BCS - Tidenes kupp på OSE, råbillig enda.


Lånt noen kloke ord fra E.Hanøy delt på Facebook:

Når jeg diskuterer aksjer med «vanlige folk», så er det en setning som ofte dukker opp.
- Tenk om jeg hadde vært tidlig ute i xxx, DA hadde jeg virkelig hatt bra med penger i dag». (Tesla er gjenganger).

Vel, da har jeg gode nyheter. Vi ER tidlig ute denne gangen. Samtlige aksjonærer har gjort sin investering FØR selskapet har kommet i gang med produksjon av betydning. Dette er som å være inne FØR Tesla hadde begynt å selge biler.

Jeg sier ikke at kursen til BCS vil gå i nærheten av like høyt som Tesla, men vi alle er altså tidlig ute.

For at du skal få oppleve å være en av dem som faktisk var tidlig ute, og til slutt fikk god gevinst, så er det én egenskap som er viktigere enn alt annet.

Tålmodighet.…

De ansatte i BCS gjør sin jobb, og vi må gjøre vår.

Så ikke bli deprimert om kursen faller, ikke bli euforisk om den stiger. BCS har et produkt som de vil få solgt rubbel og bit av, til høy pris. Så ro ned, vent til de to fabrikkene er oppe og går, og så skal du bare se at det blir trivelige tider. 😊
Redigert 18.06.2022 kl 13:16 Du må logge inn for å svare

Det hadde vært så lett for ledelsen å stoppet dette raset, f.eks ved å bekrefte at planene med fabrikk går så planlagt...og tar sikte på å starte prod i X måned.
Kratos
19.10.2022 kl 16:18 2088

Virker helt bunnløs... som ASA. Men i likhet med ASA tenker jeg man får en rekyl her. Utfordringen er timingen :(
Rule
19.10.2022 kl 16:27 2073

Ja, tør under ingen omstændigheder sælge.
Skatte tab kunne også være primær grund - hvor længe skal man være ude for at kunne tage salget som et tab i Norge..? Hvis man genkøber i DK inden for kort tid vil det ses som skatteteknisk salg og man får det ikke godkendt….
Gork
19.10.2022 kl 16:28 2083

I morgen kl 06.00 blir listen over aksjonær endringer på mandag offentlig, da burde vi vite hvem som på død og liv skal ut. Om kontoen er tømt, vil nok rekylen komme.

Det er ingen som taper mer på dette raset enn ledelsen.
Fungerende CEO har hatt papirverdier for over 250 mill. Nå er de samme aksjene verdt mindre enn 50 mill.

Gå meg et grønt papir der ledelsen ikke har tapt store penger siste året
Husk, vi nærmer oss nyttår, det er mange som nå selger for å få igjen noe av det tapte på skatten.
Men volumet er enormt til å være i dette selskapet, sikkert Saga som tømmer seg

Peftaus skrev Innlegget er slettet
Høres greit ut i teorien å stadig flytte kjøpsgrensen nedover. Målet er jo selvfølgelig å treffe en eventuell bunn. Men hvor er den? Det er hovedsakelig to utfall av caset BCS. Enten går det til adundas, og da vil man stå seg ved å ikke være inne i aksjen, eller så lykkes de. I såvtilfelle vil det før eller siden tikke inn en positiv melding som setter full fyr i markedsaktørene igjen. I det tilfelle vil det være synd å befinne seg på utsiden av BCS. Faren ved å forsøke å beregne bunnivå i det tilfelle er at aksjen kan løpe fra deg før du får reagert.

Men lykke til Peftaus!
Rule
19.10.2022 kl 16:39 2100

En x3 ned i kurs siden 45”ish inden Spette/Saga bloksalg på 37 nok og kæmpe rutsjetur i forlængelse. Øj øj øj….
fining
19.10.2022 kl 16:54 2019

Forutsatt at det ikke har gått adundas med avtalen mellom BCS og den store japanske aktøren, så er jo dagens nivåer helt sjukt lavt. Dersom de selger 160 tonn CNF årlig til kr 5.000,- per kg (nøktern pris), så vil årlig omsetning der være 800 mill. Selskapets børsverdi er i dag 600 mill.

Har du regnet ut hvor mye fungerende CEO hadde før selskapet ble tatt på børs. Litt studiegjeld og ingen fremtidsutsikter har han selv sagt i intervju i 2016.

Da var HS-formasjonen som mange har advart dere om komplett og vel så det. Fortsatt trøster Londonmannen dere med at her lønner det seg å sitte inne når kontrakten kommer. Kun 100% opp til 29 nå. Lykke til med egenkapitalen.

Moroklumpen er ute og vrir og vender på innlegg igjen? Overraskende? Nei, ikke når det kommer fra den kanten.

Vil du hevde at det vil lønne seg å sitte på utsiden når en eventuell kontrakt meldes?

Les mitt siste innlegg en gang til og fortell meg så hva jeg sier om det å sitte på utsiden dersom selskapet går adundas.

