RECSI – hva vet vi og hva skjer videre?

Sa2ri
RECSI 24.03.2022 kl 21:31 193455

Etter at RECSI annonserte at Hanwha Solutions (HS), sammen med Hanwha Corporation (HC) skal kjøpe AKH sin aksjepost (70.104.276 aksjer) vil disse to selskapene (HS/HC) sitte med 140.208.552 aksjer. Selskapet har totalt 420,625,659 aksjer etter siste kapitalutvidelse (19. januar 2022). Godkjenningen fra myndighetene i USA er kun en proforma sak slik det var sist gang.

Mange trodde, meg inkludert, at denne transaksjonen resulterte i at HS/HC fikk negativ kontroll og at dette derfor utløste buplikt (meldingen fra TDN/Oslo Børs var ikke helt krystallklar kan man trygt si) – det gjorde det ikke da HS/HC mangler 1 fattig aksje på et slikt scenarie (budplikt). Dårlig av meg å ikke sjekke dette spesielt, noe jeg burde ha gjort når RECSI gjorde den rettede emisjonen mot HS i slutten av 2021. Dette er en av grunnene til at markedet ikke tar bølgen og kjøper aksjer med begge hender pga. denne transaksjonen.

Så er det en del andre faktorer – kjente og bekreftede, men også «kjente» og ikke bekreftede – som (potensielt kan) påvirker veien videre. En del av disse ser det ikke ut til at markedet ønsker å forholde seg til, eller ikke mener at vil bli en realitet. Hva er det så vi vet som er bekreftet, og hva er det vi «vet» (har gravd frem) som ikke er bekreftet, men som har stor sannsynlighet og/eller mulig påvirkning på kursen dersom (når) de blir en realitet?

At HS/HC har en plan med sin investering, er nok alle enige i – de kjøper ikke aksjer for ca. 350 MUSD uten å ha en plan. Hva denne planen er – se det er det litt verre å vite/si så mye om. Litt har vi fått vite via prosessen knyttet til SB 5849, og da spesielt i forbindelse med de høringene som er holdt. Representanten for DOC var eksempelvis ganske klar på at de «jobbet med en konkret sak og da etableringen av en større panelprodusent». Som en del av dette er det argumentert at det vil bli etablert 1500 nye jobber, og ca.5000 nye indirekte jobber i Moses Lake området. Dette er også langt på vei bekreftet av lokale aktører/myndigheter, og har der fått kallenavnet «Project Riser».

«Hannover said the new legislation would benefit “Project Riser,” the code name for a major new investment officials with the Port and the Grant County Economic Development Council have been focusing on for the last few months. While he gave no details on “Project Riser,” in an email to the Columbia Basin Herald, Hannover did refer to it as “a new solar manufacturing facility.”»

https://columbiabasinherald.com/news/2022/mar/23/bill-passage-sets-stage-local-silicon-manufacturin/

Hva «Project Riser» inneholder rent konkret kan man bare spekulere i akkurat nå. HS er derimot (etter min mening) en av aktørene, en annen kan være Group14. Hvorvidt det settes opp et JV som en del av dette, og da med enda flere aktører, se det kan også være en mulighet. Tiden vil vise hva dette blir og hvordan det vil påvirke RECSI, men at det underbygger caset er det liten tvil om. Dette er ikke et ML2 (tror jeg) som enkelte spekulerer i.

Minner i denne forbindelse om det som er gravd frem vedrørende REC sine planer for ekspansjon (på agendaen i Moses Lake sitt kommunestyre) som vi i dag fikk bekreftet av lokalavisen:

«In a letter to the Moses Lake City Council sent Monday, Sutton wrote that REC has acquired “new investors and partners seeking to build out manufacturing for the solar supply chain in the United States,” and is looking “at building co-located manufacturing sites” on REC property.»

https://columbiabasinherald.com/news/2022/mar/24/rec-asks-annexation/

Litt merkelig at selskapet selv ikke har kommentert noe av dette til markedet, spesielt på siste kvartalspresentasjon. At de har planer om å bruke tomten de eide tidligere når de nå ser ut til å kjøpe denne tilbake for å ekspandere, er svært interessant og med all sannsynlighet en del av «Project Riser».

HS sin «plan» har derimot lenge vært kjent og kommunisert til markedet – de ønsker å starte ML raskt i form av en «jump start». Hvorvidt det har vært uenighet internt i styret i RECSI vedrørende timingen på dette (oppstart av ML) er en hypotese som kan se ut til å underbygge at HS kjøpte AKH sin aksjepost og med det tar større kontroll på denne prosessen.

