REC Silicon - Fremtiden eller et luftslott?

Slettet bruker
RECSI 15.06.2022 kl 10:58 21607

Hei,

Ser at negativiteten fortsetter i dag. Dessverre. Ser også at folk er flinke med å slenge på leppa. La meg bare tydeliggjøre innlegget mitt fra i går;
Jeg er her. Jeg vil fortsette å være her, når jeg føler at det er behov. Men jeg vil ikke følge med på daglig basis lengre. Jeg har ikke tid til denne atmosfæren som finnes på forumet for tiden.

I dag er tiden min verdt det. Jeg er helt enig med andre. Det er så mange dyktige individer som får for lite ros for deres innsats, fordi menigheten er for opptatt med å gå etter meg. Uchi er ingenting lengre. Se på hva de andre bidrar med. Kudos. Hatten av for flere. Sa2ri, Manman, Sørlie, Vilter, Amatør, Grabein, Intra, Inforthewin. Jeg lærer hver gang dere skriver noe. Sikkert flere andre dyktige jeg har glemt. Beklager. Jeg tenkte, la meg heller ta ferie fra forumet med god samvittighet. Uchi ditten og Uchi datten. Fortsett med det. Det dere ikke forstår er at Uchi ikke er en person, men en tankegang. En levemåte. På tide å kanskje vise de som ikke kjenner til meg hvorfor Uchi er Uchi.

Så mye svada som blir skrevet på forumet for tiden. Det er tydelig at mange av amatørene som kom seg inn i markedet i 2020 og trodde at aksjer kun går opp har fått seg en lærepenge de siste månedene. Folk driver å sipper og gråter over kursen til REC. Jeg synes personlig at REC har gjort det knallsterkt i forhold til makros. Se på de andre aksjene.

De som vil selge. Vær så god. Jeg står klar på kjøpersiden. Jo billigere du vil selge for, desto bedre for meg. Fordi i motsetning til deg, lar jeg ikke følelser styre min investering. Min filosofi som en investor har alltid vært at jeg vil være på eiersiden av selskaper som har potensialet til å revolusjonere og endre bransjen. Ha en effekt som endrer status-quo. Innovasjon er det jeg brenner for. Både på privatsiden som en grunder og som en investor i markedet. Denne strategien krever tålmodighet, fordi det er ikke alltid markedet ser hva jeg ser - og hvis selskapet ikke leverer, så regner jeg på investeringen som tap. Heldigvis, har jeg kjempe god historikk som en investor. Kjempe dårlig historikk som en trader derimot.

Sila Nanotechnologies sa nylig "Vi må enten inngå avtale med REC eller lage det selv". Lykke til med å investere flere milliarder for å prøve å lage det selv, når det er så hett konkurranse i markedet. Her går ting på månedsbasis. De som kommer med den beste teknologien først, vinner. Det er konkurranse mellom alle disse batteri selskapene. Det er ikke tilfeldig at alle aktører nå lokaliserer seg i Moses Lake. Se på OneD, se på G14, se på Violet Power. Felles for alle er at de har investert og skal bygge, men de har ingen leverandør klar ennå. De starter før politikerne har lagt frem incentiver for dem. Så mye haster det. Hanwha konsernet var en gamechanger og har sagt flere ganger med egne ord at de har kjøpt seg inn i REC for å sikre polysil. kapasiteten til REC. Så stor har konkurransen vært. De måtte bruke milliarder av kroner for å sikre teknologien og kapasiteten til REC.

Vi fikk vite på Q1 at et tilbud allerede er fremlagt. May sa tydelig ifra at de forholder seg til markedsvilkår som vil være gunstig for alle aksjonærer. Videre uttalte May seg på Pareto konferansen at han ikke har noe tro på priser under 20 USD/KG i fremtiden. Ser vi på spotprisen ligger den mellom 36 USD til 40 USD. Ingen av analytikerne har etter min forståelse tatt grunnlag i så høye priser. Sparebank sin analyse tar grunnlag på 14 USD / KG. Ja, May fikk mye pin av meg og andre for å ha fremlagt seg feil på Q1-presentasjonen, men selv om han dreit seg ut, elsker jeg tankegangen bak her. Hanwha er fremoverlente og vil heller kommunisere for mye enn for lite. Dette har REC aksjonærer aldri opplevd tidligere.

