RECSI – hva vet vi og hva skjer videre?

Sa2ri
RECSI 24.03.2022 kl 21:31 196806

Etter at RECSI annonserte at Hanwha Solutions (HS), sammen med Hanwha Corporation (HC) skal kjøpe AKH sin aksjepost (70.104.276 aksjer) vil disse to selskapene (HS/HC) sitte med 140.208.552 aksjer. Selskapet har totalt 420,625,659 aksjer etter siste kapitalutvidelse (19. januar 2022). Godkjenningen fra myndighetene i USA er kun en proforma sak slik det var sist gang.

Mange trodde, meg inkludert, at denne transaksjonen resulterte i at HS/HC fikk negativ kontroll og at dette derfor utløste buplikt (meldingen fra TDN/Oslo Børs var ikke helt krystallklar kan man trygt si) – det gjorde det ikke da HS/HC mangler 1 fattig aksje på et slikt scenarie (budplikt). Dårlig av meg å ikke sjekke dette spesielt, noe jeg burde ha gjort når RECSI gjorde den rettede emisjonen mot HS i slutten av 2021. Dette er en av grunnene til at markedet ikke tar bølgen og kjøper aksjer med begge hender pga. denne transaksjonen.

Så er det en del andre faktorer – kjente og bekreftede, men også «kjente» og ikke bekreftede – som (potensielt kan) påvirker veien videre. En del av disse ser det ikke ut til at markedet ønsker å forholde seg til, eller ikke mener at vil bli en realitet. Hva er det så vi vet som er bekreftet, og hva er det vi «vet» (har gravd frem) som ikke er bekreftet, men som har stor sannsynlighet og/eller mulig påvirkning på kursen dersom (når) de blir en realitet?

At HS/HC har en plan med sin investering, er nok alle enige i – de kjøper ikke aksjer for ca. 350 MUSD uten å ha en plan. Hva denne planen er – se det er det litt verre å vite/si så mye om. Litt har vi fått vite via prosessen knyttet til SB 5849, og da spesielt i forbindelse med de høringene som er holdt. Representanten for DOC var eksempelvis ganske klar på at de «jobbet med en konkret sak og da etableringen av en større panelprodusent». Som en del av dette er det argumentert at det vil bli etablert 1500 nye jobber, og ca.5000 nye indirekte jobber i Moses Lake området. Dette er også langt på vei bekreftet av lokale aktører/myndigheter, og har der fått kallenavnet «Project Riser».

«Hannover said the new legislation would benefit “Project Riser,” the code name for a major new investment officials with the Port and the Grant County Economic Development Council have been focusing on for the last few months. While he gave no details on “Project Riser,” in an email to the Columbia Basin Herald, Hannover did refer to it as “a new solar manufacturing facility.”»

https://columbiabasinherald.com/news/2022/mar/23/bill-passage-sets-stage-local-silicon-manufacturin/

Hva «Project Riser» inneholder rent konkret kan man bare spekulere i akkurat nå. HS er derimot (etter min mening) en av aktørene, en annen kan være Group14. Hvorvidt det settes opp et JV som en del av dette, og da med enda flere aktører, se det kan også være en mulighet. Tiden vil vise hva dette blir og hvordan det vil påvirke RECSI, men at det underbygger caset er det liten tvil om. Dette er ikke et ML2 (tror jeg) som enkelte spekulerer i.

Minner i denne forbindelse om det som er gravd frem vedrørende REC sine planer for ekspansjon (på agendaen i Moses Lake sitt kommunestyre) som vi i dag fikk bekreftet av lokalavisen:

«In a letter to the Moses Lake City Council sent Monday, Sutton wrote that REC has acquired “new investors and partners seeking to build out manufacturing for the solar supply chain in the United States,” and is looking “at building co-located manufacturing sites” on REC property.»

https://columbiabasinherald.com/news/2022/mar/24/rec-asks-annexation/

Litt merkelig at selskapet selv ikke har kommentert noe av dette til markedet, spesielt på siste kvartalspresentasjon. At de har planer om å bruke tomten de eide tidligere når de nå ser ut til å kjøpe denne tilbake for å ekspandere, er svært interessant og med all sannsynlighet en del av «Project Riser».

