Kursmål 1,6 - Hvorfor?De fleste vet at selskapet produserer godt og tjener rimelig bra. Kursmålet i dag er likevel 40 øre lavere enn flere tidligere kursmål. Dette selv med øket produksjon og øket oljepris.

Et “normalt“ kursmål, uten koronanister, korrupsjonsanklager, flytting og avventing på nyheter ville nok ligget rundt kr 3.-. Med fremtids-utsikter gjerne mer, my mer.
Pnor har planer om utvidelse ved oppkjøp helt opp til 30 000 bopd på sikt, men har bare på egne felt et utvidelsespotensiale helt opp til 12 000. Produksjon i dag er i underkant av 4000, og da prater man om en tredobling av produksjon uten nye oppkjøp.

Denne måned blir oppgjør til PEN gjennomført med bakgrunn i avtale inngått når aksjen lå betydelig høyere enn i dag. Registrerer den tvil enkelte har ved at det utstedes om lag 90 million nye aksjer. Vet ikke, men det ligger mulig en åpning i avtalen mellom Pen og Pnor om at Pnor kan gjøre et tilbakekjøp av disse aksjene til en fast pris som gjerne kan ligge både 5, 10 og 15 % over dagens kurs. (tom Emi-kursen var jo satt til kr 1,10.)
Avtalen kostet oss om lag 90 mill, men har også et produksjons-potensiale på 5000 bopd. Her ligger dermed mer i nytt potensiale enn hele dagens produksjon i Pnor.

Har naturligvis også registrert den usikkerhet som ligger i korrupsjonsanklager mot enkeltpersoner. Her vet vi at våre to venner handler Pnor aksjer, og det kunne de ikke gjort dersom Pnor på noen måte var involvert i saken.

Av ukjent årsak selger Eng-gruppen (Luxembourg) seg ned. Ellers er det i dag knapt 20 % aksjer som besittes under topp 50.
Skal ikke anbefale noen til verken å kjøpe eller å selge, men ettersom Pnor trådene tydeligvis har fått mange nye deltagere, håper jeg en oppdatering kan være av interesse.
Mandag forventes også en produksjonsoppdatering fra selskapet.
Tar med (under) et tidligere innlegg skrevet av meg selv, og ønsker både nye og gamle aksjonærer lykke til.

-------
Man kan tolke en sak på mange måter.
Knut(sen) og Ludvigsen er ikke innsidere i selskapet Pnor lenger.

Dersom de to satt med informasjon som sier at selskapet var involvert i saken mot de to, ville de begge likevel sittet med innside-informasjon selv om de var borte fra selskapets liste.
Vi har alle registrert i debattene at Knut (sen) og Ludvigsen både kjøper og selger litt.

De har (tydeligvis?) ikke mulighet til å gå ut offentlig med sin versjon om hva saken opprinnelig gjelder.
Det de to etter min oppfatning imidlertid har gjort ved sine kjøp og salg, er å bekrefte at Pnor ikke er involvert.
(Også bekreftet av Økokrim)
De to kunne ikke handlet i Pnor med innside-informasjon dersom selskapet var involvert.

Mye negativ skriving om at de to både kjøper og selger, men det kan være en smart måte å formidle kunnskap på.
Selskapet PetroNor er ikke involvert, og da sitter man heller ikke med innside-informasjon om selskapet.

Er det Hemla det er snakk om her?

«Eyas Alhomouz har også vært styreleder i et annet selskap hvor Søvold og Ludvigsen har vært sentrale. Han har foreløpig ikke kommentert mistanken.»

https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/2022/04/11/petronor-styreleder-mistenkt-i-korrupsjonssak/


Så vidt jeg vet, JA. Han fikset kapitalen som ikke Knut og Gerhard hadde. Slik ble de tre et team.
Kvike11
14.04.2022 kl 08:06 2596

Endnu en avis der vil og kan skabe tvivl, findes ikke dårligere formulering:
Mandag varsler selskapet i en børsmelding at de har mottatt melding fra Økokrim om at selskapets styreleder Eyas Alhomouz også har status som mistenkt. I børsmeldingen understrekes det at myndighetenes etterforskning er rettet mot enkeltpersoner, og at selskapet som sådan ikke er mistenkt.

