Inflasjon og økte renter og avgifter hva skjer egentlig?

geo01
10.05.2022 kl 19:31 1912

Dette blir en synsing med spørsmål angående skatt avgifter priser vi har som andre land slipper inflasjon av.
1 Hvorfor er maten 60% dyrere i Norge?
2 Hvorfor har Norge verdens høyeste gjeld?(har det med at vi sitter igjen med mindre penger etter at alle utgifter er betalt)
3 Hvorfor er det inflasjon og få mere lønn når vi har så høye avgifter på alt og storpart av lønn går til nedbet av husgjeld og mat,andre land som Usa har ikke avgifter feks.
4Hvorfor er kronen så dårlig mot andre valutaer når de betale mindre avgifter og matpriser og bør vi fremover få ny valuta som usd og stimulere mere uten og bry oss om kronesvekkelse(kronen blir bare en valuta som er der og kan bare stupe eller øke som den vil?
5.Er Norges Bank ?vårt mareritt gjennom Norske kroner der lønninger og lavere avgifter aldri kan stimulere folk så de kan betale ned hus og mat uten renteøkninger,og har vi med dette malt oss inne i et hjørne?.
6 Er politikerne våre beste til og forvalte egen økonomi som i dag?.
7 Bør Norge inn i EU og bruke euro som hovedvaluta?Eller bør vi kun bruke Usd som valuta og glemme svekkelsene i nkr.
8 Med de inntektene vi har burde budsjettene i stat tilføre det norske folk bedre økonomi og lavere utgifter og oljefondet gå av seg selv det trenger ikke overskudd staten har.
Folk trenger det mere og det vil gi en boom i real veksten også så de bedrifter går enda bedre og skatter mere.
9 Jeg tror mange av problemene folk har med gjeld strøm mat og andre utgifter ville bli mye enklere og betjene og avgiftene burde klippes bort som usa,bompengene burde vært statens regning,det er så mye i dag som eter alle og enhver opp og hverdagen går ikke opp hos mange.
Har du normallønn og røyker og drikker pils er det hele en statsavgift og kan fort bli 100 000 i året,synd for de men galskap at det skal være staten som bestemmer at om du gjør dette blir du fattig.
Noen som har mange bedre synsinger enn meg og jeg håper og lese Dere nedover om dere svarer,godt og lufte litt sier jeg.
Få flere barn sa Ærna,men det koster jo folk skjorta og er som bilen dyrt og eie.
Redigert 10.05.2022 kl 19:36 Du må logge inn for å svare
monitor1
10.05.2022 kl 23:07 1829

Jeg er nederlender, men har bodd i Norge i fra jeg var 24 ( i 44 år). Det er veldig interessant å sammenligne de to landene over tid ( også for å nullstille generelle globale tendenser). Begge land var lovende demokratier i 1980, men Norge har uten tvil utviklet seg til et kapitalanarkistisk land med sterke undertrykkende virkemidler mot især den vanlige man i gaten.
Antall rike har eksplodert, og det er fullstendig fritt for de å gjøre hva de vil uten reguleringer. Monopolisme rår, og Staten er selv en stor undertrykker. Det gir utslag i form av vanvittige økonomiske belastninger på samtlige områder. Dessuten starter denne rovdriften mye tidligere enn andre steder. Parallelt med det betaler de rike og monopolistene ikke noe skatt og tar seg vanvittig betalt.
At en kasse Grolsch ( 5,2%) koster 780 kroner i Norge og 100 kroner på tilbud der, er helt bak mål. En moderat fartsbot koster 590 kroner der og 2300 her.
Å besøke min dattter som bor 300 km unna koster like mye som å fly til Amsterdam ( grunnet toll, gebyrer, avgifter og andre straffer).
ALLE selskaper og Staten har kriminelle satser for det folk må ha, om det nå er Mobilabbonement, mat, kommunale avgifter, en vaskemaskin eller en strømmetjeneste. Forsikringer som dekker stadig mindre er skyhøye, og bankmonopolet har de høyeste avanser for boliglån i hele OECD.
Medianlønna er MYE lavere ( lærere på samtlige nivåer, sykepleiere osv.)
Fattigdommen i Norge er nå 50% høyere enn der, og har økt 7 år på rad. ( OECD tall).
Den psykiske helsa til studenter er 3 ganger så dårlig en der ( !!).
Og slik kan jeg fortsette lenge.
Dette er en villet politikk, og gjelder hele den politiske balletten. Som Stordalen sier: Han merker ikke forskjell mellom Siv Jensen og Kristin Halvorsen.
Vi har også blitt fratatt frihet på veldig mange områder, og tvangsinnføring av DAB og AMS er bare forbokstaven. Systemtvangen har aldri vært større. Å tro at det ikke er sammenheng mellom disse tingene må tro om igjen.
Jeg har alltid vært en sterk motstander av EU, men vanlige folk ville få det mye bedre om Norge blir medlem der.
Demokratiet er steindødt, og alle instanser som skal liksom ivareta noe er suppeinstanser, uten fullmakter, funksjon og innhold.
Fagforeninger, NAF o.l. ligner mest på bokklubber med tilbud om rabatter, og hele helsevesenet er nå tilpasset noen pamper, og overhodet ikke pasienter.

