DOF - starter året med solid pluss!

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
27.10.2022 kl 21:24
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
tobben
DOF 19.05.2022 kl 09:43 299634

Da er det bare å vente i spenning på kvartalene som kommer ! Utrolig at det fremdeles kjøres hardt på nedskrivninger I et marked med betydelig økning av skipsverdier
Redigert 19.10.2022 kl 22:08 Du må logge inn for å svare
tobben
03.06.2022 kl 11:30 3899

Du får glede deg til sol og varme neste uke :-))

Vi vet av erfaring at DOF-en er dau men plutselig går over 40% i mange dager og det er det få andre aksjer som kan matche. Matematikken omkring det fundamentale pleier å stemme og det vil den gjøre også fremover. Vi vet at det er mange som har bestemt seg at de skal inn i dof og få med seg den enorme oppturen koste hva det koste vil. Få tørr å sitte på aksjen eller sitter undervektet i forhold til det de enkelt har planer om. Vi vet at alle vi andre som også er forsiktige vekter oss kraftig opp når vi ser at toget går. Det er derfor ikke unaturlig at kursen går fra ca 1,05kr til 4,85kr slik som siste som altså er over 460% på noen få dager. Helhetlig situasjon gjør at det er mest trolig også i fremtiden at disse ekstremt kraftige kursløftene som nå har gjentatt seg 3 ganger siste år kommer til å gjenta seg også fremover. Teknisk analyse som også ble gjort i Hegnar TV antyder at neste løft vil dra opp mot ca 10 kr da det ikke finnes noe mer teknisk motstand nå på oversiden i DOF aksjen. Eksempelvis vil en tilsvarende økning som forrige gang stanse på 2,06 x 460/100= 9,47kr. Jeg solgte selv ikke annet enn litt da SOFF, Sioff og nå PGS plutselig fikk kraftige drag oppover. Hvis jeg hadde solgt tidlig ville jeg ikke fått med meg den store oppgangen som gjerne kommer når slike aksjer går inn i en langsiktig stigende trendkanal. For meg er det disse selskapene jeg vil ha sparepengene mine i de neste 5-7årene og da er det totalt ulogisk å selge seg ut tidlig når man får rett i at dette er en langsiktig supersyklus ..... Etter min mening er DOF nå på 2,065kr en mye bedre investering enn aksjen var på 0,5kr for 1-2 år siden. Det blir nok hompete fremover men at vi ser 10kr innen sommeren, 30 kr innen 2022 og 100kr innen 2023 er noe jeg har bare mer tro på. Utvanning vil vi småaksjonærer som eier 68% av selskapet stemme ned så det frykter jeg ikke lenger.

Hvordan tenker du styret og adm skal kunne foreta en helomvending? De har jo bundet seg til konverteringsmasta.
tobben
03.06.2022 kl 12:55 3723

Det er oss aksjonærer som har siste ord i det spørsmålet ganske enkelt. Selv er jeg ikke konsekvent mot konvertering hvis bare konverteringskursen er høy nok . Forrige konvertering var på kr 10,- , bør kanskje være minst kr 20,- hvis aktuelt nå ?
AlanS
03.06.2022 kl 13:22 3679

Presentasjon 2019 Q1 - DOF er ferdig med byggeprogrammet og det skal høstes
Presentasjon 2022 Q1 - DOF kan ikke betjene gjelden.
Presentasjon 2023 Q1 - ???

De har ikke bundet seg til noen ting annet enn å fortelle at de ikke kan innfri all gjeld nå umiddelbart når ballonglånene ikke ble fornyet for 2 år siden.De er krystallklare i likhet med SOFF og Sioff at de ikke kan si noe som helst om resultatene i 2 -kvartal og fremover. SOFF, Sioff og DOF med flere var egentlig konkurs for 1-2 år siden da oljen ble gitt bort og de fleste båtene lå i opplag mens mannskapet fakturerte fra Corona-hotell. De som har interesse av å regne på ratene fra den gang samt vinterstormen i Januar februar i år kan gjøre det..... De som har interesse av å regne på tall fra Corona-utbruddet i Brasil i Januar og februar må få lov til det. Vi vet at klassingen av alle skip med dertilhørende kostnader ble gjort nå i vinter og Sioff, Soff og DOF har alle understreket at all klassing er gjort i vinter med dertilhørende høye kostnader i 4 og 1 kvartal. Etter min oppfatning bør de som kjører bil med direktiver fra en som ser ut bakruta bør vurdere om de er skikket til å kjøre bil.....

