REC Silicon: Veien til gjenåpning er bekreftet med Hanwha

Slettet bruker
RECSI 24.03.2022 kl 11:36 27442

Hei,

I går fikk vi store nyheter, Aker Horizons selger seg helt ut av REC Silicon til 20kr per aksje til Hanwha Solutions. Med dette eier nå Hanwha 33.3% av aksjene i selskapet og er de eneste storeierne i selskapet. Markedet reagerte med å sende aksjekurs opp til 18.3kr, men en dag senere er aksjekurs på nærmere 14kr.

Jeg ser at det er flere ulike og delte meninger om hvordan dette påvirker fundamentet og fremtiden til REC Silicon. Først og fremst er det utelukkende positivt at Hanwha bekrefter 20kr som rettferdig pris for andre gang på 4 måneder. Begge gangene byr de langt over markedspris, men begge gangene har oppgangen vært kortvarig. Det som er overraskende er hvorfor markedet reagerer slikt, siden det er sjeldent at storeiere betaler over markedspris. Som oftest får de store rabatter. Vi kan se på emisjonen NEL utførte senest i går, som lo nesten 10% under markedspris. Hanwha betaler 33% og 23% over markedsprisen.

Aker Horizons er nå helt ute av REC Silicon og erstattes med Hanwha Solutions. Hva betyr dette i praksis?
For oss aksjonærer er dette helt fantastiske nyheter. Aker Horizons driver med mye forskjellig innenfor fornybart, har fått mye juling siden i fjor og har tapt store deler av markedsverdien sin. De hadde ingen spesifikk kompetanse innenfor segmentet til REC Silicon, bortsett fra nettverket deres. Aker har fokusert på flere ulike områder og har kun eid en liten bit av REC Silicon sammenlignet med eierskapet de har i sine andre selskaper. De har trengt kapital sårt og salg av REC Silicon samt Mainstream har vært løsningen deres. Så ja, takk til Aker Horizons for innsatsen deres, men dette er ingen tap for oss aksjonærer. I to år har de forrige eierne vært stille, holdt kort tett inntil brystet, vært nølende med å uttale seg, Hanwha Solutions derimot er en helt annen sak.

Her får vi eiere som er eksperter innenfor segmentet til REC Silicon. De har et stort andel av markedet på både verdensbasis og i USA. Dette er eiere med kompetanse og som har investert store beløper de siste månedene for å gjøre seg klar for den grønne fremtiden i vestlige stater. Dette er offensive eiere som deler kommunikasjon med markedet (noe de forrige eierne aldri gjorde). Senest i går fikk vi en bekreftelse av Hanwha om at ML skal gjenåpnes i 2023 og at de skal investere milliarder i den fornybare satsningen deres. De håper på støtte av politikere, ettersom de virkelig ser mulighetene med å bygge egne verdikjeder. Med inngangen til Hanwha, er den første storkunden til ML (Q-Cells) allerede sikret. I dag får vi vite dette av Chuck Sutton i REC Silicon:

"MOSES LAKE — REC Silicon is asking the city to add 163 acres to the city’s urban growth area for future potential expansion.

According to REC Silicon Vice President for FBR Sales Chuck Sutton, REC used to own the land — located immediately to the north and west of REC’s production facility on Road N Northeast — but has optioned to buy it if the company can get it into the UGA.


“It gives us the flexibility for expansion,” Sutton said.

In a letter to the Moses Lake City Council sent Monday, Sutton wrote that REC has acquired “new investors and partners seeking to build out manufacturing for the solar supply chain in the United States,” and is looking “at building co-located manufacturing sites” on REC property."

Med andre ord så vet vi nå at det er Hanwha som prøver å kjøpe nabo tomten. Vi vet også at BILL 5849 er på bordet til guvernøren i Washington og vil bli signert ila. dagen. Med andre ord; mega bull.

Men hvorfor har da aksjekurs falt fra toppen på 18.3kr (som fremdeles er langt under det Hanwha selv betalte) til 14kr i løpet av 24 timer? Fordi norske aksjonærer er en gjeng med sauer som bare følger media og trend. Det er mangel på selvstendige tanker og forskning. Mange selger seg ut kun pga. navnet Røkke uten å innse hva dette egentlig betyr for selskapet. Andre selger seg ut fordi de er traumatisert av historikken til markedsverdien eller forsøker å trade og shorte for å gi psykologisk påvirke aksjonærer som ikke vet bedre.

