Rigget for å bli en børsvinner

sokaratest
PHO 20.05.2022 kl 08:05 83048

Preparing for more tangible recovery in 2H with some traction already in 2Q

Following weaker-than-expected figures from Photocure, we have cut our estimates somewhat. However, the investment case is unchanged and we keep our Buy recommendation as well as NOK 140/sh target price awaiting strong post-pandemic recovery in 2H and with first signs of it already in 2Q.

Weaker-than-expected 1Q figures affected by Omicron surge
Photocure’s revenues in 1Q22 came in at NOK 81.6m, which was the same level as last year (ex Asieris milestone in 1Q21) as the recent Covid-19 Omicron variant surge and resulting staffing shortages significantly impacted access to care and procedure volumes in January and February of this year, with March showing a strong recovery.

In the first quarter of 2022, a total of 13 BLC towers were installed in the US driven by rising demand by large urology group practice associations. This was much better than 5 expected by us, having in mind the new Karl Storz equipment is not yet available in the market. New system launch should happen this quarter resulting in accelerating growth in BCL installations in 2H. EBITDA for the first quarter was NOK -13.9m and weaker than our estimate of NOK -1.3m, as lower revenues took their toll, while costs came in largely as expected.

image001.png

Post COVID recovery later this year, while staffing shortages continue
The first quarter was heavily affected by Omicron surge and according to PHO, nearly half of hospitals in the US were postponing surgeries. Normalized access and procedure volumes are expected in 2H22. Access in Europe was also limited in 1Q but should return to 100% during this quarter. Staffing shortages are still acute and both key regions (US and Europe) are affected. Nevertheless, the company indicates that 2Q volumes should improve vs 1Q.

Positive stance and NOK 140/sh TP stays
We have reduced our estimates somewhat following 1Q. However, TP is unchanged at NOK 140/sh and we keep our positive stance. Our Buy recommendation is supported by the expected strong post pandemic recovery in sales in both the US and Europe. While the US growth should be high in the near term, we expect untapped European potential to drive sales in the medium term as well. Long-term triggers remain Hexvix launch in China and the potential approval of the pipeline project Cevira.

Analyst

Tomas Skeivys, CFA
+370 676 35 144
tomas.skeivys@norne.no


If you prefer not to receive our research products/analyses any more, please respond to kundeservice@norne.no by writing "unsubscribe".

The information contained in this message may be confidential and is intended for the addressee only. Any unauthorised use, dissemination of the information, or copying of this message is prohibited. If you are not the addressee, please notify the sender immediately by return e-mail and delete this message. Norne Securities’ disclosures and disclaimer can be found at https://norne.no/compliance/


Redigert 14.01.2023 kl 12:38 Du må logge inn for å svare
peaf
22.08.2022 kl 17:13 3225

Vi ser Novo Nordic stiger 80 mrd på en dag på en positiv fase 2 studie. Cevira hadde og en meget positivt fase 2 studie i en av verdens største virus sykdommer. Og er snart ferdig med fase 3 studien, og kursen synker fast alt tyder på godkjenning. De har og en BP som tar seg av salg og markedsføring uti verden. Man kan undre hvorfor stiger ikke PHO et par tre milliarder på en ferdig innrullert fase 3 studie. Det kan bare bero på manglende informasjon og potensiale. Det skall egjentligen koste at få kjøpe seg in i noe som er så nære en suksess. Men vi får trøste oss med at når Cevira blir godkjent og royality begynner komme så er det helt andre prosenter som gjeller en Novo Nordic sine i dag
peaf
22.08.2022 kl 13:59 3263

Ja da har de ett problem som ikke PHO kan løse om sykehusen ikke har nok personell til behandlingen. Kan det ha komt overraskende på PHO,s overbemanning, kunde det vart en ide at vente med det aggressive salget til de fann noen at selge til.
kreinh
22.08.2022 kl 13:47 3261

Stemmer det Burobeng. Photocure har valgt å beholde selger korpset for å holde pipen varm. 😉
Burobeng
22.08.2022 kl 13:18 3263

Jeg oppfattet utfordringen med "staffing shortage" som at bemanningen på sykehusene var mangelfull, og at selgernes tilgang derfor var vanskeligere.
peaf
22.08.2022 kl 12:56 3260

