BWE - nye tider, nye kursmål og økt produksjon.

Ruter8
BWE 11.03.2022 kl 10:49 263669

Krøll på tråden og FF ønske om ny tråd. Dagens analyse kan være et godt utgangspunkt å gå videre på.

BW Energy - Investing for spectacular 2023 and beyond
Update
BW Energy is ramping up capex this year to deliver first oil at Hibiscus & Ruche by YE’22e. This is expected to lift BWE’s net production to 23,000 bbl/day next year and 29,000 bbl/day in 2024e. Assuming a Brent oil price of USD 80-120/bbl in 2023-24e, we estimate that this will result in an annual FCF yield of 46-70%. The company thereby is on track to generate is entire EV in FCF before YE’24 prior to a potential FID at Maromba. If realized, BW Energy’s FCF story (and potential dividends) will likely move a couple of years out in time while the upside potential increases to above NOK 70/share. We increase our TP to NOK 42 (40) as higher oil price assumptions more than offset the lowered 2022 production due to the previously announced temporary gas capacity issues. BUY reiterated

There you go, baby. We were right and they were wrong: https://live.euronext.com/en/node/12056411

Jammen deilig med gode nyheter i disse grelle børstider :)

BW Energy: Golfinho transactions proceeds towards closing
Golfinho transactions proceeds towards closing

With reference to the stock exchange announcement published on 2 March 2023, BW
Energy has today been informed that the work related to the Golfinho
transactions can be restarted.

BW Energy will now continue to prepare for the closing of its acquisition of a
100% operated working interest (WI) in the Golfinho and Camarupim Clusters and
65% WI in the BM-ES-23 block from Petrobras, as well as taking over the FPSO
Cidade de Vitoria from Saipem. This preparation work includes progressing
relevant approvals from the Brazilian authorities, operational preparedness,
field development planning and build-up of the local BW Energy organization.
Closing the field transaction and FPSO takeover is subject to fulfilment or
waiver of conditions precedent and the restart of the FPSO after upgrades
required by ANP. The transactions are expected to close in the second quarter of
2023.

For further information, please contact:
Knut R. Sæthre, CFO BW Energy, +47 91 11 78 76 ir@bwenergy.no


Fantastisk godt nytt - nå vil det ikke drøye lenge til før markedet får vite mer om boreplaner (in-fills) og mye mer. Også funding - trolig også vs. Maromba - vil bli positivt påvirket av at Petrobras/Saipem deal gjennomføres - per def. close.

Med BWE som eier av FPSO CdV, oljeproduksjon med ca. 9.000 f/d på Golfinho, in-fills og infrastruktur, også at BWE blir eier av pipeline til onshore, vil gi nye verdier som kan puttes i potten når det gjelder RBL etc.

Denne aksepten som BWE nå har fått sender tydelige signaler til ANP - om at både myndighetene i Brasil og Petrobras - ønsker/godkjenner at denne handelen skal gjennomføres.

This is very welcome news now. The effect on pricing might be muted in these times but I will definitely sleep better knowing that future will be bright.

And I have a little smile on my face as I think of the pain the parties shorting BWE will feel today:)
Redigert 17.03.2023 kl 08:35 Du må logge inn for å svare
solb
17.03.2023 kl 08:55 3107

Mye tyder på at algofonds pøser ut billigaksjer fra start i dag. Kursen må holdes nede for enhver pris.
citius
17.03.2023 kl 09:10 3073


Aksjekurs midt på 40-tallet er ventet dersom man ser litt fremover og tingene faller på plass


Herlig nyhet. Tror det er en bra tidspunkt å komme med nyheten på en helgrønn dag.
solb
17.03.2023 kl 09:42 3014

Mye å hente i BWE fremover. Ser vi produksjon > 50k b/d i løpet av året?

Da må vel brønnene overprestere litt. Kanskje når Hibiscus/Ruche utbyggingen er ferdig?
Spitzer
17.03.2023 kl 10:25 2916

Dette var en fantastisk nyhet. BWE står på trappene av et virkelig produksjonsløft. Denne dealen i Brasil er for BWE lik Tullow-dealen var for PEN. Transformational!
Kommer nå bare melding innen et par uker om suksessfull boring og oppkobling av første H/R-brønn og ny kompressor satt i drift med produksjon fra 6 Tortue-brønner (hittil produsert bare av 4 brønner), så går både PEN og BWE som ei kule.

En virkelig oppmuntrende start på helgen.

Faktisk enig i at markedet sendte aksjen ned basert på den første meldingen om å suspendere. Fordi om det skulle slå feil eller bli utsettelse ifm. alt som skjer på Dussafu, så stod selskapet med marginal produksjon og smått med inntekter. Nå blir på en måte Golfinho-klyngen garantisten for fair inntekter fra oljesalg.