HS sin «plan» har derimot lenge vært kjent og kommunisert til markedet – de ønsker å starte ML raskt i form av en «jump start». Hvorvidt det har vært uenighet internt i styret i RECSI vedrørende timingen på dette (oppstart av ML) er en hypotese som kan se ut til å underbygge at HS kjøpte AKH sin aksjepost og med det tar større kontroll på denne prosessen.

At SB 5849 ble vedtatt og lå til signering er en annen faktor da dette gir forutsigbarhet for de som skal investere i området. Denne er nå signert og blir lov fra og med 1. juli 2022 (https://app.leg.wa.gov/billsummary?BillNumber=5849&Year=2021&Initiative=false). At ML blir startet opp igjen ser det nå ut til å være liten tvil om – hvilket omfang er det litt mer problematisk å anslå, men 50% kan være den mest sannsynlige basert på SB 5849 og uten SEMA på plass.

SEMA er derimot «i bevegelse» igjen og da mye på grunn av krigen i Ukraina. Denne delen av BBB vil med all sannsynlighet bli vedtatt og iverksatt i løpet av våren. Med denne vil RECSI og HS ha grunnlag for ytterligere investeringer for å etablere en solarkjede i USA:
https://www.hanwhasolutions.com/ko/cs/news/view?idx=636&ref=%2Fko%2Fcs%2Fnews%2Flist

Etter at SB 5849 nå er signert kan det ramle inn meldinger om både det ene og det andre – hvilken dag som helst. Det første som med all sannsynlighet kommer er melding om EGF. Hvorfor det er så viktig for HS å velge nytt syre før ordinær GF er noe man også kan spekulere i da det ikke er så lenge til GF (11. mai). Jeg tipper det vil komme positive meldinger ganske raskt etter EGF, og da med all sannsynlighet melding om ny og permanent CEO, samt åpning av ML.

Dette innlegget ble lengre enn først tenkt, men det kan godt hende jeg også har glemt en masse – fyll derfor gjerne på dersom du/dere har mer å komme med som kan være nyttig å samle i denne tråden. Håper vi kan holde oss til saken og ikke utvide også denne tråden til personangrep og annet usaklig tull.
Redigert 20.09.2023 kl 07:13 Du må logge inn for å svare
Intravenøsiu
21.07.2022 kl 21:16 12117

Nå må du rett slett slutte å tulle, les lenken du postet, det var ikke wafer men semiconductor chip produksjon, dette er etter produksjon av wafer, og omhandler
viderebehandling av oppkuttede deler av wafer som blandt belegges med silisium ved hjelp av CVD av silangass.

Wafer produksjon i denne sammenheng innebærer smelting av polysilisium i en krystalltrekker samt kutting med wirkutter og videre polering.

Dette er to forskjellige fabrikker, og du baserer spekulasjoner på manglende kunnskap.

Slettet bruker
21.07.2022 kl 21:18 12288

Ja, fra tid til annen så popper det opp med nick, noen gjengangere har vi, som spiller mor Teresa og skal redde oss fra denne Rec aksjen. Interresant å se hvor mye energi og tid de legger ned i å skulle redde småsparere fra å tape penger. Og ingen av dem har noen gang skjult agenda🤦‍♂️
Intravenøsiu
21.07.2022 kl 21:18 12295

I tillegg beviser lenken min at denne fabrikken bygges.

Jeg har begynt å kjenne igjen metodene dine Nemi, du benytter jo ikke hundrevis av timer årlig på å sette deg inn diverse dokumenter fra Moses lake osv for ingenting.

Poenget med dine poster er å henvende deg til det underbevisste hos de som leser, nybegynnere.

Du vet at sikkert 3 av 10 ikke gidder å lese tekniske motsvar, derfor maler du på med direkte desinformasjon.
nemi's
21.07.2022 kl 22:15 12181

Ja, du har helt rett ang. semiconductor wafer chips. So what? Alle vet det. GW-semi.com produserer både chips og semiconductor wafer, og vil profitere på større etterspørsel etter sine US-made chips, og sin wafer, men heretter også med føderal støtte for US-chips'ene. Akkurat som REC nå blir berettiget til føderal støtte takket være semiconductor bill, når den er signert av Biden. Fordi REC produserer polysil i Butte som brukes til å produsere semiconductor wafer, i US vel og merke.

