REC Silicon - Fremtiden eller et luftslott?

Slettet bruker
RECSI 15.06.2022 kl 10:58 21628

Hei,

Ser at negativiteten fortsetter i dag. Dessverre. Ser også at folk er flinke med å slenge på leppa. La meg bare tydeliggjøre innlegget mitt fra i går;
Jeg er her. Jeg vil fortsette å være her, når jeg føler at det er behov. Men jeg vil ikke følge med på daglig basis lengre. Jeg har ikke tid til denne atmosfæren som finnes på forumet for tiden.

I dag er tiden min verdt det. Jeg er helt enig med andre. Det er så mange dyktige individer som får for lite ros for deres innsats, fordi menigheten er for opptatt med å gå etter meg. Uchi er ingenting lengre. Se på hva de andre bidrar med. Kudos. Hatten av for flere. Sa2ri, Manman, Sørlie, Vilter, Amatør, Grabein, Intra, Inforthewin. Jeg lærer hver gang dere skriver noe. Sikkert flere andre dyktige jeg har glemt. Beklager. Jeg tenkte, la meg heller ta ferie fra forumet med god samvittighet. Uchi ditten og Uchi datten. Fortsett med det. Det dere ikke forstår er at Uchi ikke er en person, men en tankegang. En levemåte. På tide å kanskje vise de som ikke kjenner til meg hvorfor Uchi er Uchi.

Så mye svada som blir skrevet på forumet for tiden. Det er tydelig at mange av amatørene som kom seg inn i markedet i 2020 og trodde at aksjer kun går opp har fått seg en lærepenge de siste månedene. Folk driver å sipper og gråter over kursen til REC. Jeg synes personlig at REC har gjort det knallsterkt i forhold til makros. Se på de andre aksjene.

De som vil selge. Vær så god. Jeg står klar på kjøpersiden. Jo billigere du vil selge for, desto bedre for meg. Fordi i motsetning til deg, lar jeg ikke følelser styre min investering. Min filosofi som en investor har alltid vært at jeg vil være på eiersiden av selskaper som har potensialet til å revolusjonere og endre bransjen. Ha en effekt som endrer status-quo. Innovasjon er det jeg brenner for. Både på privatsiden som en grunder og som en investor i markedet. Denne strategien krever tålmodighet, fordi det er ikke alltid markedet ser hva jeg ser - og hvis selskapet ikke leverer, så regner jeg på investeringen som tap. Heldigvis, har jeg kjempe god historikk som en investor. Kjempe dårlig historikk som en trader derimot.

Sila Nanotechnologies sa nylig "Vi må enten inngå avtale med REC eller lage det selv". Lykke til med å investere flere milliarder for å prøve å lage det selv, når det er så hett konkurranse i markedet. Her går ting på månedsbasis. De som kommer med den beste teknologien først, vinner. Det er konkurranse mellom alle disse batteri selskapene. Det er ikke tilfeldig at alle aktører nå lokaliserer seg i Moses Lake. Se på OneD, se på G14, se på Violet Power. Felles for alle er at de har investert og skal bygge, men de har ingen leverandør klar ennå. De starter før politikerne har lagt frem incentiver for dem. Så mye haster det. Hanwha konsernet var en gamechanger og har sagt flere ganger med egne ord at de har kjøpt seg inn i REC for å sikre polysil. kapasiteten til REC. Så stor har konkurransen vært. De måtte bruke milliarder av kroner for å sikre teknologien og kapasiteten til REC.

Vi fikk vite på Q1 at et tilbud allerede er fremlagt. May sa tydelig ifra at de forholder seg til markedsvilkår som vil være gunstig for alle aksjonærer. Videre uttalte May seg på Pareto konferansen at han ikke har noe tro på priser under 20 USD/KG i fremtiden. Ser vi på spotprisen ligger den mellom 36 USD til 40 USD. Ingen av analytikerne har etter min forståelse tatt grunnlag i så høye priser. Sparebank sin analyse tar grunnlag på 14 USD / KG. Ja, May fikk mye pin av meg og andre for å ha fremlagt seg feil på Q1-presentasjonen, men selv om han dreit seg ut, elsker jeg tankegangen bak her. Hanwha er fremoverlente og vil heller kommunisere for mye enn for lite. Dette har REC aksjonærer aldri opplevd tidligere.