Subsea 7 har ikke gjeld og aksjene i Subsea7 er priset til ca 30 milliarder mens aksjene i DOF er priset til litt over 0,6 milliarder. Hvis Subsea 7 overtar Dof vil de kunne nedbetale alle gjelden i Dof i løpet av ca 1 år og få stor glede av det enorme fremførbare underskuddet i DOF. Det er en mye bedre strategi enn når de nå er gjeldfrie og utbetaler store utbytter nå når markedet er så sterkt som det er om dagen. Irriterer meg faktisk hver gang jeg får utbytte fra subsea 7 for dette er ikke tidspunktet for å være gjeldfri og utbetale utbytter..........
Sunnyboy
03.06.2022 kl 15:06 3687

Er det noen som vet hva Skandia Hera fikk for jobben i spotten nå ..?.
syvert1
03.06.2022 kl 15:08 3688

For øyeblikket svinger dollar kursen og den Norske kronen betydelig. Basert på hva CFO har kommentert vil en svakere doller mot Nok og en sterkere BRL mot USD være viktig for å sikre et tilstrekkelig godt resultat slik at E. K ved Q2 blir positiv. At Norges bank rediserer salg av kroner fra 2 milliarder pr dag til 1,5 i Juni vil bidra å styrke krone kursen. Flere økonomer mener også det går mot dobbelt rente hopp på 0,5% i Juni. Håper dette vil styrke nok mot usd slik at kursen kommer 3-5% under Q1 nivået. Lånet i USD vil da krympe tilsvarende i Nok. Det ser også ut som dollaren svekkes med økt oljepris, og den vil øke etterhvert som Russisk olje blir rammet av sanksjonene.
Vi får tro alle piler snart peker riktig retning for Dof og vi slipper usikkerhet vedr. konvertering p. g. a tapt E. K
Redigert 03.06.2022 kl 15:10 Du må logge inn for å svare

Enig, nesten for godt til å være sant men nå faller også dollarkursen kraftig så også dollaren/NOK går i DOF sin favør nå. Dollaren har jo gått inn i et "svalestup" fra 19 mai 9,9kr til nå 9,4kr. Alt tyder på at dollaren vil fortsette å falle kraftig også fremover når oljeprisen holder seg høy og Norges Bank også følger på fremover med høyere rente som selvfølgelig vil tiltrekke seg globale investorer som også ser at Norsk oljesmurt økonomi og god rente er ekstremt attraktivt for deres penger. Hvis jeg skal tippe så fortsetter $ å falle ekstremt kraftig mot NOK de neste månedene. Når det gjelder BRL har den allerede styrket seg kraftig i 2 kvartal slik jeg har spådd og jeg tror dette bare er begynnelsen. BRL sto i over 4NOK for noen år siden da Brasiliansk økonomi var i investeringsfasen. Nå er Brasil som en av verdens største råvareeksportører i høstingsfasen og jeg tror det neste 10 året blir Brasils 10 år med en ekstrem kraftig økonomisk vekst.
desirata
03.06.2022 kl 15:52 3652

Norman Sapphire fikk Nok 1,3m for samme rigmove.
Skandi Hera er hyret med WROV, så vil anta noe mere 1,4m
Sunnyboy
03.06.2022 kl 15:54 3651

Takker for svar desirata . Greie rater i spotten nå ….og hyggelig for alle supply selskap i Nordsjøen ….
desirata
03.06.2022 kl 15:55 3666

Du må tro at Kristian Siem er Obs på akkurat dette, han sover ikke i timen den fyren.

Kunne da tatt supplyflåten inn i Siem Offshore og OCV i Subsea7.

Møgster & co må ikke ta noe for gitt. Bankene har vel vært i kontakt med Siem og med Sveaas /Kistefoss ombord, blir det ingen problem med finanser.

Kjenner at eg brenn av irritasjon her snart, soff ny hight på 48kr Seim 10% Dof kan likeså kalle det 0% i dag. Skjønner at dette henger med standstill til 15 juni og ingen ser utfallet som vil dukke opp men alikevel..
syvert1
03.06.2022 kl 16:40 3628

Støtter din tolkning og eg tror nok eneste grunnen til at ikke den norske kronen har styrket seg mer er at Norges Bank har pøst ut 2 mrd nok daglig i lengre tid. Men mye av dette skyldest vel korona kostnader i statsbudsjettet, og de kjøper dolmar fra oljefondet. Nå skal jo oljeselskapene betale sin terminskatt i slutten av August og den skal betales i. Nok mens inntektene er i usd slik eg har forstått.
Håper de begynner å kjøpe kro er i god tid, skatten er vel 78% så det burde bli en del milliarder slik olje, gassprisene har utviklet seg.
Ser at USD/BRL er noe høgre en ved slutten av Q1, men med mer rentehevinger i Brazil, økning av oljeprisen burde denne kunne utvikle seg positift for Dof de neste 3 ukene.

