Quantafuel announces PoC.....Esbjerg fullfinansiert

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
14.08.2022 kl 13:31
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

Quantafuel ASA | Quantafuel announces Proof of Concept for its Skive chemical recycling plant
Today, Quantafuel announces Proof of Concept for its Skive chemical recycling plant after more than seven days of continuous operation at a level corresponding to an annual capacity of 16,000 tonnes of plastic waste infeed. “This represents a major milestone for chemical recycling, Quantafuel and our future growth,” says Quantafuel’s CEO Lars Rosenløv.

Recently, we communicated that Quantafuel is ready to move forward with a next generation of larger-scale Plastic-to-Liquid plants. Today’s announcement reinforces this.
https://newsweb.oslobors.no/message/557707


16. mai ABG Sundal Collier KJØP anbefaling kursmål NOK 30

24. mai: Quantafuel and Eurazeo announce joint venture for sorting facility in Denmark https://newsweb.oslobors.no/message/563213

Martin Sichelkow, Eurazeo’s Managing Director of the Infrastructure team, added:

"We are proud to be part of it and hope it is the start of a longer and wider collaboration with Quantafuel.”

ABOUT EURAZEO
Eurazeo is a leading global investment company, with a diversified portfolio of €32 billion in assets under management


VI VENTER PÅ: Oppstart linje 3, Skive, end Q2. KUN DAGER edit: Startet 30. juni
Redigert 19.07.2022 kl 19:29 Du må logge inn for å svare
oivindl
29.06.2022 kl 10:48 2176

"planer er til for å endres"
-Rischioso

Ja, slik QFUEL nå har justert planene for Skive.
Strategi
29.06.2022 kl 11:27 2166

Strategi skrev Lykke til. :-)
Blir spennende å se om den drar seg over 15 i dag uten melding, kommer melding i dag og den bekrefter linje 3 vil den naturlig nok fly opp mot 20.

Kommer ikke melding og det ender med en ny forsinkelse så er veien ned til 10nok eller lavere kort - KUN 1 hel børsdag til fasit foreligger ....
Strategi
29.06.2022 kl 11:50 2163

Jeg mener at uten linje 3 burde kursen være over 20 basert på siste tids nyheter og stabil produksjon på linje 1 og 2.

Her har vi helt ulikt syn.

Ja det er stor sannsynlighet for at de som sitter med store tap selger seg ut pga de evt ikke melder om oppstart. Skal kursen dette ned dit så må de i så fall melde at de ikke har fått det til. Da kan seff kursen dette og shorterne få en ny supermulighet til å dekke seg inn. Da skal i alle fall jeg kjøpe for alt jeg har av midler. Så for min del som har mulighet til å kjøpe mer så er jo lavere kurser fantastisk. Alle her inne vet at de vil lykkes. At det rer litt smårusk i oppstart av pilotfabrikker som ingen i verden har laget før er jo svært vanlig. Skive er kun en bitte liten pilotfabrikk. Fremtiden for Quantafuel er enorm og det vet jo du også riskokeren. Det er jo derfor du sitter her inne 24/7 og følger med alt som skjer. God bedring
Herman*
29.06.2022 kl 12:54 2105

Det høres ut som det er vinn eller forsvinn i morgen, men så enkelt er det ikke. For det første er det to mulige årsaker til at vi ikke har hørt noe enda. Den ene er at de ønsker å kunne melde at de har oppnådd stabil produksjon på linje tre og derfor utsetter meldingen maksimalt, det andre er at de er (surprise) forsinket. Hvis de f eks er 1-2 uker forsinket, er det ingen grunn til at kursen skal under 10 kroner. Kursen faller nok litt da mange selger i irritasjon over å ha blitt lurt for n´te gang, men så vil jo kursen hente seg inn når linje tre og etterhvert linje fire er i produksjon. Så må vi ikke glemme positive nyheter fra pågående og nye prosjekter som forventes de neste månedene.
Redigert 29.06.2022 kl 13:10 Du må logge inn for å svare
Bulldog
29.06.2022 kl 13:01 2097

Sunderland:
Plastics-to-oil firm Quantafuel has submitted a planning proposal to build a facility at the Port of Sunderland
The proposal will be considered by Sunderland City Council.