– Økokrim er kjent med innholdet av børsmeldingen og har ikke ytterligere kommentarer.
Etterforskningen pågår, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim til NTB.
I børsmeldingen understrekes det at myndighetenes etterforskning er rettet mot enkeltpersoner, og at selskapet som sådan ikke er mistenkt.
Hva fand.. mener de/økokrim med" som sådan ", er det dårlig sprog, eller har avisen en skjult agenta, kunne de bare være lidt kloge, villle de holde sig til fakta.
Uanset hvad der er op eller ned i sagen, tjener PNOR penge som aldrig før, regner med der snart kommer en meddelelse fra Eyas Alhomouz.
Har selv købt flere aktier i ugens forløb, regner med de snart ridder stormen af, Afrika er et svært sted at lave business.
Tænk på alle de bankfolk der går fri med måske kendskab til hvidvask, eller ikke kendskab til hvidvask,
f.eks som Thomas Borgen i Danske Bank, hvor han var chef for en lille filial i et østland, med en omsætning årligt på ca. 1500 milliarder, alt var jo totalt lovligt, han fattede ikke det kunne se mærkeligt ud og slap for anklager.
Yenom
14.04.2022 kl 13:49 2332

Noen som har tilgang til denne?

DOJ investigates corruption allegations at Norwegian energy company
Alice Johnson
13 April 2022

US authorities have opened an investigation into alleged corruption at Oslo-based energy company PetroNor.

https://globalinvestigationsreview.com/just-anti-corruption/anti-corruption/doj-investigates-corruption-allegations-norwegian-energy-company

Nei, men liker ikke det jeg ser.

12 selskaper og 4 ansatte…?

« Company Description: PETRONOR E&P LTD is located in Egkomi Nicosias, Cyprus and is part of the Management of Companies and Enterprises Industry. PETRONOR E&P LTD has 4 total employees across all of its locations and generates $101.07 million in sales (USD). (Employees figure is modelled). There are 12 companies in the PETRONOR E&P LTD corporate family.
Key Principal: Eyas Alhomouz See more contacts »
Greenoil
14.04.2022 kl 14:34 2267

Det kan ikke stemme?? Hvet ikke hvor de henter infoen fra, men tror mere på infoen på selskapets hjemmeside og Oslo børs !

Selvfølgelig kan det stemme. Selv om økokrim mener at siktelsen mot Knut ikke har noe med selskapet å gjøre kan DoJ se anderledes på dette når det gjelder styreformannen. Også mulig at de kommer til samme konklusjon som økokrim, men å kategorisk avvise at dette ikke stemmer skal man være forsiktig med. Fikk ikke lest hele artikkelen, men det lille som stod var i alle fall skummel lesing.
Redigert 14.04.2022 kl 15:57 Du må logge inn for å svare
nkamok
14.04.2022 kl 16:21 2132

Okay og hvad er så det nye i den artikel i forhold til det vi har vist om styrelederen hele ugen ?
Kanokai
14.04.2022 kl 19:06 1969

Kasta korta på 0.88-0.89 ved børsmelding. For mange røde lamper nå, tilliten til selskapet for min del er vekk og da selges det. Dette kan bli stygt og du får ingen store investorer til å kjøpe med dette hengende over selskapet. Pnor tjener masse penger, men capex fremover er ganske heftig. Tviler på om lån fra banker eller petromal vill bli gitt under disse omstendighetene.

Jeg tror de tenker på at teksten får det til å se ut som om DoJ sin korrupsjonsetterforskning ser på selskapet (og ikke kun på styreleder).

Jeg tror - som jeg har sagt mange ganger - at det er betydelig mulighet for at selskapet trekkes inn som mistenkt eller siktet (eller iallfall ansvarlig) på et senere tidspunkt. For Økokrim er det en smal sak å utvide siktelsen, men det kan være problematisk å fremme en siktelse før man har tilstrekkelig grunnlag for det. Derfor velger de å være tydelig på at siktelsen p.t. kun gjelder individene.