Klager ikke, bare irritert at alle padler i samme retning :-)
AlanS
03.06.2022 kl 17:12 3581

Minst 3 skip hadde klassing i Q2: Skandi Kvitsøy, Skandi Vinland, og Skandi Darwin (fremdeles på besøk hos ST Engineering i Singapore)
AlanS
03.06.2022 kl 17:26 3550

Fredagens humør:
Etorre's Observation: The other line always moves faster.
Shapiro's Explanation: The grass is always greener on the other side.
Levy's Nine Laws of the Disillusionment of the True Liberal —Marion J. Levy, Jr.: Anticipated events never live up to expectations.

God helg!

tobben
03.06.2022 kl 17:31 3545

Bra oppsummering AlanS :-)) God helg fra en som er fornøyd med at vi tikker riktig retning :-))

Nicee :-)

Ha en fin helg Doffere og god pinse, ny uke nye muligheter :-) spennende…..

BRL var 1,79NOK/BRL 31Mars. Nå i dag 3 Juni får vi hele 1,97NOK/BRL betalt for disse kontraktene som er avtalt i Brasilianske BRL

Det har alltid tidligere også vært slik at SOFF og Sioff stiger først. Plutselig noen dager etterpå stiger DOF som har stått tilnærmet stille plutselig og veldig mye på noen få dager.... Bare å studere historikken og chart så ser man dette merkelige fenomenet som skjer gang på gang......

Har sett på grafen, ligner litt på en pulsmåler på et sykehus. Når Dof hopper opp og ned. Eg trur det er tradere som leker med kursen og kaster seg ut i det den blir pumpet opp, denne gagen hjalp Mons veldig til å ødelegge kursen med Å nedsnakke på Q1 etter ganske solid oppgang ifra Q1 i fjor….Nå er også soff og Seim over det Dof ikke ennå har fått til, forhåpentligvis skjer det noe nå eller til høsten.

Er greit å ha litt frustrasjon og irritasjon når vi ser hvordan markede har snudd så kraftigt men tålmodighet må også inn i bilde iallfall med Dof men reward er jo ganske så strøken og masse og se fram til.

Dof har pleid å ta en kontra når det gjelder kurs følging på soff og Seim når de var nede var Dof i grønn, nå får litt sia har doff startet å følge med hånd i hånd med andre. Igjen så hjelper det lite når Mons har fortsatt maska på og sitt i karantene uten å se hva som skjer her ute.

Dof har masse gjeld med har masse revenu og backlogen vokser med flere milliarder mer enn naboen med samme gjeld. Realiten i dag er at Dof med ting som de er i dag ikke i morgo er verdt 9-10kr på oslobørs.
Redigert 03.06.2022 kl 20:23 Du må logge inn for å svare
syvert1
03.06.2022 kl 21:23 3136

Det er en betydelig valuta gevinst i styrkingen av Nok mot BRL. De siste 3 mnd har verdiene til Dof i Brazil steget over 12%
https://investor.dn.no/#!/Valuta/Y58/Brasilianskereal
Q1 hadde en betydelig styrking av BRL mot USD. Regner med lånene er i USD og regnskapet i BRL. En sterk BRL mot USD vil da redusere gjelden i BRL. Gevinsten blir vel da ført som inntekt /positiv valuta effekt i resultat regnskapet og øker overskuddet om eg forstod det riktig. Da blir effekten styrket av at BRL har styrket seg 12% mot nok.

Ser ut som oilje glir mot 125
tobben
03.06.2022 kl 23:19 2988

Etterhvert som oilservice indeksen nærmer seg 100 i usa ,følger vi garantert opp kursmessig :-))

Får en nydelig dag da gutta håper pils og whiskey med masse is er rett og rimelig i dag, kos dere masse og denne tråden er sterk. Digger den med så flotte mennesker ombord.. gøy å ta en utenom Dof her så nyt sola og kos dikkon :-) blir mere kos til sommeren tro meg.
Redigert 04.06.2022 kl 15:32 Du må logge inn for å svare

Tja kanskje ikke, aldri sats på noe mer enn en har råd itil, gjelder den gjelder alle aksjer selskap. Ingen blir millionær over natte en må kjempe får krona i dagens tilstand. Er noe vi gjør her, men alt i
Alt vet ingen utfallet her og det er ren gjette lek. Alt peker opp om sjefen peker ned stopper vi og knuser fingeren i 2. eg klarer ikke i å se noe annet enn et godt alternativ om en dukker opp den 15, mer tid enn det ønsker et ikke å bruke av helga. Tid til pils og kos. Igjen ha en flott helg alle sammen :)

Husk hva AlanS skrev, enkle er ofte det beste, skoleferie. Det blir stanstlll til september eller oktober. Ha en fin helg fortsatt.