Med andre ord;

Det finnes ingen som REC Silicon i hele USA eller Europa. Teknologien og kunnskapen de besitter med og har opparbeidet over flere tiår gjør dem unik og en "disruptor" i mitt syn. El-batteriene som skal komme fra 2024 og utover er avhengig av silanen til REC. Samtidig vet vi at REC er de mest miljøvennlige på verdensbasis når det kommer til produksjon av polysil. Vi har sagt lenge at REC finner seg midt i smørøyet, fordi vestlige stater endelig har våknet opp og gjør seg klare for å investere tungt i fornybart. Dette vil gjøre at et marked vil oppstå naturlig for REC. Et marked hvor de vil selge til skyhøye priser, uten toll. Et marked hvor vi ønsker konkurranse velkommen, fordi REC er rett og slett så konkurransedyktige, at de knuser konkurrentene. Uansett sitter de med et så stort forsprang, at det vil ta konkurrenter for mye tid til å komme seg på samme silan-kunnskapen, så har vi patenter i tillegg.

Slavearbeid kan ikke lenger holde selskapet tilbake, her har USA tatt tiltak. Biden har nylig vært på møte med Sør-Korea, hvor Hanwha deltok på møtet. Han har innført en presidentordre som nok engang understreker at dette ikke handler om miljø, men nasjonal sikkerhet. Fornybart er fremtiden. Diskuter frem og tilbake så mye som du vil. Dette er menneskelig evolusjon på hvordan planeten utnytter sine ressurser på. Faktisk, mener jeg at dette vil skape mer fred i verden over et mye lengre tidsperspektiv, fordi fordelen med fornybart er at ressursene er ubegrenset. Vi trenger ikke å sloss for dem.

Folk driver å snakker om at ML gjenåpning er meldt og at dette er bakt inn i kursen. Sterkt uenig. Ingenting er meldt ennå. Vi venter fremdeles på at tilbudet fra Hanwha blir akseptert. Først da er gjenåpningen bekreftet. Akkurat nå har vi bare fått en dato, men ingen kunder. Tror du virkelig kursen vil fly uten kunder, midt i et marked, hvor selskaper blør daglig?

Men da vil jeg utfordre deg litt;

Hvis Hanwha tar hele kapasiteten allerede i 2024 - hvordan i all verden skal selskaper som nå har investert hundre av millioner av dollar til å bli nabo med REC få tilgang til deres produkt? To alternativer;

De må bygge hele kjeden selv. Ekstremt kostbart og tidskrevende. Eller de kan kjøpe fra REC. Men hvordan skal REC klare å levere?

Ekspansjon. REC søker ikke om plass for å kjøpe nabotomta fordi de vil ha størst mulig bruttoareal. De gjør det fordi de gjør seg klare til markedet som er på vei. Lokalpolitikerne i Moses Lake er kjempe nervøse for tiden, fordi de vet rett og slett ikke hvordan byen skal tilrettelegge for antall arbeidsplasser som er på vei her, både direkte gjennom REC og Hanwha og indirekte. Disse arbeiderne må jo ha et bosted. La dette sette ting litt i perspektiv. Se litt på aksjonærlistene. Vi begynner å få inn US aktører. Se litt på 3 og 5 års chart. Aldri før har REC truffet 20, begynt nedgangen, men så gått opp igjen. Kjøpssiden er der. USA har våknet opp. Når REC leverer og blir enda tryggere aksje, så vil enda flere store aktører komme inn. Men hvorfor presse prisen opp, når det er så mange som er nervøse og klare for å selge. Akkumulere uten å presse prisen opp? Drømmen for seriøse aktører.