Jeg trøster ingen men skriver det som burde være selvfølgeligheter. Det hele koker ned til hva den enkelte tror vil skje med selskapet. Tror du at det går adundas; selg deg ut. Dersom du tror de vil lykkes; kjøp deg inn. Hva er egentlig galt med dette? Men den enkelte må gjøre seg opp sin egen mening. Verken du eller jeg vet svaret om
Hva som skjer bak kulissene. Eller kanskje du gjør.
Molbre
19.10.2022 kl 17:18 1909

Peftaus skrev Innlegget er slettet
Kursen er en ting, noe annet er om det er en grunn til at den blir knust! Får vel svar på det senest om noen dager🤷🏼‍♂️

Hvorfor kjøper ikke Saga flere aksjer her?

Peftaus skrev Innlegget er slettet
Ja, 400 om noen år er ikke urealistisk, forutsatt at selskapet evner å etablere fabrikkproduksjon i Høyanger og Mosjøen med en samlet produksjon på 400 tonn CNF pr år, samt oppnår en pris på NOK 5000,- pr kg, samt oppnår en margin på 30%+. Dersom, og jeg har alltid sagt dersom forutsetningene innfries så er dette en mulighet. Det er jo bare å bruke enkel matematikk p regne ut EPS og gange opp med PE verdi vi har sett mang ett vekstselskap er priset med. Men vi snakker om et par tre år frem i tid, og dersom forutsetningene innfries. Er det så vanskelig å skjønne? Synes som om enkelte ikke skjønner hva en forutsetning et og mener at dette skal kunne innfries i løpet av kommende uker. Er det lesekunnskapen eller forståelsen av en forutsetning som du sliter med? ;-))

Men i disse tider og på dagens kursnivå burde det være andre ting som opptar deg mer enn om kursen kan gå i 400 om noen år, sku ein tru.
Redigert 19.10.2022 kl 17:29 Du må logge inn for å svare
Kratos
19.10.2022 kl 17:31 1929

Hvem er det som dumper? Lukter tvangssalg som i ASA.

Fordi det er en sur selger som heter Øystein som selger 😄
Rule
19.10.2022 kl 18:17 1731

Peftaus skrev Innlegget er slettet
De leverer støt på det de kan. Tech gennembrud, beslutning om fabrik istedet for diegels, mou’er, en enkelt salgs kontrakt.
Det må stå på hvor meget man priser ind af fremtidig vækst og potentiale. De planlægger 400 ton produktion og har mou på vejen dit. Der er jo nærmest intet priset ind her længere. Cash for 7-8 Nok. Produktions udstyr til 3.5 ton pr år. Trods alt mulig revenue på 35 millioner. P/e på 15 og ebit 40% giver hurtigt 4 nok mere. Patenterne og know-how deres må være ganske mye mye værd “on top”. Alt upside er jo fuldstændig gratis her….
Rule
19.10.2022 kl 18:21 1712

Var der noget i artiklen her..? Var Håkon ikke stort set ude anyhow..? Måske det gav TOTALT PANIK…
Vi må alle glæde os over en helt unik mulighed for psyko billige aktier ifht tidligere…

Peftaus skrev Innlegget er slettet
I retrospektiv tror jeg ingen er uenig med deg at oppturen til kr 80,- var basert på euforie uten rot i virkeligheten, men sterkt påvirket av Sagmo sin evinnelige twitring.
Nå er kursen tilbake til scratch og med realorienterte og en del vettsskremte aksjonærer. Jeg tror ikke at ledelsen vil komme med noe utspill før Q3, såfremt de ikke har konkrete nyheter å melde.
Men jeg håper og tror ledelsen kommer med en grundig løypemelding ifm Q3 presentasjonen.

Ad dem som har kjøpt aksjer til 70-80. Hadde jeg sittet med aksjer jeg hadde kjøpt på kr 80,- ville jeg solgt dem og kjøpt nye, og derved sikret meg ca kr23,- pr aksje tilbake fra futen sommeren 2023.

Ønsker herren en god aften!
Redigert 19.10.2022 kl 18:27 Du må logge inn for å svare
Rule
19.10.2022 kl 18:29 1684

Tja, der var jo nærmest lovet kontrakter inden for kort tid og fabrikker med target på 400 tons. Havde det stået til troende og kontrakter lagt på bordet var vi >150 nok idag….
Rule
19.10.2022 kl 18:40 1620

ja, se side 10 i admission document:
The invention forming the core part of the technology used in the Company's modules/production units (the apparatus for purification of carbon nanofibers) is patented in Norway and a patent is pending in Europe for the same invention. The Company has not applied for patents outside of Europe for this invention.
https://bergencarbon.wpenginepowered.com/wp-content/uploads/2021/04/BCS-Final-Information-Document-dated-19-April-2021.pdf

det passer jo veldig fint med at markedet man angriber med JV Japan partner er Europa. Her er det med at ligge 1+1 sammen. :-)
Rule
19.10.2022 kl 18:46 1600

Denne statement (fra April 21) er også interessant:
The Company’s current technology has only proven successful in a small scale and may prove not to be commercially viable or efficient on a larger scale, and further R&D efforts to strengthen the Company's production process and development of new products will be key activities for the Company.

lagt sammen med at de så senere er kommet med "Tech breakthrough" på Diegel 2.0 og stort en 10x opskalering i volumen. Her er nok sket lidt mere landevinding end hvad vi outsidere lige ved :-)

---------------------------
BCS: Bergen Carbon Solutions- Major Technological Breaktrough 20.12.2021 11.21
today announced a major technological breakthrough with the successful production start of the "Diegel 2.0" production unit. The unit, which has eight times the annual production capacity of its predecessor, has now been in stable production in the Company's test-center at Flesland for about a week and lab tests also confirms excellent product quality of the carbon nanofibers (CNF) produced.