Det at aksjekurs handles til 14kr (nesten en hel måneds oppgang har blitt fjernet på positive nyheter) forteller veldig mye om aksjonærer i dette selskapet. Det er dessverre individer som ikke klarer å tenke lengre enn nesa. Det som er positivt, er at Hanwha er fremoverlent. De deler kommunikasjon med markedet og de legger handling bak sine ord. Vi vet at et nytt styre stemmes inn i mai og jeg antar at vi bør også få en ny CEO ila. den tid. Med andre ord vil selskapet være helt annerledes i løpet av kort tid og REC vil være klare og robuste til å takle denne nye tidsepoken de befinner seg i.

Kjære venner. Aldri selg denne aksjen til disse usle verdiene. Hanwha må følge norsk og internasjonal lovverk og har ingen mulighet til å manipulere kursen ned som flere her hevder. De har heller ingen intensjoner om å lure ut aksjonærer. Kjøper de flere aksjer, så må de gi bud på 20kr + per aksje, noe som kan bli en reell mulighet de neste månedene. Det er også stor sannsynlighet for at hovedkvartalet flyttes til USA og at børsen fjernes fra Oslo Børs og heller noteres på Nasdaq. Dette vil være ekstremt gode nyheter, fordi de er mye flinkere til å sette priser som rettferdiggjør fremtidig vekst i USA kontra Norge. Vi snakker om 40-50 milliarder i markedsverdi med ML gjenåpnet, men det store bildet er fremdeles så mye større.

Vi vet at Hanwha vil investere ytterligere milliarder. Politikken er i vår favør og vi har fått til fremgang. Vi vet at nabotomten til REC vil gå til Hanwha og vi vet også at ML 2.0 kan bli en reell mulighet for å møte etterspørselen i markedet de neste årene. Selv om aksjekurs er like jo-jo og useriøst som alltid, så bør vi REC aksjonærer feire. Ting går akkurat som de skal. Det er kun snakk om litt mer tid før tradere må begynne å trade på intervaler mellom 35 - 40kr, fremfor 15 - 17kr.

Kjipt når markedet reagerer annerledes, men jeg benyttet anledningen til å fylle på ytterligere. Jeg er ikke en sau som følger Røkke, eller norsk finansmedia (de har jo vridd dette om til å få Hanwha til å virke som tapere som gjorde kjøpet) og klarer å sette puslebitene sammen selv. Det er flere her som baisser ned nå og kommer med falske påstander eller påstander kun for å påvirke oss andre negativt. Ikke la dem påvirke deg. Se vekk fra aksjekurs og se alt selskapet er på vei til å implementere og still deg selv et spørsmål;

Vil du gå glipp av denne veksten og verdiene som blir skapt kun fordi aksjekurs er så enkelt å herje med og volatilt? Fordi vi har aksjonærer som ikke tenker lengre enn nesa og ikke vet hva de investerer i? Fordi tradere og shorts kan leke med aksjekurs og det er frustrerende? Ikke jeg. Fall 10%. til, sier nå jeg. Ingen påvirkning på meg. Mine aksjer får du ikke under 100kr.

Så hold roen. Minn deg selv på hvorfor du investerte og alltid tenk på fundamentet istedenfor å dømme et selskap basert på markedsverdi. Selg, kjøp, trade, short - det er helt opp til deg, men ikke gå glipp av et av de beste vekst casene på børsen pga. frustrasjon eller følelser.

Ønsker alle en fin dag videre! Oppdaterer tråden med mer informasjon når jeg har anledning.
Slettet bruker
24.03.2022 kl 19:02 5119

Nei, det står ganske tydelig at det må være den høyeste verdien av enten gitte bud eller kurs. Ihvertfall innenfor perioden regelen gjelder.
Sa2ri
24.03.2022 kl 19:05 5121

Slik situasjonen er nå hvor HS ikke må fremsette et pliktig bud på hele selskapet og hvor rammen for dette er styrt av lov, så kan de (dersom de ønsker) fremme et bud om å kjøpe alle aksjene i selskapet til en hvilken som helst kurs. Normalt er et slikt bud basert på vektet kurs de tre siste mnd, og da med en liten premie.
c
24.03.2022 kl 19:38 4886