Dette skriver PHO i siste presentasjon som forklaring.
Access expected to remain open in H2 2022 as Covid more manageable;
Staffing shortages remain a challenge
Men kostnader øker fast han mangler bemanning, er hele gjengen hjemme på sykeløn. Og det lille han selger av scope og hex/cys, må de vel vare overbemmanet til så det skriker av det. Det de mangler er kunder. Men ikke på bortforklaringer og selgere det beviser kostnaderne.
De taper og penger på Chile og Australia og Canada, om det beror på mangel av bemanning fremgår ikke. Eller pasienter om det er det han egjentligen mener.
Vi får håpe Karl Storz har nok folk til at selge sine nye scope. Mens Schneider leter etter nye manner.
peaf
21.08.2022 kl 16:22 3403

Ja det er noe merkelig at lage en EGF for at få inn en i valgkommiten. Der det ende de kan utrette er at korrigere i styret som er valgbart. Men inget hende så de kunde like gjerne ventet på den ordinare GF. Men at Briarwood fortsatt har truen, beviser de vel med at de økt med nær 300.000 aksjer sen 30 juni. Men om strategien er at beholde en dårlig ledelse og styre for at få billige aksjer er kansje langsøkt. Men ser man til resultatet for Briarwoods aksjekøp i senere tid så er det i alle fall det som skjedd i realiteten. Vi er ikke langt i fra siste emisjonskurs på 76 kr for over to år siden.
Men den rette verdien på aksjen får vi under alle omstendigheter ikke før etter Ceviras godkjenning. Og det er vel ikke noen tvivel om at det er en skandaløst dårlig ledelse som ikke fokuserer på en avtale som er estimert til 2,5 mrd vid godkjenning og nært førestående.
Burobeng
20.08.2022 kl 14:43 3544

Vi har nå sett over tid at Briarwood øker sin eierandel sakte men sikkert uten å jage kursen til himmels. Dersom deres mål er å fortsette med dette, er de ikke tjent med noe som driver kursen til vers. Deres disiplinerte long-short-strategi fungerer utmerket, de har klart å lirke aksjer ut av hendene på mange norske småaksjonærer for noe jeg tror vil vise seg å være en svært billig penge.
Redigert 21.08.2022 kl 12:07 Du må logge inn for å svare
kreinh
20.08.2022 kl 12:00 3593

Hadde ventet en mer aggressiv Briarwood med sine 13,6% av aksjene. Siden Asieris tar Cevira gjennom phase III med de forholdsvis store milestone utbetalingene, skjønner vi at det er stor sannsynlighet for godkjenning for kommersiell salg av produktet. Da snakker vi milliarder for en rimelig kreftbehandling som pasientene vil ha råd til å ta. Asieris kjører også phase III på Hexvix i Kina som vil føre til godkjenning og salg i et stort marked. På disse 2 produktene er det ikke snakk om de blir godkjent, men når.
Hadde de "populære" selskapene innen biotek på OB hatt slike utsikter ville aksjekursene gått til himmels. Ekstremt risikofylte selskaper er tingen for biotek flokken å være investert i og ikke i trauste Photocure som uten tvil vil stige i verdi i tiden som kommer.
peaf
20.08.2022 kl 10:44 3611

Naturligtvis ser de at de taper penger vart år, men grepen til at forandre tapen til vinst ser de ikke. Allle vet at du trenger ikke to selgere til at selge en bil, og du trenger ikke 33 selgere til at selge 5 scope på 3 mnd. Og dette er Schneider sin første jobb som CEO, og antagligen den siste med de referanser han kan vise til som PHO Sjef.
Han var heller ikke ønskverd av de som kjøpte selskapet han arbeide i før. Og Egberth som radforsk Einarsson headhunta duger bare til at hemte penger og lage opsjoner, samme rolle som han hatt i Nano. Og det har koste aksjonærerne enormt mye penger, men han er fortsatt kvar der og. Før meg er det obegripeligt når man ser til vad han har prestert.
kreinh
20.08.2022 kl 10:02 3612

Hvis det er så innlysende som du skriver kan man undre seg over at ikke de ser dette selv som leder selskapet. Både styret og ledelsen.
peaf
20.08.2022 kl 07:01 3658

Ytterlige en uke med nedgang trots vi nærmer oss de store inntekterne med stormskritt. Og det er våren fordømte plikt at evaluere styre og ledelse. I 2021 var omsettningen 354 mil og kostnaden for at produsere hex/cys var på 24,051 mil kr og endå gikk de 30,9 mil totalt i tap. Det betyr at de brukt 367 mil totalt for at selge utover produktet som kosta dem 24 mil. Pluss de her 43 scopen de solgte åt Karl Storz uten noen kompensasjon. Tallen bekrefter en enorm ineffektivitet når det gjeller at skape vekst. Man behøver ikke vare økonom for at se her finns en forbedringspotensiale på minst en halvering av kostnaden.

