Quantafuel announces PoC.....Esbjerg fullfinansiert

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
14.08.2022 kl 13:31
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

Quantafuel ASA | Quantafuel announces Proof of Concept for its Skive chemical recycling plant
Today, Quantafuel announces Proof of Concept for its Skive chemical recycling plant after more than seven days of continuous operation at a level corresponding to an annual capacity of 16,000 tonnes of plastic waste infeed. “This represents a major milestone for chemical recycling, Quantafuel and our future growth,” says Quantafuel’s CEO Lars Rosenløv.

Recently, we communicated that Quantafuel is ready to move forward with a next generation of larger-scale Plastic-to-Liquid plants. Today’s announcement reinforces this.
https://newsweb.oslobors.no/message/557707


16. mai ABG Sundal Collier KJØP anbefaling kursmål NOK 30

24. mai: Quantafuel and Eurazeo announce joint venture for sorting facility in Denmark https://newsweb.oslobors.no/message/563213

Martin Sichelkow, Eurazeo’s Managing Director of the Infrastructure team, added:

"We are proud to be part of it and hope it is the start of a longer and wider collaboration with Quantafuel.”

ABOUT EURAZEO
Eurazeo is a leading global investment company, with a diversified portfolio of €32 billion in assets under management


VI VENTER PÅ: Oppstart linje 3, Skive, end Q2. KUN DAGER edit: Startet 30. juni
Redigert 19.07.2022 kl 19:29 Du må logge inn for å svare

Voksenopplæringen her på tråden burde være å få fjortisene til å forstå at det å ha andre meninger enn dem selv ikke nødvendigvis betyr at andre ikke har peil. Uenighet er det som må til for å skape gode diskusjoner og gjennom gode diskusjoner så tilfører man hverandre kunnskap noe alle er tjent med. Total enighet og halleluja stemning om at alt er i orden når det ikke er det er oppskriften for å tape på børs, men for all del - det er ikke alle forunt å tjene på børs så stå på ... ;)
Strategi
13.07.2022 kl 11:41 2988

Tror ikke det er noe særlig plundring med teknikken, dette tror jeg de har full kontroll på.
Viktig å tenke litt over at kursen nå er 12 kr under emisjonskurs på 25, dette sier en god del.
At du ønsker kursen kraftig ned får stå for egen regning, uavhengig av dette bygges selskapet videre dag for dag.
Tror nær fremtid vil overraske svært positivt.
Volume
13.07.2022 kl 12:54 2941

Mye riktig her. Men når alle er enige, så er det noen som "sover i timen".
Volume
13.07.2022 kl 13:02 2951

Det viktigste er at teknikken fungerer. De sier de klarer å produsere til den spec. som kunden forlanger, det er et sikkert bevis på at teknikken fungerer.
Til alt overmål klarer de også å få dette til på skitten plast i fra IVAR. Nå behøver ikke husholdningene vaske plasten før de kaster den i plastavfallet. Da kan du selv tenke deg at dette er et betydelig fortrinn framfor konkurrerende selskaper.
Så har vi dette med kapasitet og stabilitet. Slikt er det alltid med nye fabrikker, men slikt lar seg justere når man har identifisert mulige flaskehalser eller feil i driftsmetoder. I tillegg kan du ta med opplæring og lærekurver i denne betraktningen.
Redigert 13.07.2022 kl 13:13 Du må logge inn for å svare
Bulldog
13.07.2022 kl 14:03 2905

Nå har ikke jeg skrevet at Kjetil Bøhn har solgt 346000 aksjer. Det vet jeg ingenting om.

Derimot dekket Helikon Investments 346000 aksjer på sin short. Rest short1,8 mill aksjer.

Sum:
Shortinndekning og fullfinansiering av Esbjerg 1 er ukens hendelser hittil.