Så hvis du ikke er trygg på din investering? Vær så god og selg. Som jeg skrev tidligere. Jeg og flere andre står klare til å ta i mot aksjene deres. Jo billigere, desto bedre. Hvis du tviler på hva som er på vei, basert på informasjon tilgjengelig i dag - så kan jeg rett og slett ikke argumentere med deg. Vi kommer til å komme ingen vei. Men til alle andre aksjonærer; Kunnskap er makt. Jo mer du vet om din investering, desto tryggere blir du, spesielt under røde og tøffe dager. Ikke la følelser styre deg. Jeg bryr meg ikke om makro`s totalt krakker og at bear-marked fortsetter. Jeg mener at REC er en disruptor som skiller seg fra alle andre fornybare eller vekst selskaper og vil gjøre det sterkt, fordi det finnes ingen andre som dem. Uavhengig av markedsforhold mener jeg at selskaper er underpriset.

Så fortsett å spre negativitet og personangrep eller useriøse innlegg med lite kvalitet. Jeg ler både nå og vil le i fremtiden. Vet jeg om jeg treffer? Neida. Ingen har fasit. Ingen kan komme med garantier. Men jeg lar fundamentet snakke for seg selv. Fundamentet styrer mine avgjørelser. Ikke følelser eller markedsverdi.

REC Silicon er fremtiden. Argumenter så mye som du vil. Vi har ikke engang kommet i nærheten av potensialet som ligger her. La oss snakke etter Hanwha avtalen blir signert. Når markedet ser en avtale med verdi over flere milliarder på noen år, når selskapet er priset til noen milliarder i dag? Neste hakk opp. La oss snakke i 2024 og 2025 når REC ekspanderer eller kommer med ytterligere fabrikker for å møte den voksende etterspørselen som er på vei. La oss snakke sammen når politikerne i USA har klargjort politiske incentiver, så vil 10 nye skjulte aktører komme på banen og være villig til å spytte inn milliarder i segmentet, fordi de har tryggheten de trenger. Meldingen jeg venter på har fremdeles ikke kommet, men jeg tror den kan tikke inn når som helst.

La kunnskap styre diskusjoner. Ikke følelser.

Nå tar jeg ferie med god samvittighet. Dere ser meg igjen når tiden er riktig og da enten på denne tråden eller en av de andre lukkede trådene. Vil ikke delta mer på ukentlige tråder. I mellomtiden tar jeg gjerne i mot aksjer så billig som mulig.
Redigert 15.06.2022 kl 14:16 Du må logge inn for å svare
grey
29.06.2022 kl 13:41 7391

3 store temaer for tiden: klima, energisikkerhet og inflasjon. Heldigvis bare et av disse som virker mot oss - de to andre i klar favør - blir to mot en det -
gode odds i lengden : )
halvpris
29.06.2022 kl 13:49 7352

SOLKRAFT: SILISIUMPRIS +5,97% TIL USD 35,13 PR KG -PV INSIGHTS
29.6.2022 12:47 • TDN Finans •
Kopier link
Oslo (Infront TDN Direkt): Polysilisiumprisen i spotmarkedet er opp 5,97 prosent til 35,13 dollar pr kilo den seneste uken, melder PV Insights i sin ukentlige prisoppdatering onsdag.
TDN Direkt finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70
Slettet bruker
29.06.2022 kl 13:57 7308

Du får sikkert det om du kan slenge et kontraktsforslag i bordet om store leveringer over mange år ;) Noe jeg antar Hanwha gjorde, i tillegg til at dem har spyttet inn 1 milliard i emisjonen.
Redigert 29.06.2022 kl 13:58 Du må logge inn for å svare
Marketwatch
29.06.2022 kl 14:36 7223

Det er bare å innse at Hanwha, med kun 1/3 eierskap har full kontroll med det som skjer i REC, herunder utviklingen i aksjekurs. Det man kan frykte, er at kursen blir liggende under kr 20 inntil Hanwha har oppnådd ønsket eierskap. At styret i Rec nå også er utnevnt av Hanwha, er etter min mening betenkelig mhp at det ved inngåelse av avtaler mv skal holdes "armlengdes avstand". Vet selvsagt ikke, men tror, at den begredelige kursutviklingen Rec har hatt, etter annonsering av konkrete planer om oppstart av ML, er at selskapet i markedet sine øyne, er allerede under full kontroll av Hanwha. Skal ikke legge skjul på at jeg er skuffet over kursutviklingen, men en del av portefølgen er fortsatt Rec aksjer, da positive overraskelser enda kan dukke opp. Etter hvert som oppstart av ML nærmer seg, så skal dette tross alt medføre en saftig reprising av RECsi.
Knekker
29.06.2022 kl 14:51 7116

