter og denne gangen fraksjoner» som tilsynelatende skal gå imot interessene til Questerre?
kimj
07.03.2022 kl 16:14 3275

En gjeng av urfolket skal sette igang kampanje for å ødelegge miljøet, frata urfolket jobber og ødelegge økonomien deres? Litt usikker på hvor stor oppslutning du får på de premissene der ;-)
kimj
07.03.2022 kl 16:17 3270

"Det tilsvarer rundt 600 dollar per fat oljeekvivalenter." Investorene kommer rimelig raskt etter når det slike priser i markedet. Innen Q2 har Questerres produksjon økt med 700 fat per dag. Så kommer det ytterligere brønner for å øke produksjonen betraktelig.
mofi1
07.03.2022 kl 16:20 3254

Kimj, ledelsen i selskapet gir deg kun delvis rett, når de sier at myndighetene muligens kan hindre urfolket i å utvikle sine områder, men sier jo samtidig at det kanskje ikke er så lurt pga diverse lover som regulerer deres rettigheter.

Så hva står vi igjen med, urfolket står sterkt, men har neppe full råderett hvis det går på tvers av andre overordnede lover? Men de skal bli hørt og tatt med på råd, så dette kan fortsatt bli spennende!
Redigert 07.03.2022 kl 16:23 Du må logge inn for å svare
kimj
07.03.2022 kl 16:23 3261

Ikke så lurt pga loven ;-) Er generellt dumt å gå for å bryte loven. Det var jo det de gjorde, og tapte så det suste i retten mot Utica Resources. Det er First Nations som har et legitimt krav på naturressursene på egne landområder. Pengene fra ressursene her, skal First Nations ha. Deres rettigheter kommer først. De bestemmer.
tynnidioten
07.03.2022 kl 16:26 3250

At QEC sluttet i pluss må vel sies å være sterkt - opp i all krig og elendighet.
Redigert 07.03.2022 kl 16:40 Du må logge inn for å svare
mofi1
07.03.2022 kl 16:26 3246

Ja, vi får se! Det kan fort bli advokatmat, hvis ikke myndighetene snur eller at etterspørselen etter gass gjør det umulig for dem å gjennomføre det lovforslaget de opprinnelig hadde tenkt.
kimj
07.03.2022 kl 16:29 3232

Du kan altså ikke lage andre lover og så plutselig si at de skal overgå urfolkets rettigheter eller menneskerettigheter. Det er hele poenget. First Nations har rett på økonomisk og sosial trygghet også, det er menneskerettigheter. Hvis Quebec forsøker å stikke kjepper i hjulene for alt de gjør så blir det ramaskrik og et mye mer alvorlig søksmål regjeringen havner i. Da kan du bli straffet personlig hvis du holder på slik. Gjør du dette mot hele folkegrupper, over lengre tid, så får det nesten ikke blitt mer alvorlig. Det er jo folkemord og andre grove forbrytelser, men håper da virkelig ikke at Quebec har blitt så mørkt.
sigj2
07.03.2022 kl 16:43 3150

Vi klarte såvidt å komme i pluss
What a f****** joke
Peter Sellers
07.03.2022 kl 16:49 3112

@kimj, du skriver søksmål dersom FN ikke får utvinne i sine områder, du jo tenke deg hvor lang tid det vil ta, ett år eller to!
Jensi
07.03.2022 kl 17:03 3053

ja underlig dag
ren og skær manipulation fra de store mæglerhus
vi må bare vente og se tiden an
må da håbe der er nogen på fondsbørsen som også har QEC aktier og også undrer sig !
Jensi
07.03.2022 kl 17:04 3065

især når vi kigger over på IOX !
1013
07.03.2022 kl 17:11 3076

manipulation af værste skuffe, der må være nogle nordmænd der kan indberette dette.
tynnidioten
07.03.2022 kl 17:17 3055

"manipulation af værste skuffe"
Hvorfor ikke bare innse at aksjen er svak ?
Slettet bruker
07.03.2022 kl 17:26 3014

Svag er måske ikke helt korrekt:

https://finance.yahoo.com/news/questerre-energy-tse-qec-looking-143354330.html

The Bottom Line

In summary, it's great to see that Questerre Energy has managed to break into profitability and is continuing to reinvest in its business. Given the stock has declined 55% in the last five years, this could be a good investment if the valuation and other metrics are also appealing. With that in mind, we believe the promising trends warrant this stock for further investigation.
Redigert 07.03.2022 kl 17:28 Du må logge inn for å svare
Carlsen73
07.03.2022 kl 17:43 2938

… Men åbenbart stærk nok til at tiltrække en besynderlig stor opmærksomhed fra folk, der vil have os til at tro på, at de slet ikke er interesseret i aktien.
Slettet bruker
07.03.2022 kl 17:57 2884

Sikke dog en gang vrøvl, tynde 😂 Har du solgt ud nu?
Peter Sellers
07.03.2022 kl 18:04 2847

@elly, her er linken din i oversatt forstand, se også 2 advarsler vedr Qec i avslutning sitat.