Dette sagt, jeg forventer ikke store problemer med de operasjonene som utføres på Dussafu, men når det gjelder prosjekter kan alltid noe muligens skje.

Alt i alt, en kanonmelding i går kveld, som markedet alltid vil gi litt tid til å korrigere for endring det aksjen gikk ned.

Nå ser det virkelig bra ut for BWE - måtte bare first oil og kompressoren slå til. For min del - som har jobbet så lenge med Golfinho-klyngen - var aksept på å gå videre for BWE faktisk noe av det aller beste som kunne skje.

Golfinho, Camarupim og BM-ES-23 har så enormt mye å by på, at markedet kommer til å innse de virkelige verdiene.
Redigert 17.03.2023 kl 10:56 Du må logge inn for å svare

Ja, herlig. 8,75 % opp i øyeblikket.

Nå kommer antakelig godkjennelsen i Q2 istedenfor Q1, men det kan jo bety tidlig i Q2. Det viktigste er dette med usikkerheten. Noen så vel for seg at faren for at hele avtalen ble kansellert ikke var ubetydelig.
solb
17.03.2023 kl 11:08 2858

Kunne vi bare få "drept øretrillerne", som du kaller dem. Vi vet vel at det egentlig er flere hedgefonds med XTX i spissen som kveler oss.

Hva er egentlig en øretriller? Det samme som en daytrader?
solb
17.03.2023 kl 11:16 2961

Som jeg ser det, er det aktører som kan handle med seg selv, uten kurtasjeutgifter.

9 % opp nå. Klarer man tosiffret mon tro?
solb
17.03.2023 kl 11:23 2940

Har selv greid å fylle på med 3k i dag. Ikke en aksje skal selges!! 40kr ved årsslutt.

Noen som har regnet på hva verdien av eiendelene blir etter golfinho oppkjøpet?

Som så ofte før kan markedet ikke finde ud af at prissætte hvad der er sket. I forhold til andre norske oljeaktier uden nyheder er vi i +5% for dagen = $25M. Før bankkrisen kom tabte vi over $100M i markedsværdi pga Golfinho-usikkerheden. Jeg tolker det som at markedet stadig er i wait and see mode og at man vil se en endelig bekræftelse før man jubler. Sorry for det negative indspark...

Jeg regnede ud fra da BWE var i 9% og øvrige norske oljeaktier uden nyheder var i 4%. Differencen mellem dem. BWE skal vel have cred for værdien af nyheden + hvad der for øvrigt er sket i markedet.

Jeg skjønte det etterpå og slettet innlegget mitt.

Seacrest som også blev ramt af nyheden er i øvrigt tilbage i samme kurs som de var før 2 marts.

Her spør man om:

"Noen som har regnet på hva verdien av eiendelene blir etter golfinho oppkjøpet?"

Meget vanskelig å regne på verdier, med mindre hva som er kjent av reserver legges til grunn.

For BM-ES-23 er to stk. brønner boret med suksess, men for særlig Brigadeiro er meldt som den ypperste - her vet enda ikke markedet nivå på reservene.

Jeg har rent generelt vurdert mot produksjon og finner at man vet om de 9.000 f/d for Golfinho og olje.

For to in-fills som guidet av BWE blir det totalt ca. 10.000-15.000 boe/d. Dette sammen med de 9.000 boe/d fra Golfinho gir totalt 19.000-24.000 boe/d.

I tillegg har man Camarupim, som produserte gass helt opp til 2015. Her guider Petrobras ved å tappe herfra, alt subsea ligger klart, >10.000 boe/d (gass og kondensat). Enten tie-back til CdV eller en FPSO. Sistnevnte vil med ala BW Opportunity kunne starte gassproduksjonen temmelig kjapt.

Dvs. innen f.eks. innen 2024 vil BWE kunne produsere totalt >30.000 boe/d fra Brasil assets. Dette er like mye som H/R Fase 1 på Dussafu. Husk også på med en produksjon med mye lavere OPEX, ettersom FPSO CdV blir eid av BWE.

Mitt inntrykk tilsier at BWE gønner på med Golfinho/Camarupim - lenge før Maromba. Og at dette er helt bevisst - meget god kost/nytte.Redigert 17.03.2023 kl 12:23 Du må logge inn for å svare

Du har helt ret, gunnarius, og sorry for det mavesure indlæg. Man er jo aldrig helt tilfreds. Vi skal selvfølgelig fokusere på at den langsigtede værdiskabelse er intakt snarere end markedets daglige bs. Jeg håber nu på at BWE satser hårdt på udvikling af Golfinho og Camarupim-klyngen og kaster capex i den retning snarere end Maromba. Langt hurtigere payback.
Redigert 17.03.2023 kl 12:35 Du må logge inn for å svare

Enig. Maromba er jeg redd blir et pengesluk. Kjøpet ble vel gjort for 115 mill USD. Hittil er vel innbetalt 20 mill USD til Petrobras. Samme sum ved igangsetting av boring og resten over en viss prosentdel av produksjonen. Dette er altså bare til Petrobras.
Etter dette økte som kjent eierandelen fra 70 % til 100 % ved kjøp av 30 % fra Chevron. Derfor må jo summen justeres tilsvarende.