At SB 5849 ble vedtatt og lå til signering er en annen faktor da dette gir forutsigbarhet for de som skal investere i området. Denne er nå signert og blir lov fra og med 1. juli 2022 (https://app.leg.wa.gov/billsummary?BillNumber=5849&Year=2021&Initiative=false). At ML blir startet opp igjen ser det nå ut til å være liten tvil om – hvilket omfang er det litt mer problematisk å anslå, men 50% kan være den mest sannsynlige basert på SB 5849 og uten SEMA på plass.

SEMA er derimot «i bevegelse» igjen og da mye på grunn av krigen i Ukraina. Denne delen av BBB vil med all sannsynlighet bli vedtatt og iverksatt i løpet av våren. Med denne vil RECSI og HS ha grunnlag for ytterligere investeringer for å etablere en solarkjede i USA:
https://www.hanwhasolutions.com/ko/cs/news/view?idx=636&ref=%2Fko%2Fcs%2Fnews%2Flist

Etter at SB 5849 nå er signert kan det ramle inn meldinger om både det ene og det andre – hvilken dag som helst. Det første som med all sannsynlighet kommer er melding om EGF. Hvorfor det er så viktig for HS å velge nytt syre før ordinær GF er noe man også kan spekulere i da det ikke er så lenge til GF (11. mai). Jeg tipper det vil komme positive meldinger ganske raskt etter EGF, og da med all sannsynlighet melding om ny og permanent CEO, samt åpning av ML.

Dette innlegget ble lengre enn først tenkt, men det kan godt hende jeg også har glemt en masse – fyll derfor gjerne på dersom du/dere har mer å komme med som kan være nyttig å samle i denne tråden. Håper vi kan holde oss til saken og ikke utvide også denne tråden til personangrep og annet usaklig tull.
Redigert 20.09.2023 kl 07:13 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
19.04.2022 kl 09:42 12766

Det virker som det ikke er så lett å få tak i aksjer i dag for de som ønsker å kjøpe RECSI. Det indikerer at vi med all sannsynlighet vil få en test av det psykologiske 16-nivået allerede i dag. Haugen sin tekniske analyse fra nesten to uker siden kan derfor godt bli en realitet, og da på den positive siden.

Morsomt å se at folk graver frem ulik info og deler - det er bra. Spennende også det som ble delt vedrørende "Der Aktionär" på en annen tråd.

Edit: ser at jeg bommet fullstendig på den spådommen (test av 16-nivået).
Redigert 19.04.2022 kl 09:59 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
20.04.2022 kl 15:10 12336

Da ser det ut til at testen av 16-nivået som jeg trodde skulle komme i går kan bli en realitet i dag. Dersom dette nivået brytes er det et positivt signal for veien videre, og dette vil med all sannsynlighet resultere i litt inndekning fra de som sitter short for øyeblikket.
Sa2ri
21.04.2022 kl 09:29 12084

Endelig ser det ut til at spådommen om en test av 16-nivået slår til. Det ser ut til at vi nå får testet dette psykoligiske nivået, så vil dagen vise om vi etablerer oss over på close og om vi får drahjelp fra de som sitter short.
Sa2ri
21.04.2022 kl 13:35 11814

"The Carbon Reduction Program (CRP), funded by the bipartisan infrastructure law, will go toward local and state projects aimed at reducing on-road highway-based carbon dioxide emissions. These could range from installing infrastructure to electrify freight vehicles to improving the terrain for bicycles.

The program will include $6.4 billion in formula funding over a five-year period for states and localities, which would be contingent on reducing transportation-based emissions."

******************************************************************************
"After Sen. Joe Manchin (D-W.V.) said he would not vote for the larger Build Back Better bill in December, effectively killing it, the Biden administration and congressional allies have highlighted environmental and energy provisions in the smaller bipartisan bill."

https://thehill.com/policy/energy-environment/3274751-transportation-department-announces-over-6-billion-to-reduce-transportation-emissions/
Sa2ri
22.04.2022 kl 07:29 11370

"COLUMBIA BASIN - Washington State Governor Jay Inslee spent Wednesday on the East side of the Cascades in Moses Lake and Ritzville to talk about renewable energy and wildlife conservation.

“We need to have confidence in ourselves that we can replace dirty fossil fuels with clean energy,” said Inslee.