Så fremtiden ser lyst ut: Når en av tre studenter har alvorlige psykiske plager berøres omtrent 1/3 del av befolkningen, som både får store bekymringer, store ekstrautgifter og dårligere livskvalitet. Den dagen de skal i arbeid berøres samtlige av Norges arbeidsplasser, og flere vil underveis bli tidlig uføre. Da har da Nederland en permanent konkurransefordel.
Tro ikke at politikere kommer til å gjøre noe som helst der ( godt hjulpet av media, som aldri berører slike viktige samfunnsaspekter).
På kun en generasjon har politikere fullstendig ødelagt og voldtatt Norge, og jeg mener at de er mye nærmere russiske og amerikanske misforhold, enn de er nær mellomeuropeiske forhold,
Det er på tide at oljefondets midler ikke hele tiden overføres til en stadig større og rikere elite og til de store sekskaper, men at de går til det som gagner folk flest og småbedrifter. Så må det strukturelle endringer til om Norge skal finne veien tilbake til noe som ligner på et demokrati.
Redigert 10.05.2022 kl 23:14 Du må logge inn for å svare
geo01
11.05.2022 kl 00:27 1766

wow dette ble sammensatt og mye men ja jeg se noen poenger som en som stemme i et valg bør lese seg inn i.
Hva om Norge går 100% inn i EU det ville løse mange floker vi strides med.
Jeg ser på Europa og EU som en løsning da skatter og avgifter er i tråd med det en vare er verdt og ikke hva staten bestemmer.
Jeg mener uansett frihet til og eie og tjene har blitt overbeskattet med særnorske avgifter og velferds ordninger ikke betaler seg for familier eller andre arbeidsfolk.
Boblen vokser og pengene går i alt annet enn hva som er avgifts belagt.Bare Norge har eiendomskatt og veiavgifter,noen private veier er som nlir nedbetalt er unntaket i europa.
Lønninger er borte før måneden er over det er problemet med Norge as.
Alt er for dyrt i forhold til alle andre land i europa og amerika alt.
Konkuransen sørger staten seg for og ordne da det ikke er smuttehull for annet enn det staten bestemmer det skal koste,demokrati er vel det alle sier og tror på.
Men Norges finanspolitikk med NB er et fiasko for alt og alle,de burde gjøre mer som japan og sveits.
gepard1
11.05.2022 kl 20:25 1599

Det som skjer er at markedets selskaps/aksje prising skal normaliseres, med en overgang til en selvbaerende oekonomi uten stimuli.