De overtok vel også Polvo for 50 mill USD.

Første fase av utbyggingen er estimert til ca 400 USD.

Her snakker vi om mye penger og kjøpet av Golfhino var en genistrek. Jeg har flere ganger hevdet at jeg er kritisk til Maromba og at de kanskje burde skrinlegge det. Men så spørs det i hvilken grad bordet fanger og hvilken pris de eventuelt ville få for det. Tror det var fornuftig å utsette utbyggingen til 2026.
solb
17.03.2023 kl 16:04 2923

Jeg mener jeg har lest tidligere en gang at oljen i Maromba var ideell å tilblande lettoljen fra Golfinho for å få ønsket oljekvalitet.

Mulig det, men det høres ikke så lett ut å samordne det. Den vil nok sendes til USA. Mange gamle raffinerier der som ikke kan bruke den ekstremt lette skiferolje alene. Derfor blir den blandet med tungolje.

Litt om hva jeg tror om status Golfinho-klyngen og Dussafu.

Golfinho-klyngen:

Fra trolig den mest pålitelige mediakilden i Brasil innen O&G, har - som nevnt tidligere - BNamericas skrevet:

BW Energy plans to begin Brazil drilling campaign in March

Bnamericas

Published: Monday, January 16, 2023

https://www.bnamericas.com/en/news/bw-energy-plans-to-begin-brazil-drilling-campaign-in-march

Med minimal forsinkelse tror jeg fremdeles at BWE kommer til å foreta borekampanje som BNamericas skriver. God grunn til å stole pa BNamericas og innhold i artikkelen. Riktignok ble artikkelen skrevet - og BWE la til grunn - Petrobras/Saipem deal ferdig innen Q1. Da tror jeg denne sannsynlige borekampanjen medfører - og rent generelt - close av deal i løpet av april, muligens i mai. Og deretter borekampanje.

Dussafu:

Her kan det fremdeles bli first oil H/R Fase 1 innen mars, men trolig litt ut i april. Positivt å registrere Hermit Baron, AHTS - Anchor Handling Supply Tug iht. MT - skal være på Dussafu, 18/3. Det er dette fartøyet som er dedikert/på kontrakt ifm. Norve. Hva kan man lese ut av dette? Trolig forflyttes Norve meget snart og/eller så er det ikke lenge til at BWE melder first oil H/R Fase 1.
Redigert 18.03.2023 kl 10:25 Du må logge inn for å svare

Jeg høyner sannsynligheten for at det er BWE som er kjøperen av BWOs BW Opportunity.

Til tross dette, så er det flere mulige kjøpere i markedet,. Men neppe noen som finner BW Opportunity mer skreddersydd til oppdrag enn BWE.

Hva har skjedd på meldingsfronten?

28 feb. 2023 sier BWO i sin presentasjon at det er 4 FPSO-er som skal selges, dvs. divestment, se side 8/31. Kun 1 FPSO er oppgitt som redeployment, dvs. ikke er tenkt å selge, men ledig for oppdrag - nemlig BW Opportunity.

Spørsmålet blir derfor: Hvem andre i markedet kjenner historikken bedre enn CEO Arnet og hans BWE? Hvem andre i markedet kjøper nettopp denne FPSO, ettersom BWO har 4 andre FPSO-er for salg. Interessant å notere seg at BWO spesielt nevner: på side 18/31 om BW Opportunity:

• Versatile redeployment candidate
• Suitable for gas and oil projects
• Gas projects preferred
• Less capital intensive compared to a newbuild
• Short lead time to cash flow

https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/eb0ed6ee-a039-48f7-9f46-cec5f0f4c89a

Legg særlig merke til at BW Opportunity prefereres til gass, samt med kort tid til cash flow.

Hvem andre i markedet står klar til å tappe gass fra et felt som primært etterspør en FPSO til gass? Det kan finnes andre selskap, men jeg gjentar at dette her lukter CEO Arnets teft lang vei. Det er ikke en ideell situasjon å kjøpe en FPSO med et slikt uheldig rykte (ulykken i 2015), ufrivillig eller ei denne fatale hendelsen, Arnet & Co. kjenner BW Opportunity meget godt, under et annet navn. Han vet hva Camarupim - med subsea/infrastruktur og pipeline på plass - kan skape av verdier på kort sikt.

