Tidligere CEO eller selvsentrert lykkejeger


Hadde han den ene foten litt for godt plantet i egenvinning og dermed føre aksjonærene bak lyset? Av hans erfaring fra måten å drive et skallselskap er det fristende å tenke at han etter alle kunstens regler blåste dette opp og skjønte når ting ville gå helt ræva. Tanken på å cashe ut gjorde at han så seg nødt til å si opp som CEO. Da kunne han følge egne drømmer å cashe ut stille og rolig uten å gruse kursen før han hadde gjort nettopp det. Bøhn visste at han kunne selge en idiotisk ide om å fylle søppel på tanken til likesinnede finansfolk. Hvis han senere ble konfrontert kunne han legge skylden på teknologer og ingeniører med hinsides drømmer og trumfe med at han selv tros alt kun er økonom. Jeg er glad jeg aldri tok i denne råtne plastikkposen som aksjonær. Jeg kommer heller aldri til å fylle plastikk-diesel på tanken.
Redigert 12.03.2022 kl 01:07 Du må logge inn for å svare
HP17
12.03.2022 kl 08:33 2702

Det korte svaret på det er JA.
Fyret
12.03.2022 kl 09:56 2617

Brænder shorten i lommen

Kort svar. Patetisk og misunnelsen lyser igjennom

Leser det jeg skrev om igjen og fikk en god følelse. Jeg syns det er spot on. Målet var luksushytte, luksusbåt og ikke minst noen gigantiske luksushus. Hvorfor hoppe av når dette skulle ta av? Han var jo så ambisiøs på QFUEL's vegne. Folk forlater skipet akkurat som Bøhn når energiregnestykket ikke henger på greip og trøbbel med patent for alvor kommer til syne. Var ikke planen opprinnelig å lage drivstoff? -nå står det ingenting om dette på siden deres. De kommer til å bli et vanlig søppelmottak der de har en sterk og rådyr kompressor som pakker plasten. Alt annet blir for ambisiøst.

Ikke så lenge Skive brænder vindmøllekraft i Denmark. Hadde de nå for en gang skyld satt opp sine fabrikker nord i Norge der energien er mye billigere , så kunne de flydd varen ned til Tyskland og kommet bedre ut av det med disse energipriser vi har per dags dato. Nå får vi snart svaret fra QFUEL om produksjonslinjer er klar. Tipper på at de må skylde litt på korona eller logistikk og ikke at de faen meg ikke får det til. De må jo finne ut hvordan de kan få mer energi enn det de putter inn i det brennkammeret. -jeg misunner de ikke den jobben. De satser vel på at strømprisene skal gå ned som alle andre og at prisen for plaststoler skal stige.

Historiens dårligste analyse som fullstendig overser at Bøhn er 15. største Quantafuel aksjonær med 2 262 771 aksjer, pluss 600 000 opsjoner, med en totalverdi på ca 55 millioner.
Redigert 12.03.2022 kl 13:44 Du må logge inn for å svare

Hehehehe her er det noen som har tapt konfirmasjonspengene sine på Quantafuel og er litt amper og bitter. Quantafuel skaper sin egen energi og er selvforsynt med den. Sett deg rolig ned på plaststolen din du lille guttunge. Godmelding rett rundt hjørnet

Dette er ikke en analyse, dette er synspunkter. Jeg syns det stinker. Jeg regner med det blir solgt mere på en eventuelt ny hypet bølge. Hadde han solgt alt ville han tapt på det selv også.

Skaper sin egen energi? Hvorfor ikke selge denne i markedet på strømbørsen fremfor å kaste den bort på fabrikken?
HP17
12.03.2022 kl 15:20 2312

Dette er en kanongod analyse - spot on.
Desverre har mange tapt mye penger etter å ha blitt blendet av glansbildet Bøhn presenterte. Noen som ettertrykkelig har vist seg å være rent oppspinn.

HP17 du er bare støy på alle tråder. Hausser som en idiot når du r inne og baisser når du er ute. At du mener Quantafuel er ren oppspinn når de samarbeider med noen av de største selskap i verden og Lego som akkurat gikk inn i emisjonen med 100 millioner sier mye om deg som klovn.