Hvorfor spinner de ikke videre på den terapeutiske effekten som den store Danske studien beviste. Om en BLC behandling med hexvix, gir samme resultat som en WLC i kombinasjon med BCG. Så tar de over halve verdensmarkedet på nulltid, der har de og patentskydd takk vare Hestdal som og starte den Danske studien. Løsningen er ikke at ansette folk som ikke er lønnsome, men at finne argumenter som ikke myndigheter kan se bort ifra. Da selger BLC av seg selv gjenom scopeprodusenterne. Da både pasienter og myndigheter tjener på det både økonomiskt og ikke minst tidsmessigt.

Det er ikke noe feil på selskapet eller deres produkter, bare en ekstremt ineffektiv ledelse og styre. Som ikke førstår hvordan man utvikkler produktets reelle potensiale i NMIBC behandling. Det fanns en orsak til hvorfor Hestdal bruke tid og penger på terapeutisk effekt. Det hadde vart 10 ganger bedre om de brukt pengerne på at bevise terapeutisk effekt i steden for at kjøpe Ipsen, som ikke har gitt noen avkastning hittils.

Det gamle styret og nye styret var Hestdal sitt problem, anners hadde nok Cevira vart på markedt nå i PHO,s eie. Men det gamle styret ville ha en partner som tok kostnaden av en fase 3 studie, så de kunde satse på USA og Cysview. Vilket ikke har vart lønnsomt, bare ekstremt dyrt med over 500 mil i tap. Og ikke blev det bedre med Schneider.

Så konklusjonen er enkel en ny CEO typ Hestdal som forstår var skoen klemmer, og ett styre som førstår vad som behøvs av resultater før at konkurere i markedet.
Jeg er ikke bekymred for selskapet, da jeg vet at Cevirainntekterne kommer Om Schneider eller styret er der eller ikke. Men det er ikke takk vare dem.
peaf
19.08.2022 kl 13:44 3735

Ja det er vel ingen tvivel om at det er utlandet som håller denne aksjen oppe. Og nesten ingen norske er det kvar i Topp 20, vilket betyr at de norske har trøtne på Schneiders bortforklaringer. Nå er det vel ikke noen som vet når Cevira forventes godkjennt, men vi vet at siste pasient bør vare ferdigbehandlet i månedsskiftet jan/feb. Og behandlingstiden for en prioritert medisin er maks 90 dager, men verken PHO eller Asieris skrur opp forventningerne. Og de nye scopen motsvarer de forventningerne eller skall PHO fortsette at bruke ca 2 mil per scope på at prøve selge dem.

Og at Olympus og Wolf har noen nye scope som de kan selge i Europa er i alle fall ikke signalisert truverdigt noen stans. Cevira blir en garantert suksess men når. Og de nye scopen kan bli en suksess. Men hva skall Schneider bidra med, det er og forblir en gåte
kreinh
19.08.2022 kl 12:44 3740

Aksjebevegelser blant topp 20 fra 15.08.2022 til 19.08.2022

Handler over 10.000
SEB sine 5 klient kontoer +49.000 aksjer
The Bank of New York BEL +57.000 aksjer
RBC INVESTOR SERVICES BANK S.A IRL +50.000 aksjer

Topp 20 øker fra 49.49% til 49.91% av alle aksjer.

https://photocure.com/investors-hub/investors-shareholder-information
Redigert 19.08.2022 kl 12:45 Du må logge inn for å svare
peaf
17.08.2022 kl 16:14 3892

Ja selskapet er verdensledende i at tildele opsjoner om man ser til lønnsomheten. Og effekten er formidabel i økte tap før selskapet. Men ledelsen kan ikke tape noe på det de fått gratis.
Computum
17.08.2022 kl 15:39 3929