Lars Rosenløv: “We have considered our plans in detail, consulted widely with the community and are delighted to have now submitted a planning application.

"We look forward to further engagement with the community during the summer as we await the outcome of the planning decision in the autumn.”
https://globuc.com/news/quantafuel-reveals-plans-for-sunderland-chemical-recycling-plant/

Sunderland City Council har "ballen" og svaret kommer i høst. Kort og godt.

Utfordringen din er at du fortsetter å ta ting for gitt og gjennom det mener at ting er i skjønneste orden, at stabiliteten er oppnådd osv uten at vi har fått det bekreftet. I dette caset så viser historien det stikk motsatte at vi ikke kan forskuttere noe som helst.

Verdien av caset om problemene med teknologien fortsetter - altså at de fortsetter å ha vanskeligheter med å oppnå god nok stabilitet noe som igjen reduserer volumer så har caset en lav verdi og mye lavere enn dagens. Caset var ment å bestå av hovedsakelig kjemisk plast resirkulering, men hva vi nå ser er at den kjemiske delen er den de har kommet kortest med. Mekanisk alene vil aldri bli noen god butikk, ei heller sorteringen. Dette må være i kombinasjon med kjemisk resirkulering. Feiler den kjemiske så kan det som best ende opp med kjemisk batch prod - altså at de klarer å oppnå en viss og varierende stabilitet over en begrenset periode og kan således kjøre tidvise batcher av varierende størrelse noe som også er veldig uforutsigbart, men heller ikke det blir det noen god butikk av. Mao, feiler den kjemiske biten så må hele caset reprises med negativt fortegn fordi caset da vil bli ansett som lite økonomisk drivverdig og ikke minst så kan man glemme ekspansjon. Så ja, innfasingen av linje 3 og 4 sammen med en bekreftelse på stabilitet over tid med volumer opp mot design er et must for at noen skal være villige til å investere i den planlagte ekspansjonen ...

PoC beviser ikke dette da PoC kjøringen er alt for kort. PoC for hånden er å anse som en forløper på at det kan være mulig, men ingen garanti for å lykkes. Nå har de prøvd og feilet, justert og fintunet over tid hvor både aksjonærer og potensielle investorer begynner å bli utålmodige og det med rette og da passer det svært dårlig med nok en utsettelse på ubestemt tid - det skjønner du nok om du legger godviljen til - i ale fall kan vi utgå fra at markedet vil gjøre det ...

I morgen går selskapets deadline ut - de meldte for en god stund siden i løpet av Q2 så de har hatt et hav av tid, men allikevel befinner vi oss nå bare timer før Q2 er ferdig så sannsynligheten er svært høy for at det ender opp med nok en skuffelse ...
Redigert 29.06.2022 kl 13:11 Du må logge inn for å svare
Strategi
29.06.2022 kl 13:12 2114

I og med at det drypper aksje ned fra like under 15 tallet til kjøp høyt på 14,70 tallet vil jeg anta at selgerne går tomme og at sluttkurs blir på 15 tallet.
Vi får se.

I dag kan man få 14 nok for aksjene - i morgen mest sannsynlig langt mindre ...
Herman*
29.06.2022 kl 13:18 2112

Riskoker. I realiteten er fredag deadline, da det er lite realistisk at de sender ut en melding i morgen kveld hvis linje tre blir satt i produksjon i løpet av dagen. Ellers sier du at f eks sorteringsanlegget ikke er lønnsomt i seg selv. Med en IRR på over 30% er det selvsagt veldig lønnsomt, men er enig at det fremtidige kurspotensialet er mindre uten kjemisk resirkulering. Men her misser du jo også et poeng. Hvis de mot all forventning skulle gi opp sin egenutviklede teknologi, kan de jo bygge billige og enkle fabrikker som f eks Pryme og WPU. Dette er en teknologi som ligger lysår etter Qfuel, men hvor den teknologiske risikoen er minimal.
Bulldog
29.06.2022 kl 13:19 2110