Med andre ord;

Det finnes ingen som REC Silicon i hele USA eller Europa. Teknologien og kunnskapen de besitter med og har opparbeidet over flere tiår gjør dem unik og en "disruptor" i mitt syn. El-batteriene som skal komme fra 2024 og utover er avhengig av silanen til REC. Samtidig vet vi at REC er de mest miljøvennlige på verdensbasis når det kommer til produksjon av polysil. Vi har sagt lenge at REC finner seg midt i smørøyet, fordi vestlige stater endelig har våknet opp og gjør seg klare for å investere tungt i fornybart. Dette vil gjøre at et marked vil oppstå naturlig for REC. Et marked hvor de vil selge til skyhøye priser, uten toll. Et marked hvor vi ønsker konkurranse velkommen, fordi REC er rett og slett så konkurransedyktige, at de knuser konkurrentene. Uansett sitter de med et så stort forsprang, at det vil ta konkurrenter for mye tid til å komme seg på samme silan-kunnskapen, så har vi patenter i tillegg.

Slavearbeid kan ikke lenger holde selskapet tilbake, her har USA tatt tiltak. Biden har nylig vært på møte med Sør-Korea, hvor Hanwha deltok på møtet. Han har innført en presidentordre som nok engang understreker at dette ikke handler om miljø, men nasjonal sikkerhet. Fornybart er fremtiden. Diskuter frem og tilbake så mye som du vil. Dette er menneskelig evolusjon på hvordan planeten utnytter sine ressurser på. Faktisk, mener jeg at dette vil skape mer fred i verden over et mye lengre tidsperspektiv, fordi fordelen med fornybart er at ressursene er ubegrenset. Vi trenger ikke å sloss for dem.

Folk driver å snakker om at ML gjenåpning er meldt og at dette er bakt inn i kursen. Sterkt uenig. Ingenting er meldt ennå. Vi venter fremdeles på at tilbudet fra Hanwha blir akseptert. Først da er gjenåpningen bekreftet. Akkurat nå har vi bare fått en dato, men ingen kunder. Tror du virkelig kursen vil fly uten kunder, midt i et marked, hvor selskaper blør daglig?

Men da vil jeg utfordre deg litt;

Hvis Hanwha tar hele kapasiteten allerede i 2024 - hvordan i all verden skal selskaper som nå har investert hundre av millioner av dollar til å bli nabo med REC få tilgang til deres produkt? To alternativer;

De må bygge hele kjeden selv. Ekstremt kostbart og tidskrevende. Eller de kan kjøpe fra REC. Men hvordan skal REC klare å levere?

Ekspansjon. REC søker ikke om plass for å kjøpe nabotomta fordi de vil ha størst mulig bruttoareal. De gjør det fordi de gjør seg klare til markedet som er på vei. Lokalpolitikerne i Moses Lake er kjempe nervøse for tiden, fordi de vet rett og slett ikke hvordan byen skal tilrettelegge for antall arbeidsplasser som er på vei her, både direkte gjennom REC og Hanwha og indirekte. Disse arbeiderne må jo ha et bosted. La dette sette ting litt i perspektiv. Se litt på aksjonærlistene. Vi begynner å få inn US aktører. Se litt på 3 og 5 års chart. Aldri før har REC truffet 20, begynt nedgangen, men så gått opp igjen. Kjøpssiden er der. USA har våknet opp. Når REC leverer og blir enda tryggere aksje, så vil enda flere store aktører komme inn. Men hvorfor presse prisen opp, når det er så mange som er nervøse og klare for å selge. Akkumulere uten å presse prisen opp? Drømmen for seriøse aktører.