Inslee said he is working to ensure Washingtonians understand that clean energy is possible and needed."

https://columbiabasinherald.com/news/2022/apr/21/inslee-visits-basin-support-wildfire-recovery-clea/
Redigert 22.04.2022 kl 07:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.04.2022 kl 08:27 11175

Mon tro om det kommer noen symbolske nyheter i dag, på Earth Day?
Slettet bruker
22.04.2022 kl 08:33 11144

Ser ur for at blir en sur børsdag i dag, så blir spennende å se om vi klarer å holde det gode pushet fra seneste dager.

Rec er Rec, og har utvist trassighet mot trenden mang en gang. 1 prosent ned på OSB kan derfor for Rec være både 5 opp, og 8 ned..

Skikkelig fart blir det ikke før nyheter, og mye tyder på at det ligger rett rundt hjørnet, så er uansett høy gamble å stå på utsiden nå

https://e24.no/boers-og-finans/i/wOGBQo/venter-markant-boersfall-i-oslo?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no
Sa2ri
22.04.2022 kl 21:05 10995

Da har vi og markedet fått litt mer svar fra HS i form av en børsmelding i dag - dette er veldig bra, selv om de ikke går i detalj på de enkelte nye medlemmene av styret, og HS viser at de har ambisjoner med RECSI som nok er større enn hva mange har sett for seg. Her er et utsnitt fra dagens børsmelding:

"REC Silicon - Announcement from Hanwha Solutions on nominated board members

On 18 November 2021 Hanwha Solutions Corporation announced an agreement with Aker Horizons ASA ("AKH") and REC Silicon ASA ("REC") to acquire 16.67 percent of the shares in REC through a private placement and a share purchase from AKH. Completion of the transaction occurred on 19 January 2022.

On 23 March 2022 Hanwha Corporation and Hanwha Solutions Corporation announced a new agreement to acquire the remaining 16.67 percent of the shares in REC held by AKH. Completion of this transaction is expected to occur in May 2022. Following this transaction Hanwha Corporation and Hanwha Solutions Corporation will own up to 1/3 of the shares in REC and become the largest shareholder in the company.

This press release is issued by Hanwha Corporation and Hanwha Solutions Corporation. The purpose of the press release is to provide the shareholders of REC with further information ahead of the Extraordinary General Meeting that is scheduled to be held on 2 May 2022 to appoint new members to the board of directors of REC.

The Hanwha group is a leading business enterprise based in South Korea with USD 61 Bn. of revenue and USD 199 Bn. of assets. Hanwha Solutions Corporation, one
of the key subsidiaries of the Hanwha group, is an PV supplier and manufacturer globally, operating the largest module production plant in the US and has also a
significant presence in Europe through its Q CELLS division.

Q CELLS is a leading supplier with the highest market share in the US residential market and commercial solar market with 24 percent and 21 percent,
respectively, and will continue to invest to expand the renewable business in the US.

REC is a polysilicon producer with the lowest CO2 footprint worldwide, with the production facility in Moses Lake being a key asset that is currently not operating due to market distortions.

During 2021 and 2022 market opportunities have increased significantly for REC to play a key role in restoring a domestic solar value chain in the US. This represents a potential for restarting the production of solar grade polysilicon with an ultra-low carbon footprint at the Moses Lake. Hanwha wishes to support the effort to reopen Moses Lake, to assist REC in assuming a position as a corner stone of the US solar supply chain. Hanwha's ambition is to assist REC to reopen the Moses Lake factory from 2023. In addition, as a well-positioned supplier for silane gas, REC anticipates various investment opportunities with support from Hanwha."

https://newsweb.oslobors.no/message/559837

Finansavisen har også en artikkel på dette, hvor de feilaktig fastslår at HS har 33,34% eierskap - det stemmer ikke. Ellers gir artikkelen en positiv omtale og vinkling av prosessen som nå er meldt.

"Hanwha vil gjenåpne Moses Lake
I forkant av den ekstraordinære generalforsamlingen i REC Silicon 2. mai kom storeier Hanwha med mer informasjon.

I løpet av 2021 og 2022 har markedsmulighetene for REC økt betydelig. Markedsmulighetene åpner for at REC Silicon kan spille en nøkkelrolle i å gjenopprette en innenlandsk verdikjede innen solenergi i USA, skriver storeier Hanwha Solutions Corporation i en børsmelding fredag ettermiddag.