Jeg refererte en artikkel som forklarte investeringsvilje med eller uten semiconductor bill. Artikkelen forklarer jo dette greit, og bakgrunn for bill sikkerhetsaspektet i forhold til kinesiske produsenter. Men likevel ble signert bill i 2022 redusert av senatet til å utgjøre lusne 20% av opprinnelig bill fra 2021.

Det foreligger ingen solar bill til som skal signeres av Biden, og som fremtidige solar wafer-produsenter i US vil kunne få ulike former for støtte fra. Men som derimot GlobalWafer vil kunne få (enda mer av) hvis de investerer i også en fabrikk for semiconductor wafer fremstilling i US.

Flere av dere synes å tro at Hanwha og REC skal produsere solar wafer i ML, fordi REC har en søknad om å få omdisponere et areal i ML til ingot- og waferproduksjon. Dere må lese dere opp på hvem som driver med denne type PV-teknologi. De ønsker seg helt sikkert en bill, de også, for ev. å investere i US og ML. Men både Manchin og semiconductor produsentene kan bekrefte at det føderale myndigheter ikke har penger til alt og alle.

Jeg synes du skriver bare uinteressant tull. Og om ingenting, egentlig.


Intravenøsiu
21.07.2022 kl 22:25 12159

Her i teskje form, som du elsker å fremtvinge for å skape nødvendig distraksjon for å skaffe seg et konstruktivt bilde av hva som skjer:

"semiconductor plant"

er det artikkelen omhandler, jeg gidder ikke en tullete diskusjon, her masse lesestoff fra wikipedia:

https://en.wikipedia.org/wiki/Semiconductor_fabrication_plantRedigert 21.07.2022 kl 22:25 Du må logge inn for å svare
Intravenøsiu
21.07.2022 kl 22:27 12232

Forøvrig er det besluttet en investering på 500 milliarder kroner https://www.cnbc.com/2022/07/20/chips-act-vote-senate-advances-semiconductor-bill.html , første skippertak på lang tid innen bransjen.

Dette sikrer hjemmemarked for Butte fabrikken til Rec silicon

edit, link postet av Nemi: https://techstory.in/chip-makers-are-refusing-to-build-new-semiconductor-plants-in-the-u-s/

nærmest et politik utspill fra Chip produsent

Link av nyere dato som bekrefter at de bygger fabrikken som de hintet de ikke ville bygge i den andre artikkelen med mindre de fikk fortgang i politiske prosesser:

https://www.thomasnet.com/insights/semiconductor-technology-company-to-create-1-500-jobs-in-texas-with-expansion/

Fabrikken til 50 milliarder bygges, her vil det trengs silangass levert på tank fra Butte
Redigert 21.07.2022 kl 22:39 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
28.07.2022 kl 08:24 11533

Da viser det seg at det å ikke erklære klima "emergency" var et taktisk grep da Manchin nå er "ombord" og støtter en klimapakke (takk til fattigstakkar og Mr_Frigthened som delte denne nyheten først):

"Senate Majority Leader Charles Schumer (D-N.Y.) and centrist Sen. Joe Manchin (D-W.Va.) on Wednesday said they had struck a climate, health and tax package deal — weeks after Manchin seemingly had scuttled any chance of an agreement because of his worries over inflation.

The new package is a fraction of the more than $3 trillion deal once envisioned by liberal Democrats, but it still could give the party a big win ahead of midterm elections where House and Senate majorities are on the line.

The deal will be part of the budget reconciliation package that Senate Democrats plan to bring to the floor next week and pass on a party-line vote, circumventing a Republican filibuster under special Senate rules.

It would invest $369 billion in energy-focused climate programs over the next 10 years and $300 billion to reduce the deficit. It would be added to legislation to lower prescription drug prices and extend expiring health care subsidies.

“After many months of negotiations, we have finalized legislative text that will invest approximately $300 billion in deficit reduction and $369.75 billion in energy security and climate change programs over the next ten years,” Schumer and Manchin announced in a joint statement. “The investments will be fully paid for by closing tax loopholes on wealthy individuals and corporations.”

Manchin had come under a storm of criticism from Democrats after saying he could not agree to climate provisions because of his concerns over inflation. Democrats despaired that the party was missing an opportunity to take action at a time when the party held the White House and majorities in both chambers.

In their joint statement, Schumer and Manchin said the agreement will reduce emissions by roughly 40 percent by 2030.