CEO Arnet vet også hva som skal til for å lokke Petrobras og myndighetene i Brasil, selv president Lula.

Lula to launch bill for new gas stimulus program

Published date: 17 March 2023

The Brazilian government will create a bill to stimulate domestic gas production, increase gas supply and boost investment in infrastructure.

https://www.argusmedia.com/en/news/2430829-lula-to-launch-bill-for-new-gas-stimulus-program#.ZBVlJRvsYLs.twitter

Her kommer BWE til dekket bord. Petrobras har ved sin bekreftelse overfor BWE egentlig stanset all mulighet for Lula til å reversere Golfinho/Saipem deal. i så fall må han nærmest oppløse/avvikle Petrobras.

- BWO meldte ifm. Q4, 28. februar 2023 om redeployment for BW Opportunity. Selv om 4 andre FPSO-er var for salg (divestement). Likefullt var det en redeployment kandidat som ble solgt..

- BWE meldte 2. mars 2023 om at kjøpsprosessen av Petrobras/Saipem assets var satt på hold (suspendert).

- BW Offshore:meldte 10. mars om Agreement for the sale of BW Opportunity. Slik hastverk hadde BWO med å få ut denne meldingen, at den ble meddelt markedet etter at børsen var åpnet

- BW Offshore meldte 15. mars om Closing of the sale of BW Opportunity.

Hele prosessen rundt BW Offshore og salget av BW Opportunity er snodig - og bærer preg av hastverk å få gjennomført.

Fremdeles vet ikke markedet hvem som er kjøperen.

Jeg fikk rett hva angår kjøpet av Golfinho-klyngen og med denne goodwil opparbeidet - øker jeg sjansen for at det er BWE som kjøper BW Opportunity til 50%.
Redigert 19.03.2023 kl 17:18 Du må logge inn for å svare
oto1
19.03.2023 kl 17:13 1958

Kan garantere at det ikke er BWE som har kjøpt Opportunity.

Ville vært meldepliktig så det sang etter.

Jo, det var nok kortsiktig tenkt fra min side, men så mer for meg at denne FPSO til slutt havner på Camarupim gassfeltet. Du har nok rett oto 1. Denne FPSO kommer da trolig ikke innom BWEs sfære i en eller annen form.

BM-ES-23 (gass), hvor BWE er operatør og eier 65%, så begynner nok de to deleierne å ønske fortgang.

Med BW Opportunity som solgt til ukjent kjøper, blir det nok tie-back FPSO CdV fra Camarupim gassfeltet. Litt kjedelig at et felt som ligger klart til å re-tappes, ikke blir meddelt i markedet som en topp prioritet av BWE. Selskapet har prioritert in-fill boring av en gassbrønn og en oljebrønn, så får man bare stole på at dette gir best uttelling for BWE. Nå kan heller ikke BWE si for mye om boreplaner/utbygging, ettersom deal må ferdigstilles først. Gass fra Camarupim vil komme, men ingen kan si når.
Redigert 19.03.2023 kl 17:49 Du må logge inn for å svare
citius
20.03.2023 kl 09:48 1650


Alltid en krevende øvelse og klare å se gjennom pågående støy i markedet
Ingenting i veien med dette caset fremover etter mitt syn

Oljepris fremover, etterspørsel og verdens befolkningsøkning er fremdeles viktige faktorer


Goldman Sachs, som har vært en av de mest «bullish» bankene på utsikter til oljeprisene, har nedjustert sin prisprognose etter bankuroen som har herjet, melder Bloomberg. Potensialet for en resesjon oppveier en økning i etterspørselen fra Kina, ifølge banken.

Goldmans analytikere ser nå at Brent-prisen når 94 dollar pr. fat for de neste tolv månedene, og 97 dollar pr. fat i andre halvdel av 2024, mot 100 dollar pr. fat tidligere.

«Oljeprisene har stupt tross den kinesiske etterspørselsboomen gitt bankstress, frykt for lavkonjunktur og en utvandring av investorstrømmer,» skriver banken i et notat datert 18. mars.


https://www.finansavisen.no/energi/2023/03/20/7995023/okt-frykt-sender-oljeprisen-ned-over-3-prosent
solb
20.03.2023 kl 10:39 1591

"SW EMPRESS" sleper kabler og skyter 3D-seismikk over hele Kudu-blokken nå. Fra tidenes morgen har BWE hatt tilgang på seismikk fra flere aktører, likevel tar de seg bryet med å skyte ny seismikk. Hvorfor gjør de det tro? Skulle det være oljefraksjonen, tilhørende det svære gassfeltet Kudu de leter etter? Jeg tror BWE finner frem.