Dan Schneider holds 99,484 shares in the Company. Det betyr at han er eksponert med 10 mill. kroner i selskapet.
peaf
17.08.2022 kl 15:10 3947

Jeg venter spent på at det uduglige styret eller ledelsen skall bruke egne penger på aksjer i selskapet og vise de trur på snarlige inntekter. De nye scopen som de mener er forhånds solgt i store mengder er ikke noen insideinformasjon. Og Cevira er vel knappest noen informasjon over hode taget, ikke ens når guidingen låg på 1 mrd og EBITDA var på 400 mil gadd de kjøpe aksjer. Så man undrer vore det ikke bedre at få inn noen som er like sparsom med selskapets penger. Jeg mener trur man at resultaten skall drive kursen så bør man signalisere det gjenom en investering på noe som de selv styr.
Der kommer jo ikke Cevira inn, for der har de ingen formening om det blir godkjent eller når. Så insideinformasjon der eksisterer ikke og ikke styr de noe heller det vet vi.
Men vi har jo Ipsendelen der Schnedier lovte 30 % til 60 % lønnsom vekst i året. Visserligen har inget skjedd de snart to første åren, men det betyr at det ligger ett enormt oppdemt behov der. Og det bør vare nok for ledelse og styre at investere friskt i selskapet, da de kjøpte det i den vetskapen.
peaf
16.08.2022 kl 05:06 4121

Den her kommentaren fant eg i DN og mye mer treffande på PHO,s ledelse skall man lete lenge etter.
Lederne bruker gjerne for mye penger på selvdyrking og vekst, altså på investeringer med lav lønnsomhet, og da bør aksjonærer og banker yte motstand. Det gjør de ved å kreve utbytter og nedbetaling av gjeld.

Nå har jo ikke PHO noe gjeld at snakke om, men hemter sine penger direkte fra aksjonærerne. Og betale utbytte med emisjonspenger er vel ikke det smarteste man kan gjøre. Men det merkelige er at det er i stort sett bare meg som yter mostand til ledelsens olønnsome investeringer på forumet. Mens mange godtar alle bortforklaringer og skjermer ledelsens innkompetens. De blir ikke bedre av sånt, og resultaten bekrefter det.
De hadde jo en mindre økning i enhetssalget i Q2 om det bare var det oppdemte behovet av behandling viser seg. Det ef bare en marginell økning som ikke gir vekst fremover om de ikke får solgt flere scope uten en massiv kostnad. De tapte trots alt 18 mil i Q2 og.
peaf
15.08.2022 kl 15:02 4238

I dag er selskapets verdi på 2,7 mrd om man skall se på kursen. Det er detsamme som Cevira avtalen er estimert til. Er da hex/cys delen verdt nesten null, eller er det Cevira som ikke er verdt noe idag. Den er jo ikke omtalt av selskapet i presentasjoner eller i analyser. Men av den førre ledelsen var den en mulig blockbuster kandidat (1 mrd usd ) i USA og Europa. Hvordan kan den ha så sprikande potensiale av to ulike ledelser i samme selskap. Den førre har jo vart med og skapt alle produkter som bltt godkjent før PHO og tjent en del gode penger på noen av dem Blant annet det de utlisensierte til Ipsen.

Mens dagens ledelse har klart at forvandle det lille som vart lønnsomt til tapsproskjekter idag. Og begge kan jo ikke ha rett av sin bedømmning av Cevira sin potensiale.
Vi vet jo at Hestdal sine medisinske kunnskaper langt overstiger Schneider sine. når det gjeller både studier og behov før produktet. Og når man ser Nanos utvikkling under styreleder Egberth som og er styreleder i PHO. Som i sin tur har ansatt dagens ledelse. Så kan eg ikke førstå annet en at dagens styre og ledelse er ikke kompetente til at innformere eller ha kontroll på avtalen som de bør.
Så får vi innerligt håpe at den førre ledelsen var den kompetente at bedømme Cevira sin potensiale. Og alt taler før at så er fallet.
kreinh
15.08.2022 kl 09:34 4288

Aksjebevegelser blant topp 20 fra 05.08.2022 til 15.08.2022

Handler over 10.000
SEB sine 4 klient kontoer +137.000 aksjer
The Bank of New York BEL -120.000 aksjer
RBC INVESTOR SERVICES BANK S.A IRL +50.000 aksjer
NORDNET BANK AB SWE +10.000