Det store spoersmaalet dog, er om det er mulig og skape en selvbaerende oekonomi som kan vile paa dagens gjeldsboble.Jeg sier det ikke er mulig, og at det vil kreves mye mer stimuli for og holde gjeldsboblen i sjakk.Time will show.
Redigert 11.05.2022 kl 20:30 Du må logge inn for å svare
geo01
11.05.2022 kl 21:10 1562

Det er prioritering i et budsjett og prioriterer folk i eget land med høyere lønn og slettede avgifter må en kutte i budsjettet på offentlig sektor og investeringer ellers for og balansere budsjettet,det er mange poster som kan bidra innen dette,innen alle departement.
At det er et enormt overforbruk i budsjettene er dårlig håndverk da folk vel og ve må være 1 pr.
Vi kan gi lån til veiprosjekter rundt om og andre prosjekter som vannbygging og byggprosjekter til 1-2% rente da kan vel staten ordne lån til de som trenger det også så slipper en dette rentespøkelset.
Alle familier med høyt belånt burde få et sånt lånetilbud en statsfinans om de ønsker det eller enslige nyetablerte og andre enslige alle er en sårbare grupper.
Husbanken er for liten rett og slett.
Denne gruppen vil bare betale ned lån om de kan de skaper ikke inflasjon før de er nedbetalt gjeld om 20-30 år.
Vi har mange særavgifter som skal balansere budsjettene og det er feilprioritering da det struper husholdningene i Norge.
Den største særavgiften kom på 2000 tallet mva på alt.Den har og steget jevnt mot husholdningen som er sluttbruker uten avskrivninger.
Statsbudsjettene må inneholde nye prioriteringer det er det som er problemet for folk flest også idag.
Det er alle muligheter og stramme der folk ikke merker det men får mye mere tilbake,det er snakk om balanse og prioritering.

monitor1
11.05.2022 kl 22:03 1513

Eiendomsskatt i Nederland er en skatt som ilegges ALLE, og da er det de med de mest verdifulle eiendommer ( bedrifter og rike), som betaler mest skatt, som Staten overfører til kommuner. I Norge truer bedrifter kommuner til å flytte om de tør å innføre skatt, og er det de fattige kommuner som krever inn voldsomme beløp fra vanlige arbeidsfolk. Og slike asosiale ordninger finnes det på samtlige samfunnsområder. Hele EL bil ordningen var fra starten av beregnet for å sponse de rike, men når vanlige folk har spart seg opp, slutter godene. Der borte har det vært innført stimulerende tiltak som begrenser seg til vanlige biler.
Politikk i Norge er noe man bedriver for alt annet enn den grunnleggende regelen: Flest mulig skal ha best mulig livskvalitet.
De blåsvarte har gått hardere til verks med å utarme befolkningen, men de rødsvarte er nesten like ille. Ingen rører de strukturelle forandringer som må til, og når de som gruppe begår mer og større kriminalitet og uetiske handlinger enn et nesten hvilket som helst utvalg i det norske samfunn, så ser jeg ikke at Norge noensinne finner tilbake til de grunnleggende demokratiske prinsipper. Samtlige partier er orientert om og fått konkrete spørsmål rund bonanzabørsen vi har. Ingen gidder å svare en gang på det ( de vil ha bonanzabørsen). Hvitvasking, daglig innsidehandel, og Euronext som angivelig gir algoritmebasert handel en tidsfordel ( fullstendig ulovlig alle andre steder), besvares ikke. Vi blir arrogant behandlet som en melkeku, og mange ganger kriminalisert for normal atferd. Det gjør russere også. Når hverken politikere og media vil snakke kritisk eller konstruktiv rund elementære veldig kritikkverdige forhold som rammer folk flest på samtlige viktige samfunnsområder, så er Norge farlig nær en fascistisk ( og kapitalanarkistisk) stat. Da er det bare nyanser, som skiller oss fra Russland og USA. Europeisk er det ikke ( mellomeuropeisk), og rettferdighetsprinsipper er det ingen politikere og løpegutter for de rike i departementer, kommuner og suppeinstanser, som vet betydningen av. Det er 100% systematisk, men så lenge vi blir indoktrinert og matet med tull og tøys, så kjøper vi jo alt ( godt eksempel er den nærmest ufravikelige « lovmessigheten» i å « forklare» hvorfor strømprisene må være så høye. Det er jo politiske beslutninger, hvor alle aktører garanteres gigantinntekter uten risiko, samt å utsette noe vi må ha til markedskrefter og spekulanter, og sende regningen til folk flest og småbedrifter, som er opplegget. Det samme foregår på boligmarkedet, og alt annet vi må ha.).
Redigert 12.05.2022 kl 00:09 Du må logge inn for å svare
monitor1
11.05.2022 kl 23:29 1439

