Rec sitt gull er verdifullt for flere enn oss. 4 spørsmål

Slettet bruker
RECSI 09.04.2022 kl 11:52 23923

Hei!

Ift at Hanwha nå er største eier har jeg noen forhold jeg lurer på.
Som jeg ser det, så må det da være en risiko for at de vil ønske å kjøpe opp hele selskapet? Hvorfor skal de bare eie en del av REC, og REC fortsette å selge innsatsfaktorer til Hanwha sine konkurrenter? Hanwha ønsker vel å sikre seg hele produksjonen selv, til lavest mulig pris? Dette kan de vel kun oppnå ved å kjøpe opp hele selskapet?

1) Innspill til mitt resonnement?

2) Hvordan har det gått med andre selskaper Hanwha har blitt majoritetseier i?
Hvor stor andel pleier de å eie og hvor ofte kjøper de opp hele selskapet?

3) Har noen en link til den såkalte uttalelsen om at Hanwha - etter oppkjøpet av de resterende aksjene til Aker - vil avvente beslutning om oppstart av ML til slutten av 2022? At de i fjor snakket om jumpstart av ML, er irrelevant i denne sammenheng, hvis de senere - etter at de ble majoritetseiere - uttaler noe så kontrært.

Det jeg kan lure på, ift punkt 3, er om de vil vente til budfristen på 20 kroner (pliktig bud på kroner 20,- dersom de erverver 1 aksje til) er gått ut, for så å sope inn alle aksjene til langt under 20 kroner og således klare å tvangsutløse aksjonærene.

Jeg tror vi som eier aksjer i Rec Silicon sitter på gull. Men, jeg vil nødig måtte tvangsselge disse til lav pris.

Har vært eier i Rec en stund og sitter på over 100 000 aksjer og disse har jeg tenkt til å sitte på i mange år og garantert til vi er over 125 kroner. Vi er bare i den spede begynnelse av energirevolusjonen, hvor svart energi erstattes av grønn. Selvfølgelig vil Rec spille en rolle her, og bli viktigere og større med tiden. At ekspansjon ligger foran oss, tror jeg er meget sannsynlig. MEN, vi - som småaksjonærer - må forene oss, dersom vi skal få være med på dette og vi bør organisere oss for å unngå å bli tvangsutløst. Med organisering mener jeg bare å sikre at eiere av minst 10 % av de totale aksjene registrerer antall aksjer de vil beholde til over en viss pris (forslag ønskes) og at vi er sammen om målet om å ikke bli tvangsinnløst. Det praktiske får vi komme tilbake til.

Rec har allerede svært lav markedsverdi. Et pengesterkt, handlingskraftig og ambisiøst konsern vil lett kunne tvangskjøpe oss ut - om DE ønsker og VI er uforberedt og uorganiserte.

Dette leder meg til punkt 4:

4) Er det stemning for at vi begynner å organisere oss, for å sikre en samling av småaksjonærer som vil holde fast på våre totalt minimum 10 % av aksjene i Rec?
Jeg er ute etter de målrettede, sterke og ambisiøse aksjonærene som vil holde på aksjene til vi er langt, langt over dagens pris.

Etter godt forslag fra Omac, laget jeg en e-mailadresse for dem som ønsker å melde inn sitt antall på enda mer anonym måte:

rsiliconsmaaksjonaer@gmail.com

Jeg holder tellingen løpende her på Hegnar og det som blir meldt inn på mailen. Per 10.04 er vi allerede over 10 % på vei mot vårt eget mål.
Per 13.03 er vi på ca 38 % av målet vårt. Grundig gjennomgang viste noe dobbeltregistrering. 38 % på få dager er allikevel veldig bra.
Redigert 13.04.2022 kl 13:45 Du må logge inn for å svare
fjellape
11.04.2022 kl 23:03 6653

Spørsmål 1:
Så kjenner jeg ikke til Hanwhas planer, men det aner meg at Hanwha er i følgende situasjon:
-Man trenger store mengde wafere til solcelleprodukson.
-Man lider av høye priser på silisium og et manglende ledd, siden det er minimal waferproduksjon utenom Kina.
-Man trenger råvarer i Europa, Nordamerika og Korea/Japan.
Det er nok flere verdensdeler som er i energimangel og som desperat trenger solkraft nå. Tyske Nexwafe.com mener man kan produsere ignots til halv pris, ved å hoppe over noen capex-ledd, og man har planer om en liten produksjon. Man vil øke solutnyttelsen fra 24% til 35% fram mot 2030, og man vil redusere råvaresvinn og kutte co2-utslipp i produksjonen med 75%.
Bilbransjen trenger nok også stabile leveranser i alle 3 verdensdelene.
Spørsmålet er om Hanwha også vil trenge leveranser i flere verdensdeler, og om det kan komme emisjoner i recsi eller joint ventures for å bygge fabrikker i Korea eller Japan og Europa, og kanskje India på sikt.
Det sies at silisiumproduksjonen er det tidkrevende som er tidkrevende å bygge ut i leveransekjeden.