Denne gangen er du mer saklig enn vanlig, Rischioso. Jeg er ganske enig i innholdet ditt. Jeg tror PoC ble oppnådd ved hjelp av forsendingen fra IVAR, Stavanger. Spesialtilpasset plast for å kjøre en etterlengtet PoC. Senere - 30 dager sammenhengende produksjon, to linjer, veier tyngre enn oppnådd PoC. Kjører de stabilt på det de får inn jevnt i lagringshallen så går det fremover. Det er dette de har justert seg inn på i mai og juni tror jeg. Har de fått rette parameter så kjører de inn linje 3 og 4. Alle linjene er identisk ved ferdig oppgradering. Så får en håpe den berømmelige shredderen takler fire linjer etter hvert.
HP17
29.06.2022 kl 13:26 2111

Takket være alle dine innlegg rischiose må jeg si jeg følger ekstra spent med på utsiden av QFUEL på hva QFUEL vil melde og på den kortsiktige kursutviklingen. Vurderer å legge inn et kjøp om kursen skulle falle godt ned (ref. "i morgen mest sannsynlig langt mindre ..."). Spennende timer og dager er det å følge både QFUEL og PGS.
Strategi
29.06.2022 kl 13:28 2115

Jeg ser det helt annerledes, jeg forholder meg til tilgjengelig faktabasert info fra selskapet.
Du koker sammen en suppe av konspirasjons teorier i fri flyt.

Det er forskjellen.
Redigert 29.06.2022 kl 13:28 Du må logge inn for å svare
Strategi
29.06.2022 kl 13:37 2096

Du virker å ha en "ekstrem panikk" for at kursen skal gå opp.
Hva er bakgrunnen for dette?
Du har sannsynligvis solgt deg ut allerede så hva er problemet, hva er du så engstelig for.
Dersom du ikke har solgt deg helt ut så bør du gjøre det med en gang så er du ferdig med det.

Ja, det er ikke umulig, MEN ikke med en MCap på 2,5 milliarder - mao, vi kommer ikke utenom en reprising med negativt fortegn om de ikke lykkes med den kjemiske teknologien og ikke minst så kan vi også utgå fra at da vil det være større posisjoner som sier nok er nok og takker for seg ...
Volume
29.06.2022 kl 14:41 2044

Hva ville du gjort om du, som ordfører i en kommune, satt på en kremtomt for industri (ved havn) og hadde som formål å selge/lease den til et firma som kunne gi flere arbeidsplasser og fremtidige skatteinntekter til kommunen? Hvordan ville du forsikre deg om at dette firmaet virkelig var i stand til å kunne gjennomføre sine planer?
Hva hadde du satt fram som evalueringskriterier i en utlysning av denne tomten?
Volume
29.06.2022 kl 14:45 2038

Deadline? Guidingen er nå 6000 - 8000t i år. Det er lenge igjen av året. Det du skriver om er planer. Og som du sier annet sted her på tråen, så er "planer til for å endres". Eller hva?
Redigert 29.06.2022 kl 14:47 Du må logge inn for å svare

Så da har du altså solgt deg helt ut i påvente av rimeligere aksjer. Du sier jo selv at du er aksjonær. Det er du altså ikke

Så du vurdere altså Quantafuel som et godt selskap å investere i. Du skal bare ha kursen litt ned først før du kjøper. Så det er rett og slett kursen det er noe galt med og ikke selve selskapet. Det var godt å få bekreftet fra en såpass troverdig gutt som deg HansPetter17år. Du synes det er spennende å følge alle baisseinnleggene til Riskokeren og så ønsker du samtidig å kjøpe deg opp i selskapet. Dere er jo bare to nydelige personer.