Det er jo positive nyheter konstant . Hva snakker du om ?
Nsxnsx
29.06.2022 kl 14:54 7104

Vi får se positivt på det, i dag får vi 8% flere aksjer for pengene våre :)

Husker vi lo av de som solgte på 18.5,- de ler nok av oss i dag :) Name of the game :)
Redigert 29.06.2022 kl 14:56 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.06.2022 kl 15:32 7000

Det er vel en grunn til at det er 2 stk i styret som ikke har noen kobling til Hanwha, det er for at det skal gi tillit å foregå stuerent.

Når vi snakker om strategi, hvordan gir det strategisk mening at Hanwha valgte å levere et kontraktsforslag til Rec på 100% av ML, før de eventuelt skulle kjøpt seg mer inn i selskapet? Det gir 0 mening i mitt hode. Jeg tror de er fornøyd med den eierandelen de har gitt forutsetningene som har vært.

Kursutviklingen skyldes ene og alene dårlig makrobilde og at Rec er pdd et typisk selskap som ikke akkurat belønnes på børsen i et slikt klima. Mulig dette kunne vært motvirket noe om selskapet kommuniserte mer og var mer offensive der, men det blir bare spekulasjon. Det er dog fristende å skrike etter mer info, når kursutviklingen er så klein som den er.

Edit: Uten løst skattesak, Hanwha sitt inntog, Hanwha sitt kontraktsforslag på 100% av ML, så ville vi kanskje vært på 8kr? Om det ikke var noen løsning på ML enda. Selskapet prises slik jeg ser det, fortsatt med forventninger om at ML enten skal åpnes eller annet. I dagens aksjekurs er det hvertfall ikke priset på dagens finanser.
Redigert 29.06.2022 kl 15:36 Du må logge inn for å svare
Intravenøsiu
29.06.2022 kl 15:39 6954

Forhandlingsposisjonen til Rec blir sterkere dag for dag ettersom nano silisium befester sin posisjon som fremtidens anode teknologi.

Jeg tror det pågår en drakamp mellom anode selskapene og Hanwha, og jeg kan garantere at ingen på forumet har oversikt.

drapper12
29.06.2022 kl 15:57 6914

hæ hanwha styrer rec og så mye bullshit dere skriver!?! Hanwha forholder seg til markedspris. Ble jo nevnt på Q1 presentasjonen. De vil betale i likhet som alle andre kunder ikke noe mer ikke noe mindre! Skal de ha gratis priser må de kjøpe hele selskapet noe jeg håper de gjør så jeg kan komme meg ut på 20kr.
Slettet bruker
29.06.2022 kl 15:59 6965

Denne tanken forstår jeg ikke.
Vi var nettopp forbi 21.
Hvorfor solgte du deg ikke ut da?
Slettet bruker
29.06.2022 kl 16:14 6813

Det virker ganske åpenbart for meg at Hanwha (litt motvillig) kjøpte opp aksjene fordi det var et krav fra recsi side, dersom HS skulle få muligheten til å legge krav på store andeler av polysilproduksjonen til Rec over lengre tid.
At RECSI kunne starte opp ML i 2024/2025 har virket ganske sikkert i flere år snart.

Denne mrd-investeringen til HS vil betale seg i hopetall om noen år, aller mest kanskje pga. Deres mulighet for å kapre store deler av solenergimarkedet etterhvert som det blir en selvfølge med solpaneler i alle bygg.