Topp 20 øker fra 49.19% til 49.49% av alle aksjer.

https://photocure.com/investors-hub/investors-shareholder-information
peaf
13.08.2022 kl 11:59 4493

Ja sånn er det sikkert, at PHO har en vurdett 2,5 mrd avtale. Som de ikke behøver nevne eller forklare i sine presentasjoner. Og ikke har de krav på informasjon fra kjøperen som ikke betalt for produktet enda. Er det sanningen så er ledelsen og styret til og med verre en eg forestelt meg. Men man vet aldri. men noen mener seg vite alt.
Redigert 13.08.2022 kl 12:01 Du må logge inn for å svare
risksøker
13.08.2022 kl 11:05 4531

blir ikke lenge til DNB og andre legger inn en sansynlighet for Cevira godkjenning og dermed verdi på legemiddelet. DNB har null zero som verdi i dag og dermed en reprising av PHO.
Redigert 13.08.2022 kl 11:07 Du må logge inn for å svare
kreinh
13.08.2022 kl 10:46 4539

Som sagt:

kreinh
02.08.2022 kl 10:47
2314
Det er Asieris som kjører Cevira toget. Photocure er bare passasjeren som sover under turen og venter å bli vekket når toget er framme. 🥱
peaf
13.08.2022 kl 09:54 4567

Nu eier PHO fortsatt patentet og om ikke Asieris betaler godkjennings milepæler innen tidsfrist. Så återgår produktet helt og hållet tilbake til PHO,s eie. Men naturligtvis kan ikke PHO melde Asieris sine fremskritt i studien, men kontrakten inneholder med sikkerhet klausuler vad Asieris skall informere om etterhånd. Det ligger jo inne milepæler for første pasient og full inrullering bland annet. Men den estimerte verdien av kontrakten kan de opplyse om når som helst, og bør så gjøre. Og at Asieris har enerett på at bedømme potensialen til Cevira, blir for dumt når PHO fortsatt eier en del av produktet.

Det er og førblir POH,s sin førdømte plikt at informere om avtaler de har og den estimerte verdien av dem. Så vil ikke Asieris melde en tidsplan, så får PHO spørre dem og informere om svaret. Før en plan har dem, even om den blir korrigert etterhånd.
Lazz
13.08.2022 kl 08:49 4605

Hei Peaf,

Jeg er enig med deg at Cevira virkelig kan være det neste store. Sammenliknet med Pcib, Nordic Nanovector etc. har Cevira kommet utrolig langt på kort tid, kineserne vet virkelig hva de holder på med!

Til ditt innspill om at ledelsen i Photocure er udugelig må du huske på at Cevira er utlisensiert. Photocure eier ikke rettighetene til produktet lenger og det er strenge regler om hva de kan uttale seg om. Personlig tror jeg Schneider gjerne skulle kommet med estimater om potensielle royalties etc, men det tror jeg ikke han kan. Schneider jobber ikke med Cevira, kun Hex/cysview. Alt med Cevira er utenfor Photocure sin makt. Photocure kan kun melde nyheter ang Cevira når Asieris gjør det, og det har de gjort.

Alt i alt skulle vi nok ønsket oss mer informasjon om Cevira, men det er tydelig det går på skinner og vi får være fornøyd med potensielle store fremtidige utbetalinger.
peaf
13.08.2022 kl 07:09 4638

Dette skriver PHO om Cevira i presentasjonen Q2, som skall opplyse vad selskapet driver med og dess potensiale fremover.
Cevira: Asieris announces
completion of enrollment in
Cevira Phase III trial (August
2022)
Er det opplysninger som forklarer at de har utlisensiert en produkt med et estimert verdi av 2,5 milliarder vid godkjenning. Er det aksetabelt at totalt ingonere deres største mulighet at tjene mye penger på relativt kort sikt. Den ende kostnaden som påfaller PHO er leveranse av HAL til medisinen. Vilket ikke er den store kostnaden.
Den reelle verdien er antagligen 10 ganger større eller enda mer.
Det er uten tvivel en av de største underkommuniserte medisinske nyheten som har vart og er aktuell i norsk helsehistorie.
Og det beror helt og holdet på et innkompetent styre og ledelse i PHO.
Eller om de spar informasjonen til det er dags at løse inn den enorme mengden opsjoner de har blitt tildelt, så de kan hausse opp kursen just føre inløsning og sitte igjen med en kjempegevinst. De tjener i alle fall ikke penger på det stykke arbeid de utfører.
Så får vi håpe Karl Storz sparker liv i Hex/cys delen og om ikke alt for lenge