Är det så att man har förtur på detta köpet? Samt, om Hanwha ger bud på dina aktier, var / hur får du denna info?Tack.
Slettet bruker
24.03.2022 kl 19:41 4843

Ser det er flere som allerede snakker om et ML 2.0!!
Før utvidelse og drømmescenarioer skal vi starte med en konkret børsmelding om gjenåpning av stengt fabrikk? Dette har aksjonærer blitt lovet.
fjellape
24.03.2022 kl 20:56 4509

ML 2.0 har vel allerede vært i prod noen år i Kina, der Recsi har gitt bort teknologien sin.
Spørsmålet jeg vil stille, er når trenger Hanwha at recsi utvider med en utenomkinesisk ML 3.0 i Asia.
Enkelte bransjer er avhengig av produksjon i flere verdensdeler. De store bilprodusentene f.eks har fabrikker rundt omkring som trenger pålitelige leverandører, og anodematerialer som har minimale forskjeller fra batch til batch.
Slettet bruker
25.03.2022 kl 10:16 3925

For ordens skyld:

Jeg tror ikke at ML 2.0 kommer allerede nå. Jeg tar forbehold om at ML 2.0 vil være klart fra 2024.

Synes også at Sa2ri har laget en veldig fin tråd som er verdt å lese. Stusselig at vi vaker på 15kr med dødende volum, men vi som setter oss inn i ting fremfor å konkludere basert på media artikler, vi vet at gode tider er på vei, selv om aksjekurs utviklingen de siste to dagene tilsier noe annet.
Bullen
25.03.2022 kl 10:27 3869

Tror at vi må regne med at Hanwha får kjøpt nokså mange aksjer til for 20... kanskje hele selskapet? Får vi en ørkenvandring på disse nivåene i lang tid, vil trolig mange aksjonærer takke ja til 20
Nsxnsx
25.03.2022 kl 10:29 3857

Håper at vi som ikke selger på 20,- er rett over 10 %.....da vil vi nok få hinsides godt betalt for vår tålmodighet 😉👍
Slettet bruker
25.03.2022 kl 10:38 3784

Jeg skal holde på mine 0,03% for alt det er verdt, så lenge jeg kan, i hvert fall ;)
Salbei
25.03.2022 kl 10:40 3791

Tror de fleste hadde solgt denne til 20 kroner...et annet spørsmål er hvor langt ned den kan gå dersom dårlige nyheter kommer....6 kroner første omgang?
PHOinvestor
25.03.2022 kl 10:43 3792

hehe, utrolig hva enkelte får seg til å skrive
Bullen
25.03.2022 kl 10:44 3786

Hanwha er et gigant konsern og vil trolig ha hele REC ikke bare en ¨liten¨ post. De er proffe og har sikkert en haug med rådgivere internt og eksternt.
De har trolig vurdert at det er smartest å ikke komme i en situasjon hvor de må by på hele selskapet akkurat nå.
Redigert 25.03.2022 kl 10:45 Du må logge inn for å svare
Salbei
25.03.2022 kl 10:48 3752

Det er viktig å være åpen for alle mulige utfall...ingenting er sikkert i aksjeverden. Store krefter inne nå, kan skje litt av hvert da. Hva skjer om de kommer med bud på la oss si 12 kroner?
økon
25.03.2022 kl 10:49 3743

Det samme skal jeg, med mine 0,028% 😃
Stabukk
25.03.2022 kl 10:54 4232

Er tydelig at Hanwha ikkje vil by på heile Rec no.
Mitt utgangspunkt er å halda på aksjane ut dette året. Men salg på kurs mellom 20 og 25 vil bli vurdert dersom vi er der för 2023.
solfylt
25.03.2022 kl 10:56 4610

Ja! Eller 1 krone og 30 øre! Hva skjer da? Det er sikkert noen som selger da også 😂
c
25.03.2022 kl 10:56 4935

Hehe, ja la oss si, och tror du aktionärer som kom in över 12 vill sälja då?
Salbei
25.03.2022 kl 11:00 5087

Det hørtes litt vel lite ut..tror ikke mange hadde takket ja til det i så fall.
Skalleknarp
25.03.2022 kl 11:08 5012

We by for NOK 20 and and you sell to me for NOK 12 - Nei det rimer ikke helt spør du meg.
Salbei
25.03.2022 kl 11:15 4997

Var ikke kursen på 18 for et par dager siden? Ser ikke grunn til at den ikke kan falle 3 kroner til...til 12 kr.
Slettet bruker
25.03.2022 kl 11:16 5235