Å produsere til spec handler om kvaliteten på oljen - å produsere iht til design spec handler om stabilitet og volum og det er her de har feilet, feiler og virker og fortsette å feile. Mao, med lav stabilitet og ditto lave volumer så spiller kvaliteten en mindre rolle for om dette fortsetter så er det å anse som mislykket og et tapsprosjekt ...
Strategi
13.07.2022 kl 17:05 2866

Feilen med deg er at du heletiden antar og skaper din helt egen sannhet.
Re: her de har feilet, feiler og virker og fortsette å feile.
Viktig og huske at tross alt har selskapet gjort store fremskritt på få måneder, begynner vi å ramse opp er det faktisk en hel del.
pr. dato er linje 3 satt i gang hvor linjen blir fyrt av egenprodusert energi fra anlegget, det samme gjelder linje 4 når den nå blir satt opp.
Linje 1 og 2 blir nå modifisert til fyring med egenprodusert energi.

Du fokuserer kun på det negative som du har i ditt hode og hvor brorparten av denne negativiteten er basert på antagelser.
Quantafuel blir en vinner og de blir det sannsynligvis allerede i inneværende år.
Et fantastisk selskap med noen mindre utfordringer, slik er det å være pioner og verdensledende på teknologien.

Redigert 13.07.2022 kl 17:05 Du må logge inn for å svare

RE - Feilen med deg er at du heletiden antar og skaper din helt egen sannhet.

* Det samme gjelder linje 4 når den nå blir satt opp.
* Quantafuel blir en vinner og de blir det sannsynligvis allerede i inneværende år.
* Et fantastisk selskap med noen mindre utfordringer, slik er det å være pioner og verdensledende på teknologien

Og du snakker om andres antagelser - I say no more ... ;)
Volume
13.07.2022 kl 17:28 2859

Der har vi deg igjen ja. På teknikk og drift har du mye å lære. Det er nemlig slik at dersom man ikke klarer å produsere en olje med verdier som ligger innen for spec. så er det ingen som vil kjøpe denne oljen. Denne oppgaven har Qfuel løst. Kvaliteten spiller den største rollen. Så sier du lave volumer, men ikke hvor lave volumer og i forhold til hva da. Likeledes stabilitet. Har dette med de tekniske apparatene som prosessen består av å gjøre eller har det en tilknytning til driften å gjøre?
Kan du svare meg på det.

For å gi deg et bilde som illustrasjon så kan du tenke deg følgende:
Du bor i et hus med 10 leiligheter. Alle har knyttet seg til en felles vannledning, men du har en egen varmtvannsbereder. Hver morgen fyller du et badekar med vann og justerer varmtvanns- og kaldtvannskranene slik at temperaturen på vannet blir 35 grader.
Så, uten at du har gjort noen ting så blir vannet varmere. Etter mye leting finner du at dette skyldes at vaskemaskinen starter og fylles med kaldt vann. Da blir det mindre kaldtvann til badekaret ditt. Da må du legge om rutinen din å ikke starte vaskemaskinen i det tidsrommet du fyller badekaret. Det går bra en stund, men så kommer problemet tilbake. Nå er det to naboer som dusjer på det tidspunktet. Skal du da be naboene om ikke å dusje når du fyller badekaret? Neppe. Du tilkaller en rørlegger og får lagt inn en termostat og kontrollventil for kaldt vann slik at vannet du tapper skal holde den temperaturen du ønsker. Slikt kan du holde på, men du finner alltid en løsning. Slik er det også med kjemiske prosesser. Har man først klart å få til en prosess som ønsket så får man til resten også bare det tar noe tid.
Ha en fin sommer.
Redigert 13.07.2022 kl 18:01 Du må logge inn for å svare
Bulldog
13.07.2022 kl 17:54 2847

Neste Corporation, Press Release, 13 July 2022
Neste has received a positive grant decision for up to EUR 135 million from the EU Innovation Fund for the company’s project to build chemical recycling capacities at its Porvoo refinery in Finland. Project PULSE (“Pretreatment and Upgrading of Liquefied Waste Plastic to Scale Up Circular Economy”) aims to implement Neste’s proprietary technologies to pretreat and upgrade liquefied waste plastic and integrate the technologies into the refinery operations. The PULSE project targets pretreatment and upgrading capacities of 400,000 tons per year, contributing to Neste’s goal of processing over 1 million tonnes of waste plastic per year from 2030 onwards https://www.neste.com/releases-and-news/innovation/neste-receive-funding-eu-innovation-fund-chemical-recycling-project-porvoo

