Hermansrud: "Heksa er blitt gratis"

Liso
HEX 21.04.2022 kl 11:27 1414

FØLG MED NÅ :
Hermansrud: "Heksa er blitt gratis"
Liso
21.04.2022 kl 12:35 1352

Composites: – Et attraktivt tidspunkt for å kjøpe aksjen
Et uvanlig børsfenomen gjør det mulig å kjøpe datterselskapet med gunstige rabatter: – Den implisitte prisingen i dag ligger langt under historiske nivåer, sier Carnegie-analytiker.


Analytikere Thomas Dowling Næss i Sparebank 1 Markets og Fabian Jørgensen i Carnegie. Sparebank 1 Markets / Stig Jarnes
Benedicte Storm Bamvik
Publisert:
Oppdatert i går 15:05

Hexagon Composites skilte i fjor vinter ut sin helgrønne virksomhet Hexagon Purus i et børsnotert selskap.

Onsdag morgen sitter Hexagon Composites med en eierandel på 73,3 prosent i datterselskapet til en samlet verdi på 7,27 milliarder kroner.

På samme tid er Composites priset til omtrent 7,05 milliarder kroner – 224 millioner kroner mindre enn deres eierandel i datterselskapet.

– Vi har fulgt med på utviklingen i selskapene lenge og denne verdiforskjellen, der morselskapet er priset lavere enn datterselskapet, skjedde også i januar 2021, forteller Sparebank 1 Markets-analytiker Thomas Dowling Næss.

– Vi har sett det samme i andre selskaper tidligere også, for eksempel i Lerøy og Austevoll.


Analytikeren påpeker at dette typisk skjer når datterselskapet går mye opp på kort tid: Bare siden januar er Hexagon Purus opp over 80 prosent på Oslo Børs.

– Vi har ingen fasit på hvorfor dette skjer, men man kan jo spekulere i at investorbasen som følger Hexagon Composite mener at Purus er priset for høyt, forteller Næss.
I denne grønne aksjen kan du bli med på noe stort
Et attraktivt tidspunkt
Carnegie-analytiker Fabian Jørgensen påpeker at prisingen på morselskapet Hexagon Composites det siste året har variert mellom to til ni ganger selskapets inntjening før renter, skatt og nedskrivninger (ebidta).
Liso
27.04.2022 kl 15:07 975

Her er det bare å plukke opp penger på gata