RECSI – hva vet vi og hva skjer videre?

Sa2ri
RECSI 24.03.2022 kl 21:31 193465

Etter at RECSI annonserte at Hanwha Solutions (HS), sammen med Hanwha Corporation (HC) skal kjøpe AKH sin aksjepost (70.104.276 aksjer) vil disse to selskapene (HS/HC) sitte med 140.208.552 aksjer. Selskapet har totalt 420,625,659 aksjer etter siste kapitalutvidelse (19. januar 2022). Godkjenningen fra myndighetene i USA er kun en proforma sak slik det var sist gang.

Mange trodde, meg inkludert, at denne transaksjonen resulterte i at HS/HC fikk negativ kontroll og at dette derfor utløste buplikt (meldingen fra TDN/Oslo Børs var ikke helt krystallklar kan man trygt si) – det gjorde det ikke da HS/HC mangler 1 fattig aksje på et slikt scenarie (budplikt). Dårlig av meg å ikke sjekke dette spesielt, noe jeg burde ha gjort når RECSI gjorde den rettede emisjonen mot HS i slutten av 2021. Dette er en av grunnene til at markedet ikke tar bølgen og kjøper aksjer med begge hender pga. denne transaksjonen.

Så er det en del andre faktorer – kjente og bekreftede, men også «kjente» og ikke bekreftede – som (potensielt kan) påvirker veien videre. En del av disse ser det ikke ut til at markedet ønsker å forholde seg til, eller ikke mener at vil bli en realitet. Hva er det så vi vet som er bekreftet, og hva er det vi «vet» (har gravd frem) som ikke er bekreftet, men som har stor sannsynlighet og/eller mulig påvirkning på kursen dersom (når) de blir en realitet?

At HS/HC har en plan med sin investering, er nok alle enige i – de kjøper ikke aksjer for ca. 350 MUSD uten å ha en plan. Hva denne planen er – se det er det litt verre å vite/si så mye om. Litt har vi fått vite via prosessen knyttet til SB 5849, og da spesielt i forbindelse med de høringene som er holdt. Representanten for DOC var eksempelvis ganske klar på at de «jobbet med en konkret sak og da etableringen av en større panelprodusent». Som en del av dette er det argumentert at det vil bli etablert 1500 nye jobber, og ca.5000 nye indirekte jobber i Moses Lake området. Dette er også langt på vei bekreftet av lokale aktører/myndigheter, og har der fått kallenavnet «Project Riser».

«Hannover said the new legislation would benefit “Project Riser,” the code name for a major new investment officials with the Port and the Grant County Economic Development Council have been focusing on for the last few months. While he gave no details on “Project Riser,” in an email to the Columbia Basin Herald, Hannover did refer to it as “a new solar manufacturing facility.”»

https://columbiabasinherald.com/news/2022/mar/23/bill-passage-sets-stage-local-silicon-manufacturin/

Hva «Project Riser» inneholder rent konkret kan man bare spekulere i akkurat nå. HS er derimot (etter min mening) en av aktørene, en annen kan være Group14. Hvorvidt det settes opp et JV som en del av dette, og da med enda flere aktører, se det kan også være en mulighet. Tiden vil vise hva dette blir og hvordan det vil påvirke RECSI, men at det underbygger caset er det liten tvil om. Dette er ikke et ML2 (tror jeg) som enkelte spekulerer i.

Minner i denne forbindelse om det som er gravd frem vedrørende REC sine planer for ekspansjon (på agendaen i Moses Lake sitt kommunestyre) som vi i dag fikk bekreftet av lokalavisen:

«In a letter to the Moses Lake City Council sent Monday, Sutton wrote that REC has acquired “new investors and partners seeking to build out manufacturing for the solar supply chain in the United States,” and is looking “at building co-located manufacturing sites” on REC property.»

https://columbiabasinherald.com/news/2022/mar/24/rec-asks-annexation/

Litt merkelig at selskapet selv ikke har kommentert noe av dette til markedet, spesielt på siste kvartalspresentasjon. At de har planer om å bruke tomten de eide tidligere når de nå ser ut til å kjøpe denne tilbake for å ekspandere, er svært interessant og med all sannsynlighet en del av «Project Riser».

HS sin «plan» har derimot lenge vært kjent og kommunisert til markedet – de ønsker å starte ML raskt i form av en «jump start». Hvorvidt det har vært uenighet internt i styret i RECSI vedrørende timingen på dette (oppstart av ML) er en hypotese som kan se ut til å underbygge at HS kjøpte AKH sin aksjepost og med det tar større kontroll på denne prosessen.