Hvilke EU støtteordninger har Quantafuel benyttet seg av? Kan de benytte seg av noe som registrert i EØS?
Volume
13.07.2022 kl 18:00 2862

Ja risc han tar litt feil der. Qfuel er allerede en vinner. Det er ingen antagelse - I say no more.
Med mindre du kommer med en annen du mener er vinneren i dette racet.
oivindl
13.07.2022 kl 19:33 2796

Men disse ligner jo til forveksling dine påstander:
"verdens beste kjemiske teknologi er på plass men har problemer med materen ... Vi bør vel anta at de klarer å få fixet en slik mekanisk filleting ..."
-Rischioso
"dagens volum tilsvarer 80% eller 16000t mot 20.000t design volum. De siste 2 linjene vil komme i prod fortløpende etter hvert som brenkammerne også der er blitt oppgradert og da kommer også inntjeningen for alvor"
-Rischioso

Om du kunne ha kommet deg ut av tåkeheimen så hadde du skjønt følgende:

(1) Vi snakker om teknologien - materen er ikke en del av teknologien, det er en mekanisk innretning og den lot seg fixe som jeg antok.

(2) Her forholdt jeg meg til til det selskapet meldte, men som vi kjenner til så endte det opp med nok en brutt lovnad hvor 16k/tonn først ble redusert ned til 12k/tonn så videre ned til 6-8k/t så ja - det er ikke rart at markedet ikke lengre har tillit til det selskapet melder ....
Redigert 13.07.2022 kl 19:51 Du må logge inn for å svare
oivindl
13.07.2022 kl 20:09 2819

Men du snakket om verdens beste kjemiske teknologi.

Begrunnelsen for nye produksjonsmål er også gitt og de harmonerer ikke med dine.
Volume
13.07.2022 kl 20:11 2829

Ja riktig, men dette gjelder for i år. Det har vært nedetid på systemet og reperasjoner av brennkammeret. I tillegg, forstår jeg, har de kjørt kampanjer på forskjellige plasttyper og mikser. Dette for å kunne etablere designkriterier og driftsprossedyrer til neste fabrikk. Husk Skive er førstegenerasjon av denne type fabrikker og man søker alltid etter det optimale.
Olin
13.07.2022 kl 20:11 2840

Jeg vet ikke om QFUEL har søkt støtte, men det er naturlig at de gjør det. Samtidig vet jeg at flere i bransjen ikke har søkt om støtte pga tiden det tar å søke, og at de ikke vil vente på støtteordninger. QFUEL samarbeider i allefall med produsenter (produsentansvarsordningen) og feks grønt punkt norge som utbetaler emballasje støtte.

Er det forresten noen som har noen tanker om at Bank of Amerika har kjøpt 2 millioner aksjer? Jeg har ikke fått med meg alt på forum, så mulig dette har blitt omtalt?
Volume
13.07.2022 kl 20:13 2835

Nytt for meg, men de har hatt en presentasjon for disse 23 september i fjor.
Redigert 13.07.2022 kl 20:17 Du må logge inn for å svare

RE - Er det forresten noen som har noen tanker om at Bank of Amerika har kjøpt 2 millioner aksjer? Jeg har ikke fått med meg alt på forum, så mulig dette har blitt omtalt?

* Det er like spennende som at når småinvestorene kjøper aksjer gjennom Nordnet så er det Nordnet Bank som popper opp på listen - verken mer eller mindre ...;)

RE - Husk Skive er førstegenerasjon av denne type fabrikker og man søker alltid etter det optimale.

* NEI, det er ikke riktig. For de som kjenner historien så ble første generasjon testet ut i Mexico i 2014 - altså for 8 år siden hvor Skive opprinnelig ikke skulle være en Pilot, MEN en ferdig testet teknologi og en fabrikk som skulle kunne kjøre i gang umiddelbart med full prod noe du kan lese om her:

Our Journey
Quantafuel built its first test facility in Mexico in 2014. The purpose of the factory was to thoroughly test the technology so that we had all the necessary experience to build the first plant. The facility was tested with all types of plastic and provided us with the necessary proof that our technology for chemically recycling different types of plastic actually works.

