I dag røk støtten på 3 kroner


Archer seiler opp som et av svært få oljeserviceselskap som har falt i kurs de siste månedene. Det har vært etablert en solid støtte på 3 kroner, men i dag røk den. At Archer faller kraftig på en dag med uro på børsen er egentlig ingen krise så lenge volumet er lavt. Jeg tror den kommer til å snu opp igjen mot 3 kroner ganske raskt.

Jeg er ikke veldig bekymret for at ikke Archer skal klare å reise seg, for markedet er svært godt og selskapet er veldrevet. Personlig ser jeg den lave kursen i Archer som en gyllen mulighet til å delta i oljeboomen to ganger. Når jeg etterhvert tar gevinst i de andre oljeaksjene mine kommer jeg til å putte en del kroner i Archer. For på et eller annet tidspunkt vil det nok løsne for Archer også.

At børsene er urolige når rentene er på vei opp er ikke unaturlig, men så lenge selskapene tjener penger blir det nok ingen store børsfall.
nafa
25.04.2022 kl 23:45 7166

Er det ikke noen TA-folk her da som kan fortelle oss at neste støtte ligger en plass «skal vi se sånn ca på omlag kr 2,4» slik at vi som ikke forstår bedre får solgt oss ut så snart det er mulig 😂
Og så slenge på noen helt ubegripelige utrykk som ingen forstår noe av, eks MA200, gylden kryss eller noe lignende 🥳
Beklager ironien 😀
HP17
26.04.2022 kl 00:58 7092

Hvorfor er det ingen som ønsker å kjøpe i Archer?

Sikkert fordi de går ned 20 prosent for hver milliardkontrakt de inngår....

Her er det bare å tegne streker til du kommer i null……
Blir et slags golden helmet-)
Fljo
26.04.2022 kl 07:32 6925

Slik jeg har forstått det så er problemet her gjeldsituasjonen og videre finansiering med mulig konvertering av lån til aksjer og stor utvanning for dagens aksjonærer.

Problemet har vært et presset marked. Archer har holdt seg flytende og betalt ned på gjelda.
Alle sier det er bedring og vi går mot supermarked.
Men kursen går ned……
Går således motstrøms. Noe jeg føler er komfortabelt sålangt.
Irriterende, ja

Jaja dette selskapet driver service og stenging av brønner så de utsletter seg selv. Her er det dessverre ikke noen fremtid. Ikke rart at folk vil ut og presser kursen nedover.

Først longstssinshit og nå gullhjelmen.
He he.
De pusser på
hofa
26.04.2022 kl 08:44 6778

Stegning af brønde det pågår også om 30 år og Archer er verdensførende på området. Fremtiden ser lys ud og det kommer kursen sikkert også til at gøre.
MH77
26.04.2022 kl 09:54 6693

TA er svært nyttig og forteller mye om stemningen blant aksjonærene. For meg virker det som om sterke krefter prøver å psyke ut småaksjonærene ved å hele tiden presse kursen lavere. At selskapet har er stort potensiale synes å være uinteressant, for målet er tilsynelatende at kursen skal ned uansett.

Vi kan selvfølgelig spekulere i hvorfor noen er så ivrige på å senke kursen, men det er jo uansett ikke spesielt attraktivt å være i et selskap hvor kursen er under press...

Nå er jo selvfølgelig spørsmålet om man vil prøve å senke kursen videre under 3 kroner, eller om gårsdagens fall var en enkelthendelse på en svak børsdag. Jeg tror vi skal opp igjen til 3 kroner, og bli liggende der en god stund. Det virker for risikabelt å prøve å senke kursen ytterligere.

Jeg var en småsparer i archer, men med nå mine 300k aksjer er det gjerne meg de prøver å skremme 🤣. Kjøpte mer idag, og er ikke i tvil om at dette blir gull.
Redigert 26.04.2022 kl 10:23 Du må logge inn for å svare

Jeg ser på dette som gratis lunch. Det er mye triggere der ute. 👍🍻🥂🍾
Redigert 26.04.2022 kl 10:32 Du må logge inn for å svare

16:19:47
2,875
200

Roboten saved the day. Ellers ville vi vært i minus.
hofa
28.04.2022 kl 16:49 6282

Det var så mig der var robotten igen i dag.

Tall om en uke. Må jo være helt jævlig siden kursen er såpass gruset.
Får vi en rapport uten hvis og men og difficulties.?
Eller bedring i alle områder Archer opererer i?
Har lest litt i gamle tråder fra 17/18.
ohh yes her er mange som har tapt penger i Archer.
Ser frem imot en oppdatering nå. Vi trenger det.
En positiv sådan ville vært bra.
Kursen gruses vel som vanlig uansett…-).
Eller er den gruset i forkant denne gangen, slik at vi får blårøyk når den tar av.?
Spennende.!
HP17
28.04.2022 kl 20:42 6122

Er det noe galt ledelsen gjør/ikke gjør siden aksjekursen er så nitrist?