Disse « stimuli» eller enda verre « kvantitave lettelser» du snakker om er ikke noe annet enn pengetrykking og gavepakker til de som ikke trenger det. Dessuten strider det mot de kapitalistiske grunnprinsipper, hvor næringslivet IKKE skal gis B12 sprøyter hver uke betalt av felleskasser, istedenfor at eierne betaler noe tilbake ( etter i årevis har utbetalt gigantsummer til seg selv.) Dette er den største finansielle skandalen i historien, og skyldes at Stater har solgt sjela til kapitaldjevelen; Mange pensjonsfond er betydelig eksponert mot aksjenarkedet, for å ta ETT eksempel. Nå er det pay back time, og tas det likviditet ut av markedet, og sluttregningen havner uansett hos folk flest, i form av enda dårligere og dyrere tjenester og ytelser. Pengene er for lengst borte og utbetalt. ( f.eks. NAS, som prøvde å holde disse utbetalinger til pampene hemmelige, men tok imot milliarder fra våre fellesmidler « for å redde selskapet»).
Jeg har fått nok av hvordan ting ble ordnet under COVID, som resulterte i den største pengeoverføringen noensinne fra sparegriser som skal anvendes for fellesskapet til de som har mest fra før. Politikere har lært av hva Trump og Putin kommer unna med, så da har de funnet ut at man kan undertrykke den norske befolkningen mye mer, uten konsekvenser.
Også inflasjonsbegrepet voldtas hver dag, og fremstilles unyansert og som det er en støvsuger; ( gjør man ting i en viss rekkefølge så støvsuger den). Inflasjon er i dette tilfelle ikke forårsaket av høy etterspørsel, men mangel på tilgang. Da er ikke den « lovmessige» løsningen å ta balletak på Norske husholdninger, men ta balletak på kapitaleiere, som sender regningen til de. Det er nettopp det politikere ( som er gift med kapitaleiere), ikke har gjort på 40 år.
Redigert 12.05.2022 kl 03:37 Du må logge inn for å svare

Ja, Norge er en honningkrukke som plyndres av naziene.
Og offentlige lønninger i Norge er for høye, for å få folk til å ikke priootestere.
På slottet er de 7 ledere med over millionen i lønn. Da skjønner du tegningen.
Flest mulig skyves inn under det såkalte lederlønns vanninntaket.
Rubin
19.06.2022 kl 01:17 1036

De harde fakta er at hver lønnsmottaker sitter igjen med ca. 20% av sin lønn i verdier etter at stat, kommune og statlige og kommunale selskaper har flådd alle lønnsmottakere med skatter, indirekte og direkte avgifter pluss moms. I tillegg må din arbeidsgiver betale mer enn 14% i arbeidsgiveravgift….
Nordmenn er slaver for det offentlige tyranniet.
Redigert 19.06.2022 kl 01:36 Du må logge inn for å svare

Jeg er helt enig i at offentlig sektor er altfor stor. Og den opererer med for mange ansatte og for høye lønninger.
Om den svake kronen mot formodning skulle fortsette ut året, ligger vel Norge an til å få en saftig nedgang i BNP
for 2022 målt i $.

Og sånt som dette her er fullstendig galskap :
https://finansavisen.no/lordag/bokanmeldelser/2022/06/17/7883969/fikk-9-millioner-for-a-skrive-stiloppgaver-om-oljefondet

Kjøp av vindkraft fra Ørsted i Sør-Nederland var også fullstendig galskap. Betalte nesten 7 mrd. kr. for mye.
Dekket hele Ørsteds investering på 50 %, pluss at Ørsted får inntekter fra drift og vedlikehold.
Og hvordan er det med oljefondets russiske aksjer ? De gikk slettes ikke i null, og rubelen steg 173 %.
Redigert 19.06.2022 kl 17:46 Du må logge inn for å svare