hehehehe, nettopp. De er klart at alt fungere og vil komme til å fungere optimalt når alt er tunet inn. I tillegg har vi akkurat fått på plass en av de større investorene til å betale for halvparten av fabrikken og de ønsker å samarbeide enda tettere. Klart de vet hva de driver med. Kurspleie er ikke selskapets primære oppgave da den ikke kan styres. De må bare levere fremover og det kommer de til å gjøre. Om kursen skal enda lenger ned så betyr ikke det en dritt så lenge teknologien funker og inntektene går i taket. Det er jo det vi håper og tror vil skje. At riskokeren og hans liggeiskjekamerater ikke tror på det selv driter alle andre i. Det verste er at de tror på teknologien selv, de har bare funnet seg en aksje de kan trade til seg noen lommepenger på. Quantafuel vil lykkes og da er det greit å sitte lastet. Blir en finfin pensjon dette her.
Nanoq
29.06.2022 kl 16:14 2002

Hvis riskokeren fremdeles er aksjonær med mer enn 50 stk. aksjer etter å ha brukt uendelig mye tid på å skrive negativt om selskapet, så bør han/hun kontakte en psykiater eller psykolog for å få stillet en diagnose.
HP17
29.06.2022 kl 16:19 2002

Takk for det og du er ganske så nydelig person selv YNWA.

Spennende timer fremover, det tikker nedover mot juli raskt nå.
Redigert 29.06.2022 kl 16:23 Du må logge inn for å svare

Teknologien funker? Neppe
Inntekten i taket? Nei
Ta kontakt med bakken, ikke fly så høyt på taket, du!
Volume
29.06.2022 kl 17:51 1908

HP17
Investeringscaset her er utrulling av flere fabrikker. Ikke om linje 3 av 4 blir faset inn i Q2. Har du tro på at selskapet vil ha 3-6 fabrikket i gang om 5 år, kan dette være interessant. Vi er også i starten på en ny megatrend. Men mye må klaffe på veien.

1 fabrikk må funke først før vi skal ha 5-6
Vi er på vei til 0 fabrikk nå.
oivindl
29.06.2022 kl 19:00 1891

"Teknologien funker? Neppe"
-Reptilast

I følge Rischioso gjør den det, det er han du støtter deg på, er det ikke?

"du tror kanskje at teknologien fungerer - vi vet"
-Rischioso
Bulldog
29.06.2022 kl 19:00 1889

Kristiansund er vel også en fabrikk?
Strategi
29.06.2022 kl 19:24 1888

Mens vi venter;
Hentet på dansk fora.
Destillationstårnet i Skive er leveret af Sulzer AG, se slide 14

http://www.refpet.com/ppt/2022/RahulKhandelwal.pdf
Volume
29.06.2022 kl 19:59 1846

Riktig. Og den går for fuldt.
Volume
29.06.2022 kl 20:04 1849

De har en fabrikk i Skive som funker. Det holder som besluttningsgrundlag for ekspansjon.
Sickip
29.06.2022 kl 20:37 1849

Ja, regner ikke med de legger opp til flere fabrikker uten å vite at ting funker eller at dette er nært forestående. Er godt lastet opp og venter positive nyheter i den nærmeste tiden!

Jeg ville vært sjeleglad på vegne av kommens innbyggere og mulige fremtidige skatteinntekter, men hadde aldri bedt om garantier for uansett om det blir noe av helt, delvis eller ikke noe overhodet så har kommunen ingenting å tape - all risk ligger hos selskapet ...

Om teknologien funker eller funker som den skal er 2 vidt forskjellige ting.

Funker den? Ja, på sett og vis fordi om man putter plast inn i den ene enden så er det å forvente at det kommer olje ut i den andre enden - etter hvert ...

Funker teknologien som den skal og som forventet? NEI, fordi frem til i dag er det ikke oppnådd stabilitet god nok over tid så putter man plast inn i den ene enden så vet man aldri når det kommer olje ut på den andre siden, ei heller kan man vite hvor mye man kan klare å prosessere over et gitt tidsrom fra gang til gang...