Så hvis du ikke er trygg på din investering? Vær så god og selg. Som jeg skrev tidligere. Jeg og flere andre står klare til å ta i mot aksjene deres. Jo billigere, desto bedre. Hvis du tviler på hva som er på vei, basert på informasjon tilgjengelig i dag - så kan jeg rett og slett ikke argumentere med deg. Vi kommer til å komme ingen vei. Men til alle andre aksjonærer; Kunnskap er makt. Jo mer du vet om din investering, desto tryggere blir du, spesielt under røde og tøffe dager. Ikke la følelser styre deg. Jeg bryr meg ikke om makro`s totalt krakker og at bear-marked fortsetter. Jeg mener at REC er en disruptor som skiller seg fra alle andre fornybare eller vekst selskaper og vil gjøre det sterkt, fordi det finnes ingen andre som dem. Uavhengig av markedsforhold mener jeg at selskaper er underpriset.

Så fortsett å spre negativitet og personangrep eller useriøse innlegg med lite kvalitet. Jeg ler både nå og vil le i fremtiden. Vet jeg om jeg treffer? Neida. Ingen har fasit. Ingen kan komme med garantier. Men jeg lar fundamentet snakke for seg selv. Fundamentet styrer mine avgjørelser. Ikke følelser eller markedsverdi.

REC Silicon er fremtiden. Argumenter så mye som du vil. Vi har ikke engang kommet i nærheten av potensialet som ligger her. La oss snakke etter Hanwha avtalen blir signert. Når markedet ser en avtale med verdi over flere milliarder på noen år, når selskapet er priset til noen milliarder i dag? Neste hakk opp. La oss snakke i 2024 og 2025 når REC ekspanderer eller kommer med ytterligere fabrikker for å møte den voksende etterspørselen som er på vei. La oss snakke sammen når politikerne i USA har klargjort politiske incentiver, så vil 10 nye skjulte aktører komme på banen og være villig til å spytte inn milliarder i segmentet, fordi de har tryggheten de trenger. Meldingen jeg venter på har fremdeles ikke kommet, men jeg tror den kan tikke inn når som helst.

La kunnskap styre diskusjoner. Ikke følelser.

Nå tar jeg ferie med god samvittighet. Dere ser meg igjen når tiden er riktig og da enten på denne tråden eller en av de andre lukkede trådene. Vil ikke delta mer på ukentlige tråder. I mellomtiden tar jeg gjerne i mot aksjer så billig som mulig.
Redigert 15.06.2022 kl 14:16 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.07.2022 kl 11:54 2766

Kan de si noe mer om hvilke mulige "potensielle investeringer" de jobber med, eller ser for seg, som Hanwha ønsker å hjelpe dem med.
Og om de ser på muligheter utenfor USA, spesielt i forbindelse med den enorme energisatsningen som foregår i Europa nå?

Foregår det samtaler eller planlagt samarbeid med Hanwha Group rundt deres reorganisering og eller annet arbeid i Europa?
Kanskje spesifikt Tyskland/Frankrike?

Det virker på meg som at Hanwha satser sterkt her, og ønsker å ta mye plass.
Jeg lurer på om Rec på noen måte blir eller kan bli innblandet i leveranser her.


Edit:
Glemte å si:
Tusen takk for dine (og andres) bidrag!
Redigert 05.07.2022 kl 12:03 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
05.07.2022 kl 12:10 2680

Spennende.... har mange spørsmål, men er redd de fleste svar ville være kursdrivende og uten mulighet for han å svare så tenker jeg holder meg til et.

Er han rett mann på rett sted til rett tid ?