2: Historikk:
Q-cell var et oppstarts og vektsbedrift i Østtyskland som skapte noe stort, inntil Hanwha kjøpte det opp og flytta produksjonen fra Tyskland til Kina.
På starten av 2000-tallet var det teknologibedrifter i Europa som var i tet med solproduksjon. Deretter blei produksjonen flytta til Kina, og innovasjonen har stoppa opp, og det har vært drepende for branjsen: Solcellepaneler ser ut som de gjorde for 20 år sida, og man klarer ikke å integrere dem i konvensjonelle takplater og fasadeplater mm.
Nå er det på nytt selskaper i Europa som har løsninger for teknologiske gjennombrudd. Øker man virkning pr areal med 50%, og man halverer kostnad pr areal, så burde prisen pr effekt bli redusert til en tredjedel. Jeg trur det er mulig å kutte kostnader i alle ledd,om man går over til Recsi sin teknologi for silisium, og Nexwafe sin teknologi for wafere,og konvensjonelle produsenter av takplater, takstein og fliser, integrerer solcellene i sine produkter. For å få til det, er man avhengig av sammenhengende leveransekjeder i både Europa og USA, så vil resten av verden komme etter.
Største hindre mot suksess i bransjen, er flytting av produksjon til Kina, som hindrer både innovasjon og utvikling. Her mener jeg Hanwha har strøket til eksamen. Jeg stoler ikke på en organisasjon som har satsa så store investeringer i Kina, og som har gjort seg så avhengig av et totalitært regime. Derfor stolte jeg helller ikke på ledelsen som Recsi hadde fram til nå.
Det beste nå, ville være om Recsi kunne splittes i 2, hvor Hanwha kunne overta eiendelene i Julin, mens resten av eierene kunne overta resten av selskapet.


Redigert 11.04.2022 kl 23:05 Du må logge inn for å svare
ULKEN
11.04.2022 kl 23:18 6616

Siden dere ser ut til å bli en gruppering på over 20% av aksjonærene bør dere finne en passende kvinne og foreslå til styremedlem, det kan de ikke overse når så mange askjonærer krever styreplass. Så er det også innenfor med hensyn til kjønnskvotering i norske ASA
Redigert 11.04.2022 kl 23:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.04.2022 kl 23:28 6601

Vi mangler vel fortsatt en del, har vel 20% av målet om 10% av aksjene..

Hva har kvinnekampen med dette å gjøre? Få inn kvalifisert person. Mann/kvinne. Whatever!
Babbai
11.04.2022 kl 23:31 6574

“Ved forrige telling vi var kommet over 20 % på vei mot vårt felles mål” ble det sagt. Målet er vel 10% av alle aksjene, så da er det vel kun 2% av alle aksjene som er med nå, mens 8% av aksjene fortsatt trengs for å bikke 10%. Morgan S har til sammenlikning kun 3,48%
Redigert 11.04.2022 kl 23:32 Du må logge inn for å svare
rrrrr
11.04.2022 kl 23:44 6491

Har 130 k. Til event. Disp.
Shares4fun
12.04.2022 kl 11:45 6038

Jeg oppfordrer alle oss minioritetsaksjonærer til å «registrere» sitt eierskap til mailadressen, slik at vi ved et evt. behov kan samle troppene effektivt og raskt👍

Jeg tror ikke vi får behov for dette, men historien viser unektelig at innimellom skulle minoritetsaksjonærene ønske at de kunne klart å stå samlet med større tyngde - så her har alle vi som er faktiske / langsiktige eiere intet å tape, men alt å vinne 😊

Mailadressen er som angitt ovenfor:

rsiliconsmaaksjonaer@gmail.com
Redigert 12.04.2022 kl 11:45 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.04.2022 kl 11:47 6053

Done 👍
Slettet bruker
12.04.2022 kl 11:49 6048

Med 20 % hvem skal vi anbefalle til styret ? Traaseth ?😂
Eller hun i luksusfellen , hun har jo tapt mye på rec tidligere .

Kanskje Hegnar kan være mentor og anbefalle ?
Hallo Hegnar , vet du leser her .. her har du din sjanse .:-)
Redigert 12.04.2022 kl 11:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.04.2022 kl 11:52 6061

Haha, artig tanke, men vi er ikke i nærheten av 20%, ikke 10% engang så langt. Kommentaren jeg regner med du refererer til sa at vi var 20% på vei til 10%.