Questerre Energy (TSE:QEC) ønsker å fortsette å øke avkastningen på kapital
Bare Wall St
Man 7. mars 2022, 15:33· 3 min lesing
I denne artikkelen:

QTEYF
0,00 %

Hva er de tidlige trendene vi bør se etter for å identifisere en aksje som kan multiplisere i verdi på lang sikt? Vanligvis vil vi legge merke til en trend med økende avkastning på sysselsatt kapital (ROCE) og ved siden av det en voksende base av sysselsatt kapital. Enkelt sagt, disse typer virksomheter er sammensatte maskiner, noe som betyr at de kontinuerlig reinvesterer inntektene sine til stadig høyere avkastning. Med det i tankene har vi lagt merke til noen lovende trender hos Questerre Energy ( TSE:QEC ) så la oss se litt dypere.

Forstå avkastning på ansatt kapital (ROCE)
For de som ikke vet, er ROCE et mål på et selskaps årlige resultat før skatt (dets avkastning), i forhold til kapitalen som er sysselsatt i virksomheten. Formelen for denne beregningen på Questerre Energy er:

Avkastning på sysselsatt kapital = Inntjening før renter og skatt (EBIT) ÷ (Totale eiendeler - kortsiktig gjeld)

0,03 = CA$5,5m ÷ (CA$193m - CA$13m) (Basert på de siste tolv månedene til september 2021) .

Derfor har Questerre Energy en ROCE på 3,0 %. Til syvende og sist er det en lav avkastning, og den gir dårligere resultater enn olje- og gassindustriens gjennomsnitt på 9,3 %.

Sjekk ut vår siste analyse for Questerre Energy

roce
roce
Historisk ytelse er et flott sted å starte når du undersøker en aksje, så ovenfor kan du se måleren for Questerre Energys ROCE mot tidligere avkastning. Hvis du vil se på hvordan Questerre Energy har prestert tidligere i andre beregninger, kan du se denne gratis grafen over tidligere inntekter, inntekter og kontantstrøm .

Trenden til ROCE
Det faktum at Questerre Energy nå genererer noe overskudd før skatt fra sine tidligere investeringer er veldig oppmuntrende. Aksjonærene ville uten tvil være fornøyd med dette fordi virksomheten gikk med tap for fem år siden, men den genererer nå 3,0 % av kapitalen. Ikke bare det, men selskapet bruker 31 % mer kapital enn før, men det er å forvente fra et selskap som prøver å bryte inn i lønnsomhet. Dette kan indikere at det er mange muligheter til å investere kapital internt og til stadig høyere priser, begge vanlige trekk ved en multi-bagger.

En ting til å merke seg, Questerre Energy har redusert kortsiktig gjeld til 6,6 % av totale eiendeler i løpet av denne perioden, noe som effektivt reduserer mengden finansiering fra leverandører eller kortsiktige kreditorer. Derfor kan vi være trygge på at veksten i ROCE er et resultat av virksomhetens grunnleggende forbedringer, snarere enn en matlagingskurs med dette selskapets bøker.

Bunnlinjen
Oppsummert er det flott å se at Questerre Energy har klart å bryte inn i lønnsomhet og fortsetter å reinvestere i sin virksomhet. Gitt at aksjen har falt 55 % de siste fem årene, kan dette være en god investering hvis verdsettelsen og andre beregninger også er tiltalende. Med det i tankene, tror vi at de lovende trendene berettiger denne aksjen for videre undersøkelse.

På et eget notat, har vi funnet 2 advarselsskilt for Questerre Energy du vil sannsynligvis vite om.
tynnidioten
07.03.2022 kl 19:45 2579

En autogenerert analyse ?
tuja
07.03.2022 kl 20:26 2434

https://www.dn.no/energi/gass/europa/russland/eu-vil-redusere-behovet-for-russisk-gass-med-nesten-80-prosent/2-1-1180456

Ifølge Bloomberg News, som viser til to EU-kilder med kjennskap til saken, tegner Europakommisjonen nå opp en plan for å gjøre kontinentet mindre avhengig av russisk gass. Forslaget, som ikke er endelig, tar sikte på å redusere Europas avhengighet av russisk gass med nesten 80 prosent i løpet av inneværende år.

Planen vil presenteres tirsdag, skriver nyhetsbyrået.
Vil foreslå følgende tiltak

I planen som presenteres tirsdag vil det foreslås tiltak som å øke importen av flytende naturgass (lng) og gass fra andre steder enn Russland, få mer fornybare gasser, energibesparelser og elektrifisere mer.
1013
07.03.2022 kl 21:01 2284

spændende.
Fjellbris
07.03.2022 kl 22:26 2053

Russland truer med å stanse gassleveranser gjennom Nord Stream 1
https://finansavisen.no/nyheter/energi/2022/03/07/7832157/russland-truer-med-a-stanse-gassleveranser-gjennom-nord-stream-1
Redigert 07.03.2022 kl 22:27 Du må logge inn for å svare