It would raise $739 billion in new revenue through a variety of proposals, according to a one-page summary provided by the negotiators: $313 billion through a 15-percent corporate minimum tax, $288 billion from empowering Medicare to negotiate lower drug prices, $124 billion from strong IRS enforcement of tax law and $14 billion from closing the carried interest loophole for money managers."

https://thehill.com/homenews/senate/3576965-manchin-schumer-announce-slimmed-down-670-billion-deal/
Sa2ri
28.07.2022 kl 08:40 11914

"Senate Majority Leader Charles Schumer (D-N.Y.) and Sen. Joe Manchin (D-W.Va.) have agreed to spend billions of dollars to accelerate the production of electric vehicles, solar panels, wind turbines and to provide other incentives to bolster the clean-energy economy.

Schumer announced the details of a $369 billion energy-and-climate deal Wednesday, which Democrats plan to include in a budget reconciliation package scheduled for the floor next week.

Lawmakers estimate it will reduce U.S. carbon emissions by roughly 40 percent by 2030, putting the nation closer to meeting President Biden’s pledge of reducing carbon emissions by 50 percent by 2030, compared to 2005 levels.

https://thehill.com/homenews/3577308-schumer-manchin-agree-on-billions-of-dollars-for-electric-vehicles-solar-panels-and-other-clean-energy-priorities/
Redigert 04.08.2022 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.07.2022 kl 08:43 12084

Vi nevnte jo for akkurat én ube siden på denne tråden at Biden kunne gi Manchin en siste mulighet. Dette burde også gi dama fra Arizona signaler nok til å ikke finne på noe tull nå.
Slettet bruker
28.07.2022 kl 08:50 12263

https://www.democrats.senate.gov/imo/media/doc/inflation_reduction_act_of_2022.pdf

Imponerende at Manchin snudde på en uke. Selv om jeg håpet på det, så hadde jeg egentlig gitt opp på han og satset mer på Biden. Dokumentet ovenfor er fint å lese. Dette er pakken vi har ventet på.
MorganKane
28.07.2022 kl 08:58 12450

Helt fantastisk. Dette står blant annet om "credits";

‘...ii) the capacity of such cell (ex- pressed on a per direct current watt basis), ‘‘(B) in the case of a photovoltaic wafer, $12 per square meter, ‘(C) in the case of solar grade polysilicon, $3 per kilogram...."


Edit: Jeg har sagt at alt under 20 er penger på gata. Hvis dette går igjennom, som det nå ser ut til å gjøre, heves penger på gata påstanden til 30. Hold på aksjene, øk på dipper (for små dipper kommer fortsatt til å komme fremover).
Redigert 28.07.2022 kl 09:01 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
28.07.2022 kl 16:28 12299

Dette (som du skriver over) er bekreftet i amendmentet (side 416) som man finner her: https://www.democrats.senate.gov/imo/media/doc/inflation_reduction_act_of_2022.pdf
Redigert 28.07.2022 kl 16:29 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
31.07.2022 kl 17:50 11863

"Manchin to Sinema: Believe in this bill
All eyes have now turned to the Arizona Democrat to see if she will support the legislation agreed to last week."

https://www.politico.com/news/2022/07/31/manchin-sinema-senate-bill-00048826?fbclid=IwAR116TY3jZzJMJJn4NnF2a0NmwXVNdNIVoWfSzv_a9k5JRqw52l3nN3V5UE

Ser ellers at kvaliteten på diskusjonen på RECSI-trådene når nye nivåer, og da ikke i positiv forstand.
Sa2ri
01.08.2022 kl 20:19 11146

"Sen. Joe Manchin (D-W.Va.) says he will talk to fellow centrist Sen. Kyrsten Sinema (D-Ariz.) about supporting a broad tax reform and climate bill he’s negotiated with Senate Majority Leader Charles Schumer (D-N.Y.) that would reduce carbon emissions by 40 percent by 2030.

Sinema has kept silent about whether she will support the deal, which needs the votes of all 50 members of the Senate Democratic caucus to pass.

The Arizona senator expressed opposition last year to closing the carried interest tax loophole for asset managers, something that Manchin insisted be part of the deal.

Manchin said he didn’t keep Sinema in the loop during his talks with Schumer because he didn’t know if a deal was possible, but he said he plans to speak with her Monday afternoon, when the Senate is scheduled to vote on a judicial nominee to Virginia’s eastern district court.