Jeg synes ikke det. Selskapet leverer stort sett som guidet.
Kunne kanskje meldt de litt mindre kontraktene også.
Nå virker det som de må være minst 2-3 milliarder.
Det ligger en klam, veldig klam hånd over aksjekursen.
Og har gjort det leeeenge.
Er jo tross alt ca 4500 ansatte og omsetning som nærmer seg 10 milliarder i året.
Noen i media sier de har problemer med for høy gjeld.
Som forøvrig forfaller i 2023.
Dette er selvfølgelig noe som kunne vært adressert.

Hadde kanskje håpet på en form for avklaring / endring rundt eierskapet til Seadrill sitt konvertible lån etter de kom ut av Chapter 11, men ser ut til at det er status quo.

Problemet med Archer virker å være at den er så lite kjent og at den er i helt "feil" bransje. Se for deg at du er ny på Oslo børs og skal investere i aksjer. Jeg tipper at Archer er blant den siste prosenten av aksjer folk vurderer. I mellomtiden går folk lei av at aksjen bare faller videre og selger seg ut. Men det er jo ingen tilstede til å kjøpe disse aksjene, med unntak av et fåtall her på forumet.

Litt positiv guiding fra selskapet og litt positive analyser fra noen analytikere vil nok gjøre underverker. Tenker at nedsiden begynner å bli begrenset, men det tenkte jeg for ett år siden også! :D Tiden vil vise...
Anywhere
29.04.2022 kl 09:20 5802

Det ligger skjulte selgere like over 2,90, eller roboter som umiddelbart selger på mindre kjøpsposter som legges ut. Bare prøv på små kjøp på et par tusen aksjen rundt 2,90, så ser dere umiddelbare tilslag. Aksjen skal tydeligvis dempes, holdes nede, og det krever nesten ingenting på volumer vi nå ser.

Bare å holde fettfingrene borte fra salgsknappen, så burde dette ordne seg.
Kan ikke skjønne annet enn at de også bøtter inn penger nå.
Anywhere
29.04.2022 kl 10:35 5750

Det ligger skjulte selgere like over 2,90, eller roboter som umiddelbart selger på mindre kjøpsposter som legges ut. Bare prøv på små kjøp på et par tusen aksjen rundt 2,90, så ser dere umiddelbare tilslag. Aksjen skal tydeligvis dempes, holdes nede, og det krever nesten ingenting på volumer vi nå ser.

I beste fall ligge aksjen i en årslang rektangelformasjon dannet av to topper og to bunner der like under 3, der vi nå er, representerer bunnen. 5,40 er topp.
Aksjen har reaksjonsutfall mellom disse nivåene, men må da bryte over 5,4 for å komme ut av en tre år lang bunnformasjon.
Vi vet at selskapet har mye og god kompetanse og er velplassert midt i vepsebolet som får mest å gjøre de kommende 5 årene, men likevel holdes både selskapet og kursen i en skrustikke. Så velplassert som Hemen er i denne aksjen, vet vi også at om man ville, så hadde det være en utfordring som krevde innsats omtrent på minussiden å besørge tiltak som ville kjørt aksjen hinsides og derav skapt grunnlag både for konsolideringer og balanser på gjeld.
Seadrill er nå ute av chapter 11 og going consern. Fredriksen/Hemen har lite/ingenting de skulle ha sagt der lenger, men ønsker selvsagt å få slikket sine sår. Eierne i Seadrill vil trolig forsøke å kapitalisere på alt de kan for å forsøke å få tilbake verdier. Konsolidering av Seadrill på ikke altfort lang sikt er en selvsagt ting i et forbedret markedet, men det er da også mulig å tenke seg at man før en Seadrill-konsolidering forsøker tiltak med øvrige eierposter som egentlig ikke er interessante konsolideringsfokus på riggsiden. Archerposten bør derfor ut av eierskapet, og man vil søke det på en måte som gir mer tilbake enn via nedbetaling av lånet.
Samtidig har Hemen en agenda som tilsier at de vil kunnne forsøke å hente mye av Seadrill-tapet tilbake ved å få større andel i Archer og rigge selskapet for nærstående vekst
Codex63
02.05.2022 kl 09:30 5351

Her er det ikke mye som foregår. Har alle hausere solgt seg ut.?

Kjøpte noe Archer på 2,8 i dag.
Archer ned 40% siste 6 måneder.