Hææææææææ? de trenger jo den til sin egen bedrift. Det Quantafuel produserer får de svært godt betalt for. Tenk de får faktisk godt betalt for å motta plasten som de i neste fase tjener gode penger på. Sykt ikke sant? Fremtiden er Quantafuel
Herman*
12.03.2022 kl 17:19 2200

At Bøhn har beriket seg ved å fortelle røverhistorier er vel hevet over en hver tvil. De fleste bryr seg ikke om folk velter seg i luksus, men jeg forstår jo at det må være veldig provoserende for de som f eks deltok i emisjonen på 70 kroner. For øvrig er det best å se fremover og ikke bakover, og de neste par mnd har Qfuel svært mye de skal bevise. Veien tilbake til 30 kroner kan være kort hvis de endelig begynner å levere.

Når et av synspunktene dine er at «Hadde han (les: Bøhn) solgt alt ville han tapt på det selv også.» og Bøhn aldri har solgt Quantafuel aksjer under 30 kroner, følger det at du mener at kursen skal over 30 igjen.
Redigert 12.03.2022 kl 17:33 Du må logge inn for å svare

Du har åpenbart ikke lest FA artikkelen. Heller ikke Ti_porteføljen.
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2022/03/10/7833978/her-er-quantafuel-gruenderens-nye-liv

Ifølge artikkelen er det eneste av det Bøhn har kjøpt og selv bruker, et hus.

Alt annet Bøhn har kjøpt, delvis sammen med flere andre, en hytte på Hafjelltoppen, en yacht på 30 meter i Spania og pensjonatet Baldershage på Tjøme, leies alt sammen ut, og er ikke kjøpt for bruk av Bøhn og hans medinvestorer. Og det er pantsatt for til sammen minst 83,7 millioner.

Fra siste avsnitt i artikkelen:
«Eiendommen på Strand er pantsatt hos Nordea for kjøpesummen på 43,5 millioner. Hafjell-hytta er pantsatt samme sted for 22 millioner. Også Baldershage på Tjøme er solid pantsatt hos Nordea med 18,2 millioner.»
Redigert 12.03.2022 kl 17:48 Du må logge inn for å svare
Herman*
12.03.2022 kl 18:39 2113

Ok, my mistake. Forstår uansett at de som kjøpte på 70+ føler seg lurt av Bøhn.

RE - Tidligere CEO eller selvsentrert lykkejeger

* Er vi ikke alle lykkejegere på børs ... ;)

Herman, det er vel ikke helt riktig - kursen var oppe i 84 og emien ble satt på 70 kort tid etter. I emi prospektet ble det flagget at flere insidere der i blant Bøhn skulle selge aksjer - mao, alle som ble med i emien viste at insidere skulle selge noe da alt de eide hadde vært bundet opp i caset i veldig lang tid. Så jeg ser ikke helt den at noen skulle føle seg lurt der, MEN i ettertid har det vært mye grums med gjentatte brutte lovnader og forsinkelser etter forsinkelser så i den senere fasen kan jeg skjønne at mange kan føle seg lurt - meg selv inkludert - så får vi håpe at de nå i løpet av noen dager leverer og ikke kommer drassende med nok en forsinkelse forgjør de det med den allerede tynnslitte tilliten så - amen ...

Å uttale seg om noe en ikke har lest, er alltid uklokt. Spesielt om det som står i FA, hvor ingressen ofte har null å gjøre med det som står i artikkelen.

Føler noen seg lurt av Bøhn, må de mene at Bøhn kan se inn i fremtiden, og da lurer de kun seg selv. Skal en føle seg lurt av noen, må det være av alle analytikerne som kaptes om å ha høyest kursmål på Quantafuel, med flere hundre kroner.
HP17
12.03.2022 kl 22:40 1893

Det kan ikke være mye tvil om at Bøhn hypet opp QFUEL uten at det var noe grunnlag for den euforien han skapte, men selv klarte han å få måkt ut et lass med opphausede aksjer i fanget på de stakkaren som trodde på lovnadene til Bøhn. Vi ser nå alle hva realiteten har vært i dette selskapet. Problemer følger problemer som følger nye problemer. POC «around year end» - hvilket år snakker en egentlig om?
Redigert 13.03.2022 kl 20:07 Du må logge inn for å svare
Herman*
12.03.2022 kl 22:47 1880