«Dette representerer et potensial for å starte produksjon av polysilisium av solenergikvalitet med et ultralavt karbonavtrykk ved Moses Lake. Hanwha ønsker å støtte innsatsen for å gjenåpne Moses Lake, og vil hjelpe REC med å ta en posisjon som hjørnesteinsbedrift i den amerikanske forsyningskjeden for solenergi», skriver Hanwha i meldingen.

Hanwhas ambisjon er å bistå REC med å gjenåpne Moses Lake-fabrikken fra 2023. I tillegg til å være en godt posisjonert leverandør for silangass, ser REC også på ulike andre investeringsmuligheter med støtte fra Hanwha, fremgår det av meldingen.

Den ekstraordinære generalforsamlingen holdes for å velge et nytt styre og nye styremedlemmer, som skal reflektere det nye eierskapet i REC Silicon, der Hanwha nå eier 33,34 prosent av aksjene. Samtidig ønsker Hanwha også at den nye styresammensetningen skal vise den nye storeiernes engasjement og vilje til å støtte selskapet, heter det."

https://finansavisen.no/nyheter/industri/2022/04/22/7854490/hanwha-vil-gjenapne-moses-lake
Slettet bruker
23.04.2022 kl 12:36 10608

Her kan vi altså stå ovenfor noe mye større enn vi noen gang har forestilt oss.
Her får vi nå bekreftet at Rec blir en utrolig viktig brikke for bygging av verdikjeder fremover. Herlig og sitte i en aksje der eierne er kapitalsterke og kunnskap til å følge opp dette.
Røkke så også at dette ble for stort selv for han når han gikk ut på 20 kr . Gleder meg til å følge dette selskapet i flere år fremover.
Redigert 23.04.2022 kl 12:36 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
23.04.2022 kl 17:09 10518

Fra Group14 på Twitter i anledning Earth Day i går:

«Happy #EarthDay today and every day! As we all work together to build a more reliable and clean energy future, we're committed to elevating all batteries to accelerate the electrification of everything. Learn more:

https://group14.technology/en/

Ser ikke ut til at disse folkene er spesielt passive de heller. Et samarbeid med HS og RECSI kan derfor være en svært aktuell problemstilling.
Slettet bruker
23.04.2022 kl 18:23 10252

Recsi og G14 er allerede partnere, så det samarbeidet er mer enn en aktuell problemstilling. G14 og Rec har lenge sagt de skal bygge rør mellom fabrikkene. Jeg har ikke registrert at det er avlyst, selv om spaden i jorda er forsinket (antar de venter på SEMA som 'alle' gjør). Ingen grunn til at Hanwha ikke skulle støtte dette samarbeidet.
Sa2ri
23.04.2022 kl 18:45 10246

Poenget er vel at HS sitter i «førersetet» pga sin eierposisjon i RECSI, og med det kan ønske å få så mye som mulig av selskapets produksjon. Men, de er jo også interessert i å kapitalisere på investeringen sin og da er det naturlig at også andre aktører får leveranser de trenger, forutsatt at de kan garantere for betalingen (som jo har vært et krav fra RECSI tidligere). Da bygger man «team» og får flere ben å stå på. I tillegg er jo HS interessert i batteridelen også (så fremt jeg ikke er helt feilinformert) og det lover bra for fremtidig samarbeid.

Når meldingen om oppstart av ML kommer, og det tror jeg ikke er veldig lenge til, så får vi håpe at forutsetningene som danner grunnlaget for dette blir beskrevet godt. At «Project Riser» er en del av dette tror jeg er ganske sannsynlig, så får vi se hva dette prosjektet egentlig handler om den dagen det blir offentliggjort.
Redigert 23.04.2022 kl 18:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.04.2022 kl 18:56 10219

Riktig. Hanwha er selvfølgelig interessert i batteridelen så sant det er god butikk. Det blir spennede framover.
Slettet bruker
23.04.2022 kl 19:21 10308

Jeg får inntrykk av at mange glemmer at Rec også har en vilje med i spillet her.

Det er ikke sånn at Hanwha nå kan gjøre som de vil med Rec bare fordi de eier 1/3 av aksjene.

Det er klart at Hanwha hadde sagt "ja takk" hvis Rec tilbød dem hele ML gratis.