At HS skulle bundet opp enda mer midler nå ved å sluke RECSI gir svært lite mening i mitt hode da de har mange flere store investeringer å gjøre i tiden fremover (som tidligere publisert). Spesielt nå når HS allerede ser ut til å få til en gjensidig god og langsiktig avtale signert med Recsi iløpet av et års tid.
Slettet bruker
29.06.2022 kl 16:22 6752

For en tragisk kursutvikling ! Pareto og CO må vel føle seg spesielt smarte !
Slettet bruker
29.06.2022 kl 17:33 6667

Hvorfor skulle de ikke det?
De har gjort en analyse basert på tall og verdier.
De har ikke gjettet på hvor de tror kursen skal være til enhver tid, men gitt et mål på det de mener er fornuftig gitt tilgjengelig informasjon..
Knekker
29.06.2022 kl 17:37 6917

Samme greiene hvergang den faller... hanwha ditt , voleon datt. Jo mindre en trenger penger innen noen uker / måneder så er ikke rec noe å gamble på . Har du tid til å vente til kontrakten er signert med hanwha å de tar 100% som de sier... eller rec deler mellon dem silian etc hvem vet. Silisium prisene forsetter opp. Nesten 6% bare idag. Gjør ikke akkurat forhandlingskorte til rec svakere. Få på ballene og vent :)
Marketwatch
29.06.2022 kl 17:49 6821

Siden Rec er norsk ASA er det vel krav til at deler av styret er bosatt i EØS området (eller er dette endret)? Om de to styremedlemmene er uavhengig av Hanwha gjenstår å se.Uansett synes jeg aksjemarkedet har reagert lite positivt etter Hanwha sin inntreden, hadde det motsatte vært tilfelle, så hadde nok aksjen nå ligget stabilt langt oppe på tjuetallet.
Nsxnsx
29.06.2022 kl 17:55 6772

Når først kursen er blitt så lav som nå håper jeg den holder seg lav litt lenger. Diverse hus og leiligheter kommer på finn.no i løpet av denne uken. Om noen vil investere i utleieboliger på Sørlandet.....gi meg et hint 👍😉
velkjent
29.06.2022 kl 18:04 6698

På "Klimarealistenes" hjmmeside vises det til en artikkel, som omhandler månens og solens påvirkning på jordtemperaturen. Om denne forskeren får rett, skal temperaturen synke fra 2024 og flere år fremover, så timingen til RECsi virker å være god. Men solpanel vil nok bli bagateller i forhold til det energibehovet som vil komme og i mellomtiden arbeides det med å redusere de viktigste kildene, nemlig kull og kjernekraft. Uansett; artikkelen er lesverdig, selv for "grønnskollinger".
Knekker
29.06.2022 kl 18:27 6575

Luringer kjøper ikke av andre luringer :) lykke til med salg av bolig. Driver selv på med kjøp og salg av bolig. Avisen kan spå det ned til helvete om de vil. Kommer litt rente økning og dårligere kjøpekraft trumfer ikke manko på boliger uansett :D
fjellape
29.06.2022 kl 22:35 6080

Er det noen som har link til Hanwha sitt kontraktsforslag på 100% av ML?
omac
29.06.2022 kl 22:43 6025

Restart of Moses Lake FBR Targeted
- 100% Capacity Utilization by the End of 2024
- Hanwha has Proposed Offtake Contracts for All Production

Kilde Q1 2022
Stabukk
29.06.2022 kl 22:58 5936

Er vi dønn sikker på at Rec-styret VIL selja all produksjon til Hanwha? Kva med ca 70 prosent og resten til ein høgare pris til aktørar som vil konkurrera om kortreist råstoff…
Intravenøsiu
29.06.2022 kl 23:10 5858

godt poeng, dumt å lukke den døren.
Redigert 29.06.2022 kl 23:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.06.2022 kl 03:08 5599

Ta det med ro, rec velger den eller de kundene de føler gir høyest mulig inntekt. Er ikke sånn at rec må høre på Hanwha, ja de er største eier men kan ikke kreve forskjellsbehandling. De har kommet med en garanti for 100 % utnyttelse, så om INGEN andre er interessert så tar de alt. Noe som neppe skjer
Slettet bruker
30.06.2022 kl 08:07 5293

Burde vi ikke få melding om kontrakt snart ? Eller hva er tidshorisonten ? Kontrakt burde snart være på bordet hvis Rec skal holde fristene de har satt for gjenåpning .
omac
30.06.2022 kl 08:23 5208

De har ikke frister, de har visjoner
Slettet bruker
30.06.2022 kl 08:46 5078

Rec er kun et ledd i kjeden. Det er kunden(e) sine planer og ett. frister som er avgjørende, i første rekke Hanwha, som etter sigende ønsker seg 100% av prod. i 2024. Så får en heller mene noe om dette er planer eller kun visjoner.
Nsxnsx
30.06.2022 kl 08:58 4969

Joda...det er visjoner, men det som ikke er lett å forstå er at selv om Recsi sitter midt i smørøyet med den ene store kunden etter den andre klorende på døren så VELGER de å fortsatt fremstå usikre og vinglende. (som de har gjort for vane i de siste 10årene).