Nå er det nok veldig mange som ikke har rapportert inn av forumbrukerne her, men det sier jo litt om hvor små vi er her på forumet.
Slettet bruker
12.04.2022 kl 11:55 6076

Tror 10% er oppnådd allerede
Slettet bruker
12.04.2022 kl 11:57 6044

Men for alle som tror at Hanwha ska lure aksjonærene samtidig som de ska redde kloden .. hadde jo vært en svært uheldig kombinasjon som ikke kommer særlig godt ut i disse woke-tider
Jeg er sikker på at Hanwha kommer å jobbe for aksjonærenes beste og at vi blir med på turen videre .
Redigert 12.04.2022 kl 11:58 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.04.2022 kl 11:59 6066

Slettet bruker skrev Tror 10% er oppnådd allerede
Ikke for å være vanskelig, men virker som vi ikke er det da siste oppdatering for initiativtakeren i går var dette:

"Da har jeg registrert dagens antall som er kommet på mail og skal i morgen registrere det antall som er meldt inn på forumet siden forrige telling.
Gir en oppdatering i morgen.

Ved forrige telling vi var kommet over 20 % på vei mot vårt felles mål og det er fortsatt god driv.

Hvis noen er aktive på andre foraer (f.eks Facebook-gruppe) og vil formidle hovedinnlegget dit, så er det veldig fint. Jeg skriver et eget innlegg om dette hvis det ikke meldes inn noe konkret på dette innspillet. Om tempoet i innregistrerte antall aksjer skulle falle fremover - kan være behov for å nå litt bredere ut også.

Skal tilføye at jeg ikke har en klar tanke om at Hanwha har planer om å kjøpe opp hele selskapet, men jeg utelukker ikke at det kan skje og har begrunnet dette. Det er dette premisset jeg jobber ut ifra og som er bakgrunnen for dette intitativet. Heller føre var enn overrumplet og tvangsinnløst.

Vi er svært mange som har meldt inn våre aksjer nå og jeg ser frem til å ta opptelling i morgen."

Nå vet vi jo ikke hva resultatet blir etter siste opptelling, håper vi klarer å mønstre og registrere over 10%, det hadde vært gøy.
Redigert 12.04.2022 kl 12:00 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.04.2022 kl 13:56 5808

Voksen beholdning! Jeg har ikke like mye, men et par månedslønninger investert. Tenker likt som deg. Husker ikke når jeg kjøpte mine første aksjer i REC, men det må ha vært for 6-7 år siden. Har vært fristende å selge mange ganger, men historisk sett har det alltid lønnet seg å holde på aksjene.

Jeg har på det meste hatt 200% avkastning på mine REC-aksjer, men holder fortsatt på de. Ønsker å få med meg oppstart av ML, og ikke bare det - hadde vært fantastisk å fått med seg "fortsettelsen av eventyret". Et bud på 50kr per aksje kunne snudd situasjonen hvis det er snakk om oppkjøp, men jeg tror at vi er godt tjent med å sitte long her. Vi skal nøye oss med oppstart av ML. Men hvem vet hva som skjer deretter, med HS som storeier? For alt vi vet, så vil de ha behov for ML 2.0 for å tilfredsttille kapasiteten i fremtiden, vanskelig å si. Men utrolig spennende.
kruna
12.04.2022 kl 15:06 5586

Har registrert 52895 aksjer på epost rsiliconsmaaksjonaer@gmail.com
Middelmann
12.04.2022 kl 15:19 5537

Har registrert 270465 aksjer på epost rsiliconsmaaksjonaer@gmail.com
xray292
12.04.2022 kl 15:51 5479

100k her
Slettet bruker
12.04.2022 kl 16:17 5397

420K hos meg
Gottmos
12.04.2022 kl 16:18 5433

Har lagt till mina 100K på
rsiliconsmaaksjonaer@gmail.com / Sitter lååång
Slettet bruker
12.04.2022 kl 18:00 5466

Når vi ser hvor mange aksjer vi sitter på til sammen er vi en storaksjonær. Vil det ikke da også kunne ha en direkte effekt på kursen at så mange av oss ikke selger, men heller kjøper jevnt og trutt og legger i skuffen. Da må det jo minke på trading-aksjer i omløp. Men hvis alle skal tjene penger på alle opp- og nedturene har det jo en selvforsterkende effekt. Tenker at hvis vi vil bidra til en varig opptur må vi slutte å selge hver gang den stiger noen %.
Tanjiro
12.04.2022 kl 18:50 5238

Om det bare var så lett hehe. Hadde likt å ha samme stemning som man ser i de ulike mpcc forumene, spesielt på facebook. Der er det mange som gir uttrykk for at de holder og ser store verdier på langsikt. Men nå er det et annet selskap med helt andre forutsetnigner. Vil likevel tro at når REC får enda mer kjøtt på beina, og vi faktisk får konkrete nyheter som er med på å skape verdier, så blir det bra.