Sdrl er sluppet ut av fengsel,
Vi får se om JF tar grep i Archer.
Redigert 02.05.2022 kl 11:12 Du må logge inn for å svare

Da har longst kjøpt noen aksjer.
Flott!.
Skjedd noe i forhold til gjelda?
Eller var det de 20ørene som gjorde utslaget for din del?
Anywhere
03.05.2022 kl 07:47 4839

Det bedres generelt i oljeservice, og det MÅ slå inn noe etterhvert også hos Archer:

https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2022/05/03/7858869/mangedobling-for-rokke-selskap

Argentina ser ut til å våkne skikkelig nå, og det er også et positivt konsekvensområde for Archer. Det meste der er nedskrevet siste årene, så man vil hente gevinster fra assets uten verdi i regnskapet, men som kan tenkes vil måtte reserveres.

Når og hvordan Hemen skal dyrke verdiene frem til solide høyder, får vi kanskje snart litt fokus på😉😄

Alle melder bedring.
Bare vi som ligger tilbake med brukken rygg.
Tenker dog at selskapet som sådan leverer og at vi kan få en etterlengtet opptur fremover.
Med Archers omsetning kan noen prosenter fort gjøre godt.
Må vel snart være noen som er tjent med at selskapet blir riktig priset.

I følge «ekspertene» er lånet problemet i Archer, andre selskaper har visst ikke lån. Fa.. så idiotisk at de lukter dritt fra meglerhusene lang vei.
Anywhere
03.05.2022 kl 09:21 4683

Lånet de siste 3-4 årene har ikke akkurat bydd på problem, tvert om er det solid redusert.
På samme tid er også inntekt og EBITDA øket ganske bra og i tråd med guiding de siste 3 årene. Så her sliter vi egentlig ikke med at selskapet og ledelse ikke leverer, men at markedet har sagt good bye til oljeservice.

De har vel ikke nedbetalt så mye på lånet hvis du ser bort fra restrukturering som skjedde for noen år siden. Det positive er imidlertid at ting går riktig vei og at de fremover ligger an til å kunne betale ned en vesentlig andel av lånet fremover.
GOV
03.05.2022 kl 10:01 4597

Er det stopp i handelen med Archer - eller ingen handel etter en time ...??
hofa
03.05.2022 kl 10:06 4578

Fakta er, at aktien er glemt der er 4500 ansatte en ordrebog på 20 milliarder, men absolut ingen interesse. Der kommer snart kvt regnskab, måske det kan tænde op. Jeg er tung lastet i Archer, men tør ikke sælge og da slet ikke til den pris.
hofa
03.05.2022 kl 10:11 4638

Nej der er ikke stop. Finansavisen skriver i dag at der er opgang og vækst i olieservice fagene og fremhæver 3 selskaber. Men Archer er der ingen der vil kendes ved.

Dette er jo en aksje med utrolig lav omsetning. Det sier jo litt om interessen rundt selskapet, den er ganske nære null. Det er både negativt og positivt: på den negative siden er det forholdsvis enkelt å "manipulere" kursen og holde den nede dersom man ønsker det, men samtidig vil kursen raskt kunne gå oppover når interessen begynner å ta seg opp (les: bedre resultater og guiding fra selskapet, positive analyser / uttalelser fra analytikere).

Fordelen med "glemte" aksjer som Archer er at man har mulighet til å kjøpe seg opp på ganske lave nivåer da markedet forøvrig ikke er interessert. Så er spørsmålet hvor lenge man må vente på at ting skal ta seg opp...
hofa
04.05.2022 kl 09:32 4298

2 dage til kvt. regnskab, utroligt at der ikke er mere interesse for et godt drevet olieservice selskab. Der er fremadrettet enormt potentiale i Archer, både i drift og opkøb.
Anywhere
04.05.2022 kl 13:57 4169

Fortsatt lav interesse i aksjen, lest fra volumet.
Men ledelse bør nok si litt om gjeld, kapitalstruktur og utsikter også i det som har vært usikre regioner på fredag.
Selskapet er langt bedre stilt i mine øyne enn PGS som kjørte emisjon i går og stiger solid i dag med solide kursmål presentert fra diverse meglere etter emisjonen. Før i dag var det mer opsjonsfokus også på denne. Merk at PGS gjør en obligasjon i forkant av refi høsten 2023. Archer har refifokus omkring samtidig, men er da bedre stilt i forhold til covenants.

Det kan være grunn til å tro at situasjonen i Russland nå medfører lite/ingen aktivitet der fra vestlige selskap og derav bortfall etterhvert av en god andel produksjon i Russland, samt brønnstimulering er trolig en saga blott med hjelp fra de store. Det betyr at det blir fornyet drillingfokus og aktivitet i områder som Argentina, og den kjennsgjerningen bør Archer ta mer inn som positivt bias fredag slik at markedet blir klar over dette. Det blir igjen en mulighet for å se tildels vesentlig økning av verdier i Archer, og det er da markedet skal få se hva det betyr når en opsjon slår til og får gjeninnhentet det som er potensiell underliggende verdisubstans. Slike opsjoner har gjerne 20-ganger i utvikling...

Anywhere skrev Innlegget er slettet
Håper dette innlegget beskriver Archer om et års tid👌