Bør Børson j
05.07.2022 kl 12:17 2630

Er fortsatt Rec opptatt av at det skal betales på forskudd, når det kommer til den eller de, som blir kunder?
I så fall må vel dette kunne bidra i forhold til den kapitalinnhentingen som skal til, for å åpne ML 100% innen 2024?
Onmyway
05.07.2022 kl 12:22 2586

Jeg vil bare takke for at du har fått i stand dette møtet, og at du deler informasjonen med oss!
COHO
05.07.2022 kl 12:30 2531

Angående presentasjon av Rec og kommunikasjon til markedet. Vil Rec aktualisere sin kommunikasjon til en mer tidsriktig profil som gjenspeiler selskapets viktige stilling i overgangen til en positiv bærekraftig fremtid basert på ny teknologi? Vil web presentasjonen aktualiseres? Vil kvartalspresentasjoner aktualiseres? Ser Rec at riktig kommunikasjon er et behov markedet har for å kunne gi selskapet tillitt?
Slettet bruker
05.07.2022 kl 12:36 2478

Veldig bra jobbet, uchi!
Hvordan vurderer Rec pros & cons ved å noteres på andre børser i f.eks Usa, sør-Korea, Tyskland?
Smaug
05.07.2022 kl 12:48 2412

Takk for initiativet Uchi!

Hadde vært interessant å hørt om de har noen tanker rundt hvorfor det er en stor short i selskapet og hvilke planer de har for å skape større tillitt til aksjonærene.
Svenn_13
05.07.2022 kl 12:53 2370

Setter pris på at du får til denne samtalen og deler det med oss Uchi.

Er i likhet med andre her spent på hvilke avtaler som det arbeides med. Kan gjerne spørre noe om samarbeidet med Ferroglobe også, og om man kan tenke seg et samarbeid utenfor US.

Er som de fleste andre her også interessert i at det fortelles mer om mulig finansiering av utvidelser. Q1 skapte mye usikkerhet og opplever at det ikke er kommet tidlig nok ut til markedet hva som lå bak uttalelsene.

Hvor avhengig er man av føderal hjelp for å etablere egne verdikjeder innen sol, batteri og chip?

Jeg er usikker på hvordan man tenker i sammensetting av det nye styret. Kan han si noe mer om rollene de har de som sitter der?

Takk Uchi!
Slettet bruker
05.07.2022 kl 13:21 2215

Bra tiltak Uchi og fint at du får tildelt ett møte! Positivt!!

Er REC Silicon involvert/en del av "Li-Bridge Alliance"?
https://www.anl.gov/li-bridge

Og kan det potensielt i fremtiden komme samarbeidsløsninger mot det europeiske markedet innen "next gen" batterier? Europeisk utvidelse i blue sky scenario? https://www.energy.gov/articles/doe-and-european-commission-support-collaboration-between-us-li-bridge-alliance-and

Hvor stor andel av produksjonen kan REC se for seg bli solgt til produksjon av batterier? (Hvis det går an å estimere utifra visse forutsetninger)
Stabukk
05.07.2022 kl 14:25 1991

Gode spørsmål både Svenn og andre peikar på, spesielt bedre kommunikasjon generelt og snarlig/konkret info om finansiering ved evt utviding.
Bør og ta med eit spørsmål om restart av ML er spikra til slutten av 2023, eller om ei framskunding er aktuelt.
Stabukk
05.07.2022 kl 14:26 1986

Gode spørsmål både Svenn og andre peikar på, spesielt bedre kommunikasjon generelt og snarlig/konkret info om finansiering ved evt utviding.
Bør og ta med eit spørsmål om restart av ML er spikra til slutten av 2023, eller om ei framskunding er aktuelt.
Slettet bruker
05.07.2022 kl 15:48 1791

Hanwha har altså kommet med et konkret tilbud på 100% offtake som vurderes opp mot andre alternativer…

Hehe, åpenbart at ting nå inn med teskje / for RECsi har en lysende framtid.

Det er 100% opp til kursmålet til Pareto på 33 kroner.

Før vi vet ordet av det, så kommer bekreftelser på avtaleinngåelser — da flyttes kursmålet mye høyere 😂💲💲💲