Jeg er temmelig sikker på at det har foregått og vil foregå mange harde forhandlinger dem imellom for å finne en gyllen middelvei som gagner begge selskaper godt.
Slettet bruker
23.04.2022 kl 20:04 10183

Jeg tror alle kontraktene er på plass , skal bare signeres i tillegg er det ikke en tvil om at ML åpner i 2023 . Venter bare på at nytt styre er på plass . Hanwha har en plan og kjenner jeg sørkoreanerne godt så setter de denne i verk !
omac
23.04.2022 kl 20:12 10229

Noen som vet når vi kan forvente svar på antitrust avgjørelsen? Som kjent får ikke Hanwha styret før den er gått gjennom og AKH har fått pengene sine, selv om de blir valgt inn 2 mai.
Sa2ri
23.04.2022 kl 21:31 10055

Dette er en formalitet. Så vist jeg husker er datoen 24 april (give or take a day or two) som et minimum. Hvorvidt det blir «minimum» se det er jo en annen sak. Skjønner derimot ikke helt hva som skal «stoppe» denne transaksjonen da det ikke er noe som tilsier at dette er i strid med noe som kan stoppe denne transaksjonen.
Redigert 23.04.2022 kl 21:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.04.2022 kl 21:56 10001

Vil nok gå noe oppover til uka. Venter selvsagt på meldinger i mai. Noe innvirkning på kursen vil kanskje det få, at REC nå mangler de store norske eierne. Hm. Da Nordnet Forsikring er svensk, blir jo nå Future Invest med hele 0.38% den største norske eieren.
Smaug
23.04.2022 kl 22:40 9827

Sist HS kjøpte seg inn gikk det akkurat 2 mnd før det ble ferdigstilt. 18 november til 19 januar. Satser på det går gjennom litt fortere denne gangen.
Sa2ri
25.04.2022 kl 08:46 9239

"RECSI: HANWHA HAR AMBISJON OM GJENÅPNING AV MOSES LAKE FRA 2023
Oslo (Infront TDN Direkt): Hanwha Corporation og Hanwha Solutions Corporation ønsker å støtte innsatsen for å gjenåpne Moses Lake-fabrikken, og har en ambisjon om å bistå REC i en gjenåpning fra 2023.

Det fremgår av en melding fredag.

I tillegg som en godt posisjonert leverandør for silangass, regner REC med ulike investeringsmuligheter med støtte fra Hanwha, fremgår det av meldingen.

"REC er en polysilisiumprodusent med det laveste CO2-avtrykket på verdensbasis, hvor produksjonsanlegget i Moses Lake er en viktig ressurs som for øyeblikket ikke er i drift på grunn av markedsvridning. I løpet av 2021 og 2022 har markedsmulighetene økt betydelig for REC i å spille en nøkkelrolle i å gjenopprette en innenlandsk solenergiverdikjede i USA", skriver Hanwha.

11. april foreslo Hanwha at Koo Yung Lee velges som styreleder i REC, mens Maeng Yoon Kim, Renate Oberhoffer-Fritz og Heike Heiligtag ble foreslått valgt som styremedlemmer.

TDN Direkt finans@tdn.no

Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70"
Sa2ri
25.04.2022 kl 14:57 9066

"– Hanwha har helt klart store planer for REC
En melding fra ny storeier sender REC-aksjen opp på en blodrød Oslo Børs. Aksjen kunne ha steget mer, ifølge Jonas Fremming i SpareBank 1 Markets.

Sørkoreanske Hanwha Solutions har tatt jafs etter jafs i REC Silicon. Etter å ha investert 2,8 milliarder kroner i to omganger, sist med kjøpet av Kjell Inge Røkkes Aker-eierandel, vil Hanwha bli den største aksjonæren i solselskapet med over en eierandel på én tredjedel.

På en ellers blodrød børsdag mandag holder REC Silicon-aksjen seg i positivt terreng. Grunnen er en løypemelding til RECs aksjonærer fra Hanwha i forkant av den planlagte ekstraordinære generalforsamlingen som avholdes 2. mai.

Hovedbudskapet fra Hanwha er at de gjør alt de kan for å få åpnet RECs silisiumfabrikk i Moses Lake i Washington i 2023.

Analytiker Jonas Fremming i SpareBank 1 Markets mener det er helt på sin plass at REC-aksjen får en opptur etter fredagens melding.

– REC ser ut til å gjøre det litt bedre enn resten av markedet i dag, og det er nok fair, sier han til Finansavisen.

– Hadde REC-aksjen steget mer om ikke markedet generelt var svakt?