Rule
19.10.2022 kl 18:47 1619

Senere er CNT kommet til. Det var kun en "blue-sky" våd drøm for euforister, som så blev en realitet. ! ! !
Kratos
19.10.2022 kl 18:52 1625

Vurderer å kjøpe mer om den dipper i morgen, har lest meg litt opp på selskapet og er rimelig overbevist om at dette er noen som MÅ selge seg ut, mens andre får panikk. Gyllen mulighet i et case som jeg er glad jeg ikke har vært i tidligere - stygt chart; bunnfiske begynner nå.
Aaleby
19.10.2022 kl 18:56 1591

BCS er litt som Nano; grådigheten blant aksjonærene har lukket øynene for en ledelse som ikke har prestert annet enn oppblåste ord. Etterfulgt av radio silence. Med inntrykk av apati, gjenspeilt i manglende evne til å få på plass ny CEO. Som skaper usikkerhet og forvirring i en tid hvor feiltrinn blir straffet nådeløst. Russiske prosenter i horisonten har forledet når man burde vite at tillit i markedet trumfer alt.
Rule
19.10.2022 kl 19:00 1616

Overordnet set er det helt vandvittig hvor gode resultater de har leveret på teknologien og aktionærerne har belønnet selskabet mye flot ( NOT ). På det kommercielle har de ikke vist noget af interesse ind til MoU'en er kommet. Det er trods alt en formel aftale med et major Japan firma. Så vidt jeg ved er Japanske firmaer meget seriøse forretnings partnere, så jeg er optimist på den front. Skulle det falde til jorden vil tidsrammen for større mængder produktion nok skubbe sig ud. Men vi taler om et marked i enorm vækst, så hvorfor skulle de ikke kunne få greb i banen....?

Dette er det de selv skriver og i tråd med det jeg skrev i juni.

«The Company’s business strategy is tied to its technology and know-how, and relies on a combination of trade secrets, confidentiality procedures and contractual provisions to protect its intellectual property rights. The Company has also filed a patent application on a European level for its filtration module. However, production of carbon nanofiber ("CNF") and carbon nanotubes ("CNT") is under development and there are alternative producers and production methods available in the market. Changes and development may be driven by competitors with substantially greater resources available than BCS, and more cost-effective solutions for production may be developed and material affect market price and volume of CNF/CNT offered.»
Rule
19.10.2022 kl 19:02 1635

det var en mystisk statement når jeg lige har frembragt historien og meldinger der beviser det stik modsatte. Masser af kjæmpe gode resultater ! ! !
Aaleby
19.10.2022 kl 19:10 1672

Benekter ikke at det finnes et potensial, men man må agere på tingenes faktiske tilstand her og nå og BCS anno 2022 har vært en løpende katastrofe. Som veldig mange har valgt å neglisjere, grunnet troen på at alt ordner seg med ditto gigagevinst. Markedet er gjerne litt mer kynisk anlagt enn som så. Især når derisking står høyest på agendaen for brorparten.
Redigert 19.10.2022 kl 19:11 Du må logge inn for å svare
Rule
19.10.2022 kl 19:10 1718

yes, yes - altid en risk om nogen pludselig skulle kunne producere til væsentlig lavere pris. CNF / CNT har været produceret længe og vi har intet hørt. Simpel søgning:

https://www.cheaptubes.com/product-category/single-walled-carbon-nanotubes/

viser de forsøger at få 50 - 300$ pr gram for CNT - helt syg kilopris ! ! !
Rule
19.10.2022 kl 19:17 1696

CNF og CNT er ikke noget man lige laver hjemme i køkkenet. Se beskrivelsen her fra wiki. Kan kunne forstille mig hvor meget capex der går for at få styr på det på traditional vis. Og når man først kan det, så har man pengene bundet i produktions udstyr og så skifter man ikke lige hest:

----------------------
https://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_nanofiber
Catalytic chemical vapor deposition (CCVD) or simply CVD with variants like thermal and plasma-assisted is the dominant commercial technique for the fabrication of VGCF and VGCNF. Here, gas-phase molecules are decomposed at high temperatures and carbon is deposited in the presence of a transition metal catalyst on a substrate where subsequent growth of the fiber around the catalyst particles is realized. In general, this process involves separate stages such as gas decomposition, carbon deposition, fiber growth, fiber thickening, graphitization, and purification and results in hollow fibers. The nanofiber diameter depends on the catalyst size. The CVD process for the fabrication of VGCF generally falls into two categories:[5] 1) fixed-catalyst process (batch), and 2) floating-catalyst process (continuous).