Quantafuel is proud to have started our first brand-new production facility in Skive, Denmark. Quantafuel’s Plastic-to-liquid (Ptl) plant is the first of its kind in the world, and the start-up is an incredibly important milestone for the company.

https://www.quantafuel.com/our-solution/technology/

* Og slik gikk det ikke - ikke en gang i nærheten. Istedenfor endte det opp med en masse prøving, feiling, testing, modifisering, endring og på nytt prøving, testing og feiling helt frem til at de kom opp med ideen om nok en ny generasjon plant med navnet PtL som de heller ikke frem til nå har fått noen dreis på og av samme grunn holder de prod variablene tett til brystet og velger heller å presentere en masse annet bla-bla-bla som i realiteten er helt uinteressant om de ikke får kontroll på stabilitet og volum.

Så kom ikke her å prøv og fremstå som noen verdensmester om og rundt en teknologi som ikke en gang selskapet selv noen gang har hatt eller har kontroll på og av samme grunn glimrer investorene med sitt fravær og har tatt pengene av bordet for en videre ekspansjon - naturlig nok.
Volume
14.07.2022 kl 06:52 2659

Mexico var et testanlegg. Resultatene herfra gav grunnlag til å gå videre og bygge en fullskalafabrikk. Den ble bygget i Skive. Men en ny fabrikk, som ingen har hverken designet eller bygget før, kan det ikke forventes at den fremstår som fullkommen når man trykker på startknappen. Det er noe som du også sikker vet. Det viktigste man har oppnådd hittil er at produktet (olje/nafta) har det kvaliteten som var forventet. Derved har man et salgbart sluttprodukt. Kapasitet og regularitet kommer etter hvert. Også på det området er man kommet langt i forhold til hvor man var etter oppstarten for snart to pr siden. Det forstår du sikkert også om du vil.
Olin
14.07.2022 kl 07:16 2652

I likhet med en del andre her inne begynner jeg å lure på hva motivasjonen din er..? Du er jo tydeligvis helt oppslukt i QFUEL. Altså, om jeg hadde hatt så lite tro på en aksje hadde jeg knapt orket å kommentere.

Nyanserte innlegg er bra og viktig, men du er jo helt hektet :-)

...og dette med Bank of Amerika er helt legitimt å spørre om ettersom det ofte er slik oppkjøpscase starter.
Redigert 14.07.2022 kl 07:22 Du må logge inn for å svare

Noterer meg at det eneste du tviholder på er at kvaliteten på oljen møter BASF sine krav pr i dag, men det er kun midlertidig og ikke på et senere tidspunkt uten nye modifikasjoner. Da må det gjøres ytterligere endringer med tilhørende økte kostnader, økt nedetid og lavere volumer pga nye runder med prøving, testing, feiling osv så kvalitetskortet er dessverre kun midlertidig.

Og i mellomtiden fortsetter selskapet å brenne cash så det som mest sannsynlig kommer før noe annet av betydning er nok en ny kriseemisjon ...

Motivasjonen er ikke ulik din og/eller andres at jeg ønsker å dele fakta og diskutere caset. Det florerer til tider så mye feilinfo på trådene at tidvise korrigeringer er på sin plass. Utover det er det ingenting annet som ligger bak mine tidvise minutter med deling ...
Volume
14.07.2022 kl 08:06 2589

Brenner cash ja. Men det har de. Hvor mange oppstartselskaper på Euronex Grouth går i pluss med driften det første året?
Strategi
14.07.2022 kl 08:09 2580

Du deler ikke fakta du deler stort sett "svada" basert på antagelser.
Den eneste forklaringen på din sterke innsats er at du går på provisjon for selskaper som shorter aksjen.
På lik linje med en viss "Frodon".
Redigert 14.07.2022 kl 08:09 Du må logge inn for å svare
HP17
14.07.2022 kl 08:28 2551

«Motivasjonen er ikke ulik din og/eller andres at jeg ønsker å dele fakta og diskutere caset. «

Veldig bra at en har skribenter med en slik grunnholdning for det gir et bedre grunnlag for å vurdere aksjen og evt kjøp/salg.