Siden det åpenbart ikke var så opplagt som jeg trodde, får jeg være litt mer konkret. Bøhn hausset caset og presenterte tidslinjer som ikke hadde rot i virkeligheten. Han guidet f eks full drift ved skive tre mnd etter oppstart, snakket selv med han om dette. Vi vet at det var eksperter som mente at de burde vente 12 mnd med å åpne fabrikken, men de ble ikke hørt. Samme typen urealistiske tidslinjer ble gitt kontinuerlig i ettertid. Forsinkelser er jo ikke noe nytt, men full produksjon vil vel oppnås 20-24 mnd etter første guiding, noe jeg synes er i drøyeste laget. Da Bøhn solgte i forbindelse med emisjonen, vet jeg at dette var kjent på forhold. Det forandrer ikke poenget mitt: Han hausset aksjen, solgte aksjer, og de som kjøpte på dette nivået har sett sine aksjer rase i verdi. Jeg er ikke blant disse, har tjent svært godt på Qfuel. At jeg ikke fikk med meg at Bøhn kjøpte en del av disse luksusobjektene sammen med andre osv, forandrer ikke mitt ståsted. Men vi må gjerne la Bøhn være Bøhn og bruke våre krefter på å vurdere kvaliteten på nåværende ledelse.

Når det gjelder analytikerne, synes jeg noen av dere gir dem for mye cred. De er godt betalte synsere som svært ofte tar feil. Deres meninger kan være en del av beslutningsgrunnlaget, men det som kommer fra ledelsen i et selskap bør være forbundet med en stor grad av troverdighet.
Redigert 12.03.2022 kl 23:45 Du må logge inn for å svare
Nanoq
12.03.2022 kl 22:53 1864

Bøhn eier fremdeles 2.262.771 aksjer i Quantafuel via KB MANAGEMENT AS.

Med dagens aksjekurs er det verdier for ca. 43 mill. kr.

Mye tyder jo på at han fremdeles har tro på at Quantafuel lykkes med sitt store industriprosjekt.


Redigert 12.03.2022 kl 23:05 Du må logge inn for å svare

Prøver du å konkurrere med H.C. Andersen, Brødrene Grimm og Asbjørnsen & Moe?
Herman*
13.03.2022 kl 11:48 1672

Nei, Vi får håpe eventyrenes tid er forbi hva gjelder quantafuel. Nå bør det være full fokus på oppdateringen som bør komme til uka.
Fyret
13.03.2022 kl 11:51 1667

Bøhn sælger lidt igen til efteråret når kursen igen er over 70

Poenget mitt er at QFUEL hadde tjent mer penger på sin egen skapte energi ved å selge den fremfor å bruke den på en sinnsykt energikrevende måte å resirkulere blandingsplast på. Derav poenget med at QFUEL egentlig kun er et vanlig søppelmottak.

Hvor mener du at QFUEL får sin egen skapte energi fra? Fra noe annet enn å resirkulere blandingsplast?

Å investere i tynnslitt tillit er å ta i mot en fallende kniv. QFUEL har jo ikke akkurat overrasket aksjonærene ved å melde om at de har fått til noe tidligere enn tidsfristen noen gang. Dette minner meg om en bedrift der ledelsen presser ingeniører/utviklere på tidsfrister de ikke klarer å holde.

FINANSAVISEN tidlig høst 2021: """Etter at installasjon av nytt utstyr er unnagjort, er Quantafuel trygge på å nå den ønskede stabiliteten i produksjonen, slik at «proof of concept» ventes til rundt årsslutt. Dette innebærer at prosessen som skal gjøre om plast til oljeprodukter viser seg å være stabil over en lengre periode. Deretter vil anlegget produsere på fullt nivå. Tidligere har selskapet kommunisert at dette ventes til midten av fjerde kvartal."""
Redigert 14.03.2022 kl 01:18 Du må logge inn for å svare