Virker som kursen lever sitt eget liv. Mangler fullstendig «jording» og kobling mellom markedet og selskapets fundamentale forhold. Markedet henger seg opp i at Røkke selger seg ut, det tolkes tydeligvis negativt, men ser åpenbart ikke noe positivt ved at HS kjøper seg ytterligere inn. Merkelige greier. Kursmål fra 17 til 30, og så ligger vi nå og vaker rundt 15 kroner. Helt ubegripelig…
PHOinvestor
25.03.2022 kl 11:18 5221

ja ja jeg kjøpte på 12,50 sist og gjør det igjen hvis muligheten kommer
Slettet bruker
25.03.2022 kl 11:27 5162

Det tror jeg hele Norge hadde gjort. Men seriøst kunnskapen her inne er jaggu lav.
Redigert 25.03.2022 kl 11:28 Du må logge inn for å svare
Creo
25.03.2022 kl 11:31 5123

Her må det ligge noen psykologiske sperrer, kan ikke forstå annet. Kunne vært svært interessant å fått en profesjonell forklaring på dette fenomenet. Hanwha gjentar og gjentar at de skal åpne i 2023, de satser 3000 millioner kroner, og fortsatt er det ingen store som ser det som en mulighet. Er det virkelig slik at tradere, shortere og altfor mange små aksjonærer er det som holder denne nede? Ift antall salg/kjøp så ser jeg jo at det ikke skal mye til for å styre kursen. Så for å få denne opp må det jo inn flere store investorer. Hvorfor lukter de ikke på Rec når tingenes tilstand er som den er??????
solfylt
25.03.2022 kl 11:34 5120

For all del, kursen kan falle til 12 kr igjen. Men du var inne på «hva hvis» den faller 6 kr i første omgang. Beklager hvis jeg virker flåsete, men å kaste ut kursmål uten noen form for analyser (den ene eller andre veien) er lite matnyttig. Når det er sagt, personlige meninger om hvor kursen skal på kort, mellomlag og lang sikt, basert på et eller annet grunnlag, må vi tåle. Det er etter min mening helt naturlig. Husene opererer med kursmål fra 17 kr og opp mot 100. Hva som skjer fra dag til dag forblir tradermateriale. Med andre ord viktige for trading og helt uvesentlig for de som sitter :)
Slettet bruker
25.03.2022 kl 11:37 5104

Grønne fingre er mangelvare i investormiljøet etter fornybar-nedturen i q1-2021. Brent barn skyr ilden. Nå er det skitten energi som gjelder.
omac
25.03.2022 kl 11:40 5136

Vil kun reagere på positive nyheter nå, det må leveres mer over børsmelding
Bullen
25.03.2022 kl 11:40 5234

Politisk er jo denne aksjen midt i blinken. Situasjonen i verden er kaotisk. Tror ikke at USA vil være avhengig av import fra Kina
Slettet bruker
25.03.2022 kl 11:41 5239

Creo, kanskje litt spissformulert, men en utfordring er at hele selskapet, den største aksjonæren og hele ledelsen befinner seg på andre siden av kloden. Kun en postboks i Oslo. Det er ingen entusiastisk leder som preger finansavisene jevnlig og som skaper litt optimisme ute i markedet. REC tiltrekker seg ikke ny investorinteresse på den måten her på berget. Det blir bare alle oss som synser litt til hverandre, her i dette ekkokammeret. Ingen oppdrift å hente her.
solfylt
25.03.2022 kl 11:43 5231

Dette er ikke unikt for REC, men aksjen er en traderfavoritt nettopp pga svingningene. Volatile aksjer med stor omsetning er ideelt. Kombiner forventninger, utålmodighet, fomo og usikkerhet rundt egen investering, så er vi i smørøyet ☀️ REC har aldri vært nærmere gjenåpning av ML, det er et faktum. Aksjen omsettes nå for 5 kroner under Hanwhas dobbeltkjøp. Det er også et faktum.
Redigert 25.03.2022 kl 11:45 Du må logge inn for å svare
Skalleknarp
25.03.2022 kl 12:02 5072