Det økte rentenivået er vel ikke bra for en kapitalkrevende virksomhet som QFUEL? Rentene og rentekostnaden skyter i været nå.
Redigert 14.07.2022 kl 09:04 Du må logge inn for å svare

Og der kom HP17år som r liggeiskjekompisen til riskokeren til unsetting hehehehe. Det mest spennende nå er å se når riskokeren runder 25.000 innlegg på forumet. Tipper hun klarer det i løpet av august. 24950 av d med bare klipp og lim og psykotiske hausse og baisseinnlegg om hverandre som en paranoid skitzo. Glad jeg ikke er arbeidsgiveren hennes. Men tipper hun sitter som NAVer i Thailand så jobb er nok ikke ett alternativ.
Redigert 14.07.2022 kl 08:43 Du må logge inn for å svare
oivindl
14.07.2022 kl 09:04 2531

"Veldig bra at en har skribenter med en slik grunnholdning"

Enda bedre om det gjenspeilte seg i det som ble skrevet. Sålangt bare tomme ord, dessverre.
oivindl
14.07.2022 kl 09:19 2507

Hva med denne?

"Logaritmehandel brukt i denne sammenheng var for beskrive en infisert algoritme ute av kontroll med negativt fortegn - så nå vet du det. At du aldri har hørt om noe betyr jo nødvendigvis ikke at det ikke finnes ..."
-Rischioso

Eller kanskje du kan forklare hvordan man installerer energier?
" Ja, men i en hybrid bil så er de forskjellige energier allerede installert"
-Rischioso

Hva var svada/antagelser her?

kvaliteten på oljen møter BASF sine krav pr i dag, men det er kun midlertidig og ikke på et senere tidspunkt uten nye modifikasjoner. Da må det gjøres ytterligere endringer med tilhørende økte kostnader, økt nedetid og lavere volumer pga nye runder med prøving, testing, feiling osv så kvalitetskortet er dessverre kun midlertidig.

Og i mellomtiden fortsetter selskapet å brenne cash så det som mest sannsynlig kommer før noe annet av betydning er nok en ny kriseemisjon ...
oivindl
14.07.2022 kl 09:46 2498

"det som mest sannsynlig kommer før noe annet av betydning er nok en ny kriseemisjon ..."

Dette er altså ikke en antagelse?

Ikke basert på svada, men på realiteter - en liten men betydelig forskjell - ikke ulikt at 11 tallet mest sannsynlig vil komme til syne om ikke lenge ...;)
Redigert 14.07.2022 kl 09:49 Du må logge inn for å svare

Kr 5 kommer. Den er ikke mer verdt.
Strategi
14.07.2022 kl 10:27 2449

Kompisen din (Reptilast) mener 5 kr.
Eller var det ditt andre "alias".

Tror heller det kommer et rykk opp.

Du får be "shorter kameratene" dine dekke seg inn mens de har god gevinst.

Tror det ville vært fornuftig.
Redigert 14.07.2022 kl 10:32 Du må logge inn for å svare
Strategi
14.07.2022 kl 10:44 2437

Regner med at du har fått med deg at all oljen dvs."alle ulike kvaliteter" kommer med egne sertifikater, Quantafuel er vel unik også her.
Dette er et viktig fortrinn i forhold til eventuelle konkurrenter, resultatet av dette er høyverdige bruksområder, eksempelvis mat emballasje.

Du mente også som svar på Olin sin forespørsel om Bank of Amerika var bare å overse, sier litt.!!!
https://finansavisen.no/forum/thread/148502/view/0/1

Re;..og dette med Bank of Amerika er helt legitimt å spørre om ettersom det ofte er slik oppkjøps case starter.
Redigert 14.07.2022 kl 10:58 Du må logge inn for å svare