Mao, med ujevn og/eller redusert stabilitet så blir det varierende volumer noe som ikke skaper forutsigbarhet når det kommer til inntjening - ei heller vil den kunne bli god nok - sagt på annen måte, hvem ville ha kjøpt en EV som hadde et batteri som ved lading i samme tidsrom og under de samme forhold alltid fikk svært varierende laderesultat og dermed svært varierende rekkevidde etter hver lading fra alt i fra null til full hvor man aldri kunne planlegge noe som helst - skule ikke være så vanskelig å forstå hvor viktig det er at man får teknologien til å virke som den skal og som forventet da alt står og faller på akkurat det ...
Redigert 29.06.2022 kl 21:31 Du må logge inn for å svare
oivindl
29.06.2022 kl 21:57 1762

"skule ikke være så vanskelig å forstå hvor viktig det er at man får teknologien til å virke som den skal"

Så det du mente var at "vi vet teknologien virker, men ikke som den skal."
Herman*
29.06.2022 kl 22:16 1733

Riskoker: Du sier at de ikke har oppnådd stabilitet over tid, men de 30 dagene de kjørte kontinuerlig; Det var jo mye lenger enn de 7 dagene som inngå i POC, ikke sant? Alt er jo relativt i denne verden, så jeg ville formulert meg litt mer forsiktig: Vi vet ikke om de i mai og juni har klart å produsere stabilt over tid. Vi vet heller ikke på hvilken kapasitet hver linje har blitt kjørt, ei heller om de har klart å gjøre noen forbedringer på yielden. Eksemplet ditt med EV er ikke spesielt bra. En EV er et sluttprodukt, og med et batteri som gir totalt ulik kapasitet fra lading til lading vil produktet ikke være salgbart. Quantafuel selger sine sluttprodukter til avtalt pris og avtalt kvalitet. Det som er et poeng er at selv om en teknologi fungerer, er det ikke dermed sagt at en klarer å oppnå en betydelig grad av lønnsomhet. Det gjelder for øvrig i alle fabrikker. Ta Tesla: Tjente de penger på de første bilene de solgte? Nappe...De valgte allikevel å skalere opp, utvikler mer effektive produksjonsløsninger, rette opp feil osv. Sett bort fra disse midlertidige supplychain problemene, vil Tesla (og andre EV produsenter) produsere mer effektivt måned for måned basert på økt volum og mer erfaring. Det samme vil skje med Qfuel. Så kan vi selvsagt diskutere hvor lang tid det vil ta, hvor lønnsomt hver fabrikk vil bli etterhvert, evnen til å lånefinansiere fabrikkene, utbyttekapasitet på lang sikt etc. Det er fortsatt mye som er usikkert med Qfuel.
hatitchi
29.06.2022 kl 23:16 1666

Så lenge selskapet guider at de skal ha mer enn minus en fabrikk i 2023, så blir jeg positivt overrasket.

Til dere som legger frem at Kristiansund er en fabrikk; hvor mye vektla dere den mekaniske resirkuleringen i Kristiansund når dere investerte i QFUEL?

Vi vet hva som skjedde sist vi hørte fra et norsk selskap i Danmark. Enten er det røkt laks eller smeltet plast. Tror jeg velger førstnevnte.

RE - Eksemplet ditt med EV er ikke spesielt bra. En EV er et sluttprodukt, og med et batteri som gir totalt ulik kapasitet fra lading til lading vil produktet ikke være salgbart.

* Der sa du det og det er jo nettopp det jeg sier. Den kjemiske teknologien er et sluttprodukt i likhet med EV batteriteknologien, om teknologien ikke virker som lovet og dermed som forventet så er den ikke salgbar - det er helt rett og dette casets utfordring som har planer om å ekspandere så er de helt avhengig av at teknologien funker som forventet.
Tesla hadde jo ikke kunnet skalert opp om de ikke hadde en teknologi i bunn som funket som lovet og forventet. Det samme gjelder her - får de ikke teknologien til å funke som lovet og dermed som forventet så blir det heller ingen oppskalering ...
Redigert 30.06.2022 kl 02:01 Du må logge inn for å svare