“I’m sure we’ll get a chance to speak today because she usually comes in [on Monday], and we’ll speak on the floor,” he told reporters.

Manchin said last week that he was “adamant” about keeping a proposal to close the carried interest loophole, which lets money managers pay a capital gains tax rate on the income they earn from profitable investments.

Sinema’s staff said the senator is reviewing the legislation."

https://thehill.com/homenews/senate/3582838-manchin-will-talk-to-sinema-about-supporting-climate-tax-deal/
Origo
01.08.2022 kl 21:21 10884

Da er en REPUBLIKANSK senator «satt ut av spill» med Covid 19. https://thehill.com/homenews/senate/3582810-cornyn-tests-positive-for-covid-19/

Med andre ord 1 senator fra hvert parti ute med covid, da har vi 49-49 og flertall med dobbeltstemmen til visepresidenten. Hvis da Sinema lander på riktig standpunkt.
Sa2ri
03.08.2022 kl 19:34 10125

Merkelig det som skjer på forumet nå - denne tråden er løftet av noen, og har samtidig blitt redusert med minst 15 innlegg. Ser også at andre gamle REC/RECSI-tråder har havnet på toppen av listen som viser oversikten over trådene som er lagt ut. Dersom det er admin som "rydder opp" hadde det vært veldig greit med en forklaring på hva som eventuelt er årsaken til dette.
Sa2ri
04.08.2022 kl 10:54 9803

"Kyrsten Sinema is seeking a couple changes to Democrats' climate, health care and tax bill, according to multiple people familiar with the matter.

The Arizona Democrat, who has not weighed in on whether she will vote for the legislation, wants to nix language narrowing the so-called carried interest loophole, which would change the way some investment income is taxed. Cutting that provision would ax $14 billion of the bill's $739 billion in projected revenue.

Sinema also wants an add. She'd like roughly $5 billion in drought resiliency funding added to the legislation, a key ask for Arizona given the state's problems with water supply. A Sinema spokesperson declined to comment.

Will Dems go for it? There's no word yet from Democratic leaders but this is a relatively modest ask in the grand scheme of the legislation. Still, Senate Majority Leader Chuck Schumer said narrowing carried interest was included at the behest of Manchin, who said it would make the tax code more fair."

https://www.politico.com/minutes/congress/08-3-2022/sinemas-ask/

https://www.politico.com/news/2022/08/02/dems-sinema-manchin-bill-00049269
Redigert 04.08.2022 kl 10:55 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
04.08.2022 kl 13:27 9386

Sa2ri skrev Innlegget er slettet
Oppdatering fra The Hill nå (og til admin - dette er et utdrag av morgenrapporten på nevnte nettsted):

"According to multiple reports, the Arizona senator’s ask includes dropping a provision in the bill that would roll back the carried interest loophole, a move that would alter how some investment income is taxed. Eliminating it would reduce the measure’s projected revenue by $14 billion, which undermines what Democrats would like to spend while also touting deficit reduction. Sinema also wants to add $5 billion in drought funding because Arizona routinely has water supply issues (Politico).

The senator, who has said nothing publicly while her staff says she’s reviewing the plan, also hinted that she has questions about the legislation’s proposed 15 percent minimum tax on corporations. During a call on Wednesday with business groups, she asked if that provision is “written in a way that’s bad” (CNN).

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-03/sinema-seeks-to-retain-private-equity-break-curb-corporate-tax#xj4y7vzkg

https://www.nytimes.com/2022/08/03/us/politics/sinema-climate-deal-manchin.html

https://www.politico.com/news/2022/08/03/democrat-party-line-bill-changes-00049626

Sinema’s reluctance to raise taxes through carried interest, which is a share of profits earned by general partners of private equity, venture capital and hedge funds, would be the latest blow to President Biden and top Democrats who propose requiring wealthy Americans and corporations to pay higher taxes."

https://thehill.com/homenews/morning-report/3587544-the-hills-morning-report-sinemas-ask-rep-walorski-dies-in-crash/
Redigert 04.08.2022 kl 13:29 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
05.08.2022 kl 10:04 8705

Da ser det ut til at siste hinder for å få BBB/SEMA-pakken i boks er et faktum:

"Sen. Kyrsten Sinema (D-Ariz.) announced Thursday evening that she has reached a deal with Senate Majority Leader Charles Schumer (D-N.Y.) that could pave the way for Democrats to pass their budget reconciliation package.