De har nå en gyllen mulighet for å fremstå trygge, forutsigbare, aksjonærvennlige etc.....men VELGER altså fremdeles å fortsette i samme spor. Hvem i Recsi ledelsen er det som IKKE har noen anelse om hvordan trygge investorene ??? For man må jo forutsette at det burde være et mål i seg selv.

Om de har tenk å hente penger i en emisjon, så er jo det dem driver med nå å skyte seg selv i forten. INGEN fare for noe emisjon på disse kursene i hvert fall. Vil jo bare komme inn småpenger.
Nsxnsx
30.06.2022 kl 09:02 4935

Vi ligger 4,5 kroner under kjøpsprisen til STØRSTE eier. Gir jo ingen mening. De største får jo ALLTID kjemperabatter ???
Redigert 30.06.2022 kl 09:03 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
30.06.2022 kl 09:06 4878

Nei...får håpe det dukker opp noen som ikke er "luringer" som tar alle :)
Slettet bruker
30.06.2022 kl 10:07 4673

Ja. RECsi med sine 2 milliarder cash og 1 milliard i gjeld - priser fabrikkene i ML, Butte og 15% Yulin til 5 milliarder.

Smak på den: assets til over 30 milliarder til prisen av 5… Når vi vet Hanwha ønsker å kjøpe hele produksjonen 😂

2024 er ML i 100% drift - og vi venter på avtalene / kursen nå henger ikke sammen med noe. Fin avkastning for dem som har 6-24 måneder og avse pengene sine:)
Slettet bruker
30.06.2022 kl 10:24 4595

Kan jo se på emisjonen til Shelf nettopp. Med investeringer i riggkjøp ble det emisjon på 13kr? Kursen lå vel rundt 17kr? God rabatt.

I Rec betalte Hanwha premie på 30%.
Slettet bruker
05.07.2022 kl 10:43 3558

Hei,

Har lovet å holde dere oppdatert rundt min kommunikasjon med ledelsen i REC. Jeg har hatt en hyggelig samtale med Nils Kjerstad, hvor han informerte meg egentlig ganske mye og var tydelig rundt sin kommunikasjon. Tror han har prøvd å nå meg i noen dager, men jeg har vært litt opptatt med eget selskap og jobb. I morgen vil jeg ha et møte med James May, hvor det er satt av ca. 30 minutter. Har dere noen spørsmål dere ønsker jeg skal stille? Da må dere skrive dem ned her før i morgen, slik at jeg kan få det med meg. Jeg vil ikke stille useriøse spørsmål til CEO, så tenk litt om før du skriver her.

Jeg røper kort her hva dialogen gikk rundt og gir dere heller fullstendig informasjon i morgen:

Tilbud på 100% er gitt av Hanwha konsernet som vurderes, men samtidig vurderes også andre alternativer. Selv om REC ikke formelt sett har snakket med verken G14 og Sila rundt co-location, så sender dette et stort signal på hvor ting er på vei til og de har vært i dialog med dem lenge rundt et mulig samarbeid. For REC er det da viktig at de kan betale. Prisene som forhandles er til markedsvilkår som vil være gunstig for alle aksjonærer. REC vil være mye mer tydelig på kommunikasjon og oppdatere markedet hurtigere fremover. Dette er et av kjerne sakene til May og Hanwha. May er CEO inntil noen andre beskjeder er gitt, så han er ikke interim CEO. Vi kan forvente mye mer klarhet og svar på flere av våre spørsmål innen Q2.