– Det kan man nok si med tanke på at mesteparten er rødt i dag, men det viktigste er operasjonell utvikling, og få på plass value added i Moses Lake-åpning.

Gjenåpning av Moses Lake

Fremming har en kjøpsanbefaling og kursmål 17 kroner i REC Silicon. Han mener meldingen fra Hanwha ikke «er noen bombe», men at det er marginalt positivt at Hanwha illustrerer at de har mål med eierposten sin.

– Kanskje kan vi se en fremtid hvor REC er tydeligere i kommunikasjonen sin til markedet - det har blitt etterlyst i mange år. Hanwha virker selvsagt fokusert på å gjenåpne Moses lake, og det er jo noe som alle venter på, sier han.

Moses Lake har vært stengt ned siden sommeren 2019, som følge av handelskrigen mellom USA og Kina. Flere ting peker mot at en gjenåpning er innenfor rekkevidde.

– For det første er det fortsatt politisk støtte for å få gjennom SEMA, en lovgivning som intensiverer investeringer i amerikansk solindustri. I tillegg er etterspørselen for polysilisum god, prisene er høyere enn på mange år og dagens energisituasjon viser også hvor viktig energisikkerhet er, sier Fremming.

Vil investere

Fremming mener det i tillegg er spennende å se hva slags andre investeringsbeslutninger som kan gjøres for REC sin del.

– Vi vet at det kan være aktuelt å investere i mer kapasitet i Butte (fabrikk for silangass i Montana red.anm). I tillegg så kan det være aktuelt å investere i forsyning av silangass, sier han.

Analytikeren tror også at Hanwha kommer til å investere mer i forskjellige ledd i industrien, noe som støtter RECs mulighet til en reaktivering av Moses Lake.

– En velfungerende verdikjede er svært viktig for investeringscaset i REC, sier Fremming.

Tror ikke på storkjøp

Hanwha kalte kjøpet av Akers eierandel i REC Silicon for en strategisk investering, men det har blitt spekulert i at et kjøp av hele selskapet er på trappene.

Først og fremst tolker Fremming meldingen fra Hanwha som at sørkoreanerne ønsker å betrygge resterende aksjonærer og til dels presentere det nye styret og deres mål med investeringen i REC.

Hanwha har allerede satt sine spor i REC-styret. 11. april foreslo koreanerne at Koo Yung Lee velges som styreleder i REC, mens Maeng Yoon Kim, Renate Oberhoffer-Fritz og Heike Heiligtag ble foreslått valgt som styremedlemmer.

– Vi tror helt klart at Hanwha har store planer for REC, hovedsakelig på grunn av at REC blir en viktig brikke for Hanwhas operasjonelle virksomhet i Q CELLS. Den aktive styreplassen er et godt tegn og viser at de satser på å utvikle det operasjonelle i REC, sier Fremming.

– Tror du Hanwha rigger seg for et kjøp av resterende aksjer i Rec?

– Vi har fått med oss at flere har diskutert dette. Vi tror ikke de er interessert i å kjøpe resterende aksjer på dette tidspunktet. Dagens eierpost er nok for å sikre tilgang på RECs polysilisium i tillegg til å kunne ta en aktiv del av utviklingen mot en gjenåpning av Moses Lake."

https://finansavisen.no/nyheter/industri/2022/04/25/7855017/hanwha-har-helt-klart-store-planer-for-rec?internal_source=sistenytt
manman01
25.04.2022 kl 15:48 8964

Tak Sa2ri (:
Sa2ri
25.04.2022 kl 15:51 8948

Jonas Fremming i SB1M har vært litt lunken til RECSI og har pt. det laveste kursmålet av analytikerne med 17,-. Han har ikke vårt så veldig positiv til en åpning av ML før SEMA var på plass, men det ser ut fra artikkelen i FA at han er i ferd med å endre syn. Dette er veldig positivt dersom det skjer, for da kan man vel forvente en analyse om ikke alt for lenge som kanskje har et noe mer positivt utgangspunkt.
Slettet bruker
25.04.2022 kl 16:20 8886