The deal would remove a provision closing the so-called carried interest loophole from the package announced last week by Schumer and Sen. Joe Manchin (D-W.Va.).

Sinema said she and Schumer have also reached agreement on protecting manufacturing from the impact of a proposed 15 percent corporate minimum tax, which business leaders in Arizona warned would dampen economic growth."

Les resten av artikkelen her: https://thehill.com/homenews/senate/3588988-sinema-announces-deal-with-schumer-on-taxes-and-climate/
voff
05.08.2022 kl 10:09 8631

Vil rette en stor takk til Sa2ri .Alltid (iallefall nesten) gode innlegg. Takk
Slettet bruker
05.08.2022 kl 10:15 8551

Noen små potensielle hindringer kan fremdeles komme, i form av snubletråd-amendments fra Republikanerne. Men siden Sinema har sørget for å holde Carried interest-smutthullet åpent, er jeg optimistisk.

"There’s still more uncertainty to button up in those days. Democrats and Republicans will continue arguing into Friday about what can be included in the bill. But Sinema’s commitment to the package removes a major question mark ahead of an unlimited “vote-a-rama” on amendments.

The vote-a-rama is “going to start later than we imagine, it’s going to run longer than we would hope and it’s going to be more painful getting out of here than any of us have any reason to expect,” said Sen. Chris Coons (D-Del.).

The impending weekend session is a microcosm of the perpetual uncertainty hanging over the longest-running 50-50 Senate in history: Democrats need every single one of their side’s votes as the possibility of Covid-related absences hangs over the whip count, Republicans actually have some limited leverage, and the Senate’s nonpartisan referee rules maintain significant sway over their agenda.

The referee, formally known as the parliamentarian, will continue hearing arguments about whether the bill meets the chamber’s stringent rules for evading a filibuster. A ruling on prescription drugs could come as early as Friday, with the tax provisions coming later.

Democrats are seeking to ensure their legislation can enjoy the filibuster protections of the budget before making any move on the floor, according to a person familiar with the process. That timetable led Schumer to announce the expected Saturday motion to proceed with the bill."

https://mtech-imaging-usa.com/sinema-signs-onto-dems-party-line-bill-ahead-of-momentous-saturday-vote/
Sa2ri
05.08.2022 kl 10:26 8401

Slik det ser ut nå så er dette i boks, men selvfølgelig kan det komme noen uforutsette hindringer som gjør det litt vanskelig å få stemt dette gjennom. Jeg tror derimot at demokratene er svært interessert i å få dette på plass og at de derfor vil gjøre alt de kan for at alle deres senatorer er på plass og stemmer.

Det å sitte utenfor aksjen over helgen, dersom man tror dette går gjennom, er en dårlig ide (tror jeg) og det er p.t. lite som indikerer at dette ikke skal bli vedtatt. Hvilke amendment republikanerne kan komme med har jeg ikke helt klart for meg, men vi har jo sett langdryge avstemminger tidligere hvor enkelte har "argumentert" for sin sak i timesvis - håper vi ikke får en slik "farse" av en avstemming denne gangen.
MorganKane
05.08.2022 kl 10:38 8294

Er samlet demokratisk parti hindrer at dette drar ut i evigheter. Da er det ett sett bestemte regler som gjelder. Seinest mandag morgen vil dette bli slått igjennom.

Se følgende nettside; maxs 20 timer diskusjon

https://www.google.com/amp/s/thehill.com/homenews/senate/3588411-senate-sets-up-first-vote-saturday-on-schumer-manchin-deal/amp/


Edit: artikkelen er fra før sinema annonserte hun var ombord. Poenget er at artikkelen viser at republikanerne har ingen mulighet til å dra dette ut i evigheter hvis demokratene står samlet.
Redigert 05.08.2022 kl 10:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.08.2022 kl 10:51 8229

Jeg er helt enig, denne bør gå igjennom, og det er risikosport å sitte utenfor. Men jeg tenker altså på denne (selv om mye har skjedd siden 26. juli, og Republikanerne bør være mer fornøyd med pakken som den står i dag):

"We're going to try and walk through the amendment process. Get as many votes on amendments that make it more difficult for Democrats to be for it in the end," Senate Minority Whip John Thune told The Hill on Tuesday."

https://www.newsweek.com/republicans-plan-turn-democrats-against-inflation-act-1730605
Redigert 06.08.2022 kl 11:05 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
05.08.2022 kl 11:02 8163

Dette hadde jeg ikke lest, men det er jo slik vi er blitt vant til at de holder på "over there" - parti foran land - og det er dessverre svært destruktivt.