Dette blev skrevet i presentasjonen 2011 når Hestdal satt i sjefsstolen. Bare et litet utdrag.
Cervical HPV infection highly prevalent and growing
 80% of all women have HPV infections
 No therapeutic treatment available, surgical options fraught with high morbidity
 Represents 4-5 million women in US alone
sokaratest
12.08.2022 kl 11:52 2543

De profesjonelle investorene har i lang tid sett de kommersielle perspektivene - nå åpner de seg og er tilgjengelige for alle …. Q3+++, 2023 Kina
peaf
12.08.2022 kl 09:28 2579

Litt fakta fra Simply Wall Streat.

Resultater for andre kvartal 2022:
kr0,68 tap per aksje (ned fra kr0,40 tap i 2Q 2021).
Inntekter: kr100,6 millioner (opp 11 % fra 2Q 2021).
Netto tap: kr18,5 m (tap økte med 74 % fra 2Q 2021).
Omsetningen oversteg analytikerestimatene med 2,5 %. Resultat per aksje (EPS) passerte også analytikerestimatene med 100 %.

I løpet av det neste året anslås omsetningen å vokse med 34 prosent, mot en vekstprognose på 3,4 prosent for næringen i Norge.

I løpet av de siste 3 årene har inntjeningen per aksje falt med 60 % per år, men selskapets aksjekurs har økt med 25 % per år, noe som betyr at den ligger godt foran inntjeningen.
peaf
11.08.2022 kl 13:14 2685

Jeg kritiserer selskapet først og fremst for de elendige resultaten de presterer. Og har man hørt Schneiders bortførklaringer og mangel på konkrete svar i snart 4 år. Bruker man ikke tid på at spørre han om noe. Og når man hør gang på gang at pandemin påvirker salget negativt, så bruker man ikke mer og mer penger på at prøve selge noe som ingen vil ha i disse tider. Og når det gjeller Cevira så er vel Schneider den siste eg spør om eg vil vite noe.
Og hvem som selger scope i Europa er vel et fett når ingen gidder rapportere noe.
Kritikken er og vel berettiged når man ser realiteterne.
Computum
11.08.2022 kl 12:01 2722

Nå har vi nettopp hatt en presentasjon der det var anledning til å stille spørsmål. Hvor var peaf da?
Men dagen etter er han igang igjen med å kritisere selskapet for ikke å gi den informasjonen han ønsker. Tragisk!
peaf
11.08.2022 kl 11:07 2746

Man undrer jo litt i PHO,s melding står det at Asieris fullført registrering to månader føre plan. Vilken plan finns det en plan, hvorfor er ikke den publisert så man kan se hva de forventer. I Asieris sin melding på hjemmesiden står det inget om to månader føre plan. Klart det finns en plan, og at den burde vart publisert. Men at Schneider ikke førstår det hele fremgår klart i interjuvet med han, og det har vart gjenomgående hele tiden sen de lagte avtalen.
Og jeg er ganske sikker på at milepæler fra Cevira godkjenning kommer føre innen Ipsen investeringen gir noen avkastning utover den de hadde før investeringen. Så den kommer bli grusomt dyr gjemført med om de ventet og kjøpt Ipsen kontant, i steden før med emisjoner. Som betyr at den aldri blir betalt så lenge Cevira gjenererer inntekter.