Takk for å dele. Interessant at de mest negative (SB1M) dreier sitt syn i mer positiv retning. Fremming har jo helt rett at en melding som endelig bekrefter åpning og når er viktig. Han peker også på at Hanwha i sin melding også nevner investeringsmuligheter for REC... da er det vel flere muligheter man kan tenke seg, ytterligere kapasitetbygging i Butte, økt polykapasitet i ML, kontrakter med anodeprodusenter samt et JV for det "missing link" i den amerikanske verdikjeden - wafer/ingot. Eller er det noe vi ikke har tenkt på som kan komme som en overraskelse? Vi har jo fortsatt svevende hva som skal etableres i nabobygget samt hva REC har planlagt for tomtearealet de vil kjøpe. Man kan vel i tillegg også nevne at den regnsakapsmessige verdsettingen av Yulin til null også med tid og stunder kan bli en positiv overraskelse. I tillegg har jo det meste ordnet seg for REC med tanke på skattekrav det siste året og delstaten har iogså skreddersydd tiltak for at vi får en oppstart i ML og så får man tro at man på federalt nivå blir i stand til å få igjennom av det de har lovet. Endelig har jo voldtekten av Ukraina samt FN's siste klimarapport bare understreket hvor essentielt satsning på fornybart er "dømt" til å bli i geopolitiske- og klimamessige perspektiv, og hvor det ser ut som at RECs produkter forblir i uoverskuelig framtid på et høyt nivå. Inflasjon og stigende renter gjør det heller ikke enklere for nye konkurrenter å etablere seg.

Man kan vel vanskelig konkludere annet enn at dette ser mildt sagt lovende ut.
Redigert 25.04.2022 kl 16:22 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
25.04.2022 kl 16:31 8820

"Eller er det noe vi ikke har tenkt på som kan komme som en overraskelse?"

Minner i denne forbindelse om "Project Riser" som er en spiller oppi dette som vi ikke vet så mye om enda. Alle holder kortene tett til brystet vedrørende dette, og det kan fort være en "sak" på nabotomten til RECSI som vi vet er i spill. Hva som eventuelt etableres som en del av Project Riser, se det må vi dessverre vente på så fremt ikke noe greier å grave opp noe mer info om dette.
Redigert 25.04.2022 kl 16:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.04.2022 kl 16:45 8709

Akkurat, og dette begrepet "Project Riser" henspiller vel nettopp på delstatens ordning for å gi skattefordeler for nyetableringer i ML som skal understøtte gjenåpningen av REC i ML. At dette har noe med nabotomten å gjøre er meget sannsynlig siden en samlokalisering med REC ikke bare er fordelaktig - men for anodeprodusenter en betingelse dersom man skal tro det TT uttalte ved flere anledninger.

(ingen som kjenner en taxisjåfør i ML? de vet jo det meste :) )
Redigert 25.04.2022 kl 16:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.04.2022 kl 17:34 8466

Samlokaliserg er viktig ja. Det skal bygges rør mellom selger (REC) og kjøper (G14, kanskje flere). Så jo kortere avstand jo bedre, vil man tro.
Slettet bruker
25.04.2022 kl 18:44 8107

En ganske vill spekulasjon: Project Riser KAN også ha med luftfart å gjøre, for eksempel Amprius batterier til flyindustrien.

https://www.prnewswire.com/news-releases/amprius-technologies-ships-first-commercially-available-450-whkg-1150-whl-batteries-301476975.html

Vi diskuterte for et par år siden i gamle REC-forumet om hvorvidt Amprius burde være interessert i tomta: https://finansavisen.no/forum/thread/112044/view
Redigert 25.04.2022 kl 18:47 Du må logge inn for å svare
Stabukk
25.04.2022 kl 18:45 8114

Ser veldig lovande ut! Må legga meg flat og vedgå at oppgangen i dag blei vesentlig bedre enn eg hadde forventa. Omsetning og det tekniske ser vel bra ut, så resten av veka blir spennande. Korrigeringa på børsane bør vel også vera unnagjort i løpet av to-tre dagar?
janda
25.04.2022 kl 18:47 8101

Usikker på om noen har postet dette tidligere, men fant en interessant definisjon på prosjekt Riser, der står det jo at "en seksjon av rør eller rørledning som strekker seg fra det nedre nivået ( råstoff fra REC?) til det øvre nivået. ( ferdigprodukt på nabotomta?)" Mulig jeg er helt på jordet men synes det virker logisk med all info som er gravet frem av andre på forumet.

https://www.theprojectdefinition.com/riser/
Slettet bruker
25.04.2022 kl 19:18 8567

Hvem var det som sendte Mail?
Den kan i alle fall korrigere meg:
Tror svaret var noe som ca 4 uker isj, og det leste jeg for 2-3 uker siden.