Det er jo PNOR at alt det operative og alle verdiene til de tre siktede ligger, selv om de har en større formell selskapsstruktur.
Greenoil
14.04.2022 kl 20:34 1862

Ja nå er det påske og tid for Tro som så mange her er flinke til 😊 Hvis jeg skal tro, så blir alle frikjent og kommer tilbake til sine jobber som normalt. Hvorfor har ikke Pnor erstattet dem da?? De vet nok mere enn forumet gjør....
cinet
14.04.2022 kl 20:54 1826

Noen tror på julenissen . De er bare delvis erstattet, men da de er store eiere , er dette ultraproblematiskt . Korrupsjons overskriftene er over hele verden , og vil bli lagt merke til . At selskapet «som sådan» ikke er siktet har ingen betydning. Tre sentrale ledere er siktet/mistenkt , saken vil dra i langdrag, og omdømmetapet er formidabelt! både for de tre enkeltpersoner, og selskapet . Hvem vil inngå avtaler / låne avtaler / samarbeidsavtaler med et slikt selskap ? Vil nigerianske myndigheter godkjenne aje avtalen , under dagens situasjon ? Neppe .

Aje-avtalen er jo allerede myndighetsgodkjent. Da må de i tilfelle trekke den tilbake igjen hvilket er lite sannsynlig.
cinet
14.04.2022 kl 21:10 1774

Var godkjent …. Nigerianske myndigheter vil ikke ha slike personer ombord i sin olje/gass virksomhet . Vil bli omgjort .

Samme sak og Samme artikkel igjen omgjen og omgjen...
Husk mange prøver få aksjen ned og fiske billig aksjer....
Tror den har falt mye og ikke falle mer eller kan falle litt. Det er ikke selskapet som er blandet men personer i selskapet..om noen mnder saken glemmes og mange inn igjen ...

Det er trist å se hva du driver med nå. Nå vil jeg kreve at du legger fram dokumentasjon på at avtalen ikke er godkjent.

Foreslår at du setter opp en tidslinje hvor du plotter inn Økokrim-besøk hos PNOR sitt hovedkontor og godkjennelse av AJE. Så vil du se at godkjennelsen kom en god måned etterpå.

Brent på 111,5 USD pr. fat. Om ikke annet strømmer pengene inn, selv om selskapet skuffet litt på produksjonen også.
Dopey
14.04.2022 kl 23:06 1596

God pris på oljen nå ja. 😎 På oppdateringen så skrev de at Q1 ville bestå av restproduksjon desember og januar og februar produksjonen. Vil ikke dette bety at Q2 potensielt kan bestå av løftinger for 4 måneder? Mars-Juni?

PNOR har en avtale med ADNOC som gjør at oljen faktureres etter produksjon, dvs at løftinger ikke er så viktig for inntektene lenger. Kan virke som om det faktureres for 2mnd av gangen, isåfall vil Q2-inntektene bestå av 4 måneders produksjon. Kommer vel mer info om dette i forbindelse med årsrapporten.
Yenom
15.04.2022 kl 10:14 1402

Hva f skal man si, dette ble slått opp i Wall Street Journal og flere andre amerikanske aviser i går. Vet ikke om jeg skal le eller gråte ☹️

The U.S. Justice Department has opened an investigation into Norway’s PetroNor E&P AS A following allegations of corruption at the oil-and-gas company’s operations in West Africa.

“Furthermore, the matter’s international nature entails cooperation with the authorities of other countries,” Ms. Djupesland added. “Consequently, the investigation is expected to take some time.”

https://www.wsj.com/articles/u-s-joins-norway-in-probe-of-petronor-executives-11649969305?mod=hp_minor_pos12

Oppgitt!!!! ☹️☹️☹️

Det er vi vel alle. Det blir i hvert fall ikke lettere å levere varene nå. Tenker da på A4 og Guinea-Bissau. Det er litt bittert da disse assets har vært viktige for meg. Selv om de ikke produserer. Likte utrolig dårlig dette med styreformann. Hvis både styreformann og tidligere CEO har utvist korrupsjon er det utrolig skuffende og utilgivelig. Likevel vil jeg ikke trekke noen konklusjoner ut over det.
henrik9
15.04.2022 kl 10:32 1359

The U.S. Justice Department has opened an investigation into Norway’s PetroNor E&P AS A following allegations of corruption at the oil-and-gas company’s operations in West Africa.