Ps: Har også registrert mine aksjer på e-posten.
Redigert 12.04.2022 kl 18:51 Du må logge inn for å svare
Mossegutt
12.04.2022 kl 19:04 5162

Også et godt eksempel på at tålmodighet ofte lønner seg.
Sto i under 2 kr i august 2020 og nå over 27 kr

Tålmodighet er for meg «key» i Recsi også om man vil ha full effekt i kursen.
Redigert 12.04.2022 kl 19:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.04.2022 kl 19:39 4990

Da har jeg tatt dagens telling. Vi er oppe i ca 43 % av vårt mål mot å stå sammen om å holde på minimum 10 % av aksjene i Recsi.
Oppdatering på prosenten legges også nederst i hovedinnlegget.
Creo
12.04.2022 kl 20:00 4889

100k her 👍
Njård
12.04.2022 kl 20:20 4775

43.000
Shares4fun
12.04.2022 kl 20:29 4708

Takk for statusmelding 👍 Jeg antar dette er de som har sendt seg mail, eller at det ikke telles dobbelt på noe vis ved at tas med i tillegg de som kun har oppgitt her på tråden 😊

Uansett; jeg oppfordrer igjen alle langsiktige aksjonærer til å sende mail for både å samle informasjon om antall aksjer og e-postadresser til oss som stiller oss bak denne «forsamlingen» av minoritetsaksjonærer, samt gi kredibilitet / troverdighet til respektives eierskap 😃

Takk til alle dere som (foreløpig) har sendt mail til:

rsiliconsmaaksjonaer@gmail.com
Mossegutt
12.04.2022 kl 20:30 4699

Inkluder mine 75.000 aksjer.
Skader ikke å sikre seg i tilfellet en joker dras ut av hatten 😉

e-post sendt !
Redigert 12.04.2022 kl 20:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.04.2022 kl 20:54 4545

66k
Optimisten
12.04.2022 kl 21:05 4454

Er med m 100k aksjer.
E-post er ikke sendt.
Redigert 12.04.2022 kl 21:08 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.04.2022 kl 21:06 4450

Slettet bruker skrev 66k
70k
Slettet bruker
12.04.2022 kl 21:19 4355

30k
Slettet bruker
12.04.2022 kl 21:43 4226

Ser at det brer seg en litt ny trend med å oppgi antallet sitt både på mail og forumet. Setter pris på engasjement, og vil samtidig helt kort gjerne be om at dere som ønsker å melde inn antall aksjer til målet vårt, til kun ett av følgende:

Her på tråden eller via mailadressen.
Ikke begge steder.

Det kan komplisere tellingen, skape feilregistrering og unødvendig arbeid for å hindre dobbeltregistrering.

Synes antallet mails har økt fra i går til i dag og nå i kveld.
Det kan enten bety at det er økt antall folk som ønsker å melde inn, eller at noen er begynt å dobbeltregistrere. Jeg bryr meg ikke om hvem som gjør hva, kun at tallene blir riktig. Det er kun målet vårt som betyr noe og tallene som betyr noe :)

Dersom du vet at du har meldt begge steder, send gjerne en beskjed med det antall jeg skal trekke fra totalen.
Redigert 12.04.2022 kl 21:48 Du må logge inn for å svare
SJOC
12.04.2022 kl 21:51 4179

Mail sendt på mine 9100 aksjer
cosmo62
12.04.2022 kl 23:45 3772

270 k
Slettet bruker
13.04.2022 kl 13:39 3272

Da har jeg tatt en veldig grundig gjennomgang og ser at det har vært litt dobbeltregistrering. Det holder å melde inn anonymt her eller anonymt på mail på denne uformelle organiseringe. Det er på mail de fleste har meldt inn hvor mange aksjer de ønsker å sitte med.

Kl 13.30 i dag var vi kommet opp i 38 % av målet vårt.
Can Go
14.04.2022 kl 09:46 2767

👍 hadde hvert gøy å se om vi klarte målet på 10%
manman01
14.04.2022 kl 10:12 2662

Du er velkommen til at tælle min lille position på 3918 stk med - men det gør nok ikke den største forskel haha(:
Småplukker
14.04.2022 kl 10:14 2644

DU vet hva de sier Manman01 - det er ikke størrelsen det kommer an på, men antall innlegg!
Jasper7
14.04.2022 kl 10:35 2561

Kan slenge med mine 8000 da