Så snart/

(Tipper det har sammenheng med Hanwha, så kanskje etter nytt styret er på plass neste uke er et godt bet)
Sa2ri
25.04.2022 kl 20:05 8464

Interessant vinkling. Ser at de har en fabrikk i gang allerede i Fairmont (CA), men at de er på jakt etter en ny tomt som de har planer om å annonsere i løpet av 2022:

"The newest product release from Amprius, which has been in commercial manufacturing since 2018 at its Fremont, CA facility, represents another proof point in the company's unique ability to deliver breakthrough performance that enables optimal business cases for its customers. To support surging demand, Amprius Technologies, Inc. has embarked on constructing its first high volume manufacturing facility located in the United States. A mass production site will be selected in the first quarter of 2022."
Sa2ri
25.04.2022 kl 20:08 8486

Ser fra en gammel tråd at brukeren InForTheWin har nevnt tre prosjekter som en del av spekulasjoner/funn som er gjort - ett av disse har vel vært nevnt for ikke alt for lenge siden mener jeg å huske - og disse er:

Project North
Project Riser
Project Falcon
Sa2ri
25.04.2022 kl 20:23 8521

Mulig det var SørlieInvest da han har sendt minst en e-post til lokalavisen i ML, men finner ikke den aktuelle posten akkurat nå.
Slettet bruker
25.04.2022 kl 20:56 8270

Nå er jo Hanwha faktisk eiere av delefabrikk til fly og da, de har jo vanvittige ambisjoner.
Slettet bruker
25.04.2022 kl 21:25 8199

Dvs senest 9/5… da er det 40 dager ..,

Redigert 25.04.2022 kl 21:25 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
26.04.2022 kl 07:09 7759

" Manchin meets with bipartisan group on climate change
by Rachel Frazin - 04/25/22 8:27 PM ET

Sen. Joe Manchin (D-W.Va.), the Senate’s key swing vote, met with lawmakers from across the ideological spectrum Monday evening as part of a new push for bipartisan climate change legislation.

Manchin spokesperson Sam Runyon told The Hill via email that the meeting was “an effort to gauge bipartisan interest in a path forward that addressed our nation’s climate and energy security needs head on.”

The meeting was first reported by NBC News, which said that Manchin and Sen. Lisa Murkowski (R-Alaska) organized the meeting.

Murkowski spokesperson Hannah Ray described the meeting as “a high-level discussion on energy and climate” in an email to The Hill.

A source familiar confirmed to The Hill that the other attendees were Rep. Ro Khanna (D-Calif) and Sens. Kevin Cramer (R-N.D.), Brian Schatz (D-Hawaii), Tom Carper (D-Del.), Mark Warner (D-Va.), Mark Kelly (D-Ariz.) and John Hickenlooper (D-Colo.)

The source said that there have been additional Republicans involved.

The meeting comes after Manchin in December effectively killed a massive bill that would have advanced the Biden administration’s climate and social spending agenda by announcing that he would not support it.

In the months since, he has expressed support for some of that legislation’s climate provisions, particularly its clean energy tax credits.

Democrats have been expected to try to negotiate a slimmed-down bill that advances their agenda through a process called budget reconciliation that requires only 50 votes to pass.

A source told The Hill that the latest meeting doesn’t mean Manchin won’t also support a reconciliation measure and that the matters are separate."

https://thehill.com/policy/energy-environment/3463163-manchin-meets-with-bipartisan-group-on-climate-change/
Sa2ri
26.04.2022 kl 08:54 7464

"Manchin Explores Possibility of Energy, Climate Package With GOP
Ari Natter and Steven T. Dennis, Bloomberg News

(Bloomberg) -- Democratic Senator Joe Manchin is exploring an energy and climate package aimed at winning enough Republican support to skirt the partisan budget reconciliation process that has held hostage hundreds of billions of dollars in potential spending on related priorities.

“If I can find something bipartisan, we don’t need reconciliation,” Manchin, of West Virginia, said in an interview on Monday.

A bipartisan energy package, like the infrastructure bill passed last year, could undercut the broader Democratic agenda but give President Joe Biden an election-year victory on an issue voters care about.

Manchin met with other senators from both parties Monday to “gauge bipartisan interest in a path forward that addresses our nation’s climate and energy security needs head on,” said his spokeswoman, Sam Runyon."

https://www.bnnbloomberg.ca/manchin-explores-possibility-of-energy-climate-package-with-gop-1.1756852