RECSI er i så måte i en særklasse med 90% isch mindre energi på produksjon... Ser at HS bruker dette i sine beskrivelser og det vil nok få mer oppmerksomhet etterhvert som industrien blir pliktig å både legge frem eget bærekarft regnskap og carbonavtrykk på produkter. Da vil nok den beste i klassen med et godt produkt til rett pris vinne...? (PS: Energi er svært kostbart i dag og det tror jeg vil vedvare en goooood stund) )
Slettet bruker
25.03.2022 kl 12:12 5049

Ergo må denne noteres på Nasdaq i tillegg og det fort som f.. Mikke mus børsen i Oslo er ikke liv laga for Rec som har hele sin virksomhet på andre siden av dammen
Redigert 25.03.2022 kl 12:13 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.03.2022 kl 12:34 4844

Ja, alle vi her inne ser den og er helt enig. Men selskapet mangler kanskje at noen tapetserer førstesidene litt med slike positive fakta/egenskaper ved REC og deres produkter. Litt optimisme og fremtidstro.
smb invest
25.03.2022 kl 12:55 4716

Jeg tenker vel at andre avsnittet i årsbrevet fra CEO James May II i årsrapporten fortjener litt refleksjon. Mange snakker om nyhetstørke i påvente av SEMA. Her oppfatter imidlertid jeg det slik at fokuset og "garantisten" for oppstart av Moses Lake er produksjon av Silan til batteriproduksjon. For å være forsiktig bruker han 2025 som året det tar av, jeg tror det skjer før. Uansett så må alle batteriselskapene som skal benytte silan i stor skala ha satt opp fabrikkene sine i Moses Lake senest i 2024, det betyr meldinger i månedene fremover. Narrativet om at Hanwa som største aksjonær skal dumpe prisen på Polysilicon for å selge til seg selv faller på sin egen urimelighet - det vil bli mye mer lønnsomt for RECSI å selge Silan til batteri / bilprodusentene. Nåverdien av RECSI er overhode ikke til å bli klok på men uavhengig av dagens kurs så skapes det nå fremtidige verdier for aksjonærene i Moses Lake.
Bullinvestor
25.03.2022 kl 13:29 4469

Helt enig! Var vel rundt år 2005 Rec var priset til det nest største selskapet på Ose med ca 150 mrd. RECSI i nær fremtid kommer til å være for stor til Mikke mus børsen her hjemme. Prising til 14 tallet nå skal jo egentlig ikke være mulig.. Bare å gratulere de som solgte på 17 og 18 tallet å kjøper tilbake på disse nivåer.
FMI
25.03.2022 kl 13:41 4408

Absolutt, men det er ikke akkurat trangt inn døra på disse nivåene heller akkurat nå. Det eneste som uroer meg med denne aksjen er at de ikke er flere store investorer, investeringsbanker, fond etc som er inne, gitt det ganske åpenbare potensialet og de stadig færre hindringene på veien.

Kanskje vi rekker litt nyheter/uttalelser enten fra Hanwha eller lokale myndigheter i ML om oppkjøp og skattelov som hjelper oss, men p.t. ser det ut som en svak ukeslutt for kursen. 5 % ned denne uka..
Slettet bruker
25.03.2022 kl 13:43 4424

Det er jo også slik at Hanwha er mer en solpaneler.

Hanwha Corp., which provides explosives, machinery and trading, and defense products, said its board endorsed the proposed acquisition of 12 percent in REC Silicon for 140 billion won ($115 million). "We will target the high value-added special gas market in South Korea, Asia, and North America based on accumulated trade capabilities and REC Silicon's stable gas production capabilities," an unnamed Hanwha Corp. official said in a statement on March 23.
Snasisneller
25.03.2022 kl 13:53 4411

At man selger rec aksjene sine etter en slik melding forstår jeg svært lite av. Men men, Oslo børs er jo kjent for bjellesauene og flokken de drar med seg inn og ut av selskapene. Har selv brukt muligheten til ekstrem påfyll av aksjer.
FMI
25.03.2022 kl 14:08 4304

Rent teknisk har jeg oss i bunnen av den stigende kanalen siden begynnelsen av mars, og vi nærmer oss oversolgt. Vi er også ganske nærmer bunnen i den lange stigende kanalen som går helt tilbake til sensommeren 2020. Samtidig vil vi med brudd igjen over 16,50 være ute av den medium lange fallende kanalen siden toppen ved Hanwhas først innkjøp. Så rent teknisk ser det ikke så verst ut, og det slår forhåpentligvis også ut hos Voleons datamaskiner.