Det er fortsatt ikke gitt noen forklaring hvordan de selger scope i Europa, da Olympus og Wolf foruten Karl Storz kan selge der. Om de solgt noen de 1 år og 3 kvartaler PHO har eiet Ipsen delen rapportteres ikke. Kan det bero på dårlig salg. Men uansett at bruke ca 110 mil på at selge 5 scope og levere Hex/cys til eksisterende kunder på ett kvartal er direkte skremmende.
Så får vi håpe Cevira kommer og Egberth og Schneider går, så blir dette meget bra.
peaf
10.08.2022 kl 16:09 2926

Ja nu tjener de faktiskt bra med penger, men problemet er at de bruker enda mer. De bør klare at omsette det samme med en tredjedel av dagens kostnader. Man bør anpasse seg etter markedet når det gjeller antallet ansatte. Det er bare studier og resultater som bestemmer etterspørselen, ikke noen typ Schneider som prøver overtale dem om et overleget produkt. Jeg såg interjuvet med Schneider på FA, og han minner om Godfrey fra bgbio. Som la ut om vad lovende alt var, og han fikk meget riktigt sparken når det visade seg ikke riktigt. Jeg forvente noen skulle kommentere hans kommentar om Cevira og forventet tidpunkt for godkjenning. Som han påstod muligen kom 2024. Det tok lang tid innen han førstod att studien blev global, og att studien avleser resultaten på varje pasient etter 6 mnd har han fortsatt ikke førstått.

Og ikke førstår han hvordan godkjennings prosessen føregår når det gjeller en prioritert medisin. I kina er det nok ca 3 mnd siden innrulleringen var fulltalig, og i Europa var det nok nyligen. Men der er det enkelt at sammenstelle resultaten, da det ikke er mange pasienter i vart land. Cevira er nok fullt godkjent med markedsføringstillatelse i KINA OG EUROPA i april neste år og med utbetalning av milepæler til PHO.
Så kan det komme en middlertidlig godkjenning på 3 mnd resultaten om de viser en klar positiv effekt i behandlingen.
Schneider er og førblir en som bare snakker men mangler de faktiske kunnskaper som må til.
Redigert 10.08.2022 kl 16:15 Du må logge inn for å svare
Gitarhelt1
10.08.2022 kl 15:11 2978

Du fortsetter med de negative greiene dine.
Jeg ser frem til launch av HD scope og det er også gull at Olympus satser. Dataene fra fase3 studien for cevira bli offentliggjort om ikke lenge, muligens i 2022 hvis jeg oppfattet det riktig.
SomSa
10.08.2022 kl 14:00 3041


De prøver sine beste for å selge scope for sin partner uten vederlag og Cysview. Problemet er at de som skaffer seg scope bruker ikke ofte og Pho kan ikke gjøre noe med dette. Ledelsen må komme ut av skapet og fortelle at de har overdrevet potensialet til Cysview. Selv om patenten har gått ut klarer de ennå ikke tjene penger siden interessen for teknologien er liten.

Samarbeidspartneren til OBSERVE i USA vil også selge Biim i et land på eget initiativt fordi de finner produktet interessant. Dessverre er Cysview ikke et slikt produkt.

peaf
10.08.2022 kl 12:54 3050

Enda et fiasko av styret og Schneider, kan Karl Storz oppveie det med sine nye scope. Det er ikke utroligt at de kan bli en suksess og øke etterspørselen av Hex/cys. Men hva er PHO sin del av det og ledelsens, jo null absolut null og de leverer ikke på noe som helst. De har og solgt ut 27 % av Cevira inntekterne for noe som ikke gitt noe som helst avkastning hittils. Mye av omsettningsveksten i Q2 var valutabasert og kan ikke heller krediteres Schneider. Så hvorfor får de alle de her opsjonerne, jo mesteparten tillfaller jo selskapet. Som er en fordekt emisjon, og blir det noe over innløsningskurs . Så beror det på Karl Storz eller Cevira, og ikke på ledelsen eller som gangner ledelsen sin innsats. Noen ny guiding kom jo naturligtvis ikke, da den avhenger av vad Karl Storz kan få til.
Og milepæle betalninger fra Cevira virker det ikke som han syns er verdt at ha noen fokus på.
peaf
10.08.2022 kl 10:05 3125

Ja det går at fokusere på EBITDA som var 1,4 mil eller et resultat på 5 øre aksjen. Men totalt tapte de ytterlige 18 mil, og det er vel det som gjeller. Og fortsatt tjener de mindre i Europa og Norden en de gjorde før Ipsen kjøpet. Før meg er det fortsatt en gåte at styret og ledelsen ikke fått sparken. Og man ser jo nyheter fra Cevira studien passerer med en akselrykkning og ikke den minste reaksjon i kursen. Og det beror enbart på ledelsen og hvordan de presenterer potensialet. Den er såvidt nevnt i presentasjonen, men man må lese nøye for at finne det.
Og fremstille tap av penger som noe positivt er vel ikke noe som faller direkte i smak hos meg.
Redigert 10.08.2022 kl 10:38 Du må logge inn for å svare
sokaratest
10.08.2022 kl 09:40 3149

Solid 2Q report with strong growth and positive EBITDA

Photocure released a solid 2Q report this morning with figures slightly better than expected. The company reports strong growth in the US and Europe despite the 2Q a year ago being very strong. We will not change our estimates and TP much following the report, while the recommendation will depend on the share price reaction to the report.