Jo men går nå ann å starte en dialog utenom doff aksjen også, eller er vi bare vennlige når det gjelder doff? Syns begge veger er viktig til kos og jobb I dageukene. Syns det viser styrke får min del, og ikke bli helt betatt av kurs og Dof. Ikke stort vi kan gjøre der men å følge med bølgene. Men om folk ønsker fullstendig doff fokus er tegnet forstått.
auxe
04.06.2022 kl 20:25 2214

USD vs NOK ligger nu i en HS med Target 8.75-9 , regner med att det også styrker DOF.
DOF kommer ikke unna minoritets aksje eierne og den beste løsningen nu er standstill til Q2.
Der resultat og nye rater og oppskrivning av verdier stiller betingelser for forhandlinger med låne eierne.
Redigert 04.06.2022 kl 20:51 Du må logge inn for å svare
Sunnyboy
04.06.2022 kl 21:12 2144

Tror småaksjonærer vil overraske når de først må stemme på EGF …Det er en grunn til at mange ikke valgte å bruke sin stemme på GF …:-). Lytt til sladder gjengen igjen og lag deres egen mening her når de snakker om oljeservice og ikke minst DOF….:-). Kan ikke skrive dybde her grunnet Admin ….

PS: legg merke til hvordan disse gutta snakker om oljeservice og ikke minst krigen i Ukraina . Den er vel ferdig imorra ifølge enkelte der …:-). Legg merke spesielt til Dof kommentarer og hvordan de enkelte svarer ….:-). Lytt også til litt etter det innlegget i episoden…!. Er bare ærlige med dere her inne på hva jeg ser og hører ….

Kan hjelpe dere litt her , jallakongen har alltid rett med sine tall …:-), og han vet hva han snakker om ….:-). Litt ironi på en lørdag er innafor …( hva er disclaimer på aksjesladder tro …:-).. ). . Jævla luringer er min kommentar til det . Ref siste 2-3 aksjesladder episoder som alle kan høre på om de lytter på Spotify eller XI .

Lag deres egen mening om rottereiret som er på diverse Dof tråder ……Er en grunn til agenda her for mange , og jeg er litt dum å sier min mening og den står jeg for til dere alle ….
Redigert 04.06.2022 kl 21:47 Du må logge inn for å svare
auxe
04.06.2022 kl 22:07 2062

DOF er vel den aksjen med høyest risk/reward på Oslo Børs nå i oljeservice og har potensial til 100+ kr i løpet av 2023.
Sunnyboy
04.06.2022 kl 22:23 2025

Auxe!
Er enig om med deg på en ting ja … Dof er den høyeste risk /reward du får på Oslo børs akkurat nå . Kan ikke love deg noe ting men kan si såpass mye her til ettertanke …!. Tar du denne gåten så skjønner du hva jeg sier her … giring ….høy gjeld , … ikke betalingsevne ……..utrolig dårlig marked før …. sjekk de selskapene litt nærmere …:-). Dropper å kommentere diverse Dof tråder ( sirkus for meg til info ).
auxe
04.06.2022 kl 22:31 2022

I oljeservice ja , sjekk lifecare også i risk/reward til å gå til 100 og til 0
Sunnyboy
04.06.2022 kl 22:40 2047

Sammenligner du biotek med oljeservice nå ..!?.
Da burde du også se litt historiske data som du helt sikkert har gjort her ….!?. Nå er jeg snill med deg til info ….

PS : ikke for å være stygg med deg , men se litt nærmere på hvem topp 50 er ….og ikke minst omtale i diverse finansaviser …. Les gjerne litt på historikken og du vil få en litt bedre dybde på hvorfor jeg skrev som jeg gjorde her …..
Redigert 04.06.2022 kl 22:44 Du må logge inn for å svare
Kalkylen
04.06.2022 kl 22:52 2048

Høy gjeld trenger ikke være negativ i det heletatt. Du blander litt børsmeldinger sammen til en lapskaus, ting er litt mer nyansert, du kan ikke generalisere. Børsmeldingen at de ikke var i posisjon til å betale ned gjelden kom før de hadde fått en del nye ordre på 3 milliarder, samt dialog med kreditorene er objektiv. Status da betyr ikke at de generelt sett ikke er i stand til å ned betale gjeld, det er direkte feil utspill du må ta på egen kappe.. Kom klart og tydelig fram av de jobber med en avtale. Hadde de ikke hatt mulighet til en nedbetalings plan hadde vi fått vite dette for lenge siden. Nå er de i en my bedre posisjon enn tidligere og rekonstruering er satt til langsiktig.