Venter spent på hva slags spørsmål dere ønsker at jeg skal stille. Jeg har ett par klare spørsmål fra min side fra før av. Uavhengig, så er jeg veldig optimistisk både kortsiktig og langsiktig.

- Uchi
Redigert 05.07.2022 kl 10:49 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
05.07.2022 kl 10:49 3516

Så bra at du har fått til et møte med CEO - bra jobbet.

Det jeg mener er det mest presserende akkurat nå er hvor i pipelinen de er med forhandlingene med HS/HC, og når markedet kan forvente en melding om dette.
Slettet bruker
05.07.2022 kl 10:52 3496

Nydelig! Eneste jeg lurer på er kapitalinnhenting i forbindelse med potensielle utvidelser: Hvor raskt regner de med å kunne snu seg rundt og bygge ut for å tilpasse seg etterspørselen. At utbygging ikke stopper pga kapitalmangel. Og hvordan ser det ut med tilgang på nødvendig tomt osv. Altså, hvor mye er det egentlig realistisk å kunne bygge ut i ML, gitt at dette blir så stort som vi tror og håper?
Slettet bruker
05.07.2022 kl 11:03 3420

Bra jobba Uchi.

Jeg kunne godt tenke meg å høre om han har noen kommentarer på denne avtalen: https://www.pv-tech.org/tongwei-hikes-pv-cell-prices-signs-polysilicon-deals-worth-us18-billion/

Påvirker denne avtalen forhandlingene med Hanwha?
Og om og når vi kan forvente oss signert kontrakt med Hanwha eller andre?
Blir alle avtaler børsmeldt?

Takk igjen for dine bidrag på forumet.
COHO
05.07.2022 kl 11:08 3389

Hanwha snakket om jumpstart av ML. Vi har vel hørt fra Rec at forberedelser til oppstart av ML tar ca 9 mnd og at Rec allerede er i gang med arbeidet. Betyr dette at Rec vil starte produksjonen tidligere enn angitt?
økon
05.07.2022 kl 11:20 3307

Recsi har de siste 2—3 årene sagt at de er helt avhengige av det kinesiske markedet for å starte opp igjen. Nå mener jeg situasjonen er helt omsnudd, på grunn av Hanwhas inntreden, markedssituasjonen for poly, skatteinitiativet i State of Washington, motstanden mot kinesisk poly (slavearbeid, kullkraft), energi- og drivstoffpriser, forverret klimatilstand, og ikke minst at markedet for solkraft i USA er gunstig. Mitt spørsmål er derfor: Er ikke rammefaktorene allerede nå så positive at det bare er å kjøre i gang med oppstart av ML, og bygging av fabrikker av Hanwha for den saks skyld, uten å vente på seige politiske avklaringer, som aldri ser ut til å skje?
Beinlich
05.07.2022 kl 11:28 3245

Supert!

Jeg lurer på hvordan roadmap ser ut for å komme til en beslutning rundt kapitalinnhentelsen ifm oppstart av ML, som noe overraskende ble annonsert forrige Q pres. De kommer antagelig ikke til å svare på hvor nærme en beslutning de er, så å spørre om roadmap er antagelig en bedre fremgangsmåte.

Ellers er jeg også interessert i hvordan REC vurderer mulighetene til utvidelser for både seg selv og kunder, gitt sin egen plassering av fabrikk, tilgjengelig plass i nærområdet og størrelsen på dette markedet. Det er jo ikke sikkert at alle områder/nabotomter er realistisk å få utnyttet til industri. Uansett forventer aksjonærene at markedslederen på silan er på ballen og forsvarer sin posisjon i et scenario der silanetterspørselen eksploderer. Går SEMA og etterspørsel etter ren energi den veien vi tror vil jo også behovet for poly være større enn tilbudet, så spørsmålet gjelder ikke bare silan.
COHO
05.07.2022 kl 11:42 3177

Utvidelser til produksjon av silangass til nanosilisium etter spesifikke behov fra G14 og SilaNano vil kreve kapital. Utvidelsene vil muligens være helt kundespesifikke. Vil Rec opprette JVer med disse og vil disse organiserers som egne selskaper og eventuelt børsnoteres for kapitalinnhenting?