Akastor - neste rakett innen oljeservice?


Se q1 rapport: bokført egenkapital bak hver aksje er ca kr 15,-. De har en forholdsvis beskjeden gjeld som bør være lett håndterbar. Selskapet har noen spennende investeringer, både industrielle og finansielle, disse kan ventes å få et betydelig oppsving i både aktivitet og inntjening fremover. Hovedeiendelen er HMH (tidligere MH Wirth) som de eier 50% av, etter at de slo seg sammen med Baker Huges. De driver service og produktsalg globalt innen oljeboring, både onshore og offshore. Omsetningen i 2021 var ca 5. milliarder, med 2100 ansatte. De eier også 50% av Aker Offshore - skip som leverer subsea tjenester. Av finansielle investeringer kan nevnes investeringer (lån) Oddfjell Drilling, Awilco Drilling, samt datterselskapet DDW Offshore AS, som eier 5 supplyskip.
Med det positive sentimentet som det er innen oljeservice, som nettopp er den bransjen Akastor er fullt investert i, så bør et forsiktig kursmål være,en børskurs på kr 15,- pr aksje, som da kun tilsvarer bokførte verdier.

Fint at alle er rigget men hadde vært fint om dem fikk realisert noe snart for her må du være ultra long

Dårlig med kjøpere her nå sklir videre nedover. Her burde jo kjendisene kjøpe for å Støtte sine kjøp?

Du har nok helt rett i at investorene er utålmodige, ettersom at de store realiseringene hittil i år har uteblitt. Det skaper salgspress.

Jeg har kjøpt meg opp ytterligere, og mener man kjøper 1 krone til 50 øre her nå.

Ikke noe kjøps interesse forran q tall i morgen så da blir det vel ikke noe salg eller noe spennende for nå:

Oj da nå går det til hell bjellesauer som selger?

HMH leverer all time high, realiseringer er rett rundt hjørnet og Akastor har levert over bokført verdi på de siste 20 transaksjonene sine - og kursen har falt :)
Slettet bruker
02.11.2023 kl 17:50 2845

Venter på voldgiften

However, in order to mitigate refinancing risk and secure available liquidity past 2023 when the corporate financing facilities mature in 1Q 2024, Akastor is in accordance with its strategy focusing on realization of holdings. In the second half of 2023, the outcome related to the DRU arbitration process is a key milestone in this regard. If realization processes planned for the second half of the year should be delayed or if proceeds come in at a lower value than anticipated, refinancing risk in 2024 would increase and other sources of capital could be required.

Går vel i dass dette da siden den voldgifts saken tar sånn tid.

Vente leken 🥱🥱

Skulle DRU-kravet «gå inn» på 550 mill eller mer, så vil kursen kunne gå 20%. Kravet er ikke priset inn i aksjen. Da blir en stor del av risikoen i Akastor tatt ut.
Slettet bruker
08.11.2023 kl 10:07 2456

Tar lang tid. Vet ikke hva som holder igjen, men timetable er brutt.

DRU arbitration process on track, with hearing last week of February. Arbitration award expected medio 2023

Har tatt meget lang tid. Store summer på spill - det er vel grunnen. Siste beskjed var vel at et svar er forventet i H2 2023. Det betyr at timetable blir brutt i midten av desember? Må ha et svar innen 15. desember, om ikke er det refinansieringsrisiko.

Røkke får fyre opp jeten og få landet avtalen så pengene kommer inn i akastor.

Da er haaland inne i akastor sammen med en Haug andre kjendiser som venter i evigheten på noe gevinst her. Mulig det er haaland som treffer best på målet tidsmessig?

Øker vel sakte over dager? Er litt lav omsetning her så ikke lett å handle uten at kursen stikker

Gi gjerne en liten oppsummering av analysen. Ellers tipper jeg vi ser Haaland kjøpe seg sakte men sikkert opp i Akastor de neste ukene.

Har tidligere nevnt Akastors oversiktlige kvartals rapporter og presentasjoner. Interessant lesestoff for folka på forumet. De som har fulgt med i timen, vet at Akastor med sin brede selskapsstruktur innen oljeservice disponerer en gullkantet portefølge. Det er ikke noe stress med kursen. Den kommer til å stikke når HMH eller andre selskaper blir realisert gjennom børsnotering eller kanskje salg!? DRU ene er noen interessante poster som også kan gi gode resultater. Tok en sjekk av topp 50, og her er det et fullsatt galleri med proffe investorer😎

Herlig haaland dag i dag. Blir vel flere stang inn utover uka?

Dersom eneste grunn til å kjøpe Akastor er at Haalands investeringsselskap har kjøpt noen aksjer, ikke kjøp!

Helt enig i det utsagnet. Aksjen skal du kjøpe på bakgrunn av de kvantitative og kvalitative elementene - og de ser veldig bra ut. Slenger du på DRU-arbitration i tillegg - så ser det latterlig bra ut.

Haaland magien fortsetter i dag? ⚽️🥅🏆

Dabber av nå. Må vente på neste bjellesau nå. 🧩♟️

Har tidligere nevnt DRU-ene, og i tillegg Akastor sin aksjepost på 6,8% i Awilco drilling (AWD). Det viser seg nå at Akastor har en gullkantet investering som nr. 4 på topp 20 i AWD. Registrerer følgende børsinformasjon—> Awilco Drilling tapte første sak, men vant den andre voldgiftssaken mot Keppel FELS knyttet til to rigger. I kontanter bringer dommen inn 43 millioner dollar pluss renter og omkostninger.
Slik jeg vurderer saken kan beløpet stipulert komme oppe over NOK 500 mill, hvor Akastor har sin andel i aksjeposten. Blir spennende å se på kommende resultater for DRU- ene (voldgiftsakene). Gjelder å eie rette aksjeposter i pågående voldgiftssaker😊 Hva tenker dere?😎
Redigert 23.11.2023 kl 23:54 Du må logge inn for å svare

Kjendisene handler og sitter. Fredly var altfor tidlig inn her. Dru og børsnoteringer skjer det lite med. Nå ryker vel snart dru som skulle vært ferdig for lengst og skulle sikre akastor penger fremover. Noen synspunkter på tidsbruk her?

Hva skjer herr da? Nada

Venter på årets julegave, DRU-arbitration.

Ser ikke så bra ut hadde nok vært sterkere kursutvikling hvis det var nesten i orden alltid lekkasjer.

En voldgiftssak er absolutt. Så fort avgjørelsen foreligger vil dette bli publisert i en børsmelding. Empirisk har slike avgjørelser løftet/senket aksjekurser betraktelig samme dag avgjørelsen kommer.