2Q revenues and EBITDA a bit better than expected
Photocure released its 2Q22 report this morning with figures slightly better than expected. Revenues of NOK 101m were not far from our NOK 97m projection, while EBITDA came in positive at NOK 1.4m vs a small negative figure estimated by us of NOK -2.5m. New BLC installation figures were announced earlier with 5 flexible scopes installed and 0 rigid due to Karl Storz delaying new equipment launch to expected late 3Q (2H in Europe). We see no drama here, as we estimated a total of 6 prior to pre-announcement. More importantly, PHO reports strong client pipeline for new BLC tower installations once they are available.

image001.png

Better sales growth in North America and the US, but staffing shortages still there
North American sales grew 24% (12% expected) with 4% grow in unit sales, 3% price increase and a massive 11% positive FX impact due to stronger USD. Staffing shortages still impacting sales, but unit sales were the highest ever per quarter in 2Q. European sales grew 6% (-7% expected) led by a strong 10% unit sales growth a bit offset by FX impact. German sales were very strong on the back of inventory purchases by several hospitals ahead of price increases from August 1st.
sokaratest
10.08.2022 kl 09:38 3144

Solid 2Q report with strong growth and positive EBITDA

Photocure released a solid 2Q report this morning with figures slightly better than expected. The company reports strong growth in the US and Europe despite the 2Q a year ago being very strong. We will not change our estimates and TP much following the report, while the recommendation will depend on the share price reaction to the report.

2Q revenues and EBITDA a bit better than expected
Photocure released its 2Q22 report this morning with figures slightly better than expected. Revenues of NOK 101m were not far from our NOK 97m projection, while EBITDA came in positive at NOK 1.4m vs a small negative figure estimated by us of NOK -2.5m. New BLC installation figures were announced earlier with 5 flexible scopes installed and 0 rigid due to Karl Storz delaying new equipment launch to expected late 3Q (2H in Europe). We see no drama here, as we estimated a total of 6 prior to pre-announcement. More importantly, PHO reports strong client pipeline for new BLC tower installations once they are available.

image001.png

Better sales growth in North America and the US, but staffing shortages still there
North American sales grew 24% (12% expected) with 4% grow in unit sales, 3% price increase and a massive 11% positive FX impact due to stronger USD. Staffing shortages still impacting sales, but unit sales were the highest ever per quarter in 2Q. European sales grew 6% (-7% expected) led by a strong 10% unit sales growth a bit offset by FX impact. German sales were very strong on the back of inventory purchases by several hospitals ahead of price increases from August 1st.
sokaratest
10.08.2022 kl 08:17 3246

Photocure ASA: Results for the second quarter of 2022
Oslo, Norway, 10 August 2022: Photocure ASA (OSE:PHO) today reported Hexvix®/Cysview® revenues of NOK 99.9 million in the second quarter of 2022 (Q1 2021: NOK 88.9 million), and a positive EBITDA of NOK 1.4 million (NOK 5.8 million). Karl Storz’s new high-definition blue light system is expected to become commercially available in the United States in late third quarter 2022, which is in turn expected to accelerate the placement of rigid towers.
peaf
09.08.2022 kl 13:41 3434

Ja det er 6 mnd behandlingstid så er siste pasient innrullert nå så blir det månedsskifter januari/ februari og så skall data evalueres i tre mnd maks da det er en prioritert medisin for full godkjenning. Men de får all data senest 48 tim efter ferdig behandledet pasient., som hele tiden rapporteres og behandles av Kinas FDA. Så vi har noen spennandes månader fremfør oss.

Får se om Schneider kommer med noen oppdateringer i morgen, det burde han gjøre. Så han har noe skikkelig positivt at formiddle.
Redigert 09.08.2022 kl 13:48 Du må logge inn for å svare