Dette, derimot, har jo endret seg nå og det er ikke gitt at taktikken republikanerne legger opp til får noe særlig gjennomslag nå når Sinema har annonsert sin støtte til pakken gitt enkelte endringer - det hadde hun ikke da artikkelen ble publisert:

"Democrats are attempting to go around the GOP filibuster by using the budget reconciliation process, but it will require everyone in the party to fall in line. And Arizona Senator Kyrsten Sinema, one of the Democratic Party's two swing votes, has yet to back the bill."

Det kan derfor godt tenkes at taktikken blir noe annerledes enn hva de ser ut til å ha lagt opp til - jeg tror i hvert fall at dette er en "seier" demokratene absolutt ønsker og vil gjøre alt for at går i boks, så får vi se hvilket taktikkeri begge sider kommer med når dette skal stemmes over. Sirkus blir det uansett.
Småplukker
05.08.2022 kl 11:06 8128

Demokratene vil selvsagt ha et møte med hele kollegiet av demokratiske senatorer, og gjøre det klinkende klart hvordan de skal forholde seg til de ulike forslagene som skal stikke kjepper i hjulene for pakken.
En ting det ikke skrives om er prosessen i kongressen, for det må vel gjennom der også? Ikke rare flertallet de har der, og en gjeng konservative demokrater har jo prøvd å lage krøll der tidligere i år.
MorganKane
05.08.2022 kl 11:14 8063

Enig Sa2ri.

Dette var taktikken hvis Sinema åpnet opp for dette. Nå har hun jo gått ut og sakt at hun er ombord. Dermed er ikke dette en mulighet lenger. Det eneste usikre er om de må forandre på detaljer siden "senatadvokaten" fortsatt ikkehar bekreftet at hele pakka ligger innenfor reconciliation regelverket. Men jeg er rimelig sikker på at demokratene har dette under kontroll.
Redigert 05.08.2022 kl 11:15 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
05.08.2022 kl 11:26 7991

De som har fulgt med har sikkert også sett bilder av Sinema som blir kurtisert av Mitch McConell og andre i senatet - hun virket ikke overvettes begeistret over disse fremstøtene. Jeg tror derfor de bommet med taktikken sin og de må derfor forsøke å blokkere for dette på annen måte.

Vi får håpe alle senatorene på demokratisk side kommer, om så i rullestol og/eller i en sykehusseng, slik at de kan avgi sin stemme.
Slettet bruker
05.08.2022 kl 12:02 7826

Ja, det samme tenker jeg. Tar bare ingen seier på forskudd denne gangen. ;-)
Sa2ri
05.08.2022 kl 15:13 7497

Fra The Hill sin morgenrapport:

"Senate Democrats likely sealed the fate of their $740 billion reconciliation bill when Sen. Kyrsten Sinema (D-Ariz.) late on Thursday announced a deal with leaders, handing President Biden and his agenda a massive (and elusive) victory (The Hill).

In a statement, Sinema said that the final bill will do away with a provision that would have nixed the carried interest loophole, which she has opposed throughout negotiations.

“We have agreed to remove the carried interest tax provision, protect advanced manufacturing, and boost our clean energy economy in the Senate’s budget reconciliation legislation,” Sinema said. “Subject to the Parliamentarian’s review, I’ll move forward” (The Hill).

The Arizona Democrat’s decision likely clears the way for the package to be passed in the coming days."