Her står det vest afrika. Kongo er ikke berørt?
Hvordan kan "The U.S. Justice Department" åpne etterforskning av ett norsk selskap?
Taycon
15.04.2022 kl 10:33 1382

Enten lar du frykten ta deg eller så stoler du på markedet sterkeste kraft - grådighet. Vi, dvs. eiere/aksjonærer vil fjerne alle som evt. setter verdiene i selskapet på spill. Så verdier ble barbert fort på minibørsen og nå har det skjedd igjen. Ser det som min mulighet for lav inngang og gleder meg til å følge selskapets vekst. Utrolig spennende og vedder en god del på hjemmeseier.
henrik9
15.04.2022 kl 10:37 1387

Etter denne artikkelen bør det i hvert fall komme klargjørende info fra selskapet.
Yenom
15.04.2022 kl 10:49 1418

Det er jo det som er problemet. Det er våre største eiere som er siktet og mistenkt og de viser ingen tegn til å forlate selskapet. Det er jo ingen tvil om at de skader oss uansett skyld. I tillegg er våre operasjoner er involvert. Ikke så lett å bli kvitt noe her ☹️
Yenom
15.04.2022 kl 10:52 1431

Tror nok det "ukjent" for de fleste og det regnes garantert av de fleste som vest, inkludert av oss.

We are an independent oil and gas exploration and production company with multiple licences in countries offshore West Africa (Republic of Congo, The Gambia, Guinea-Bissau, Senegal and Nigeria).

Fra store Norske Leksikon:

« Republikken Kongo, også kjent som Kongo-Brazzaville, er en republikk på vestkysten av Afrika ved Atlanterhavet som strekker seg inn mot de sentrale delene av kontinentet.

https://snl.no/Republikken_Kongo
Redigert 15.04.2022 kl 11:10 Du må logge inn for å svare
oivindl
15.04.2022 kl 11:23 1391

Det er vel spørsmål om man bruker begrepet som en geografisk beliggenhet, eller den mer konkrete regionen som samarbeider om ulike ting.
Der ser det ut til at Republikken Kongo regnes til Sentral-Afrika.
"Six of those states (Cameroon, the Central African Republic, Chad, the Republic of the Congo, Equatorial Guinea, and Gabon) are also members of the Economic and Monetary Community of Central Africa (CEMAC) and share a common currency, the Central African CFA franc."
henrik9
15.04.2022 kl 11:28 1388

Vest Afrika: https://no.wikipedia.org/wiki/Vest-Afrika
Jada, journalisten har vel ikke greie på verken geografi eller juridiske aspekter vdr. denne saken. Må tas med en klype salt som vanlig
Greenoil
15.04.2022 kl 11:40 1359

Hvorfor skal de kommentere en artikkel i WJ da? Her er jo ingenting nytt utenom det som allerede er meldt. Pnor, økokrim har meldt det de selv mener de kan melde så langt i saken, og det kan vel ikke forlanges at de skal forklare artikler fra hver jæ.... journalist rundt omkring i verden. Her må vi bare vente til de har fått gjort jobben sin så kommer nokk meldinger så fort de kan melde. Alle her er vel nå kjent med hvem som etterforskes og hvor det etterforskes, trenger ikke lage mere påskekrim 😊
Taycon
15.04.2022 kl 11:41 1358

Eneste grunn til at dette skrives om i USA er komboen Norway/oil/corruption. W. Street bryr seg nada om Petronor.
henrik9
15.04.2022 kl 11:55 1337

The U.S. Justice Department has opened an investigation into Norway’s PetroNor E&P AS A following allegations of corruption at the oil-and-gas company’s operations in West Africa.
Her står det at det er åpnet etterforskning mot Pnor som selskap. Er ikke dette nytt?
Yenom
15.04.2022 kl 11:57 1338

??? Her er selskapet direkte oppgitt og det knyttes til våre operasjoner i Vest-Afrika. Dette er hva DoJ gjør. Hva er det neste, at dette er en ikke troverdig publikasjon? Dette er absolutt ikke meldt av selskapet og jeg er enig med henrik9. Selskapet melder ikke noe nytt, men saken utvides stadig.
Taycon
15.04.2022 kl 11:59 1345

Kanskje fordi mr. styreleder (eller tidligere blir vel mer riktig å si) er US citizen. Selskapet har meldt markede om div tiltak for å ivareta våre interesser og jeg er happy med det.