At SB 5849 ble vedtatt og lå til signering er en annen faktor da dette gir forutsigbarhet for de som skal investere i området. Denne er nå signert og blir lov fra og med 1. juli 2022 (https://app.leg.wa.gov/billsummary?BillNumber=5849&Year=2021&Initiative=false). At ML blir startet opp igjen ser det nå ut til å være liten tvil om – hvilket omfang er det litt mer problematisk å anslå, men 50% kan være den mest sannsynlige basert på SB 5849 og uten SEMA på plass.

SEMA er derimot «i bevegelse» igjen og da mye på grunn av krigen i Ukraina. Denne delen av BBB vil med all sannsynlighet bli vedtatt og iverksatt i løpet av våren. Med denne vil RECSI og HS ha grunnlag for ytterligere investeringer for å etablere en solarkjede i USA:
https://www.hanwhasolutions.com/ko/cs/news/view?idx=636&ref=%2Fko%2Fcs%2Fnews%2Flist

Etter at SB 5849 nå er signert kan det ramle inn meldinger om både det ene og det andre – hvilken dag som helst. Det første som med all sannsynlighet kommer er melding om EGF. Hvorfor det er så viktig for HS å velge nytt syre før ordinær GF er noe man også kan spekulere i da det ikke er så lenge til GF (11. mai). Jeg tipper det vil komme positive meldinger ganske raskt etter EGF, og da med all sannsynlighet melding om ny og permanent CEO, samt åpning av ML.

Dette innlegget ble lengre enn først tenkt, men det kan godt hende jeg også har glemt en masse – fyll derfor gjerne på dersom du/dere har mer å komme med som kan være nyttig å samle i denne tråden. Håper vi kan holde oss til saken og ikke utvide også denne tråden til personangrep og annet usaklig tull.
Redigert 20.09.2023 kl 07:13 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
08.08.2022 kl 08:31 5380

Ser ut til at FA har fått solstikk da de poster følgende i sin Børsbjelle oppdatering:

"2. REC: Senatet i USA godkjente på søndag en reformpakke (Inflation Reduction Act) på over 400 milliarder dollar. Inkludert i reformpakken er 60 milliarder dollar i insentiver for å øke investeringer i fornybar energi, både på forbrukersiden og for produsenter – slik som REC. Dette er vel det REC-aksjonærene har ventet på, og som skal bidra til at gjenåpningen av Moses Lake-fabrikken blir en lønnsom affære.

Sjefen i Solar Energy Industries Association (SEIA) sier at dette er en stor dag for USAs solenergiindustri og at selskapene er et steg nærmere til å få den langsiktige tryggheten de trenger til å gjøre langsiktige investeringer.

Så skal det nevnes at pakken fikk et marginalt flertall i Senatet og at den også må godkjennes i Representantenes Hus. REC-kursen steg markert i løpet av forrige uke, trolig i påvente av dette. Aksjen ble sist omsatt for 19,96 kroner."

https://finansavisen.no/nyheter/2022/08/08/7806953/gode-rec-nyheter-dnb-buller-vekstaksje-og-havvind-kontrakt?internal_source=sistenytt
Sa2ri
08.08.2022 kl 08:34 5354

Når det gjelder godkjenningen videre så bør man tenke over hvor mange stemmer demokratene har i representantenes hus vs. republikanerne - en "no brainer" at denne blir vedtatt slik de er fordelt akkurat nå (og det er derfor det var så viktig å få dette gjennom før mellomvalget da styrekeforholdene kan endre seg etter dette). At Biden deretter ikke skal undertegne sin viktigste seier så langt, se det er ganske utopisk å hentyde til - med andre ord, faktisk vedtatt selv om det formelle ikke er på plass enda.
Slettet bruker
08.08.2022 kl 08:42 5232

Helt riktig, 235 demokrater mot 199 repubkikanere. M.a.o, "a done deal".
MorganKane
08.08.2022 kl 08:49 5133

Ja,

De rette folka er kanskje tilbake fra ferie. Dette er jo en av årets virkelig store, og ikke minst overraskende, nyheter. Og en selvfølge at får spalteplass fremover. Mitt råd; ikke selg på 20 tallet.Og kjøp på 20 tallet hvis du fortsatt er lavt eksponert.

Edit: Jeg korrigerer til 25-26. Ikke selg under 25-26. Sa2ri nevnte at det var motstand på 27 og den som ikke vil ta risikoen med at pakka ikke kommer igjennom representantenes hus, bør kanskje selge rundt dette Jeg er enig i at det er overveldende sannsynlighet at den går igjennom også der, men i politikk vet man aldri helt sikkert
Uansett, kommer den igjennom representantenes hus, noe jeg er rimelig sikker på at den gjør, er alt under 30 penger på gata.
Redigert 08.08.2022 kl 09:01 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
08.08.2022 kl 10:40 4815

Her er første oppdatering etter at pakken ble vedtatt i senatet i går - denne fra ARC:

"REC Silicon ASA
Recommendation: Buy · Target Price: NOK 30.0 · Current Share Price: NOK 19.97
US Senate passes USD 369bn energy package
- The bill is expected to pass the House later this week
- Should trigger necessary investments to establish a US-solar supply chain
- Given approval, this scenario represents upside vs. our current base case due to firm tax credits

Important de-risking of an integrated US-solar supply chain
Last night, the US Senate passed Joe Biden’s flagship economic package that includes USD 369bn dedicated to climate and clean energy programs. The bill now goes to the House of Representatives, where it is expected to pass by the end of the week. According to PVTech, some USD 30bn will be earmarked for production tax credits to accelerate US manufacturing of solar panels, wind turbines, batteries and critical minerals processing. In addition, USD 10bn will allocated to investment tax credits to build clean technology manufacturing facilities, such as factories that make solar modules, wind turbines and EVs. This should trigger necessary investments in ingot/wafer capacity (which is the missing link) to form a fully integrated solar supply chain in the US. Both Hanwha and REC are likely to receive production and/or investment tax credits, which should remove all doubt in the market around the restart of Moses Lake.

Valuation considerations
Note that our TP of NOK 30 does not take into account tax credits/ subsidies that directly benefit REC. Now, as the company is likely to receive USD 3 per produced kg of polysilicon in addition to possible tax credits on upfront investments, further upside should be justified. Our TP of NOK 30 is based on a DCF-analysis that assumes a long-term polysilicon/silane price of USD 22/kg, USD 250m in upfront capex/WC build to get to 100% utilization, 10% WACC, risked by 20%.

Arctic Securities AS
Daniel Stenslet
Øyvind Hagen"
Slettet bruker
08.08.2022 kl 10:50 4744

Takker deg Sa2ri.
Sa2ri
17.08.2022 kl 18:58 3404

Imponerende å se kvaliteten og omfanget på de diskusjonene som omfatter RECSI i dag, en dag hvor selskapet legger frem kurante tall og aksjen faktisk ikke går ned slik den har hatt for vane ved tidligere Q-presentasjoner.
Sa2ri
06.04.2023 kl 11:33 2086

For en stund siden (november 2022) hadde ARC en sak vedrørende en mulig IPO for Yulin og en solid utvidelse der. De skrev blant annet:

"Potential listing of Yulin asset
Potential IPO by YE’23
Indicated pre-money set to USD ~1.2bn (USD ~180m net to RECSI)
If successful, will add 4.3 NOK/sh to our SotP

Currently valued at zero – potential to add 4.3 NOK/sh
According to Mergermarket, Shaanxi Non-ferrous Tian Hong REC Silicon Materials, the “YulinJV” where REC Silicon holds a 15.06% stake has mandated Huatai United Securities and CITIC Securities to advise on a planned STAR Market (Shanghai Stock Exchange), targeting an IPO by YE’23. The JV owns an 18,000-tons FBR polysilicon plant. The suggested pre-money valuation is set to USD 1,190m (CNY 8.5 bn). It is currently in talks with three Chinese state-owned funds and a private equity house on a potential USD 700m equity raise (CNY 5.0bn). The USD 700m proceeds will be spent on upgrading the FBR plant and to repay debts. At this point, there are clearly risks related to pricing and execution, but RECSI’s 15% stake in the Yulin JV is given zero value in our SotP, which we believe also mirror the consensus view. Should the IPO be successful at the indicated price level, this stake would then be worth USD ~180m or ~4.3 NOK/sh net to RECSI."

Nå er det en flittig kar med nicket Origo (på Discord) som har funnet at denne IPO’en ser ut til å bli en realitet – det jobbes i hvert fall med det ifølge informasjon på selskapet i Kina sine sider. Her er derfor noen linker som inneholder en masse detaljer vedrørende dette – noen må oversettes:

http://www.trsilicon.com/home/details/14/6584

https://www.bloomberg.com/profile/company/0851633D:CH#xj4y7vzkg

http://www.trsilicon.com/home/details/14/6578

https://www.yousergroup.com/SubModule/Detail.aspx?id=14605&classId=46&channel_id=2

https://www.yousergroup.com/SubModule/Detail.aspx?id=14626&classId=46&channel_id=2

En mer grundig gjennomgang av dette av Origo finner man på Discord serveren til RECSI.

Fortsatt God Påske.
Redigert 06.04.2023 kl 11:35 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
20.09.2023 kl 07:16 1161

En kort tur innom, og når jeg ser hva som "diskuteres" for øyeblikket på de aktive RECSI trådene her inne, ja så skjønner jeg bedre enn noen gang hvorfor diskusjonene og gravingen foregår helt andre steder enn her. Det er bare å gratulere med nivået man har fått til ;-)
Sa2ri
05.01.2024 kl 12:14 532

Noen ser ut til å ha utfordringer med å komme inn på websiden for investorer i REC Silicon. Har du problemer, bruk denne linken: http://recsiliconinvestors.ghost.io/