Les hele artikkelen her: https://thehill.com/homenews/morning-report/3589290-the-hills-morning-report-democrats-on-brink-of-budget-bill-win/
Sa2ri
06.08.2022 kl 18:12 6939

Slik det ser ut akkurat nå er vi i ferd med å etablere en OHS-formasjon som, dersom den slår til ved close over 21, har et target på ca. 27. Det lover godt for den kommende uken gitt at den reduserte/justerte BBB/SEMA-pakken vedtas i løpet av helgen.
Slettet bruker
06.08.2022 kl 19:00 6728

Det hadde smakt å endelig kunne etablere oss over 20.
MorganKane
07.08.2022 kl 13:15 5996

Spør du meg så er alt under 30 kroner penger på bakken hvis denne pakken blir gjort om til lov i slutten av neste uke.
Sa2ri
07.08.2022 kl 15:03 5669

Ikke uenig i det, men det tekniske bildet p.t. sier at target (ved et etablert brudd over 21) er ca 27. Når det er sagt så er jo ikke target der det nødvendigvis stopper - den kan godt gå mye høyere.

Det jeg er mest spent på nå er hvilke kursmål som kommer etter at pakken er formelt godtatt, hvilke forutsetninger de nå legger til grunn (med tanke på subsidiene som ligger i pakken, og etableringen av en solkjede i USA) - risikoen de har lagt til grunn for åpning av ML bør nå reduseres til tilnærmet null (0), hvilken avtale RECSI melder med HS (og eventuelle andre samarbeidspartnere - Project Riser eksempelvis), pluss det vi ikke har tenkt på enda - selskapet har kommet med overraskelser det siste året få trodde skulle komme.
Redigert 07.08.2022 kl 15:22 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
07.08.2022 kl 15:07 5646

«If the IRA is passed with solar manufacturing credits included, ingot and wafer processing could potentially start in Moses Lake. Washington State offers tax breaks to solar product manufacturers, and the governor has allocated $10 million for electrical infrastructure investment in REC’s area. REC stated in permitting documents that development of Project Riser could result in up to 2,500 jobs and $2 billion in construction costs.»

Fra en link postet av MorganKane på hans låste (og eminente) tråd: https://www.solarpowerworldonline.com/2022/08/rec-silicon-still-on-track-to-reopen-moses-lake-polysilicon-factory-in-2023/
Redigert 07.08.2022 kl 15:07 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
07.08.2022 kl 15:48 5402

«Senate Democrats are killing off amendments to their climate, tax and health bill as part of a marathon, around-the-clock series of votes known as a vote-a-rama that started after 11 p.m. Saturday night and will stretch toward midday Sunday.»

https://thehill.com/homenews/senate/3591358-senate-begins-vote-a-rama-expected-to-last-all-night/
Sa2ri
07.08.2022 kl 22:53 4573

"Senate Democrats have passed their sweeping tax, health care and climate change legislation after a marathon night of voting, with Vice President Harris casting the decisive vote to break a 50-50 deadlock and send the package to the House.

The long-awaited $740 billion bill would raise taxes on corporations, tackle climate change, lower prescription drug costs and reduce the deficit.

The bill was approved on Sunday afternoon after a full night and morning in which senators worked nonstop on the consideration of amendments to the legislation. Democrats generally stuck together to defeat GOP amendments that might have scuttled the bill.

A last-second hiccup occurred when Sen. Kyrsten Sinema (D-Ariz.) backed an amendment that extended a cap on on state and local tax (SALT) deductions that was a key feature of the 2017 Trump tax cut bill. It was seen as endangering the bill because the ceiling on the deduction hurts many households in blue states and districts.

Seven Democrats ended up backing the amendment offered by Sen. John Thune (R-S.D.), but any damage was undone by the immediate passage of another amendment that replaced the SALT cap extension with a different revenue stream.

As the vote on final passage took place, several Democrats offered hugs to Sinema, who had been involved in a number of negotiations over the bill in the last several days that some worried could topple the package."

Les hele artikkelen her: https://thehill.com/homenews/senate/3591443-senate-passes-sweeping-tax-climate-package-after-marathon-vote-harris-breaks-tie/
MorganKane
07.08.2022 kl 22:56 4544

Takk takk Sa2ri.

Hvis pakka går igjennom representantens hus i løpet av neste uke/helg, kan dette bli svært spennende fremover. Blir spennende å se hva sim kommer av oppdaterte analyser etterhvert.
Redigert 07.08.2022 kl 22:57 Du må logge inn for å svare
voff
07.08.2022 kl 23:18 4405

Nok en gang ,-TAKK. Så får Dof,Sioff,Etc bare holde på å synge fortidens sanger. Det er rett og slett over.